מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוויה שחוותי ופענוח שליאני25/10/2015
איך הכל התחיל?
הכל התחיל בתאונה. שבוע בערך אחרי התאונה שעברתי, התחלתי להתחיל בחילות חזקות, שהחלו והתגברו, וככה התחילה כל התקופה הלא טובה. בתקופה הלא טובה, עברתי המון בדיקות שלא מצאו את מקור הבחילות שלי, ואז הבחילות התחזקו ואני רזיתי ואכלתי קצת מאוד, ואז המצב רוח התדרדר, והגוף נחלש וכאב, בעיקר הגב, וככה נוצר מעגל שהזין את עצמו לכיוון השלילי, במשך כמה חודשים.
עכשיו, או התאונה או כל התקופה של האחרי, אולי אפילו דברים שקרו לי בעבר, יצרו אצלי בגוף ובנפש זעזוע, הרגשה של טראומה, של חוסר ביטחון, הרגשה של חוסר אונים, שנפגעתי, ולא ציפיתי לזה ולא הצלחתי למנוע את זה או לעצור את מה שקרה.
מה הבנתי בתקופה האחרונה?
ואז המוח והתת מודע שלי אמרו וואלה לא יכול להיות איך לא שמרנו עלייך איך ממצב שהכל היה טוב הכל התהפך ברגע ולא הצלחנו לעצור או למנוע את זה. ואז הם עשו חושבים, ואמרו טוב זה כבר קרה מה נוכל לעשות כדי שה לא יקרה שוב?
וזה מה שהם החליטו לעשות-
1. מחשבות רעות/ מפחידות/ פסימיות- כל עוד יהיו לי בראש כל הזמן מחשבות כאלו, אני תמיד אהיה מוכן לסכנה, אני לא אצפה לדברים טובים, וככה גם לא אתאכזב. בדרך זו המוח שלי חושב שהוא שומר עליי מסכנה, וגם אם יקרה איזה משהו לא בסדר אז הוא כבר כאילו הכין אותי ואני לא אהיה מופתע.
2. תחושת ניתוק- כל עוד המוח שומר על תחושת ניתוק הקלה הזו, הוא שומר שגם במקרה ויקרה משהו לא טוב, אני לא אפגע כי אני מרגיש מנותק וככה לדעתו הנזק יהיה בשבילי הרבה יותר קטן.
3. פיענוח אירועים- המוח עכשיו לא לוקח סיכונים, הוא עכשיו מפענח כל אירוע הכי קטן שיכול "לסכן" אותי כאירוע הכי מסוכן שיכול להיות, כי הוא כבר זוכר מה קרה אז כ"שהוא לא שם לב". ככה הוא גם מציג לי אותו גורום לי להאמין שהוא כזה. זה מתבטא בך שבכל אירוע כזה המוח מציף אותי במחשבות, כדי שאני אהיה מוכן לכל תרחיש. כתוצאה מהמחשבות, המוכנות הפיזית שלי עולה, יש דפיקות לב, מתח שרירי וכו' ואז זה מן מעגל מתמשך כזה.
4. כאבים פיזיים בגוף- באותה תקופה של הבדיקות כל הזמן חיפשתי מה יש לי ומה לא בסדר, וכשלא מצאתי הלחץ הלך וגבר. גם כאן המוח שלי בא לטובתי, ואמר לי הנה כואב לך הגב, עכשיו כשמצאת את הבעיה הכל בסדר. ובגלל זה אני ממשיך להרגיש את הגב עד היום. הכאב בגב הוא סמל לזה שהכל בסדר, אם כואב לי הגב זה סימן שאני יודע איפה הבעיה שלי. אם הוא לא יכאב, אני אפחד ששוב ארגיש שהכל בסדר, ואז משהו פתאופ יפתיע אותי בלי שאשים לב. ככה המוח שומר על כאב מסוים בגב שאזכור ששם הבעיה שלי והכל בסדר, שום דבר לא יפתיע אותי כי כבר מצאתי את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוויה שחוותי ופענוח שלי - תגובה
ד''ר אודי אורן31/10/2015תגובה במייל ההמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמנרביןקרולין23/10/2015
שלום רב אני כבר יותר מחודשים סובלת מהפרעת חרדה מתמשכת כך הרופא משפחה אמר יש לי התקפי פחד לפחות 3 פעמים בשבוע אני כל בוקר כמה עם דפיקות לב מהירות ובחילות הרופא משפחה וגם הנירולוג המילצו לי לקחת קלמנרבין רק שאני מפחדת לקחת כדורים עדיין לא הייתי אצל פסיכולוג יש לי תור אצל פסיכיאטר שבוע הבא. מה אני יכולה לעשות בינתיים כי זה רק הולך וניהיה יותר קשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלמנרבין - תגובה
ד''ר אודי אורן23/10/2015לקרולין שלום,
את סובלת מהפרעת חרדה שיכולה להיות מטופלת בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. שיטות טיפול אלו עשויות לעזור לך להתגבר על החרדה ללא צורך בהתערבות תרופתית. במידת הצורך אפשר לשלב טיפול תרופתי עם הטיפול הפסיכולוגי.
בינתיים אני ממליץ על פעילות פיזית יום יומית, תרגילי הרפיה יום יומיים, הפחתה בחומרים מעוררים (קפה וכו'), והגברת פעילויות שאת כרגיל נהנית מהן.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה להתמודד עם חרדהדן23/10/2015
יש לכם שיטה להתמודד עם חרדה? (כמו למשל לרשום את החרדות על דף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה להעלים חרדה.בהחלט יש
ענתת23/10/2015גם אני סובלת מהתקפי חרדה וחרדות כלליות.ניסיתי סי בי טי..עזר מאד.אבל מה שהכי עזר לי וזה פשוט גאונות נקראת שיטה שפיתח הפסיכולוג ויקטור פרנקל שנקראת"לוגותרפיה".זו שיטת ההתכוונות הפרדוקסאלית.ככל שאתה מחפש את התקפי החרדה ומצש מזמן אותם..הפלא ופלא.הם לא מגיעים.למשל אדם שפוחד שנהוג שמא יקבל התקף חרדה נדרש בכוונה לנהוג ולזמן את ההתקף בצורה הכי קשה שלו.או כשאדם פוחד להופיע בפני קהל הוא נדרש מראש ובכוונה להזיע..לנסות להזיע..לנסות להתעלף..ומה קורה?כלום..בשיטה זו אתה מקין את הפחד..קצת צוחק על עצמך..זה בסדר.תקרא בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיטה להתמודד עם חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן23/10/2015לדן שלום,
ממליץ לך בתור התחלה להגביר פעילות ספורטיבית, לבצע תרגילי הרפיה כל יום, להפחית בשימוש בחומרים מעוררים (קפה וכו').
רישום החרדות, הבנה מתי הן מופיעות, ונסיון לנהל שיחות עם החרדה בהחלט עשוי לעזור.
טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT בהחלט יכול לתרום להתמודדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטויהודית20/10/2015
היי,לפני שבועיים התחלתי לקחת אסטו,שמתי לב שהחרדות התגברו קצת ויש לי קצת סחרחורות ועייפות .האם השלב הזה צריך לעבור מתי שהוא ותיהיה הטבה או שהתופעות ישארו תמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטו - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/10/2015רבים מהמטופלים ב-SSRI (כמו אסטו, ציפרלקס וכד') חווים התגברות של החרדות ותופעות לוואי לא נעימות בשבועות הראשונים. חלק מהמטופלים מפסיק לאלתר עם התרופה מסיבות אלה ואלה שמתמידים חווים בד"כ התמתנות של תופעות הלוואי. עם זאת, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה ומשלב תפיסה שגויה (שכן חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (טיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורש הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות, כפי שחווית על בשרך.
הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, במקרים כמו שלך די במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לפני עבודה חדשה.חיים מוסקוביץ16/10/2015
שלום לכם!
אני בן 54 מחיפה .נמצא כיום בחרדות מתמשכות. החרדות נובעות מזה שאני מאוד לחוץ לפני התחלת עבודה חדשה .ביום ראשון אני אמור להתחיל עבודה חדשה ואני מאוד מאוד חרד מה לפני. מבקש נואשות עזרה עם איזה כלים אפשר להתמודד עם הבעיה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות לפני עבודה חדשה. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/10/2015אני מתנצל על האיחור במתן התשובה - מן הסתם התחלת כבר לעבוד ביום ראשון ותשובתי לא תסייע לך לעניין זה. בכל מקרה, כדאי לך לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי ללמוד איך להתמודד בצורה אופטימאלית עם לחצים דומים בעתיד. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים פיזיים בחרדהאדם07/10/2015
שלום רב
לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מהתקפי חרדה שבאו לידי ביטוי תחילה בדופק מואץ וחזק, לחץ בחזה, נמלול ביד שמאל, קשיי נשימה ובחילות. לסימנים הפיזיים היו מלווים סימנים נפשיים כגון מחשבות שאני עומד למות, להשתגע, ורצון לברוח מהמקום בו אני נמצא. בהתחלה לא ידעתי שמדובר בזה ולכן עשיתי בדיקות דם, עשרות פעמים אקג ולחץ דם, והולטר לב- כל הבדיקות תקינות.
קיבלתי מרופא המשפחה כדור הרגעה בשם ״לוריואן״ והייתי לוקח אותו במהלך התקפים- לאחר כחצי שעה הייתי מרגיש רדום והתסמינים היו חולפים.
מאחר ומדובר בכדור ממכר הרופא לא נתן לי מרשם נוסף (נתן מרשם לציפרלקס- קראתי את תופעות הלוואי והחלטתי שאני מתמודד עם ההתקפים לבד). הצלחתי כמה פעמים להתמודד עם ההתקף, סבלתי במשך שעה אבל בסוף זה נגמר.
מאז הופיעו סימנים חדשים- דקירות בחזה שבאות והולכות מהבוקר עד הלילה, לחץ בראש, כאבי ראש, חוסר שיווי משקל, אוזן אחת סתומה, צפצופים באוזניים, כאבי בטן, דם בצואה (קרה פעם אחת).
התסמינים האלה מוציאים אותי מדעתי אני מרגיש כמו בסרט רע כאילו שברגע נלקחו לי חיי.
הייתי אצל פסיכיאטר באופן פרטי, 600 שקל פגישה, הוא אמר שהכל תקין ושמדובר בחרדה והמליץ על פעילות גופנית והימנעות מאלכוהול, קפה וכדומה.
האם יתכן שכל הסימנים הללו מאפיינים חרדה? ואם כן, האם יתכן שהדבר קורה של-א(!) במסגרת ההתקפים??? הדקירות למשל מלוות אותי בגלים לאורך כל היום.
ביום חמישי הקרוב יש לי בדיקת אקו לב במאמץ לשלילה מוחלטת של בעיה בלב.
יש לציין שהתחלתי בפעילות גופנית של 50 דק הליכה מהירה כל יום בערב לפי המלצת הפסיכיאטר- אני מרגיש טוב במהלך הפעילות ואחריה, אך הדבר לא מונע מהכאבים להגיע לקראת השינה.
אם אכן נשמע לכם שמדובר בחרדה, איך אפשר להתמודד עם זה???
אני לא מצליח לחשוב על משהו נפשי שיכול לגרום לחרדה הזו ואין משהו קבוע כמו מקום או סיטואציה שמעורר לי את זה. זה מגיע באקראיות מוחלטת.
איך מעבירים את התסמינים הפיזיים האלה???
ניסיתי כל מיני תרופות הומאופתיות כמו ולריאן, נרבו היל וכדומה.
לתשובתכם אודה מקרב לב
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים פיזיים בחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן07/10/2015לאדם שלום,
אתה מתאר סימפטומים קלסיים של חרדה. הסיכוי שימצאו משהו בבדיקות הבאות נמוך ביותר. ההמלצות של הפסיכיאטר הן טובות: פעילות פיזית, תרגילי הרפיה, הורדת השימוש בחומרים מעוררים הם רעיונות מצויינים.
והיה אם תוך מספר שבועות של תרגול קבוע לא תרגיש שינוי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT). תוכל לנסות דרך קופת חולים. טיפול כזה יוכל בסבירות גבוהה לעזור לך בפרק זמן לא ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור אתה עושה עבודת קודש
אדם07/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שלא עוזבותנתי04/10/2015
היי, קוראים לי נתי ואני בת 24.. נמצאת במצב של חוסר אונים.
לפני 4 חודשים ביום המקולל 8/6 קיבלתי התקף חרדה פתאומי, הרגשתי סחרחורת נוראה וחשבתי שאני עומדת להתעלף ולא להתעורר, פינו אותי באמבולנס למיון ושם לאחר כמה שעות של בדיקות נאמר לי שהכל תקין ושחררו אותי. רק שלא בזה זה נגמר, כל יום מאז הוא סיוט... אני מוצפת בחרדות,אני לא יכולה להסביר, כאבי ראש, סחרחורות ובעיקר תחושת ייאוש. מחוץ נראה שהכל בסדר איתי אבל מבפנים המחשבות אוכלות אותי, כבר שכחתי איך חייתי קודם. הפסקתי לעשן, לשתות אלכוהול ולשתות קפאין וזה אמור להקל עליי אבל זה מרגיש לי כמו חיים חסרי טעם בעיקר כי נהניתי מאוד מהדברים האלה לפני. הייתי כבר בטיפול פסיכולוגי מטעם קופת החולים שלא עזר כמובן (מי שחשב שהרפורמה בתחום בריאות הנפש תקל על המטופלים כנראה וטעה) וכרגע אני מחפשת מטפל חדש, שמעתי המלצות על emdr ועל cbt... אשמח לשמוע מאנשים שמכירים או חוו איזה סוג טיפול הכי מתאים וכמה זמן לוקח להחלים מזה והאם אני אחזור לחיות כמו קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שלא עוזבות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/10/2015ברוב המקרים פניות לקוראים אינן מקבלות כאן התייחסות שכן מדובר בפורום מומחים בו בד"כ רק ד"ר אורן ואנוכי עונים לשאלות הפונים. הטיפול המומלץ עבורך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (cbt). מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשתיים-שלוש שיחות כדי להקל עליך משמעותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל מאותם תחושות
מ09/12/2015שלום נתי
גם אני כבר כמה חודשים טובים סובל בדיוק מאותם הרגשות ותחושות סחרחורות שאינם נגמרות מהשניה שמתעוררים והרגשת ריחוף וחוסר מיקוד וכן לחץ בראש כמובן הכל אך ורק בעמידה אבל בשכיבה הכל נעלם הייתי במיון וכן הלכתי לרופאים והכל הכל תקין הייתי שמח לדעת האם מצאת פיתרון לבעיה
וכן כל מי שמכיר פיתרון לבעיה אשמח לשמוע ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם אני סובל מאותם תחושות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/12/2015התשובה היא כן, יעקב, והפיתרון הוצע בתשובתי לשאלה המקורית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נתי
מ07/02/2016אשמח לשמוע אם מצאת פיתרון לבעיה
כי אני סובל בדיוק מאותם סימפטומים וכמו שאמרת שחכתי איך זה לחיות נורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות יעוץיהודית03/10/2015
שלום,אני בת 27 כבר שלוש שנים סובלת מחרדות חוסר שיווי משקל ראש כבד לחצים בחזה ולפעמים ראייה מטושטשת עשיתי כל בדיקה אפשרית ,הכל התחיל לפני 3 שנים שהייתי סטודנטית פעם חשתי בסחרחורת פעם בשבוע אז כבדות הראש והכל התגבר עכשיו אני בבית מובטלת 3 שנים,ניסית תזונה וצמחי מרפא כי אני שונאת כדורים, והכל לא משפיע .אני בנאדם מאוד חיובי אבלכלום כבר לא עובד,חשבתי להתחיל טיפול cbt אבל זה מצריך לצאת וללכת וגם כמובן כסף אז החלטתי לקחת את הכדורים שיומלצו לי ע"י הרופא ושיהיה שיפור להתחיל cbt ולאחר כמה חודשיים ולנסות להפחית מה דעתך/? האם זה אפשרי ?,
חרדות יעוץ - תגובה
ד''ר אודי אורן05/10/2015שלום יהודית,
בסבירות גבוהה מאד הסימפטומים שאת מתארת הם סימפטומים של חרדה.
הדבר הראשון שאני מציע לך זה להתחיל - באופן מאד הדרגתי - לצאת מהבית, אולי בהתחלה בליווי ולאט לאט לצאת ליותר זמן, ליותר מרחק ובאופן יותר עצמאי.
בהחלט יכול להיות שהטיפול התרופתי יעזור ברמה הסימפטומטית, אבל קשה לי להאמין שהוא יפתור את הבעיה באופן בסיסי.
אני הייתי ממליץ לך לפנות לקופת חולים ולבקש טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה מסוג EMDR או CBT. טיפולים אלו עשויים לעזור לך להתגבר על הקשיים איתם את מתמודדת ללא טיפול תרופתי. במידת הצורך אפשר לשלב את הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי.
ככל הידוע לי הטיפול הפסיכולוגי בקופות החולים הוא ללא עלות (לפחות למספר פגישות מסויים).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יהודית05/10/2015תודה על המענה,הייתי אצל פסיכוליגית לכמה פגישות וניסיתי לצאת מהבית בליווי ואפילו לבד למרחקים קצרים אך המחשבה על הסחרחורות ותחושת הכובד ראש גרמו לי לחוסר שיווי משקל וללחצים ,בגלל זה החלטתי לנסות את הטיפול התרופתי לתקופה קצרה עד שהסימפטומים יעברו ולשלב טיפול cbt ובהדרגה להוריד את הכדורים,האם זה אפשרי לדעתך תמיד ממליצים על כמה שיותר זמן לקחת את הטיפול התרופתי אבל אני לא בעד כדורים אז אני רוצה כמה שפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אודי אורן05/10/2015ליהודית שלום,
חוסר שיווי משקל ולחצים הם דברים מאד לא נעימים אבל הם אינם צריכים לבלום אותך. זכרי שהרעיון הוא להתקדם לאט מאד.
את בהחלט יכולה ללכת עם התכנית שלך.
בנוגע לתרופות אני ממליץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
אני ממשיך להמליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR)
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכירעות03/10/2015
אני נמצאת במקום בו אני צריכה להראות "בגרות". אני חושבת שאני בוגרת, עמדתי בהרבה סיטואציות לא קלות, בכבוד ובהצלחה. אני אחראית ורצינית, אולם אני רגישה והדמעות עולות לי מהר מידי, תחושת החנק בגרון... ומתוך שכך אני נתפסת כ"לא בוגרת"
איך אני יכולה לעצור את הדמעות, למנוע את יציאתן ? איך אני יכולה לגרום להם לחשוב שלמרות שאני רגישה, זה לא אומר שאינני בוגרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכי - תגובה
ד''ר אודי אורן03/10/2015שלום רעות,
דרך אחת היא לדבר איתם ולהראות להם שהדמעות לא מונעות ממך להתמודד באופן אחראי ורציני. דרך נוספת היא לדבר עם הדמעות המייצגות צד רגיש שלך שדורש התייחסות כי אחרת הוא יבטא את עצמו דרך דמעות. דרך שלישית היא לברר עם עצמך מי זאת הרעות הרגישה והדומעת בקלות, ללמוד להכיר אותה, ולברר איך אפשר לעזור לה במצבי קושי. אם תרגישי שאת אינך מצליחה לעשות את העבודה הזו לבד, אני מציע שתפני לטיפול ממוקד וקצר בשיטת EMDR או CBT.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכי - תגובה
ד''ר אודי אורן03/10/2015שלום רעות,
דרך אחת היא לדבר איתם ולהראות להם שהדמעות לא מונעות ממך להתמודד באופן אחראי ורציני. דרך נוספת היא לדבר עם הדמעות המייצגות צד רגיש שלך שדורש התייחסות כי אחרת הוא יבטא את עצמו דרך דמעות. דרך שלישית היא לברר עם עצמך מי זאת הרעות הרגישה והדומעת בקלות, ללמוד להכיר אותה, ולברר איך אפשר לעזור לה במצבי קושי. אם תרגישי שאת אינך מצליחה לעשות את העבודה הזו לבד, אני מציע שתפני לטיפול ממוקד וקצר בשיטת EMDR או CBT.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רעות03/10/2015תודה על תגובתך המהירה !!!!
כרגע אני בתקופת מבחן ואני חייבת לעבור אותה בהצלחה
כרגע אין לי זמן לטיפולים...
אני גם בסה"כ בסדר גמור בסביבה הטבעית שלי
האם תוכל לתת לי טיפים כיצד להוכיח "בגרות" ? האם בכי מעיד על חוסר בגרות ?
האם לא יכול להיות אדם אחראי ורציני שיש לו קצת נטייה לבכי...
האם בהכרח התכונות הללו מנוגדות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה בין כדוריםדניאל30/09/2015
שלום ,
רציתי לדעת את האינטרקציה בין קלונקס לבונדורמין
1.אם אני לוקח קלונקס בשעות אחר הצהוריי \ ערב להרגע ולפני השינה (שעה – שעתיים אחרי) בונדורמין ,יש בעייה ?
2.אני אני לוקח בונדורמין נניח בשעה 11 בערב , ובבוקר למחרת נניח בשעה 8 נניח לוקח קלונקס , בעייתי ?
3.בונדורמין מעבר למשרה שינה הוא גם מרגיע ? נניח מחשבות בליילה או בבוקר למחרת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינטרקציה בין כדורים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/10/2015קלונקס ובונדורמין שייכים לאותה משפחת תרופות (הבנזודיאזפינים) כך שאתה יכול להתייחס לשניהם כאל אותה תרופה. זמן מחצית החיים של הבונדורמין בגוף הוא בין שלוש לשמונה וחצי שעות ואילו של הקלונקס בין 18 שעות ליומיים (הקלונקס מתפרק בכבד הרבה יותר לאט מהבונדורמין). תסתכל מה כמות הבנזודיאזפינים היומית (קלונקס ובונדורמין) שהפסיכיאטר שלך רשם עבורך ועשה את החשבון בעצמך. כללית, כדאי שתדע ששתי התרופות האלה ממכרות פיזיולוגית ונפשית ולכן אסור לצרוך אותן על בסיס יום יומי יותר ממספר שבועות! ובכלל, הטיפול התרופתי בחרדה משלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה כמחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (הטיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורש הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות, כאמור. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, ברוב במקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסחכוסומטי ולחץנינה30/09/2015
שלום,
אני בריאה בדכ, עד לפני כשנה שהתחלתי להרגיש עייפות, כאבי ראש, התקפי מעי רגיז. זה היה לי ברור שהגוף מתאושש מתקופה מאד מאד קשה שעבר. כאשר התחילו הכאבים נכנסתי חלום של היפוכונדריה. כל יום כואב לי משהו אחר, עשיתי המון בדיקות כולל בדיקות גם, סיטי ועוד. הכל בסדר. בבקרים אני כמה עם תחושה של חום, כאבי ראש וכאבים ברום הבטן לפעמים. האם הכל יתכן שזה פסיכוסומטי? ולחץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פסחכוסומטי ולחץ - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/10/2015לגמרי. בהתחשב בעובדה שכל הבדיקות היו תקינות ולרפואה אין יותר מה להציע לך, מספר שיחות עם פסיכולוג קליני עשויות לעשות מהפיכה של ממש בחייך ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזה מסקסDoctor30/09/2015
לפני כמה חודשים קרה לי משהו מפתיע...
הייתי עם מישהי במיטה, ובסוף גמרתי לה בתוך הפה, אחרי המעשה היא ישר קמה וירקה את זה לפח והמשיכה כרגיל. ואז הבנתי שאני משוגע.
אני בחיים לא הייתי יכול לתת לזרע לגעת בפח או במשהו בחדר... וזה מה שמונע ממני להגיע ליחסים אינטימיים, אני אכנס לחרדה.. של זיהום ושהכל מלוכלכך ומגעיל ודפוק ומטריד...
זה דבר שרודף אותי מגיל 12, מאז שהתחלתי לאונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פסיכוזה מסקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/10/2015מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בומדורמיןדניאל29/09/2015
שלום ,
1.למה בעלון של בונדורמין רשום שאסור לעשן ? מה הקשר לתרופה ?
2.לאחר כמה זמן התרופה יוצאת מן הגוף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בומדורמין - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/10/20151. העישון מזיק ביותר לבריאות גם בלי הבונדורמין כך שראוי לכל עלון תרופה להדגיש זאת. ספציפית, העישון עלול להגביר תופעות לוואי נדירות של הבונדורמין (כמו קשיי נשימה וכד').
2. זמן חצי החיים של הבונדורמין בגוף הוא בין שלוש לשמונה וחצי שעות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורדרליין ואוסידיDoctor26/09/2015
וקיי, אני נמצא באמת במצב מאוד מאוד מורכב, והלכתי לאיבוד...
אני מאובחן בהפרעת אישיות גבולית ו-OCD.
עד גיל 19, די נמנעתי מכל דבר, והייתי סגור בחדר שלי ובמאין עולם משלי...
בגיל 19 התחלתי להפגש עם פסיכולוג, נהיה בינינו קשר ממש ממש טוב, וממש התחברתי אליו...
בגיל 21 אחרי משבר מיני רבים עזבתי אותו... מכמה סיבות:
1. התחלתי להקשר אליו ולהיות תלותי ולראות בו כהורה, ונמאס לי רציתי לפתח את עצמי בלעדיו וכאב לי כל הזמן להרגיש רגשות נטישה ממנו
2. על אף החיבור המדהים שהיה לי איתו.. לא הצלחתי לפתור בעיות מהותיות.. וכל הזמן נפלתי למשברים בחזרה
3. כסף
נשארנו בקשר (פגישות אקראיות, אסאמס מדי פעם)- אבל לא משהו טיפולי ועקבי...
העברתי את החיים שלי עד גיל 25 ממשבר למשבר, ממקום למקום...
בגיל 25 נחשפתי לתחום בהתפתחות אישית וקואצ'ינג.. בהתחלה לא האמנתי... אבל אחרי הצלחות מסוימות, התחלתי לפתח מוטיבציה והרגשתי שהגעתי הביתה וסוף סוף קיבלתי משמעות והצלחה לחיי... שדרכה גם השגתי הצלחות וגם על הדרך למדתי לאזן את עצמי ולהתמודד עם כל מיני דברים מהעבר, למדתי לחיות עם האובססיות שלי וזה לא דבר שהפריע באופן משמעותי
והיו לי כל מיני מטרות להשיג... כצפוי אחרי תקופה קצרה, עשיתי מעשה של הרס עצמי והתמכרות חדשה ונפלתי למצב נפשי קשה... המשכתי בתחום של ההתפתחות האישית אבל כל הזמן רציתי לחזור ליום של המשבר ולתקן את הכל...
יש איזו תחושה של משהו שהתחלתי ואני חייב לסיים אותו כראוי אבל בחיים אני לא אצליח לחזור לעבר ולסיים אותו כמו שצריך.. והתחושה הזאת מלווה אותי כבר שנתיים עד שפשוט אני לא יכול לעשות שום דבר, עד שלא יסגר המעגל שבלתי אפשרי לסגור אותו... זה כל הזמן מציק וכל הזמן שמה ואני לא יכול להמשיך...
חזרתי לבית של ההורים שלי.. ואני כבר שנה פשוט מסתגר בחדר.. לא יכו ללהמשיך, כל הזמן מחשבות על איך יכלתי לסגור את המעגל והוא בחיים לא יסגר...
כל הפעולות שלי נובעות מאופן אובססיבי, מהמקום האובססיבי הזה.. כדי למלא משהו.. או כדאי לעשות משהו שהייתי צריך לעשות אותו בעבר, הכל נורא נוקשה.. ואני בכלל לא חי את מה שאני כרגע
תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בורדרליין ואוסידי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין26/09/2015אתה זקוק וראוי להרבה יותר מאשר תשובה קצרה בפורום אינטרנטי, DJ. חזור לטיפול ותתחיל שוב לצמוח. חבל על כל יום שעובר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול
Doctor30/09/2015יש מצב סיוציאלי בעייתי...
שמישהו יוציא אותי מזה...
אני מחכה בחדר החשוך כבר כל כך הרבה שנים... ועוד מעט העולם נגמר ולא ראיתי כלום !!! ולא עשיתי כלום !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יכול - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/10/2015רק אתה יכול - פשוט קום ועשה זאת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסדניאל24/09/2015
1.כמה זמן צריך לחכות אחרי ששותים אלכוהול כדי לקחת כדור קלונקס
2. כמה זמן צריך לחכות אחרי שלוקחים כדור קלונקס בכדי לשתות משקה אלכוהולי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלונקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין26/09/20151. תלוי כמה אלכוהול אתה שותה, מה משקלך ועוד, אבל בעקרון מדובר בכשעה לכל מנת אלכוהול. 2. כנ"ל, בין 18 שעות ליומיים (הקלונקס מתפרק בכבד הרבה יותר לאט מאלכוהול). לחיים!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)