מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניקוטיןחיים סלע11/04/2012
שלום אני חיים בן 43 אחרי ניתוח מעקפים לפני חצי שנה מרגיש טוב ושומר על עצמי שאלתי היא הייתי מעשן לפני הניתוח קופסת סיגריות כיום בוודאי שהפסקתי אך קשה..האם צריכת ניקוטין ממסטיק או בסגריה אלקטרונית מזיק?? האם לדעתכם המולמדת זה אפשרי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוטין - תגובה
ד''ר דני פינק12/04/2012שלום חיים
ישנן היום מספר שיטות לגמילה מסיגריות. שניים מהם כפי שציינת ולרוב טינם מזיקים. קיימת אפשרות של מדבקות ניקוטין היכולות להקל על הסימפטומים של גמילה מהניקוטין. המלתי אלייך הינו לפנות לרופא המשפחה היכול לייעץ לך את השיטה המתאימה ביותר עבורך
בהצלחה
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דנטליתאלי10/04/2012
שלום רב,בן 32 לאחר CABJּAVR מכאני,נוטל בייבי אספירין וקומדין INR ברמה של 2.5 וסטטינים,שאלתי היא בתדירות של לפחות שלוש פעמים בשבוע אני קם בבוקר ומגלה הפרשה דמית קטנה שיוצאת מכתרים שיש לי ההפרשה היא צמיגית ונראית כמעין רקמה מבירור שערכתי עם רופא השיניים שלי נאמר לי שאין כל כך מה לעשות ושההפרשה הזו היא כתוצאה מנטילת מדללי הדם והאספירין,כבעליו של מסתם מכאני אני יודע שדם במערכת האורלית יכול לסכן את המסתם האם החששות שלי מוצדקים?,האם יש צורך לטפל ובאיזה דחיפות? אציין שההפרשה אינה רבה תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דנטלית - תגובה
ד''ר דני פינק10/04/2012אלי שלום
רופא השיניים שלך בהחלט צודק. הדימום קרוב לוודאי משדנית למדללי הדם שאתה נוטל. חשוב אבל שהוא ישלול שאין דלקת של החניכיים שכן מצב זה מעורר דימומים בעיקר אחרי הברשת שיניים. חשוב ביותר לשמור על היגיינת פה ושיניים טובים ביותר מבחינת שמירה על המסתם שלא יזדהם. אני מניח שעם הזמן ובהנחה שאין דלקת הדבר עשוי להיעלם. כמוכן ניתן לשקול לרדת קצת במינוני המדללים אם הדימומים יתגברו
בהצלחה ובכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה- מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב.דניאך07/04/2012
שלום, אחי בן 29 והוא לוקה בתסמונת מארפן, ולפני יומיים בערך הוא הופנה לניתוח חירום בלב אחרי שהתגלה שיש לו קרע בעורק הראשי באורך של 13 סנטימטר, הניתוח עבר בשלום והושתל לו סטנט, אבל הוא לא מצליח להזיז את הגפיים התחתונות, הרופא הסביר שיש בעיה עם האאורטה ושלא מגיע דם לרגליים ויש סיכוי שהוא יהיה משותק, כבר יותר מ24 שעות אחרי הניתוח הוא לא מצליח להזיז את הרגליים והרופאים לא מרבים לדבר איתנו, מישהו יודע ויכול להסביר על הנושא בשפה פשוטה, ומה הוא חושב הסיכויים שיכול להיות שיתוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב. - תגובה
פרופ` גיל בולוטין07/04/2012דניאל
קרע באבי העורקים הוא סיבוך מסוכן של תסמונת מרפן.
חלק מהטיפול היה עם סטנט,לכן אני משער שהקרע היה בחלק היורד של אבי העורקים.
אחת הסכנות היא שיתוק של הרגליים, בגלל פגיעה בעורקים היוצאים מאבי העורקים ומספקים דם לעמוד השדרה.
אבל, צריך להמתין בסבלנות ובתקווה. בחלק מהמקרים תתכן התאוששות.
תחזיקו מעמד
גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה""
דניאל07/04/2012היום ביקרנו אצלו, ולשמחתינו הוא מצליח בקושי רב להזיז את הרגל! אך הרופא שדיבר עם אימי אמר לה שכנראה הוא לא יוכל ללכת, איך זה הגיוני?! אולי התנוחה שהוא נמצא בא ולא יכול לזוז מקשה עליו? אולי פיזיוטרפיה תעזור? מישהו יכול לשפוך קצת אור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"" - תגובה
ד''ר דני פינק08/04/2012דניאל שלום איחולי החלמה ורפואה שלמה לאחיך
במצבים כאלה החולים שסובלים מבעיה דומה נמצאים ביחידת טיפול נמרץ. דברים שאולי יכולים לעזור הוא לשמור שלחצי הדם יהיו דווקא על הצד הגבוה לשפר את אספקת הדם ודבר שני הוא קטטר אפידורל לניטור הלחץ של נוזל השדרה. במידה והלחץ גבוה מדי אפשר לנקז חלק מהנוזל להוריד את הלחץ על חוט השדרה. בכל מקרה יש להמתין בסבלנות ולהתפלל ולקוות לטוב
אשמח לענות על שאלותיך במידת הצורך
דר דני פינק- מנתח לב וחזה-יחידת אבי העורקים
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל דוק בולוטין או דוק עובד כהןאלי29/03/2012
שלום רב! אלי בן 32 נותחתי על ידיכם בינואר האחרון אחרי שהועוברתי מפוריה ביצעתם בי מעקפים 4+1 וAVR מרגיש מצוין וחזרתי לחיים רגילים ומרגיש ה ר ב ה יותר טוב מלפני הניתוח שאלתי היא כאחד שראה את המצב שלי "מבפנים" וביצע את העבודה האם יש סיכוי שאחייה חיים רגילים האם אוכל לדעתכם להגיע לגיל זיקנה? אני יודע שאתם רופאים ולא נביאים אך אודה לכם אם תתיחסו לכך אבקש לציין שאנני מפחד מצינטור שאולי יקרה מתי שהוא בעתיד (מתוך תקווה שגם טכנולוגית הצינטורים תשתפר)אלא מניתוח נוסף כמו כן אציין שינוי דרסטי בסגנון החיים,הפסקת עישון מוחלטת,פעילות ספורטיבית יומית,הקפדה על פרופיל שומנים ותרופות ומעקב קרדיולוג (פרופ רוגין) ת וד ה לכם על הכל וחג שמח לכם העושים במלאכת הקודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דוק בולוטין או דוק עובד כהן - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/03/2012אלי שלום
שמח לקרוא שאתה מרגיש טוב וחזרת לפעילות מלאה לאחר הניתוח שעברת.
במידה ותוכל לשמור על רמת הכולסטרול שלך ברמות נמוכות וכמובן לא לעשן ולשמור על אורח חיים בריא, ישנו סיכוי מצוין שתוכל לחיות חיים רגילים ועד גיל זקנה.
כמ שאתה יודע, במקרה שלך עקב ערכי כולסטרול חריגים יתכן ותזדקק בנוסף לטיפול תרופתי גם ל ביצוע LDL-Apheresis.
לכן חשוב המשך מעקב של רופא המתמחה בשומנים.
בהצלחה לחיים ארוכים ומאושרים.
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגעה חדר שמאלמאיר בן ארמון24/03/2012
האם אפשר לתקן את חדר שמאל לאחר שנפגע בצורה חזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגעה חדר שמאל - תגובה
ד''ר דני פינק25/03/2012מאיר שלום
אין תשובה חותכת לשאלתך- תלוי מה מנגנון הפגיעה- אם למשל מישהו עובר התקף לב גדול אשר פוגע באיזור נרחב ביותר של החדר השמאלי והנזק שנגרם אינו הפיך וניתן לבדוק זאת- הרי שבמידה וטיפול תרופתי אינו מצליח לאזן את החולה הרי שבמקרים כאלה יש לבצע השתלת לב במידה והחולה עונה על הקריטריונים לכך.
היום ישנם אמצעי בדיקה וטיפול מאד משוכללים היכולים לטפל במכלול בעיות בלב ויש לאבחנן במדויק וזמן כדי למזער נזקי םולתת את הטיפול הנכון והיעיל ביותר. לצורך כך ישנם קרדיולוגים ומנתחי לב המטפלים בבעיות אלו בשיתוף פעולה
בברכה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לבמאיר בן ארמון23/03/2012
עברתי מעקפים לאחר הניתוח היה לי אוטם בשריר הלב בחדר שמאל היום לא מתפקד בכלל כל מאמץ עושה לי רע וחוסר חמצן מה עלי לעשות לבי מתפקד 30 אחוז ונוטל הרבה טרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/03/2012מאיר שלום
בדרך כלל אפשר להגיע לאיזון טוב עם תרופות מתאימות. האם עברת צנתור או מיפוי לאחר התגף הלב? יתכן שיש עדיין מה לעשות!
בברכה
דר גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה לבבית או חרדהאמיר21/03/2012
שלום רב,
בן 34 , בעבר ( לפני כחצי שנה ) בגלל כאבים בחזה הגעתי לאישפוז בבית החולים רמבם , נערך לי אקו לב שנמצא תקין , סיטי קורנרי שנמצא תקין ( הכל היה normal ) , בדיקות דם שהראו שומנים בדם 170 , כולסטרול 114 , וכולסטרול " טוב " 40 . שקלתי בזמנו כמעט 160 קילו .
מטופל בלחץ דם שמאוזן על ידי תרופות 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוק , 5 מ"ג רמיטנס ואספירין 100. ממוצע לחץ הדם שלי עומד על ערכים של 110 על 60 או 70 ודופק ממוצע על 75 מאז האשפוז הורדתי כמעט 30 קילו ממשקלי וכן אני יודע שעדיין יש לי עוד 30 קילו לרדת.
ביצעתי גם גסטרוסקופיה בהמצלת בית החולים שנמצאה יחסית תקינה מעבר לתהליך דלקתי קל בוושט השטיפול המומלץ היה " אומפדרקס " ( לא לוקח באופן קבוע )
למרות זאת יש לי לפעמים דקירות בחזה , שמקרינות לפעמים ללסת , לפעמים למרכז הגב , לפעמים לבטן .
הייתי אצל רופא המשפחה בחודש האחרון 3 פעמים לבדיקת א.ק.ג שלדבריו יצאה תקינה לחלוטין.
האם מדובר בחרדה ? או כן קיימת הצדקה לפנייה למיון בבית החולים ? לצורך העניין אתמול עשיתי הליכה של ק"מ ללא בעייה , דופק בסיום ההליכה היה 84 ולחץ דם 115 על 75 . שלשום גם עליתי 4 קומות של מדרגות ברגל וחוץ מהתנשפות קלה בסיום העליה לא הורגש לחץ בחזה או כאבים בחזה.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה לבבית או חרדה - תגובה
ד''ר דני פינק21/03/2012אמיר שלום
לפי תיאורך קרוב לוודאי שמדובר בהתקף חרדה. חשוב שתתמיד בנסיונות להורדת המשקל וייתכן שכדאי לחשוב גם על כיוון של תמיכה פסיכולוגית שיכול לעזור
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים והתקף לברמה12/03/2012
זה נכון שאצל נשים התסמינים להתקף לב שונים מאצל גברים.
ויכול להיות כאבי גב וכאלה?
מהם התסמינים באמת? אני רוצה לדעת אחת ולתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים והתקף לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין12/03/2012רמה שלום
גם אצל גברים וגם אצל נשים התקף לב יכול להתבטא בצורות רבות.
ההופעה הקלסית היא של לחץ בחזה עם הקרנה לאיזור כתף ויד שמאל.
אבל, בהרבה מקרים יש סימפטומים אחרים לחלוטין ובחלק לא מבוטל מהמקרים, אין בכלל סימפטומים והתקף הלב מתגלה בשלב מאוחר ללא שום תסמינים.
לכן, צריך להתייעץ אם רופא או לפנות למיון במידה ויש חשד סביר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אירע לי התקף לב?אמיר02/03/2012
שלום אני בן 18, ולפני שבוע עישנתי גראס.
עישנתי כמות קצת גדולה והתחלתי להרגיש דפיקות לב (משהו שכבר אירע לי בעבר כשעשינתי), אבל הפעם זה הגיע אחרי כמה שניות לדפיקות ממש חזקות וגם הרגשתי כזה כמו גל שמגיע לראש...
עכשיו השבוע כשרצתי בשיעור ספורט וסתם קצת בדרך לבית, הרגשתי אחרי שתי דקות תעוקה באיזור הלב.
יש לציין שאני כמעט ולא בכושר ורק בשבועיים האחרונים התחלתי להכנס לכושר, עכשיו זכור לי תמיד שכשאני לא בכושר ואני רץ אז יש לי קצת תעוקה כזאת בנשימה ואם אני עושה ספרינט ארוך אז גם תעוקה קלה בחזה שנגמרת מהר... (כל זה כשאני לא בכושר כמעט), אבל השבוע כבר כמה פעמים שרצתי אז הרגשתי כאבים באיזור הלב ואני לא יודע אם אני סתם מפחד ולא זוכר שזה תמיד קורה לי כשאני לא בכושר או שבאמת אירע לי איזה התקף לב קטן במהלך העישון...
האם אפשרי שאירע לי התקף? אני יכול לבדוק את זה בבדיקות א.ק.ג. ואקו לב? והאם אני יכול לעשות את הבדיקות על דעת עצמי או שאני חייב הפנייה מרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם זה נזק בלתי הפיך
אמיר02/03/2012והאם זה נזק בלתי הפיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אירע לי התקף לב? - תגובה
ד''ר דני פינק03/03/2012אמיר שלום
קרוב לוודאי שלא עברת אירוע לב חריף. בהחלט התופעה שאתה מתאר יכול להיות משנית לגראס ולכן כדאי לא לחזור עליו!
במידה ותלונותיך יתמידו גש לרופא המשפחה שיבצע בדיקות
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אבלציה, סיכונים ומשך החלמהיקי23/02/2012
שלום רב, אני בן 36 בריא ( אם כי פחדן מכל מה שקשור לרפואה והיפוכנדר בפוטנציה ). בשנים האחרונות חוויתי כמה אירועים של דופק מהיר בעיקר אחרי משחק כדורגל ( אני משחק בקצב חזק 3 פעמים בשבוע) שלא ירד . באחד מהם אחרי שעה של דופק מהיר נלקחתי למיון ( פרוקור סידר את הדופק), נאמר לי שאצטרך כלל הנראה אבלציה. קיוותי שהעניין ייפתר ולא יחזור , אך את מי אני מנסה לרמות? לפני חודשיים חזר שוב. נקבע כי אנותח באסותא עם אחד מהפרופסורים הכי טובים ( בלאסן). כמה שאלות:
1. האם יש מישהו כאן שעבר אבילציה?
2. שאלה לרופאים: מה סיכוי ההצלחה?
3. תוך כמה זמן מתאוששים?
4. 14 יום ממועד הניתוח אני נוסע לשבועיים עבודה ( לא פיזית אבל עבודה ב) באיטליה, האם זה בסדר או שאני צריך לדחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אבלציה, סיכונים ומשך החלמה - תגובה
פרופ` גיל בולוטין29/02/2012יקי שלום
הסיכויים להצלחת האבלציה תלויים מאוד בנתוני הפתיחה שלך. כלומר, סוג הפרעת הקצב וגורמים נוספים במצבך הכללי.
הרופא שיבצע את הפעולה יכול לתת לך את הכל התשובות לשאלות, כיוון שיש בידיו את כל הנתונים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב תקיןקרן21/02/2012
שלום
מהו בבקשה קצב לב תקין לגבר בריא בן 30?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב תקין - תגובה
ד''ר דני פינק21/02/2012שלום חן
קצב לב בסיסי לאדם בגילך במנוחה הינו60-80 בדקה. במידה והנך ספורטאי הרי שדופק תקין במנוחה יכול לרדת לאיזור ה50
בברכה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבתמרה12/02/2012
תוצאות אקו לב :
מסתם אאורטלי : מעובה ,תלת עלי , פתיחה כפתית של העלה הכלילי הימני .
דלף קל.
מסתם מיטרלי : דלף קל
לב ימני : דלף טרקוספידלי קל מאד עם מפל לחצים בן 27ממ"כ על פניו,
ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של כ-35ממ"כ.
רקע רפואי : אני בת 65 לא מזמן עברתי ארוע מוחי קל, הסטוריה משפחתית [משני ההורים] עשירה בארועי לב
אנא דוקטור נמק ,פרט כי רע לי בנשמה
תודה וברכה מיוחדת לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר דני פינק13/02/2012שלום תמרה
ממצאי האקו עולה שסהכ הלב שלך נראה במצב סביר ועל פניו לא נראה שיש מקור לבבי לאירוע המוחי.
יש להשלים את הבירור לסיבת האירוע המוחי לבצע הולטר שזה ניטור 24 שעות של קצב הלב לוודא שאין הפרעות קצב כגון פרפור עליות שיכול להסביר את האירוע עקב תסחיף שהלך למוח. שנית, לוודא שלחץ הדם שלך מאוזן היטב.
שלישית לבצע בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר לוודא שאין היצרויות בעורקי הצוואר שאולי מסבירים את התפתחות האירוע המוחי. רביעית לבצע בדיקת הדמיה סיטי אנגיוגרפיה של המוח או בדיקת MRI של המוח בכדי לאתר סימני טרשת בכלי הדם במוח.
אלה סדרת הבדיקות שעלייך לבצע בתור בדיקות סקירה מכוונות. מבחינה טיפולית עלייך ליטול כדור לדילול הדם כגון אספירין וכן לוודא שרמת הכולסטרול אינה גבוההץ
בהצלחה ובתקווה שתרגישי טוב!
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה- מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלמי תודה
תמרה27/02/2012לדר דני פינק שלום
קבלתי את תשובתך המהירה, המון תודה ובריאות שלמה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב - תגובה
ד''ר דני פינק29/02/2012שלום לך תמרה
על פניו לפי תיאור האקו לא נראה שקיימת בעיה לבבית המסביר את תלונותיך. דבר אחד שלא מצויין באקו הינו השאלה האם קיים פגם במחיצה הבין עלייתית מה שנקרא PFO היכול להסביר את אירוע המוחי שעברת בהנחה שבדיקות דימות של עורקי הצוואר היו תקינות.
דבר נוסף היכול להסביר את תלונותיך הינו המצאות של הפרעות קצב שבדיקת מעקב אקג ל24 שעות- הולטר יכול לגלות.
בכל מקרה הייתי חוזר לרופא המשפחה לבצע בדיקות אלו וכן בדיקות דם מקיפות כולל תפקוד בלוטת התריס
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחלפת מסתם אאורטליגלית02/02/2012
שלום רב,
לפני כ-15 שנה בוצע אצל אבי ניתוח לב פתוח בו הוחלף המסתם האאורטלי במסתם ביולוגי. לאחרונה ישנה דליפה מהמסתם והומלץ על ניתוח להחלפתו בשיטת הצינתור.
מה הנסיון שיש בארץ בסוג זה של ניתוחים? כמו כן איך המסתם נשאר מוחזק במקומו?
תודה רבה, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי - תגובה
פרופ` גיל בולוטין02/02/2012גלית שלום
בארץ יש ניסיון רב בהחלפת מסתם אאורטלי בצנתור.
החלפת המסתם בצנתור מומלצת לחולים שנמצאים בסיכון גבוה לניתוח רגיל.
את מוזמנת לפגישה עם אביך לצורך הערכה על הצורך בהחלפת מסתם בצנתור.
ברמב"ם ההחלפה בצנתור מבוצעת על ידי צוות משותף של קרדיולוגים ומנתחי לב ועבודת הצוות מוכיחה את עצמה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להחלפת מסתם אאורטלי - תגובה
ד''ר דני פינק02/02/2012גלית שלום
למסתמים הביולוגיים התותבים בעמדה אאורטלית יש אורך חיים שנעה בין 10-15 שנה. בסוף תקופה זו המסתם מתבלה ועובר הסתיידות ולעתים עלי המסתם נקרעים מהמסתם דבר המביא להתפתחות דליפה קשה של המסתם התותב עם התפתחות אי ספיקת לב. עד לאחרונה היה מקובל במצבים כאלה להפנות חולים אלו לניתוח חוזר להחלפת המסתםהתותב בתותב ביולוגי חדש. ניתוחים אלו הינם בסיכון גבוה יותר מניתוח הראשון כי לרוב , החולה מבוגר יותר ולעתים אף סובל ממחלות רקע נוספות שבשקלול של הערכת סיכון הניתוח הרי שהם מגבירים אותו!
לאחרונה עם הכנסת הטכנולוגיה החדשה של השתלות מסתמים אאורטלים בצנתור(TAVI( הרי שהיום ניתן להשתיל מסתם אאורטלי בצינתור לחולים בסיכון גבוה לניתוח בצורה הסטנדרטי. טכנולוגייה חדשה זו גם מאפשר השתלת מסתם כזה לתוך המסתם התותב הקיים - valve in valve בצינתור כאשר המסתם החדש יושב בתוך המסתם הקיים. מסגרת המסתם הקיים מעגן את המסתם שמושתל ועל ידי כך נמנע אפשרות שהמסתם החדש יברח מהמקום. המגבלה היחידה הינו גודל המסתם התותב הקיים. במידה ולאביך הושתל מסתם ביולוגי שקוטרו קטן הרי שבמצב זה השתלה בצינתור לא אפשרית.
המלצתי אלייך הינו לפנות לקרדיולוג המטפל שלך שיוכל להפנותו למרכזים המתמחים בהשתלות מסתם בצינתור(המרכז הרפואי שערי צדק בו אני עובד כמנתח לב ולו גם נסיון בהשתלת מסתם בצינתור הוא אחד מהם1) שם יוכל לעבור הערכה קפדנית יותר ומדוקדקת שבסופו ייקבע אם אביך הינו מועמד טוב לפרוצדורה זו
בהצלחה ו7בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית02/02/2012מודה לשניכם מאד. סייעתם לנו מאד. גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לב או חרדה?אסי02/02/2012
שתתי אלכהול לפני כמה חודשים ערבבתי בלאגן
הרגשתי דפיקות לב חזקות ביותר קושי נשימה
ויש לציין שאני בנאדם דיי לחוץ בכללי..
והכול עבר אבל אחרי שבועים בגב העליון צד שמואל בקו של הלב
ניהיה לי כאבים לא עקצוצים משהו יותר גדול הולך חוזר הולך חוזר ואז הפסיק לשבועים ועוד פעם הולך חוזר
יש סיכוי שזה התקף לבב??
כי אני בנאדם בריא לחלוטין !
עשיתי בדיקות דם לפני שנה והכול הייה תקין
אני אוכל בריא הכול מסודר אבל יש מצב שבגלל תראומה קבלתי התקף לב ?
ויש לציין שאין לי כאבים בחזהה כלוםם!! רק בגב בצד השני!
מה אתם אומרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב או חרדה? - תגובה
ד''ר דני פינק02/02/2012בקר טוב שלום
לא ציינת את גילך אך לפי התיאור שלך קרוב לוודאי שהתקפים אלו נשמעים יותר כמו התקפי חרדה. בהנחה שאתה צעיר ובריא וללא מחלות רקע וסיפור משפחתי הרי שהסבירות שמדובר באירוע לבבי קטן ביותר.
המלצתי אלייך הוא לפנות לרופא המשפחה שלך שיכול לעזור לך עם התקפי החרדה בטיפול תרופתי יעיל עם מעט תופעות לוואי שישפר את הרגשתך הכללית.
במידה והתקפי הכאב יתמידו הרי שהייתי שוקל ביצוע מבחן מאמץ בתור בדיקת סקירה ראשונית
בהצלחה ובכבוד
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בבעיית לבאבי01/02/2012
אבי בן 79 בעל עבר בענייני לב (לפני 20 שנה נתוח מעקפים), ספורטאי,רזה,פעיל נמצא עקב כך במעקב שנתי אצל קרדיולוג (אקו, ארגומטריה אחת לשנה גם 2 צינתורים איבחוניים ומיפוי לב במהלך התקופה ) וקיבל קרטיה,חצי כדור קרדיולוג, וקרסטור.ועד היום היה תקין. לאחרונה הרגיש תעוקה בחזה והגיע למיון ומשם למחלקת קרדיולגיה. אובחן ארוע לבבי קל מאד והחליטו בבי"ח לבצע צינתור(דרך היד). בצינתור מצאו שהעורק הראשי תקין, אלא שעורק אחר שרצוי שיהיה פתוח סתום, אבל החליטו בשלב זה לא לפתוח אותו ע"י סטנד ולהוסיף מנון תרופתי שאם לא יעזור ישקלו כן לבצע שוב צינתור וסטנד. בינתיים הגדילו כדור הקרדיולוג ל-2.5 מ"ג(כפול ממקודם) והוסיפו כדור plavix 75 מ"ג -שבמקומו נתנו בקופה טבליה בשם "קלוד" שאמרו שזה אותו דבר )וכן נרשם לו ע"י רופא בי"ח לוסק.(שלגביו אמרו בקופה שדורש אישור ובמקומו נתנו אומפרדקס): שאלתי: 1) ממה שהבנתי מאחות הבי"ח ה-plavix ניתן למצונטר עם סטנד.אלא שזה לא היה במקרה זה, אז יש להניח שזה לא צריך להיות תמידי. כמה זמן נהוג לקחת תרופה זאת אחרי צינתור ללא סטנד? 2) האם האומפרדקס תחליף טוב ללסק להגנת הקיבה, או רצוי לקנות את הלוסק באופן פרטי אם הקופה לא מאשרת? האם לוסק/אומפרדקס ניתן בגלל ה-plavix ואם מפסיקים אותו ניתן להפסיק הלוסק או התחליף? מודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בבעיית לב - תגובה
ד''ר דני פינק01/02/2012אבי שלום
לשאלותך הראשונה- ברמת העקרון הרי שנכון הוא שמטופל שעובר השתלת סטנט מטופל גם בפלוויקס עקב היותו תכשיר נוגד טסיות הגורם לדילול הדם ואמור למנוע היווצרות קריש בסטנט דבר שיביא לחסימתו של הסטנט. אך הפלוויקס ניתן גם במצבים שלא הושתל סטנט כאשר למשל יש אירוע לבבי הנובע מחסימתו של עורק. יש לזכור כי אירוע זה התרחש למרות שאביך היה מטופל בקרטיה האמור ל"דלל" את דמו ולמנוע אירוע שיווצר קריש בעורק. חרף זאת התרחש האירוע ומשיקולי המצנתרים היה שאין כרגע אינדיקציה או דחיפות לפתוח את העורק שנחסם. אך בכדי למנוע שלא תהיה אירוע נוסף הרי שיש ליעל ולשפר את הטיפול בדילול הדם קרי בעוד תכשיר הנוגד טסיות(שבעיקרם הם הגורמים להווצרות הקריש בעורק כאשר הם נאגרים ומשופעלים) ולכן הוסיפו את הטיפןל בפלוויקס והעלואת מינון הקרדיולוק האמור לתת תוספת הגנה ללב.
לשאלתך השניה הרי שהאומפרדוקס הינו אותו תכשיר כמו הלוסק ויספק הגנה נאותה לרירית הקיבה. לאור התוספת של הפלוויקס הרי שיש חשיבות ליטול תכשיר מעין זה לאור הסיכון לדימום שקיים כתופעת לוואי לטיפול בשתי תכשירי נוגדי טסיות היכולים להגביר אירועי דמם ממערכת העיכול.
בהצלחה ורפואה שלמה
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)