מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון מסתםשני21/07/2012
רק לא ברמבם מבלי להזכיר שמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מסתם - תגובה
פרופ` גיל בולוטין21/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההצלחה בצריבה בשיטה זעיר כירוגית ??צביקה16/07/2012
שלום לפורום.
מבקש לקבל תגובה מדוקטור גיל.
אני במצב פירפור כרוני..
לפני שנה.התנדבתי לעבור צריבה בשיטה טורוקוסקופיה לראשונה(מאזה 3) ע"י אורח שהגיע מהמרכז ביואטה( דר. ג'ון דוטי).שצבר ניסיון של שנתיים שלוש .בציוד של חברת מדטרוניק- ג"אמני --היי ברידי..
כבר בסיום הצריבה .היתי מפורפר באזור ה 120. בסיום התהליך.הוא הסביר לי שיש להמתין כ 10 חודשים .ליצירת הצלקות לניתוק .המקורות הנוספים..
לאחר הניתוח עברתי היפוך חשמלי .שגם לא הועיל.
והמשכתי בפירפור קבוע..ובטיפול תרופתי לשמירת דופק ב 85.
למזלי הטוב. שאני לא חש את הפירפור מזה 6 שנים..
בעבר קראתי שהשתלמת בהולנד בניתוחים מהסוג הנל'.
מהו אחוז ההצלחה בפירפור כרוני??!!!. בשיטת הצריבה בדרך הכירוגית .
אני יודע שבשיטת קוקס ("המבוח--מאזה" בשנות ה 90)ההצלחה היא מעולה !!!
אך זה משולב על פי רוב בפתיחה מלאה !!
שאלה נוספת.. במהלך הניתוח הוציאו את האוזניה השמאלית
(שהיא המקור ליצירת כריש. במצב של קצב לא יציב)
מה דעתך לנטילת קומדין. .בפירפור כרוני ??
כיום שנה לאחר הניתוח אני ממשיך בקומדין.. למרות המלצת המנתח .
להפסיק ליטול קומדין !!
בתודה . לכל משיבי הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההצלחה בצריבה בשיטה זעיר כירוגית ?? - תגובה
ד''ר דני פינק16/07/2012שלום רב
הפרוצדורה הזו יחסית חדשה וסיכוי ההצלחה בניתוחי הmaze בצורת אבלציה עומדת על סביבות ה70%. לאור הכשלון במקרה שלך חשוב לעבור הערכת מיפוי אלקטרופיזיולוגי כדי לראות היכן המוקד של הפרמטר ולפי זה לקבוע מהי השיטה הטובה ביותר לנסות שוב אבלציה
בהצלחה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש את תגובת דר.בולוטין תודה !!
צביקה16/07/2012שלום דוקטור פינק.
תודה על התגובה המידית..
בכל לשון של בקשה . כפי שצינתי .בתגובה הראשונית.
מבקש את התיחסות דוקטור גיל בולוטין..--כאשר יוכל לענות בנידון!!
באשר לדבריך..
שני מנהלים בכירים ממרכזים שונים במערך הקרדיולוגיה. טענו שבמיקרה שלי .
אבלציה צינטורית לא תועיל. בפירפור קבוע.(אחוז הצלחה נמוך)
לעומת השיטה החדשנית. בטורקו. מוליך האנרגיה .בקוטר פי שתיים ..
כמו כן ביקשתי התיחסות להמשך השימוש בקומדין..
אחרי שכרתו לי את האוזניה השמאלית..!!???
בתודה
ממתין לתגובת דר. בולוטין. שיתאפשר זאת
כל טוב
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש את תגובת דר.בולוטין תודה !! - תגובה
פרופ` גיל בולוטין17/07/2012צביקה שלום
סיכויי ההצלחה של אבלציה במצב של פרפור כרוני מכל סוג שהוא תלויים במספר גורמים: כמה שנים של פרפור כרוני (סיכויי ההצלחה יורדים כאשר יש פרפור כרוני מעל 5 שנים) גודל העליות (הסיכוי לחזור לקצב סינוס קטן ככל שהעליות גדולות יותר) ועוד מספר סיבות.
נכון שהתוצאות בניתוח פתוח טובות גם במצבים כרוניים, אולם הניתוחים הללו כמעט ואינם מבוצעים בעולם עקב מורכבותם והסכנה הניתוחית הלא מבוטלת.
