מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש צורף בייעוץ פסיכולוגי?חסוי07/09/2014
שלום רב,
אני בחור בן 32, נשוי, בריא בד"כ.
החיים שלי לכאורה די טובים - נשוי באושר, אקדמאי, עובד בעבודה טובה מאוד עם שכר טוב, ובמבט כללי מאוד מרוצה.
עם זאת, תמיד הרגשתי שאני חייב לדחוף את עצמי קדימה, לקחת אחריות, לא לוותר לעצמי (כמעט אף פעם). מרגיש שקשה לי ממש להרגע ולהנות, ושאני תמיד חייב להתקדם.
במשך חיי חוויתי שתי תקופות שבהן הייתי נתון לחרדה קשה. איך שאני רואה את זה, המשותף לשני המקרים הוא שלא הייתה לי שליטה על מצב מלחיץ. זה לא היה מלחמה או מחלה או משהו דומה. פעם אחת זו הייתה התמודדות מול אדם שהפחיד אותי, ופעם שניה משהו שבניתי כמעט והתרסק (זה לא משהו שהיה משפיע על חיי כלכלית או חברתית). לפעמים החרדה הזו נמשכת חצי שעה ולפעמים מספר שעות. במהלך שתי התקופות הללו החרדה חוזרת בתדירות של כל כמה ימים. במקרה הראשון, לפני כמה שנים, עם החרדה הגיעו הקאות בוקר, אבל זה עבר כלא היה אחרי שלושה חודשים..
כרגע אני בתקופה לחוצה בכלליות בגלל סיבות משפחתיות מובנות, אבל יש לי חרדות שבאות שוב ושוב בגלל שמשהו שחשוב לי כמעט וקרס (שוב - לא ישפיע עליי כלכלית או חברתית). פעם-פעמיים בשבוע, בעוצמות יחסית נמוכות - אבל עדיין, יש לי חרדות!
האם עליי לפנות לטיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי?
האם לחכות ולתת לזה לעבור ולקחת קלמנרבין מדי פעם?
אולי כדאי לפנות לפסיכולוג ולברר את הבעיה לעומק, או שאני סתם מגזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש צורף בייעוץ פסיכולוגי? - תגובה
ד''ר אודי אורן07/09/2014שלום,
אתה איש צעיר למדי ולפניך חיים ארוכים.
אני חושב שכדאי לך בשלב זה של חייך, לטפל בבעיה וכך לא לאפשר לה להטריד אותך בעתיד, או להפחית את ההטרדה שלה למינימום.
ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה בעזרת EMDR או CBT.
אני מעריך שטיפול קצר יחסית יוכל לתרום לאיכות החיים שלך תרומה ארוכת טווח.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות קיצונית וחרדהנמ03/09/2014
שלום,
מאז שאני זוכרת את עצמי אני עם מחשבות שליליית אך מנגד אדם מאד שמח, חברתי וכו׳
תמיד מחשבה קטנה גוררת מחשבות מאד קיצוניות בכל נושא שהוא..
שמחבלים יכנסו הביתה( אני לא גרה במקום בעל סיכון).
אם ההורים לא ענו לי טלפון מתקשרת לבתי חולים לראןת אם הם שם אולי קרה משהו.
אם כואב לי משהו ישר זה מחלה סופנית וכו..
אם אני עושה בדיקת דם ומשהו מחוץ לטווח אני רצה לבדוק באינטרנט וכמובן האינטרנט בשפע של מידע ...מלחיץ!
כל דבר בחיי משייכת לדבר רע.
לפני כשנה וחצי חוויתי במודע את הנתקף חרדה הראשון..
שכלל בין היתר צמרמורת דופק מהיר וחזק סחרחורות , כמו תחושה שאי אפשר לזוז קיפאון.
הלכתי לכל רופא אפשרי כמובן בדיקות הדם יצאו תקינות ואני המשכתי להאמין לדמיונות שלי... מאז הספקתי להכנס להריון (שכחתי לציין אני נשואה) בהריון זה חלף ולקראת הלידה חזר .
אני תשושה , עייפה בצורה קיצונית בדקתי אנמיה ואני לא אנמית הייתי קצת בהריון.
יש ימים שאני מתעוררת וממש בלי כח על הרגליים אני כבר לא חייכנית אפילו בעלי אומר לי כל הזמן אני בדאגה שמשהו קורה משהו הולך לקרןת חס ןחלילה..
מאד מאד מפוחדת.. עייפה וכמובן בגלל התינוקת שנולדה לפני חצי שנה אז יש לי מחסור בשעות שינה ( ואני מניקה בצורה מלאה).
החיים שלי הפכו למסובכים..
האם העייפות הקיצונית הזו חולשה כזו קיצונית מגיעות ממצב של סטרס?
אני חשבתי שהסטרס שלי התחיל בעקבות זה שנהייתי חלשה ולא הבנתי מה קורה( אז בהתקף חרדה הראשון שלי).
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עייפות קיצונית וחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן03/09/2014שלום רב,
איני מתרשם כי את סובלת מבעיה גופנית.
הסימפטומים שאת מתארת הם תוצר של לחץ/חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה מסוג EMDR או CBT.
בעזרת טיפול פסיכולוגי כזה תוכלי להתמודד טוב יותר עם נטייתך לדאגנות יתר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נמ03/09/2014תודה רבה על המענה המהיר!
האם פעילות גופנית(הומלץ לי על זה בעהר) לא תפגע בתפקוד שלי ?
בגלל העייפות הקיצונית.
אני מרגישה מה הגוף שלי צריך והוא צריך תנועה והרבה אוכל בריא,
אוכל בריא ב׳ה יש בשפע.. אנחנו חיים בחו׳ל המקום לא כ׳כ מפותח אז לא מרססים את הירק הכל כמעט אורגני.
השאלה אם זה לא יםגע יותר. קצת לא סומכת על הדעה האישית שלי בגלל הדאגנות והחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - תגובה
ד''ר אודי אורן03/09/2014שלום,
את בהחלט תוכלי להעזר בפעילות פיזית שכמובן תהיה הדרגתית.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטןשרון30/08/2014
האם תקופה ארוכה של מתח וחרדות יכולות להשפיע על הבטן? אני סובלת מריפלוקס וצרבות כבר קרוב לשנה; כרגע התחלתי לעבור בירור אבל אני חושבת שהכל החל לי בתקופה הקשה שעברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בבטן - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/09/2014מתח וחרדות עשויים בהחלט "להשפיע על הבטן". בכל מקרה, בין אם מתגלה בבירור ממצא רפואי המסביר את התסמינים ובין אם לאו, כדאי לך לפנות למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי להתמודד באופן מיטבי עם המתח והחרדות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו ואיקסלשרית28/08/2014
פסיכיאטר נתן לי מירו 30 מג ללילה ואיקסל
האם הגיוני לתת את שתי התרופות יחד ממש בתחילת הטיפול ?
יש לי מן עיקצוץ בידיים האם זה מהמירו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מירו ואיקסל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין28/08/2014קשה לשפוט את ההגיון של הפסיכיאטר מבלי להכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך לעומק. וכן, העקצוץ בידיים עלול להיות תופעת לוואי לתרופות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לי?דנה27/08/2014
אני בת 23 . בתקופה האחרונה אני פשוט איבדתי את כל שמחת החיים שלי,
בני משפחתי מתרחקים ממני ולא מדברים איתי
אני כל הזמן לבד אני מרגישה בודדה כל הזמן ולא מרגישה בנוח בחברת אנשים,
למה לא עדיף למות?
כל הסובבים אותי טוענים שאיבדתי את שמחת החיים שלי
עוברת עלי תקופה לא טובה, אני עצובה כל הזמן, מדחיקה את הכל, לא שלמה עם עצמי, עם הסטטוס שלי שנאר קבוע תקופה ארוכה ולא נראה שהולך להשתנות בקרוב
עצוב לי כי לא האמנתי שבגילי לא אהיה אפילו קרובה למטרה שלי בחיים, אני מרחיקה ממני את כולם אני נתקפת בחוסר ביטחון על יד אנשים, מאבדת את הצפון, מרגישה רע,
לא מצליחה לעצור את הדמעות ופשוט רע לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על התחושות שלי, על החיים שלי.
בבקשה תנחו אותי מה לעשות, קשה לי לחיות אין לי חברים. בחיים לא הייתה לי אפילו חברה אחת. למה אין לי חברים??? למה לכולם יש חברים ולי אין? איך משיגים חברים?
