מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהלות חסויה בכלליתאבי.ב22/11/2010
שלום.
מזה תקופה ארוכה אני נתקל בסרוב גורף של גופים שונים בכללית לתעד או להשיב בכתב
לבקשות שונות שאני מגיש.דוגמאות:
1.לאחר ניתוח בעמוד שידרה צווארי ובסמוך מעורבות בתאונת דרכים(פגיעה מאחור)עם הופעת תופעות קשותץאני מצרף בקשה מהמנתח ל MRI צווארי ומותני.לאחר המתנה ארוכה לתור אני מתבשר רגע לפני ביצוע הבדיקה שאושר לי רק צווארי.אין זכר לסירוב לבדיקה מותנית.כיום אני בהמתנה ארוכה ל MRI מותני עם כל הטרטור והכאבים.
2.לאחר תאונת הדרכים הייתי בחדר מיון.קיבלתי הודעת תשלום(666ש"ח)משיבא באם לא אבי טופס 17.במרפאה קיבלו סרוב מהבקרה אך לא מוכנים ללוות זאת בכתובים ועלי להסתפק בהודעה בע"פ.
דוגמאות כאלה היו לי למכביר ותמיד יש חוסר נכונות לתעד זאת בכתב. האם זה חוקי והאם זה כך גם בקופות האחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות חסויה בכללית - תגובה
מעיין רוגל22/11/2010שלום אביב,
לצערי אנו נתקלים בבעיות של התנהלות לא תקינה במקרים שונים. לרוב מעורבות של עורך דין בכתיבת מכתב בקשה, יכולה להפעיל את הלחץ הדרוש.
אם אתה זקוק לסיוע בהתנהלות מולם כרגע אתה מוזמן לפנות אל העמותה בכתובת המייל המצורפת או בטלפון 054-6665442, ושם נוכל לנסות לספק לך סיוע משפטי כפי יכולתנו (כמובן שפעילות העמותה נעשית בהתנדבות מלאה וללא כל תשלום מצד הפונה)
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צרפת את האי-מייל של העמותה.
אבי.ב22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צרפת את האי-מייל של העמותה. - תגובה
מעיין רוגל23/11/2010שלום אביב
מייל העותה הוא
[email protected]
מעין
(להנהלת האתר, במידה ויש בעיה עם ההודעה אנא פנו אלי טלפונית לפני שאתם מוחקים כאן מידע, מדובר בבקשה של פונה. תודה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!רונה20/11/2010
שלום רב!
ביתי בת 22 מאושפזת בבי"ח עקב דלקת ריאות מסובכת... לצערי היחסים בינינו לא משהו, והיא אינה מוכנה שאהיה איתה בבי"ח ונוסף על כך לא מסכימה שהרופאים יספרו לי שום מידע רפואי על המצב שלה, ואכן הרופאים לא אומרים לי דבר.. אני מודאגת!!! מנסיונכם, האם זה תקין? האם יש איזה שהוא חוק או כלל על אי מתן מידע רפואי לקרוב משפחה עקב רצון החולה? בבקשה עזרה דחוף!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע רפואי
מעין רוגל20/11/2010שלום,
(אני מגיבה ממחשב שאינו המחשב הקבוע בשל בעיה בממשק הניהול)
מאחר שביתך בגירה ועצמאית, בית החולים מחוייבת במתן מידע רפואי לה בלבד, ויותר מכך - אינו רשאי להעביר מידע רפואי לאף אדם אחר בשל החיסיון הרפואי, ודאי שלא בניגוד לרצונה.
הדבר תלוי בהסכמתה, ולכן רק היא תוכל לעזור לך בנושא.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
רונה20/11/2010האם כשמתאשפזים חותמים על איזה מסמך למי פונים במקרה חירום או הידרדרות? כיצד אדע אם מצבה ידרדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
מעיין רוגל21/11/2010אמורים למסור מידע למי להתקשר במידה ויש צורך, אני מציעה לך לדבר עם ביתך, ועם העובדת הסוציאלית במחלקה בה היא מטופלת כדי לנסות לפתור את העניין. רםואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוולמשה17/11/2010
יש לי ביטוח רפואי פרטי. לאחרונה עשיתי ניתוח לקיצור קיבה (שרוול) בשל השמנת יתר, ומאחר ואבי חלה בסכרת בשל משקל יתר, וסבי נפטר ממחלת לב.
