פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    נועה
    22/09/2015

שלום, אני נועה, בת 20, כרגע משרתת בצבא.
    אני עוברת תקופה מאוד קשה מהרבה בחינות. קשיי הסתגלות נוראיים למערכת הצבאית שגוררים מצב רוח ירוד מאוד אבל זו לא הסיבה שאני כותבת
    איבדתי את אבי לפני 6 שנים. האובדן היה קשה, כמובן, אך עשה רושם שאני מתמודדת עם זה סך הכל יפה. הבעיה שלי שעכשיו צצות לי המון מחשבות שמפילות אותי לתהום עמוק מאוד.
    אני חווה פחד, ואעז לקרוא לזה אפילו חרדה ממוות. לא המוות שלי, האמת לא כל כך אכפת לי מהמוות שלי. הפחד שלי הוא מוות של הסובבים אותי. יש לי חבר כבר כמעט שנה. הוא הדבר הכי טוב שקרה לי, בחיי. מערכת היחסים שלנו נפלאה, עם הרבה הרבה אינטימיות. הוא ללא ספק החבר הכי טוב שלי.
    אני לא מצליחה להשתחרר מהפחד לאבד אותו. זה בא לידי ביטוי גם בפחד אימים שהוא בוגד בי או ירצה להפרד ממני מתישהו (יש לציין שהוא מתייחס אליי מדהים ואף פעם לא בגד בשום חברה שהייתה לו), פשוט בשניה שאני מסתכלת עליו ומדברת איתו ולרגע הוא לא מחייך אליי כמו שהוא בדרך כלל מחייך, זהו. הוא לא רוצה אותי יותר. הוא בטח חושב על מישהי אחרת. המחשבות האלה נורא מטרידות ומין הסתם פוגעות במערכת יחסים שלנו. אבל זה עוד כלום לעומת הפחד שלי שמשהו יקרה לו. שהוא ימות. שהוא יהיה מעורב בתאונה. אני מרגישה כאילו כל חיבוק שלנו הוא כנראה האחרון.
    זה מתסכל ומכאיב. הוא יוצא לשביל ישראל לבד עוד שבועיים, מה שאומר שהוא לא יהיה בבית ויטייל במשך חודשיים. אני לא יכולה להפסיק לחשוב על כל הדברים שעלולים לקרות לו בדרך. בבקשה, אני צריכה עזרה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/09/2015

את חשה מצוקה לגיטימית לגמרי לאור הנסיבות וראויה להרבה יותר מתשובה קצרה בפורום אינטרנטי, נועה - פני בהקדם למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ו/או לקב"ן היחידה בה את משרתת (יש סיכוי שתגלי שגם הקב"ן מיומן ונכון לסייע באותה מידה ולהבדיל מפסיכולוג אזרחי זמין לך יותר וללא עלות). בשיחות אלה תוכלי לעבד את האובדן שאת נושאת בתוכך ואת השלכותיו על היחסים עם החבר ולצמוח משם הלאה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוסומטי
    לולה
    16/09/2015

שלום,
    לפני כשנה הייתה לי שנה מאד מאד קשה ומלחיצה. כשהשנה נרגעה, הגוף החל לשחרר וכבר כמה חודשים שני בתשישות, כל יום עם כאב אחר בגוף, לעיתים גם סחרחורות, חום נמוך,כבי חזה והתקפי חרדה קטנים. בנוסף גם הרגישות באוזניים עלתה וכאשר אני שומעת צעקה אני יוצאת משיווי משקל והראש שלי כואב. (יש לי סיטי אוזניים השבוע)
    השאלה שלי היא האם יתכן שכל התגובות הפיזיות הללו הן פסיכוסומטיות או\ו כתוצאה מהשנה הקשה שהייתה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוסומטי

הוספת תגובה

• פסיכוסומטי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/09/2015

כן, בהחלט (בכפוף לשלילת סיבות רפואיות). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    14/09/2015

שלום,
    לפני בערך שלוש שנים עברתי תקופה שהייתה מאוד קשה עבורי. תקופה של כמה חודשים שחוויתי בה המון לחץ, פחד וחוסר וודאות. התקופה הזאת נורא השפיעה עליי ואני מרגיש שהיא מאוד טלטלה אותי.
    עכשיו אחרי 3 שנים אני מרגיש הרבה יותר טוב ודברים השתפרו, אבל משהו בראש עדיין תקוע שם, עדיין כל הזמן זורק לי כל מיני תרחישים לא טובים על העתיד, עדיין מציק לי כל הזמן שצריך לפתור את מה שקרה, שעדיין לא פתרתי את זה וכל הזמן הראש מזכיר לי ומציק לי עם המון המון מחשבות, כמו תקליט שבור כבר הרבה מאוד זמן.
    בגלל הדברים האלה, אני חושב שאני מרגיש גם תחושה של ניתוק, וגם דברים נראים לי קצת מוזר ואני יותר לחוץ ומצוברח.
    השאלה שלי היא קודם איך אני יכול להגדיר לעצמי בשם את מה שחוויתי ומה שאני חווה עכשיו? השאלה השנייה איזו שיטה הכי מתאימה לפתור את זה? השאלה השלישית מה אני יכול לעשות בנתיים כדי להתנתק ממה שהולך לי בראש ולהיות מחובר למה שקורה לי עכשיו בחיים בהווה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/09/2015

במילה אחת, ניתן להגדיר את מה שחווית לפני שלוש שנים כטראומה (או כתקופה/ חוויה טראומתית). בהגדרתן, חוויות טראומתיות נוטות להותיר "משהו לא פתור שתקוע בראש ומציק עם המון מחשבות כמו תקליט שבור". הדרך המתאימה ביותר לפתור את זה היא לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה וטראומה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) או ב-EMDR. עצם הטיפול בבעיה יסייע לך גם להתחבר באופן המהיר ביותר למה שקורה לך עכשיו בחיים בהווה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    15/09/2015

תודה רבה על התשובה. השאלה אם יש משהו שאני יכול לעשות בנתיים כדי להתנתק מהמחשבות בראש ולהתחבר למה שקורה עכשיו? עד שאגיע לפגישה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    16/09/2015

כל פעילות העולה בעוצמתה על רמת החרדה שלך "תנתק את המחשבות בראש ותחבר אותך למה שקורה עכשיו", החל ממחיאת כפיים חזקה או שריקת שיר שאתה אוהב וכלה בריצת 10 ק"מ או אירוע חווייתי עוצמתי (מקונצרט רוק ומשחק כדורגל ועד לרכיבה על אופנוע וצניחה חופשית - קשה לתת דוגמאות שידברו אליך מבלי להכירך). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אני
    22/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5וחצי מפחד
    צליל
    12/09/2015

שלום בני בן ה5 וחצי כמעט מפחד לגשת לשירותים, מפחד לקחת דבר מה מהחדר, נרדמתי בצהריים חצי שעה שביקשתי שנלך להתקלח ראיתי בתחתון קקי , ומסתבר שלא היה נקי ועשה בתחתון משהו שזה נדיר מאז שנגמל בגיל 3וחצי התשובה פחד, פחד לגשת לשירותים כל השאלות לא הבנתי מה הבעיה לפחד מה עושים בבקשה עצה(באשר לבחוץ ממש לא מפחד להיפך מסתכן אפילו,,)

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5וחצי מפחד

הוספת תגובה

• בן 5וחצי מפחד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2015

פני/ה לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני או התפתחותי המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה התנהגותית. (אין צורך להגיע עם הילד - מדובר יותר בהדרכת הורים כיצד להתמודד עם פחדי הילד.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה שאנני מצליח להיפטר ממנה
    מאיר
    05/09/2015

הנני ספורטאי מקצועי בן 27.
    לפני כ3 וחצי שנים עברתי פציעה, גילית במהלך הפציעה שאני מאוד חרדתי למצב בריאותי, בעקבות הפציעה והכאבים לא הצלחתי לחזור לפעילות ואף עברתי שני ניתוחים, הייתה זו תקופה קשה של שנה וחצי של ציפיה לחזור ודבר שלא הצליח.
    בסופו של דבר בעזרת כוח רצון ועבודה קשה הצלחתי לחזור, היו כאבים מאוד מאוד חזקים, תמיד הייתה התחושה שהנה בעוד רגע שוב לא אוכל להמשיך לשחק.
    תחילה לא היו שום סימנים רק תחושה כללית שזה עלול לחזור, לאחר כמה חודשים החלו נימולים באצבעות, עייפות כרונית וכאבים מופשטים.
    לאחר בדיקות מקיפות שעשיתי שכולן יצאו תקינות האבחנה הייתה ברורה, מדובר בחרדה וסטרס.
    מאז זה מתבטא בכך שיש לי לחץ בחזה(סוג של מתח מטורף כזה כאילו אני במשחק גמר וזה יכול לא לעבור הרבה זמן), עייפות שיכולה להופיע פתאום באמצע היום ומשתקת את הגוף, בספורט אני תמיד בכושר הכי חלש ביחס לשחקנים אחרים.
    אם לכולם לוקח בתחילת העונה להיכנס לכושר תוך שבועיים שלושה, אז אני גם אחרי חודשיים עדיין בכושר ירוד ביחס לאחרים באופן משמעותי.
    אני מתעייף הכי מהר.
    היום כבר אין לי את הפחד להיפצע שוב כי אני מאחורי זה.
    כמובן שבמהלך העונה זה מתחיל להתאזן אבל עדיין אני מרגיש מאחור בכל מה שקשור לכושר.
    כעת התחלתי עונה שניה מאז הפציעה וגם כעת אני מרגיש עייף יותר מכולם, אחרי כמה ספרינטים אני תשוש ואין אוויר.
    אני במהלך היום שלי עייף ובמתח.

לפני כחצי שנה ניסיתי לקחת ציפרלקס שלא ממש עזר, אומנם לא התמדתי אבל בלקיחה של כ3 חודשים לא הרגשתי שיפור ממש משמעותי, וזה גרם לחוסר חשק מיני בעיקר.
    אציין שגם במהלך השינה שלי לעיתים אני ישן בסוג של סטרס ולחץ ומחשבות, וקם בבוקר עם זרמים בידיים וכו..
    אני אציין שאני אדם מאוד חברותי, בדרך כלל שאני במצבים חברתיים עם אנשים אז אני מרגיש את התסמינים פחות ופחות.
    אני כל כך רוצה להיפטר מזה, כבר לא יודע מה לעשות.
    מה לדעתכם ניתן לעשות?
    לא בא בחשבון ללכת לפסיכיאטר.

מה ההמלצה?

הוספת תגובה

• חרדה שאנני מצליח להיפטר ממנה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/09/2015

למאיר שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    שיטות טיפול אלו יוכלו, בסבירות גבוהה, לעזור לך להתמודד עם התסמינים שאתה מתאר, ולהחזיר אותך הכי קרוב שאפשר למצב הנפשי בו היית לפני הפציעה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם emdr יכולה לעזור
    ש
    02/09/2015

שלום חוויתי חרדה לפני כמה חודשים בעקבות פרידה מאישה שהייתי מאוד מחובר אליה ושהיא בעצמה גם פגעה בי מאוד קשה החרדות נראה כאילו הטשטשו עם הזמן אבל היום אני מרגיש תחושת ניתוק וחוסר ריכוז האם שיטת emdr מועילה בסיטואציה כזאת והאם אחרי טיפול שעבר בהצלחה יש סיכוי לחזור שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    האם emdr יכולה לעזור

הוספת תגובה

• האם emdr יכולה לעזור - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    02/09/2015

כן, טיפול בטכניקת EMDR עשוי לעזור לך. קרוב לודאי שהתסמינים לא יחזרו (אלא אם תיקלע שוב לפרידה כואבת וכד'). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מלווה במצב רוח קשה
    חגית
    28/08/2015

שלום רב,אני בת 36 גרושה ללא ילדים,מגיל 18 סבלתי מתסמינים רבים שהוגדרו כחרדה/סומטזציה,התסמינים לוו בתחושה נפשית קשה של עצב ולעיתים דיכאון טופלתי בשיטות שונות שיחות(התנהגותי קוגניטיבי)כדורים,שאיתם היה לי ניסיון פחות טוב.ניתן לומר שלרוב אני מצליחה להתמודד עם תחושת החרדה היומיומית,אני עובדת ומתפקדת פחות או יותר ,תודה לאל.לצירי בשנים האחרונות בתקופה מסויימת מתחילה לי תחושת חרדה קשה,זה מין פחד איום כזה מלווה באי שקט חוסר שינה קמה לפנות בוקר מתהפכת מצד לצד אי שקט איום בגוף ותחושת ריקנות תהומית כאילו מונח לי בניין במרכז הלב,גם בתוך זה למדתי להמשיך ללכת גם אם זה צעדים קטנים וכואבים.לפעמים החרדה היא מתנה מול תחושת הריק האינסופית הזו.בתקופה הזו אני מזיעה הרבה הבטן כואבת בחילות איןמות חוסר תאבון הכל פשוט כואב.אני אוהבת את החיים למרות כל הקושי.אך החומה פארק הזה והפחד מהפחד שהנה הכל חוזר ושוב אני צריכה להערך לקרב נוסף נגד הדבר הזה מתישה.מה עושים?לנסות שוב כדורים?לעצור את החיים?להמשיך לצעוד בכאב הזה?
    בעוד שבוע אני אמורה לטוס לרגל יום הולדתי ואני כל כך חסרת אונים מה לעשות?איך אתמודד בחול?איך אעבור את הטיסה?
    אשמח לחיזוק ועיצה,המותשת.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מלווה במצב רוח קשה

הוספת תגובה

• חרדה מלווה במצב רוח קשה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/08/2015

את כבר אינך ילדה, חגית, והיום את מחוברת לרגשות שלך יותר מאי פעם. אם בגיל 18 לא ידעת (לא יכולת להרשות לעצמך) לבטא את רגשותייך במישרין - וחשוב מזה, לפעול ע"פ הרגשות כדי להגן על עצמך, לצמוח וכו' - והן קיבלו ביטוי עקיף בחרדות וסומטיזציה, הרי שהיום חלק מהסכרים כבר נפרצו והדברים צפים יותר על פני השטח (ונוספים להם כמובן גם תסכול, פחדים, חרטות של גילך לגבי זוגיות, ילדים, שעון ביולוגי וכיו"ב). לצערי בנוסף לכל הצרות שלך כוונת בגיל 18 - ואת מחזיקה בזה גם היום - לראות בחרדות ובסומטיזציה הפרעות נפשיות המחייבות טיפול, במקום לראות בהן ביטוי בריא ולגיטימי למצוקה נפשית שמקורה במוקדים חיצוניים שהם (ולא את ורגשותייך הלגיטימיים) החייבים ב"טיפול". (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי זו [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)

אני מקווה שהיום תשכילי להקשיב ללבך ובמקום לראות במצוקה שלך עדות לפתולוגיה, תשכילי למנף את המצוקה לתהליך צמיחתי שפירותיו יגרמו לך בתורם להרגיש אחרת (= מאושרת), ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות מאושרת

חגית
    29/08/2015

ד״ר הלפרין היקר ראשית תודה על תשובתך המפורטת,קראתי גם בעבר על גישתך.ואני בהחלט כבר לא ילדה,גישתי השתנתה עברתי כל כך הרבה בשנים האחרונות וכל נפילה שימשה קרש קפיצה עבורי לצמיחה,בזכות רגעים כאלה הגיעו רגעי אושר צרופים,לא הייתי זוכה להם ללא הקושי.אני מאוד מתחברת לגישה שזו לא מחלה אלא ביטוי,והראיה לכך ששום כדור לא הצליח לגרום לי להרגיש טוב,הרי זו לא כימיה גרידא.אני לומדת לקבל ולאהוב את עצמי,ובגלל החיבור העצמי הגבוה הנפש יודעת לבטא את ריגשותי בצורה שרופאים קוראים לה הפרעה/מחלה.
    מוכרחה לציין שיש רגעי שיא של התחושות שציינתי שקיים קושי בהתמודדות,אך יש אמונה שבסוף הדרך אהיה מאושרת....
    אשמח לצור איתך קשר ולהבין מה מכאן.
    תודה על העשייה שלך ועל האמונה שאנו בני אדם יש לנו רגשות פחדים כאבים,והביטוי שלהם איננו מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות מאושרת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/08/2015

תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב מציקה
    אורן30
    26/08/2015

רציתי לשאול.. אני סובל מהתקפי חרדה רק שבזמן האחרון אני סובל המון מהפרעות קצב בלב (פעימות מוקדמות) אם האם למישהו גם יש פעימות מוקדמות פה? מי שלא יודע מה זה , ההרגשה היא כאילו הלב מחסיר פעימה ,משנה את קיצבו הרגיל והרבה פעמים מרגישים את הפעימה החזקה בגרון וזה גורם לחנק כזה. לפעמים ההפרעה היא כמה פעמים בשניה וזה בכלל מלחיץ.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב מציקה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב מציקה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/08/2015

החסרת פעימה היא תסמין שכיח של חרדה. ממליץ לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי יש -זה לא מסוכן -אל תדאג

נעמי
    20/09/2015

יש לי כ-600 ביממה וכשיש התקף חרדה
    זה מוחמר .-אבל כשתירגע זה ייפחת.
    גם ספורט מאד מפחית.
    שאלתי רופאה -זה לא מסוכן בכלל.-לא מחלת לב

תעשה המון המון תרגילי הרפיה -מומלץ- ברוך אליצור -העץ,,מעטפת מגן .
    מקווה שעזרתי

נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שחר
    18/08/2015

שלום, אני בת 29 נשואה ללא ילדים מאז ומתמיד הייתי חסרת בטחון ואולי זה הצליח לעורר אצלי חרדות ופחדים כמעט מגיל ההתבגרות, אני נמצאת בדאגנות יתר כרונית לגבי כמעט כל דבר בחיים וזה די נכנס לי למחשבות שהופכות להיות מקובעות על בסיס של דאגנות- דאגה לחיים, למצב המשפחתי, למצב הבריאותי של ההורים שלי, פרנסה, אפילו דברים שקשורים לעתיד הריון, הרחבת משפחה וכדומה. אני מרגישה שאם אני חושבת על משהו ומספיק מאמינה בו אני מרגישה שזה קורה לי ולאחרונה יש לי גם תופעות מוחשיות, לדוגמא פעם אחת במהלך נסיעה עם בעלי הרגשתי סחרחורת ותחושה של לחץ ומאז אני במחשבות מה יקרה אם שוב הוא ייסע וזה יקרה לי ואני ממש מרגישה שזה מציאותי כאילו התת מודע שלי נתפס במחשבה הזאת, או שקראתי באינטרנט על התקפי חרדה וכעת אני חוששת שזה יקרה לי מעין תחושה שחוויות שקורות לי במציאות תופסות מקום ובכל חוויה דומה קורה אותו הדבר אציין שאני כרגע לא עובדת כבר שנה זה התחיל מתחושות של חוסר בטחון וגם ביטויים פיזיים כמו רעידות בידיים שלא אפשרו לי לעבוד ועכשיו אני מרגישה שהתופעות האלה התחלפו באחרות שאם אני אצא לעבודה אני ארגיש זרמים בראש והזעה וזה לא יתאפשר. אני לא יודעת מה לעשות אני במעין מעגל סגור של מחשבות שמרגישות אמיתיות מה לעשות?? :( אציין שהתקופות הטובות בחיי היו כשהפסקתי לחשוב ופשוט זרמתי החרדה לא נעלמה אך היא תפסה מקום בצד והמציאות קיבלה את מקומה אך כרגע כל דבר מלחיץ אותי ולחץ יוצר עוד לחץ האם הפתרון הוא פשוט להפסיק לחשוב ולהניח לתת מודע וגם אם התופעות האלה יחזרו פשוט לא להתייחס??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/08/2015

אם את אכן מצליחה "להפסיק לחשוב ולהניח לתת מודע" ופשוט לזרום ולא להתייחס לתופעות - במילים אחרות, לא לפחד מהפחד או להילחץ מהלחץ - מה טוב. אם לאו, אל תהססי לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית שיסייעו לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שחר
    19/08/2015

תודה על התשובה, מעבר לכך רציתי לדעת האם זה נורמלי או שיש לזה הגדרה רפואית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/08/2015

ההגדרה הרפואית היא (תסמיני) חרדה. אך אל תתני להגדרה הרפואית לבלבל אותך - את אשה בריאה לגמרי שחשה תסמינים של לחץ או מצוקה נפשית קשה. מצוקה נפשית אינה מחלה, למרות שהיא בהחלט מצביעה על הצורך לטפל בסיבות לה, וזו הסיבה שהצעתי לך לשקול פנייה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר להתנדבות
    חני
    12/08/2015

שלום רב.מזה חודשיים אני מתנדבת במועדון לקשישים בדרום הארץ,ואני רוצה לעזוב.זאת גם פעם ראשונה שאני מתנדבת,וחתמתי על ביטוח.רציתי לשאול אם התנדבות כזאת זה מחוייבות?ודבר שני אני צריכה להתקשר למנהלת של המתנדבים ביום ראשון כדי להגיד לה שאני רוצה לעזוב ויש לי חרדה שהיא תחייב אותי.יש לי חרדה מהתגובה שלה.רציתי לשאול איך מתגברים על החרדה? אני מאוד אודה לכם על העזרה זה דחוף לי.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר להתנדבות

הוספת תגובה

• בקשר להתנדבות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2015

התנדבות בעקרון היא שירות הניתן ללא מחוייבות, כך שאין לך שום סיבה לחשוש להפסיק להתנדב בכל עת. אני בטוח שהמנהלת תצטער לשמוע שאת עוזבת אבל תכבד את רצונך ותודה לך על חודשיים של התנדבות. הרשי לעצמך להרגיש חרדה (או כל תחושה לא נעימה אחרת) לקראת השיחה עם המנהלת - זה טבעי לגמרי - אבל אל תתני לחרדה להניא אותך מלדבר איתה. הדרך הטובה ביותר להיפטר מאי הנעימות הכרוכה בהודעה היא פשוט ...לעשות את זה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה?
    חדש
    10/08/2015

שלום אני צעיר בן 22 השתחררתי מהצבא בדיוק הפסקתי לעבוד כרגע רציתי קצת חופש ומנוחה
    באחד הימים הרגשתי פתאום זיעה דפיקות לב חזקות סחרחורת חשבתי שקורה לי משהו ונסעתי מהר למיון במיון עשו לי בדיקות סיטי ראש לחץ דם בדיקות דם הכל יצא תקין ושחררו אותי. לאחר כשבועיים שוב הרגשתי ככה פניתי לרופא משפחה שיבדוק הוא שלח אותי שוב לבדיקות דם ושתן יצאו תקינות לחץ דם תקין. אני לא יודע איך להסביר את זה אבל בתקופה האחרונה אני מרגיש חלש יש לי חולשה מידי פעם אני פתאום מרגיש את הלב שלי דופק חזק סחרחורת לא נרדם ואני נלחץ מהמצב האח זה הוא התקף חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה?

הוספת תגובה

• התקף חרדה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2015

אתה חווה תסמינים שכיחים של מצוקה נפשית. לסוג כזה של מצוקה קוראים חרדה (או התקף חרדה) אם האדם שחווה את התסמינים אינו משייך אותם למוקדי מצוקה חיצוניים בחייו (כמו שחרור מהצבא או הפסקת עבודה) ואז תחושתו היא שמשהו לא בסדר בו. פנה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי שתחזור לעצמך לגמרי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין
    יהב
    10/08/2015

שלום,
    אני נמצא בטיפול קרוב לשנה.
    בהתחלה לא יצרתי קשר עין בכלל.
    אני לא מרבה ליצור קשר עין עם אנשים ובפרט עם המטפלים שלי, שהיו.
    כשהגיע אמצא הטיפול כן הצלחתי להרים את העיניים מהרציפה..
    ועכשיו שוב, לאחר שנה.. אני לא מסוגל להסתכל בעיניים, אני מנסה, זה פשוט לא הולך. אוטומטית הן יורדות.
    למה? מה הסיבה לזה? איך להתגבר?
    האם זה משהו שהמטפלים עושים לא בסדר? האם אני דפוק? אני כבר לא מבין

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עין

הוספת תגובה

• קשר עין - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2015

המטפל בסדר ואתה לא דפוק וגם הסיבה לא ממש משנה - דבר עם המטפל שלך ספציפית על הבעיה הזו ובקש ממנו לתרגל איתך מבט ישיר בעיניים. זה יכול להעשות כסוג של משחק - ואתה יכול בתור התחלה לתרגל להישיר מבט אל מקומות אחרים (כמו חולצת המטפל) - תחילה לשנייה, אחר לקצת יותר, וכך להתקדם בקצב שלך, כשאתה חופשי להסיט את מבטך בתום הזמן הקצוב. אתה תגלה שבתוך זמן לא רב של תרגול תוכל להסתכל במבט חודר גם הישר לתוך עיניו של המטפל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוסומטי
    א
    10/08/2015

שלום,
    רציתי לדעת האם זה הגיוני שלחץ או חרדה או תגובה של פוסט טראומה
    תתבטא בצורה גופנית של הרגשה של ברך תפוסה או כואבת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוסומטי

הוספת תגובה

• פסיכוסומטי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/08/2015

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    14/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הכדורים כבר לא משפיעים?
    ליאת
    06/08/2015

בת 44 כבר שנה לוקחת ציפרלאקס 20 ,אך מרגישה שהכדורים אינם עוזרים לי!!כל שבועיים יש לי את הספטומים הפיזים של התקף חרדה, בעבר לקחתי את התרופה הנ"ל והרגשתי מצויין. מה עושים?

הוספת תגובה

• האם הכדורים כבר לא משפיעים? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/08/2015

הטיפול התרופתי בהתקפי חרדה משלב תפיסה שגויה (- חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (- טיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורש הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בד"כ במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הכדורים אינם משפיעים:

ליאת
    09/08/2015

לדעת רופאת המשפחה המליצה על שיחות והן על החלפת כדורים בשם לוסטרל..לרדת 3 ימים לחצי כדור ציפרלאקס ואז להתחיל 3 ימים חצי כדור לוסטרל וביום הרביעי להתחיל כדור שלם.

מה דעתך על החלפת הכדור? כי אני סובלת מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הכדורים אינם משפיעים: - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/08/2015

אני מניח שאת דעתי על החלפת הכדור קראת באריכות בתשובתי ובמאמר המצוין שם (ובקיצור, לא היית צריכה לקחת את הראשון ואינך צריכה גם את השני). אם כוונתך ספציפית להחלפת הציפרלקס בלוסטרל, הרי שמהבחינה הטכנית אין בזה שום בעייה מיוחדת - שתיהן שייכות לאותה משפחה ודומות מאד מבחינת השפעתן ותופעות הלוואי שלהן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה
    אני
    31/07/2015

שלום רב
    רציתי לדעת מה פירוש המושג התנהגות מינית דיספונקציונלית
    בהקשר של פוסט טראומה ותקיפה מינית ?
    ואיך אפשר לדעת שהפוסט טראומה נגמרה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/08/2015

שלום,
    אני משער שמדובר על התנהגות דיספונקציונלית של הנפגע/ת.
    זאת יכולה להיות כל בעיה מינית שקיימת בעקבות תקיפה מינית. מגוון האפשרויות הוא עצום.
    אפשר לדעת שהבעיה נגמרה כשאין יותר סימפטומים כלשהם, ו/או כאשר אפשר להיזכר בארוע התקיפה ללא תגובתיות.
    ממליץ לך להתייעץ עם מטפל EMDR המתמחה בטראומה מינית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה