מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדדניאלה16/11/2011
שלום רב!
אני ובעלי יצאנו למשמרת לילה כי אנחנו עובדים למפעל וביתי בת ה-12 נשארה לבד בבית וזה לא פעם ראשונה שהיא נשארת לבד בבית בלילה היא נכנסה לאינטרנט ופתאום היא מתקשרת אליי בוכה.
היא אמרה שהייתה לה פרסום עם סירטון מפחיד עם אישה אמיתית והיא נורא בכתה אז היא הלכה לחברה לישון אצלה.
עכשיו היא אומרת שיקרה לה משהו נורא מהוידיאו הזה אולי תהיה עלייה "קללה" או משהו כזה והיא מפחדת שיקרה משהו לבית שלנו.
היא נורא מדאיגה אותי והיום אני עובדת עוד פעם עם בעלי במשמרת לילה.
אני נורא דואגת לה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/11/2011בתך ילדה בריאה בנפשה החוששת להישאר בבית לבדה - חשש טבעי, אופייני ומובן לגילה - ומיידעת אותך על חשש זה דרך האנקדוטה אודות הסרטון המפחיד וכו'. פתרון אופטימלי לבעייתה היה פיצול תורנויות הלילה שלך ושל בעלך כך שאחד מכם יוכל להישאר איתה בבית או, אם ידכם משגת, שמרטפית ש"תשמור" עליה עד שתגיע לגיל (בעוד שנה-שנתיים) שבו תחדל מלפחד להיות לבד בבית. בלית ברירה, שילוב של שיחות עידוד, חיזוקים על הישארות לבד, אופציות למקרה הצורך וכיו"ב עשוי לשכנע אותה להישאר לבד למרות פחדיה. אם אתם מתקשים להוציא זאת לפועל אל תהססו לקבל הנחייה בפגישה או שתיים מפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה בבחינותאילנית16/11/2011
ביתי בת ה-17 תלמידת כיתה יב' מתעלפת במבחנים בבית הספר.
ההתעלפויות יכולות להיות קצרות ולפעמים ארוכות מאוד.
פנינו לפסיכולוגית והתחלנו מפגשים של שיחות,15 מפגשים.
לפני יומיים תוך כדי בחינה בביה"ס ביתי התעלפה שוב למשך 5 שעות!!
האם מישהו מכיר את הבעיה ויכול להפנות אותי לטיפול שיפתור לביתי את הבעיה?
אשמח לקבל תשובה מהירה!
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה בבחינות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/11/2011בהנחה שבתך עברה בדיקה רפואית מקיפה ונמצאה בריאה פיזית, כדאי לך להפנות אותה לטיפול ייעודי בחרדת בחינות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה התקף חרדה?לילך14/11/2011
היום בערב הגעתי עם בתי (בת 6) הביתה.
עצרתי לה ליד חניה מקורה ובקשתי שתמתין לי בחדר המדרגות.
חששתי שירד גשם וחשבתי שעוד דקה אגיע.
החנתי רת הרכב ואז התחילה ממש סערה של גשם חזק מאוד והבנתי שעדיף שאחכה מעט ברכב. דאגתי לבתי ובקשתי טלפונית משכנה טובה שתקרא לה עד שאעלה הביתה. בינתיים שכן אחר ראה אותה והיא אמרה לו שאני במכונית. השכן דפק לי על הדלת ועזר לי לצאת. תוך כדי אני הסתכלתי למטה וראיתי את כל השלוליות כמו גלים של ים. אני לא יודעת להסביר את זה אבל הרגשתי פתאום שהרכב זז. הרגשתי כמו בחלום או במציאות מדומה. ידעתי שזה לא הגיוני אבל תוך כדי בדקתי את האמברקס. למרות שהכל היה בסדר שוב חשתי שהאוטו זז ואף אמרתי לשכן שהאוטו זז.
כל הסיפור היה כמה דקות מעטות. ברור לי שהייתי לחוצה . אבל, האם זה התקף חרדה?
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זה התקף חרדה? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/11/2011את נתקפת בבהלה (פניקה) רגעית כתוצאה מהתחושה המוזרה שהמכונית זזה (יותר נכון, כתוצאה מהסתירה שבין תחושתך לבין הידיעה שהמכונית לא באמת זזה) אך מהבחינה הקלינית לא היה זה התקף חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץעודד14/11/2011
אני שותה 40 מיליגרם רסיטל עקב מתח ולחץ בזמן האחרון שאני בלחץ אני מרגיש מין לחץ פנימי ברגלים מה זה בכפות רגליים לחץ שלא מרפה כמו כן אני שותה חודש ושבוע רסיטל ויש קצת הטבה האם לחכות עוד או לחזור לרופא לשקול טיפול חדש איזה תרופה מאותו משפחה הרופא יכולה לתת חוץ מסרוקסאט שכבר שתיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/11/2011אני מציע לך ליצור קשר עם הרופא שנתן לך את התרופה, לדווח לו על הלחצים שאתה מרגיש בכפות הרגליים ולהתייעץ איתו האם כדאי להמשיך עם הרסיטל או לעבור לתרופה אחרת, לפי שיקולו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת מודע וחרדותyuval1001112/11/2011
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי! זו הפעם הראשונה. אשמח לעזרה!! - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/11/2011יש כאן מן הסתם לא מעט קוראים המרגישים כמוך, יובל, אבל אל תצפה ליותר מדי תגובות - מדובר בפורום מקצועי שבו הכותבים מציגים שאלות למנהלי הפורום בתחומי התמחותם ולא בפורום חברים. מכל מקום, אני שמח שהתחלת בטיפול ומאחל לך הצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מתחילים טיפול דווקא מקבוצה זו?sus08/11/2011
התחלתי טיפול תרופתי בגלל דיכאון וחרדה בתרופות מקבוצת ה ssri ואני שואל למה לא מתחילים טיפול דווקא מקבוצת ה snri האם יש בהם תופעות לוואי חזקות יותר? האם הם גורמות איזה נזק? מה הסיבה שבגללה מתחילים דווקא עם קבוצה אחת ולא אחרת?
למה מתחילים טיפול דווקא מקבוצה זו? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/11/2011אין עקרון המנחה פסיכיאטרים לתת תרופות ssri על פני תרופות snri, ויש לא מעט מטופלים המתחילים דווקא עם snri (כמו אפקסור). יכול להיות שיש לך תחושה כזו מפני שתרופות ה-ssri פותחו קודם (הראשונה היתה הפרוזק) ויש מבחר גדול יותר מהן בשוק. בסופו של יום, מדובר בהתאמה של תרופה ספציפית (מאחת משתי הקבוצות) למטופל ולבעיותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נהיגהיסמין07/11/2011
לפני כשלוש שנים נסעתי חזרה הביתה מתל אביב לדרום הארץ לפתע בכביש המהיר חשתי דופק מהיר וחולשה ברגליים. עצרתי את הרכב בצד שתיתי מים וניסיתי להירגע. לאחר כמה דקות לא ויתרתי לעצמי והמשכתי בנסיעה לאט לכיוון הביתה. מאז אין אני יכולה לעלות על כביש מהיר. הרגליים נחלשות ורוצות ללחוץ על דוושת העצירה והידיים מזיעות. בתקופה האחרונה תחושה זו תופסת אותי גם בנהיגה בתוך העיר. ניסיתי פעם אחת להתעלות על עצמי ולהלחם בפחד אך כאשר הגעתי קרוב למקום בו חשתי רע לראשונה פשוט נכנסתי לחרדה ובקשתי לעצור מיד. (כמובן לצד הכביש).בעיר אני עוד מתמודדת.
מה עושים תמיד נהגתי לאורכה ולרוחבה של הארץ ללא כל בעיה וכיום אפשר לומר שאני ממש מוגבלת ויצרתי תלות בבעלי שיקח אותי לכל מקום וכשאין ברירה אני נוסעת ברכבות ואוטובוסים. לא שזה נורא פשוט קשה לי עם התלות והפחד.
אנא עזרתכם
תבורכו, ותודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת נהיגה - תגובה
ד''ר אודי אורן07/11/2011ליסמין שלום,
לפני שלוש שנים קיבלת התקף חרדה תוך כדי נהיגה. לא תמיד יש לתופעה כזו סיבה ברורה. מאז פיתחת (על בסיס ההתקף) פובית נהיגה.
זוהי בעיה מאד לא נעימה אך ניתנת לטיפול, בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסמורפיקאורלי05/11/2011
לבתי בת 15 יש הפרעת דיסמורפיק. היא ממעטת לצאת מהבית וכמעט אינה מגיעה לימודים. היא מטופלת. השאלה שלי האם יש קבוצת תמיכה להורים כך שיוכלו לשתף להתייעץ. אם אין אשמח לדעת כיצד אפשר לפתוח קבוצה כזו. זה חשוב לי מאוד כי אני מרגישה חסרת אונים לחלוטין ובטח יש עוד הורים שעוברים את זה תודה
דיסמורפיק - תגובה
ד''ר אודי אורן06/11/2011שלום לינה,
איני יודע על קבוצת תמיכה להורים.
אנא פני למרכז הישראלי לעזרה עצמית ובררי איתם
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת ער"ך
שרון14/11/2011חפשי את עמותת ערך (למשל במונח OCD בגוגל), זאת עמותה לאנשים עם OCD והפרעות דומות, הם מפעילים קבוצות שונות, ביניהן גם להורים, לא יודעת איפה הקבוצות מתקיימות כיום אך תוכלי לבדוק איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיכולוג שלי עייףדור03/11/2011
אני נמצא בטיפול שיחתי כ6 חודשים .פעם בשבוע .לאחרונה המטפל מראה סימני עייפות לקראת סוף השיחה.זה מאד מעליב אותי ולא נעימה לי התחושה שלא כל כך עירנים איתי .הערתי לו בעדינות שהוא מעט צולל והוא טען שיש לו דלקת בעיניים.כמובן שמבחינתי אני לא מאמין.התחושה גורמת לי שהוא לא ממש איתי וכנראה אני מתחיל לשעמם אותו מכיוון שרוב הזמן אני חוזר על החרדות הכפיתיות שלי.שעדייו לא נעלמו למרות הזמן שטופלתי..עליי לציין כי הפסיכולוג הוא פרטי שעובד עם קופת חולים מכבי .כשנפגשנו לא בדקתי המלצות לגביו ולכן יש לי תחושה כל הזמן שהוא פסיכולוג נחות יותר מאשר פסיכולוגים יותר יקרים שלא עובדים עם הקופות.עליי לציין שבעבר טופלתי עיי פסיכולוגית קלינית והרגשתי מצויין שנים לאחרונה התפרו החרדות שוב אני מרגיש טוב יותר אך אני מרגיש שאין התקדמות רצינית מכיוון שהחרדות חוזרות לסירוגין אינני לוקח תרופות יש לי מוטיבציה גדולה לעזור לעצמי.יש לציין שהמטפל הוא דוקטור והוא מאד חכם אבל אני מרגיש שהוא לא נותן את כל כולו מתוך איזהשהיא שחיקה .השאלה היא איך אני מתנהג איתו האם להטיח בפניו את תלונותי .בעבר הוא טען שאם אני חשדן כלפיו אז כאילו אני יכול לעשות כרצוני. הבעייה שהשקעתי כסף רב על כ40 שיחות .ואין לי כוח להתחיל שוב עם אותם סיפורים מן העבר אני רוצה להתקדם הלאה לא לחזור. מה אתה מציע לי לעשות?
הפסיכולוג שלי עייף - תגובה
ד''ר אודי אורן03/11/2011שלום רב,
נושא העייפות והאיכות של המטפל צריכים לעלות כחלק מהטיפול.
הנקודה המרכזית לפי דעתי היא העובדה שאתה מציין שאתה לא מרגיש התקדמות. זה צריך להיות הנושא המרכזי לדיון בינך לבן המטפל שלך.
מה המטפל שלך חושב על ההתקדמות שלך? האם הוא יכול לתת לך את התכנון שלו לטיפול? האם הוא משלב בטיפול מרכיבים התנהגותיים - קוגניטיביים שהוכחו כיעילים?
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק שחסרה לי מעט אינפורמציה
דור03/11/2011אז קודם תודה רבה.חשוב לי לדעת האם פסיכולוג שעובד עם הקופות נחשב לפחות יעיל אולי בגלל הסרט הנע שהוא מעביר טיפולים .ואיך אני יכול לדעת שהעתיד שלי איתו יהיה טוב יותר או פחות טוב מאשר פסיכולוג מהמגזר הפרטי התחושה שפסיכולוג זול יותר כספית פחות איכותי ויעיל.ואולי אני טועה.אומרים שהזול הוא היקר בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רק שחסרה לי מעט אינפורמציה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/11/2011שלום,
שאלות טובות ללא תשובות ברורות.
מציע לך לדבר על השאלות האלו עם הפסיכולוג שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פסיכולוג לעו''סעמית03/11/2011
האם יש הבדל בהכשרה ובידע של פסיכולוגים לבין עובדים סוציאלים? יש מקרים בהם צריך טיפול אך ורק מפסיכולוג ולא מועבד סוציאלי? למה יש הבדל בין המחירים שהם לוקחים?
מה ההבדל בין פסיכולוג לעו''ס - תגובה
ד''ר אודי אורן03/11/2011שלום רב,
אי אפשר לתת תשובה אחת לשאלות האלו. פסיכולוגים ועובדים סוציאליים עוברים תהליכי לימוד והכשרה שונים, אבל אלו העוסקים בטיפול עוברים לא פעם תהליכים דומים.
ההבדלים בהכשרה ובידע הם אישיים. ההבדל במחירים קשור בעובדה שבמקרים רבים ההכשרה של פסיכולוגים הינה ארוכה ומעמיקה יותר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון שגויאורי03/11/2011
שלום,
נפגשתי אתמול עם רופאה פסיכיאטרית לגבי חרדות ודכדוך שחשתי באחרונה, על מנת שזו תגיד לי האם כדאי לקחת כדורים או לא. בעבר לקחתי כבר כדורים שעזרו לי והפסקתי להשתמש בהם, ובעזרת שיחות אפשר להגיד שנעלמו די לחלוטין תסמיני החרדה.
הרופאה שאלה אותי יותר שאלות על העבר מאשר על ההווה, ומיהרה לקבוע כבדרך אגב שיש לי הפרעת אישיות הימנעותית, ושאני יכולה אף לקבל נכות מביטוח לאומי על דיכאון וחרדה. יש לציין שאני נפגשת עם חברות ויוצאת לבלות, כך שאני לא מבינה איך היא קבעה זאת. היא לא שאלה אותי לגביי חיי החברתיים בכלל. זה נראה כאילו הניחה דברים מראש על סמך הדברים שסיפרתי לה שחשתי בעבר. שאלתי היא כזו:
אני בחורה צעירה, אני חוששת מאוד ממה שהיא כתבה ונכנס לי לתיק, היות וזו רופאה שעובדת עם קופ"ח, מה ניתן לעשות כרגע? האם זה אפשרי למחוק את חוות דעתה מהתיק הרפואי שלי ?
לגבי הכדורים- הרופאה נתנה לי מרשם לציפרלקס והבנתי ממנה שהוא מגביר תיאבון,
האם רמוטיב גם כן מגביר תיאבון ? יש כדורים שאין להם תסמין שקשור לתיאבון ?
אני בשנים האחרונות רזיתי הרבה וקשה לי לחשוב אפילו על העלאה במשקל חזרה.
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון שגוי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/11/2011לא ברור לי על סמך מה קבעה הפסיכיאטרית לגבי הפרעת האישיות ההימנעותית כביכול, אם כי אני די בטוח שהיא לא הכניסה את התרשמותה זו לתיקך הרפואי. את יכולה לבדוק זאת מולה (או דרך מזכירות הקופה) ובמקרה הצורך לבקש ממנה להסיר אותה. לשאלתך השנייה, ציפרלקס דווקא מוריד תיאבון, כך שלא צפוי שתעלי במשקל בגללו; הרמוטיב אינו משפיע על התיאבון לאורך זמן. בכל מקרה, טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה (התרופות מקלות על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיות - ולכן עשויות גם לקבע אותן - ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהימשהי03/11/2011
לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים אני מנסה להתגבר על המשבר ללא עזרה מקצועית לטיפול בטראומה.אני לא זוכרת את התאונה אבל יש לי הבזקים לא ברורים ויש לי חרדות
הפחד העיקרי שלי כאשר אני אתחיל לחטט במה שהיה הסיוטים יהיו רבים יותר ולכן אני מפחדת ללכת לטיפול.
הפחד שלי לזכור את התאונה מאחר והתאונה היתה קשה מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משהי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/11/2011כל תאונה מלווה בפגיעה נפשית כלשהי, וכשהפגיעה מטרידה אותך חודשים קדימה מומלץ מאד לא "לנסות להתגבר" לבד אלא דווקא לגשת ולקבל עזרה מקצועית מוקדם ככל האפשר. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ו/או EMDR. ואינך צריכה לחשוש שהטיפול יגרום להתגברות הסיוטים - ההיפך, הטיפול יאפשר לך לעבד את הטראומה, לשכוח אותה ולהתקדם הלאה בחייך.
כדאי שתדעי שבמקרה של תביעת נזיקין כנגד חברת ביטוח, עלות הטיפול הפסיכולוגי תיכלל בסכום הפיצוי שתקבלי (במילים אחרות, חברת הביטוח מחויבת לשלם עבור הטיפול) ורשימות הטיפול של הפסיכולוג ישמשו בסיס למינוי רופא מטעם ביהמ"ש העשוי לפסוק לך אחוזי נכות (זמנית ו/או צמיתה) שיש בצידם פיצוי כספי משמעותי (אחוזי הנכות הנפשית עולים לעיתים קרובות על אחוזי הנכות האורטופדית). אם כל זה נשמע לך מסובך מדי, צרי איתי קשר ואסביר לך. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיותדור31/10/2011
בן 25,בריא,לא נוטל תרופות.
את שאומר עכשיו אמרתי גם לנוירולוג מוסמך,אשמח לדעה שניה.
בחודש האחרון קורה לי תופעה מוזרה בשינה או לקראת שינה של חוסר שקט מוחי\נפשי,מחשבות שוא(סטמיות)וחרדה(אולי סכיזופרניה קלה)למשך מספר דקות עד שאני מתעורר מסיוטים אלו ומתאפס על עצמי.אציין שעברתי תקופה לא קלה לפני חודשיים שהסתיימה לפני שבוע אך עדיין מעט בלחץ,אציין גם שאני מרגיש שזה קורה לי כל פעם שאני שותה אלכוהל או\וגם עייף מאוד ושהשינה שלי לא סדירה עקב עבודה(פעם ביום ופעם בלילה).אציין שאנני טיפוס מעשן סמים אך פעם אחת עישנתי גראס לפני חצי שנה והיה לזה השפעה חזקה עד כדי כך שנשארתי במיטה שלושה ימים.
ושיש לי תופעות לוואי אחרות כגון לעיתים דקירות בקצות האצבעות ובחזה למספר שניות ,לעיתים רחוקות רואה נקודה שחורה שבאה ונעלמת למספר שניות,ותחושה כאילו מישהו לוחץ לי בתוך הראש.
אשמח לתשובתכם לגבי האבחון,יכול להיות שהכימיקלים בראש שלי קצת לא באיזון עקב משהו מסויים,?האם אפשר לבדוק את זה איכשהו,ומה הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות נפשיות - תגובה
ד''ר אודי אורן01/11/2011שלום רב,
אתה מתאר תופעות שיש סיכוי סביר שהן תוצר של חרדה/מתח/לחץ.
אני ממליץ לבדוק האם יש סיבה רפואית ואם אין, לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה לדוגמת EMDR או CBT.
תוכל למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או מטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה
דור15/11/2011וכן בזמן האחרון במיוחד כשאני הולך לישון עייף ומאוחר,איך שאני בא להרדם פתאום יש איזה קליק כזה בראש ואני קם בפתאומיות ובמעט בהלה וכן יש לי הרבה טיקים בידיים וברגליים בזמן האחרון(לפני שינה),האם זה קשור גם לחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קודם כל תודה רבה - תגובה
ד''ר אודי אורן15/11/2011לדור שלום,
התשובה שלי זהה לתשובתי הקודמת.
שווה בדיקה (בהנחה שזה מפריע לך).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותטורינה30/10/2011
שלום,
הבן שלי בן 13.5 ומאוד הישגי. הוא לומד בכיתת מופ"ת (מתמטיקה ופיזיקה ברמה גבוהה יותר מתוך מטרה לסיים בגרות בכיתה י' ועוד).
למרות שהוא לומד את החומר כשהוא מגיע לבחינה גם במקצועות רבי מלל וגם (החל מסוף שנה שעברה גם במקצועות הנ"ל) הוא נלחץ ברגע שהוא לא יודע משהו ונתקע. המוח שלו ננעל ואי אפשר להגיע אליו אפילו ע"מ להרגיע אותו או להסביר לו.
היום למשל הוא נלחץ עד כדי כך שהוא ישב ובכה שעתיים בכיתה. שום דבר לא הרגיע אותו. בסופו של דבר (אחרי 4 שעות און אנד אוף) היועצת לקחה אותו עשתה לו הרפייה הוא נרגע והמשיך את המבחן. לא סיים. יתנו לו לסיים מחר.
מה יהיה מחר אני לא יודעת. מה יהיה הלאה אני לא יודעת. האם להוציא אותו מהכיתה הזאת ? הרי גם במקצועות אחרים רגילים היו לו תופעות כאלה (היסטוריה, ספרות) קל למצוא פתרון ברגע. נוציא אותו מהכיתה ובא לציון גואל אבל הרי בכיתה אחרת יהיה אותו הדבר עם מקצועות אחרים.
מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/10/2011אני מתנגד עקרונית לתכניות לימוד בהן ילדים מסיימים בגרויות 5 יח' בלחץ גדול כבר בכיתה י' (או תואר ראשון בי"ב) אבל אינם חיים חיים מאוזנים (חברים, משחקים, ספורט, תנועת נוער וסתם בטלה חסרת דאגות) ומחמיצים את ילדותם. בכל מקרה, ברור שהילד שלך משלם בבריאות על מזבח ההישגיות וזקוק להנחיה מקצועית כיצד להפחית את הלחץ (מבלי לאבד מדימויו העצמי) וכיצד להתמודד בצורה יעילה ושפויה יותר עם מטלותיו. הכתובת המומלצת היא פסיכולוג קליני המטפל בנושאים אלה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, די בשתיים-שלוש שיחות כדי לעשות פריצת דרך בהתחברות של הילד ללימודים, לעצמו ובכלל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת מבחנים, שצצה גם בנהיגה.סופי29/10/2011
אני סובלת מחרדת מבחנים שמקשה עלי מאד להתמודד עם מבחנים בתיכון. ניגשתי לפסיכומטרי לפני כחודש ואותן תופעות הופיעו בו, אך בצורה חזקה יותר: כאב בטן לפני המבחן, כאבי ראש חזקים ותחושה של עייפות במהלך המבחן (שאני ממש מתחילה לאבד ריכוז ולהירדם).
לאחרונה התחלתי בשיעורי נהיגה. במהלך 28 שיעורים נהגתי נהדר, עד שהמורה התחיל לעשות מבחן בכל שיעור. ברגע שהוא מודיע על מבחן, אני מתחילה להזיע והראש מתחיל לכאוב, והנורא מכל- אני מאבדת ריכוז באופן מוחלט וחשה עייפות.
מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?
חרדת מבחנים, שצצה גם בנהיגה. - תגובה
ד''ר אודי אורן29/10/2011שלום סופי,
את סובלת מחרדת בחינות ש"מופיעה" בכל מצב של בחינה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (CBT או EMDR).
תוכלי למצוא מטפל CBT באתר אי"טה ומטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל- EMDR. בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טיפים לשיפור הריכוז והורדת לחץ?
סופי30/10/2011תרגילי נשימה,צריכת\הפחתת סוג מסוים של מזון, טיפול תרופתי ללא מרשם ? משהו ..
אין טיפים לשיפור הריכוז והורדת לחץ? - תגובה
ד''ר אודי אורן30/10/2011לסופי שלום,
בהחלט. יש מספר גדול של דברים שאת יכולה לעשות ברמה הנקודתית:
תרגילי הרפיה (כולל תרגילי נשימה), דיבור פנימי חיובי, פעילות פיזית, תרופות ללא מרשם למיניהן, דמיון מודרך של הצלחות.
לטיפול יסודי, ראי את תגובתי הקודמת.
שבוע טוב,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)