הניתוח עלה לי 55,000 ש"ח וחברת הביטוח סירבה לשלם לי בטענה שהם משלמים או כש BMI הוא 40 או 37 בצירוף לגורמי סיכון נוספים. ה- BMI שלי היה 36 וגורמי הסיכון של בני משפחה לא "תופסים" בעניין הזה לדעתם.
האם לקבל את דבריהם כתורה מסיני אן שיש מקום לערער על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול - תגובה
מעיין רוגל17/11/2010שלום משה,
שאלתך נוגעת לנושא של ביטוחים פרטיים, שהם שונים מאוד מנושא סל הבריאות. כל ביטוח מוגדר על ידי הפוליסה עליה חתמת מול חברת הביטוח.
אני מציעה לך להתייעץ בנושא בפורום המתמחה בנושא ביטוחי בריאות כאן בפורטל.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרוול - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי18/11/2010ברור שיש מקום לבחון את תשובת חברת הביטוח.
חברות הביטוח מנסות דרך קבע להתחמק מאחריותם ולהחריג אירוע כזה או אחר בכדי לא לשלם.
על מנת ליתן תשובה מסודרת יש לבחון את הפוליסות ואת התשובה בראי משפטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בחיידקיםאמיר17/11/2010
שלום רב אבא שלי מאושפז למעלה מ חודשיים בבי"ח בני ציון בחיפה מתוכם כ 6 שבועות בטיפול נמרץ נשימתי.עליי לציין שמלבד כמה ימים בודדים הוא מונשם ע"י מכונת הנשמה וסובל על פי טענת הרופאים ממחלת ריאות קשה .הבעייה היא שכל פעם מגיע הצוות הרפואי ואומר שאבא נדבק כל פעם בחיידק כזה או אחר (אתמול אף ציינה רופאה במחלקה שהחיידק אלים..השאלה היא האם אנו המשפחה יכולים לדרוש או לבקש (נענים באדישות בתשובה שלילית ע"י המחלקה)שיבודדו את אבא או שיעבירו אותו.על פי מה שנראה שמה ש"גומר "את אבא אלו החיידקים שמקבל בבית החולים ולא המחלה הקשה שלו.תודה רבה ואשמח לקבל תשובה,מהבן המודאג מאד וחסר האונים
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בחיידקים - תגובה
מעיין רוגל17/11/2010שלום אמיר,
מדובר בנושא מורכב מאוד, שמצריך ידע רפואי כדי לתת תשובה רצינית ומקצועית.
אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה, שם יש ברשותם את הידע הנדרש והם יוכלו לייעץ לכם טוב יותר.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרים מקופת חולים מכבי:אבי14/11/2010
שלום רב,
החזרים מקופת חולים מכבי:
לאחרונה הוכרתי ע"י ביטוח לאומי לאחר המתנה ארוכה ותלאות רבות, כנפגע עבודה מתאונה שארעה בשנת 2001. מקופ"ח מכבי קיבלתי החזרים על תרופות, טיפולים, נסיעות, היטלי רופאים על סך של כ- 16,000 ש"ח רק משנת 2004 בטענה שהם מחזירים רק 7 שנים אחורה ולתדהמתי נאמר לי ע"י נציגת השרות כי אני מקבל את הסכומים אותם שילמתי ללא שום הצמדה למדד וריבית.
אם המצב היה הפוך הרי שהייתי מחויב לשלם חוב לקופה בהצמדה לריבית ומדד כפי שכל ארגון ציבורי נוהג לגבות. ביטוח לאומי וכל גוף ציבורי אחר משלמים החזרים לפחות עם הצמדה למדד שעשויה במקרה הזה להגיע להרבה כסף, כ- 2,000 ש"ח.
האם אני זכאי ע"פ החוק לדרוש יותר מ-7 שנים אחורה וכן האם עליי לקבל לפחות הצמדה למדד ואולי אף ריבית מסויימת?
