פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות אחרי לידה
    שירן
    27/12/2015

לפני שנה וחצי ילדתייי בת מקסימה הכול טוב ויפה ..חצי שנה אחרי הלידה פתאום ביום בהיר אחד קבלתי התקף חרדה ראשון בחיי . לא הבנתי מה קורה לי הרגשתי שאני ממש משתגעת באותו רגע החיים שלי התפכו אני לא זוכרת אותי באי שקט כול הזמן לאטוב לי ... .. אני סובלת ממחשבה וסיוטים שלא עוזבים שאני ישתגע .. זה מפחד אותי רצח ..אבל כול היום אני חושבת על זה שאולי אני ישתגע . אני חולמתעל זה אני לא מצליחה לשחרר את זה מהראש ...
    מה עושים .. אני חושבת להכניס להריון ואני מפחדת ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות קשות אחרי לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות אחרי לידה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/12/2015

הי שירן,
    את לא הולכת להשתגע.
    הפחד מלהשתגע הוא אחד מהסימפטומים של התקפי חרדה.
    זה סיוט. זאת לא המציאות.
    ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
    אם יהיה צורך תוכלי גם להעזר בטיפול תרופתי.
    רוב האנשים שסובלים מהתקפי חרדה מצליחים להתגבר עליהם בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד.
    ממליץ להמתין עם הכניסה להריון לזמן מה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחורים
    שירלי רוז
    22/12/2015

ראיתי תמונה של יד עם מלא חורים ואני לא מפסיקה לראות אותה בראשי ולקבל חרדות בחילות ופחד.גופי רועד ואיני יכולה להסץכל על משהו מבלי לדמיין את התמונה מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחורים

הוספת תגובה

• פחד מחורים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/12/2015

התמונה מבהילה ללא ספק במבט ראשון, שירלי. (מתוך סקרנות בדקתי אותה בחיפוש התמונות של גוגל ומיד הבנתי שמדובר לא במחלה אלא רק במישהי ששמה שכבת איפור עבה על היד ואז עשתה באיפור נקבים...
    למעשה, המאמץ הנואש שלך שלא להביט ו/או לחשוב על התמונה רק מקבע אותה בראשך ואילו הדרך היעילה ביותר להיפטר מתסמיני הפחד היא דווקא להביט בתמונות וקליפים הנמצאים בעמוד המדובר בגוגל (עד שתתרגלי ולא תראי בהן משהו מפחיד או מגעיל במיוחד). אם קשה לך אם כל זה אל תהססי לגשת לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה עמוקה מאוד בטיסות
    קלר
    21/12/2015

היי אני בת 19, ואני מחוייבת לטוס כ-8 פעמים בשנה , די מסובך להסביר למה אבל אני פונה אליך לעזרה כי יש לי חרדת טיסות , מרוב ששמעתי על התרסקויות ויש לי דמיון מאוד מפותח ( אני חושבת שזכיתי במדליה בדמיון מפותח) אני תמיד חושב על התסרקות , אני לא יכולה לסבול את זה , אני עולה למטוס , נגיד אתמול חזקתי ממטוס, במטוס אני רועדת , טכיקרדיה דופק מגיע עד ל-210 לדקה , אני מרגישה שיש לי מחסור בחמצן , רגליים משתטקות , אני חושבת רק על ההתרסקות , חושבת ומדמיינת שעוד שניה הוא נופל ובכל שניה יש רעידה ממש חזקה , והלב שלי ממש כואב החזה מאוד כואב הראש , תחושת בחילה , נשימה כבדה וקשה ועמוקה, אין לי לאן לפנות , אני מפחדת מאוד מאוד מטיסות , גם אם אנשים מרגיעים אותי במטוס , ואומרים ש-1 ל-11 מיליון זה התרסקות , זה לא מרגיע , פשוט כלום , אני אבודה , אני מרגישה שאני צריכה שבועיים לפני ואחרי להיות בסוג של חרדה ומחשבה , אולי אני אמות ביום הזה , ואומרת לחבר שלי תמיד ״אם אני אעבור את זה ״ אז.. ״אם אני לא אמות ביום הזה״.. אציין שרק מטיסות אני מפחדת ובאופן יומיומי אני לא מתנהגת ככה בכלל , אני מוכנה לקחת תרופות (אבא שלי יכול לתת מרשם ) אם תוכל לצין תרופה , אני מוכנה להכל כל עוד זה זול כי גם כסף אין לי , אני מאוד אשמח לעזרה כלשהי כי אני בבעיה עמוקה מאוד ובוכה ומתעוררת עם פנסים בעיניים בגלל זה:(

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה עמוקה מאוד בטיסות

הוספת תגובה

• חרדה עמוקה מאוד בטיסות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/12/2015

שלום,
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR. אם אין לך כסף אני מציע שתפני לקופת חולים ותבקשי טיפול. את יכולה גם להעזר בתרופות במהלך הטיסה שכל רופא יוכל לתת לך.
    חשוב לי להדגיש שתרופות לא יפתרו את הבעיה ולכן אני ממליץ לך לא להסתמך רק על העזרה התרופתית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    09/12/2015

איך אפשר לטפל בחרדה פתאומית באופן מיידי בלי תרופות ובלי ללכת לטיפול? מה כלים שאני יכולה לעזור לעצמי? אשמח מאוד על הטיפים תודה רבה וערב נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דילגת עלי

חני
    11/12/2015

למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/12/2015

שלום,
    הכלים שאת יכולה להשתמש בהם כוללים פעילות פיזית יום יומית, ביצוע תרגילי הרפיה 2-3 פעמים ביום, המצאות בחברת אנשים תומכים, פעילות שאת מוצאת בה עניין והנאה, ונסיון להבין את מקור החרדה ואיך אפשר להביא לשינוי.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חני
    13/12/2015

שבוע נפלא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רמוטיב
    תותי
    02/12/2015

שלום, התחלתי ליטול היום רמוטיב 500. אני מבינה שלוקח לתרופה זמן להשפיע... האם ניתן לצרוך במקביל כמוסות צמחים וויטמינים שרכשתי ללא מרשם המיועדות להרגעה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי רמוטיב

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רמוטיב - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/12/2015

כן. עם זאת, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בדיכאון ו/או בחרדה כמחלות בפני עצמן בשעה שהן רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בדיכאון וחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותית ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מתמשכת
    אירית
    23/11/2015

שלום וברכה..

בת 34, אימא לילדה בת 3 , מתחילת השבוע בסטטוס חדש- גרושה.
    מהרגע שהחלטתי להתגרש (לפני 3 חודשים) התחלתי טיפול פסיכולוגי פרטי בשיטת CBT. אני בעלת מודעות מאוד גבוהה כלפי עצמי. מגיל 15 התחלתי בחששות כבדים לגבי הריח שלי (אז התחיל כל נושא ההזעה) ועם הזמן הבנתי שאני סובלת מהזעת יתר. במרוצת השנים הזבוב הפך לפיל וכיום אני והמטפל הגענו למסקנה שאני עם חרדות מאוד עמוקות בגבול האובססיביות קומפולסיביות. זה חזק ממני על אף המודעות שלי אליהן. על אף העקשנות שלי להתנגח בחרדות האלו ולהמשיך לחיות כ"נורמאלית" ולהראות לסביבה כמה אני חזקה. החוסר מיצוי של יכולותיי , ההימנעות מתוך הפחד תוקעים אותי במקום והגעתי להבנה מעמיקה כי הגיע הזמן לחשוף את הפחדים ולקרוא להם בשמם -חרדות.
    אני והמטפל היום דיברנו על שימוש בעזרה של תרופות יחד עם הטיפול הפסיכותרפי ואני פתוחה לכך...שאלתי היא איזו תרופה נוגדת חרדות יעילה? בעלת תופעות לוואי מועטות? אשמח להכוונה בנושא :)
    תודה רבה על הסבלנות בקריאתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מתמשכת

הוספת תגובה

• חרדה מתמשכת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/11/2015

שלום אירית,
    פורום זה אינו ממליץ על שימוש בתרופה כזו או אחרת על בסיס מידע של כמה שורות. אני מציע לך לפנות לרופא פסיכיאטר שימליץ לך על תרופה כזו או אחרת על בסיס היכרות איתך.
    את חווה תקופת מעבר קשה ולא פעם בתקופה כזו סימפטומים מתגברים. אני מבין שהטיפול לא מצליח לעזור לך להתגבר על הקושי. ממליץ לך לשוחח עם המטפל על מה הן האפשרויות בנוסף לטיפול תרופתי.
    אני ממליץ לך בכל מקרה להמשיך בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משתן!
    נועה
    20/11/2015

היי אני בת 22. סובלת מחרדות פלוב מינוס שנה.
    תמיד הייתי גם בילדותי, ילדה ונערה מאוד היפוכונדרית אבל אף פעם לא חוויתי חרדות. החרדות שלי התחילו לפני שנה, הייתי מקבלת דופק מהיר וקוצר נשימה כשלא הייתי נמצאת בבית. למשל עם חברות בבתי קפה וכו'. היה כמה פעמיים ונגמר ונשכח ממני מהר.
    לפני 8 חודשים היה לי חיידק בקיבה. לפני שגילו לי הייתי מרגישה תמיד תחושה של מחנק ומשו תקוע בגרון. סבלתי מחרדות, לא הייתי אוכלת, לא הולכת לעבודה, ממש לא תפקדי בערך חודש עד שגילתי על החיידק והתחלתי טיפול אינטביוטי , וכך לאט לאט החרדות מחנק פחתו, חזרתי לאכול ועברו. ועכשיו, חרדה חדשה ויותר קשה. לפני שבוע וחצי הלכתי בדרכי הביתה והרגשתי צורך עז לשתן, מטבעי תמיד הייתי יכולה להתאפק לא משנה היכן אני. פתאום הרגשתי חוסר שליטה על השתן, שממש עומד לצאת נכנסתי לחרדה דופק לב מהיר, רעידות,מפחד לעשות פיפי ליד אנשים ברחוב( חשוב לציין שהייתי במרחק של 2 דק מביתי) ופשוט מאותו יום יש לי פחד ללכת ברחוב שלא ארגיש פיפי, לנסוע בתחבורה ציבורית, הפסקתי ללכץ לעבודה ללימודים. אני מרגישה שאני משתגעת ואני לא יודעת מה לעשות עם זה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה משתן!

הוספת תגובה

• חרדה משתן! - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/11/2015

אין צורך להשתגע - פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בקבלת פרספקטיבה נכונה לגבי מהות ומשמעות החרדה כדי להקל עליך משמעותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות, פעימות מוקדמות, ניתוח רע
    גדי
    18/11/2015

עברתי ניתוח הרניה דו צדדי, לפני מספר חודשים,והסתבך לי כל העסק מסיבה שלא ברורה לי עדיין, באם זה מפשלה או מתופעה אפשרית שלא ידעתי עליה, אני סובל מאוד מתופעות איומות בבטן, תחושת צריבה או גירוי מטרף בצד בו היה הבקע, ותחושת אי נוחות כללית בבטן עצמה,, כאילו שאכלתי גבס תחושת כבדות בפנים, כאילו קיבלתי בוקס לתוך הבטן, התופעות גורמות לי סבל רב, כמעט ולא יכול לתפקד מזה,חושב על מה שעובר עליי, ומאוד מיתענה מהכל, זאת הייתה טעות חיי ללכת לניתוח הזה, שעכשיו אשלם עליו את מחיר הסבל שעלול להשאר לכל החיים, רופא המישפחה אומר שאינו יכול לעזור לי להקל על סיבלי, כיחרורג הקופה שלח אותי אל המנתח , "שהם יתמודדו עם זה" , והמנתח אמר לי שאינו יודע מה הגורם לתחושות שלי וזה לא מהניתוח...,
    [כל התחושות שלא היו קיימות עד הניתוח, והחלו 4 ימים אחריו] סובל גם מפעימות מוקדמות, שלאחרונה חזרו אחרי זמן רב שלא הרגשתי את זה, יש לי פגיעה במיתרי הקול אולי מעבודה שכללה דיבור רב, הרופאים לא נתנו לי תשובה ברורה ממה הצרידות הקשה, קיימת, אני יושב בבית ומאוד סובל, גופנית ונפשית, חרדות יש לי גם שרק היתגברו מכל מה שאני עובר מאז הניתוח, הרופא רשם לי רסיטל, שאותו אני פוחד לקחת, אחרי שהבנתי שהוא עשוי לגרום שינויים בקצב הלב, ואני עם הפעימות המוקדמות, ופירפור הפרוזדורים שהיה לי לפני כשנה, ממש לא צריך בעיות נוספות, אני לא עובד, כי מה שיכולתי לעשות, עבודת הסקרים, לא יכולה להתבצע כעת,יש לי נכות כללית, מב,ל, ואני מוגבל פיזית למשל, לא יכול להרים דברים כבדים, כי יש לי בעיית ברכיים , ניוון הסחוס,בעיות... הסבל מתוצאות ניתוח הבקע, איום ונורא, מצב מורכב ,זה ברור לי, מה עושים במצב כזה?

הוספת תגובה

• חרדות, פעימות מוקדמות, ניתוח רע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/11/2015

אתה צריך לפעול בכמה מישורים. לגבי ניתוח ההרניה, כדאי לך להתייעץ עם מומחה בלתי תלוי בתחום, במיוחד בשאלה האם יש כאן מקום לתביעה בגין רשלנות רפואית. מומחה שכזה יכול גם לייעץ לך כיצד לטפל רפואית בהשלכות הניתוח. אתה זקוק גם לסיוע נפשי, כמובן, ובעניין זה תוכל לפנות לקופה לקבלת טיפול פסיכולוגי מסובסד. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם פחד ממות
    אנונימית
    16/11/2015

היי ותודה מראש,

הרבה פעמיים אני מרגישה ממש פחד שמשהו יקרה לי או ליקרים לי, בעיקר פוחדת מתאונות דרכים.

אם יש לי נסיעה (העבודה שלי כרוכה בנסיעות) ארוכה, אני מאוד חושת יום לפני, אבל ברגע שעולה על הכביש אני מאוד רגועה, במצב-רוח טוב ונוהגת בצורה רגועה בנתיב הימני וכו'.

אבל עדיין, אני מאוד חוששת אם מישהו נוסע בלילה וכו'.
    לפעמים הפחד הזה ממש מוריד לי את המצברוח, משתק אותי, ומרגיש לי שזה יותר מ"חשש רגיל".

איך אפשר להתמודד עם זה? זה מאוד מלחיץ אותי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם פחד ממות

הוספת תגובה

• התמודדות עם פחד ממות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/11/2015

החשש מתאונות דרכים מובן לגמרי ועלול להיתפס כחרדה יתרה בעיקר אצל מי שתופס את החשש כ"יותר מחשש רגיל" ומסתבך עם ה"לחץ מהלחץ" (או "הפחד מהפחד") עצמו בספירלה שאין לה תחתית. מתן לגיטימציה לחשש (ולרגשות בכלל) ונקיטת אמצעים הנגזרים מהרגש (נהיגה זהירה, עזרי בטיחות כמו מוביל איי וכד') יקלו עליך משמעותית. אם לא די בהנחייה זו, אל תהססי לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, אינך זקוקה ליותר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריגרסיה בביטחון העצמי
    אמא
    16/11/2015

שלום, בת 32, אמא לתינוק ונשואה. בעלת תואר שני בהצטיינות ועוסקת בתחום זכויות האדם. הסובבים אותי מתארים אותי כאסרטיבית, דברנית, וורבלית וכרזמטית. יחד עם זאת אני ולמרות מה שאני מצליחה להפגין אני לא מרגישה כך כל הזמן. לעיתים תכופות אני מרגישה חוסר ביטחון להתנגד לדברים שמפריעים לי. כמו אחות שביצעה לי בדיקת דם ונורא הפריע לי שלא החליפה כפפות ושתקתי לאחר מכן אכלתי את עצמי עלזה ששתקתי. לפעמים פשוט שותקת, מפחדת להעיר, מפחדת להיות ביקורתית מרגישה שלא רוצה להתמודד עם העימות שיווצר. או מוצאת את עצמי חושבת רבות מה תהיה תגובת האחרים. הקופאית בסופר, האחות בקופת חולים, חמותי, אחותי.... ממש מרגישה נסיגות בבטחון העצמי שלי.אפילו התפטרות ממקום העבודה האחרון הגשתי באימייל והיה לי קשה ליזום שיחה. הסובבים אותי לא רואים את זה ותמיד מקבלת ביקורת על כך שאני שמה לב לדברים הקטנים, מותחת ביקורת ואסרטיבית. מתנצלת על אורך ההודעה אבל אני בעצמי לא מצליחה להבין את הניגוד הזה. מה עובר עליי ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריגרסיה בביטחון העצמי

הוספת תגובה

• ריגרסיה בביטחון העצמי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/11/2015

בנוסף להיותך אסרטיבית, וורבלית וכריזמטית, את גם פרפקציוניסטית ושופטת את עצמך ע"פ סטנדרטים גבוהים עד בלתי אפשריים. הדימוי העצמי שלך נסוג כי את מייחסת לעצמך כשלונות מביישים בכל פעם שתפקודך אינו מושלם. במקום להלקות ולהתנכר לעצמך כשתפקודך נופל מהסטנדרד, קבלי את העובדה שאת, כמו כולם, מתקשה וטועה לעיתים מזומנות (ואפילו חוטאת לעיתים בחוסר אסרטיביות). מדובר בזכות בסיסית, ואז גם תוכלי גם להתפנות ללמוד מהטעויות ולהשתפר... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מלאכול
    ליאור
    16/11/2015

אני מפחדת לאכול ולא אוכלת ועם לוקחת ביס מפחדת לבלוע
    מפחדת מחנק או היתקעות מפחדת לאכול
    ומקבלת התקף באמצע ארוחה זה גורם לי לחרדות .
    זה פגע בי שאני לא אוכלת .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלאכול

הוספת תגובה

• פחד מלאכול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/11/2015

החשש מחנק או קושי בבליעה שכיח מאד וקל להבין מדוע - נשימה ובליעה הן פעולות פשוטות ואוטומטיות שאנחנו בד"כ לא שמים אליהם אך הן רגישות מאד ללחץ. לעיתים די בעצם המודעות לנשימה או לבליעה (או לאפשרות שלא נוכל לנשום או לבלוע) כדי להלחיץ אותנו במידה שתפריע לנו לנשום או לבלוע בפועל. מרבית האנשים מצליחים להרגיע את את עצמם בתוך דקות (במקום להילחץ מהלחץ) או מסייעים לעצמם בשתיית מים וכד'. אם אינך מצליחה בכך, פני לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, אין צורך ביותר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ופחד לאכול

ליאור
    17/11/2015

הבעיה יותר מורכבת ממה שנראה
    הפסקתי לאכול ליד האנשים וגם בבית לא ממש אוכלת
    ירדתי במשקל לא אכלתי פירות וירקות שנה בערך .
    אני מרגישה לחץ מלצאת מהבית לא עובדת .יש לי גם התקפי חרדה .
    האם זה הטיפול הכי מתאים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ופחד לאכול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/11/2015

כן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מטפל

ליאור
    08/05/2016

האם אתה מטפל בדרום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מטפל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/05/2016

אם מחוז השפלה שייך לדרום, אז כן, אף כי מגיעים אלי מטופלים מכל קצוות הארץ. למי שמגיע מדרום על כביש 6 (או 40) מדובר ביציאה של רמלה ומשם לבאר יעקב (ראה בוויז).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל לעומת רסיטל
    מורן
    01/11/2015

שלום

בעקבות חרדה ודאגנות יתר, אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג והשינה שלי ממש גרועה.

אני מתעוררת 8-10 פעמים בלילה כאילו משהו מפריע לי בראש להירדם ולהיכנס לשינה לחלוטין וגם הרסיטל גורמת לי לתאבון.

האם התרופה לוסטרל יכולה לסייע לי עם הבעיות של הרסיטל?

האם ללוסטרל תופעות לוואי קשות?

אשמח לדעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל לעומת רסיטל

הוספת תגובה

• לוסטרל לעומת רסיטל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/11/2015

למורן שלום,
    אני ממליץ לך בחום להתייעץ בנושאים כאלו עם הרופא המטפל בך.
    הרופא שלך מכיר אותך והוא זה שיוכל לתת לך תשובה המתייחסת גם אלייך ולא רק לתרופה.
    אני ממליץ לך לשקול את האפשרות של טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה ודאגנות יתר כמו EMDR או CBT. לטיפולים מסוג זה יש את היכולת לעזור בבעיות כאלו ולא פעם מנסים אותם לפני טיפול תרופתי או במקביל לטיפול תרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל לעומת רסיטל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/11/2015

למורן שלום,
    אני ממליץ לך בחום להתייעץ בנושאים כאלו עם הרופא המטפל בך.
    הרופא שלך מכיר אותך והוא זה שיוכל לתת לך תשובה המתייחסת גם אלייך ולא רק לתרופה.
    אני ממליץ לך לשקול את האפשרות של טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה ודאגנות יתר כמו EMDR או CBT. לטיפולים מסוג זה יש את היכולת לעזור בבעיות כאלו ולא פעם מנסים אותם לפני טיפול תרופתי או במקביל לטיפול תרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו
    יהודית
    27/10/2015

היי ,קודם חייבת להגיד לך תודה על הפורום המקסים ועל התמיכה שלכם ,אז ככה לפני חודש התחלתי לקחת אסטו לחרדות ושלא הייתי מודעת אליהם אך התסמינים והבדיקות הראו לי אחרת ,לפני המלצת המטפל התחלתי בחצי כדור שבוע ועכשיו אני שבועיים על כדור שלם נכון להיום אין שום שינןי היו קצת תופעות לוואי שחלפו אחרי שבוע. האם זה מוקדם מידי להחליט שהכדור לא משפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו

הוספת תגובה

• אסטו - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/10/2015

ליהודית שלום,
    אני חושב שזה מעט מוקדם אבל בכל מקרה אני מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל או ויאפקס תופעות לוואי
    מורן
    26/10/2015

בוקר טוב
    אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג בשל חרדה - ocd ודאגנות יתרה.
    מטריד אותי מאוד ששמנתי למרות שאני לא אוכלת המון וגם לא מצליחה לישון טוב בלילה. השינה לא חזקה ואני מתעוררת המון פעמים.
    בהתייעצות עם רופאת המשפחה היא אמרה שאני יכולה להחליף את הרסיטל בתרופה
    שנקראת ויאפקס.
    האם לתרופה ויאפקס פחות תופעות לוואי בייחוד הנוגעות לאלה שציינתי לעיל.
    אשמח לייעוץ
    תודה רבה
    זיוה

הוספת תגובה

• רסיטל או ויאפקס תופעות לוואי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/11/2015

רסיטל וויאפקס שייכים לאותה משפחת תרופות (ה-SSRI), כך שמבחינת תופעות הלוואי הויאפקס מתאים לך מעט יותר אך ההבדל ביניהם אינו גדול. כללית, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה כמחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות, כפי שנוכחת. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, ברוב במקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- חוויה שחוויתי ופענוח
    אני
    25/10/2015

5. המוח משקר לי- גם בפעמים שאני מרגיש טוב ונהנה, המוח מתחיל לזרוק לי מחשבות לא טובות ושליליות. או אם אני חושב שמצאתי את הפתרון לכל זה, או מרגיש בטוח בעצמי יותר, אז המוח מכניס לי מחשבות לראש שאני טועה או שאני משוגע או לא נורמלי. אבל הכוונה שלו טובה, הוא בעצם מנסה להגיד לי בדרך קצת מוזרה "מה אתה ניהיה שאנן עכשיו מה אתה נהנה? מה אם פתאום סכנה תתקוף אותנו? " ודרך המחשבות הרעות האלה, הוא מעביר לי את המסר הזה, ומחזיר אותי למצב של מגננה.
    6. התנהגויות שומרות- בנוסף לכל הדברים האלה, המוח שלי רוצה להיות הכי שולט במצב, גם אם זה לא אפשרי, הוא ימציא דרכים נוספות כדי להבטיח שזה יקרה. המוח גורם לי לעשות התנהגויות שונות שבזכותן יימנעו דברים רעים, גם אם אני לא מאמין בזה, המוח כל הזמן חוזר על זה וגורם לי להרגיש רע עם עצמי עם לא אעשה את זה, למשל- לדרוך רק על הלבן במדרכה לגעת בחלק הזה והזה בקיר, אין בדברים האלה כל הגיון אמונה, אבל לא לוקחים צ'אנסים.
    איך זה משפיע עליי פיזית-
    מבחינה פיזית, אני מרגיש הרבה פעמיים יותר כבד, יותר עייף, לא רענן, השרירים תפוסים, מכווצים ועייפים, חולשה, בחילה לפעמים, רגישות בבטן, כאבים שונים בגוף. כל מיני תופעות לא ספציפיות, שנובעות מכל מיני תהליכים נפשיים שקורים בתוכי ומתפרשים באופן פיזי-גופני.
    איך פותרים את זה?
    לפי דעתי הדרך לפתור את המצב, היא קודם כל להבין את מה שעובר עליי. להבין את כל מה שכתוב כאן, שכל התהלכים האלה הם בעצם לטובתי ולא נגדי, והם באים לשמור עליי, ככה אני לא אפחד מהם. דבר שני שצריך לעשות הוא, פשוט להתעלם מהמחשבות האלה, להמשיך במה שאני עושה, ולהתאמץ ולהשאיר את הריכוז שלי כל הזמן בדברים חיצוניים רק לא בראש שלי. ככה לאט לאט המחשבות יבינו שאין בהן צורך יותר והן יעלמו, בזמן שהן יעלמו גם הגוף יירגע ויתחיל לחזור לעצמו במהירות.
    איך הגוף מגיב שאני מנסה לפתור את זה?
    בזמן האחרון אני מנסה לעשות את מה שכתבתי מקודם, וחלק מהפעמים הגוף פשוט מתנגד לזה מאוד, אם אני מתעלם מהמחשבות לגמרי הגוף מעצים אותן ורק יותר מתחזקות, בנוסף, הוא מגביר את הלחץ והתחושות הגופניות, ומנסה להגיד שאני לא נורמלי, ומגביר את תחושת הניתוק, ואומר לי שזו לא הדרך ושאני טועה. בנוסף, גם מרגיש עייפות הרבה יותר גדולה, ממש כאילו אני בגמילה. בקיצור, הגוף מעצים את כל התחושות, כדי לגרום לי בכוח לחזור להתייחס ולהקשיב למחשבות שוב.
    מה עושים בתגובה לזה?
    בתגובה לזה, מנסים לנשום עמוק כמה פעמים, למצוא משהו נחמד להתרכז בו, ולהביא את כל הריכוז אליו, לתת למחשבות להיות ולעבור, אבל לא להתייחס אליהן. בנוסף, להבין שאני נמצא בסוג של "גמילה" ושהגוף מנסה בכל כוחו למנוע את זה, אבל ברגע שהוא יבין שהוא טועה הוא יפסיק ויתחיל להשתפר וללכת בדרך שלי, והרגע הזה קרוב מאוד.

השאלה שלי אם מה שאני כותב הוא נשמע הגיוני, מוכר ונכון? והאם זה באמת הפתרון? תודה רבה !

הוספת תגובה

• המשך- חוויה שחוויתי ופענוח - תגובה

ד''ר אודי אורן
    26/10/2015

שלום רב,
    אין ספק שהניתוח שלך מעמיק ובמידה רבה מדוייק.
    אתה מכיר היטב את עצמך ואת התהליכים שעברת.
    אני מתרשם שאתה עושה כמיטב יכולתך ואף מגיע להישגים, אבל אני חושב שכדאי לך לפנות לעזרה מקצועית שתוכל לקצר את התהליך ולהפחית את עוצמת הסבל.
    ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בהשפעות טראומה. לטיפול מסוג זה הנקרא EMDR יש יכולת מוכחת לעזור לאנשים שחוו טראומות ושפיתחו סימפטומים שונים בעקבות הארוע.
    אני ממליץ לך לא להמתין אלא לקבל עזרה ולקבל את חייך חזרה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת CBT

אני
    29/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה