פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה
    אילה
    01/08/2014

שלום אני כבר לא מעט זמן חוויתי לחץ נפשי מאוד גדול שהגיע להתקף חרדה לא קלה הרגשה שאתה הולך למות..
    החרדה והפחד מהנושא של מוות מלווה אותי.. מה עושים במצב הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/08/2014

שלום אילה,
    במצב מתמשך כזה פונים לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    עד אז מתחילים בפעילות פיזית סדירה ומבצעים תרגילי הרפיה יום יום.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

אילה
    01/08/2014

האם זה משהו שנחשב כתגובה חרדתית לחווית הטראומה? והאם זה לא מצריך שום בדיקת פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/08/2014

לאילה שלום,
    אין לי את פרטי הרקע לתופעות שתארת כך שאיני יודע האם מדובר בתגובה. את יכולה לפנות לפסיכיאטר אם את מעוניינת בטיפול תרופתי. אם את דואגת ברמה הרפואית, בקשי מהרופא שלך לבדוק אותך ולוודא שמעבר לתופעות שתארת, את בריאה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ופחד ממצב בטחוני
    א
    21/07/2014

שלום! אני בת 33 + 2 קטנים. לאחרונה סובלת מחרדות קשות עקב המצב הבטחוני. אני טיפוס חרד בדרך כלל וזוכרת את עצמי מגיל קטן מאוד פוחדת מכל דבר וסובלת מנדודי שינה לאורך זמן. היום אני יודעת שאלה היו חרדות. זה בא לי בתקופות ובעקבות משהו שסוחף אותי למחשבות שליליות ולהתקפי חרדה. עכשיו זה הגיע בגלל שנחשפתי יותר מדי לתקשורת והמידע על מה שקורה במדינה עושה לי כל כך רע. בשבועיים האחרונים אני מתחילה להרגיש את תחושות החרדה משעות אחה"צ וזה הולך ומתגבר בערב וכמובן בלילה. אין לי תאבון בכלל חוץ משעות הצהריים המוקדמות שאני ממש מכריחה את עצמי לאכול קצת. ירדתי במשקל ואני גם ככה רזה. בערב כשהילדים ישנים אני מכווצת עם תהילים ופשוט מחכה שיקרה משהו רע. אני כל כך עייפה ולא מצליחה להרדם. וכשנעצמות לי העיניים אני ממש מעירה את עצמי מיד כדי שלא לישון. כאילו חשוב לי להיות דרוכה כל הזמן. וזה מתיש אותי. קשה לי לחיות בצורת החיים הנוכחית. יש לי ילדים ובעל שנאלצים לראות אותי במצבים לא נעימים של בכי וחוסר אונים, ואני לא יודעת להתמודד מול זה. מבקשת את עזרתכם בייעוץ מה יכול לעזור לי? אני לוקחת בימים האחרונים רסקיו אבל זה לא פותר את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ופחד ממצב בטחוני

הוספת תגובה

• חרדה ופחד ממצב בטחוני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/07/2014

לאודליה שלום,
    ברור שהמצב הנוכחי גורם להחמרה של הרגישות המתמשכת שלך. זו תופעה שכיחה ביותר שרבים סובלים ממנה.
    המלצות:
    להגביל למינימום את החשיפה לחדשות.
    כל ערב לעשות פעילות פיזית (גם אם לא בא לך): הליכה, התעמלות.
    כל ערב לפני השינה לנהל שיחה עם היושב המרומים ולבקש ממנו לשמור עלייך ועל היקרים לך, ולהבין שאמנם תפילותייך נשמעו.
    כל יום לתכנן פעילות לשעות אחר הצהריים/ערב כך שאת תהיי עסוקה.
    אם וכאשר את מוצאת את עצמך חסרת אונים ובוכיה, לבר אל עצמך כאילו את בעמדת הורה המטפל בילד בוכה.
    אם כל זה לא יעזור, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כן CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ופחד ממצב בטחוני