תודה רבה מראש,
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרים מקופת חולים מכבי: - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי17/11/2010אני סבור שכדי לך להתמודד עם קופת החולים שכן ההגיון העומד בהגבלת ההחזר ל-7 שנים הוא בנושא התיישנות. העילה להחזר נולדה רק ביום שהוכרתה בביטוח לאומי ועל כן אני חושב שטענה זו לא תעמוד להם.
כמו כן יש לבצע הפרשי הצמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה אלטרנטיביתהגר14/11/2010
אני הולכת למרפא אלטרנטיבי ורוצה לקבל ממנו פירוט של שמות הצמחים שבהם הוא משתמש בתרופה עבורי. האם יכול לסרב או שחייב לפרט.
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה אלטרנטיבית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי15/11/2010אני לא יכול להשיב לך על השאלה, מאחר ולא ירדתי לסוף דעתך.
ראשית תבקשי את פירוט התרופות והצמחים ואם יסרב נוכל לבדוק מה ניתן לעשות, שכן יש להבדיל בין רפואה רגילה לאלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאשפוז בבית חולים שניידר לדנהזיו שורק07/11/2010
שלום,
בני בן השישה חודשים, מאושפז במרכז שניידר מזה כחודשיים פלוס, עקב בעיה המוגדרת כהפרעת אכילה (הוא לא אוכל מבקבוק או כפית) מוזן רק בזונדה דרך האף.
כל הבדיקות תקינות..הכל כולל הכל....המקרה מבחינת שניידר מוגדר כחריג ביותר ואין להם שום פתרון מלבד המשך האכלה בזונדה על מנת שהילד יעלה במשקל, בשניידר לא מוכנים לשחרר את הילד עם זונדה הביתה על מנת שנמשיך בחיינו...
שאלתי:
בדקנו בבית חולים דנה ושישנה אפשרות בדרך אחרת של טיפול הכוללת אפשרות רק לאשפוז לילה ובמהלך היום אפשר להיות בבית עם הילד.
האם מבחינת זכויות יש לנו את האפשרות לבקש לעבור לאשפוז בדנה, אנחנו גרים קרוב לאיכילוב וזה יעשה לנו את החיים פחות סיוטיים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאשפוז בבית חולים שניידר לדנה - תגובה
מעיין רוגל07/11/2010שלום זיו,
מעבר בתי חולים הוא דבר מורכב, כפי שעניתי בתשובות קודמות, ומותנה בהסדר שיש או אין לבית החולים המדובר עם קופת החולים בה בנכם מבוטח. מרמת העיקרון קופת חולים מחוייבת לספק את הטיפולים הרפואיים הכלולים בסל הבריאות במרחק סביר מבית המבוטח ובאיכות סבירה, באמצעות רופאים מרפאות ובתי חולים הנמצאים איתה בהסדר.
לא ניתן לחייב את קופת החולים לספק טיפול בבית חולים או דרך רופא שאינו בהסדר, אלא אם כן מדובר במקרה חריג.
כדי שאוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת ומפורטת למקרה שלכם וכדי שנוכל לבחון את העניין, אתם מוזמנים לפנות למייל העמותה
כפי שמופיע בראש העמוד, אנא ציינו בפנייה שהגעת דרכם הפורום, ופרטו את המקרה. אתם תטופלו באמצעות צוות הפניות שלנו שיצור איתכם קשר וינחה אתם בהמשך הטיפול והבירור.
ניתן לפנות גם טלפונית
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור זכויות בטוח לאומירותם04/11/2010
ביציאה מביתי בדרכי לעבודה נפלתי ושברתי רגל. הגשתי תביעה לתאונת עבודה לביטוח לאומי אך היא נדחתה בטענה שהמקום בו ארעה התאונה נמצא עדיין בשטח הפרטי של ביתי . להבהרה-אני גרה בבית פרטי המגודר והגישה לחצר הינה של בני הבית בלבד.האם יש טעם לערר?? יש לי סיכוי נגד החלטתם?? יש תקדימים לכך?? מה זכויותי בקשר לנכות אם לא תוכר כתאונת עבודה? מודה לתשובתכם רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור זכויות בטוח לאומי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/11/2010יש לבחון את נסיבות המקרה בקפידה ולומר לך באם קיים סיכוי ממשי לזכות בתביעה שתוגש נגד ביטוח לאומי.
משאלתך כלל לא ברור מה מקום הפגיעה ועל כן אינני יכול לומר לך מעל גבי פורום זה מה הסיכוי.
יתכן ותהיי זכאית להגיש תביעה לדמי תאונה באם אינך מקבלת משכורת אך אני מציע לך לקבל ייעוץ משפטי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות וחולשת שריריםחסוי02/11/2010
שלום רב
האם החולה שסובל מחולשת שרירים (על רקע אי ספיקת כליות כרונית )עם אחוזי נכות כ 68% ממוסד לביטוח לאומי זכאי לרכב נכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת כליות וחולשת שרירים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/11/2010רשימת הליקויים כוללת בעיות אורטופדיות בעיקרן. יש לבחון את העניין בזהירות הראויה לאחר בחינת החומר בעניינך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהיוסי01/11/2010
עובד חברת השמה, שרק החל את עבודתו, חלה לתקופה של כעשרים יום. חברת ההשמה טוענת שאין היא צריכה לשלם ימי מחלה בשל התקופה הקצרה שהוא עובד. ביטוח לאומי לא משלם עבור ימי המחלה, למרות שהעובד שילם כל הזמן ביטוח לאומי. מה קורה? אין סיכוי לקבל בעבור ימי המחלה? תודה על כל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/11/2010זו שאלה לפורום העוסק בדיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לנכות זמנית מביטוח לאומיאמיר01/11/2010
שלום רב
בעקבות החמרה בפריצת הדיסק בגבי פוטרתי מעבודתי בהסכמה כאשר אין באפשרותי לעבוד עקב הקרנה של כאב לרגל שמאל.
להלן שאלותיי:
1. באם אני זכאי לכסף האם זה רטרואקטיבית על התקופה שאני לא עובד?
2. האם כדאי לי לפנות לחברה שתסייע לי בתביעה למרות שיש לי את כל המסמכים הרלוונטים: מכתב פיטורין, סיכום אישפוזים, תוצאות MRI, חוות דעת רופא ועוד.
3. איך ביטוח יכול לסייע לי בנוסף בכדי להקל על מצבי?
תודה מראש,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לנכות זמנית מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/11/2010האם הנכות עליה אתה מדבר נגרמה בעבודה או שמא הינך מתכוון להגיש תביעה לנכות כללית?
אני שואל זאת מאחר ובכדי לעבור את הסך בנכות כללית אתה צריך להצביע על נכות רפואית העולה על 40% כאשר אחת מהנכויות היא למעלה מ-25% או שסך נכויותיך עולים על 60% ואינני יודע כיצס להעריך נכותך בשלב זה.
העובדה כי אינך עובד לא אומרת שבהכרח כי תקבל פיצוי מביטוח לאומי.
אינני יודע לאיזו "חברה" הינך מבקש או מתכוון לפנות בכדי לסייע בתביעה, אך אני יכול לומר בבטחון כי חברי למקצוע ואני יכולים להשיב לכל שאלותיך וליתן לך כיוון, כמובן לאחר בחינת כל המסמכים הרלבנטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לנכות זמנית מביטוח לאומיאמיר01/11/2010
שלום רב
בעקבות החמרה בפריצת הדיסק בגבי פוטרתי מעבודתי בהסכמה כאשר אין באפשרותי לעבוד עקב הקרנה של כאב לרגל שמאל.
להלן שאלותיי:
1. באם אני זכאי לכסף האם זה רטרואקטיבית על התקופה שאני לא עובד?
2. האם כדאי לי לפנות לחברה שתסייע לי בתביעה למרות שיש לי את כל המסמכים הרלוונטים: מכתב פיטורין, סיכום אישפוזים, תוצאות MRI, חוות דעת רופא ועוד.
3. איך ביטוח יכול לסייע לי בנוסף בכדי להקל על מצבי?
תודה מראש,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לנכות זמנית מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/11/2010ראה תשובה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת ביח ציבורי לניתוח קיצור קיבהאפרת31/10/2010
שלום
אני עומדת בכל הקריטריונים המתבקשים היום לביצוע ניתוח שרוול להשמנת יתר, אני מעונינת להתנתח אצל כירורג מסוים בביח רמבם ומבחינתו קבע לי תור לניתוח.
מאחר ולקופת חולים כללית יש הסדר עם בתי חולים של הקופה שלהן, האם תהווה בעיה להתנתח בביח ציבורי, רמב"ם, והאם בקשתי תענה בשלילה. במידה והקופה לא תאשר לי להתנתח מה יש באפשרותי לעמוד על בחירתי זו, ומה עלי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת ביח ציבורי לניתוח קיצור קיבה - תגובה
מעיין רוגל01/11/2010שלום אפרת,
כל קופת חולים מחוייבת לספק את השירותים הכלולים בסל הבריאות באיכות זמן ומרחק סבירים ממקום מגוריו של המבוטח. לקופת החולים יש את הזכות לבחור את נותני השירותים באמצעותם היא מספקת את השירות.
כעיקרון אין סיבה חוקית לחייב קופת חולים לתת שירות באמצעות נותן שירותים שלא כלול בהסדר של קופת החולים, להוציא מקרים חריגים, כגון שירות שכלול בסל ואינו ניתן באף בית חולים הכלול בהסדר של קופת החולים המסויימת וכדומה.
כל הנ"ל, כאמור, מחייב את קופת החולים רק בכל מה שכלול בסל הבריאות. בכל מה שנוגע לשירולתים שאינם בסל הבריאות אבל ניתנים דרך הביטוח המשלים, התנאים לשירות הם על פי הפוליסה עליה את חתומה מול השירות המשלים של הקופה.
אני מציעה לך דבר ראשון לוודא שאכן הניתוח כלול בסל הבריאות (ניתן לבדוק את הנושא ישירות דרך מוקד השירות של קופת החולים). במידה ואכן הוא כלול בסל ניתן לבדוק האם המנתח בו את מעוניינת כלול בהסדר, במידה ואינו כלול בהסדר לא ניתן לחייב את קופת החולים לממן את הניתוח אצלו, וקופת החולים תפנה אותך לרופא שכן כלול בהסדר. אם את רוצה להתנתח אך ורק אצל המנתח שבחרת אך אינו כלול בהסדר תוכלי לעשות זאת במימון פרטי.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל27/10/2010
היי ,
אני עובדת כמטפלת במעון לילדים משרה מלאה כבר שלוש שנים במעון
כרגע אני עוברת טיפולי פוריות והמנהלת שלי מאשרת לי את היציאות לטיפולים אבל היא כל הזמן אומרת לי שהבנות לא יכולות לצאת לחופשות בגללי ובכך היא מקשה עליי
וכל הזמן היא מבקשת שאני אדחה את הטיפולים המכון שאני מטופלת בו עובד מ7 - 15:00 בקיצור היא עושה לי חיים קשים שאלתי היא האם אני יכולה להתפטר עקב הטיפולים ולקבל פיצויים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/10/2010זו שאלה לפורום העוסק בדיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאבי26/10/2010
אני עובד כבר 37 שנים במקום מסודר בשנה האחרונה סובל קשה מדלקת פרקים ומבעיות ורידים שגורם לי מידי פעם לסתימות במערכת הורידים (טרובוזה) עקב כאבים חזקים מאוד ברגליים עד מצב שאני חייב לשכב ולא יכול לעמוד . מה אני צריך לעשות על מנת שיאשרו לי פחות שעות עבודה או הוצאת נכות איך מתחילים עם זה? ומה הזכויות שלי? יש לציין שהמצב שלי בלתי הפיך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/10/2010אני לא יכול לתת לך "פתרונות קסם" מעל דפי האינטרנט. אני כן יכול לומר שיש לבחון את המצב שלך בצורה יסודית ועמוקה על מנת לאבחן את הבעיה הרפואית אל מול אופי עבודתך.
בשלב הראשון רופא תעסוקתי יוכל לומר אם קיימות מגבלות רפואיות האוסרות עליך להמשיך לעבוד במקום העבודה או שמא עליך להקטין את היקף המשרה.
לגבי ביטוח לאומי, הרי ש יש לבדוק מה סיבת המחלה בכדי לדעת לאיזה אגף לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)