מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת נוספתלילך29/12/2010
שלום,
סבי מאושפז עקב בעיה קרדיאלית. הייתי מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת מטעמי. כיצד ניתן לממש זכות זו במסגרת האשפוז, טרם קבלת החלטה לגבי המשך הטיפול בו? האם ניתן/מקובל להזמין רופא שאינו שייך לבית החולים לייעוץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת - תגובה
מעיין רוגל29/12/2010שלום לילך,
אני מציעה לך לבדוק את הנושא ישירות מול קופת החולים שלך, דרך מוקד השירות, הם יוכלו לתת לך מידע לגבי חוות דעת מקצועית במסגרת הקופה,
במידה ויש לך בעיה כלשהי בנושא, אנא פני לאגודה לזכויות החולה, בה יש אנשי מקצוע המתמחים בתחום.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יטורין לאחר התקף לבשלי26/12/2010
בינואר 09 קבלתי התקף לב ועברתי צנתור ולאחר מכן נתוח כתוצאה מהצנתור
כעבור חודש חזרתי לעבדותי
כעת המעבד רוצה לפטר אותי וראוים שזה זשקוף שהוא רואתצה לפטר אותי עקב מצבי הבריאותי כי הוא מפחד להעסיק אנשים חולים.
מהם זכויותי והאם הוא יכול לפטר אותי או שאני צריכה לגשת לרופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יטורין לאחר התקף לב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/12/2010אנא פני לפורום העוסק בדיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירךשושי26/12/2010
עברתי החלפת מפרק ירך לפני כשנתיים. היות ואינני יכולה להרים את הרגל המנותחת, הגעתי למומחה אורטופדיה שקבע שיש לי שריר משותק ברגל המנותחת , ושעלי להחליף מפרק ברך ומפרק ירך שניה שחוקה. שאלתי: האם אוכל לתבוע פיצוי על השריר המשותק והאם מגיע לי קצבת ניידות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/12/2010הדבר תלוי בשיעור הנכות שיקבע לך ובפגיעה בכושר השתכרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- as ונכות כלליתbruni21/12/2010
היי אני בן 53 ,עברתי ועדה בביטוח לאומי , קיבלתי 75 אחוז נכות ,ו60 אחוז על כושר עבודה. שאלתי במידה ואני מחריג עם cpap ,יש מצב שאני יכול לעבור את ה90 אחוז ,ואז לקבל פטור ממסים. אני עדיין עובד 4 שעות ביום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר as ונכות כללית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי22/12/2010לצערי הרב אין לי פתרונות קסם בשבילך. אם אתה סבור שקיימת נכות רפואית גבוהה יותר, תלחם עליה, בין היתר, בעזרת חוות דעת רפואיות וב"עזרתנו" עורכי הדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר ניתוח מעקפיםזיוה18/12/2010
בעלי עבר ניתוח מעקפים(3)ואבלציה . מה הם זכויות הן מהמדינה הן מהמעביד והן מהביטוחים המשלמים למינהם. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי19/12/2010לצערי השאלה הינה כללי מדי ואין באפשרותי ליתן לך תשובה טובה ומדויקת, שכן יש לשקלל את "הנזק" של בעלך, את ההגבלה וכו' אל מול התביעות האופציונליות כנגד חברת הביטוח ו/או הביטוח הלאומי.
מניסיוני אני יכול לומר לך כי קיימת חשיבות רבה בהגשת התביעות בצורה טובה ולא תמיד הלקוח יכול לעשות זאת לבדו.
לגן אני מציע כי תאספי את כל החומר הרפואי וכן את פוליסות הביטוח ותפני לעו"ד במטרה לקבל יעוץ ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין זכויות ניצולי שואהאבי17/12/2010
שלום רב,
השאלות הן בנוגע להוריי:
הם הוכרו ע"י האוצר כניצולי שואה בנובמבר 2009 ומוכרים גם ע"י קופת חולים מכבי כניצולי שואה.
על פי החוק של משרד האוצר, הם אמורים לקבל את התרופות של המחלה שעליה הוכרו בחינם וכן החל מיוני 2010 לקבל 60% הנחה על יתר התרופות שהם צורכים. (אבי זכאי ל- 60% כי גילו מעל 75 ואימי ל- 50%).