אודליה
    22/07/2014

ד"ר אודי שלום רב!
    שמחתי לקבל את תגובתך לשאלתי. אין ספק שאתחיל ליישם חלק מהדברים האפשריים שהומלצו. ציינת עוד שאדאג לעיסוק בשעות אחה"צ, ולזה אין צורך לדאוג כי יש לי 2 ילדים קטנים המעסיקים אותי טוב טוב עד שהולכים לישון, ואז מתחילה הבעיה שלי לצוף ולהתחזק.
    בשעות הבוקר אני עסוקה בעבודה ולכן במהלך כל היום עד שעות הערב, אפשר להגיד שאני שורדת (אם כי לא מרגישה טוב ב - 100% כמו שהיית לפני כשבועיים).
    בערב בעלי בעבודה והילדים ישנים, אני בעצם מרגישה את החוסר אונים או החוסר שליטה ברגשות החרדתיים שפורצים החוצה, ועם כל התופעות הפיזיות הנילוות לכך (דופק מואץ שלא נרגע, יובש בפה, כאבי בטן והתכווצויות וחולשה).
    בגלל שהחרדות זה נושא שלא חדש לי כי תוקף אותי בתקופות מסויימות בחיים, אני הייתי רוצה לטפל ביסודיות כדי לא לחוות את זה שוב ושוב.
    רציתי לשאול מהו טיפול CBT או EMDR ? ואיך זה עובד?
    והאם יש מטפלים בתחום גם באילת, או שאפשרי לטפל גם מרחוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ופחד ממצב בטחוני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/07/2014

שלום אודליה,
    אני תומך ברצון שלך לטפל בעניין כך שהבעיה לא תחזור.
    EMDR היא שיטת טיפול יעילה וממוקדת בחרדה. יש מטפלות EMDR באילת.
    כנסי לאתר של עמותת EMDR ישראל ובקטע ל"קהל הרחב" לכי ל"מצא מטפל".
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו 10
    דנה
    20/07/2014

מ'קבלת כבר 5 ימים אסטו 10 - מתי תתחיל כבר ההשפעה? ומתי יחלפו תופעות הלוואי שלו בחילות, כאבי בטן והגברת קצת החרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו 10

הוספת תגובה

• אסטו 10 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/07/2014

לדנה שלום,
    כדאי לך לקרוא את מה שכתוב על התרופה באינטרנט.
    ממליץ לך להיות בקשר עם הרופא המטפל.
    בהצלחה,
    אודי

זה מה שכתוב:
    טיפול בדיכאון: 10 מ"ג פעם ביום. מינון מקסימלי: 20 מ"ג ביום. התרופה מתחילה להשפיע כנוגדת דיכאון רק כשבועיים עד חודש מתחילת נטילתה. לאחר שתסמיני הדיכאון חולפים, נדרש טיפול של לפחות שישה חדשים בתרופה.

טיפול בהפרעות פאניקה: מינון התחלתי: 5 מ"ג למשך שבוע לפחות. אחר כך מומלץ להעלות את המינון ל־10 מ"ג ביום. מינון מקסימלי: 20 מ"ג. התרופה יעילה ביותר אחרי שלושה חודשים, ולכן יש להתמיד בטיפול במשך כמה חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה קשה שלא מפסיק
    חן
    19/07/2014

שלום , אני בן 23 אני מטייל כבר למעלה מחמישה חודשים במזרח , טסתי לבד וכעת אני בבורמה . הטיול שלי מגיע לסופו בעוד שבועיים ואני אהיה בישראל. לפניי כחודש התחילו לי שלשולים חריפים בהודו ולאחר כמה ימים ניסיתי אנטיביוטיקה כדי שזה יעבור כי זה לא עבר , האנטיביוטיקה לא עזרה אז הלכתי לרופא וגם הטיפול שלו לא עזר אבל בגדול אני מרגיש טוב ואני מאמין שזה יעבור מעצמו. אך בשבוע האחרון בגלל כל הפחד ממחלה קשה נהייתי לחוץ , הייתי לבד לחלוטין התחיל כאב עמום בצד שמאל של החזה וכל הזמן תחושת האדרנלין עברה בגוף , הרגשתי דפיקות לב ותחושת מחנק . למחרת הלכתי לבית החולים פגשתי קרדיולוג שביצע אקג ובדיקה גופנית ואמר לי שאני בסדר גמור ידעתי שאני בסדר אבל הייתי צריך אסמכתא , זה קרה לפניי 5 ימים ומאותו יום הדופק המהיר והלחץ והכאבים בחזה לא עוזבים אותי , אין לי תאבון ואני אנמי לסביבה לחלוטין , אני מנסה לדבר עם אנשים אבל קשה לי להתרכז אני מעשן המון במהלך היום כדי לנסות להירגע ואני כבר לא יודע מה המניע של ההתקפים הבלתי פוסקים, חשוב לציין שאני לגמריי לבד כעת ומחר אני טס לסינגפור להיפגש עם אחי כי התכנון היה שנסיים את הטיול שלי ביחד . רציתי להזמין במהלך השבוע כרטיס טיסה דחוף לישראל אבל בגלל שאח שלי מגיע אני לא יכול לאכזב אותו . הפחד הכי גדול שלי הוא שאני מרגיש שהלב שלי לא ישרוד את כל החרדה הזאת , שהוא לא יצליח להתגבר שאני לא אשרוד עד שאני אפגוש רופא או פסיכולוג בישראל , אני לא רוצה ליפול על אחי כי הוא בסך הכל בן 17 אבל אני במצוקה , ההתקף חרדה במהלך כל היום וכל השיטות שניסיתי כבר לא עוזרות כמו בהתחלה , לא כתיבה ולא נשימות , לא לראות סרט ולא לדבר עם אנשים . מה עליי לעשות בשבועיים הקרובים ? איך להקל על הגוף ? אני אשתדל להתנהג כרגיל עם אחי , וגם אין לי בעיה לחיות עם החרדה אבל אני אשרוד את זה מבחינה קרדיולוגית ? - בריא בדר״כ ללא עבר של בעיות לב - הפעם היחידה שהרגשתי ככה בעבר היה בלילה שלפניי הפסיכומטרי וז עבר מיד אחריי הבחינה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה קשה שלא מפסיק

הוספת תגובה

• התקף חרדה קשה שלא מפסיק - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/07/2014

שלום חן,
    נשמע לי (על סמך הבדיקות שעברת) כי אתה בריא גופנית אך סובל מחרדה. אין סיבה שבחור צעיר ובריא גופנית יסבול מבעיית לב או שהלב "לא יחזיק מעמד". אתה מתאר תופעות טיפוסיות (גופניות ונפשיות) של חרדה.
    אני ממליץ לך להמשיך את הטיול עם אחיך. אני מאמין שהנוכחות שלו והצורך שלך להיות "האח הגדול" יעזרו לך. חשוב שתשאר פעיל, תתכנן עשיה, אם אפשר תהיה עסוק גם בפעילות פיזית, ושתעשן כמה שפחות.
    כשתחזור ארצה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה, כמו EMDR או CBT.
    מאחל לך סיום טיול מוצלח,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של חרדה
    אדוה
    18/07/2014

אני בת 37 סובלת מחרדות בשנה האחרונה התחילה לי בעיה של פעימה מוקדמת ולפעמים דופק מהיר הבדיקות שרופאת המשפחה בצעה יצאו תקינות והיא אומרת שזה עקב המצב הנפשי האם באמת לחץ וחרדה (כניראה שהגוף מוצף באדרנלין) גורם לתופעות האילו? והאם התחיל טיפול תרופתי לחרדה הבעיה של דפיקות הלב יעברו? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של חרדה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    עזרה
    18/07/2014

לאחרונה שמעתי על מחלה נפשית שבה החולים רוצים לכרות את ידיהם. פחדתי ממנה נורא וכעת אני סובל ממנה. אני מרגיש הרגשה חזקה של רצון לכרות את היד והרגשה חזקה שהיד לא שייכת אליי, שאני חייב להוציא אותה כי רק כך ארגיש בנוח ושאסור לי להשתמש בה. אני משתגע כבר כי בא לי לחזור להרגשה הרגילה שהיד שייכת ולא לסבול משטויות.... מה אני עושה? איך אני מטפל בזה??

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/07/2014

אתה סובל מסוג של הפרעת חרדה המתעלת את מצוקותיך לרצון לכרות את היד - פנה לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני מנוסה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יעזור?

עזרה
    20/07/2014

באמת קשה לי עם היד, אני ממש לא רוצה אותה יותר ואין לי מושג למה בכלל. אני ממש מרגיש סלידה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יעזור? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/07/2014

ודאי. פנה לטיפול. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו 10
    דנה
    11/07/2014

קיבלתי אסטו 10 מרופא הנשים שלי בנוסף להורמונים...על מנת שאפסיק את הוואבן..התחלתי לקחת חצי כדור וההרגשה ממש לא טובה..בחילות , רעד לעיתים, שלשולים והרגשה כללית לא טובה. האם צריך להפסיק את הכדור בגלל התופעות..? האם נכון לקחת כמה ימים חצי ואחר כך להגדיל המינון? אשמח לשמוע דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו 10

הוספת תגובה

• אסטו 10 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/07/2014

שלום יעל,
    ממליץ לך להפחית את המינון או להפסיק עד יום ראשון ואז להתייעץ עם הרופא.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו 10

דנה
    12/07/2014

להפחית מעבר לחצי כדור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו 10 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/07/2014

שלום יעל,
    תמתיני עד מחר בבוקר ותתקשרי לרופא שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיפרסון דחוף עזרה
    קרן
    09/07/2014

שלום שמי קרן בת 36 אני סובלת למעלה מ-3 שנים מחרדות פאניקה ודיכאון לאחרונה רק עליתי על זה ניסיתי טיפול הומאופתי שבועיים לא עזר לי. נגשתי לרופאת משפחה המליצה לי על ציפרלקס נחלצתי מהתופעות לוואי ולא רוצה שהגוף ימכר לתרופות. קראתי על הדיפרסון האם זה משהו שמוכר חש הוכחות שהוא עוזר? אשמח ליעוץ דחוף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיפרסון דחוף עזרה

הוספת תגובה

• דיפרסון דחוף עזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    10/07/2014

לקרן שלום,
    דיפרסון אינה תרופה אלא תוסף מזון. אין בעיה לנסות אותו ולראות אם הוא עוזר לך.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה ודכאון. הטיפולים המקובלים הינם CBT ו- EMDR. המחקר מראה כי טיפול כזה הינו יעיל ביותר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוקי דעות
    דנה
    08/07/2014

לוקחת הורמונים לגיל המעבר שמלוות בתופעות חרדה. הגינקולוג מומחה לגיל המעבר רוצה להוסיף לי אסטו 10 להורמונים...ומצד שני החלתי טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי נגד חרדות, שמתנגד לכל כדור מסוג זה גם אם זה מסיבה הורמונלית...
    מי צודק?

לקביעת תור
    סגירה
    חילוקי דעות

הוספת תגובה

• חילוקי דעות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/07/2014

אני נוטה להסכים בעקרון עם הפסיכולוג המטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדרות
    בלה
    06/07/2014

שלום ושבוע טוב
    אני אמא לילד מתוק בן חמישה חודשים
    הירי החל שוב ליושבי הדרום
    איך שאני שומעת אזעקה פשוט קופצת וחוטפת את הילד ורצים למיגונית...
    האם בעתיד יהיו לו פחדים מאיך שאני מגיבה?
    אני גדלתי למציאות כזו ואני יודעת שבטוח הוא יפחד
    גם בלי שום קשר לאיך שאני מתנהגת
    אבל האם הוא מרגיש פחד כשאני מרגישה?
    מה עלי לעשות? פשוט לקחת אותו לממ"ד להשכיב על הרצפה
    ולשחק איתו שלא ירגיש כלום?
    מנסה כמובן אך הלב פשוט יוצא מהמקום וחרדה שלמה ממלאת את גופי.

לקביעת תור
    סגירה
    שדרות

הוספת תגובה

• שדרות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/07/2014

זה רק טבעי שתחושי פחד וחרדה בזמן של אזעקה ונפילת טילים. התינוק הרבה פחות מושפע מכך ולא יהיו לו פחדים בעתיד - הוא צעיר מכדי להבין את הסכנה - אלא אם אתם נמצאים ממש בסמוך למקום נפילת הטילים והוא חשוף ל"בומים" חזקים. המשיכי להגן עליו כפי שאת עושה ולשחק איתו במרחב המוגן - מבחינתו זה רק עוד קצת זמן איכות עם אמא (וזה גם מסייע לך להירגע). בתקווה לשקט ושלווה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן
    דנה
    03/07/2014

לאורך כל הדרך אתם תומכים בטיפול קוגניטיבי במקום תרופות...אם כן איך זה תופס מקומו של זה...הרי צריך להתמודד עם תופעות של התמכרות..אז איך מפסיקים? האם גם במינונים הקטנים של חצי ליום קיימת התמכרות אחרי 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    וואבן

הוספת תגובה

• וואבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/07/2014

טיפול פסיכולוגי נותן כלים להתמודדות עם חרדה ויכול גם לתמוך בתהליך ההתמודדות עם התמכרות. התהליך לוקח זמן.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבטים לפני טיפול
    ...
    01/07/2014

אובחנתי ע"י פסיכיאטר כבעלת פוסט טראומה מורכבת. מקבלת תרופות לחרדה. בעזרת התרופות מתפקדת באופן סביר: עובדת, זוגיות, אימא צעירה, מעגל חברים. סה"כ חיים סבירים אבל, אף אחד אינו יודע שאני פוגעת בעצמי פיזית בכל מני דרכים וגם מכורה לכדורים ותלויה בהם לשינה ולהרגעה.
    אף פעם לא הייתי בטיפול והפסיכיאטר המליץ בחום. הבעיה היא שאני חוששת מאוד. יודעת שיש לי נטייה לפתח תלות. אני משתדלת לשלוט בנטייה הזו, ומצליחה. אני מפחדת שבטיפול כשאצטרך לבטוח, להיחשף, ליצור קשר קרוב ואינטימי, ולהביא לידי ביטוי את הצד הפגיע שלי - זה ימוטט אותי. אני גם חוששת מפרידה. איך אח"כ נפרדים מדמות שכה משמעותית וקרובה? זה לא טבעי להיפרד מדמות כזו. מהורה טוב אף פעם לא נפרדים (טוב המוות כן מפריד בסופו של דבר...). מפחדת שטיפול יעשה לי יותר נזק מטוב. מפחדת לאבד את קצת הטוב שיש לי בחיים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לבטים לפני טיפול

הוספת תגובה

• לבטים לפני טיפול - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

שלום,
    מבין את הדאגה שלך. החששות שלך סבירים לחלוטין.
    חשוב לי להדגיש שלצד הפגיעות שלך יש לך משאבים רבים שאיפשרו לך לבנות חיים מלאים וטובים (בצד הקשיים והסבל).
    אני חושב שפניה למטפל/ת המתמחה בטיפול בפוסט טראומה מורכבת היא הצעד הנכון. איני יכול להבטיח לך שהקשיים שתארת לא יתממשו, אבל ברוב גדול של הטיפולים הרווח עולה על המחיר.
    במרכז הישראלי ל-EMDR קיימים מטפלים בעלי נסיון כזה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת חרדה
    טוב שרון
    29/06/2014

בס"ד
    לפני כ- 1/2 שנה עברתי ניתוח כתוצאה מתאונת דרכים בעמוד השדרה הצווארי
    אני סובל מחרדה כבר מספר שנים ונוטל: ציפרמיל 40 מ"ג ומירו 30 מ"ג בערב אך אין הטבה אני הולך כמעט כל יום לקופת החולים כשגופי רועד !,
    ברצוני לדעת א. אם הרעידות הם תופעת של התרופות ,או תוצאה של חרדה
    ב. אני סובל מהתקפי חרדה דוקא מיד אחרי שינה !, האם ישנו טיפול כגון היפנוזה או אחר שיכול לעזור לי אנא תשובתך בהקדם תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפרעת חרדה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

לשרון שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד לחרדה. הטיפולים המקובלים הינם EMDR או CBT. אני מתרשם שהטיפול התרופתי לא מביא להקלה, ובהחלט יכול להיות שבנוסף לחרדות אתה סובל גם מתופעות פוסט טראמטיות. המטפל שתפנה אליו יוכל לאבחן אותך. ממליץ לך בחום לפנות לטיפול. אין סיבה שתמשיך לסבול כפי שאתה מתאר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן
    דנה
    29/06/2014

האם יתכן שלאחר חודשיים וחצי לאחר לקיחת חצי וואבן ביוםצמרגישים ב"תופעות התמכרות" בעת ההפסקה? איך מפסיקים?

לקביעת תור
    סגירה
    וואבן

הוספת תגובה

• וואבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

הי אורלי,
    ראי תשובתי הקודמת
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/07/2014

לאורלי שלום,
    התשובה היא: כן.
    מפסיקים בליווי של הרופא המטפל, כרגיל בהפחתה מאד איטית של התרופה ו/או בהחלפה של התרופה בתרופה אחרת.
    הפסיכולוג שלך יוכל ללמד אותך שיטות הרפיה שיכולות לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן
    דנה
    27/06/2014

לוקחת חצי וואבן (5 מ"ג) יחד עם הורמונים לגיל המעבר -לוקחת את ההורמונים רק חודש ותופעות החרדה לא ממש עוברות...יש ימים שלוקחת 2 חצאים כי לא מרגישה טוב.
    גם לא מסוגלת להפסיק כי מיד מרגישה תופעות כמו של התמכרות- היתכן? את הוואבן לוקחת כמעט חודשיים וחצי
    איך מפסיקים?
    במקביל התחלתי טיפול קוגניטיבי בתקווה שזה יעזור לי
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    וואבן

הוספת תגובה

• וואבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

לאורלי שלום,
    בהחלט יתכן. זכרי שמדובר בשילוב של קיום הסיבות לכך שהתחלת לקחת את התרופות בשילוב של - אולי - תופעות של התמכרות.
    אנא דברי עם הרופא שרשם לך את התרופה, ועם המטפל שלך, על הדרכים להתמודדות עם הקושי שאת מתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לא מובנת לי לצערי

דנה
    01/07/2014

תשובתך לא מובנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לא מובנת לי לצערי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

לאורלי שלום
    ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיעזור לך להוריד את מינון התרופה ו/או להחליפה בתרופה אחרת שאינה ממכרת.
    ממליץ לך לפנות למטפל שלך כדי שיעזור לך להתמודד מהכיוון הפסיכולוגי עם התופעות שתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בכלל

אנונימית
    03/07/2014

בפורום הזה לעולם לא תקבלי תשובה שנוגעת לשימוש בתרופות - בודאי לא הנחיות, מקסימום "יתכן" או "לא נשמע סביר".
    מנהלי הפורום אינם רופאים פסיכיאטרים, וגם אם היו, ספק אם היו מסתכנים בהנחיה שמנותקת מפרספקטיבה רחבה יותר והיכרות אישית. כמי שהתנסתה בואבן ומרגיעים אחרים -כן, זו תרופה ממכרת, וכמה זמן לוקח לפתח תלות זה מאד משתנה מאדם לאדם. בכל מקרה גם כשרוצים להגמל יש דרכים לעשות את זה שמפחיתות את תופעות הגמילה (בעיקר שאלה של קצב) , וזה השלב שצריך להתייעץ עם רופא מתאים.

אגב, האם התחלת לקחת את הואבן סביב תסמיני חרדה חדשים (שאת מקשרת לגיל המעבר) , או כלל לא קשור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

דנה
    03/07/2014

אכן סביב תופעות גיל המעבר....מנסה להפחית אבל קשה...מחצי לכלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי

אנונימית
    03/07/2014

הבנתי, אז קיווית שכשההורמונים יתחילו לעשות את העבודה כבר לא תצטרכי את הוואבן, אבל בינתיים זה לא כ"כ קורה...
    אז לי נשמע שאו שהחרדה לא קשורה לגיל המעבר, או שהיא קשורה יותר דרך הנפש מאשר הגוף ואז ההורמונים לא באמת צפויים לעזור בקטע בספיציפי הזה.
    אני דווקא בעד לקחת משהו מרגיע כשצריך, אבל ברור שזה פתרון לטווח קצר. וואבן זו לא האופציה היחידה (וחצי כדור באמת לא נשמע לי רציני.. ) אני בתקופות שסבלתי מחרדה (לא קשור לגיל המעבר) ניסיתי כמה וכמה דברים עד שמצאתי את מה שעובד לי ולא עושה יותר מדי בעיות. בקיצור, אין מנוס מלגשת לרופא/פסיכיאטר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן

דנה
    03/07/2014

לא יודעת מי את אבל את נחמדה...חחח
    החרדות קשורות גם קשורות לגיל המעבר...הרבה נשים מקבלות יחד עם ההורמונים כדורי הרגעה (ויפקס, ציפרלקס וכו..) אני לא רציתי מהתחלה...אבל עכשו כנראה אין מנוס!..אני גם בטיפול קוגניטיבי הייתי פעמיים וזה ממש עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה