מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פסיכולוגי מוזל לטווח ארוך?יונתן20/10/2014
לצערי אני סובל מהפרעת אישיות גבולית וזקוק לטיפול פסיכולוגי מסובסד וארוך טווח. לרוע המזל קופות החולים מסבסדות רק מספר מוגבל של פגישות וגם טיפול במרכז לבריאות הנפש הציבורי מוגבל לשנה אחת בלבד.חשבון הבנק שלי לא יכול לשלם באופן פרטי עבור טיפול למשך תקופה ארוכה. האם קיימות עוד אפשרויות לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד לטווח ארוך של מספר שנים.
השאלה מתייחסת לאיזור ירושלים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פסיכולוגי מוזל לטווח ארוך? - תגובה
ד''ר אודי אורן20/10/2014ליונתן שלום,
לצערי איני מכיר פתרונות לבעיה שאתה מציג. הייתי ממליץ לך לפנות לשירות הציבורי שלא פעם מאפשר המשך טיפול מעבר לשנה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה חרדת ביצועדניאל17/10/2014
היי אני בן 21 ובן זוגי 27 גרים ביחד כבר שנתיים
בשנה האחרונה אני סובל מבעיות בתפקוד לחץ
אני טרוד במחשבות שלא יעמוד לי אין לי מושג למה
וכשאני לא חושב על זה הכול הולך בסדר גמור
אני לא מבין איך לעצור את המחשבות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה חרדת ביצוע - תגובה
ד''ר אודי אורן20/10/2014לדניאל שלום,
איני יודע מה הביא למחשבות המטרידות אותך אבל אני מעריך שתוכל להתמודד איתן ועם השפעתן עליך.. אני ממליץ לך לדבר עם המחשבות המטרידות על ידי מתן קול פנימי שני, מרגיע ובוגר. פעילות פיזית ותרגול של הרפיה (נשימות, דמיון מודרך) יכולים לעזור לכל אדם לשפר את התמודדותו עם לחץ. אם תראה שכל זה לא עוזר, פנה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו CBT או EMDR.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסרוקסט לפרוזקאדוה16/10/2014
עקב חרדות ואגורפוביה הייתי מטופלת בסרוקסט, מכיוון שבשנה האחרונה הסרוקסט הפסיק להשפיעה עברתי לפרוזק עכשיו כבר ארבע שבועות שאני עם פרוזק ולא מרגישה שיפור במצב האם לחכות או להחליף טיפול?
ובכלל האם הפרוזק (פריזמה) טובה לחרדה ואגורפוביה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבר מסרוקסט לפרוזק - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/10/2014הפרוזק/פריזמה "טובה" בדיוק כמו הסרוקסט. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדות ואגורפוביה. הכדורים עשויים להקל על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינם מטפלים בשורש הבעיה ולכן עלולים אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות
הטיפול המומלץ עבורך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות ואגורפוביה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ניקול16/10/2014חיפשתי מטפל cbt כפי שהמלצת אבל לא מצאתי
כניראה שבאזור הצפון אין פסיכולוגים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסדנה10/10/2014
מטופלת כבר חודשיים וחצי בציפרלקס 15 עקב חרדות גיל המעבר במקביל מקבלת גם הורמונים..לפני ארבעה ימים בבוקר התעוררתי בהרגשה רעה ל"ד שלי היה 130/100 ודופק 125..(עליי לציין שערכתי סי טי לב לפני 3 חודשים והוא תקין) אני בת 52.
באותו היום סבלתי מכאבי בטן ושלשולים כנראה וירוס שנמשך כבר שלושה ימים.
במקביל מרגישה הדרדרות בהרגשת החרדות (הרגשתי מצויין עד עכשו) האם יתכן שבעת וירוס או מחלה פוחת השפעת התרופה? והאם יתכן שזה התקף חרדה דופק כזה? למרות נטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/10/2014השפעת התרופה אינה פוחתת כשאת חולה (יתכן שנפטרת מהכדורים לפני שעוכלו בשל השלשולים, אך גם שלושה ימים כאלה לא אמורים לגרום לנסיגה דרמטית ברמת התרופה בגופך) - סביר יותר שהחרדה והדופק קשורים יותר למחלה הויראלית עצמה, ותסמינים אלה הורגשו (כצפוי) למרות נטילת התרופה. אני מניח שתחזרי לעצמך ברגע שהמחלה הויראלית תיהיה מאחורייך. אם תחושי חרדה יתרה גם כעבור שבוע, התייעצי עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה ופני במקביל למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה:(08/10/2014
סובל מאוסידי, מטופל בציפרלקס של כדור ליום במשך קרוב לחודשיים.
ביומיים האחרונים התפתחו לי מחשבות אובססיביות נוראיות בצורה הבאה:
פחדתי שתהיה לי בעיה במצמוץ מול אנשים, כלומר שאני אמצמץ בצורה מוזרה או שאני לא אמצמץ בכלל ואז ישרפו לי העיניים ואני לא אוכל לדבר עם אנשים. כתוצאה מכך אני שם לב כל הזמן למצמוץ שלי ובודק אותו, ונוצר ממש מצב שאני מרגיש שהוא כבר לא טבעי ואם אני לא ממצמץ אז אני לא אמצמץ. העיניים שלי כואבות ואני ממצמץ המון(לעיתים 4 מצמוצים רצופים) בגלל שהעיניים שורפות ויש לי הרגשה שאני צריך למצמץ. זה גם לגבי הנשימה וזה קשה.
מה אני עושה? זה קשה! אני לא יכול לדבר עם אנשים ולהיראות מול אנשים, ובכללי אני לא מרוכז כל כך כי אני כל הזמן עסוק במצמוצים ובנשימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין10/10/2014התייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך (אם קיבלת ממנו את המרשם) ופנה במקביל לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחנלי07/10/2014
שלום רב לכם
תודה על עבודתכם
כבר עשור שאני חווה התקפי חרדה פה ושם. למדתי להרגיע עצמי ללא תרופות ואפילו לעיתים לשלוט בתדירותם ובמשכם. למעשה ראיתי בהם מתנה לאדם שהוא אני. באחת הפעמים שהיה לי קשה הלכתי לפסיכיאטר רק כדי לקבל אישור שאני לא צריכה תרופות ואכן הוא אמר שאני לא חרדתית ושאני זקוקה לטיפול רגשי בלבד. הוא נתן לי אלפרליד לעת צרה אבל לקחתי רק פעם אחת והקאתי את זה. חוששת מתלות.
בחודשים האחרונים ההתקפים הופיעו מעט יותר וגיליתי שאני מאד נבהלת מהם. אולי בשל קרבתי לגיל 40 כשאני רווקה ומנסה לבנות עסק.
הלכתי לרופאת המשפחה כשלא יכולתי יותר וביקשתי רימוטיב כי אני לא רוצה תרופות של ממש. אני לא מרגישה שזה עוזר ואולי אני טועה אבל נראה שזה דווקא התגבר.
השבוע אני חשה ברע כבר כמה ימים. כאבי ראש ובחילות. לא יודעת אם זה וירוס שהחרדה מעצימה או חרדה לבדה. ארבעה ימים שאני בבית מותשת ובעיקר מפוחדת מהכל. זה לא אופייני לי . אף פעם לא חוויתי חרדה כל כך ארוכה.
האם להפסיק את הרימוטיב? שותה כשבועיים פלוס. ה
החרדה שלי בדרך כלל נובעת מתחושת דחייה או שאני לא אהובה אבל לא תמיד. אין לי חרדה חברתית או פוביה ממוקדת כלשהי.
אני מתפקדת ושמחה בדרך כלל וכעת דועכת ומתקשה למצוא מנוחה. הגוף עייף הרגליים נעולות. הבטן נוקשה והבחילות... תודה לאל על כך שאינני במצבם של אנשים אחרים שסובלים יותר ממני אבל אדם בתוך עצמו הוא גר ואני ממש רוצה להמשיך את חיי בטוב.
איך להתמודד? ביופידבק יעיל ? חייבים לשלב טיפול רגשי? חשבתי גם על יוגה. בבקשה עזרו לי
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חג שמח - תגובה
ד''ר אודי אורן07/10/2014לנלי שלום,
אם תרופה עושה לך רע לאורך זמן, הפסיקי את השימוש בה. יש מספיק תרופות ותרופות ללא מרשם שונות שאפשר לנסות.
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו CBT או EMDR. טיפול כזה יוכל לעזור לך להתמודד עם הקשיים שאת מתארת שמלווים אותך שנים רבות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נלי07/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד בשעות הלילהרינת02/10/2014
אני נשואה 6 שנים פלוס 2 בנים מתוקים ואני בת 33 ויוצא שבלילות אני נשארת בבית עם הילדים ובעלי עובד משמרת לילה. ופה הפחד מתחיל. אני לא ישנה נורמלי. כל כמה דקות או שעות אני מתעוררת מפחדת ללכת לשרותים, למרות שזה ממש קרוב לחדר. דלי הבית יחסית גדול שככה שני קומות ואין מצב שאני אצא מהחדר בלילה הילדים ישנים איתי. הפחד הגדול בלילה זה מגנבים או שעוד מישהו נימצא בבית. כלומר אני כל כך מפחדת שיהרגו לי את הילדים או שיאנסו אותי ותמיד אני מסתכלת על הידית של הדלת שאף אחד לא מזיז אותה. ועם הרוחות רפאים שאני לא אראה דמות בבית וזה מתבטא גם שאני לא רואה את עצמי במראה בשעות הלילה וכשהעליתי נימצא אני מרגישה יותר בטוחה. הפחדים התחילו אחרי החתונה כי נשארתי לבד בבית ולפני כן הייתי עם ההורים. אני יודעת שזה נשמע לא אמיתי ועוד בגילי אבל אני עובדת עצות בעלי חושב שאני חושבת על זה ובכלל גם מושפעת מתוכננות וסרטים. אני כבר לא יודעת מה לעשות?אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שישנתי בלילה שינה ערבה וטובה. תודה, רגינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד בשעות הלילה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/10/2014יש קשת שלמה של פתרונות לבעיה שלך, מפתרונות טכניים פשוטים יחסית ועד לטיפול פסיכולוגי ברכיב הלא רציונאלי לכאורה של פחדיך. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובקשי ממנו להתייחס גם לאמצעים טכנולוגיים ואחרים שעשויים להרגיע אותך (כמו מערכת אזעקה, טלויזיה במעגל סגור, לחצן מצוקה - או סיום עבודת בעלך במשמרת לילה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי01/10/2014
האם פוסט טראומה או םוסט טראומה מורכבת היא הפרעה כרונית? תוך כמה זמן שהפרעה כלשהי נמשכת אפשר להחליט שזה כרוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ
אנונימי02/10/2014למה דילגתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ שוב למה מדלגים???
אנונימי06/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן06/10/2014שלום רב,
הפרעה פוסט טראומתית נהפכת ל"כרונית" לאחר שלושה חודשים לפי ספר האבחנות. הפרעה פוסט טראומתית מורכבת היא הפרעה כרונית. אין "לוח זמנים" אחד לכל ההפרעות.
חשוב לזכור שלמרות שיותר קל לטפל בהפרעות אקוטיות, אפשר גם לטפל בהפרעות כרוניות. כרוני אינו אומר שמשהו לא ניתן לטיפול.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ונוירופידבקאבי30/09/2014
שלום רב, אני בחור בן 32, סובל שנים ארוכות מחרדה כללית.
ראית פרסומים מעניינים על טיפול מוצלח בחרדות בעזרת נוירופידבק. אבקש לשאול לדעתכם על טיפול זה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ונוירופידבק - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/10/2014מעט מאד מחקרים בחנו את יעילות הנוירופידבק בטיפול בחרדה - יחסית לאלפי המחקרים בהם נבחנו הגישות המקובלות יותר - והתוצאות לא היו חד משמעיות או מוצלחות דיים כדי לקדם את הגישה ככלי טיפולי. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, מרבית המטופלים חווים הקלה משמעותית כבר לאחר שיחה או שתיים, ללא מכשור וללא כדורים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי
אבי01/10/2014אני הייתי אצל פסיכולוג קוגנטיבי (CBT) מעל 20 פגישות, החרדה רחוקה מלהעלם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/10/2014מחקרים מראים שאיכות המטפל (הכשרתו, ניסיונו, אישיותו) חשובה לא פחות מהשיטה שבה הוא מטפל. (זו הסיבה שהדגשתי פסיכולוג קליני, למשל, מאחר ויש לא מעט מטפלים שלא עברו הכשרה קלינית מלאה ומשתמשים בשיטה.) אם הטיפול לא עוזר, אל תהסס להחליף את המטפל, ואם תרצה פרספקטיבה עמוקה יותר, שקול גם להגיע אלי לפגישה בת שעה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי03/10/2014תודה דוקטור על התשובה. בכל אופן הייתי אצל ד"ר מפורסם, ידוע ומוערך בתחום CBT, הוצאתי כסף רב.. אני מניח שהוא יודע את העבודה בתחום הזה..
התובנות בטיפולים היו תובנות חשובות, עשינו עבודה על ה"קוגניציות" שעלו ונסיון להציב קוגניציות אחרות. אבל החרדה הכללית, המפושטת, קיימת עדיין, חיה ובועטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/10/2014אני יכול להעיד רק מניסיוני, אבי, ולכן השבתי כפי שהשבתי. ולפני שאתה מרים ידיים, קח בחשבון שכבר מהמעט שתיארת עולה שאופי עבודתו של אותו מטפל CBT מפורסם ומוערך שונה בתכלית משלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראיה כובד ברכיים ושיווי משקליהודה בן יוסף29/09/2014
לפני 5 חודשים בערך התחילו להופיע לי בעיות שיווי משקל מיקוד ראיה ודופק מהיר לפעמים נהייתי עייף יותר ואני כבר לא יוכל להתאמן בחדר כושר זה משבית אותי לגמרי עשיתי את כל הבדיקות והם יצאו תקינות כולל סיטי ראש eng אולטר דם בקיצור הכול תקין זה קרה לי לאחר שלקחתי חומר שממריץ בחדר כושר כמו רד בול וזה עשה לי לא טוב מן הרגשה של עומד לקבל התקף לב וחוסר תחושה ברגליים פחד אמיתי כזה זה גם בא לי בתקופה שהיה לי חוסר שינה מוחלט ובדיקה של הבית באמצע הלילה בקיצור זה לא עובר לי ואני מתחיל דיקור סיני השאלה שלי זה מה זה בכלל ומה הפתרונות כי ממש בא לי לחזור להתאמן וכל פעם אני מתאמן יום יומיים ומושבת שבוע שבועיים נראה לי כל פעם שאני נכנס להתאמן אני יותר מושבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקוד ראיה כובד ברכיים ושיווי משקל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/09/2014שים לב לתשובה שלי לדימה אליה התייחסת למטה. המקרה דומה לשלך והפיתרון המוצע שם הוא הטיפול המומלץ גם לך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל פסיכולוג מטפל בבעיה?
יהודה בן יוסף29/09/2014כל פסיכולוג מטפל בבעיה או שאני צריך פסיכולוג קליני או אחר אני תושב אשדוד וחבר קופת חולים לאומית יש שם שירות כזה או רק פרטי
ועוד שאלה אחרי כמה טיפולים אני באמת יוכל לחזור לעצמי ב100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל פסיכולוג מטפל בבעיה? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין30/09/2014לא כל פסיכולוג מטפל בבעיה - אתה צריך פסיכולוג קליני המומחה לטיפול בחרדות (רצוי, כאמור, בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית). איני יודע אם יש כאלה בקופ"ח לאומית באשדוד - שאל בקופה. קשה להעריך כמה טיפולים יחזירו אותך ל-100% אך מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשיחה או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי כבר לשתי פגישות
יהודה בן יוסף05/10/2014אני ממש לא מרגיש בתוצאות אני עדין מרגיש לא טוב ובינתיים רק ראינו מצגות ונשימות נכונות הקטע שממש קשה לי כבר אין טיפול בהיפנוזה שישכיח כבר הכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלכתי כבר לשתי פגישות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/10/2014ציינתי את השיפור בתום שיחה או שתיים מניסיוני שלי; מובן שאיני יכול לערוב לאיכות הטיפול אצל מטפלים אחרים. והיפנוזה לא ממש תסייע כאן - כדי לחוש הקלה משמעותית תצטרך לזהות ולטפל במוקדי המצוקה הראשוניים שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לווירןמירי23/09/2014
שלום רב,
אני סובלת לפעמים מהתקפי חרדה שגורמים לקושי נשימתי
קיבלתי מרשם ללוריוון כדי שאוכל לקחת חצי כדור כשאני מרגישה שמגיע התקף
קראתי בעלון שאחת מתופעות הלוואי היא "דיכוי נשימתי" , מה שגרם לי ישר לפחד לקחת את התרופה שמע הקושי הנשימתי רק יחמיר...
מה בדיוק זה אומר? האםציש סיכוי שבמקרה של חרדות שגורמות לקוצר נשימה לוריוון יכול להיות מסוכן?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לווירן - תגובה
ד''ר אודי אורן23/09/2014למירי שלום,
ממליץ לך לדבר על החשש שלך עם הרופא המטפל.
אני מניח שמדובר בתופעת לוואי נדירה למדי של שימוש בתרופה.
אני ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT
שיכולים לטפל במקור להתקפים ולהפחית למינימום את הופעתם (וזאת ללא תופעות לוואי פיזיות).
בהצלחה ושנה טובה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות , סחרחורות, גוש בגרוןאנונימית21/09/2014
שלום דר׳ אם אפשר את עזרתך בבקשה אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות ועם מי להיתייעץ, אני מקווה שתוכל לעזור לי או יותר נכון לבעלי, בעלי סובל כניראה מחרדות קרוב לשנתיים, זה התחיל לו בערך חודש אחרי החתונה שלנו , יום אחד ניכנסנו למסעדה והוא חשב שהוא עומד למות הוא הרגיש סחרחורות איומות ובחילות, הוא חשב שמישהו ניסה להרעיל אותו, ומאותו יום זה התחיל לקרות לו במקומות ציבוריים, מסעדות, חתונות, מפגשים חברתים. אני חייבת לציין שמדובר בבנאדם מלא ביטחון עצמי, כריזמתי ומלא שכל .. באותה תקופה שזה התחיל לו כמו שציינתי בהתחלה זה היה אחרי החתונה וכמובן והשכרנו דירה והיה לנו מלא הוצאות כספיות והוא גם התחיל תקופה מאוד לחוצה בלימודים וניכנסתי להריון כמה חודשים אחרי החתונה בקיצור זו הייתה תקופה מאןד לחוצה עברנו וכניראה שזה מאוד השפיע עליו. אנשים שמכירים אותו בחיים לא יאמינו שזה בנאדם שיש לו חרדות זה לא משהו שרואים עליו חיצונית, אבל לנו זה מאןד מפריע אם אנחנו רוצים לצאת למשל לחתונה , בלי לשתות קצת אלכוהול לפני הוא מרגיש שהוא לא כל כך יכול לתפק,ועוד משהו חשוב זה בדרך כלל קורה לו בתחילת האירוע נגיד בחצי שעה הראשונה ואז הוא מתחיל להשתחרר ולחזור לעצמו, הוא מספר לי שהוא ניכנס למקום עם אנשים הוא מרגיש מסוחרר בחילות וכאילו תקוע לו משהו בגרון .. זו דוגמא קטנה. החרדות האלה מאוד מפרעיות הוא נמנע מלהיפגש עם אנשים ומשפחה ומדובר באדם מאוד חברתי. אנחנו לא יודעים מה לעשות דר אם תוכל לייעץ לי בבקשה , אנחני לא רוצים להשתמש בתרופות כי שמעתי שאם מתחילים לקחת את זה אז אפשר לפתח תלות בהם.. והאם מדובר בהפרעה נפשית? ולמה זה קרה לו? האם זה יכול לעבור לו לתמיד?? או שכל החיים הוא יסבול מזה? תודה רבה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחושות מוזרותramipo120/09/2014
בן 50 , סוחב איתי הרגשות ותחושות של הגוף כאילו הוא כבד מאודדדד, וכאילו הוא "נדבק " לכול מיני דברים, (הזוי לגמרי) ניסיתי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי שלא הוביל לשומקום, הפסיכיאטר אמר שזה OCD ממה שקראתי וחקרתי לא נראה לי שזה זה. לוקח 1 קלונקס ביום.עובד במקום מסודר. אבל העניין הזה מטריד ומציק כבר שנים. מה לדעתך זה? וממה הוא נובע? והאם שמעתם על עוד מקרים דומים לשלי (למרות שנדמה לי שזה משהו חריג בעולם הפסיכיאטריה (אלי אני טועה). אשמח לקבל תגובה
תודה
המיואש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות מוזרות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/09/2014אתה סובל מתסמיני חרדה, והם די טיפוסיים - למרות שהם נראים לך הזויים לגמרי - שכן חרדה עשויה לבוא לידי ביטוי כמעט בכל תסמין אפשרי (כשמדובר בתסמינים סומטיים כמו שלך נהוג בכל מקרה לשלול קודם פתולוגיה רפואית). קל יותר לזהות את הדפוס - אדם החווה תסמינים שכאלה אך מעבר לכך חופשי בתפיסתו מבעיות או רגשות לא נעימים, גם למול בעיות אובייקטיביות משמעותיות. צר לי ש( ולא ברור לי מדוע )הטיפולים שעברת לא הובילו לשום מקום - מניסיוני הטיפול המוצלח אינו מתמקד בהעלמת התסמינים דווקא אלא במציאת פתרונות ריאליים לבעיות האובייקטיביות של המטופל, ואשמח לסייע לך בזה. אגב, קלונקס (ובנזודיאזפינים אחרים) היא תרופה שאסור לקחת על בסיס יומיומי מעבר למספר שבועות - יעילות התרופה יורדת עם הזמן והיא ממכרת פיזיולוגית (כמו סמי רחוב). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות מוזרות
ramipo122/09/2014מה הכוונה פתולוגיה רפואית למה אתה מתכוון? לי נראה שאני בריא מכול הבחינות רפואית
תחושות מוזרות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/09/2014אם אתה בריא מכול הבחינות אז אין מדובר בפתולוגיה רפואית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי14/09/2014
אני בת 22 ב מגיל 12 בערך היו לי תופעות של פחד ורתיעה ממגע מאנשים הייתי קופצת ונבהלת מכל רעש הכי קטן ולא מצליחה לנשום והיה עולה לי הדופק אחרי כ8 שנים זה די חלף. ועכשיו הכל חוזר בתוספת הרגשה של דיכאון...
שכחתי לציין שלאורך הילדות עברתי התעללות פיזית יותר ממינית מצד בן משפחה לא הורה. מכות כוויות חניקה ועוד כל מיני רעיונות מקוריים יותר ופחות. האם זה יכול לנבוע מזה?
מה זה יכול להיות? אני בטיפול פסיכולוגי שלא מספק, יש אצלנו גם ענין של תורשה של מחלות נפשיות..
האם זו הפרעה נפשית? אשמח לתשובה. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/09/2014הפחד והרתיעה ממגע והבהלה "מכל רעש קטן" הם תגובה טבעית ומתבקשת למסכת ההתעללות הקשה שעברת לאורך ילדותך. אין לזה שום קשר לתורשה. ניתן להגדיר את התגובה הפוסט-טראומתית כהפרעה נפשית (ובכל מקרה לא מחלת נפש) - זכרי שמדובר כאמור בתגובה טבעית ובריאה לסיטואציה חולנית - אם התסמינים גורמים למצוקה סובייקטיבית או תפקודית משמעותית. החדשות הטובות הן שניתן בהחלט לטפל בבעיה באמצעות טיפול (שיחתי, לא תרופתי) הולם. אם הטיפול בו את נמצאת כרגע אינו מספק, שוחחי על כך בפתיחות עם המטפל/ת שלך, ואם אינך רואה שיפור, חפשי מטפל אחר, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה וטראומה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי קופת חולים?מוני10/09/2014
קופות החולים מסבסדות מספר מסוים של פגישות אצל פסיכולוג. אבל מה קורה לאחר מכן. האם על הלקוח להתחיל לשלם מחיר מלא על כל פגישה? או שעדיין יש סבסוד קל של הקופה וכל פגישה עולה מעט פחות מאשר תשלום באופן פרטי?
טיפול פסיכולוגי קופת חולים? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין10/09/2014לאחר תום סבב הפגישות המסובסד המטופל מתחיל לשלם "מחיר מלא" שנקבע ע"י הקופה ומחייב את נותן השירות. מחיר זה (פחות מ-300 ש"ח לביקור) עדיין זול יחסית למחירים המקובלים אצל מטפלים פרטיים (300-500 ש"ח לשעה). אין מדובר בסבסוד של הקופה אלא בנכונות המטפלים להרוויח פחות לשעה בתמורה להזרמה קבועה של הפניות רבות מהקופה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)