בפועל הם מוכרים ע"י מכבי כניצולי שואה אך הם לא מקבלים את ההנחות.
השאלה היא איך אפשר לקבל את מה שמגיע להם מהיום והלאה וכן איך אפשר לקבל רטרואקטיבית את הזכויות שמגיעות להם - תרופות למחלה המוכרת בחינם מנובמבר 2009 (הם הוכרו מאז) ואת ההנחות האחרות מיוני 2010.
בסניף של מכבי ענו שהם לא ממש מכירים את הזכאויות הללו ולא ניתן לקבל רטרואקטיבית...אפילו שמדובר בשנה אחת בלבד (אני כנפגע תאונת עבודה בביטוח לאומי קיבלתי 7 שנים אחורה החזרים על תרופות).
תודה רבה מראש העזרה,
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין זכויות ניצולי שואה - תגובה
מעיין רוגל18/12/2010שלום עמי,
במידה ומדובר אכן במצב בו מגיע להוריך פטור והנחה בתרופות על פי חוק אבל קופת חולים לא נותנת להם את הפטור וההנחות יתכן שיש כאן מקום לפעולה משפטית בעניין.
לא אוכל לתת לך תשובה מפורטת יותר ללא פרטים נוספים.
אני מזמינה אותך לפנות למייל העמותה כפי שהוא מופיע בראש הדף, בצירוף פרטים נוספים ופרטי התקשרות, ואנו נבדוק את העניין לעומק באמצעות הצוות המשפטי וננסה לסייע.
(אני מזכירה גם כאן שפעילות העמותה היא התנדבותית במלואה, וכל סיוע של העמותה ניתן בחינם).
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אלרגי לחלבליאור16/12/2010
שלום.האם לילד אלרגי למוצרי חלב מגיע קצבת נכות מביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אלרגי לחלב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי17/12/2010לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטואיה רפואיתד16/12/2010
שלום,
לפני 15 שנים עברתי ניתוח פלסטי בחזה.
סיפרתי על כך לרופאת המשפחה דאז והיא הכניסה את המידע הזה לתיק הרפואי שלי.
מאז, בכל הפנייה לבדיקה שאני מקבלת, מופיע המשפט - מידע רפואי: ניתוח פלסטי להקטנת חזה.
זה מאוד מפריע לי.
זה מידע אישי ואין שום סיבה שיופיע כך, הרי לא מדובר במחלה כרונית או בעיה רפואית שיש לציינה. זה בסך הכל ניתוח פלסטי שעברתי לפני המון שנים ואין לו שום השלכה רפואית כזו או אחרת. כל פקידה או עובד קופ"ח יכול לראות את המידע הזה וזה מאוד מביך.
רופאת המשפחה שלי טוענת שאין מה לעשות ואין אפשרות למחוק היסטוריה רפואית.
למי אוכל לפנות? לדעתי זו פגיעה חמורה בפרטיות שלי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסותכם
ד21/12/2010אנא מכם, הנושא מציק לי מאוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תגובה לשאלתי?
ד27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תגובה לשאלתי? - תגובה
מעיין רוגל29/12/2010התחום עליו נשאלה השאלה לצערי אינו בתחום ההתמחות של שנינו. אני מציעה לך לפנות ישירות לאגודה לזכויות החולה, שם יוכלו לתת לך מענה מקצועי ומדוייק לשאלה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שן בעת טפול שיניים אצל שינניתאבי15/12/2010
שלום רב ,
בעת טיפול שיניים אצל שינננית בקופ"ח, שברה השיננית דופן של שן טוחנת .בהבלחה רגעית ,בקשתי ממנה שתתעד את שארע , וכנראה שעשתה כן .
בבדיקת רופא הקופה כחצי שעה לאחר מכן , קבע הנ"ל שיש לבצע סתימה מחודשת על כל השן .עלותה של הסתימה כ-160 ש"ח .
בקשתי טלפונית מהקופה - בלא כל טענה אחרת או הטחת האשמות - שהדעת סובלת שהקופה תספוג את עלותה של הסתימה .
המנהל הרפואי ,הורה לאחת הפקידות לחזור אליי טלפונית עם האמירה "שהיות והיה רקבון מתקדם בשן עליי לשאת בכל עלותה של הסתימה" .
אני מבקש לציין , שהמנהל הרפואי לא בדק אותי כלל , אלא כנראה הסתמך על מה שרשמה השיננית בתיק הרפואי שלי .
אני מטפל תדיר בשיניי , בעל מודעות גבוהה להיגיינת פה ,ואינני מסתובב עם שיניים "עם רקבון מתקדם " .
מבקש לדעת האם לדעתכם יש בסיס לבקשתי שהקופה תישא בעלותה של הסתימה .
תודה ,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת שן בעת טפול שיניים אצל שיננית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי16/12/2010לטענה שלך יש בסיס מוצק, אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד.
על מנת שתוכל לקבל פיצוי מהקופה עליך להוכיח כי הייתה רשלנות של השיננית וכי לא היה ריקבון מתקדם וכיוצ"ב. הוכחת עניין זה נעשית באמצעות חוות דעת רפואית .
ניהול ההליכים משפטיים במידה וצד אחד לא מעוניין לשלם לא תתשלם במקרה שלך כאשר עלות התיקון מסתכמת ב - 160 ש"ח .
אני לא אומר בתשובתי זו כי לא שווה לך לנסות ולשלוח מכתבי דרישה לקופה על כך שנגרמה לך עוגמת נפש והוצאה כספית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת יעוץ בעקבות מחלה פיברומילגיהחסון אסתר11/12/2010
שלום
שמי א בת 49 אובחנתי אצל ראומטולוגית כחות פיברומילגיה והרופא שלי הכללי טוען שזו דלקת פרקים פסוריאטית בכל מקרה יש מחלה יש כאב ויש שינוי במצב הפיזי נפשי כלכלי....
אני מעוניינת להגיש תביעה על נכות כללית לביטוח לאומי אני כבר 3 חד' עובדת חצי משרה וכמובן מקבלת חצי משכורת (חצי מימינימום) אגב ירדתי חצי משרה בעקבות רופא תעסוקתי,אני חוששת שמא ביטוח לאומי יערים קשיים ולא יסכים להשלים את הכנסתי ומה יהיה אם מצבי יחמיר ויהיה לי קשה לעבוד אני מ.שיקום ובתוקף עבודתי הולכת עולה מדרגות ויורדת וזה קשה לי...
מה עושים????????????????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת יעוץ בעקבות מחלה פיברומילגיה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי12/12/2010בשביל לקבל קצבת נכות כללית על הנכות להיות למעלה מ - 40 אחוז ואינני יודע אם זהו מצבך. אם מקור הבעיה הרפואית הינה בסוג העבודה שלך אז ניתן להגיש לביטוח הלאומי תביעה למחלת מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על פיברומיאלגיה
דבורה דהבי02/01/2011תמצאי באתר עמותת אס"ף, וכן בכתבה שפורסמה בשישי האחרון במוסף לשבת של ידיעות אחרונות (עם התייחסות לנושא הביטוח הלאומי). אם תעבירי אליי כתובת מייל שלך, אשלח לך מייל ובו הכתבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מגיע פיצוי בגיל פגיעה ביד ימיןיעלי המיואשת10/12/2010
נפגתי ביד ימין וגובסתי במשך 3 חודשים כיום חזרתי לעבודתי לחצי משרה קשה לי לעבוד יותר,אני סובלת מכאבים ביד ימין אפילו רק מפתיחת דלת יש לי כאבים .קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי על 4 שעות עבודה לפי ההבחנה. זומנתי לוועדה, אני משתמשת רק ביד שמאל והגב כואב כי אני רגילה ליד ימין אני לא עושה כמעט כלום ביד ימין ,אני רק נעזרת בה לאחיזה קלה כמה עלי לדרוש פיצוי עקב ירידה בהכנסה שלי והאם זכותי לדרוש כמה שאני רוצה מה גובה הסכום ואם כן מה הסכום בערך? אך מתחשב ביטוח לאומי ? בהכנסה שלי כיום, באי יכולת לעבוד יותר שעות, בכאב .אי כושר בעבודה. האם יש מצב שחלילה לא אקבל כלום ואשאר ככה עניה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מגיע פיצוי בגיל פגיעה ביד ימין - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי12/12/2010בשביל שאוכל להשיב לשאלתך אני זקוק לשני פרטים עיקריים. מה הסיבה לנזק ביד ומה שיעור הנכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימון ע"י חברת ביטוחאבישי03/12/2010
לעו"ד שלום קרוב משפחה 88 נפגע קשה , לפני כשנה וחצי, בתאונת דרכים ומאז נמצא במוסד סיעודי. אין סיכוי להחלמתו . כל ההוצאות ( שהות , תרופות, טיפולים... ) מכוסות ע"י חברת ביטוח מתוקף חוק לפיצוי נפגעי דרכים. ילדיו שהם גם אפוטרופסים שלו שוקלים להשכיר את דירתו למרות שהכנסה מהשכרה אינה נחוצה לטיפול באביהם. החשש הוא שחברת הביטוח תראה בהכנסות משכירות ניצול ושיפור לא מוצדק של המצב מבחינה הכספית של חוסה , לעומת מצבו מלפני התאונה . סביר שאז תדרוש מהמשפחה שתעביר דמי שכירות אלו למוסד סיעודי ( הפחתת הנזק ) . א.עד כמה חששותיהם מוצדקים ואם כן מה ניתן לעשות ( אם בכלל ) ע"מ לסכל מראש דרישה אפשרית זו מצד חברת ביטוח? ב. אולי עדיף להמתין עם השכרת דירה עד למועד שלחברת ביטוח "ימאס" ותעלה תירוצים ע"מ להפסיק התשלומים למוסד סיעודי ( מכמה אנשים שמעתי שבמוקדם או במאוחר זה יקרה ) ורק אז במסגרת התדינות או מו"מ איתם להציע להם מיוזמתינו השתתפות ע"י השכרת דירה? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימון ע"י חברת ביטוח - תגובה
מעיין רוגל04/12/2010שלום אבישי,
שאלתך היא שאלה הנוגעת לנושא ביטוח ולא לנושא זכויות רפואיות, אנא הפנה שאלתך לפורום ביטוחי בריאות כאן בפורטל שם תוכל לקבל מענה מקצועי לשאלתך
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימון ע"י חברת ביטוח - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/12/2010אני סמוך ובטוח כי עורך הדין שלך המטפל בתביעה עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים יוכל לספק לך תשובה.
על כל פנים, גם בשביל ליתן תשובה כללית יותר, אני זקוק למידע האם התביעה הסתיימה בפס"ד או פשרה או שמא מדובר בתשלומים תכופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אבישי05/12/2010לעו"ד אלקלעי שלום, תודה על רצונך הטב. בכן לא היה צורך בעו"ד לא בתביעה ומכאן לא מדובר בפשרה לא פס"ד ולא תשלום תכוף . בית חולים ציבורי בו אותו קרוב היה מאושפז אחרי תאונה הפנה אותו למוסד סיעודי לאחר תאום עם חברת ביטוח. מאז חברת ביטוח משלמת ישירות למוסד . משפחה רק התיעצה בזמנו עם עו"ד מסויים לגבי פיצוי נוסף אך התברר שלאור גילו הפיצוי הוא מצחיק וניתן לתבוע אותו יותר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/12/2010אני לא יודע מה זה פיצוי מצחיק... אני כן יודע שטוב תעשו אם תסדירו את עניין השהות ובכלל עם חברת הביטוח ואז לא יהיה לכם כל חשש להשכיר את הדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרים מקופת חולים מכבי לנפגע עבודהאבי03/12/2010
שלום עו"ד אלקלעי ותודה על תשובתך הקודמת. בהמשך אני מצרף את השאלה הראשונה שלי ואת תשובתך:
סטודנטית למשפטים עוזרת לי בעניין זה. היא ממרכז מזו"ר (המשפט למען זכויות החולה בישראל).
זאת קליניקה שבה סטודנטים עוסקים בזכויות החולה ומסייעים בידם. היא רוצה לכתוב
עבורי מכתב בנושא למכבי והיא מבקשת לדעת - האם אתה יכול בבקשה לכוון אותנו
לאסמכתא בחוק עליה ביססת את תשובתך וכך המרכז יוכל להוציא בשמי מכתב חתום ע"י עו"ד מטעמם.
תודה רבה על העזרה וחג שמח!!!
=======================================================
תשובתך מלפני שבועיים:
עמי שלום,
אני סבור שכדי לך להתמודד עם קופת החולים שכן ההגיון העומד בהגבלת ההחזר ל-7 שנים הוא בנושא התיישנות. העילה להחזר נולדה רק ביום שהוכרתה בביטוח לאומי ועל כן אני חושב שטענה זו לא תעמוד להם.
כמו כן יש לבצע הפרשי הצמדה.
=======================================================
שאלתי מלפני שבועיים:
החזרים מקופת חולים מכבי:
לאחרונה הוכרתי ע"י ביטוח לאומי לאחר המתנה ארוכה ותלאות רבות, כנפגע עבודה מתאונה שארעה בשנת 2001. מקופ"ח מכבי קיבלתי החזרים על תרופות, טיפולים, נסיעות, היטלי רופאים על סך של כ- 16,000 ש"ח רק משנת 2004 בטענה שהם מחזירים רק 7 שנים אחורה ולתדהמתי נאמר לי ע"י נציגת השרות כי אני מקבל את הסכומים אותם שילמתי ללא שום הצמדה למדד וריבית.
אם המצב היה הפוך הרי שהייתי מחויב לשלם חוב לקופה בהצמדה לריבית ומדד כפי שכל ארגון ציבורי נוהג לגבות. ביטוח לאומי וכל גוף ציבורי אחר משלמים החזרים לפחות עם הצמדה למדד שעשויה במקרה הזה להגיע להרבה כסף, כ- 2,000 ש"ח.
האם אני זכאי ע"פ החוק לדרוש יותר מ-7 שנים אחורה וכן האם עליי לקבל לפחות הצמדה למדד ואולי אף ריבית מסויימת?
תודה רבה מראש,
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרים מקופת חולים מכבי לנפגע עבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/12/2010שלום רב,
על מנת שאני אוכל ליתן לך תשובה, אני זקוק לבחינת החומר בעניינך. אם הינך מטופל כבר על ידי עורכי דין , אני סמוך ובטוח כי הם יוכלו ליתן לך את התשובה.
על על פנים, פנייה יכולה להעשות בכל מקרה, תוך שתפרט את כל השתלשלות העניינים ודרישתך המוצדקת לקבלת כל הסכומים חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימין c.t.petטובה דקל03/12/2010
בעלי חולה בסרטן מיאולומה נפוצה.עקב חשד לסרטן משני יש דרישה מהרופא המטפל לעשות בדיקת pet-c.t דחופה.קופ"ח כללית דחתה את הבקשה.הרופא אומר שאין להמתין והדבר דחוף.אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימין c.t.pet - תגובה
מעיין רוגל03/12/2010בסל הבריאות מצויין במפורש סוגי הסרטן בהם ממנמת הקופה בדיקות pet. הבדיקה אינה ממומנת לכל סוגי הסרטן.
יש שתי אפשרויות בפניכם - האחת - לנסות ולממן את הבדיקה באופן פרטי, או האפשרות השניה לפנות לסיוע העמותה (עמותת קרן דולב לצדק רפואי), למיים או הטלפון המצויינים בדף הראשי של הפורום בחלון בו פרטי האישיים. פניה לפורום תאפשר לנו לנסות ולסייע לכם לפנות לועדת חריגים אם ניתן ולבקש את מימון הקופה לתרופה.
סיוע העמותו ניתן ללא כל תשלום, מדובר בפעילות התנדבותית לחלוטין.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חוק התיישנות לתביעה משפטיתבילי29/11/2010
כנגד רופא בגין רשלנות? אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חוק התיישנות לתביעה משפטית - תגובה
מעיין רוגל29/11/2010שלום בילי,
בפורום זה אנו לא עוסקים בתחום של רשלנות רפואית, אני מציעה לך לפנות לפורום הרלוונטי כאן בפורטל
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הוא הפורום המתאים לכך?
בילי30/11/2010בבקשה תפני אותי ואפנה אליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הוא הפורום המתאים לכך? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי01/12/2010תביעה אזרחית מתיישנת לאחר 7 שנים מיום קרות העילה או ממועד גילויה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הוא הפורום המתאים לכך? - תגובה
מעיין רוגל03/12/2010הפורום בפורטל הוא "פורום ביטוחי בריאות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)