מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת מסתם ריאתייואב07/05/2011
שלום רב,
אני צריך לעבור ניתוח להשתלת מסתם ריאתי. בילדות עברתי ניתוח בו הסירו את המסתם שלא היה תקין. היום אני בן 41. השאלה היא איזה מנתח הוא המתאים ביותר - האם מנתח ילדים או מנתח מבוגרים? והאם יש לכם המלצה על מנתח מסויים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם ריאתי - תגובה
פרופ` גיל בולוטין08/05/2011יואב שלום
אני ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי שמבצע ניתוחים אלו בתל השומר וברמב"ם.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שבועות לאחר ניתוח מעקפים-לאוש03/05/2011
שלום
אני (63) 5 שבועות לאחר ניתוח 4 מעקפים, הולך כל יום כ-2 ק"מ , עדיין לא התחלתי בשיקום, נדחה בגלל שביתת הרופאים, עד היום לא היתה אצלי כל בעיה בתיאבון לאוכל, ב-4 ימים אחרונים פתאום אין לי כל תיאבון לאוכל, אבד לי כל חוש טעם וריח, שאלתי האם סביר שהנושא קשור לניתוח מעקפים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 שבועות לאחר ניתוח מעקפים- - תגובה
ד''ר דני פינק03/05/2011שלום ארי
לאור הסיפור שלך הסבירות שקרה משהו כעת הקשור לניתוח נמוכה. בכל אופן במידה והתלונות יתמידו הרי שעליך להיבדק ראשית אצל רופא המשפחה ומומלץ לבצע בדיקות שגרתיות כגון:ס.דם, ביוכימיה, צילום חזה ואקו לב להערכה כללית.
לאחר קבלת תשובות בדיקות אלו נוכל לדעת כיצד להמשיך בבירור במקרה הצורך
תודה וכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףקארין01/05/2011
שלשום התעוררתי משינה היה לי דופק מהיר נמדד 100 הייתי במנוחה פתאום הרגשתי את הדופק מתגבר מאוד למצב שהחליש אותי וגרם לי לבחילות.יד שמאל בערה לי מהרגשת חום כמו אש וגם כאבים ביד שמאל התחלתי להזיע במיוחד ביד שמאל הזמתי אמבולנס כי ההרגשה היתה נוראה ומפחידה בדקו אותי הדופק היה 140 אקג תקין פינו אותי לבית חולים כל הבדיקות שם תקינות היו כולל נורולוגית שבדקה והכל תקין יש לציין שאני בת 36 בריאה לוקחת רמוטיב קבוע לחרדה.הרופא אמר לי שזה כנראה סוג של התקף חרדה.יש לציין שלפני שנה קצת םחות עברתי בירור לבבי כולל אגומטריה תקינה ואקו לב תקין הולטר הראה רק פעימה מוקדמת.לי זה היה נשמע לא הגיוני שמה שקרה לי יכול להיות התקף חרדה היד שמאל פשוט בערה לי זה בחיים לא קרה לי יש ?אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד''ר דני פינק01/05/2011קארין שלום
צר לי ל"אכזב" אותך אבל לפי התיאור שלך והעובדה שעברת בדיקות מקיפות לפני שנה די שוללת את האבחנה של מחלת לב. מה שאת מתארת בהחלט יכול להיות התקף חרדה. ליתר בטחון הייתי בודק את תפקודי בלוטת התריס שלך ובמידה והתופעה חוזרת על עצמה הייתי מבצע בדיקת הולטר חוזרת
בהצלחה
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות שלא עוברת אחרי הכנסת 3 סטנטסאירית לרנר29/04/2011
אמי בת 85, במצב גופני מעולה מלבד סתימה מסכנת חיים של 90% בעורק הלב הראשי, עברה צינתור והכנסת 3 טנטים לפני 4 שבועות בדיוק. עצת הרופאים- מנוח של חודש והתחלת פעילות פיזית מבוקרת ומתונה.
שאלתי: מה הסיבה שהיא בעייפות כל כך גדולה למרות שלחץ הדם יציב והיא לוקחת תרופות שמאזנות אותה כמעט רוב הזמן. מאיפה נובעת העייפות?
והאם בטוח לעשותאיתה התעמלות עדינה על כיסא גם כלחץ הדם שלה מעט עולה? (165)ברצוני להוסיף שזאת אישה שעד לפני כמה חודשים שהחלה לחוש ברע, צעדה כל יום כמה קילומטרים.
אודה על תשובה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות שלא עוברת אחרי הכנסת 3 סטנטס - תגובה
פרופ` גיל בולוטין30/04/2011אירית שלום
באמת לא ברורה הסיבה לעייפות ממנה סובלת אימך.
במידה ואין לה לחצים בחזה הייתי ממליץ על בדיקת אקו להערכת תפקוד הלב.
אם התפקוד של הלב שמור, כדאי לבדוק התאמת הטיפול התרופתי (יתכן שלחץ הדם שלה נמוך מידי בשבילה).
דכאי גם לבצע בדיקות דם כלליות לוודא ספירה ותפקודי בלוטת התריס בגדר הנורמה.
במידה והכל ימצא תקין, צריך להתייעץ בנוגע לאפשרות של דיכאון.
בכל מקרה, ממליץ לפנות לרופא משפחה או קרדיולוג שיכירו אותה ויעברו על כל האפשרויות.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות מיטראליתאני28/04/2011
לרופאים שלום,
אני בת 25 אחרי לידה שלישית.בהריון האחרון בחודש שמיני הגעתי לבי"ח עם קשיי נשימה ואז אמרו לי שיש לי היצרות קלה בינונית.
הגעתי אחרי שבוע וחצי לתל השומר בחודש תשיעי ולפי אקו אצלם נאמר לי שהדרגה היא היצרות בינונית ודלף אאורטלי.לחץ ריתי תקין ב"ה.
מאחר ואני אישה לחוצה להחריד עם מחשבות ופחדים בלי סוף רציתי שתכתוב לי פחות או יותר מה המצב שלי מה הטיפול הכדאי.
כרגע אני לוקחת דרלין 180 ליום(3*60)פוסיד 40 וסלו ק
אודה לתשובתכם המהירה.
מידי פעם יש לי קשיי נשימה וזה עובר לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות מיטראלית - תגובה
ד''ר עובד כהן29/04/2011נראה שאת מקבלת טיפול טוב אך כמובן תשובה זו אינה תחליף למעקב מסודר אצל קרדיולוג בכל תקופת ההריון ואחריה עם בדיקת אקו לב אחת לחצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהס28/04/2011
שלום,
אימי בת 59 , נשלחה לבדיקת דופלר בעקבות דופק נמוך (38) , והטכנאי אמר לה שייש לה בעיה בשסתומים, שאינם סוגרים היטב את הפתחים, למה הטכנאי התכוון, והאם ישנו טיפול? (היא גם נשלחה לבדיקת אקו ומחכה לתוצאות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר עובד כהן29/04/2011שלום
התיאור שלך מאד כללי ולא ניתן להתייחס אליו בצורה רצינית ממליץ לפנות לקרדיולוג עם תשובת האקו ולקבל הסבר לתשובת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדיןרותי26/04/2011
לאחר אבלציה שעברתי ,ניתנה לי התרופה קומדין לחודש אחד.
הבנתי שעלי להיות מאוזנת עם ערכים של 2-3 ובודקת INR כל כמה ימים.
בד'כ לוקחת כדור אחד של 5 ליום.
היום היתה לי תוצאה של 1.9 האם הגדלת הכמות ל7.5 ליום אחד תסדיר את המדד?
הרופא שלי בחופשה לכן פנייתי.
המון המון תודה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין - תגובה
פרופ` גיל בולוטין26/04/2011מלי שלום
לא רצוי לתת המלצות לטיפול תרופתי דרך האינטרנט.
אם זה היה חולה במעקב שלי הייתי ממליץ על 7.5 ליום אחד ואז לחזור על הבדיקה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!!!
רותי26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום לשיקום החלמהקרן26/04/2011
אבי לאחר ניתוח לב פתוח שבו נעשה תיקון שסתום ושני מעקפים. הניתוח התבצע בבה"ח סורוקה.
מחפשת כרגע מקום מומלץ לשיקום ?
הציעו לנו תל השומר או בלינסון . קצת מרתיע בכל זאת כנראה שזה עדיין אווירה של בית חולים.
או ש- האם עדיף לבנות תוכנית במסגרת מרפאות קהילתיות?
תודה מחכה להמלצות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום לשיקום החלמה - תגובה
ד''ר דני פינק26/04/2011קרן
ל"שיבא" יש מקום נהדר והוא בכלל לא אוירת בית חולים- זה בהחלט כמו תנאי מלון עם היתרון שיש צוות רפואי במקום לעת צורך. אפשרויות נוספות הם בבבת ים או לחילופין בהרי ירושלים באיזור מוצא. חשוב לזכור שההחלמה הוא בגדר המלצה ומבחינה רפואית החולה כשיר לחזור לביתוח. זה עניין מאד אישי מה העדפותיו של החולה ולאיזה מסגרת הוא חוזר.
בהצלחה והחלמה מהירה ורפואה שלימה
בכבוד רב
דר דני פינק
מחלקת ניתוחי לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק- ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מהחלמה בשיבא
נורית26/04/2011קרן שלום, שמי נורית, בת 55. חזרתי לפני שבוע מהחלמה במלונית שיבא לאחר התקף לב ואני מברכת על הרעיון הגאוני . המקום נקי, נעים, צוות נחמד, חדר מרווח ונוח ( מיטות מתכווננות ) והמקום מהווה פינה חמה למנוחה והתאוששות. מומלץ בחום. ממליצה ללות את אביך ביום הקליטה שירגיש בנוח. אנו, מותקפי הלב קצת מבוהלים לאחר האירוע. חיבוק ואהדה עוזרים המון :-) בהצלחה והחלמה מהירה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום לשיקום החלמה - תגובה
ד''ר עובד כהן26/04/2011בתל השומר יש בית החלמה מצויין לאחר ניתוחי לב. רוב המטופלים שלנו שמגיעים לשם מאד מרוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בגוף גם אחרי תיקון מוםרואן24/04/2011
צהריים טובים.
שלחתי לכם לפני זה, בת 18 עברתי ניתוח לב לתיקון מום מולד (בין הפרוזדטרים) ותיקון ורידי ריאה אבל עדיין חשה חולשה בגוף גם לאחר הניתוח , הייתי מרגישה זה לפני הניתוח אבל זה נמשך ...
בקרוב לשעות הצהרים מרגישה שהגוף שלי חלש ואין לי כוח וחשק לעשות משהו חוץ משינה..
האם זה תלוי ללב או שיש סיבה אחרת ?!! אולי יורד ממוצע הסוכר בדם ?!!!! מה אני יכולה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות סיליקון יכולות לעזור ??
רואן24/04/2011עוד שאלה בבקשה . האם אני יכולה להשתמש במדבקות סיליקון על הצלקת אני חודשיים אחרי ניתוח הלב ומשתמשת כרגע בגיל קלו קוט ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות סיליקון יכולות לעזור ?? - תגובה
ד''ר עובד כהן25/04/2011כן מדבקות הסיליקון יכולות לעזור ממליץ לפנות למרפאת פלסטיקה באזור מגורייך הם אלה שמרכזים את הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בגוף גם אחרי תיקון מום - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/04/2011רואן שלום
קרוב לוודאי שהעייפות והחולשה בצהריים כבר לא נובעות מהלב.
אם עברת את הניתוח ואת הבדיקות אחריו בצורה טובה, ובדיקות הדם שלך תקינות, אין סיבה לעיייפות ולחולשה. יתכן שזה קשור לאיכות השינה שלך.
ממליץ להשלים בדיקות דם רגילות ובדיקת אקו ואם הכל תקין, להיות סבלנית.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בגוף גם אחרי תיקון מום - תגובה
ד''ר עובד כהן25/04/2011ממליץ על ביצוע אקו עדכני ובדיקות דם כלליות ובקיצור תפני לקרדיולוג שטיפל בך לפני הניתוח שיכין תוכנית בדיקה מסודרת שכוללת אקו ובדיקה כללית לבירור החולשה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית אימונים
רואן07/05/2011בבקשה רוצה שתעזרו לי להבין מה הכוונה מתכנית אימונים ?!!
" לאחר ניתוח לב יש להכנס לתכנית אימונים לשיקום תפקוד הלב ואז העייפות נעלמת בהרגה "
מה עליי לעשות ???
* אגב תוצאת אקו תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית אימונים - תגובה
ד''ר דני פינק07/05/2011שלום רב
יש לפנות למכון לשיקום לב באיזור מגורכם ושם יתאימו לך תוכנית שיקום בייעוץ פיזיולוג וקרדיולוג מומחה בתחום שיקום הלב
בהצלחה
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דםיקי23/04/2011
שלום רב
האם קרדיומיופטיה אפיקלית יכולה לגרום להפרעה בזימת הדם?
אם כן באיזה אופן?
והאם ניתן לגלות זאת במיפוי לב?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם - תגובה
ד''ר דני פינק24/04/2011יקי
יש לקבל אינפורמציה יותר מדויקת. האם מדובר בהיפרטרופיה באיזור חוד הלב?
כמוכן מה דרגת תפקוד החדר השמאלי? מצב מסתמי הלב? האם קיימת יתר לחץ דם ריאתי?
כל האינפורמציב הזו היא חשובה. כמוכן האם קיימת מפל לחצים בתוך החדר השאלי
כשתעביר את האינפורמציה הנל
אוכל להעריך בצורה מדויקת ומהימנה יותר את מצבך
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- patent ductus arteriosusיאיר09/04/2011
שלום לד'ר
באקודופלר לב שבוצע לי שלשום--לתדהמתי נמצא פטנט דוקטוס ארטריוסוס--
--ואני אדם מבוגר ואחרי עשרות אקו לב שהיו ללא חריגה וללא PDA ?
איך אותו פתח שנסגר בלידתי או קצת אחריה-נפתח לפתע ?
אולי עברתי MI שקט ?
או היפוך לחצים ?
עברתי מעקפים לפני 13 שנים -אחרי הופעת כאבים אנגינוטיים ללא MI קודם.
תסמונת שרון ?
איזו בדיקה רצוי לעבור ?
האצטרך לעבור טיפול מטריתי או סטנטית או... ?
בתודה ובתוגה יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר patent ductus arteriosus - תגובה
פרופ` גיל בולוטין16/04/2011יאיר שלום
קרוב לוודאי שהדוקטוס היה פתוח שם מאז לידתך, אבל בזרימה נמוכה שלא גרמה לשום הפרעה.
לצורך התייעצות אם צריך לטפל או רק לעקוב, אני ממליץ לפנות למרפאת אקו.
בצפון אני ממליץ על מרפאת האקו ברמב"ם בהנהלתו של דר' אגמון.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בקרבת אנשים חוליםבת08/04/2011
שלום לכם.
אני חודשיים אחרי ניתוח לב ASD , רוצה להתנדב בשירות לאומי בב"ח רמב"ם .
האם זה עלול לגרום לי מחלות מסוימות כמו זיהום למשל בשל שהיתי 8 שעות במחלקה בקרבת חולים ???
אם יש הוראות מיוחדות או סיכוי לזיהומים ומחלות נא להציג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בקרבת אנשים חולים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין16/04/2011רואן שלום
מקווה שאת ממשיכה להרגיש טוב.
לדעתי אין מניעה לעבוד ברמב"ם בשירות לאומי.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםלירון31/03/2011
שלום רב...
אבי בן לקראת סוף שנת 73 שלו .. אדם המנהל אורך בריא מאוד ..הולך כל יום בין 8-10 ק"מ אוכל מסודר לא מעשן או שותה משקאות חריפים בתדירות גבוהה.
במהלך חודש וחצי האחרונים התלונן אצל רופא המשפחה שלו כי בעת מאמץ בעליות בזמן ההליכה מרגיש לחצים בשתי הזרועות ובתקופה האחרונה התחזק והתפשט לכיוון החזה..רופא המשפחה בכל פעם נהג לומר כי אין לו מה לדאוג וכי הו גבעתי לשעבר ופייטר.. בפעם האחרונה לפני שבוע וחצי תפסה אותו האחות ודרשה לבצע לו בדיקת אקג הבדיקה לא יצאה תקינה ובקשה שיגש לבית החולים לבדיקה חוזרת.
אבי יצא לביה"ח ברזילאי וביצע את הבדיקה ושם גם כן לא יצאה תקינה ולכן החליטו לאשפז אותו ע"מ לבדוק במשך 48 שע'
כמובן שביצעו בדיקות דם וכו וחיכינו רק לאקו לב שיצא תקין. ד"ר ברמן קרדיאולוג המליץ על צינתור ע"מ שיוכלו לבדוק מאין נובעים הכאבים כי נראה כאב תעוקתי.. ביום רביעי האחרון בוצע צינתור ונתגלה כי 3 עורקים ראשיים בצד השמאלי של הלב חסומים כמעט לגמרי !! בין 85% ל- 90% והציע ניתוח מעקפים. היום הועבר לביה"ח סורוקה וניקבע מועד ניתוח ליום שני ע"י פרופ' גדעון סהר לאחר שהומלץ עליו ונמצא כי מתמחה בתחום עם הצלחות מרובות בניתוחי מעקפים..
שאלתי היא: מה אני צריכה לעשות מצידי כדי לודא שהכל יעשה בצורה הטובה ביותר לפני ואחרי הניתוח, על מה צריך להקפיד? ואיזה כלים אני יכולה לתת לאבי כדי לתמוך בו בנושא.. הכל חדש לנו לגמרי ואף אחד לא ציפה ולא העלה בדעתו כי יגיע למצב כזה.. האם יוכל לחזור למצב שגרה רגיל כמו לפני הניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין16/04/2011לירון שלום
מתנצל על התגובה המאוחרת.
אביך בידיים טובות.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח PAPVCדוד22/03/2011
שלום לכם.
אני עברתי צינתור אבחנתי לפני חודש והיתה התוצאה :
הרחבה קלה של לב ימני.
חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית.
חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית.
קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית.
partial anomalous pulmonary venous connection
Artial septal defect sinus venosus type
וכשעברתי ניתוח לב לתיקון המצב כתבו לי בסיכום אשפוז "אושפזה לביצוע ניתוח ASD+PAPVC" שאלתי את מנתח אם PAPVC זה החיבור הלא תקין של ורידי ריאה (העליון , האמצעי והתחתון) אמר לא זה חלק מהורידים לא מחובר נכון !!!!
אז אני חושבת שהם לא תקנו את כל הורידים . האם זה כך כפי שחשבתי ? יש סיכוי שזה יקרה ?! או אולי שחיברו את כולם לוריד אחד ותקנו !!! מקווה שהבנתם למה אני מתכוונת ....(גם האם התפרים שהשתמשו בהם יחזיקו מעמד גם בזמן מאמץ ללא חשש שיפלו ..??)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PAPVC - תגובה
ד''ר דני פינק29/03/2011רואן שלום
אני מניח שהניתוח שעברת בוצע בידי צוות מיומן וכי הניתוח בוצע בצורה מושלמת. הדרך לדעת אם התוצאה הינה מושלמת היא לעיין בדוח הניתוח לראות מה בוצע וכן לבצע בדיקת אקו של הלב שידגים האם התוצאה הניתוחית אכן מושלמת. אין חשש שהתיקון יתפרק על פני הזמן !!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתםקרן21/03/2011
אבי בן 63 מאושפז בבה"ח סורוקה אבחנה ראשונית של אקו לב מראה כי המסתם זורק דם ואינו מסוגל להחזיר את הדם. עדיין לא ביצעו לו צינתור בשל העובדה כי הדופק וחלץ הדם גבוה .
כל פעולות הרופאים כרגע הוא לייצב את המדדים.
בדיקת אקו לב חוזרת שביצעו הרופאים הראתה את אותם תוצאות מסתם מקולקל וייתכן שיצטרך גם ניתוח מעקפים ...הווה אומר שלמרות שלא בוצע עדיין הצינתור האבחנה הינה ברורה ניתוח לב פתוח לתיקון המסתם.
כיוון שהוא מאושפז בסורוקה ממליצים לנו על המנתח פרופ' גדעון סער-מנהל המחלקה או פרופ' מנחם מצא - סגן המחלקה שטוענים כי הוא מומ חה עולמי בהחלפת מסתם?
בנסיבות המתוארות איזה מנתח מומלץ או שמא לחשוב על האפשרות להעברה למנח אחר בבית חולים אחר ואם כן איזה ממולץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם - תגובה
פרופ` גיל בולוטין22/03/2011קרן שלום
פרופ' סער ודר' מצא, שניהם מנתחים מוכשרים וטובים.
אביך בידיים טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)