מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסתם מטראליאורה12/06/2012
האם יש בירושלים מומחה שתוכל להמליץ עליו לתיקון/החלפת מסתם מטראלי בדרך זעיר פולשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם מטראלי - תגובה
ד''ר דני פינק12/06/2012אורה שלום
בתור מנתח לב העובד באיזור ירושלים אני יכול לבשר לך כי אין בירושלים מישהו מבין מנתחי הלב המבצע תיקוני או החלפת מסתם בגישה זעיר פולשנית. באופן כללי קיימת חילוקי דעות בקרב מנתחי הלב האם גישה זו מתאימה ונכונה לכלל המנותים. אנו מבצעים הרבה תיקוני מסתם מיטרלי בגישה הסטנדרטית עם תוצאות טובות מאד הן בטווח הקצר ולטווח הארוך. אשמח מאד לייעץ לך במידה ותרצי. במידה ואת עומדת על כך שהניתוח יבוצע בגישה זעיר פולשנית הרי שהמרכז ב"שיבא" יש לו את הנסיון הרב ביותר בארץ
בכבוד רב
דר דני פינק- מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בלוטיןליאור 5502/06/2012
היי
האם אפשר לדעת באופן כללי מה המשמעות של האק"ג ??
אני נוטלת תרופות טמבוקור 100 מ"ג 3 פעמיים ביום ודרלין 40 מ"ג ליום מחולק
אני רוצה לדעת בגדול אקו יש לי תור בעוד חודש וחצי ...
הוסיף שיש לי בעייה כאשר אני מתהלכת למרחקים קצרים ויש לי מיחושים בחזה שמאל
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לא רמבם
שני21/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בלוטין - תגובה
פרופ` גיל בולוטין21/07/2012סתיו שלום
בדיקת האק"ג מראה את ההולכה החשמלית של הלב.
בבדיקה ניתן לראות את סוג הקצב של הלב (סינוס תקין או הפרעות קצב שונות) וכן לקבל רמזים על התקפי לב בעבר ובהווה.
לצורך הערכה של מצב הלב בדר"כ צריך לקבל תמונה רחבה הכוללת: שיחה ובדיקה של החולה, בדיקת אקג, בהרבה מקרים צריך בנוסף בדיקת אקו, מבחן מאמץ ולעיתים מיפוי.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןליאור 5502/06/2012
שלום רב
בוצע לי אק"ג ונאמר לי שהוא לא תקין ...
אבקש הסבר
סינוס81 לדקה ציר שמאלי 40- בשילוב עם QRS מורחב במידה גבולית מתאים לLAHB ללא הארכת QT השטחת גלי T ב V1 V4 עם היפוך קל ב V3 במרס הייתי מאושפזת עם היפוקלמיה ובאקג היה רק השטחת גלי T דומה לאקג שבוצע לפני כ3 ימים אך יש בו שינויים ...
ברקע סובלת מVT RVOT בנוסף חשד ל ARVD בעברי אבלציות עזר חלקית בלבד האקג בוצע במיון עקב קשיי נשימה שהיו לי ומסתמן שזה מסינוסטיס חריף מטופלת באנטיביוטיקות ...כמו כן חוברתי למוניטור וניראו רק פעימות מוקדמות לא סדירות וקפיצוות של הדופק בשלשות במיון נאמר לי שאני צרכיה לפנות לקרדיולוג בהקדם טרם פנייתי ...
מטופלת בטמבוקור 300 מ"ג מחולק ודרלין ...
אשמח לדעת מה אומרת בדיקת האקג והאם זה מרמז על ARVD ??
וכיצד מטפלים אם בכלל?
והאם זה מצריך בירור ?
בת 31
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
פרופ` גיל בולוטין02/06/2012ליאורי שלום
השאלה שלך מורכבת ויש צורך לראות את האקג בעיניים וכמובן לעבור בצורה מסודרת על התרופות שלך. קרוב לוודאי שצריך גם בדיקות נוספות כמו אקו.
אבל, התשובה לשאלה המורכבת שלך מאוד פשוטה: כמו שהומלץ לך, פני לקרדיולוג להתייעצות בהקדם.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבעלמה31/05/2012
שלום אני אחרי ניתוח בקנה לפני כ 5 חודשים הנשימה הוסרו 3 חוליות עקב היצרות קשה נותחתי בגרון ובבית החזה מיזה כשבועיים שאני סובלת מכאבים ותחושת שריפה חריפה באיזור החזה רק בחזה צילום חזה תקין נשלחתי לבצע מיפוי עצמות לאחר שבבדיקת הדם crp 14 ללא חום ללא שיעול במיפוי עצמות תוצאות: קיימת קליטה מוגברת לאורך המונבריום והסטנרום העליון הקליטה יכולה להיות פיזיולוגית על רגע ניתוח רצינטי או על חוסר איחוי ובסבירות נמוכה בהרבה על רקע תהליך זיהומי. מה ההמצא אומר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב - תגובה
ד``ר ינאי בן גל31/05/2012ליאת שלום, על אף הסבירות הנמוכה לתהליך זיהומי, ההופעה של כאב ואי נוחות לפתע לאחר מספר חודשים, מטרידה. ועלכן אני ממליץ לגשת בהקדם לביקורת במחלקה או ישירות לרופא שניתח אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןאלי28/05/2012
שלום רב ,דוקטור בולוטין באחת מתשובותיו האחרונות ציין שהאספירין חשוב לעורקים הקורנרים,הייתי מבקש ממנו או מאחד הרופאים המכובדים האחרים להסביר את תועלתו של האספירין לעורקי הלב מעבר לעיכוב הטסיות והגנה מפני קריש דם,כמו כן האם יש הבדל ממשי בין אספירין של 100 מג או 75 מג לאנשים שעברו פרוצדורה פולשנית (צינטור או ניתוח) שכמובן השאיפה היא לקחת את המינון הנמוך מבין השתיים בכדי להמעיט את הסכנות שבתופעות הלוואי תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד''ר דני פינק29/05/2012אלי שלום
אכן לאספירין תכונות חשובות במניעת הווצרות קרישי דם בעורקי הלב כפי שציינת. לאור התכונות הללו הרי שמומלץ על סמך עבודות רבות לטפל בחולי לב באספירין במינון הנמוך בין לחולים שעברו אירוע לבבי ובין אם עברו ניתוח מעקפים ליטול אספירין כדי להגן על עורקי הלב ועל המעקפים שהושתלו במהלך הניתוח. מומלץ ליטול את האספיריון במינון הנמוך ולא עקרוני עם מדובר ב81מג או ב75מג או ב100מג- הכל לפי החברה המייצרת. למינון הנמוך יש תכונות מגינות ופחות תופעות לוואי שכן הטענה היא שבמינונים הגבוהים של אספירין האפקט המגן על כלי הדם פחות משמעותי
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהעלמה16/05/2012
שלום אני אחרי ניתוח של הסרת חוליות מקנה הנשימה עקב היצרות קשה לפני כ4 חודשים מיזה כמה שבועות שיש לי תחושת שריפה בחזה באיזור הניתוח ללא חום ללא שיעול צילום חזה תקין האם הסיכות נירוסטה בחזה ייכולות לגרום לכאבים ותחושת שרפה בחזה וזיהום בבדיקת דם הcrp 14 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה - תגובה
ד''ר דני פינק16/05/2012תמר שלום
חשוב שתיצרי קשר עם המנתח שלך להיבדק בהקדם. בהחלט יכול להיות שחוטי הנירוסטה גורמים לתלונותיך, אך לאור הcrp[ הגבוה יש לשלול זיהום בחזה!בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף אחד לא עובדאילן15/05/2012
שלום רב, אני בן 51 ולפני חודש עברתי ניתוח בו עשו לי ארבעה מעקפים. בשיחת רופאים בבית החולים שמעתי כי בבדיקת CT קרדיולוגית מצאו שמעקף אחד לא עובד. מה לעשות כדי להשמיש באופן מלא את שלושת המעקפים שכן עובדים? האם זה ישפיע על התפקוד שלי? אני לא מעוניין כמובן להאיט את חיי. תודה על הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף אחד לא עובד - תגובה
פרופ` גיל בולוטין15/05/2012אילן שלום
חלק קטן מהמעקפים נסגרים לאחר זמן קצר. ברוב המקרים אלו מעקפים שבוצעו לעורקים קטנים או לעורקים עם חסימה חלקית. לכן בהרבה מקרים אין לכך חשיבות משמעותית. העובדה שאצלך גילו שמעקף אחד חסום ואתה חש בטוב, מרמזת שגם אצלך למעקף שנחסם היתה חשיבות מישנית.
לעתיד, לשמירת המעקפים פתוחים חשוב: לא לעשן, לטפל בכולסטרול, לאזן לחץ דם וסכרת ולעשות ספורט.
בהצלחה
דר׳ גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה אחרי ניתוחרואן08/05/2012
הי.. אני בת 19 עברתי לפני שנה ניתוח לב פתוח לתיקון מום מולד ועכשיו הכל בסדר בעזרת השם.. אבל רציתי לשאול בקשר לטיפול שיניים , אני חייבת לעבור ניתוח להורדת שן עם הרדמה ...הרופא מעדיף שלא בזמן הקרוב ! את האמת גם אני מפחדת כי סתם דוגמה כשאני משתמשת בשעווה או משהוא כזה אני מרגישה קצת כאב בלב..!! אז מה אתם רואים שכדאי לעשות ומה עם הכאב הזה ???! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר ינאי בן גל09/05/2012רואן היקרה, בחורה אמיצה כמוך שעברה ניתוח לב פתוח לא צריכה לחשוש מעקירת שן. חשוב מאוד לעדכן את הקרדיולוג שלך לפני כן וליטול טיפול אנטיביוטי מונע על פי המלצתו להקטין את הסיכון לזיהום חיידקי עקב טיפול השיניים. מעבר לכך אין מניעה (למעט אם הקרדיולוג שעוקב אחריך אומר זאת) לעבור את הטיפול. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רואן15/06/2012רציתי לשאול גם אם צריך לקבל מינון מסוים ??
כי הקרדיולוג שלי לא התיחס לזה כשבקשתי אישור לעבור את הניתוח אפילו לא עדכן אם צריך לקבל טיפול אנטיביוטי...אז בבקשה איך אתה ממליץ לבחורה שעברה ניתוח לב כפי שהסברתי קודם..??
* אני ממש מפחדת שיקרה משהוא לא טוב :(
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר ינאי בן גל15/06/2012צרי עימי קשר ביום א ואדאג לכך שלא יישארו שאלות לא פתורות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות אקועופרה06/05/2012
חדרים תקין עלי המסתם המיטרלי מעובים. פתיחתם תקינה אי ספיקה מיטרלית בדרגה קלה. אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה מינימלית. לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP מה משמעות התוצאות? תודה מראש עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות אקו - תגובה
ד``ר ינאי בן גל06/05/2012על פי הנתונים שכתבת בשאלתך ( ועל פיהם בלבד ) הבדיקה אינה מראה בעיה משמעותית בכל אחד מהאזורים האנטומים המוזכרים והיא סה״כ תקינה. כמובן שיש להתייחס לבדיקה הכתובה והרשמית על ידי רופא שמכיר ובדק את החולה ורק בהקשר לגילו, עברו הרפואי ,תלונותיו, לבדיקתו הגופנית ולמבדקים אחרים שנעשו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים במעטפת הלבשולה06/05/2012
השאלה מופנת לדר פינק
לפני כ- 5 שנים ניקזו מים ממעטפת הלב אצלי .
שוב יש מים הם בכמות עד בינונית. המים מתווספים לאט אני לוקחת שני קולחצין ביום .
האם יש תרופה אחרת , או נוספת כדי שהמים יספגו?. האם יש צורך שוב בניקוז המים? . פעם שעברה המים היו צלולים . מה עלי לעשות . הלב בסדר גמור.
אני לא מרגישה לחצים או משהו שונה. לולא הבדיקה לא הייתי יודעת . אני מרגישה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים במעטפת הלב - תגובה
ד''ר דני פינק06/05/2012שולה שלום
ראשית כל יש לברר מדוע שוב הצטברו נוזלים בתוך קרום הלב. לצורך כך רצוי לבצע בדיקות דם דרך רופא המטפל לשלול מחלות קולגן(רקמת חיבור) שחלק מהתסמינים של מחלות אלו הינו נוזל בקרום הלב. בנוסף כדאי להיבדק אצל קרדיולוג לשלול מחלות לב וכן ראומטולוג המומחה במחלות קולגן. במידה וכמות הנוזל אינו גדול מדי ואינו לוחץ על מדורי הלב וגורם לתמונה הנראת טמפונדה הרי שאפשר לעקוב אחר הנוזל ולטפל שוב עם קולכיצין ובמידה ואין תגובה לטיפול ניתן לשקול מעבר לפרדניזון. בכל מקרה כדאי לבצע את הבירור הנ"ל ולהיוועץ ברופא המשפחה
בהצלחה ובכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפים לפני שנתייםיעל01/05/2012
שלום, חמי, בן 64, עבר ניתוח מעקפים לפני כשנתיים בו הוחלפו שלושה שסתומים. זה היה בהפתעה מוחלטת, ישירות לאחר התקף לב. לפני ההתקף והניתוח הוא היה אדם בריא, פעיל וחזק. מאז הוא מתלונן רבות מכאבים בעצם החזה, חולשה ועייפות כללית. הוא נכנס ויצא מבתי חולים מספר פעמים, ואף פעם לא יודעים למצוא מה מקור הבעיה. היה לו גם מספר פעמים לחץ דם גבוה- אבל תמיד ה- ekg בסדר. הוא כל התקופה הזאת כמעט ולא יוצא מהבית, הפסיק לנהוג, ורק יחסית לאחרונה החל לקום מהמיתה ולבשל. הוא שומר עם האוכל, הוריד בכמות המלח ולא מעשן. אבל אין סימנים של שיפור. ברור לי שגם הרבה מזה נפשי, אבל הוא לא בן אדם שיילך לטיפול. הוא גם נהיה מאוד פסימי ונראה כאילו הוא מקבל שזה המצב, שהוא בן אדם חולה וזהו. חשוב לציין כי ייתכן ויש גם הרבה מתח בחייו ובביתו מאחר ובנו המתגורר בבית חולה במחלת נפש. האם זה צריך להיות ככה? האם יש מה לעשות כדי שזה ישתפר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים לפני שנתיים - תגובה
ד''ר דני פינק01/05/2012שלום יעל
אכן את מתארת מצב מורכב. לפי התיאור שלך נראה ששללו בעייה לבבית ולא נראה שמדובר בבעיה לבבית קרי שהמיקומים אינם עובדים. יש לשקול ביצוע מיפוי עצם כדי לברר האם מדובר בתהליך זיהומי/דלקתי בעצם שגם אינו סביר !
המצב הנפשי בו שרוי אכן מורכב ובהחלט יכול להסביר את תלונותיו! אין מנוס מלשקול ייעוץ בכיוון זה שכן הנפש והגוף קשורים זה בזה!
יש גם להיוועץ עם מרפאת כאב דרך רופא המשפחה עלידי שיכוך כאבים בצורה יעילה ייתכן ומצב רוחו ישתפר!
בהצלחה
דר דני פינק
מח ניתוחי לב וחזה מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקפים לפני שנתיים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל01/05/2012יעל שלום, במידה ואתם מעוניינים, תוכלו לפנות למרפאת ניתוחי לב במרכז הרפואי תל אביב - איכילוב, בכל יום ב בבוקר ( יש להביא ט 17). שם ננסה לראות האם ניתן לעזור לחמך, או לכל הפחות להפנותו להמשך טיפול ומעקב במסגרת מתאימה, קרדיולוגית או אחרת. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל01/05/2012תודה רבה על המהירות שעניתם ועל התשובות. זה מאוד עוזר שלפחות נותנים עצות קונקרטיות... למען האמת הוא הגיע כבר פעמים רבות להילל יפה ואף אחד לא נותן לא שום תשובות או הפניות חוץ מלומר שאין שינוי. רציתי בנוסף לקבל הבהרה- האם לחץ הדם הגבוהה ממנו הוא סובל לפעמים וגורם לו להרגיש רע קשור ללב ולניתוח שעבר או שכנראה קשור לגורם אחר? כלומר האם צריך לראות סוג אחר של רופא ובדיקות מאלו שציינתם כדאי להגיע למקור הבעיה? כי זה גם מקשה על החלמתו ומביא אותו לבית חולים, למרות שהוא מקבל תרופות באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד שאלה בתגובתי מעלה- תודה!
יעל02/05/2012אודה לתשובתכם! ושוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד שאלה בתגובתי מעלה- תודה! - תגובה
ד``ר ינאי בן גל05/05/2012אין קשר ישיר בין הניתוח ללחץ הדם ממנו הוא סובל. כאמור הוא זקוק למעקב צמוד ולא ל״רפואת אינטרנט״ ..
אתם מוזמנים למרפאתנו ומשם לאחר בדיקה ובירור נחליט יחד מהו המשך הטיפול העדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם אאורטליחיה27/04/2012
שלום, ברצוני לדעת האם החלפת המסתם האאורטלי נעשית בצינתור רק לאנשים מבוגרים או גם לאנשים בגילאי 50?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם אאורטלי - תגובה
ד``ר ינאי בן גל27/04/2012חיה שלום,
השתלת מסתם אורטלי בצינתור נעשית באנשים עם סיכון ניתוחי גבוה מאוד, דהיינו, אנשים בגיל מאוד מתקדם (בד״כ מעל גיל 80) ובנוכחות מחלות רקע קשות.
כאשר הסיכון הניתוחי הוא מאוד מאוד גבוה (בשל מחלות רקע קשות מאוד)השתלת מסתם בצינתור תתבצע גם בגיל צעיר יותר. במקביל, כדאי לדעת כי ניתן לבצע במקרים רבים החלפת מסתם בניתוח ולא בצינתור אך בחתך קטן וללא חיתוך מלא ( או ללא חיתוך כלל ) של עצם החזה, ופעולה זו יכולה להתבצע גם בגילאים צעירים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דנטלית-המשךאלי24/04/2012
שלום רב בהמשך לשאלתי הקודמת שעליה ענה דוקטור פינק ההפרשה הדמית נמשכת מהכתרים אומנם בעצימות נמוכה אך מידי בוקר היא נוכחת בפי,בבירור מול רופא השיניים הובהר שאין דלקת חניכיים וסהכ מצב האורלי מניח את הדעת ,בתשובתך הקודמת דוקטור פינק, אמרת שניתן למתן את נטילת מדללי הדם על מנת לעצור את ההפרשה,אני מניח שאתה מתכוון לאספירין שכן הINR חייב להישמר על 2-3 בשל המסתם המכני,אז,האם אפשר ליטול פחות אספירין על מנת לעצור את התופעה? הביקור הבא שלי אצל הרדיולוג הוא רק עוד חודש וחצי ולכן אני פונה אליך לקבל יעוץ שכמובן אינו מחייב אותך תודה על עזרתך אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דנטלית-המשך - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/04/2012אלי שלום
האספירין חשוב לעורקים הקורונרים. אם אני מבין נכון עברת גם ניתוח מעקפים.
לכן חשוב להמשיך עם האספירין, אפשר במינון נמוך של 75 או 100.
בקשר למסתם המכני, כדי להתייעץ עם הקרדיולוג שעוקב אחריך, או קרדיולוג שמתמחה באקו ומסתמים, וניתן בהתייעצות איתו לשקול לרדת לתקופה מסויימת ל INR 2.0 כתלות בגורמים נוספים שניתן לראות באקו ולדעת בשיחה איתך.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקצרלי19/04/2012
שלום לכם אני בן 45 לפני תשעה חודשים עברתי ניתוח מעקפים והחלפת מסתם והיום ברוך השם (ובזכות הרופאים) אני מרגיש טוב מאד שאלה קטנה שמציקה לי,שאני הולך לישון על צד שמאל אני מרגיש את הדופק בגרון וכמו כן שומע את זרימת הדם האם זה נורמלי? אני גם מרגיש את הדופק בגרון אחרי מאמץ רב תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר ינאי בן גל19/04/2012צרלי שלום, מומלץ לדעתי שתפנה לבדיקה אצל קרדיולוג או אצל הרופא שניתח אותך. יתכן שזה ימליץ על בדיקות הדמיה נוספות. לאחר ניתוח יתכנו תופעות ומיחושים ״משונים״ לעיתים, חלקם ללא הסבר ברור ורובם לא מסוכנים אך כדאי תמיד לבדוק ולהיות על הצד הבטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב ניקוטיןחיים סלע13/04/2012
דר פינק תודה על תשובתך המהירה,רציתי לציין שבשיטוט שאני מבצע באתרי אינטרנט שונים חלקם מהימנים פחות או יותר,נתקלתי בדעות חלוקות בקשר להשפעת הניקוטין עצמו שלא בסיגריה על כלי הדם כמעט בכל מקום שחיפשתי תשובה הייתה הסכמה שניקוטין כשלעצמו מעלה מעט את הדופק ול"ד אך הדעות נחלקו באשר להשפעה על התכווצות כלי הדם שהוא דבר שמאד משמעותי בחולי לב האם באופן חד וברור הרפואה קובעת שאין לניקוטין השפעה הרסנית על התכווצות או גרימת נזק משמעותי לכלי הדם אודה לך/ם אם תוכלו לענות על שאךתי מתוך הידע שיש ברשותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב ניקוטין - תגובה
ד''ר דני פינק15/04/2012חיים שלום
למיטב ידיעתי למדבקת הניקוטין אין השפעה על כלי הדם . הוא משחרר ניקוטין במינונים מאד נמוכים ועיקר מטרתו הוא מניעה ושליטה על הסימפטומים של תסמונת הגמילה שנגרם כתוצאה מהפסקת העישון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)