פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע ליקוי במטרלי+שכיבה פרקדן=בעיה
    אבניר
    24/09/2011

אני סובל מקוצר נשימה ומאמץ דווקא בשכיבה פרקדן , ועוד יותר לאחר מנוחה של 5 שעות שינה פרקדן- יש לי בעיה במסתם המיטרלי .
    אבקש פירוט עד כמה שיותר מדוע זה קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדוע ליקוי במטרלי+שכיבה פרקדן=בעיה - תגובה

ד''ר דני פינק
    25/09/2011

שלום אבנר
    קרוב לוודאי שאתה סובל מדליפה של המסתם המיטרלי בדרגה משמעותית. אי לכך בזמן שכיבה פרקדן ההחזר הוורידי ללב עולה ונפח הדם שנכנס לחדר השמאלי עולה . עקב כך בזמן ההתכווצות החדר הרי שנפח גדול יותר זורם אחורנית לתוך העלייה השמאלית ולחץ הדם בתוך העלייה עולה משמעותית ה"מושלך" אחורה לתוך הריאות ועקב כך יש עלייה בלחץ הדם הריאתי הוורידי שגורם לגודש ריאתי שביטויה הקליני הינו קוצר נשימה.
    חשוב שתיבדק אצל קרדיולוג ולבצע אקו של הלב שיאפיין את הבעיה המסתמית שלך תפקוד הלב. ניתן לטפל בסימפטומים אלו בתרופות שונות, לדוגמא במשתנים המקטינים את נפח הפעימה של הלב על ידי הקטנת מילוי הלב ושנית עם תרופות המורידות לחץ דם ומורידות את התנגודת ההקפית של כלי הדם היכול להקטין את מידת הדליפה דרך המסתם. בכל מקרה עלייך להיבדק אצל קרדיולוג שימליץ על טיפול פרטני ומעקב
    בהצלחה
    דר דני פינק
    מנתח לב מרכז רפואי שערי צדק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לאחר ניתוח מעקפים
    טירן
    23/09/2011

שלום למומחים אני שלושה שבועות אחרי ניתוח מעקפים , ללא סיבוכים ברוך השם. מה הסטטוס לגבי טיסות לאילת וגם ארוכות יותר. יש לציין שעוד יומיים יש לי ביקורת רפואית, אבל חייב להזמין טיסה כבר תודה לכם בברכת שנה בריאה וטובה טירן

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• טיסה לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

ד''ר עובד כהן
    23/09/2011

שלום רב
    להערכתי אין מניעה לטיסה קצרה לאילת
    לגבי טיסות ארוכות יותר הייתי מחכה כשישה שבועות לאחר הניתוח
    אין משנה סדורה בנושא זה אך אלה ההמלצות שלנו למטופלים באופן שגרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח לב פתוח - סיבוך??
    י. אביטל
    17/09/2011

שלום,

אחותי עברה ניתוח לב פתוח (אאורטה), ועד היום שבועיים לאחר הניתוח, היא סובלת מבחילות והקאות בלתי פוסקות. אין לה תיאבון וכל מה שהיא אפילו טועמת , ואפילו אם היא שותה מים - היא מקיאה. היא רזתה מאד ואנחנו מודאגים שהיא הולכת לכיוון
    של תת תזונה. יש לה גם עצירות והנרות שנתנו לה לא מסייעות בכלום.נאמר לנו שזה טבעי שאחרי ניתוח כזה יהיו בחילות , ושזה אמור בסך הכל לעבור תוך ימים ספורים, אבל- כאמור- המצב מתמשך ומתמשך , ואנחנו רואים אותה ממש הולכת ונחלשת, קשה לה לעמוד - כי אין לה כח עקב החולשה מחוסר אכילה , יש לה בעקבות זה גם סחרחורת וחוסר יציבות כשהיא עומדת. ואנחנו נותרים חסרי אונים לראות את התדרדרות הזאת.

היא אושפזה כבר פעמיים לאחר הניתוח ונתנו לה אינפוזיה - אבל עדיין יש לה בחילות והקאות והיא אינה טועמת דבר. נתנו לה גם "אינשור" שזה נוזל ממורכז שאמור להחליף מזון כאשר לא מסוגלים לאכול - וגם את זה היא הקיאה.

אנחנו מודאגים מאד , והיינו רוצים לדעת האם יכול להיות שבעקבות ניתוח הלב, נפגע משהו אחר - שלא מאפשר לה לאכול וגם לא מאפשר לה לעכל את המעט שהיא אוכלת.

מה אפשר לעשות כדי שהבחילות וההקאות ייפסקו, ושהיא תתחיל להשתקם - כפי שראוי לשיקרה לכל מנותח לב במצבה

המשפחה מאד מודאגת, ואנחנו תוהים אם לא יתכן שזה מצב שבו הגוף דוחה את השתל של אבי העורקים שנעשה בניתוח הלב?

אנא, ענו לנו מהר.

תודה.

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח לב פתוח - סיבוך?? - תגובה

ד''ר דני פינק
    19/09/2011

שלום רב
    אנסה לעזור כמיטב יכולתי
    בת כמה אחותך ומה גילה? האם יש לה מחלות רקע והאם היו בעיות במערכת העיכול לפני הניתוח?
    התופעות שאת מתארת בהחלט יכולות להתרחש במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח אך לרוב חולפות לאחר מכן.
    חשוב לוודא שאיןם לה חסימת מעיים וכמוכן לוודא שהיתה לה פעולת מעיים תקינה וטובה. לעתים עקב העצירות שקיימת לאחר הניתוח ישנן תלונות דומות. חשוב שבין משככי הכאבים שהיא נוטלות אינן נרקוטיות כמו פרקוסט או אוקסיקונטין. תכשירים נרקוטיים גורמים לעצירות ולבחילות והקאות.
    בנוסף כדי לעזור למערכת העיכול כדאי לתת מרככי צואה כמו שמן פרפין או לקטולוז. אם כבר ניסיתם ללא הצלחה תכשירים כאלה הרי שניתן לנסות תמיסות המכינות את מערכת העיכול ומנקות אות כמו לפני בדיקת קולונוסקופיה.
    בכל מקרה חשוב לתת תכשירים המבטלים ומטפלים בבחילות. אם כבר ניסית פרמין ללא הצלחה הרי שניתן לתת תכשיר הנקרא זופרן שהוא "חזק" יותר.
    בכל מקרה עלייך להיבדק אצל רופא המשפחה וייתכן שאת צריכה להיבדק על ידי גסטרואנטורולוג כדי לברר את תלונותייך במידה ולמרות כל הטיפולים התלונות לא יחלפו. לא מן הנמנע שיצטרכו לבצע אנדוסקופיה להסתכל בתוך הקיבה והתריסריון לוודא שאין שום בעיה שם.
    אשמח להשיב על שאלות נוספות במידת הצורך
    בכבוד
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה . יחידת אבי העורקים
    מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

י. אביטל
    20/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות !
    רואן
    15/09/2011

היי צהריים טובים ..
    ד"ר יש לי שתי שאלות :-
    1. אני משתמשת מזה 6 חודשים במשחת קלו-קוט וכן זה עזר קצת אבל במקומות מסוימים בצלקת וכרגע קניתי משחה חדשה בשם MEDERMA ...רציתי לדעת מי עוזר יותר ומה אתה מעדיף ??
    2. האם אני יכולה לבצע תרגילים וכושר גופני לבטן כי בתקופה האחרונה אני רואה שיש לי בטן ממש בולטת , אבל אמרו לי שחשוב לשאול רופא כי אני כבר 7 חודשים אחרי הניתוח ולא רוצה לכבד על בית החזה ..האם אפשר והאם יש תרגילים מסוימים שאסור או שאתה מעדיף ??!

תודה מראש והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות !

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

רואן
    20/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו בבקשה - תגובה

ד''ר דני פינק
    21/09/2011

רואן שלום
    1. כדאי להתייעץ עם פלסטיקאי
    2. אינני רואה מניעה לחזור לפעילות גופנית מלאה- בכל אופן כדאי להתייעץ עם קרדיולוג מטפל
    בכבוד רב
    דר דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות ! - תגובה

ד''ר עובד כהן
    23/09/2011

אין מניעה לאחר שישה חודשים לפעילות גופנית כלשהי בתנאי שלא היו בעיות כלשהן עם עצם החזה לאחר הניתוח
    לגבי משחות לצלקת הניתוחית עדיף להתייעץ עם פלסטיקאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב
    דניאלה ק.
    12/09/2011

לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').

הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב

הוספת תגובה

• הפרעת קצב - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    12/09/2011

דניאלה שלום

אני לא מכיר קשר ישיר בין תזונה להפרעות קצב.
    למעט כמובן חסר או עודף באשלגן שבהחלט יכול להשפיע על הפרעות קצב.

למיטב ידיעתי אם אוכלים תזונה מאוזנת ובריאה לא אמורות להיות הפרעות שיגרמו לבעיות קצב.

בברכה,

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כושר לאחר ניתוח מעקפים
    אליעזר
    07/09/2011

בן 60+ כ-5 חודשים לאחר ניתוח 4 מעקפים, נמצא במכון שיקום הלב פעמיים בשבוע, שאלתי האם אפשרי לעבור למכון כושר רגיל , והאם בכלל יקבלו אותי, או יש פרק זמן קבוע שבהמלצת רופא קרדיולוג אפשרי .

תודה

הוספת תגובה

• מכון כושר לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

ד''ר דני פינק
    11/09/2011

אליעזר שלום
    על פניו לא נראה לי סיבה שלא.
    בכל מקרה אתה תידרש להמציא אישור רפואי לפני שיקבלו אותך למכון כושר.
    הצעתי אלייך הינו שתיבדק אצל הקרדיולוג שלך כדי לוודא שאכן הכל בסדר.
    מומלץ גם לבצע מבחן מאמץ שבכל מקרה הוא דבר טוב בפרק הזמן הזה שאחרי הניתוח. בהנחה שכל הבדיקות תהינה בסדר הרי שיוציאו לך אישור רפואי ותוכל לחזור להתעמל במכון כושר
    בכבוד רב
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה - מרכז רפואי שערי צדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלב
    שיר
    06/09/2011

שלום יש לי שאלה
    סבא שלי עבר ניתוח לב פתוח עקב דקירות בלב
    האם זה תורשתי? אני בת 27 ולפעמים יש לי קוצר נשימה,ולפעמים דקירות קטנות בחזה האם זה אומר משהו
    מחכה דחוף לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלב

הוספת תגובה

• בעיות בלב - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    06/09/2011

שיר שלום

חסימות בכלי הדם המספקים דם ללב נגרמות ממגוון סיבות:

1. עישון
    2. לחץ דם גבוה ולא מאוזן.
    3. כולסטרול גבוה
    4. סכרת
    5. נטייה משפחתית וגנטית

כלומר, על ארבעה מתוך חמשת הגורמים ניתן להשפיע ולהוריד את הסיכוי למחלת לב.

באופן אישי לך, מאוד מאוד לא סביר שבגיל 27 תחושי כאבים שמקורם בחסימה של העורקים המספקים דם ללב.

בברכה

גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שיר
    06/09/2011

תודה ד"ר
    האמת שלפעמים יש לי דופק גבוה
    עשיתי לפני שנה בערך אקג וזה יצא תקין
    ובקשר לסבא שלי יש לי שאלה:
    אחרי ניתוח לב פתוח הוא צריך ללכת לשיקום?
    ואחרי הוא מתמודד עם זה.? (תרשה לי להזכיר שהוא בן 80)
    תודה
    מחכה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח לב פתוח

שיר
    06/09/2011

לפעמים יש לי דופק גבוה , ועשיתי לפני שנה בערך אקג ויצא תקין

ובקשר לסבא שלי יש לי שאלה:
    אחרי ניתוח לב פתוח הוא צריך ללכת לשיקום?
    ואיך הוא מתמודד עם זה.? (תרשה לי להזכיר שהוא בן 80)
    תודה
    מחכה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    06/09/2011

שיר שלום

ההתאוששות לאחר ניתוח לב מאוד משתנה ותלוייה בהרבה גורמים: כמו המצב הכללי של החולה, סוג הניתוח והגיל שלו.
    ברוב המקרים לאחר כשבוע ניתן ללכת הביתה או להחלמה של 5 ימים.
    הבחירה היא של החולה לפי ההרגשה האישית שלו ושל משפחתו.

בחלק מהמקרים בעיקר בגיל מבוגר יש צורך בהחלמה ושיקום יותר משמעותיים.

ניתן לדעת זאת רק מספר ימים לאחר הניתוח, כשמדברים על שחרור ורואים באיזו רמת תפקוד נמצא החולה.

בברכה

גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב פתוח

שיר
    07/09/2011

שלום ד"ר
    יש לי שאלה:
    ביקרתי את סבא בבית חולים אחרי שהוא עבר ניתוח לב פתוח (הוא בן 80)
    והוא נמצא בטיפול נמרץ
    והוא היה חיוור כזה והיסתכל עלי בצורה מזורה כזאת (כאילו לא מכיר אותי) ועשה קולות מוזרים , פשוט לא הצליח לדבר
    האם זה צריך להיות ככה אחרי ניתוח כזה
    כי זה היה פשוט מפחיד לראות את זה

תודה מחכה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה מסידן בלב
    אילה
    04/09/2011

ממה נוצרת סתימה של סידן בעורקי הלב ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה מסידן בלב

הוספת תגובה

• סתימה מסידן בלב - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    04/09/2011

אילה שלום

החסימה בכלי הדם נוצרת משילוב של מרכיבים וכוללת סידן, כולסטרול ושומן בהרכבים משתנים.
    מספר גורמים הוכחו כמאיצים את התהליך:
    עישון, יתר לחת דם לא מאוזן, כולסטרול גבוה, סוכרת, ונטייה גנטית משפחתית.

על רוב הגורמים ניתן להשפיע.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בריאות לאחר התקף לב.
    אילה
    03/09/2011

שלום רב
    האם מים בריאות לאחר התקף לב זוהי תופעה שכיחה?
    האם יש חשיבות לצנטר מיד לאחר ההתקף או שניתן לחכות יומים שלושה ?
    אם עולה החום ל-39 - האם יש לכך סיבה ?
    תודה רבה
    ושובע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    מים בריאות לאחר התקף לב.

הוספת תגובה

• מים בריאות לאחר התקף לב. - תגובה

ד''ר דני פינק
    04/09/2011

אילה שלום
    מים בריאות או כפי שהוא מכונה בלשון הרפואי: בצקת ריאות בהחלט אינה תופעה תקינה ומהלך תקין לאחר אוטם. בדכ הוא מבטא כשלון של החדר השמאלי ועקב כך החולה מפתח בצקת ריאות. במידה ותופעה זו חמורה עם קוצר נשימה ניכר לעתים יש צורך בהנשמה מלאכותית. הטיפול לרוב הוא באמצעות משתנים המורידים את כמות הנוזלים ולרוב התופעה חולפת. חשוב לעשות בירור מקיף של תפקוד הלב כדי לראות עד כמה מידת הנזק והאם קיימת בעייה מסתמית.
    הטיפול המקובל היום באוטם חריף של הלב הינו צינתור כמה שיותר מהר כדי ל"פתוח" את עורק הכלילי החסום ולחדש את זרימת הדם ללב כמה שיותר מהר ועל ידי כך להקטין את הנזק לשריר הלב.
    לא בכל מצב של אוטם חריף מבצעים צינתור דחוף תלוי לפי הסימפטומים והממצאים באקג ורמות אנזימי הלב בקבלה. לעתים מחכים מספר ימים ואז מצנתרים.
    לתופעה של חום אחרי אוטם בשריר הלב יש סיבה והוא תסמונת דלקתית של קרום העוטף את שריר הלב שכתגובה לאוטם מייצר ומפריש נוזלים לחלל הפריקרדיאלי והוא גורם לעליית החום. תסמונת זו אינה מחלה זיהומית ולרוב מטפלים בה בתכשירים כמו אספירין לשבוע שבועיים והיא חולפת.
    בכבוד רב
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועמד לניתוח השתלת לב
    דניאל
    30/08/2011

כמה אנשים מועמדים להשתלת לב? על פי מה מוגדרת בדיוק הרשימה?
    האם אדם שיש לו הרבה כסף יכול "לקנות" לב ובכך להיות פתור מאותה רשימת
    המתנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מועמד לניתוח השתלת לב

הוספת תגובה

• מועמד לניתוח השתלת לב - תגובה

ד''ר דני פינק
    31/08/2011

דניאל שלום
    ישנם היום במדינת ישראל בין 50-100 אנשים המועמדים להשתלת לב. ישנם קריטריונים ברורים מי המועמדים והם עוברים הערכה מדוקדקת על ידי צוות של קרדיולוגים המתמחים באי ספיקת הלב וכן על ידי מנתחי לב. ישנם קריטריונים מאד ברורים ובו קיימת דירוג החולים על ידי חומרת מחלתם הלבבית. כך שבהחלט יכול להיווצר מצב שתקופת ההמתנה אינה בהכרח הקריטריון החשוב ביותר אלא מי שחולה יותר לפי הקריטריונים הוא זה שיעמוד בראש הרשימה. אי אפשר לקנות איבר ובטח שלא לב לצורך השתלה. עקב מצוקת תורמים הרי שבשנים האחרונות התפתח תעשייה של שליחת חולים למדינות שונות בחו"ל(קולומביה,סין) שם זמן ההמתנה קצר יותר. כמוכן חברות הביטוח הרפואי מציעים תוכניות ביטוח משלימות הכוללות גם ביטוח השתלה(כולל חו"ל). כמו שאומרים "שלא תצטרך".
    אין ספק שקיימת חשיבות עליונה להעלות את המודעות בקרב האוכלוסייה כדי להגביר את נושא תרומת האיברים(כרטיס אדי למשל) וכן חקיקה לטובת תורמי איברים.

מקווה שניתי לשאלתך
    כל טוב
    דר דני פינק
    מנתח לב, מרכז רפואי שערי צדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    21/08/2011

שלום, אני בת 31, אחרי PE וTIA חולף.
    יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת כרגע בקלקסן מאחר והיה לי DVT.
    ברקע תת פעילות בלוטת התריס, היפרלפדמיה מטופלת תרופתית (קרסטור ואזיטרול) וPFO.
    העניין הוא כזה , בבדיקת דופלקס שעשיתי בשל כאבים בשוק רגל שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
    הודגם לחץ של עורק האיליאק הימני על וריד האיליאק המשותף בצד שמאל. הודגמה זרימה נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפמוראלי המשותף בצד שמאל במנח של שכיבה על הגב.
    הודגמה העתעבות של דופן הוריד הנראת כתהליך טרומבוטי ולא חסימתי בוריד האיליאק המשותף בנקודת הלחיצה.
    הודגם טרומבוס מאורגן יש ולא חסימתי באחד מהורידים הפרונאליים ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
    MRA היצרות משמעותית של וריד האיליאק השמאלי כתוצאה מלחץ של עורק האיליאק הימני.
    אני אמורה לעבור צינתור בבטן ולפתוח את הוריד ולהכניס סטנט.
    הרופא שאמור לבצע את ההליך אמר שהוא מפחד לעשות זאת בשל PFO.
    והוא רוצה להתייעץ עם קרדיולוג מאחד ויש סיכוי להיווצרות קריש תחת ההליך.
    ממצאי האקו:
    left atrium: Patent formen olive with birdirectional/ sunt was visualized/
    הודגם PFO קטן עם דלף דו כיווני לפי צבע ולאחר הזרקת סלין (מעבר בועיות הודגם בTTE).
    בבדיקת TCD עם הזרקת סליין, מעבר של 19 MES, מתאים לright to left shunt.
    שאלתי:
    האם אתה סובר כי יש לסגור את הדלף?? האם עצם הגודל שלו מהווה בכל אופן איום??
    אני מבולבלת כל רופא סובר אחרת, והאם אני נמצאת בסכנה מסוימת לחטוף(שוב) קרישים קטנים למוח???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר עובד כהן
    21/08/2011

יתכן ותקבלי תשובות סותרות לגבי המקרה המורכב של בכל מקרה אין תשובה אחת ברורה ברור שיש לך קרישיות יתר, קרישי דם בורידים ברגליים dvt, וחור קטן בין העליות.
    אני לא מכיר מצב שמנתחים חולה לסגירה של pfo ואני סבור שהסיכון בניתוח במיוחד לנוכח קרישיות יתר גדול מהיתרון שלו כלומר מההגנה מפני שליחה של אמבוליות או קרישי דם לראש. ולכן אני ממליץ על ביצוע הצנתור והשתלה של פילטר או מטרייה כפי שהוא נקרא בבטן מבלי לבצע ניתוח לב פתוח רק על מנת להפחית את הסיכון לארועים מוחיים בעתיד. הניתוח בעצמו מסוכן במיוחד במקרה שלך לאור גורמי הסיכון הקיימים אצלך.
    תהיי בריאה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מעקפים וחזרה לשגרה
    איציק
    14/08/2011

שלום,
    תוך כמה זמן מרגע ביצוע ניתוח מעקפים ניתן לחזור לפעילות רגילה?
    הכוונה עבודה, ספורט (שחייה) וכדומה?
    תודה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מעקפים וחזרה לשגרה

הוספת תגובה

• ניתוח מעקפים וחזרה לשגרה - תגובה

ד''ר דני פינק
    14/08/2011

איציק שלום
    בהנחה שהניתוח עבר בשלום וללא סיבוכים הרי שיש לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. לאיחוי המושלם של עצם החזה דרוש לרוב 4-6 שבועותץ אנו ממליצים כי במהלך תקופה זו להגביל את המשקל שאנו מרימים לעד 5-7קג כדי לא להפעיל יותר מדי לחץ. אנו גם ממליצים שלהמנע מנהיגה במשך תקופה זו שכן אנו פוטרים את המנותחים מלחבוש חגורת בטיחות כדי שלא ילחץ על עצם החזה. לכן כדאי בעת נסיעה במהלך תקופה זו לשבת במושב האחורי.
    לגבי שחיה מומלץ להמנע עד שהפצע יחלים לגמרי הן בחזה והן ברגל או ביד.
    באופן כללי מומלץ לכל מנותחי הלב להשתלב בתוכנית לשיקום לב באיזור מגוריהםץ זהו תוכנית שיקום שנעשה במכונים שהם למעשה מכוני כושר עם פיקוח רפואי ופיזיולוג שמתאים תוכנית שיקום אישי לכל אחדץ התוכנית משלבת פעילות איירובית- הליכה על מסילה וגם תרגילי כוח. תוכנית זו מיועדת למנותחים להתחיל כחודש וחצי עד חודשיים משחרורם מביהח כדי לאפשר ניוד מקסימלי וכדי לאפשר ריפוי מלא מפצעי הניתוח והעלמות כאבים.
    בנושא הליכה הרי שמיום השחרןר מומלץ להתחיל ללכת כל יום לפחות 30 דקות כל יום בתחילה במישור ובצורה הדרגתית לעבור לעליות וכן הארכת זמני ההליכה. כמוכן אי אפשר להמעיט בנושא תזונה נכונה.
    בהצלחה ןהחלמה מהירה וקלה
    בברכה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה מרכז רפואי שערי צדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי העורקים מסתם אאורטלי דו עלי והר
    איתי
    26/07/2011

שלום לכם אני אהיה בן 40 בעוד כחצי שנה,בביקורות קבועות מאז לידתי עקב מסתם אאורטלי דו עלי,ללא הרחבה של אבי העורקים.
    בבדיקה האחרונה ציינתי שירדתי במשקל כ15 ק"ג וכעת אני מתחיל בעבודת משקולות לעיצוב הגוף,נאמר לי שהדבר עלול ליצור בעיה באבי העורקים שתחמיר את מצבי ושעלי לשמוח כי עד כה אין קשר בין הצרות המסתם לאבי העורקים אצלי.
    נאמר לי לא לעבור משקל של 3 ק"ג במשקולות שזהו משקל נמוך וכמובן לא ראלי בעיצוב ובניית גוף ושרירים.
    האם יש פתרון והאם ההזהרה אכן במקומה ובחריפותה?
    איתי

הוספת תגובה

• אבי העורקים מסתם אאורטלי דו עלי והר - תגובה

ד''ר דני פינק
    26/07/2011

איתי שלום
    לאנשים עם מסתם ותיני דו עלי אשר אבי העורקים שלהם מורחב אכן קיימת לגביהם אזהרה שפעילות גופנית מאומצת שיכול להעלות את לחץ הדם לערכים קיצוניים הרי שקיימת לגביהם הסיכוי המוגבר יותר לדיסקציה (ביתור) אבי העורקים שהינו מצב מסכן חיים. ההנחה הינו שאצל אנשים אלו המחלה היא משולבת של המסתם ושל אבי העורקים ולהם סיכון גבוה יותר לדיסקציה של אבי העורקים.
    אם אכן בדיקות האקו מראים שהמסתם הוותיני שלך אינו מוצר ואינו דולף וכי קוטר אבי העורקים הינו תקין(מותאם לפי שטח הגוף שלך- דהיינו שבהנחה שמבנה גופך הינו של אדם ממוצע) הרי שקוטר אבי העורקים אינו עולה על 4 ס"מ- הרי שנטייתי הינו להרשות לך להרים משקולות במקל בינוני ולא משקלים מאד גדולים. מומלץ גם לעקוב אחר ערכי לחץ הדם שלך בזמן מאמץ זה ובמידה וערכי לחץ הדם מאד גבוהים(<200-250) הרי שהייתי נמנע מכך.
    בהצלחה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה.מחלות אבי העורקים
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איתי
    02/08/2011

תודה רבה על התשובה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה אקוקרדיוגרפית
    שני
    22/07/2011

ד"ר שלום,
    אבי ביצע היום בדיקה אקוקרדיוגרפית אשר מראה את הממצאים הבאים:
    חדר שמאל מורחב במידה גבולית,
    התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל מופחתת במידה קשה.
    ef מוערך כ-30%.
    תבנית מילוי רסטרקטיבית המתאימה ללחצי מילוי מוגברים מאוד בחדר שמאל.
    זמן דסלרציה 92 אלפיות השניה.
    עליה שמאלית מורחבת במידה גבולית.
    עלי המסתם המיטרלי מעובים מעט.אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית.
    אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה קלה.
    לחץ ריאתי סיסטולי 37 ממ"כ+ RAP
    נראה PFO בדופלר צבע עם דלף קטן משמאל לימין.

אודה לסיועך בפענוח הממצאים ומצבו.

שני.

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה אקוקרדיוגרפית - תגובה

ד''ר דני פינק
    24/07/2011

שני שלום
    את לא מוסרת מספר פרטים חשובים לגבי אביך כגון גילו, מה תלונותיו ומה עברו הרפוא, האם עבר ניתוחים והאם הוא מטופל באופן קבוע בתרופות.
    אנסה להסביר בקצרה את ממצאי האקו- האקו מדגים שהתכווצות החדר השמאלי של הלב ירוד במידה קשה וכן יש לו פגיעה בתפקוד ההרפייה שלו דהיינו בשלב שהחדר מתרפה ואמור להתמלא בדם מהעלייה השמאלית. לא ברורה הסיבה לכך- ייתכן וזה נובע ממחלת לב נרכשת שיש לו כגון מחלת לב איסכמית שהלב סובל מהעדר אספקת דם נאותה עקב היצרויותצ או סתימות בעורקים הכליליים- זהו דבר שניתן לראותו בצינתור בו מדגימים את העורקים הכליליים. במידה וישנן היצרויות הרי שניתן לפותחן בצינתור על ידי החדרת תומכן או במידה וההיצרויות הינם בשלשת עורקי הלב ניתן לשקול ניתוח מעקפים. מה שחשוב לנסות להבין זה האם ההפרעה הזו ביכולת ההתכווצות של הלב הינה הפיכה או לא. ניתן לעשות מבחן "חיות" ללב על ידי מתן תרופה או הזרקת חומר מסומן היכול להדגים האם הירידה הינה הפיכה או לא.
    בכל מקרה עלייך לגשת לקרדיולוג המטפל של אביך כדי לקבל תשובה מלאה יותר ולעשות תכנית עבודה להמשך בירור וטיפול של מצבו
    בכבוד רב
    דר דני פינק- מנתח לב - מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב פתוח
    שירלי
    17/07/2011

אמי בת 74 אמורה לעבור יתוח לב פתוח להחלפת מסתם ועורק סתום.מה השיקול בהעדפת ניתוח על פני צנתור, שהרי ניתוח הוא מסוכן יותר והחלמה ארוכה וקשה.לאימי אין לחץ דם ואין סוכרת היא מטופלת באלטרוקסין וגילו אצלה גידול אידוקריני שמתפתח בצורה איטית ביותר.תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לב פתוח

הוספת תגובה

• ניתוח לב פתוח - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    19/07/2011

שירלי שלום

שאלה מאוד חשובה שעולה יותר ויותר לאחרונה בזכות ההתפתחות של החלפת מסתמים אאורטלים בצנתור.
    נכון לימים אלו, החלפת המסתם האאורטלי בצנתור מומלצת רק לאנשים שניתוח החלפת מסתם אאורטלי מסוכן מידי עבורם.
    הסיבה היא שניתוח רגיל מאוד בטוח ומוכח לטווח ארוך.
    מחקרים ראשונים שבדקו את ההחלפה בצנתור לעומת ניתוח לב פתוח הראו שלאחר שנה התוצאות דומות מבחינת התמותה עם מעט יותר אירועים מוחיים אחר החלפה בצנתור. במחקר זה בדקו חולים עם דרגת סיכון מאוד גבוהה לניתוח רגיל ועדיין התוצאות היו דומות.
    ברמב"ם אנחנו מבצעים גם החלפה בצנתור וגם בניתוח.
    אנחנו ממליצים ומבצעים החלפה בצנתור לחולים עם סיכון מוגבר משמעותית.
    לחולים שאינם בסיכון גבוה לניתוח רגיל, אני ממליץ לעבור את הניתוח הרגיל שהתוצאות שלו מצויינות גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך.
    באופן אישי לאימך, אין לי מספיק בפרטים ויש צורך לראות את החולה לפני קבלת ההחלטה.
    קרוב לוודאי שעדיף גם לה ניתוח רגיל.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה