מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהיוני04/02/2015
רציתי לדעת עם בלוטות לימפה יכולות לגדול כתוצאה מחרדה ממושכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/02/2015לא, חרדה ממושכת אינה משפיעה ישירות על גודל בלוטות הלימפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אם אי אפשר?יהב30/01/2015
שלום,
אני מטופל מזה כחצי שנה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי..
אני לפעמים לא מבין את המשימות שניתנות לי, אני מבין.. אבל אני לא מבין את המטרה, ואני כזה בן אדם שאם אין למשהו שאני עושה תכלית כלשהי אני מתקשה לעשות אותו.
נגיד נותנים לי לכתוב "יומן של הימין שלי" למה? ומה אם אין לי כוח נפשי לכתוב? אין לי. לא מעצלנות. אין לי כוח נפשי.
ולמה נותנים כל מיני משימות.. לא יודע.. נראה כמו משהו טיפשי שאין לו קשר והשפעה בטווח הקרוב.. אולי זה משהו שישפיע הלאה? אבל גם בזה אני לא בטוח
אוף אני מטופל בסימן שאלה אחד גדול, בספק אחד גדול, לא מבין כלום.
מה זה אומר אם אין לי כוח נפשי לשתף פעולה עם זה?
מה זה אומר שאני דפוק?
אוף למה זה קורה לי
כשאמרתי לפסיכולוג שקשה לי הוא אמר "אני יודע"
מה אתה יודע?? מה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה אם אי אפשר? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/02/2015מצטער על האיחור בתשובה, יהב. צור איתי קשר אם השאלה אינה רטורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לא מפוענחתגל19/01/2015
בשבוע האחרון אני חווה בעיות שינה קשות שנגרמות מהתקפי \ תחושות חרדה שלא מאפשרים לי להירדם. הם באים לידי ביטוי במן זרמי לחץ (אני מניח שזה האדרנלין) שמכבידות בחזה ועוברות לרגליים. מיותר לומר שהדבר הזה הופך את הימים האחרונים לסיוט מתמשך שמחרב כל חלקה טובה בחיי. אם לא היה מספיק גרוע, אתמול הזרמי לחץ האלו המשיכו גם מעבר לחדר המיטות ותוקפים אותי לאורך כל היום, למעשה כל רגע שאני חושב על זה (וקשה לי לא לחשוב על זה) אני חווה את ההתקפים הללו. מן הסתם החרדה גוברת כשאני חושב על מה יהיה מחר, ומה יהיה עוד שבוע ועוד חודש. הפחד הוא שאני לא אוכל ליהנות משום אספקט בחיי כל עוד ההרגשה הזאת קיימת. בת זוגתי לדוגמא במהלך שיחה מתלהבת מפעילות מסויימת שאנחנו אמורים לקח בה חלק בשבוע הקרוב, פעילות לה חיכיתי זמן רב, ואני רק קובר את ראשי בחיקי ולא מסוגל לחשוב על זה אפילו.
עד לפני חצי שנה סבלתי במשך שנתיים במחרדת ביצוע. טופלתי בCBT באזור ה-20 מפגשים. החרדה הספציפית הזאת נרגעה (לא נעלמה אמנם). ההבדל הוא שאז יכולתי להצביע על סיבה ספציפית להופעת החרדה וכעת אני לא יכול להגיד לכם מהי הסיבה.
אז נכון, עברתי לפני כמה חודשים לגור במדינה אחרת, עבודה חדשה ומלחיצה שמעמידה אותי בלחץ יומיומי (ותמיד הייתי אדם חרד ולחוץ הן מקצועית והן חברתית), סביבה חדשה ופחות תומכת... אבל ההתקפים הללו די הגיעו ביום בהיר אחד (יום סגרירי האמת כי קר פה) ונראה כאילו עכשיו הטריגר היחיד שגורם להם לפרוץ זה המחשבות על עצם ההתקפים, המוח הדפוק שלי, שעושה לי דווקא, שכאילו מעניש אותי על משהו שעשיתי.
מתנצל על המגילה...עצם הכתיבה מסיחה את המחשבות מהסיוט.
אשמח לשמוע דעות ותובנות של חברי הפורום שאולי חוו או חווים משהו כזה (בבקשה שאני לא היחיד בעולם) ובכלל של אחרים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לא מפוענחת - תגובה
ד''ר אודי אורן20/01/2015לגל שלום,
לא, אתה לא היחיד בעולם שסובל מחרדות מהסוג שאתה מתאר.
נראה לי שאתה לא נותן מספיק משקל למעבר שעברת ולאתגרים החדשים איתם אתה מתמודד.
ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR או CBT שבהחלט עשויים לעזור לך להתמודד עם החרדה הנוכחית ולהכין אותך לאתגרים העתידיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואהבת לרעך כמוך
אושר 421/03/2015קודם כל בריאות בגוף ובנפש, אני ממליץ מהרבה מקרים ששמעתי שהזוהר קבלה לעם בערוץ 66 עונה על כל השאלות למה יש חרדות דיכאון וסבל ונותן לך פיתרון גם קריאה ביחד בשעה 3 לפנות בוקר עם הרב לייטמן ותלמידיו את הזוהר הקדוש עוזרת המון. מאחל לך בהצלחה בריאות אור ואהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשים12/01/2015
אני יודע שאתם לא תאמינו למה שאני אומר אבל אני יכול לקרוא מחשבות של אנשים.
אני מצליח לעשות זאת רק כשאני רואה את הבן אדם מולי והתחושות והאנרגיות לא תמיד עוברות אליי אבל היו מקרים יוצאים מן הכלל שאף אחד לא יכל להסביר.
אמרתי פעם לחבר שיחשוב על מספר בין 1-1000.
לקח לי לי שתי דקות וידעתי מה המספר.ניסינו את זה 3 פעמים וכל פעם הצלחתי לדעת מה המספר.
לאחר מכן התחלנו עם משפטים ביקשתי ממנו שייצור משפט שלם.
המילים התחילו לצוץ לי מול העיינים ושוב ידעתי על מה הוא חשב.
זה רק דוגמה אחת קטנה מכל הדברים שאני מסוגל לעשות.
ההורים שלי חושבים שאני משתגע.ולא מוכנים אפילו לשמוע אותי.
הם שלח אותי לפסיכיאטר.
סיפרתי לו את הסיפור והוא החליט לתת לי ריספרידל.
התחלתי לקחת את זה ובאחד המפגשים שלנו אמרתי לו שאני לא חולה נפש אלא באמת יש לי כוחות.
אז הוא אמר שאני אוכיח לו.
פתאום צצה לי מחשבה בראש שהייתה ממש ברורה ואמרתי לו:"אני מאור מצטער שאיבדת את אישתך מרים שבוע שעבר".
הוא היה בשוק ולא האמין שאני יודע על כך.
הוא מייד אמר לי לצאת מן החדר שלו ולא לחזור אליו.
מה הולך כאן?!
למי עליי לפנות?
אגב אני רק בן 14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/01/2015אני מכיר את התופעה (גם לי זה קרה, ויותר מפעם אחת) אך אני צריך להכיר אותך ואת התופעה שאתה מתאר הרבה יותר לעומק (= להיפגש איתך) כדי להבין ולהסביר לך "מה הולך כאן". מה שבטוח, אם אתה מסוגל לקרוא את מחשבותיהם של אנשים אך אינך מציג שום בעייה אחרת בחשיבה או בהתנהגות, איני רואה שום סיבה שתטופל ע"י פסיכיאטר ו/או תיקח תרופות אנטי-פסיכוטיות (כמו זיפרקסה). אתה יכול לבחון אם יש ממש בכוחות שלך באמצעות מבדקים עוורים שסטודנטים לפסיכולוגיה ישמחו לערוך לך במסגרת עבודת מחקר בקורס לתואר ראשון (או באופן רציני יותר, אם ימצאו ממצאים מובהקים. אחד הדברים היפים במדע הוא שככל שאתה חוקר תופעה לעומק קורה אחת מהשתיים -אתה מוצא יותר ויותר הוכחות לקיום הופעה (ז"א שיש בה ממש) או שאתה מוצא פחות ופחות הוכחות לקיומה (וז"א שאין בה ממש). ולגבי טלפטיה, תקשור, קלרוויאנס וכיו"ב, ככל שחקרו את התופעות לעומק, מצאו פחות ופחות הוכחות לקיומן.) אתה יכול גם להמשיך ולפתח את הכישרון שלך בבתי ספר לקסמים; בכל דור קמים מספר אנשים שמרוויחים לא רע מהפגנת יכולות שכאלה בפומבי כסוג של קסם (ע"ע אורי גלר). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
שים13/01/2015זה קרה גם לך?באמת?
אני לא מדבר על צירוף מקרים כמו ניחוש וכדומה
.אני ממש בטוח כשאני קורא את המחשבות.
אני יודע שאני צריך לפתח את זה כי זה מתנה.
אבל אני מפחד שאם אמשיך עם זה ההורים שלי יחשבו עוד יותר שאני משוגע.
אני לא כמו אורי גלר,ליאור סושרד וכדו'.
הם קוסמים שמשתמשים בטריקים(יצא לי לראות סרטונים עליהם כי התעניינתי במה שקורה לי).
לא ראיתי אף קוסם עם היכולת שלי.
מי שהכי קרוב למה שאני מסוגל או דומה למה שאני מסוגל לעשות היה אדם בשם וולף מסינג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/01/2015לא תדע למה ואם אתה מסוגל עד שלא תיבדק בניסוי מדעי מבוקר (double blind), כאמור. ואורי גלר מציג את עצמו כ-psychic עד היום, לא כקוסם (כמו ליאור סושרד). כך או כך, מדובר בכישרון שכדאי לך לטפח. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים+פסי - לא עוזריםמיטל01/01/2015
שלום,
אני בת 26, מלאה , לא פעילה גופנית , מעשנת 4-5 סיגירות ליום במשך 3 שנים והפסקתי לפני כמה ימים.
במרץ 2013 קבלתי התקף חרדה ומאז אני נושמת לא כמו בן אדם רגיל,אני צריכה לקחת נשימה עמוקה מידי פעם, היתי אצל כמה פסיכיאטריות, הראשונה נתנה לי מרשם של רסיטל 10 מ"ג והעלתה לי ל20 מ"ג אם אני זוכרת טוב ובמקביל לקחתי כדור sos של אלפרוקס, ואז באוגוסט אשתקד פסיכיאטרית אחרת החליפה לי לציפרלקס 10 מ"ג וטופלתי בזה עד מרץ השנה וזה גם לא עזר, ביוני פניתי לפסיכיאטרית שלישית שהיא הגדילה לי את המינון ל20 מ"ג ציפרלקס ועדיין אני לוקחת נשימה עמוקה מידי פעם לפעמים ממש קשה לי לנשום. בהתחלה עשו לי בדיקות גופניות ושללו הכל והגיעו למסקנה שזה נפשי. אשמח לעצה מה ניתן לעשות עוד כי זה נראה לי לא נורמלי מצב כזה.
בייעוץ שלכם התחלתי ללכת לפסיכולוגית קלינית ,אני בפגישה ה-8 ואין בכלל שיפור , אני מבזבזת את הזמן והכסף שלי סתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורים+פסי - לא עוזרים - תגובה
ד''ר אודי אורן01/01/2015למיטל שלום,
אני ממליץ לך לדבר עם הפסיכולוגית שלך.
הטיפולים היעילים במצבך הם טיפולים ממוקדים בחרדה כמו CBT או EMDR.
ממליץ לך להתחיל בפעילות פיזית ובתרגילי הרפיה יומיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?נמי20/12/2014
שלום.
יש משהו שהבחנתי וכמעט ולא נותנים לו משקל והוא בעצם לחיות עם החרדות והכדורים- או במילים אחרות "שגרת חיים".אני בת 25.
גם כאשר אני מטופלת כבר 5 שנים בssri אני לא מרגישה שיש לי שגרה ועל כן מתלווה ים של תסכולים שמתווספים -תחושת שוני נצחית.בנוסף למה שכבר קיים מהחרדות עצמם .העובדה שאיני באמת מקיימת שגרת חיים תקינה-
רגילה כמו כולם תוקעת אותי ,ואינני מתקדמת בחיים בשום צורה שהיא- לא זוגיות- שלא הייתה לי מעולם, קשרים , לימודים גבוהים שאני לא מצליחה להחזיק וכבר פרשתי והלחץ רק גדל לבין מה שמצפים ממך -לבין מה שאני יכולה -בין הרצוי למצוי וגם חוסר השגיות אישית. תחושת פער תהומית ביני לבין אנשים "נורמלים" שרק הולכת ומחמירה.
רציתי לדעת למי פונים במצב כזה?האם לכל פסיכולוג? או שיש שמתמחים בתמיכה רגשית לאדם שבאמת סובל עם חרדות וניהול חיים תקינים-שגרה? האם ניתן כאדם חולה מאוד ליצור חיים נורמלים? כי איני מרגישה כך 5 שנים שאני דורכת במקום בבית ואיני יודעת לאן פני מועדות.
האם ישנם בארץ קבוצות תמיכה ששם באמת יכולה להיות הפריה הדדית?
אשמח לתשובה מפורטת שתוכל לעשות לי סדר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עושים? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/12/2014עניתי לך לפני מספר ימים. צרי איתי קשר טלפוני אם ברצונך לשמוע שוב תשובה מפורטת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- atkvאיקס09/12/2014
שלום רציתי לשאול האם פוסט טראומה מורכבת היא כרונית, ון אם יש הפרעות נלוות כמו הפרעת אכילה הפרוגנוזה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
atkv - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2014שלום רב,
פוסט טראומה מורכבת היא תופעה שנמשכת אצל חלק מהסובלים ממנה לאורך פרקי זמן ארוכים, אך טיפול פסיכולוגי יכול להקל באופן משמעותי. לא פעם הבעיה מתפתחת לכיוונים שונים כמו הפרעות אכילה.
ממליץ בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה בטיפול בבעיות מסוג זה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהרגשהאברהם09/12/2014
שלום,
היום בצהריים הלכתי לאכול (הליכה של 10-15 דקות), כאשרהגעתי התחלתי לאכול אך באמצע האוכל הרגשתי שאני כבר לא יכול יותר לאכול, כאילו האוכל כבר לא נכנס.
זמן קצר לאחר מכן התחלתי להזיע (בפנים ובראש) כשלזמן קצר של עד 3-5 דקות הרגשתי תחושת קור בפנים, עורף וגב עליון.
המשכתי לאכול באיטיות כמה שעוד הצלחתי והתחלתי לשוב לעבודה כאשר מיד החלה התקפת שיעול ודמעת שנמשכו כ-10-15 דקות ומעט לחץ של רצון ליציאה.
במשך השעה האחרונה מדדתי דופק שהיה בממוצע באזור ה- 115.
בעבודה יצאתי ואכן היתה לי יציאה, לא רבה, במהלכה שוב התחלתי להשתעל (הפעם לזמן קצר יותר) ושוב תחושת הזיעה והקור למשך 2-3 דקות.
כרגע, הדבר היחיד שנשאר (לעת עתה) זה תחושת עייפות ועיניים הנוטות להיעצם.
רציתי לדעת מה יכולות להיות התופעות האלה ולמה לשייך אותן ?
האם זה מצב שיש לבדוק בדחיפות ?
האם יתכן ומדובר בריפלוקס / חיידק הליקובקטר (שנמצא אצלי לפני מספר שנים וטופל) או אולי בכלל קשור לחרדה ?
אודה להתייחסות והמלצות
נ.ב.
בן 45, לא מעשן, לא שותה, מטופל בכדורים לסוכר וקולסטרול ובבוקר כדור סרנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי בהרגשה - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2014לאברהם שלום,
נשמע שיכול להיות שמדובר בהתקף חרדה.
ממליץ לך לפנות לרופא שרשם לך סרנדה לצורך בדיקה.
אם מדובר אמנם בהתקף חרדה ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו CBT או EMDR שיוכל לעזור לך להתמודד עם הבעיה.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן . האם אני חרדתית ?אור07/12/2014
כשאני נמצאת לבד בבית שלי או בכל בית אחר, אני מתחילה נורא לפחד וניהיית חרדתית.
מסתכלת כל שניה בחלון ובעין של הדלת.
לא יכולה לשבת בשקט. מפחדת שמשהו יקרה, מפחדת שמישהו יבוא.
משחזרת קטעים מסרטים מפחדים שראיתי. גם מהעבר הרחוק.
1. זה נקרא חרדה?
2. מה עוד אתה יכול לספר לי על מה שעובר עליי?
3. למה זה קורה ואיך אפשר לשפר את זה :( ?
ודרך אגב מה ההבדל בין פחדים לחרדות ?[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אהלן . האם אני חרדתית ? - תגובה
ד''ר אודי אורן08/12/2014לאור שלום,
את מתארת סימפטומים של חרדה. מדובר בפחדים שאין להם בסיס במציאות החיצונית. איני יודע מה הגורם לבעיה שיש לה כמעט תמיד מרכיבים רגשיים, גופניים, קוגנטיביים והתנהגותיים. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT. טיפולים אלו יוכלו בסבירות גבוהה לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופההדסה03/12/2014
שלום רב,
לצורך בדיקה שצריכה לעבור קיבלתי כדור אלפרליד , לטיפול בחרדה לפני הבדיקה.
מספר שאלות בבקשה:
1. קראתי שהכדור לא טוב במקרה של השמנת יתר.
האם לא רצוי לקחת אותו במקרה כזה? האם עדיף כדור אחר?
2. האם זה בסדר לקחת אותו כחודש לפני כניסה להריון מתוכנן?
3. כמה זמן לפני הבדיקה לקחת וגם מה אורך ההשפעה שלו?
4. האם תופעות ההתמכרות יקרו גם כשלוקחים כדור אחד ? אולי אקח גם כדור אחד לנסיון מספר ימים קודם לכן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופה - תגובה
ד''ר אודי אורן04/12/2014להדסה שלום,
ממליץ בחום לדבר עם הרופא שנותן לך את התרופה.
הוא הגורם המוסמך שמכיר אותך ואת התרופה.
איני מאמין שהשפעת הכדור נמשכת יותר ממספר ימים.
איני מאמין שיש סיכוי שתתמכרי על בסיס לקיחת כדור אחד.
שוב, ממליץ שתפני לרופא שלך.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת שפתייםטלש20/11/2014
שלום,
רציתי לשאול על תגובה התנהגותית של נשיכת שפתיים?
מדוע זה קורה?
על מה זה יכול להעיד?
למה זה קורה נגיד בעיקר מול אנשי מקצוע (כמו מטפלים, פסיכולוגים)?
זה מאוד חשוב לי.. אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשיכת שפתיים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/11/2014כתגובה מצבית, נשיכת שפתיים עשויה להביע מתח, חרדה, בהלה, צער ולעיתים ריכוז (בדומה לקימוט המצח) או עניין מיני. התופעה עשויה לקרות יותר מול אנשי מקצוע אם הסיטואציה הטיפולית מעוררת בך מתח, חרדה, מבוכה וכיו"ב. אין לזה שום משמעות מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ מאודניר20/11/2014
שלום, לפני כ5 חודשים לערך חוויתי התקף חרדה אחרי לחץ ממושך של מבחנים בטכניון מאז הפכתי לשבר כלי . מחשבות רבות התישו אותי, לפני כשבועיים הייתי אצל רופא א.א.ג ששאב לי לכלוך מהאוזניים, מאז אפכתי אובססיבי לשמיעה שלי , לפני כמה ימים ניתפס לי רעש של סירנה של אמבולנס בראש, אני מפחד שמדובר בפסיכוזה, האם החרדות מופיעים גם בצורות כאלה של דימיון רעשים? אני נורא חושש האם חרדות יכולות להוביל לפסיכוזה?
לחוץ מאוד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/11/2014אין שום קשר סיבתי או אחר בין חרדות לפסיכוזה. מאד שכיח שאנשים החווים חרדה חשים (או משוכנעים) שהם משתגעים כי עצם חוויית החרדה נתפסת בעיניהם כלא נורמלית. מדובר רק באי הבנה בסיסית של התופעה. מהבחינה הקלינית, אין הבדל בין תסמיני חרדה לתסמיני לחץ או מצוקה "רגילים"; ההבדל היחיד הוא שהאדם החרד אינו מקשר את המצוקה שהוא חש לסיבה ברורה או הגיונית ולכן מסיק שמשהו בו לא בסדר. במקום להמשיך ולסבול, פנה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשיחה או שתיים כדי להיפטר לגמרי מהחרדה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרות לא יודע מה לעשותחרדה?07/11/2014
בתקופה האחרונה היו לי תקופות שהייתי בן אדם מאוד שמח וקופצני וגם מצחיק, אחרי זמן רב שהיו לי הרבה חרדות. אך לפתע חשבתי על האופי שלי ופתאום החלו לי חרדות מזה שכאילו זה בעצם לא אני ולא יכול להיות שאני זה זה ששמח ומצחיק, ולאט לאט זה התעצם מאוד והגיע למצב שאני ממש מרגיש שאני לא יכול לעשות כלום, כאילו לא יכול שאני אוהב דברים כמו כדורגל או ספורט כי זה לא מתאים לי באופי(למרות שאני באמת אוהב!) ואז נוצר מצב שכאילו אני מרגיש חוסר שלמות עם עצמי(רק כשאני חושב על זה!), ונכנסתי לחרדה אדירה שאולי בעצם "נדפקתי" לכל החיים שלי, שאין לי בעצם אופי, שאני לא אוכל להנות לעולם כי בעצם אני חי באופי שהוא לא שלי. אני באמת מפחד מזה, אני לא מבין מה זה .
מה אני עושה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות מוזרות לא יודע מה לעשות - תגובה
ד''ר אודי אורן11/11/2014שלום רב,
ממליץ בחום כי תפנה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT שיוכל לעזור לך להתמודד עם החרדה ועם השאלות לגבי האופי האמיתי שלך. חשוב לי להבהיר כי לכלנו יש יותר מפן אחד לאישיות שלנו. אנשים הם בעלי מאפיינים שונים, מורכבים, ולעיתים מלאי הפכים, כך שהרעיונות של "אין לי בעצם אופי" או "אני חי באופי שאינו שלי" אינם מבוססים, ומעידים יותר מכל על החרדה שאתה חש.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרות מבולבלמתן25/10/2014
שלום, בן 24 בריא בדרך כלל מעשן כ15 סיגריות ביום, מזה כ4 שנים אני סובל באותן התופעות רק שבחצי שנה האחרונה זה החמיר. יש לי תור לנוירלוג בעוד כשבוע וחצי אבל עד אז רציתי לשמוע כמה חוות דעות. התופעות הן: *לחצים בראש- תחושה שיש לי על הראש משאית ששוקלת טון *תחושת ערפול בראש וחוסר איזון *סחרחורות מעורפלות *תחושת ריחוף וניתוק התופעות האלו מופיעות כל יום במהלך כל היום לפרקים. העבודה שלי היא אינה עבודה פיזית אלא עבודה מול מחשב 6 שעות ביום. לפי כשנה ביצעתי MRI מוח פעמיים אבל ללא שום המשך טיפול כנראה מכיוון שלא הייתה סיבה. אני פשוט מיואש כאשר אחד מהתופעות מתחילות אני מרגיש כאילו אני הולך לאיבוד, סוג של תחושת ריחוף וכל מי שמדבר איתי זה פשוט עובר לידי ואני לא מסוגל להתרכז בדברים שאומרים לי. זה פוגע לי בתפקוד היומיומי והידיעה שהתופעות האלו קיימות מונעות ממני לבצע דברים כמו ללכת לים, לקניות מהחשש שאולי זה יהיה התקף חזק ואני אתעלף. האם יכול להיות שכל מה שאני מרגיש קשור ללחץ וחרדה אשר מתלווה במהלך כל היום? או שמא חרדה מגיעה לכמה רגעים וחולפת..?
תחושות מוזרות מבולבל - תגובה
ד''ר אודי אורן25/10/2014שלום מתן,
כמובן שהדבר הראשון הוא לעשות את כל הבדיקות הרפואיות שהנוירולוג ימליץ עליהן.
בהנחה שלא יהיו ממצאים רפואיים, אפשר להניח שמקורם שלהסימפטומים האלו הוא לחרדה מכיוון שאנשים רבים שסובלים מחרדות סובלים מסימפטומים דומים.
גם אם יתברר כי יש בסיס רפואי, עדיין הייתי אומר שלחרדה יש תפקיד מסויים בהיווצרותם של הסימפטומים.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT. שיטות טיפול אלו יוכלו להקל עליך באופן משמעותי.
אני בטוח שאני לא הראשון שאומר לך את זה, אבל כדאי לך להחליף את הסיגריות בפעילות פיזית יום יומית מתונה ובתרגילי הרפיה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמאיה22/10/2014
שלום רב
הילדה שלי בת 18 חלתה בקרוהן מלפני זמן מה,
סובלת מחרדה חברתית בעקבות משהו שעברה בערך מלפני 3 שנים.
היא בדיכאון, בקושי יוצאת מהבית,לא מצליחה להתמודד עם תסמיני המחלה וגם לשחרר מהעבר.
נהיה לה פחד מהפחד,חרדה מהחרדה.
היא התחילה לסבול גם בשנה וחצי האחרונות מתסמינים פיזיים שמלווים אותה ביום יום בגלל החרדה-הזעת יתר,הסמקה.
הרבה פעמים היא מקבלת מיגרנות מרוב לחץ...
היא לוקחת טיפול תרופתי (SSRI) שלא עוזר כל כך.
אנחנו בבעיות כלכליות ולא מצאתי מקום בבאר שבע שיכול לטפל בה במחיר סמלי...
אשמח לעזרה ולהמלצות מה אפשר לעשות כדי לעזור לה. ולקבל המלצה על פסיכאטר בבאר שבע
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/10/2014מובן שבתך זקוקה לטיפול פסיכולוגי בבעיות החרדה, בדפוס ההימנעות שפיתחה ובהשלכות המחלה. ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד דרך קופות החולים, ביטוחים פרטיים וקבוצתיים, וייתכן גם ללא עלות כמטופל חיצוני במרפאת המרכז לבריאות הנפש בקרבת מגוריכם. אתה יכול גם לנסות לבקש עזרה או סיוע בטיפול במחלקת הרווחה של העירייה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)