מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח חזה-תשובה דחופהמלכה17/03/2011
אני בת 66 יש לי קשרית בריאה בגודל של 3 ס"מ בערך. בביופסיה נמצאו בה נוזלים שפירים, אך מאחר והיא ממשיכה לגדול הוחלט להסירה. מאחר והמיקום שלה נושק ל-2 אונות וקרוב לכלי דם ,קבלתי שתי הצעות מ-2 מומחים האחד דיבר על ניתוח פולשני דרך הצלעות והשני על טורוקוסקופיה לכריתת אונה. שאלתי: האם יש בארץ מספיק נסיון עם הזעיר פולשני שבו הסבל לאחר הניתוח הוא קטן יותר או עדיף לפתוח ולהוציא את האונה בשלמותה. אודה לכם על תשובה בהקדם ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חזה-תשובה דחופה - תגובה
פרופ` גיל בולוטין18/03/2011מלכה שלום
יש בארץ מספיק ניסיון בתחום, גם בניתוח רגיל וגם בניתוח זעיר פולשני.
אני ממליץ לפנות להתייעצות לפרופ' בסט, מנהל ניתוחי חזה ברמב"ם.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותשלמה09/03/2011
לפני שנה זוגתי (בת 67) עברה ניתוח להחלפת המסתם האורטלי. בצילום חזה שנעשה לפני ימים מספר אובחנו מים בריאות.
צילום חזה קודם שנעשה כחודשיים אחרי הניתוח גם הראה מים בריאות.
מה יכולה להיות הסיבה ואיך צריך לטפל ולהתייחס לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בריאות - תגובה
פרופ` גיל בולוטין09/03/2011שלמה שלום
ישנם שני סוגים של "מים בריאות".
הראשון הוא גודש ריאתי בתוך הריאה הטיפול בו הוא בעיקר במשתנים ובתרופות אחרות המשפרות את תפקוד הלב. רצוי לעשות בדיקת אקו של הלב להבין מדוע יש גודש ריאתי.
הסוג השני הוא נוזל פלאורלי, בחלל מסביב לריאות, אם הכמות גדולה, יש בדר"כ צורך בניקוז הנוזל על ידי החדרת צינור. שוב יש לנסות להבין מדוע הצטבר הנוזל.
ממליץ על המשך בירור דרך הרופא המטפל והמחלקה שבה היא עברה את הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגל עקב מכונת לב ריאהשיר06/03/2011
שלום.
עברתי ניתוח מסתמים מורכב לפני כארבעה חודשים בו החלימו לי 2 מסתמים אחד ביולוגי ואחד מכני. הכל עבר בשלום ברוך השם אך יש לי בעיה ברגל שמאל מהברך ומעלה. סיפרו לי שהמכונת לב ריאה הייתה מחוברת לרגל הזו. מאותו היום כל כמה דקות יש לי זרמים ברגל ואפילו אני יכולה לפעמים לא לדרוך עליה,המקום רדום לפעמים ואני מאבדת תחושה ברגל בכלל. עשיתי כל מיני בדיקות בביה"ח כולל בדיקת כלי דם ועורקים ולא מצאו כלום אבל אני יודעת שיש בעיה זה כואב ומציק. מה יכולה להיות הבעיה?
אשמח ואודה מראש לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ברגל עקב מכונת לב ריאה - תגובה
ד''ר דני פינק06/03/2011שלום רב
באיזור המפשעה ליד כלי הדם שדרכם התחברו למכונת לב ריאה ישנו גם עצב המעצבב את איזור הירך ובהחלט יכול לגרום לתלונות האלו משנית אולי לפגיעה בעצב במהלך הניתוח או כתוצאה מבצקת או הצטלקות באיזור זה. אין פתרונות מאגיים וחשוב לאבחן את הבעיה וניתן לבצע בדיקת הולכת עצב שיכול לאבחן את הבעיה. כמוכן ידוע שלחץ מקומי מוגבר כגון על ידי חגורה לוחצת מדי או בגד לוחץ יכול להחמיר את הכאבים ולכן מומלץ ממניעת לבישת בגדים לוחצים באיזור. במידה והכאבים לא חולפים תוך כחודש חודשיים הייתי פונה למרפאת כאב שיכול לעזור
בהצלחה
ובכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב , מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לבשרה22/02/2011
גיסתי צריכה לעבור השתלת לב מלאכותי בבלינסון מטופלת אצל דר בן גל האם היא בידיים טובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
ד''ר עובד כהן22/02/2011בידיים מצויינות מאחל לה הצלחה והחלמה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותיקי16/02/2011
שלום רב
אני בן 72.
חולה קרדיומיופטיה היפרטרופית . סובל מהפרעה דיאסטולית דרגה 2 .
לעיתים במשך היום , אני חש עייפות בצורה קיצונית.
האם ייתכן כי הסיבות לעייפות נובעות מהבעיות הלבביות כנ"ל ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תגובה
ד''ר עובד כהן22/02/2011בהחלט כן התפקוד הלבבי המופחת משפיע על המצב האנרגטי ויכול להתבטא בעייפות בצורה קיצונית ממליץ על מעקב קרדיולוג וביצוע אקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד לב
יקי02/03/2011אבל דוקטור מכובד, אומנם אתה לא קרדיולוג אלא רק מנתח, אבל אתה אמור לדעת שבקרדיומיופטיה היפרטרופית תפקוד הלב מוגבר ולא מופחת וההפרעה הדיאסטולית היא זאת שגורמת לעייפות.
לך ללמוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון מסתם באמצעות צינתוררוני15/02/2011
אמא שלי בת 78, ושמעתי על אופציה של תיקון המסתם ע"י צינתור. אני לא מוצאת חומר עיוני בנושא. האם הניתוח הזה באמת קיים? מה הנסיון איתו וההצלחה?
תודה, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מסתם באמצעות צינתור - תגובה
פרופ` גיל בולוטין20/02/2011רוני שלום
יש כיום אופצייה להחליף את המסתם האאורטלי בצנתור.
התוצאות הראשונות מעודדות וההחלפה מתבצעת בכמה מחלקות בארץ, בין השאר גם ברמב"ם. זהו ניתוח משולב המבוצע על ידי קרדיולוגים ומנתחי לב בחדר צנתורים.
בשלב זה התוצאות עדיין לא טובות כמו ניתוח החלפת מסתם רגיל ולכן השיטה שמורה רק לחולים עם סיכון ניתוחי מאוד גבוה, או כאלו שלא ניתן לנתחם. כלומר, לאיש במצב כללי טוב בגיל 80 אני ממליץ בלב שלם על ניתוח רגיל.
לעומת זאת לאנשים מעל גיל 85 או עם סיכון ניתוחי מאוד גבוה אני ממליץ על ההחלפה בצנתור. בכל מקרה אני, ביחד עם הקרדיולוגים, מבצע את שני סוגי הניתוחים.
אתה מוזמן להגיע להתייעצות עם אמך, או לשלוח עוד פרטים שאוכל לתת המלצה.
תודה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לבדוד13/02/2011
שלום רב.
אני בת 18 עברתי ניתוח לב פתוח לפני שבוע ומאז מרגישה עצם עולה קצת למעלה באזור הצוואר כלומר בולטת קצת , זה לא היה לפני הניתוח הרופאה אמרה שבזמן הניתוח לא החזירו את העצם אחד מול השני יש עצם שעלה קצת... מקווה שהבנתם מה אני מתכוונת.
מה אני יכולה לעשות במצב כזה ?? זו לא בעיה שלי הם היו צריכים להחזיר עצם נכון , אני צודקת ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין22/02/2011רואן שלום
מקווה שבאופן כללי את ממשיכה להרגיש טוב לאחר הניתוח.
נושא העצם יסתדר במשך הזמן.
תהיי סבלנית,
תחזרי לחיים מלאים, ללא שום הגבלה, תדאגי להיות פעילה גופנית, לאכול ולשתות טוב.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח מעקפים+תחקון מסתם מיטרליאלבו יעקב12/02/2011
לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח מעקפים+תיקון מסתמים מיטרלי וטריקוספידלי +תפירה של האוזנית + מייס
לאחר כחודש וחצי לאחר ניקוזים חוזרים של נוזל בפלאורה הוכנס צנטר לריאה וכעבור שלושה שבועות עם צנטר הוחלט לעשות פלאורודזיס בהצלחה
שוחררתחי מבית החולים עם טיפול תרופתי של
neobloc 100+2
cartia 100+1
digoxin 0.125 +1
cimovil 40+1
comadin לפי inr
למרות התקופה הארוכה שעברה מאז הניתוח עדיין איני מצליח ללכת מעל מאה מטר מבלי להכנס לנשמת כמו כן איני מסוגל לשכב פרקדן ולישון (גם לא עם שתי כריות) אני מבלה את לילותי רובן ככולן בישיבה ובנימנום ולא בשינה ממש
לאחרונה חזר גם השיעול הטורדני (צילום ראות שנעשה לפני ארבעה ימים ~ תקין)
לפי הרופאים שהייתי אצלם בביקורת נאמר לי שכנראה מדובר בדרסלר סינדרום
אני מרגיש מאד חלש ואיני מסוגל לעשות פעילויות יום יומיות פשוטות ואיני יודע פשוט לאן ולמי לפנות ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח מעקפים+תחקון מסתם מיטרלי - תגובה
ד''ר עובד כהן06/03/2011האם עברת בדיקת אקו לאחר הניתוח ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באצבעות לאחר מעקפייםguycohen11/02/2011
שלום, אבי עבר לפני שלושה שבועות ניתוח מעקפיים . מאז ועד היום הוא מתלונן על חוסר תחושה ביד ימין בשתי אצבעות... מה יכולה להיות הסיבה? דרכי טיפול?? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באצבעות לאחר מעקפיים - תגובה
ד''ר עובד כהן12/02/2011התופעה מוכרת וידועה ונובעת מלחץ על עמוד השידרה בזמן פתיחת בית חזה
הבעייה חולפת מעצמה וניתן לזרז את ההחלמה על ידי פיזיותרפיה באמצעות כדור טניס או קפיץ המאמן את שרירי כף היד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדוד11/02/2011
שלום רב.
1.כמה זמן אחרי ניתוח לב פתוח צריכים לכסות את הצלקת ??
2.מתי אתחיל להרגיש בהתערבות הזאת כלומר אין קוצר נשימה חולשה בגוף......??
3.האם יש מאכלים מיוחדים שעוזרים לעצם החזה להילחם במהירות ???
4. יש לי בעיה בבית ששני ההורים שלי מעשנים מנסה תמיד להתרחק מהם האם זה משפיע ??
5.מתי הלב יסתגל עם המצב החדש ??
תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר עובד כהן11/02/20111 בדרך כלל במידה והצלקת יבשה אין צורך לכסות אותה אלא ללבוש גופיה מתחת לחולצה וזהו. מקובל להשאיר חבישה בשבוע הראשון או עד הביקורת הראשונה.
2. לעיתים התחושות של הניתוח נשארות למס' שבועות. במידה והכל תקין. יש מקרים שאפילו עד שישה שבועות. לא צריך להדאיג אותך. בדרך כלל כשלושה שבועות לאחר הניתוח חוזרים לתחושות נורמליות.
3. אין מאכלים או תרופות שיכולות להחיש את קצב התקדמות הריפוי
4. עישון מזיק לכולם ובמיוחד לך בתקופת ההחלמה רצוי שתתרחק מעשון
5. כאמור ההשפעות של הניתוח נמשכות כחודש - שישה שבועות
בברכת החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת מסתם לבאוהד09/02/2011
אבא שלי בן 61 צריך לבצע ניתוח לב להחלפת מסתם, האם יש העדפה רפואית בין מסתם מיכני למסתם ביולוגי? מהם היתרונות והחסרונות לכל סוג מסתם? האם ישנם סוגים שונים במסתם מיכני ו/ או ביוליגי, אם כן איזה מסתם לכל סוג עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח החלפת מסתם לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין09/02/2011אוהד שלום
מסתם ביולוגי עשוי מרקמת חיה לעומת מסתם מכני שעשוי מחומרים מתכתיים ופוליקרבוניים. שני הסוגים טובים עם יתרונות וחסרונות:
יתרונו של המסתם המכני הוא בחוזקו, הוא לא מתקלקל וימשיך לעבוד היטב גם בעוד עשרות שנים. החיסרון במסתם מכני הוא בצורך לקבל טיפול בקומדין לדילול הדם. טיפול בקומדין דורש מעקב בבדיקות דם ויתכנו לו סיבוכים.
יתרונו של המסתם הביולוגי בכך שאין צורך לקחת תרופות חזקות לדילול הדם כמו קומדין. חסרונו שהוא ניזוק עם הזמן ולאחר כ 15 שנים יש בחלק מהמקרים צורך בניתוח חוזר. בגיל צעיר המסתם נוטה להינזק יותר מהם.
בדר"כ מעל גיל 70 מקובל להשתיל מסתם ביולוגי.
מתחת גיל 60 בדר"כ מקובל מסתם מכני.
בין גיל 60 ל 70 ההחלטה היא לפי המצב הרפואי ונטיית ליבו של החולה.
בגדול צריך לבחור בין הרצון לא לחזור לניתוח אף פעם לבין הרצון לא להיות מחוייבים לטיפול בקומדין.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה-בבקשה תענו לישואלת08/02/2011
שלום. פיענוח של צילום בית החזה:
הריאות מאווררות היטב. ללא ממצא מוקדי. ציור ריאתי שמור.
שערי הריאות והמייצר תקינים.
היפרקיפוזיס. קומפרסיה במספר חוליות גביות בחלק האמצעי.
מזה אומר, והאם מצריך טיפול?
ממתינה לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה-בבקשה תענו לי - תגובה
ד''ר דני פינק08/02/2011שלום רב
זה אומר שמבחינת הריאות הכל בסדר. את סובלת מעקמת של עמוד שדרה וכן יש לך מס חוליות דחוסות ככל הנראה עקב בריחת סידן. סהכ זה בסדר כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי נטילת תרופות למניעת בריחת סידן ותוספות סידן
בכבוד רב
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ניתוח לברואן05/02/2011
שלום.
אני כבר עברתי ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים אם זוכרים ואני עדיין מאושפזת ברמבם יש לי כמה שאלות;
1. ביום הראשון אחרי הניתוח הסוכר עלה בדם האם זה קורה
2. הדבר המפחיד אותי שתמיד מרגישה דופק לב מהיר נתנו לי כדורים ואז לא עזר ממש מרגישה בלב איך פועם מהיר בלי לשים יד , מה זה אומר שהניתוח לא היה מוצלח
3. אז אני כבר אחרי תקופת ההחלמה אהיא בריאה לחלוטין עושה מה שאני רוצה מאמץ, כושר, לא ארגיש קוצר נשימה וחולשה בגוף...
4 . תוך כמה זמן הלב יסתגל עם המצב החדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ניתוח לב - תגובה
ד''ר דני פינק06/02/2011רואן שלום
קודם כל איחולי שעברת את הניתוח.
טבעי הדבר שרמות הסוכר עולות כי הגוף נמצא במצב של סטרס וזה בהחלט יכול לקרות אך אל דאגה זה מצב זמני ואין לך שום סיבה לדאוג שמא יש לך סכרת. בנוגע לקצב הלב הרי שטבעי שבימים הראשונים קצב הלב יכול להיות מואץ במיוחד אחרי מאמצים ולו הקלים ביותר - גם זה מצב זמני וייתכן ואת גם סובלת מאנמיה קלה שגם זה טבעי אחרי הניתוח. באשר להחלמה הרי שתוך כ6-8 שבועות את צפויה לחזור למצב בריאותי תקין ולא תסבלי מעייפות או מתופעות אחרות
החמלה מהירה ורפואה שלימה
בהצלחה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיברילטור ומאמץנועה02/02/2011
שלום, לפני שנתיים אבי עבר ארוע שקשור לשריר הלב (במקרה זה קרה כשהיה בבריכה אחרי שחייה) ולאחר מכן השתילו לו דפיברילטור. הוא בן 61 ועושה הליכות ארוכות בערבים וגם מטייל לא מעט (הולך חלקים משביל ישראל בשבתות) אבל הוא לא חזר לשחות. רציתי לשאול אם יש סכנה מיוחדת למי שיש לו דפיברילטור מבחינת מאמץ בשעת שחייה בים או בבריכה והאם זה הגיוני שהוא יעשה הליכות ארוכות ויטייל בארץ אבל לא ישחה. רצינו לעשות טיול משפחתי שכולל שחייה והוא סירב. האם לסירוב יש הצדקה מבחינה רפואית? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
נועה07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיברילטור ומאמץ - תגובה
פרופ` גיל בולוטין07/02/2011נועה שלום
למיטב ידיעתי אין שום סיבה להבדיל בין מאמץ של הליכה למאמץ של שחייה לאחר השתלת דפיברילטור. כלומר, אין מניעה לשחייה.
ממליץ בכל מקרה להתייעץ עם הקרדיולוג ביצע את השתלת הדפיברילטור.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיברילטור ומאמץ - תגובה
ד''ר עובד כהן11/02/2011להערכתי אביך סובל מטראומה של הארוע שארע לו ולא הייתי מאלץ אותו להשתתף במשהו שגורם לו חרדה. עצם העובדה שהוא מבצע מאמצים ולא קורה לו דבר מעיד על כך שהוא כשיר לבצע מאמצים. הבריכה למיטב ידיעתי אינה מהווה גורם מגביל מיוחד.
אני מבין את חששותיו ואולי כדאי שבאמת ימנע מפעילות הגורמת לו חשש. מצד שני אין מגבלה בשחיה בבריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה ובלבאביב21/01/2011
שלום אני אביב בן 18
לפני כיומיים הרגשתי לחץ גדול באזור החזה השמאלי . ישבתי על המחשב כמו בכל יום רגיל ולפתע החלו כאבים ולחצים . לאחר דקה שתיים שחיכיתי בישיבה , ראיתי שזה לא עובר , ועברתי לשכיבה על המיטה וניסיתי להסדיר את הנשימה . הרגשתי כיאלו טנק יושב על החזה שלי וגם היו לי כאבים בגב התחתון . לכמה שניות היה לי ממש קשה לנשום . רק לאחר משהו בסביבות 10-15 דקות הלחץ נרגע ויכולתי לנשום באופן סדיר . לאחר מכן התעלמתי ממה שקרה והייתי בטוח שלמחרת בטח יעבור , אבל לאחר יומיים (!) עדיין קשה לי לקחת נשימה ארוכה , לגהק לבלוע רוק וכו' ... וגם נשאר לי לחץ מסוים בחזה .
אני ממש לא יודע ממה הכאבים האלו יכלו לנבוע , סך הכל אני בריא לא סובל מעודף משקל ומקפיד על פעילות גופנית ואוכל בריא .
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה ובלב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין21/01/2011אביב שלום
לפי התיאור שלך, קרוב לוודאי שהכאבים שלך אינם נובעים מהלב אלא מהשרירים ומהעצמות. אבל, תמיד מומלץ להתייעץ ולהיבדק עם רופא המשפחה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)