מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהרונה28/08/2011
אני בת 35 ובכל פעם שבעלי צריך לצאת למילואים אני נתקפת חרדה. אני לוקחת תרופות אבל לא עוזר לי. יש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים שאני צריכה לטפל בה וזה מפריע לי מאוד.... מה עושים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/08/2011פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדהנעמה26/08/2011
בזמן האחרון חוויתי הרבה לחץ בבית ובעבודה אבל אחרי תקופה זה עבר לי נכנסתי לאינטרנט לבדוק מה לחץ נפשי יכול לגרום וקראתי שהוא יכול לגרום לבעיות שינה וכולה.
וראיתי שהיה רשום שזה גם יכול לגרום לסרטן ופתאום נלחצתי מכל הדברים שזה יכול לגרום התחילה להיות לי חרדה ואני נורא מפחדת עכשיו אני פשוט רוצה להעלים את הלחץ הזה וזהו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ וחרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/08/2011כדי להוריד מהלחץ (ומה"לחץ מהלחץ") כדאי לך ראשית לטפל בגורמים המלחיצים אותך באופן שיפחית את הלחץ החיצוני עליך. והדרך הטובה ביותר לא "להילחץ מהלחץ" היא לתת לגיטימציה לתחושות שלך ("זה נורמלי להרגיש לחוצה בנסיבות") ולא להפוך אותן לפתולוגיות ("אדם נורמלי לא היה חווה את מה שאני מרגישה"). אם את מתקשה עם זה, אל תהססי לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכלבים - יש מה לעשות?רון26/08/2011
שלום,
אני עוד מעט בן 25 וסובל כמעט 25 שנה מפחד מכלבים. התחלתי לפני כשנה טיפול פסיכולוגי שהצליח בקושי. אני עדיין מפחד ללכת במקומות בהם יש כלבים משוחררים או ללכת לאנשים שיש להם כלב בבית.
האם יש דרך בטוחה שמישהו מכיר שאני אוכל להיפטר מהפחד הזה אחת ולתמיד?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מכלבים - יש מה לעשות? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/08/2011כן, ישנה טכניקה טיפולית הקרויה דסנסיטיזציה המבטיחה שתיפטר מהפחד מכלבים (או מכל פוביה אחרת), ועיקרה חשיפה הדרגתית (בשלבים) לגירוי המאיים לאחר שאתה חש בנוח בכל שלב ושלב. טיפול שכזה מתבצע לרוב אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולעיתים די בפגישה אחת כדי לפטור אותך מהפחד לתמיד. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת בנושא.
רון27/08/2011אני הייתי בטיפול מהסוג שהצגת שלצערי היה כשלון.
לא הייתי בפגישה אחת, הייתי בכמעט 10 פגישות ואני מפחד מכלבים בדיוק כמו לפני כן.
יש אולי פסיכולוג טוב שאתה יכול להמליץ לי עליו באיזור השרון?
העניין ממש חשוב לי , החיים שלי פשוט נהרסים בגלל זה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, שאלה נוספת בנושא. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/08/2011אם אין נתוני רקע יוצאי דופן, טכניקת הדסנסיטיזציה מקלה תמיד ובאופן משמעותי על פוביות ולכן לא ברור לי מדוע הטיפול מהסוג שהצגתי נכשל (האם הטיפול כלל הצגה של כלבים בקירובים עוקבים, למשל?). מכל מקום, לצערי איני יכול להמליץ באתר זה על מטפלים ספציפיים - חפש באתרי הפ"י או איט"ה אחר פסיכולוגים קליניים המטפלים בפוביות במקום מגוריך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בריאותמיטל25/08/2011
היי, אני בת 21 סובלת לאחרונה מתחושות של צריבה בגפיים, דקירות ועקצוצים קלים בחלקים שונים בגוף וקפיצות שרירים, בנוסף נמצאת בחרדת בריאות מתמדת, כל תופעה בריאותית חדשה שמופיעה מלחיצה אותי וגורמת לי להיבדק שוב ושוב לאתר את הסיבה, עד כה ביקרתי אצל נוירולוג שבבדיקה רפואית לא מצא בעיה מיוחדת והפנה אותי לבדיקת הולכה עצבית ו-EEG שיצאו גם כן תקינות..גם בדיקות דם הראו ממצאים תקינים. אני לא מצליחה להתנתק ממחשבות טורדניות ומציקות לגבי מחלות עצבים שעלולות להיות לי ושהן הגורם העיקרי לתופעות הבריאותיות החדשות שהתעוררו לאחרונה..האם אכן ייתכן שהסיפטומים הנ"ל הן תוצר של מתח נפשי וחרדה בלבד? האם עליי להמשיך ולעסוק בבדיקות ובאיתור הגורמים לסימפטומים הגופניים או שמא עליי לפנות לפסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בריאות - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2011למיטל שלום,
הממצאים הרפואיים מראים שאת בריאה פיזית.
הסימפטומים שאת מתארת מתאימים לתופעות חרדה. בהחלט יכול להיות שמתח נפשי וחרדה הן הבסיס לתופעות אלו.
נראה לי שכדאי לך להתייעץ עם הרופא שלך עד מתי להמשיך בבדיקות. גם אם את ממשיכה אותן וגם אם לא, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
אני מאמין שטיפול ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) עשוי בהחלט לעזור לך.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל27/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מסרטןנעמה25/08/2011
יש לי פחדים מסרטן אני אומרת לעצמי שאין לי סרטן אני בריאה ועם כואב לי דבר קטן אני ישר נלחצת ומפחדת שיש לי סרטן מה לעשות אני באמת מפחדת שיהיה לי באמת סרטן ..
פחד מסרטן - תגובה
ד''ר אודי אורן27/08/2011לדוראל שלום,
אני מאמין שטיפול ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) עשוי בהחלט לעזור לך.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותלילך24/08/2011
היי אני בת 16 וחצי... ואני סובלת מחרדות רבות ושונות:
ישלי פחדים שיקרה משו רע למשפחה שלי, מן תחושה כזו שיקרה משו רע כל הזמן.... וזה ממש מוציא אותי מהשלווה, זה מתבטא בכך שכל פעם שכואב לאחד מבני המשפחה שלי משו אני ישר נכנסת להיסטריה ומבקשת מהם ללכת לרופא (אפילו מסתם כאב בטן) בעיקר אצל אמא שלי... זה מגיע למצב גם שכואב לי משו הכי קטן אני נכנסת ללחץ ופוחדת שיקרה לי משהו... ישלי גם את הפחד שכל פעם שההורים שלי רבים ריב הכי קטן אני פוחדת שאבא שלי יהרוג את אמא שלי... אני ממש מתחרפנת מהפחדים והחרדות האלו...
מה אני צריכה לעשות בשביל להעלים את הפחדים האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/08/2011בקשי מאמא שתאפשר לך מספר שיחות עם פסיכולוג, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ניתן לפנות לפסיכולוג דרך קופת החולים (בעלות מסובסדת) או באופן פרטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס וקלונקסיאיר24/08/2011
שלום.אני בן 30 ומזה כ-4 שנים סובל מתופעה של טיקים לא רצוניים בשרירים, מן קפיצות של השרירים.
ערכתי בירור מקיף לתופעה בעזרת בדיקת דם, בדיקת נוירולוג, EMG ו-EEG
כל הבדיקות ללא ממצא חריג.
הנוירולוג קבע כי מדובר על תופעה על רקע מתח וחרדה והמליץ על VIEPAX XR150.
לקחתי כמה חודשים ללא שיפור בתופעה.
הניורולוג ממליץ להוסיף כדור נוסף לטיפול: כל לילה קלונקס במינון של 0.25 מ"ג ולחזור לביקורת בעוד 3 חודשים.
א. האם כדור הקלונקס במינון עליו המליץ הנוירולוג עלול לגרום להתמכרות?
ב. כמה זמן נמשכת תסמונת גמילה מהויאפקס לאחר הפסקה הדרגתית של 75 מ"ג כל שבועיים?
ג. האם התרופה "מירו" במינון 45 מ"ג יעיל להפרעת חרדה גם ללא דיכאון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויאפקס וקלונקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/08/2011א. כן, קלונקס עלול לגרום להתמכרות ועל כן יש להקפיד על הוראות השימוש שניתנו לך.
ב. אם תרד במינון בהדרגה באופן שתיארת אינך אמור לחוש תסמונת גמילה.
ג. מירו מיועדת לטיפול בדיכאון ויש לה גם השפעה נוגדת חרדה אך היא איננה משתווה ביעילותה לנוגדי חרדה ייעודיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שלא עוברות 8 שנים כבררני23/08/2011
שלום אני בחור בן 26 סובל מחרדות קשות לאחר טראומה בגיל 18 {איום לרצח } מאז התחלתי כדורים נשרתי מהצבא ועד היום ניסו עליי 120 סוגים של כדורים ....המצב הוא כזה אני לוקח עכשו לוסטרל 100 מ"ג סרקוואל XR 300 פעמיים ובגלל שיש עדיין חרדות חזקות הרופא נתנה לי דפלפט 1000 מג המצב כל הזמן חרדות קשות מאוד גם בבית ויותר בהרבה בחוץ ....פניתי לטיפול EMDR פרטי האם זה יכול להוציא אותי מהמצב הקשה הזה כי פשוט הפחדים והחרדות גמרו אותי לחלוטין לא מצליח לתפקד כלל אנא תעזרו לי בתשובה מספקת ......ומי שסובל כמוני יכול להיות איתי בקשר במייל[email protected]
אשמח גם להכיר מישהי לחיים שגם סובלת מחרדות מגיל 20-30 {בת זוג}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שלא עוברות 8 שנים כבר - תגובה
ד''ר אודי אורן24/08/2011לרני שלום,
אני מאממין שיש לטיפול EMDR סיכוי לעזור באופן משמעותי. די ברור שהחרדות התחילו לאחר חויה טראומטית, ול-EMDR יש יכולת מצויינת לעזור לאנשים שחוו ארועי חיים קשים שממשיכים להשפיע עליהם לרעה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטות בב"שנעמה22/08/2011
היי אני יולי בת 14 וכרגע שולחים לבאר שבע מלא רקטות אבל למזלי אני גרה בדימונה ואני נורא מפחדת שיפגע בדימונה איזה רקטה או גראד אני מתחילה להילחץ אמא שלי מנסה להרגיע אותי אני אומרת לעצמי הכל יסתדר ,הכל יהיה בסדר בעזרת השם ואני מפחדת לשמוע דברים על ערבים ונורא קשה מה לעעשות??????????
רקטות בב"ש - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/08/2011ראשית, הגראדים לא יגיעו לדימונה כל כך מהר... דימונה נמצאת כשבעים ק"מ מגבול הרצועה (כמעט כפול מבאר שבע ובערך אותו מרחק כמו ירושלים) בשעה שתל אביב, למשל, נמצאת במרחק של 55 ק"מ בלבד.
ישנן כמובן גם התראות מקדימות, ומי שדואג להיכנס למרחב המוגן בזמן ההתראה מוגן כמעט לחלוטין.
שנית, חשוב שתביני שהרגשות והתחושות שאת חשה בתגובה לאיום הן טבעיות ונורמליות. חשוב "לא להחזיק אותן בבטן" אלא לשוחח עליהן בפתיחות בבית, עם החברות ובכיתה. ואם לא יהיה בזה די כדי להרגיע, פני ליועצת או פסיכולוג ביה"ס - הם יכולים ללמד אותך כיצד לא "להילחץ מהלחץ". בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותשירן21/08/2011
שלום רב
בוקר טוב
רציתי לשאול , אני יוצאת עם בחור כבר איזה 7 חודש ,אני ממש אוהבת אותו
הוא לפני כשנה וחצי בעת חופשה בחו"ל , הוא קיבל התקף חרדה הוא טופל שם בבית חולים ובכדורים , ושהגיע לארץ הפסיק עם הכדורים וטופל אצל פסיכולוג , עכשיו כבר שנה אחר ומצבו יותר טוב ,החליט להתמודד לבד למשל בנהיגה הוא נוהג באזור שלו , לא מרבה לצאת לכבישים אחרים , בבית הוא תמיד פותח את החלונות , הוא מרבה לצאת החוצה לטיולים הוא כמעט לא בבית , עכשיו במשפחה שלו אבא שלו גם סובל בחרדות ואבא שלו לוקח כדורים , אני רציתי לדעת אם זה תורשתי החרדות ואם בעתיד אם ארצה להתחתן איתו תיהיה השפעה על הילדים ,ורציתי לדעת אם חרדות עוברות או שתמיד זה יהיה לו , הוא טוען שעבר 90 אחוז , הוא מתמודד עם זה לבד וכבר אין לו התקפים , אבל רציתי לדעת אם זה יעבור לו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן21/08/2011לשירן שלום,
ככל הידוע לי התורשתיות של חרדות היא נמוכה ביותר או לא קיימת, אבל ההשפעה הסביבתית היא משמעותית.
אני ממליץ לחבר שלך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כדי להתמודד עם ה-10% הנותרים של חרדה. טיפול EMDR או CBT יכולים בהחלט לעזור לו.
ללא טיפול החבר שלך יהיה חשוף לאפשרות של חזרה של תופעות חרדה ביחוד בזמני לחץ/קושי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בעקבות המצב הבטחונידיאנה20/08/2011
שלום,
אני בת 37 מאשקלון, במהלך עופרת יצוקה סבלתי מחרדות (מחסור בשינה,לא יצאתי מהבית, בקושי דיברתי ואכלתי, דופק מהיר,הקאות ,רעידות בגוף...)
עכשיו כשהמצב שוב מתדרדר הכל שוב חוזר ואפילו יותר גרוע (יותר קיצוני)
מה ניתן לעשות? קיבלתי בזמן עופרת יצוקה תרופת הרגעה אבל היא הייתה מרדימה אותי ולא הייתה מתפקדת יותר מדי..
תודה, דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות בעקבות המצב הבטחוני - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/08/2011את סובלת מתסמיני חרדה פוסט-טראומתית שהם תגובה טבעית, מובנת ושכיחה למציאות הטראומתית של של ישובי עוטף עזה. עומדות לרשותך שלוש אפשרויות - להתרחק זמנית מהאזור המאויים, לחזור לטיפול התרופתי ו/או לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או בטכניקת EMDR. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הפרעות חרדהאופיר19/08/2011
היי יש לי שאלה, האם מותר לשלב תרופות פסיכיאטריות עם צמח רודיולה? רופא אמר לי שכן, לפי Solgar כתוב שאסור לשלב SSRI עם רודיולה כי זה יוצר Over
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על הפרעות חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן19/08/2011לאופיר שלום,
איני יודע את התשובה.
איני מאמין שהתשובה היא כללית לכל התרופות הפסיכיאטריות.
ממליץ להמשיך את הבירור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלגבי שימוש בקלונקס 0.5 מ"גאור18/08/2011
שלום רב,
אני חדשה בתחום הזה. עד כה חייתי את חיי ברגישויות שהצריכו להשתמש בדרלין
20 מ"ג פעמיים ביום ולפתע התחלתי להרגיש חרדות והרגשות פיזיות של בחילות
ודאגות. אני בת 55.
קיבלתי מרופא המשפחה את הקלונקס לטיפול מיידי שעשה לי מייד טוב ופניתי לפסיכיאטרית. הפסיכיאטרית שוחחה עימי והמליצה על רסיטל שלא הצלחתי להתרגל אליו עקב בחילות קשות. והרגשה מזופתת במינון של רבע כדור.
פניתי שוב לפסיכיאטרית שהבינה שעלי לשנות והציע את הפבוקסיל שבקרוב אתחיל לנסות אותו על עצמי.
בינתיים אני חיה על הקלונקס על פי הצורך ומשתדלת להקטין את המינון כמה
שניתן.
אגב נזכרתי שבעברי הרחוק הייתי נעזרת בכדורי "גלוריום" שהייתי משתמשת
בם רק בשעות לחץ - הייתי לוקחת חתיכה קטנטונת ונרגעת.
שאלתי האם ניתן להיעזר בצורה זו גם בקלונקס - כלומר להשתמש בו ברגעי
הלחץ על ידי נגיסת פירורים מעטים שמשנים לי מיידית
את הלחץ...ובכך לא להעלות מינונים - כי הביסים הקטנים בקצה הכדור מרגיעים את ההרגשה הרעה ואינם מעלים מינון מעל רבע עד חצי של כדור קלונקס 0.5 מ"ג.
שאלתי האם אפשר לקחת את הכדור ברגע שמרגישים רע במינון קטנטן
כדי להרגע.
האם משהו שמע על טיפול שנלקח בזו הדרך?? במקום לקיחת הכדור השלם
פעם ביום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלהלגבי שימוש בקלונקס 0.5 מ"ג - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/08/2011בעקרון, יש תמיד לקחת את המינון הנמוך ביותר האפקטיבי של תרופה. אז כן, את יכולה לנגוס פירור של קלונקס (שהוא קרוב משפחה של הגלוריום) מדי זמן, אם הדבר מקל עליך. רק אל תעברי את המינון הרשום לך ביום... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטביליוםורד18/08/2011
למכירה בזול *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***
סטביליום - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/08/2011ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותעליזה17/08/2011
שלום רב,
אני בת 33, אמא ל- 2 ילדים והשלישי בדרך. אני סובלת מהפרעות חרדה ואני היפוכונדרית. עד לפני 4 חודשים הייתי לוקחת כדורים בשם סימבלטה 60 מיליגרם. הפסקתי את הכדורים לפני כ- 4 חודשים כי רציתי להיכנס להריון. הפסקתי את הכדורים והרגשתי עם זה מצויין. לפני חודשיים נכנסתי להריון אני עכשיו בשבוע ה- 8 והחרדות חזרו לי ובגדול!!!!!
כל בוקר אני מתעוררת עם רעידות ברגליים וזה מלווה בהרגשה ממש לא טובה לכל מהלך היום. אני סובלת מסחרחורות ואני לא יודעת אם זה בגלל ההריון או החרדות. כל יום שהולך זה נהיה הרבה יותר גרוע וזה משפיע עלי ממש לרעה בחיי היומיום שלי. הלכתי לרופאת המשפחה שלי והתייעצתי איתה מה לעשות והיא אמרה לי שהיא ממש לא ממליצה לקחת כדורים בזמן ההריון. המליצה לי לנסות טיפול פסיכולוגי.
מבקשת לדעת מה עלי לעשות, זה ממש פוגע לי בתפקוד היומיומי, כל היום יש לי רעידות בגוף ודופק מהיר ואני ממש לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן17/08/2011לעליזה שלום,
איני יכול לחוות דעה בנוגע ללקיחת תרופות בזמן הריון אבל אני מסכים עם הרופאה לגבי טיפול פסיכולוגי.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או ב-CBT, שתי שיטות יעילות לטיפול בחרדה. תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)