פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אדנוסקופי להוצאת תיירואיד
    רותי
    08/08/2010

שלום רב, אובחנתי כחולה בהיפר תפקוד של בלוטת התריס ובנוסף ישנו גידול שפיר על הבלוטה שמצריך כריתה. בארץ נעשים ניתוחים כאלה על בסיס שוטף, אך אלה הם ניתוחים עם חתך משמעותי בצוואר. אני לעומת זאת מעוניינת לעבור הליך של הוצאת הבלוטה בדרך אנדוסקופית (דרך בית השחי) וכמובן שהליך זה הוא ללא חתך או צלקת בצוואר מה שמאד מאד חשוב לי אסטתית.
    ניתוחי תיירואיד אנדוסקופיים לא נעשים בארץ כלל וכלל, ומי שרוצה בניתוח כזה נדרש לצאת לחול.
    שאלתי, האם לאור האמור לעיל אמורה קופת החולים (כללית+מושלם) לממן או להשתתף בעלות הניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוצאת בלוטה

מעיין רוגל
    08/08/2010

שלום מלי,
    על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי חייבת המדינה באמצעות קופות החולים לספק תרופות וטיפולים רפואיים הכלולים בסל הבריאות המתעדכן מדי שנה. הטיפולים מותווים בסל למחלות מסויימות ולשלבי טיפול מסויימים וכן נקבעים על פי פרמטרים נוספים. כאשר מדובר על טיפולים שאינם בסל יש שתי דרכים לקבל מימון שלהם -
    - באמצעות ביטוח בריאות פרטי או ביטוח משלים (שלצורך העניין הוא אותו דבר כמו ביטוח פרטי, כלומר, לקופת החולים יש את הזכות לבנות את הפוליסה ולבחור מה להכליל בסל, באילו תנאים ובאיזה שיעור השתתפות עצמית).
    - דרך ועדת חריגים בקופת החולים. ועדות החריגים נועדו לאפשר לחולים הזקוקים לטיפולים ותרופות שאינן בסל אפשרות נוספת לקבלת המימון מקופת החולים. ועדת החריגים בוחנת מספר פרמטרים לפיהם נקבע אם הקופה תיקח על עצמה את מימון התרופה או הטיפול המבוקשים למבוטח - האם מדובר בטיפול מציל או מאריך חיים או לחילופין טיפול שהשפעותיו על איכות החיים הם משמעותיות. האם הטיפול מוכר ומאושר בארצות אחרות (אירופה או ארה"ב), האם מוצו כל החלופות המוצעות בסל, ולבסוף, מהי השלכת הרוחב התקציבית של מימון הטיפול למבוטח (כיוון שחוק ביטוח בריאות ממלכתי מחייב שיוויון, אישור טיפול למבוטח מסויים מידית מאשר טיפול זהה לכל מבוטח אחר במצבו, ולכן נבחנת כמות המבוטחים הזקוקים לטיפול מסויים כחלק משיקולי הועדה.)

לפי מה שאת כותבת הבחירה שלך בחלופה האנדוסקופית היא משיקולי אסטטיקה, ולא משיקולים בריאותיים. (כלומר את יכולה לעבור את הניתוח הכלול בסל), ולכן, ולו רק מטעמי עניין מיצוי החלופות, קשה לי להאמין שועדת חריגים תעתר לבקשתך.
    לעומת זאת יתכן שיש השתתפות מסויימת של הקופה בניתוח כזה מתוקף הפוליסה שלה (כללית מושלם), וכדי לברר את זה עלייך לפנות למוקד השירות ולבקש לברר את הנושא.

רפואה שלמה
    מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    פנינה
    08/08/2010

שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון ומקבלת גימלה מביטוח לאומי. בנוסף תבעתי את חברת הביטוח (ביטוח מנהלים דרך העבודה) על אובדן כושר ואושרה לי התביעה על ידם. האם ישנה בעייה לקבל את הגימלה מביטוח לאומי וגם את הפיצוי מהביטוח הפרטי? אשמח אם תוכלו לעדכן אותי בזכויותיי והאם ביטוח לאומי יכול לבטל לי את הגימלה בשל כך. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד בועז אלקלעי
    11/08/2010

תנאי הזכאות של שמירת היריון קובעים כי על מנת שתוכלי להיות זכאית לקצבה את צריכה שלא לקבל כל תשלום מ"גוף אחר", משמע גם מחברת הביטוח.
    מאידך חברת הביטוח משלמת רק מהיון ה -90 והמוסד לביטוח לאומי מההתחלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות בקופת חולים כללילת
    eti
    06/08/2010

שלום, בני נסע לחו"ל וחזר ,ומסתבר שלא שילם לקופה, ביטוח לאומי הוא שילם כסטודנט.שאלתי האם יש מצב בו הוא יכול לשלם על כל התקופה שלא שילם ,והוא יוכל לקבל טיפול בקופת חולים כללית ?

לקביעת תור
    סגירה
    חברות בקופת חולים כללילת

הוספת תגובה

• חברות

עו``ד בועז אלקלעי
    12/08/2010

שאלתך לא כ"כ ברורה. על כל פנים אני מציע לך לפנות לקופת חולים של בנך ולשאול את השאלה. על פניו לא צריכה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד הנושם דרך טרכיאוסטומי ומוזן דרך
    דרלין
    04/08/2010

שלום רב,
    בני הקטין נושם דרך טרכיאוסטומי ומוזן דרך גסטרוסטום מזה חודשיים. כתוצאה מכך, הוא נזקק לעזרים רפואיים רבים, החל מקנולה לטרכיאוסטומי וכלה במזרקים לתרופות וציוד להאכלה. רציתי לדעת מה מכל זה על קופה"ח לכסות, מתוקף החוק.

תודה,
    דרלין

הוספת תגובה

• עזרים רפואיים

מעיין רוגל
    05/08/2010

שלום דרלין,
    אני מציעה לך כדי לקבל תשובה לפנות או לעובדת הסוציאלית במחלקה בה ילדך מטופל או לחילופין לפנות למוקד השירות של קופת החולים בה הוא מבוטח, הם יוכלו לתת לך מענה מדוייק לשאלתך.
    אם את נתקלת בבעיה כלשהי בנוגע למימון העזרים אנא פני אלי שוב דרך הפורום או דרך מייל העמותה.

רפואה שלמה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    פנינה
    03/08/2010

שלום רב, החל מחודש מרץ אני מקבלת מביטוח לאומי גימלה לשמירת הריון עד לתאריך הלידה המשוער שלי באוקטובר 2010 . אני מבוטחת דרך עבודתי בחברת מגדל וכשיצאתי לשמירה נאמר לי כי אני זכאית לתבוע את ביטוח המנהלים שלי לאובדן כושר עבודה, מחברת מגדל אישרו לי את התביעה והפיצוי החודשי הינו כ- 2700 ש" לחודש לפני ניכויים ובגלל שאני מקבלת גימלה מביטוח לאומי נדרשתי על ידי חברת מגדל לבצע תיאום מס, ביצעתי תיאום מס ובמס הכנסה נאמר לי כי אני לא צריכה לשלם ביטוח לאומי בשני המקומות ולכן עלי לפנות לביטוח לאומי, פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי כי אני לא יכולה לקבל גם גימלה מביטח לאומי וגם פיצוי מחברת הביטוח וברגע שביטוח לאומי ידע על כך יפסיקו לי את גימלת השמירה ויחייבו אותי עבור כל החודשים שקיבלתי גימלה מביטוח לאומי. האם הדבר הוא נכון? האם אני לא זכאית לממש את זכותי גם מביטוח לאומי וגם מהביטוח הפרטי שיש לי? מהם זכוייותי ומה לעשות? (סליחה על הטקסט הארוך) אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד בועז אלקלעי
    04/08/2010

לצערי הרב אינך זכאית עפ"י המוסד לביטוח לאומי לגמלת שמירת הריון באם הינך מקבלת פיצוי מגוף אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר התקף לב
    דובי רשף
    02/08/2010

מבקש לדעת האם יש זכויות במס הכנסה או ביטוח לאומ לאחר התקף לב יש מס' גרסאות לנושא( זאת לאחר קריאה באתר בביקור במס הכנסה) אשמח אם תפנו אותי למידע או לשתפו באתר בברכה דובי

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר התקף לב

הוספת תגובה

• זכויות לאחר התקף לב

עו``ד בועז אלקלעי
    04/08/2010

הזכויות באות בכפוף לקביעת נכות רפואית של (זמנית או צמיתה). אם תעבור קריטריונים שנקבעו אזי תקבל פטור ממס הכנסה ולו לזמן קצוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר ארוע לב

דובי רשף
    05/08/2010

אשמח לדעת מהם הקריטוריונים של ביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר ארוע לב

עו``ד בועז אלקלעי
    05/08/2010

לקבלת מידע ראשוני אני ממליץ לך להיכנס לאתר של המוסד לביטוח לאומי אגף נכות כללית .

http://www.btl.gov.il/Pages/default.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שביטוח לאומי לא מוכן לכסות
    פאר
    02/08/2010

שלום .
    במסגרת תאונת עבודה שהייתה לי אני מקבלת תרופות שחלקם המוסד לביטוח לאומי מכסה כספית וחלקם אינו מוכן לכסות בטענה שהם תרופות מניעה ולא בגין התאונה .
    תרופות האלה התחלתי לקחת בגין התאונה ולאחר התאונה ולא לקחתי כאלה לפני התאונה .
    התרופות לא זולות .
    מה עלי לעשות , לפנות לבית הדין לעבודה ? או שהסיכוי אפסי .
    תודה

הוספת תגובה

• תרופות

מעיין רוגל
    02/08/2010

שלום סמדי,
    על אילו תרופות מדובר? האם התרופות נכללות בסל הבריאות? האם את מטופלת על ידי קופת החולים או על ידי משרד הבריאות?
    ללא תשובות לשאלות האלו, בתור התחלה, לא אוכל לסייע לך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

פאר
    02/08/2010

תודה .
    התרופות נמצאות בסל הבריאות ושמם : לפיטור ואיזיטרול את שניהם אני מקבלת עקב אוטם שעברתי ואשר הוכר כתאונת עבודה .
    אני מטופל ע"י קופת חולים כללית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

מעיין רוגל
    02/08/2010

הי סמדי,
    אני מתקשה להבין את שאלתך. אם התרופות נמצאות בסל הבריאות למצבך, ואת מקבלת אותם מקופת חולים כללית בה את מבוטחת, במחיר ההשתתפות העצמית בלבד, מדוע את זקוקה למימון התרופות על ידי ביטוח לאומי?
    אנא פרטי את שאלתך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בסל

פאר
    03/08/2010

שלום ותודה לתגובתך המהירה .
    אני מקבלת בגלל התאונה את התרופות :
    אספרין - החזר מלא .
    נורמיטן - החזר מלא .
    עבור התרופות ליפיטור ואיזירול אני משלמת 67 שקל כל חודש ולא מקבלת החזר כספי .

מדוע אינני יכולה לקבל גם פטור מלא עבור 2 התרופות האלה הרי אני מקבלת אותם בגלל התאונה ולא קיבלתי אותם לפני כן .
    הקופה טוענת שהם תרופות מניעה , אני טוענת שמגיע לי החזר מלא עבור כל התרופות גם אם הם מניעה , לא ?
    תודה
    סמדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות עצמית?

מעיין רוגל
    05/08/2010

שלום סמדי,
    קופת חולים רשאית על פי חוק לגבות השתתפות עצמית בתרופות לפי אחוזים ממחיר התרופה. יתכן שעל התרופות שהזכרת את משלמת את ההשתתפות העצמית? אם כך אין אפשרות לעשות משהו בנוגע לכך, הפטור מהשתתפות עצמית מוגבל למצבים מסויימים בלבד.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות עצמית

תומר
    07/08/2010

תודה לתשובתך .
    אינני מבינה , על קופת חולים לכסות לי את התרופות שאני מקבלת בגלל התאונה או לא ?
    מה הקשר להשתתפות עצמית ?
    אני לא משלמת את מלוא הסכום בגלל שאני משלמת ביטוח משלים ולא בגלל התאונה .
    כנ"ל לא ברור לי מדוע קופת חולים מכסה במלואו חלק מהתרופות וחלק היקרות הם מתרצים שהתרופות הם תרופות מניעה ,
    כעקרון , הם חייבים לכסות לי את התרופות בגין התאטונה או שלא ובאם כן מה עלי לעשות ומי מחליט איזה תרופות מכוסות ואיזה לא , האם יש רשימה כזו .
    תודה
    סמדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופת חולים

מעיין רוגל
    08/08/2010

שלום סמדי.
    אם מדובר בתרופות שכלולות בסל הבירואת ומוגדרות בהתוויה שלהן בסל כתרופות למצבך אז לא משנה אם אלו תרופות לטיפול או מניעה, את אמורה לקבל אותן בתשלום השתתפות עצמית בלי קשר לנסיבות.
    אם מדובר בתרופות שאינן בסל הבריאות, אז זה כבר תלוי בתנאי הביטוח המשלים ובפוליסה שיש לך וזה למעשה כמו ביטוח פרטי. קופת החולים רשאית במסגרת הביטוח המשלים, שכאמור הוא למעשה ביטוח רפואי שאינו קשור לסל הבריאות, להתוות את הכללים שהיא בוחרת, ולקבוע אילו תרופות ינצתנו ולאילו מקרים.

בכדי שאוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר אצטרך לקבל ממך חומר רפואי ולהעביר אותו לצוות המשפטי של העמותה (עמותת קרן דולב) ושם נוכללבחון האם יש מה לעשות עבורך.
    את מוזמנת לעשות את זה באמצעות מייל

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למעין

תומר
    11/08/2010

מעין שלום .
    שלחתי את המידע הבריאותי המפורט יותר למייל שצירפת לי
    תודה
    סמדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

מעיין רוגל
    11/08/2010

שלום סמדי,
    קיבלתי את החומר והעברתי להתייעצות לצוות המקצועי שלנו, אחזור אליך במייל עד סוף השבוע.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עבודה
    רחל
    28/07/2010

לפני 8 שנים חליתי בפיברומיאלגיה . סיבת המחלה היא זיהום בדרכי הנשימה. אני מורה ובאותה שנה חלו חלק מתלמידיי בדלקת ריאות סביר להניח שגם אני נדבקתי במהלך עבודתי בדלקת ריאות.ובשל כך , הסתבכתי בתסמונת הנקראת פיברומיאלגיה. מחלה המלווה בכאבים כרוניים בלתי נסבלים ובתופות רבות אחרות.

בבדיקות שערכו לי , נתגלתה צלקת בריאה והגדלה של בלוטות לימפה בצוואר ובשער הריאה.
    רק לאחר חודשיים הברר בעקבות הבדיקות שערכו לי שהזיהום גרם למחלה.
    האם קיימת אפשרות משפטית לתבוע את משרד החינוך ?
    אם כן, אל מי עליי לפנות?
    מה הסיכויים שלי להוכיח תביעה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עבודה

הוספת תגובה

• מחלת עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    01/08/2010

אתחיל מהסוף ואומר לך כי עליך לפנות לעורכי דין כמונו שמתמחים בתחום הנזיקין . הבדיקה הראשונה שאנ ועושים במקרים הללו הם פנייה למומחה אשר יקבע את סיבת המחלה והקשר בין המחלה לעבודתך.

אם המומחה מוצא כי קיים קשר ועוזר לנו לבסס אחריות כנגד המוסד, אנו מתקדמים להערכת נכות ולאחר מכן להגשת תביעה.

הסיפור שלך לכשעצמו מאוד מעניין, ואינני יכול להעריך מכאן את אחוזי ההצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטת רופא תעסוקתי
    רחל
    28/07/2010

רופא תעסוקתי אישר לי לעבוד חצי משרה כמורה.
    0רופא המשרד (משרד החינוך) קבע ,שיאשר לי את המלצת הרופא התעסוקתי לעבוד בשנת הלימודים הבאה חצי משרה ,רק אם אגש לוועדה רפואית .
    שאלותיי: האם המלצת רופא תעסוקתי אינה מחייבת את המעסיק?
    האם יש סיכויי שוועדה רפואית תמליץ לפטר אותי מעבודתי?
    אם כך מה משמעות החלטתו של הרופא התעסוקתי . למי עלייי לפנות לקבלת הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    החלטת רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• החלטת רופא תעסוקתי

עו``ד בועז אלקלעי
    01/08/2010

ראשית שאלתך הינה בתחום דיני העבודה ולא בתחום הנזיקין . יחד עם זאת אומר לך כי רופא תעסוקתי ממליץ ולמשרד החינוך הזכות לבדוק אותך.

אם ימצא שאינך כשירה לצמיתות לעבודתך בהוראה ישקל המשך העסקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש טעם ללכת לבית דין לעבודה
    פאר
    28/07/2010

שלום.
    הייתה לי תאונת עבודה שבועדה הרפואית בביטוח לאומי נקבע לי 0% וכן גם בועדת הערער .
    מאחר והתאונה היא גם תאונת דרכים חברת הביטוח נתבעה בבית המשפט ושם קבע מומחה מטעם בית המשפט כי הנכות שלי היא 5% ,
    חוות דעת זו (5% ) הצגתי בועדת הערער + חוות דעת זהה (5% ) של מומחה של חברת הביטוח אבל הרופאים בועדה ציינו ששתי חוות הדעת צורפו אבל בסיכום לא התיחסו להם (האם מקבלים או דוחים את חוות הדעת והסיבה לכך פשוט טענו שחוות הדעת שהגשתי לועדה הראשונה בגובה 10% ישנה ולא מתאימה למצב היום .
    שאלתי :
    1. האם יש כאן מקום לפנות לבית הדין לעבודה גלל זה ?
    2. מה לטעון בבית הדין לעבודה?
    3. האם שווה להשקיע על מנת לקבל אחוזים כה נמוכים שלבסוף לא אבל כלום ?
    תודה

הוספת תגובה

• טעם ?

עו``ד בועז אלקלעי
    01/08/2010

אנסה לעשות לך סדר "בבלאגן"...

מומחה של בית המשפט קבע 5% וזהו שיעור הנכות עליו יתבסס הפיצוי מחברת הביטוח.

כל סכום שהיה מתקבל מביטוח לאומי אגף נכות מעבודה, היה מנוכה מסכום הפיצוי אותו שעתיד היה להתקבל.

ערעור לבית הדין הינו בשאלות משפטיות בלבד והטענות לא יכולות להיות רופא א' קבע לי 10% ורופא מטעם הועדה קבע לי 0% .

יתרה מכן, 5% נכות צמיתים לא מזכים בפיצוי מהביטוח הלאומי (9% ומעלה כן) ועל כן גם אם תצליח ויקבעו לך 5% נכות כמו שקבע מומחה בית המשפט, אזי לא עשית כלום לכן לא כ"כ בטוח שהמלחמה במקרה זה מוצדקת.

אם לצורך העניין הערעור בבית הדין יצליח והתיק יוחזר לועדה רפואית שתקבע 10% נכות, הרי שהסכום שיתקבל מהביטוח הלאומי ינוכה מהפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח, כאמור לעיל, ויש לקחת את הדבר במסגרת השיקולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לפנות למימוש זכויות רפואיות?
    נומי
    27/07/2010

שלום!

דודי נפגע בעבודתו כשכיר בכתף בסוף 2008 ובעקבות ייעוץ הגיש לאחרונה בקשה להכרה בנכות דרך הביטוח הלאומי. לפני שבועיים עבר ועדה רפואית של הביטוח הלאומי ונקבעה לו נכות צמיתה של 10%. כיוון שלא הייתה לו ירידה בהכנסות, לא ניתן להפעיל את תקנה 15 של הביטוח הלאומי.
    משפחתנו מאד מעוניינת לדעת מהן הזכאויות של דודי עקב הנכות שנקבעה והאם כדי לפנות לחברה למימוש זכויות רפואיות ע"מ לקבל את כל המגיע לדוד בנסיבות העניין.

בתודה מראש לכל תגובה עניינית.

הוספת תגובה

• כדאי ?

עו``ד בועז אלקלעי
    27/07/2010

הנכות הצמיתה שנקבעה לו מזכה במענק חד פעמי של הביטוח הלאומי.
    אם שיעור הנכות איננו מקובל והינכם סבורים שהנכות המשקפת הינה גבוהה יותר באפשרותו להגיש ערעור.

המוסד אליו התייחסת בשאלתך הינו מוסד עם כוונות רווח !

באותה מידה את יכולה לפנות לעו"ד מומחה בתחום ולקבל ייצוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Toshav Hozer in waiting period
    Feldman
    25/07/2010

I'm a Toshav Hozer, 64 years old. I need medical assistance URGENTLY, but I have to wait 6 month, and I have to wait 4 month more now. I have been all over no 1 can help me. I need medical assistance as I have heavy pain in my stomac, and if I don't get any treatment situation will get worse. Who can help me with all this biricraty?? What to do??.. To take an private insurance, but it doesn't cover existing diesese but I had never pain in my stomac, and I don't know if this is from long or just now! Please your advice! I speak Hebrew.
    Thank you!!

לקביעת תור
    סגירה
    Toshav Hozer in waiting period

הוספת תגובה

• i sent you an email

מעיין רוגל
    25/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הן זכויותי
    asher
    24/07/2010

אני מורה בן 52 חולה סכרת שמונה שנים עברתי נתוח מעקפים לפני חודשיים אבקש את עזרתכם לברר האם מגיעות לי זכויות בביטוח לאומי או במס הכנסה או במשרד החינוך שהוא המעסיק שלי בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה הן זכויותי

הוספת תגובה

• זכויות

מעיין רוגל
    24/07/2010

שלום אשר,
    מאחר שמעורבים פרמטרים רבים בקביעות האלו, אני מציעה לך לפנות לסיוע העובד הסוציאלי במחלקה בה עובד הרופא המטפל שלך. העובד הסוציאלי יוכל לתת לך לא רק פירוט של הזכויות המגיעות לך אלא גם הדרכה איך לפעול בכדי לממש אותם.
    עובד סוציאלי תוכל למצוא גם בסניף קופת החולים שלך

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויותך !

עו``ד בועז אלקלעי
    24/07/2010

מגיעות לך זכויות במסגרת המוסד לביטוח לאומי.
    עליך להגיש תביעתך לאגף נכות כללית .
    אני מציע לך להעזר בעזרת עורך דין. מניסיוני אני יכול לומר כי המקרה שלך יכול להיות גבולי כי מעבר לשיעור הנכות שלך יש לבחון האם איבדת עקב הנכות את יכולתך לעבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה מבית חולים אחד לאחר
    שני
    21/07/2010

אבא מאושפז בבי"ח איכילוב מזה ארבעה שבועות במחלקה היכרוגית בעקבות סיבוך רפואי נדיר . בעקבות הסיבוך הוא מונשם בטרכאוסטומי. אתמול הודיע לנו סגן מנהל המחלקה כי עלינו למצוא לאבא מקום ואם לא הוא מעביר אותו לפנימית או גריאטרית. אנו מצידנו מצאנו לו מקום בשיקום בבי"ח רוטשילד, אולם המקום מתפנה בעוד 10 ימים. האם אנו יכולים לדרוש טופס 17 מקופ"ח להעבירו בינתיים לפנימית ברוטשילד? (אנו גרים בצפון, והנסיעות יום יום לתל אביב קשות לנו מאוד).

לקביעת תור
    סגירה
    העברה מבית חולים אחד לאחר

הוספת תגובה

• העברה מבית חולים אחד לאחר

מעיין רוגל
    22/07/2010

שלום שני,
    כדי לתת לך תשובה על שאלתך אני זקוקה למידע נוסף.
    אני מזמינה אותך לפנות לסיוע העמותה בטלפון 054-6665442 או במייל [email protected]
    אז אוכל לבחון את הנושא מול הצוות המקצועי שלנו ונראה מה ניתן לעשות עבורכם והאם ניתן לעזור.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניון שרירים מסוג SMA4
    נורית
    21/07/2010

שמי נורית בת 33 לפני כשבועיים קיבלתי תוצאת בדיקות ונתגלה כי אני חולה בחמלת SMA4 אני לא ידעת מה זכויותי האם מגיע לי נכות מביטוח לאומי ומגופים אחרים כמה נכות ?מה הזכוית ?כגע רק קיבלתי תשובות של מעבדה האם אתם מכירים רופא שמתעסק במחלה הזה אודה אם תענו לי תודה מראש נורית

לקביעת תור
    סגירה
    ניון שרירים מסוג SMA4

הוספת תגובה

• רופא

מעיין רוגל
    22/07/2010

שלום נורית,
    כדי למצוא רופא המתמחה בתחום, דבר ראשון פני לקופת החולים ובקשי לקבוע תור לרופא ממומחה לתחום בדרך המענה האנושי, הם יוכלו לסייע לך ולהכווין אותך. בנוסף אני מציעה לך לפנות ולחפש מידע בפורומים המוקדשים למחלה או למחלות דומות.
    לגבי מידע על זכויותיך מבחינת ביטוח לאומי - בכל סניף קופת חולים יש עובד/ת סוציאלי/ת, שהתמחותם היא בסיוע לחולים לברר ולפעול למימוש זכויותיהם. בנוסף את יכולה לפנות ישירות למוקד השירות של ביטוח לאומי ולשאול אותם, הם יוכלו להכווין אותך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה