מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לחזור לשמחת חייםשלי25/06/2015
שלום.עברתי לפני כמה זמן אהבה נכזבת,ועקב זה איבדתי את שמחת החיים שלי,עד כדי כך שיש לי לפעמים דפיקות לב שחס וחלילה בעתיד אני לא אמצא בן זוג.רציתי לשאול איך אני יכולה לחזור לשמחת החיים שלי גם בלי בן זוג,מה עושים אם הדפיקות לב.אני אשמח לקבל עזרה וטיפ מכם אם יש לכם בלי ללכת לטיפול נפשי זה או אחר אני רוצה לצאת מזה לבד.אשמח לתגובה,תודה רבה ויום ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך לחזור לשמחת חיים - תגובה
ד''ר אודי אורן05/07/2015שלום רב,
אהבה נכזבת היא חוויה קשה שעלולה להשפיע על האדם לאורך תקופה.
ההמלצה שלי היא לברר ממה נהנית בחיים, מה אהבת לעשות (גם אם כרגע לא "בא לך"), מי האנשים שנהנית להיות בחברתם, ולמרות המצב רוח להשקיע בהם זמן ואנרגיה.
לגבי דפיקות הלב אני מציע פעילות פיזית יום יומית ותרגילי הרפיה יום יומיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לבחור צעירמיכאל23/06/2015
שלום רב הנני בן 27 ספורטאי.
לפני כשלוש שנים עברתי פציעה קשה שגרמה לי לסוג של דכאון(לא ברמה של מחשבות אובדניות פשוט תסכול תמידי) לאחריה הצלחתי באורך פלא לחזור לשחק והיה לי חשש גדול שהחזרה לא תצליח בשל הכאבים שמהם סבלתי.
חשוב להדגיש שאני אדם מאוד שמח ומצחיק , דאגן, וכל התופעות הן רק בשנה האחרונה.
מאז החלו נימולים בגוף, עיקצוצים וגם מאוד קשה לי לשפר את הכושר הגופני שלי משום שאני מתעייף נורא מהר(בעבר תמיד הייתי הכי בכושר).
מה גם שאני בתקופה מאוד לחוצה בחיי, אני מתחתן, סיימתי תואר ואני בהתמחות ומשכנתא חדשה על הראש.
היו לי גם כאבים ופציעות לא מוסברות שהחלו, עייפות עייפות ועייפות.
, כאבים לא מוסברים בגוף, תעוקה בחזה.
רופא המשפחה המליץ על ציפרלקס, ניסיתי לקחת שלושה חודשים ולא ממש הרגשתי שיפור חוץ מזה שלא היה חשק מיני. אולי זה עזר אבל לא הרגשתי שינוי בחיים שלי.
עדיין היה לי קשה לישון, עדיין חרדות, לחץ, עצבנות וחוסר כושר.
השאלה שלי היא האם יש משהו שאוכל לעשות?
אגב היום פעם ראשונה השתמשתיברקסיו ספריי ואני מרגיש די טוב.
הבעיה שזה סוג של פלסטר ולא באמת יכול לפתור לי את הבעיה או שכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לבחור צעיר - תגובה
ד''ר אודי אורן23/06/2015הי מיכאל, אני משער שהטראומה של הפציעה ממשיכה להשפיע עליך הן נפשית והן פיזית. אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בטראומה בשם EMDR. טיפול כזה יוכל לעזור לך להשאיר את הטראומה מאחוריך ולהמשיך בדרכך. תוכל למצוא מטפל באזור מגוריך דרך המרכז הישראלי ל-EMDR. אני מתקשה להאמין שטיפול בתכשיר כזה או אחר יצליח לעזור לאורך זמן. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדמיתר22/06/2015
אני מאוד מפחדת מאנשים כבר שנתיים..זאת אומרת אני מפחדת שהם יפגעו בי או שינסו להרוג אותי...אני מפחדת לצאת לרחוב, אני מפחדת להיות בבית שלי. אני פשוט לא מרגישה בטוחה בשום מקום, בכל מקום שאני נמצאת בו אני מפחדת ממה שאנשים עלולים לעשות לי, אפילו אם אני נמצאת עם המשפחה שלי זה ככה..ואני כבר לא יודעת מה לעשות..הייתי אצל פסיכיאטרית היא אמרה שלדעתה אני בסכנה ושאני צריכה טיפול תרופתי אבל אני לא רוצה לקחת אותו..לא יודעת למה..אני פשוט מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין26/06/2015פני לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני מומחה המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. יש סיכוי טוב שבטיפול מיומן תחווי הקלה משמעותית ולא תידרשי גם לטיפול תרופתי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
מיתר28/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתה מפחדיולי11/06/2015
אני כבר לא זוכרת מתי החרדה לא הייתה חלק מחיי. זה כבר מרגיש חלק ממי שאני. החלק שאני לא אוהבת. חושבת להתחיל, בפעם הראשונה, טיפול תרופתי. מתה מפחד. המליצו לי על בדיקת רוק שמתאימה את התרופות בצורה גנטית. ככה שאין מה לחשוש. זה בדיוק בשבילי (ואולי זה לא באמת). אני רוצה קצת יותר מידע על הבדיקה הזאת. תודה.
מתה מפחד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/06/2015טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (הכדורים עשויים להקל על התסמינים, במקרה הטוב, אך הם אינם מטפלים בשורש הבעיה ולכן עלולים אף לקבע אותה, ויש להם גם השפעות לוואי לא פשוטות - תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a]). בכל מקרה הבדיקה הגנטית המדוברת אינה מיועדת לך (אלא לחולי דיכאון, מניה-דיפרסיה וסכיזופרניה). הטיפול המומלץ עבורך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) המשלב טיפול בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית עם תהליך צמיחתי שיתייחס ישירות לגורמים לחרדה, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה משינויים בחיים.סיגל10/06/2015
שלום וברכה.לפני כמה ימים התחלתי עבודה חדשה,ומשהו נוסף בתחום האישי.זה דברים בינתיים שאני לא רגילה אליהם,ועזבתי דברים שהתרגלתי אליהם המון שנים.אני אחרי גיל 40 וכל השינויים האלה גרמו לי לאיבוד הנאות של דברים שאני עושה ביום יום, או הליכות,זה סוג של חרדה.מה אני צריכה לעשות כדי לחזור לשמחת חיים שלי? תודה רבה.
חרדה משינויים בחיים. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/06/2015זה רק טבעי ומתבקש שתחווי תחושת חרדה ואובדן הנאות שהיו לך בתגובה לשינויים המופלגים שחלו בחייך. גלי יותר סבלנות ואמפטיה כלפי עצמך, קבלי בהבנה את הצורך שלך בתקופת הסתגלות שבמהלכה את עשויה להרגיש מצוקה כזו או אחרת, ולאחר שתתיצבי בעבודה ובחיים החדשים, נסי לחזור ולשלב שוב בחייך לפחות חלק מהדברים שהסבו לך הנאה בעבר. אם את מתקשה בזה, אל תהססי לפנות לפסיכולוג למספר שיחות של תמיכה והכוונה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה, פעם ראשונה שזה קורה לייעל09/06/2015
שלום, אני בת 26 נשואה עם שני בנות.
לפני כחודשיים יצאתי עם חברות למועדון והתעלפתי שם, הרגשתי חוסר חמצן ומחנק. מאז חיי התהפכו יש לי טראומה איני יכולה להיות במקום סגור או במקום עם הרבה אנשים, אני מרגישה מחנק סחרחורות ותחושת עילפון. ומאז הכל נראה לי אפל ושחור ויש לצייו שאני בן אדם מאוד שמח ומצחיק ומאז שזה קרה אני מרוחקת מכולם ולא רוצה להיות במקום הומה אדם. הבנות שלי סובלות מזה מאוד!!! בבקשה עזרה מה לעשות והאם זה יעבור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה, פעם ראשונה שזה קורה לי - תגובה
ד''ר אודי אורן09/06/2015הי יעל,
חווית התקף חרדה שהתפתח להפרעת חרדה.
פני בדחיפות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
טיפולים אלו יוכלו לעזור לך במהירות ולחזור לתפקוד רגיל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כלליתלירון04/06/2015
מאיפה להתחיל? בת 23. סובלת מחרדות מגיל 16 בערך.
עברתי כל מיני תקופות. כל מיני טיפולים ללא הצלחה וכדורים.
כיום לוקחת מעל שנתיים כדור קבוע : פרוטין 20 מ"ג - כדור וחצי כל יום.
השורש לא ידוע, אין טראומה ידועה או זכורה שהביאה אותי להתפרצות החרדה הזאת.
אך כיום אין לי עצמאות , תלותית ולא יכולה אף פעם להיות לבד גם לא בבית.
לא יוצאת לשום מקום בלי אדם נוסף ובעצם מתנהלת כמו ילד קטן שחייב ליווי ושמירה לכל מקום ואפילו בבית שלו לא יכול להיות לבד.
הלבד מלחיץ אותי ומכניס אותי ישר לפאניקה.
נסיתי טיפולים רבים מעבר לפגישות עם פסיכולוג ומעקב אצל פסיכיאטרית:
טיפול המאופטי, טיפול אצל ד"ר אורה גולן, ביופידבק ועוד. כלום לא באמת עזר.
כל השנים האלה אני מטופלת ומנסה טיפולים שונים אבל שום דבר לא באמת עוזר. הגעתי לגיל 23 ואני נמצאת במצב גרוע ללא עצמאות, חיי תלות.
אני עובדת כל יום כמו כולם .. בעבודה הכל בסדר, לא רואים עלי דבר כאילו אני אדם רגיל. אבל מה שלא יודעים זה שהוריי לוקחים ומחזירים אותי לעבודה כיוון שלבד אני לא יכולה. הוצאתי רשיון לפני שנתיים ויכולתי לנהוג מדי פעם עם ליווי. היום גם את זה אני לא מסוגלת.
אני לא יודעת איזה טיפול עוד לנסות. רק יודעת שחייבת את העצמאות שהייתה לי פעם, כשהייתי בת 15 ויכולתי לעשות כל כך הרבה דברים שהיום אני לא מסוגלת...
מה אני יכולה עוד לנסות? חשבתי על היפנוזה. אני כבר לא יודעת , נראה שנסיתי הכל...מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה כללית - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/06/2015לכאורה את מתארת מצב נואש (שלצערי שכיח הרבה יותר מדי) - שבע שנים של חרדות שרק הולכות ומצמצמות את אופקייך, כל הטיפולים לא עזרו וכו'. לדידי, כפסיכולוג קליני המסייע יום יום לאנשים להיפטר מחרדות (ומדפוס ההימנעות הנרחב שהחרדות גורמות) בתוך מספר מצומצם של פגישות, מדובר בשילוב של ראיה שגויה (חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (טיפול תרופתי בתסמינים במקום התייחסות למצוקות הראשוניות) שבין השאר גם פוגע קשות בדימוי העצמי ובצמיחה האישית לאורך שנים. את יכולה להבין מדברים אלה שאני אופטימי גם לגבי היכולת שלך לעשות מהפיכה בחייך בטיפול הולם. כהמלצה כללית, מדובר בטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מנהיגהדנה03/06/2015
שלום רב,
יש לי פחד מנהיגה. אם אני נוהגת, זה חייב להיות במקום שאני מכירה את הדרך.
לאחרונה עברתי דירה למקום שהכניסה והיציאה ממנו היא רק באמצעות גשר ואני מפחדת מגשרים, כבישים מהירים וכו'.
מה שמפחיד אותי בגשרים זה הסיבובים החדים בגובה.
אני ממש סובלת מהבעיה הזו. כשאני נוהגת בגשר הנ"ל למשל, אני מתחילה להזיע, כולי מכווצת ואני בקושי נושמת.
עצות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מנהיגה - תגובה
ד''ר אודי אורן03/06/2015לדנה שלום,
את סובלת מבעית חרדה מוכרת.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
שיטות טיפול אלו יוכלו לעזור לך להתגבר על הקושי ממנו את סובלת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופה..בר27/05/2015
שלום דוקטור
בת 27 טופלתי בעבר בציפרמיל/לקס במשך 5 שנים וההשפעה שלו לצערי הופסקה גם עם העלאת מינון.נשארתי עם תופעות לוואי של התרופה בלבד ועם חרדות.
בלית ברירה הוחלט להחליף את התרופה ללוסטרל 100 מג - התופעות לוואי התחילו רק לאחר 5 ימים בכל הכוח - חוסר שקט קיצוני בלבול כאבי בטן שלשולים בחילות חולשה צמרמורות כיום אחרי 10 ימים עם הכדור אך נותרתי עם חולשה מטורפת -תחושת חולי ובחילות למשך 6 שעות אחרי לקיחת הכדור.וכמובן החרדה שלא השתפרה עדיין .האם התופעות לוואי כבר היו צריכות לעבור ? עם הציפרמיל סבלתע רק יומיים.והאם לוסטרל פחות פוטנטית מציפרמיל ?
2. אני מעוניינת להעביר את המרשם לקופה ולא באופן פרטי יותר.אך עדיין חוששת אם יש לרישום פגיעה בדברים כמו רישיון וכו מזמנים לועדות וכדומה ?
ומה עילה לפסילה?
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלפת תרופה.. - תגובה
ד''ר אודי אורן27/05/2015לבר שלום,
מצטער לשמוע על הקושי הגדול.
ממליץ בחום להיות בקשר עם הרופא שרשם את התרופות. ממליץ לך לדבר עם הרופא לגבי המעבר לקופה.
התופעות שאת מתארת אינן נדירות אבל הן בהחלט בתחום הקשה.
ממליץ לך בחום לשקול לשלב טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT כדי שבעתיד תוכלי לתפקד היטב ללא טיפול תרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממקום סגורריקי15/05/2015
שלום לכולם.. אני בת 40 כבר תקופה ארוכה אני סובלת ממקומות סגורים.מעליות .אפילו אם הבית סגור אני חייבת שהחלון יהיה פתוח נהיה לי חם ומרגישה לחץ .ואני חושבת שתכף לא יהיה לי אוויר ואני עומדת למות.אין לי בעיה לטוס למשל.איך מטפלים.ואיך זה נקרא?אשמח לייעוץ תודה. עברתי המון בחיים האם יכול להיות שזה השפיע? אשמח לעזרה תודה.יש תרופה משהו טבעי שאוכל לקחת ?
פחד ממקום סגור - תגובה
ד''ר אודי אורן30/05/2015לריקי שלום,
לתופעות שאת מתארת קוראים התקפי חרדה והם קשורים לא פעם לכך שהאדם עבר חוויות קשות בחיים. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT . יש תרופות טבעיות שתוכלי למצוא בבתי מרקחת או חנויות טבע אבל יעילותן לא גבוהה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה מזה שנתיים לאחר התקףחרדהמורן14/05/2015
אני בת 26 , לפני שנתיים קיבלתי התקף חרדה ,בהתייעצות פסיכ נטלתי 10 מג רסיטל ואלפרוקס כSOS ,התקף החרדה נעלם אך קשיי נשימה נותרו עד היום ,אני לא מצליחה לנשום כמו אדם רגיל,רק האמונה שלי באלוקים יתברך עוזרת לי . העבירו אותי אחכ לציפרלקס 15 מג ואלפרוקס SOS, באוקטובר האחרון הפסקתי ליטול כדורים וזה לא היה בהדרגה, הפסיכיאטרית אמרה לי לא ליטול יותר ולפנות לCBT ועד כה לא פניתי . לפני חודש קבלתי שוב התקף חרדה ומאז ועד עכשיו אני נוטלת קסאנקס 0.5 מג כמעט כל יום, כמובן עדיין עם קשיי הנשימה,הם לפעמים מאוד מעציבים אותי וחשוב לציין שאני בן אדם מאוד שמח ומאוד כועס בקיצוניות.
דבר נוסף, אבא שלי וחלק מאחיותיו גם נוטלים כדורים פסיכיאטריים .
השבוע היתי במרכז לבריאות הנפש בעירי ופסיכיאטרית אחרת המליצה לי ליטול סרטרלין(לוסטרל) 100 מ"ג ליום , היא לא אמרה לי ליטול בהדרגה אלא ישר להתחיל ב100 מג' .
מה דעתך על כך שאמרה לי להתחיל יש ב100 מג' ובלי הדרגה?
בנוסף , האם קסאנקס בעלת השפעה כמו הקלונקס??
ואם שמעת על אנשים שקיבלו התקף חרדה ומאז כבר כמה שנים עם קשיי נשימה למרות שכל הבדיקות הגופניות תקינות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה לאחר התקף חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/05/2015אתחיל מהסוף - קשיי נשימה הם אחד התסמינים השכיחים של מצוקה נפשית. (התקף חרדה הוא רק ביטוי למצוקה נפשית, ומזוהה ככזה בעיקר כי האנשים שחווים אותם אינם מקשרים בין החרדה למצוקותיהם הראשוניות.) קסאנקס וקלונקס שייכות לאותה משפחה של תרופות הרגעה, הבנזודיאזפינים, ולכן הן דומות מאד מבחינת השפעתן ומסוכנותן. את יכולה לקחת לוסטרל 100 מ"ג ע"פ המלצת הפסיכיאטרית. עם זאת, ממה שכתבתי בסוגריים את יכולה להבין שכל הטיפול התרופתי בך היה שגוי מלכתחילה - תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ להתקף חרדה (התרופות עשויות להקל על התסמינים, במקרה הטוב, אך הן אינן מטפלות בשורש הבעייה, ולכן עשויות אף לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי מזיקות. הטיפול המומלץ הוא כאמור טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשתיים-שלוש שיחות כדי לשים את כל הסיפור הזה מאחורייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מלאה פחדיםליאור07/05/2015
יש לי ילדה בת 7 שמלאה פחדים מכלבים ןכל מיני זוחלים. מבדיקות. מאתגרים. למה היא בגילה היא צריכה להיות כזו. איך היא תתמודד עם החיים. היא גם מאוד ביישנית ולא יודעת ליצור קשר עם ילדים.
ילדה מלאה פחדים - תגובה
ד''ר אודי אורן09/05/2015לשירן שלום,
על השאלה "למה" אין לי תשובה ברורה. מדובר בשילוב של מבנה בסיסי איתו הילדה נולדה, התנסויות בחייה והסביבה בה היא חיה.
אם את מזהה שיכולת ההתמודדות שלה לא משתפרת עם הזמן, אני מציע לפנות לייעוץ הורים ו/או לטיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה בילדים. איני ממליץ על טיפול ממושך, אלא על מספר פגישות קצר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול יותר. בבקשה עזרתכםא02/05/2015
מזה חודש אני נמצא במצב של חרדה בלתי נסבלת. אני בחור בן 34. יש לציין שכבר המון שנים אני סובל מחרדה, דיכאון ואוסידי. בחודש וחצי האחרונים, בעקבות צורך במעבר דירה, התעוררו אצלי פחדים מפלצתיים ואוסידי בלתי נשלט. כל רגע מחיי הוא גיהנום. אני מרגיש לחץ עצום בחזה, מתח בכל הגוף, תחושת קטסטרופה, חוסר יכולת לתפקד, אימה אימה אימה. כל יום או יומיים אני מתפרק בהתקף בכי בלתי נשלט, וזה קורה גם ליד אנשים. אין לי כוחות יותר. אני סובל ברמה הגבוהה ביותר.
התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני שבועיים, טיפול CBTף היו לי כבר 4 פגישות- אבל בינתיים זה ממש לא עוזר. אני גם מנסה לעשות מדיטציה, אבל זה גם לא ממש עוזר. כואב לי כל כך.
כבר שנים אני מטופל בתרופות ממשפחת הSSRI והSNRI, ללא הואיל. כמו כן, מדי פעם אני נוטל כדורי הרגעה- זנקס, ואבן ועוד (אבל מנסה לא להתמכר).
יש לציין שאני סטודנט, בשנה השלישית ללימודים, ואני רק רוצה לשרוד בהם. אבל אני ממש לא יכול להמשיך ככה.
אני לא יודע מה לעשות...רציתי לשאול- אני מרגיש שאני לא יכול להיות בדירה שלי ואין לי איפה להיות. אני חייב מנוחה כלשהי חייב חייב.
מה דעתכם על האופציה של אישפוז יום? האם אשפוז כזה יכול להואיל לי? האם הוא יכול להוביל לאשפוז במחלקה סגורה חס וחלילה? אני לא במצב של פגיעה עצמית או באחרים, או בשום מצב פסיכוטי. איך אני מבצע מהלך כזה?
כמו כן- הבנתי שיש מיון פסיכיאטרי למקרי חירום. אם אני מגיע למיון כזה, האם יאשפזו אותי? האם זה יכול לעזור לי??
בבקשה ,בבקשה, עזרו לי.
מהי "מחלקה פתוחה"?
כמו כן- אם יש מישהו שרוצה לדבר אתי, מישהו שחווה בעבר או חווה עכשיו חרדה בלתי נסבלת כזאת, ורוצה ליצור איזה חוג של שיתוף, של הבנה, של קבלה- זה כל כך חשוב.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יכול יותר. בבקשה עזרתכם - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/05/2015אענה תחילה על השאלות העובדתיות: אתה יכול לגשת לחדר מיון בכל עת של מצוקה; רוב הסיכויים שתקבל שם, לכל היותר, זריקת הרגעה (זהה לכדורי ההרגעה שציינת, רק במינון גבוה יותר). הסיכוי שתאושפז מרצונך שלא במצב של סיכון מובהק לעצמך ולאחרים הוא אפסי. בכל מקרה אין מדובר באשפוז בכפייה או במחלקה סגורה (ממנה אינך יכול לצאת ללא אישור). אתה יכול לקבל (בעקרון) שירותים אמבולטוריים (= כמטופל מבחוץ) במרכזים לבריאות הנפש, שם הטיפול חינם (או כמעט חינם) ובד"כ אינטנסיבי יותר מאשר נהוג בטיפול פרטי או בקופ"ח. במצוקה אקוטית (ובכלל) כדאי לך להיוועץ עם פסיכיאטר (באופן פרטי או דרך קופ"ח) לקבלת טיפול תרופתי אופטימאלי. אתה יכול להתקשר גם אלי לייעוץ מפורט עוד יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ודפיקות לבאיילה01/05/2015
שלום לכם.אני כרגע לא מטופלת פסיכיאטרית או פסיכולוגית מסיבה אישית מסויימת.למרות זאת טופלתי בעבר ונתנו לי כדור קלונקס ופנארגן.לפסיכיאטר פרטי אין לי כסף לשלם כרגע.אז אני ממש בבקשה רוצה את עזרתכם,אני לפעמים בערב סובלת מדיכאון וחרדות עם דפיקות לב אודה לכם מאוד עם תתנו לי טיפ לפחות איך להקל על עצמי עד שאמצא טיפול נכון לקבל,אני ממש רוצה להרגיש טוב בערב ואין לי כרגע למי לפנות אני מאוד אודה על עזרתכם תודה ויום טוב.
חרדות ודפיקות לב - תגובה
ד''ר אודי אורן01/05/2015לאנה שלום,
המלצות:
* הכניסי פעילות פיזית לסדר היום שלך
* בצעי תרגילי הרפיה או מדיטציה כל יום
* נסי לבלות עם אנשים בשעות הקשות
* שקלי לפנות לטיפול דרך קופת חולים
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך לדעתרון30/04/2015
איפה עובר הגבול בין הצורך לדעת מה קורה לילד שלך לבין הצורך שלו בפרטיות ???
מה נכון וראוי לעשות כאשר אתה חושב שהוא מתנהג באופן שאינו ראוי לו, וכאשר אתה יודע בוודאות שהוא לא אומר לך את האמת... שהוא מתנהג בצורה שתגרום לו להתחרט על מעשיו ?
אני חרד לאושרו של בני ורוצה שיהיה לו רק טוב
אך מתקשה לסמוך על הבחירות שלו, בזוגיות, ובסגנון הבילוי.
אני מניח שחלק גדול מהבעיה הוא שלי, הפחד ממה יגידו אם ידעו... או התחושה שכהורה לא ממש מילאתי את תפקידי כראוי ואולי לא כיוונתי אותו מספיק טוב לחיים.
איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצורך לדעת - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/05/2015העלת את אותה שאלה במספר פורומים, רון - התייחסתי לשאלתך בפורום אחר שאני מנהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אפשר את דעתו של ד"ר אודי אורן
רון01/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצורך לדעת - תגובה
ד''ר אודי אורן01/05/2015שלום רן,
קשה מאד לענות על השאלה הזו בלי לדעת יותר פרטים.
ברור לי שאתה דואג ככל הורה טוב לעתידו של בנך.
תמיד קיים מתח בין הצורך לאפשר לילדים ללמוד מנסיונם ולפתח עצמאות לבין הרצון להגן עליהם מפני עשיית טעויות.
נראה לי שפגישה או שתיים עם איש מקצוע יכולים לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)