לא יודעת איך להתמודד עם החיים שלא מאירים לי פנים...
האם המצב שלי בלתי הפיך?
האם עדיף למות במצב שלי? כי אני עצובה מאוד כל הזמן מרגישה רע ובדיכאון קשה.
אין לי עבודה
אין לי חברים
אין לי עבודה
אין לי חיים!!! אם אין חיים אז איך אפשר לחיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לי? - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2014לדנה שלום,
טיפול פסיכולוגי יכול להביא אותך להבנה לגורמים למצב הנוכחי, לתת לך כלים להתמודד עם הקשיים, ולקדם אותך לקראת הגשמת המטרות אליהן את שואפת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ממושכותרועי27/08/2014
שלום
שמי רועי אני בן 32 והסיפור שלי מתחיל לפני 8 שנים חודש לאחר מלחמת לבנון השנייה נתקפתי בהתקפי חרדה קשים ביותר הכללו הרגשת שריפה בידיים ובכל הגוף פניתי לרופא המשפחה שנתן לי כדורים מסוג פאקסט לקחתי משהו כמו 3 שבועות התופעות נעלמו והכל חזר לקדמותו אך שלאחר מכן ועד היום סימנם אחרים הופיעו וגרמו לי כיום לפחד מנסיעות ,נהיגה בין עירונית ,טיסות , עלייה לקומות עליונות עלייה במעלית ממש חרדות קבועות של יום יום איכות החיים שלי נפגעה... מה שהכי מפריע לי זה הנהיגה אני ממש לא מצליח לנהוג בכבישים בין עירוניים ומרחבים פתוחים אני מאוד רוצה לחזור לטייל ולנהוג מחוץ לעיר מה אפשר לעשות האם אפשר לשלב טיפול תרופתי וטיפול קליני? משהו יעיל בבקשה יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות
תודה רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ממושכות - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2014לרועי שלום,
אני משער שאתה סובל מתגובה לארועים שהתרחשו במלחמת לבנון השניה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדות בשיטת EMDR.
לא רק אפשר אלא מומלץ לשלב טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי.
תוכל למצוא מטפל EMDR באזור מגוריך דרך המרכז הישראלי ל-EMDR, או דרך חלק מקופות החולים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כסף נשאר בכיס?יוני27/08/2014
פסיכולוג שמקבל מטופלים באופן פרטי וגובה מחיר של נגיד 300 שקל לפגישה. כמה כסף מתוך ה300 נשאר לו פחות או יותר בסופו של דבר. לאחר שלוקחים בחשבון את כל המיסים, שכר דירה, ביטוחים, וכ'ו?. עד כמה הקלישאה שפסיכולוגים מתעשרים על חשבון לקוחותיהם נכונה?
אשמח לתשובה כנה ולא מתחכמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה כסף נשאר בכיס? - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2014ליוני שלום,
הפורום לא מתעסק בנושאים אלו.
בכל מקרה אתה בודאי יודע כמה לוקח מס הכנסה וכו' כך שהחישוב אינו מסובך.
יש מעט פסיכולוגים עשירים בישראל.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי טעם לחיותדנה27/08/2014
אני בת 23 . בתקופה האחרונה אני פשוט איבדתי את כל שמחת החיים שלי,
בני משפחתי מתרחקים ממני ולא מדברים איתי
אני כל הזמן לבד אני מרגישה בודדה כל הזמן ולא מרגישה בנוח בחברת אנשים,
כל הסובבים אותי טוענים שאיבדתי את שמחת החיים שלי
עוברת עלי תקופה לא טובה, אני עצובה כל הזמן, מדחיקה את הכל, לא שלמה עם עצמי, עם הסטטוס שלי שנאר קבוע תקופה ארוכה ולא נראה שהולך להשתנות בקרוב
עצוב לי כי לא האמנתי שבגילי לא אהיה אפילו קרובה למטרה שלי בחיים, אני מרחיקה ממני את כולם אני נתקפת בחוסר ביטחון על יד אנשים, מאבדת את הצפון, מרגישה רע,
לא מצליחה לעצור את הדמעות ופשוט רע לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על התחושות שלי, על החיים שלי.
בבקשה תנחו אותי מה לעשות, קשה לי לחיות אין לי חברים. בחיים לא הייתה לי אפילו חברה אחת. למה אין לי חברים??? למה לכולם יש חברים ולי אין? איך משיגים חברים?
לא יודעת איך להתמודד עם החיים שלא מאירים לי פנים...
האם המצב שלי בלתי הפיך? האם עדיף למות במצב שלי? כי אני עצובה מאוד כל הזמן מרגישה רע ובדיכאון קשה.
אין לי עבודה
אין לי חברים
אין לי עבודה
אין לי חיים!!! אם אין חיים אז איך אפשר לחיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי טעם לחיות - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2014לדנה שלום,
מצטער לשמוע על הקושי הגדול שאת חווה.
אני חושב שכדאי שתפני לטיפול פסיכולוגי שעשוי לעזור לך להתמודד עם ולהתגבר על הקשיים שאיתם את מתמודדת.
לכל קופת חולים יש פסיכולוגים, הרבה לשכות רווחה נותנות גם שירותים כאלו, ובכל תחנה אזורית לבריאות נפש תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם.
אני לא מתרשם כי המצב שלך בלתי הפיך, אבל כדי לשנותו צריכים לקבל עזרה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא נושמת כבר חצי שנה כמו שצריךמיטל24/08/2014
במרץ 2013 קבלתי התקף חרדה ומאז אני נושמת לא כמו בן אדם רגיל,אני צריכה לקחת נשימה עמוקה מידי פעם, היתי אצל כמה פסיכיאטריות, הראשונה נתנה לי מרשם של רסיטל 10 מ"ג והעלתה לי ל20 מ"ג אם אני זוכרת טוב ובמקביל לקחתי כדור sos של אלפרוקס, ואז באוגוסט אשתקד פסיכיאטרית אחרת החליפה לי לציפרלקס 10 מ"ג וטופלתי בזה עד מרץ השנה וזה גם לא עזר, ביוני פניתי לפסיכיאטרית שלישית שהיא הגדילה לי את המינון ל20 מ"ג ציפרלקס ועדיין אני לוקחת נשימה עמוקה מידי פעם לפעמים ממש קשה לי לנשום. בהתחלה עשו לי בדיקות גופניות ושללו הכל והגיעו למסקנה שזה נפשי. אשמח לעצה מה ניתן לעשות עוד כי זה נראה לי לא נורמלי מצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה שנמחקה בטעות - מישהיד``ר חיים היילפרין23/08/2014
לפני 9 חודשים הייתי ב"סטוץ" ... אחרי מערכת יחסים ארוכה מאוד זה הרגיש לי נכון
במהלך המגע מיני הבחור החדיר את אצבעותיו עמוק מהרגיל שלא נאמר כמעט כל כף ידו, וזה הרגיש לי כאב וחודרני מידי עד למצב שביקשתי ממנו להפסיק ולהוציא.
לאחר ארבעה ימים ספורים (הכל מתועד בהודעות, אז יש לי את הזמנים) הרגשתי כאבים בבטן תחתונה חזקים שהתלוו להם הפרשות צהובות ללא ריח
עשיתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות למחלות מין אולטראסאונד אין רגישות למישוש ואין ממצא דלקתי כלשהו. נמצאתי חיובית לבדיקת PCR לHPV זן 35 בדיקת פאפ תקינה קולפוסקופיה לא וביופסיה הראתה CERVICAL BIOPSY WITH REACTIVE CHANGES. במילים אחרות לא נמצא משהו שיכול להסביר את הכאבים החזקים והכרוניים בבטן תחתונה והרופאים מגידרים את ההפרשה כתקינה למרות שלהרגלים שלי היא לא. הרופאים טוענים שזה פסיכוסומטי, קשה לי להאמין אבל אני בוחנת את האופציה
כמו כן מאז כל הבדיקות והחקירה מעין מגיע הכאב אני חווה פלאשים חזקים לאותו הרגע בו הוא החדיר את היד שלו והתגובה שלי הייתה של כאב הרגשתי שהוא פלש לתוכי כמו שאף אחד לא עשה (למה זה היה נחוץ, אוף) ורגשות אשמה עצומים על כך שנתתי לו להרוס את חייגם עם הכאב הכרוני הזה וגם עם הHPV שבוודאות הגיע ממנו
החיים שלי הם לפני ואחרי. אחריו הרגשתי מזוהמת עד היום ועובדה שהחושים לא הטעו אותי
השאלה לי האם בטיפול לטראומה אפשר לתגבר על זה? ובהנחה שהכאבים הם פסיכוסומטיים (למרות שלא נראה לי, נראה לי שהוא פגע בי פיסית, אך גם הנפשי אצלי פגוע בעקבות כך) האם בהנחה זו אפשר להתגבר ולהתעלות על הכאבים בעזרת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה שנמחקה בטעות - מישהי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/08/2014התשובה הקצרה לשתי שאלותייך היא כן - הטיפול יאפשר לך להתגבר על הטראומה ובהנחה שהכאבים הם פסיכו-סומאטיים, תיפטרי גם מכאבים אלה. הטיפול המומלץ הוא טיפול ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או בטכניקת EMDR. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומהמישהי18/08/2014
לפני 9 חודשים הייתי ב"סטוץ" ... אחרי מערכת יחסים ארוכה מאוד זה הרגיש לי נכון
במהלך המגע מיני הבחור החדיר את אצבעותיו עמוק מהרגיל שלא נאמר כמעט כל כף ידו, וזה הרגיש לי כאב וחודרני מידי עד למצב שביקשתי ממנו להפסיק ולהוציא.
לאחר ארבעה ימים ספורים (הכל מתועד בהודעות, אז יש לי את הזמנים) הרגשתי כאבים בבטן תחתונה חזקים שהתלוו להם הפרשות צהובות ללא ריח
עשיתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות למחלות מין אולטראסאונד אין רגישות למישוש ואין ממצא דלקתי כלשהו
נמצאתי חיובית לבדיקת PCR לHPV זן 35 בדיקת פאפ תקינה קולפוסקופיה לא וביופסיה הראתה CERVICAL BIOPSY WITH REACTIVE CHANGES.
במילים אחרות לא נמצא משהו שיכול להסביר את הכאבים החזקים והכרוניים בבטן תחתונה והרופאים מגידרים את ההפרשה כתקינה למרות שלהרגלים שלי היא לא. הרופאים טוענים שזה פסיכוסומטי, קשה לי להאמין אבל אני בוחנת את האופציה
כמו כן מאז כל הבדיקות והחקירה מעין מגיע הכאב אני חווה פלאשים חזקים לאותו הרגע בו הוא החדיר את היד שלו והתגובה שלי הייתה של כאב הרגשתי שהוא פלש לתוכי כמו שאף אחד לא עשה (למה זה היה נחוץ, אוף) ורגשות אשמה עצומים על כך שנתתי לו להרוס את חייגם עם הכאב הכרוני הזה וגם עם הHPV שבוודאות הגיע ממנו
החיים שלי הם לפני ואחרי. אחריו הרגשתי מזוהמת עד היום ועובדה שהחושים לא הטעו אותי
השאלה לי האם בטיפול לטראומה אפשר לתגבר על זה? ובהנחה שהכאבים הם פסיכוסומטיים (למרות שלא נראה לי, נראה לי שהוא פגע בי פיסית, אך גם הנפשי אצלי פגוע בעקבות כך) האם בהנחה זו אפשר להתגבר ולהתעלות על הכאבים בעזרת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מישהי21/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי כאשה מבוגרת יותר
מנוסה22/08/2014אני מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב, פיסית, ושלפחות החרדות האלו קצת נרגעו. טוב מאד שעברת את כל הבדיקות האפשריות.
ממה שאת מתארת, ובעיקר מהאיך, זה ברור שעברת ארוע טראומטי ושהוא משפיע עליך מאד, ועוד על רקע פרידה, כשכל המערכת גם ככה מטולטלת. אז לכי לטפול מהר (אצל אשה, אם את שואלת אותי), כי את הדברים האלה צריכים להרוג כשהם עוד קטנים, לפני שאנחנו הופכות אותם לתפיסת עולם שלמה.
לגבי החרדות הפיסיות - אם זה עוזר, כשאת נכנסת לסרטים לגבי מה קרה לך "שם", תחשבי שמאותו מקום בדיוק יוצאים ראשים של ילדים, אפילו יותר גדולים מאגרוף. כן, זה כואב. אבל זה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מתעלמים מההודעה שלי?
מישהי17/09/2014???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה מתעלמים מההודעה שלי? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/09/2014שאלתך זכתה למענה בשעתו תחת כותרת אחרת ("שאלה שנמחקה בטעות - מישהי") והתשובה הקצרה לשתי שאלותייך הייתה כן - הטיפול יאפשר לך להתגבר על הטראומה ובהנחה שהכאבים הם פסיכו-סומאטיים, תיפטרי גם מכאבים אלה. הטיפול המומלץ הוא טיפול ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או בטכניקת EMDR. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאוסידי וחרדה. שאלה...אובד עיצות14/08/2014
אני סובל מאוסידי המלווה גם בחרדה לצאת מהבית. אני סובל מאוד מהבעיה וטופלתי בעבר ללא הועיל.
המשפחה טוענת כי אני אחראי לאוסידי שלי ואני יצרתי אותו במטרה "לברוח" מהעולם ובתור תירוץ לאי עשייה.
האם אוסידי הוא באחריות שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סובל מאוסידי וחרדה. שאלה... - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/08/2014התשובה היא חד משמעית לא - אתה לא אחראי לאוסידי שלך. עם זאת, אתה אחראי להתמודדות שלך עם האוסידי - האם אתה "מרים ידיים" ומוותר או מתמיד במאמציך לפתור את הבעיה. אם טופלת בעבר ללא הועיל כדאי לך פשוט לנסות טיפולים ומטפלים אחרים ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסליאת14/08/2014
שלום, אני בת 26 עם הפרעת דכאון וחרדה כבר מגיל 18 . נטלתי 20 מג ציפרלקס והפסקתי לפני כ 4 -3 חודשים ולאחרונה יש רגרסיה האם אפשר לחזור לקחת את הציפרלקס רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אני14/08/2014חיים, תודה רבה לך.
האם יש לך מישהו להמליץ עליו בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/08/2014לצערי, כמדיניות האתר אני מנוע מלנקוב בשמות של מטפלים ספציפיים. את יכולה לבדוק באלפונים של איט"ה או הפ"י באתרי האינטרנט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה טורדנית כפייתיתמיה09/08/2014
שלום..אני בת 23 וסובלת מהפרעה טורדנית כפייתית כבר כמה שנים ..אני לא יודעת איך ולמה זה התחיל אצלי אבל מה שכן אני סובלת מזה ולא יודעת איך לטפל בזה..אני בחורה מצטיינת ומצליחה בחיים שלי ואני מנסה כל הזמן למנוע מעצמי לחשוב על זה אבל אני לא מצליחה..בבקשה תעזרו לי איך לטפל בבעיה שלי אני לא רוצה לנטול תרופות..ויש לי שאלה האם עודף משקל יכול להיות סיבה להפרעות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה טורדנית כפייתית - תגובה
ד''ר אודי אורן09/08/2014למיה שלום,
פני לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. הטיפולים המומלצים הם CBT או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה אינטנסיבית?יוני05/08/2014
אני סובל מהפרעת אישיות גבולית ומהפרעות של חרדה ודיכאון מספר רב של שנים בנוסף אני מטופל בטפול תרופתי וגם מטופל אחת לשבוע אצל פסיכולוג פרטי. העניין הוא שאני יודע שבשבילי באופן אינדיבידואלי הטיפול הכי יעיל הוא שיחות פסיכותרפיה. לפי דעתי ודעת המטפל שלי אני זקוק לטיפול פסיכותרפיה אינטנסיבי ביותר- משהו כמו שלוש פעמים בשבוע. האם קיימת איזו שהיא מסגרת שיכולה לספק לי באופן אינטנסיבי שיחות פסיכותרפיה מספר פעמים בשבוע? המטפל שלי יכול לראות אותי רק אחת לשבוע וגם לי אין הרבה כסף ללכת למישהו פרטי מספר פעמים בשבוע. לכן אני שואל מה עושים כאשר יש צורך בפסיכותרפיה אינטנסיבית האם קיימת מסגרת כזו בארץ שיכולה לספק את זה?
פסיכותרפיה אינטנסיבית? - תגובה
ד''ר אודי אורן05/08/2014ליוני שלום,
איני מכיר מסגרת כזו. באופן פרטי אני משער שיש אנשים שיוכלו לראות אותך במחירים מוזלים. במסגרת פורום זה, איני יכול להמליץ לך על מטפלים פרטיים.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)