בקשר להפסקת נטילת קומדין עם פרפור כרוני לאחר סגירת האוזנית: שאלה מאוד חשובה ואין עליה עדיין תשובה חד משמעית. רק מחקר אחד שבו סגרו את האוזנית מבפנים עם אביזר, הראה שהפסקת הקומדין במקרה זה בטוחה. יש עוד מחקרים בדרך. אני ממליץ לך באופן אישי לבצע בדיקת אקו טוב דרך הוושט, על מנת לראות את נראה גדם האוזנית, את גודל העליות בכלל ואת זרימת הדם בעליות. לפי נתונים אלו ניתן יהיה להמליץ לך על הצורך בקומדין.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענין הטיפול בקומדין
צביקה17/07/2012שלום גיל.
תודה על התגובה המהירה.
כחודש אחרי כריתת האוזנית בוצעה TEE.
שבו רואים את סגירת הגדם. וכך שאין תסמין של כרישה בכל המסלול.
ועל סמך זה "נחצה" נתן לי את ההמלצה להפסיק קומדין.
פגשתי את שכני .דודי משעלי. ואת דר. מילטון סאוטה.
שהמלצו לי לא להפסיק את הטיפול בקומדין למרות בדיקות הודאות.
כך שגם דברך.
מחזקים אותי להמשיך..
למרות המחקר בהתקן ה WATCH MEN ..(המטריה)..
יצאה לי לשמוע שחולים קיבלו שבץ במספר מרכזים רפואיים..
תודה . לכל חברי הפורום הנפלאים.
תבורכו מפי עליון.
בעבודתכם וגישתכם המיקצועית והאנושית
כל טוב
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור משמעות תוצאות הבדיקהarnon10/07/2012
שלום
אני לאחר ניתוח מעקפים, בן 45, מבצע ספורט ברמת קושי גבוהה. נשלחתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ עקב שינויים בבדיקת מאמץ רגילה.
להלן התוצאות, רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות.
תגובה קלינית: תקינה
תגובה אלקטרוקרדיגרפית: פטולוגית
הדמיית פרפוזיה: פטולוגית
סיכום והמלצות: לציין תגובה אלקרוקרדיוגרפית פטולוגית ל STRESS.
המיפוי מצביע על איסכמיה אפיקלית קלה וקטנה.
ב GATED SPECT תיפקודו הכולל של החדר השמאלי שמור, אבל נצפתה דיסקינזיה ספטלית (לאחר CABG ) והיפוקינזיה אפיקלית.
EXCELLENT WORKLOAD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור משמעות תוצאות הבדיקה - תגובה
פרופ` גיל בולוטין10/07/2012ארנון שלום
התשובה שלי היא בשום אופן לא במקום התייעצות עם הקרדיולוג שהיפנה אותך לבדיקה.
בגדול, הלב של מתכווץ היטב ויש ממצא באיזור חוד הלב שמרמז לאיזור זה אספקת הדם אינה מספקת.
המשמעות של התוצאה והאם יש צורך בהמשך בירור או לא תלוייה בעוד מספר גורמים, שאותם יוכל להעריך רק קרדיולוג שמכיר אותך ויש לו את כל הבדיקות שלך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם אורטלben08/07/2012
החלפת מסתם אורטל הרופאים אמרו שהסנטור לא יעזור הם עושים נתוח בוטחים את הבטן האם הנתוח הזה מסוכן זה גורם למוות באמצע הנתוח ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם אורטל - תגובה
ד``ר ינאי בן גל08/07/2012גש לייעוץ אצל מנתח לב ותקוותי שנפיג את הפחדים והחששות. ניתוח הוא בדרך כלל פעולה בטוחה מאוד ואינו כולל פתיחת בטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם ארטלי בצינטורדורית08/07/2012
אבי בן 86 וקיבל המלצה לעבור ניתוח החלפת מסתם אורטלי בצינטור בגלל החמרה בכאבים אנגיוטים עקב הצרת המסתם יש לציין שהוא מאד פעיל ודימי שאלךתי היא מה הסיכונים של הניתוח אחוזי הצלחה ומה תהליך וההחלמה ממנו כמו כן אשמ לקבל שם של רופא הכי טוב שעושה זאת בארץ במידה ואבי יחליט שהוא רוצה לעשות זאת באופן פרטי תודה דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם ארטלי בצינטור - תגובה
ד``ר ינאי בן גל08/07/2012הסיכונים בפעולה מסוג זו קיימים אך הם נמוכים בהרבה על פי הידע שלנו עד כה מאי עשיית דבר.. הפעולות עוברות באורח תקין לחלוטין ברובם המכריע של המקרים והחולים נהנים מתוחלת חיים ואיכות חיים משופרת. ישנם מספר מרכזים טובים בארץ ועם נסיון רב בפעולות אלו ותאלצי לעשות "שיעורי בית" מכיוון שלא נמליץ לך על פני במה זו על מרכז כזה או אחר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתו טורסקופי להחלפת מסתם מיטרליטלי03/07/2012
שלום רב! אני מטופלת בבי"ח מסויים. ביתי תינוקת בת 5 חודשים צריכה את הניתוח לתיקון מסתם מיטרלי. רציתי לדעת למי ניתן לפנות לגבי בירור אם מתאימה לשיטה הזעיר-פולשנית? ואם כן, באיזה ביח מבוצעת שיטה זו? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתו טורסקופי להחלפת מסתם מיטרלי - תגובה
פרופ` גיל בולוטין03/07/2012טלי שלום
למיטב ידיעתי דר' משעלי שמנתח בתל השומר וברמב"ם מבצע ניתוחי ילדים זעיר פולשניים. אני לא בטוח בנוגע לתינוקת בגיל 5 חודשים.
ממליץ להתייעץ איתו
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5528/06/2012
שלום רב
ביצעתי הולטר לב וכתוב הפרעות קצב חדריות מסוג ABERRANT מה זה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל28/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר ינאי בן גל28/06/2012הכוונה היא הפרעת קצב ממקור שונה מהרגיל , דהיינו לא ממקור או מסלול הולכה חשמלי רגיל בלב, על כל פנים שאלתך הועברה לפורום קרדיולוגי - הכתובת המתאימה לשאלה מסוג זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- -:)אלי25/06/2012
דוקטור בולוטין אתה תותח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -:) - תגובה
פרופ` גיל בולוטין26/06/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל דוק בולוטיןאלי24/06/2012
חןחן על תשובתך ,האם תוכל לפרט ולו במעט מדוע הניתוח שעברתי היה מסובך ומורכב? האם יש לזה השלכות על מצבי בעתיד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דוק בולוטין - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/06/2012אלי שלום
כמו שהסברתי לך ולמשפחתך, בנוסף לחסימות בכלי הדם הקורונרים (להם עשינו מעקפים) ולהיצרות של המסתם האאורטלי (אותו החלפנו), היו לך גם אבני קלציום באבי העורקים.דבר שיכול לסכן את המוח שלך בניתוח ולעיתים ממש לא לאפשר את ביצוע החלפת המסתם האאורטלי. ביצענו לך אקו ישיר על אבי העורקים, ולשימחתי מצאנו דרך גם להתחבר למכונת לב ריאה וגם להיכנס ולהחליף את את המסתם תוך שמירה על חייך ועל המוח שלך.
אין לכך השפעה שלילית על העתיד שלך, זה מסוכן בעיקר בזמן ניתוח לב.
תמשיך להוריד כולסטרול ולשתות כוס יין אדום ביום.
להתראות
גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל דוקטור בולוטיןאלי20/06/2012
אלי בן 33 מהצפון עברתי מעקפים ו AVR בינואר האחרון (אני מניח שחולה בגילי הוא דבר שלא שוכחים מהר) רק רציתי להודיע הודעה משמחת בבדיקת האקו האחרונה חזר תפקוד הלב לנורמלי כ 60% EF וגודל החדר השמאלי נורמלי (אחרי EF 40%) שהייתה לאחר האירוע והניתוח מרגיש טוב מאד ומטופל עי רוגין וקידר האחרון אמר לי שישנם תרופות חדשות להורדת LDL בדרך וכך אוכל להגיע אל רמה מומלצת מתחת ל 70 (כעת 120) ומי יודע.. אולי ימציאו מתישהוא סיגריה בריאה ואז הכל יהיה מושלם :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דוקטור בולוטין - תגובה
פרופ` גיל בולוטין23/06/2012אלי שלום
מאוד שמח לקרוא את מכתבך.
אני מנתח הרבה חולים בכל שבוע, אבל נכון, אותך אני זוכר היטב.
למרות גילך הצעיר, מסיבות שונות הניתוח שלך היה מורכב ומסוכן יותר מהרגיל.
תמשיך לחיות טוב ולהוריד את ה LDL בעקשנות.
כוס יין אדום ביום נראה לי תחליף מצוין לסיגריה והרבה הרבה יותר בריא.
תודה
גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב מבוגריםטניה20/06/2012
שלום רב!
אני ואבי הופנינו לבדיקת אקו לב במטרה לזהות האם קיימת אצלנו קשת אאורטה ימנית . זאת מכיוון שאני כעת בהריון ואצל העובר שלי אובחנה קשת אאורטה ימנית וברצוננו לדעת האם זהו ממצא תורשתי במשפחה ומה משמעותו בהריונות עתידיים.
לאחר שקיבלנו את התשובות בכתב, התברר לנו שכיוון קשת אאורטה כלל לא נבדק אצלנו. נבדקו מדדים אחרים כמו חדרים ומסתמים אך לא קיבלנו תשובה לשאלה שלשמה הגענו לבדיקת אקו הלב. הסיבה כמובן צויינה גם בהפניות שלנו.
רציתי לשאול אצל מי נוכל לברר תשובה לשאלה זו ? האם קרדיולוג אמור לדעת לאבחן כיוון קשת אאורטה או רופא עם התמחות אחרת?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב מבוגרים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין23/06/2012טניה שלום
בעיקרון קרדיולוג המתמחה באקו צריך לדעת לזהות קשת אאורטה ימנית.
אפשר לבקש הפנייה לקרדיולוג המתמחה באקו של מומים מולדים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כאבים עזים אחרי ניתוח מעקפיםהמוטרד19/06/2012
בכתף ימין ובזרוע ימין ובירך רגל ימין, יש לי כאבים עזים, אם זה נובי מהמזגן או גם לפעמים סתם כאבים גם כשחם בחדר , אני במנוחה מוחלטת מאז הניתוח מעקפים, קרוב לחודש, האם זה קשור לזרימת דם, או זה סימן למשהו נאורולוגי? האם יש קשר בין הכאבים לניתוח מעקפים שעברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כאבים עזים אחרי ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין23/06/2012מוטרד שלום
חודש לאחר הניתוח, עדיין מוקדם, סביר שתרגיש יותר טוב במהלך החודשים הקרובים.
ממליץ לחזור לפעילות מלאה, להפעיל את הגוף בצורה הדרגתית.
להתייעץ עם הרופא המנתח והקרדיולוג.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מקבלים קיצבה לחולי לב ?בני19/06/2012
אני נכה צהל שמקבל קיצבת נכות וגם חולה לב , אם מקבל קיצבת נכות ממשרד הבטחון על תחום אחר, האם זכאי לקצבת נכות על הלב וכמה הפרש מקבל אם בכלל? הנכות על הלב ובמשרד הבטחון הן נכויות שונות לגמרי ובנפרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מקבלים קיצבה לחולי לב ? - תגובה
פרופ` גיל בולוטין23/06/2012בני שלום
אני לא יודע את התשובה לשאלותיך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשו לי ניתוח מעקפים ואולי מיותרהמוטרד19/06/2012
הייתי לפני חודשים מאושפז על לחצים בחזה 3 ימים, אחרי 3 ימים עם אספירין חשתי בטוב, בגלל שהאשפוז יצא בחול המועד ולא היה ניתן לעשות לי אקו לב במאמץ,ביקשתי להשתחרר ונאמר לי לעשות אקו לב בקהילה בק"ח, זה נעשה אחרי אישור כעבור חודש, קבעו לי צינתור, בצינתור אחרי כדקה הרופא אמר לא רואים כלום, צריך מעקפים, אני לא מעשן, עד לפני חצי שנה הייתי באופן קבוע בחדש כושר, סובל מכולסטרול גבוה כבר שנים, אין לי מושג איך בצינתור הרופא אמר לא רואים כלום ואחרי כן נאמר לי ש 3 עורקים סתומים וחייב מעקפים, אני אחרי מעקפים ומרגיש פי 10 יותר גרוע ממה שהיה לפני הניתוח, איך ניתן לדעת אם היתה רשלנות רפואית או זהם אכן צודקים? האם היה אפשר בצינתור לטפל בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשו לי ניתוח מעקפים ואולי מיותר - תגובה
פרופ` גיל בולוטין23/06/2012מוטרד שלום
מאוד מאוד לא סביר שעשו לך ניתוח מעקפים מיותר.
מהניסיון שלי, הטעות בדרך כלל הפוכה, חולים מגיעים מאוחר מידי או בכלל לא לניתוח מעקפים שיכול לשפר את איכות חייהם ולהאריך את תוחלת חייהם.
בכל מקרה, אפשר לראות את סרט הצנתור שלך לפני הניתוח ולדעת.
אם אתה רק מספר שבועות לאחר הניתוח, עדיין מוקדם להחליט, וסביר שתרגיש יותר טוב במהלך החודשים הקרובים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו סטנט חדש בשם -רדיוסר?יטגאל18/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מהו סטנט חדש בשם -רדיוסר? - תגובה
ד``ר ינאי בן גל18/06/2012הרדיוסר זהו סוג של סטנט שפותח על ידי פרופ' שמואל בנאי מהמרכז הרפואי תל-אביב.
הסטנט הזה מוחדר לוריד הראשי (קורונרי סינוס) בלב, מצר אותו במעט ומשפר ככל הנראה את תפקודם והרגשתם של חולים הסובלים ממחלה כלילית מפושטת שלא ניתן לטפל בה באמצעים קונבנציונליים, דהיינו, תרופתית, בצינתור כלילי והשתלת תומכנים בעורקי הלב או בניתוח מעקפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)