פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה..אני חושש למצבי
    אנונימי
    22/08/2012

שלום, אני בן 19 .. לאחרונה מצאתי את עצמי מדבר אל תמונות באופן שאני חושב שהן מחמיאות לי..זה כולל דיבור עם בובות למצב של שיחה כאילו עונים לי ומדברים איתי. מלבד זאת אני מרגיש נרדף תמיד ואפילו שומע קולות בראשי ש"ממחישים" לי שאני נרדף. אני יודע שהדברים האלה לא נורמליים ולכן הלכתי לפסיכיאטרית. בתחילה אובחנתי כסובל בדיכאון, בפגישה השנייה כבר הצגתי פרטים חדשים למצבי- נסיונות התאבדויות..אני כמובן הכחשתי הכל מול הפסיכיאטרית , אך ידעתי שבתוך תוכי אני כן ניסיתי להתאבד ( הלכתי עם אמא שלי שהצהירה בפני הפסיכיאטרית שניסיתי להתאבד) .
    הפסיכיאטרית לא ירדה איתי לעובי הקורה ולא נתנה לי אבחנה מדוייקת למצבי מלבד אפקט אווילי, דיסימילציה והתנהגות דיסימולטיבית .
    הייתי רוצה לדעת, להערכתם, במה אתם חושבים שאני לוקה כאשר הסימפטומים הם דיבור אל תמונות, תחושת נירדפות וחוסר אונים , שמיעת קולות ותחושות אובדניות?
    תודה רבה. זה ממש דחוף ויעזור לי מאוד, כי אני יודע שמצבי לא טוב !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה..אני חושש למצבי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה..אני חושש למצבי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/08/2012

התמונה הקלינית שאתה מציג כוללת אלמנטים פסיכוטיים שלא קיבלו ביטוי באבחנה. פנה שוב לפסיכיאטר/ת (זו או אחר/ת) והפעם השתדל להיות גלוי לגמרי לגבי מצבך - ואז תקבל גם אבחנה וטיפול ראויים יותר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג בצפון
    א.ב
    21/08/2012

שלום
    אני זקוקה בדחיפות לעזרה מפסיכולוג, כיצד אוכל לקבל מידע על פסיכולוגים מומלצים באזור חיפה / קריות ?
    אשמח מאוד לעזרתכם.
    א.ב

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג בצפון

הוספת תגובה

• פסיכולוג בצפון - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/08/2012

שלום,
    האתר של המרכז הישראלי ל-EMDR, אתר אי"טה, ואתרים נוספים של פסיכולוגים עשויים לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב...
    ס...
    21/08/2012

שלום רציתי לשאול מדי פעם יש לי תחושת ניתוק מעצמי כאילו אני באיזה בועה כולל חוסר שיווי משקל כאבי רגליים כאבי שרירים וחמצב רוח ירוד...
    יש לציין שהתחושה של ניתוק ומצב רוח ירוד זה רק מדי פעם.
    וחוסר שיווי משקל וכאבי רגליים כל יום
    הרופא משפחה שלי נן לי קלמנברין וזה לא עזר לי אחר כך החליף לי לרמוטיב אבל טרם לקחתי אותו
    האם זה יעזור לי האם יש לו תופעות לוואי האם הוא יכול להזיק או רק לעשות לי טוב
    תודה וסליחה על האורך של ההודעה
    אשמח תשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב...

הוספת תגובה

• רמוטיב... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/08/2012

לסיון שלום,
    בהנחה שעברת בדיקות שהראו כי אין ממצאים רפואיים, סביר להניח שאת סובלת מהפרעת חרדה ו/או מהפרעה פוסט טראומטית.
    אין לי מושג האם הרמוטיב יעזור, אבל הסיכוי שהוא יזיק הוא נמוך ביותר. איני רואה סיבה לא לנסות. זכרי שהתרופות שקיבלת הן תרופות "קלות" וכי תרופות אנטי חרדתיות רציניות הן בעלות סיכוי טוב יותר לעזור.
    בכל מקרה אני מציע שתפני לפסיכולוג המתמחה בטיפול ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה במהרה!!!!
    אנונימי
    19/08/2012

שלום, בני כבר חצי שנה מתנהג בצורה לא ברורה: בוכה מסתגר בחדרו מאיים להתאבד ואף מנסה להתאבד. הוא טוען שמרגיש נרדף ע"י אנשים שונים ואף שומע קולות של אנשים בראשו הדוחפים אותו להתאבד או לברוח מהמקום בו נמצא.
    הוא מתגורר כעת אצל דודתו משום שאיני יודעת איך לטפל בו, הוא טופל בעבר בכדורי איקסל משום שבאבחנה הראשונה ע"י הפסיכיאטרית אובחן כבעל דיכאון. כעת לאחר האבחנה השנייה גילו סימנים להידרדרות מצבו- הוא מדבר כעת אל תמונות בטוח שרודפים אחריו בוכה ומשנה את מצב רוחו באופן מהיר מבכי לתוקפנות וכדומה.
    באבחנה האחרונה אצל הפסיכיאטרית אובחן כבעל אפקט לבילי והתנהגות דיסימולטיבית ונטיות אובדניות.
    שאלתי היא האם יגייסו אותו במצב כזה לצבא? אני ודודתו בטוחות שגיוס לצהל יעורר אצלו חרדות שכבר קיימות אצלו שיגרמו לו לנטיות אובדניות ונסיונות נוספים להתאבד.
    הוצע לבני להתאשפז בפרדסייה. האם יגייסו אותו לדעתכם?
    כעת הוא מטופל באמצעות ריספונד

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה במהרה!!!!

הוספת תגובה

• חייבת עזרה במהרה!!!! - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/08/2012

שלום רב,
    כמעט ואין סיכוי שצה"ל יגייס את בנך בהנחה שמצבו לא ישתפר באופן דרמטי. גם אם מצבו ישתפר והוא ידווח על מה שקרה לו, הוא כנראה לא יגוייס.
    אני חושב שנושא הגיוס הוא לא הבעיה המרכזית. אני מתרשם שמצבו של בנך מחמיר. אני ממליץ כי תהיו בקשר רציף עם הפסיכיאטרית כדי שזו תחליט בנוגע לטיפול התרופתי ולצורך באשפוז במקרה שהוא מהווה סכנה לעצמו או לאחרים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    19/08/2012

שלום, עקב התקפי חרדה התחלתי לקחת פלוטין 20 מ"ג, התחלתי לפני כשלושה שבועות, ובנתיים כל מה שאני מרגישה זה רעד, אי שקט חזק מאוד, סחרחורות , וחרדות, הרופאה טוענת שזה תופעות לוואי של התרגלות לכדור ולחכות לפחות עד 6 שבועות.
    האם אכן זה תופעות של הכדורים? זה פוגם לי בתפקוד היומיומי, קושי ללכת לעבודה או לכל מקום אחר ומתסכל מאוד ברמה האישית.
    ובמידה ואכן זה מהכדור האם יש משהו שיכול להקל בנתיים? (הציעו לי קלונקס אבל אני פוחדת מהתמכרות)
    אשמח לתשובה
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/08/2012

לאורית שלום,
    להרבה אנשים יש תופעות לואי בתחילת השימוש בתרופות מסוג זה. הרעיון של שימוש בקלונקס בפרק הזמן הראשון הינו מקובל. קיימת סכנת התמכרות, אבל לא בשימוש זהיר לפרק זמן קצר יחסית (הכל במעקב רפואי כמובן).
    ממליץ לך לשקול שילוב של טיפול פסיכולוגי בשיטות CBT או EMDR הידועות כיעילות בטיפול בהפרעות חרדה. שילוב כזה הינו הרבה פעמים הדרך היעילה ביותר לטפל בבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו
    אירית
    18/08/2012

שלום אני בת 62 מטופלת במירו 30 מג משקלי הרגיל היה 47 קג לאחר תקופה של 6 חודשים מיום נטילת התרופה עלית ל56 קג , העליה במשקל גורמת לי לעיפות וכבדות שבזמנו הייתי פעילה ומלאת מרץ האם יש תרופה הדומה למירו רך לא גורמת לעליה במשקל וכן לפני נטילתהטרופה הכולסטרול שלי היה תקין וכעת הוא גבוה אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    מירו

הוספת תגובה

• מירו - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/08/2012

יש מספר תרופות היכולות להחליף את המירו - פני לפסיכיאטר המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך לעומק והתייעצי איתו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה וחרדה נלווית.
    רעות
    17/08/2012

שלום, שמי רעות ואשמח לעזרתכם/תמיכתכם..
    אני סטודנטית לפסיכולוגיה[כרגע סיימתי שנה שניה], והתנדבתי במהלך השנה בבית חולים לפגועי נפש במחלקה סגורה וקשה.לאחר 2 פגישות אצל פסיכותרפיסטית מדהימה היא אבחנה אותי כסובלת מטראומה עקב ההתנסות שם, דבר שגרם לי לפחדים שמא גם לי יקרה משהו, והתחלתי לייחס כל הרגשה קטנה או מחשבה לסימפטומים עליהם למדנו במהלך השנה. אחרי חודשיים של דופק מהיר, חוסר שינה, בכי ופחדים וחרדות קשות הרמתי את עצמי והבנתי שעליי לצאת מזה. אני בעיצומה של עבודה עצמית,מדברת עם עצמי בראש ומסבירה לעצמי שזה בסדר, שזה הגיוני ושזה יעבור. חזרתי לישון בלילה וגם הדופק המהיר בקושי קורה [אם בכלל], אולם כעת אני במצב מעט 'תקוע', אני חושבת על כל מה שקרה הרבה, 90% מהיום זה בראש שלי. גם כשאניבעבודה, גם כשאני עושה עבודות ומבחנים, נמצאת עם המשפחה או עם בן הזוג..ההתעסקות המתמדת עם נושא כל כך מפחיד עבורי כמו מחלות נפש (בייחוד לאחר שצפיתי במראות קשים כל כך במחלקה בה התנסיתי) מלחיצה אותי ומפחידה אותי, ואני כבר רוצה להיות אחרי זה, להפסיק את הסאגה הזאת שהתחילה לפני שלושה חודשים ולהמשיך הלאה. אני מרגישה מעופפת, לא מרוכזת, קשה לי להקשיב לאנשים ולא לחשוב על זה כשהם מדברים איתי... אני כן מרגישה שאני לאט לאט יוצאת מזה, אבל לא יודעת איך להפסיק לחשוב על זה, איך להפסיק לבדוק את עצמי שוב ושוב. מעולם לא חוויתי תחושות כאלה לתקופה ממושכת, ואני רק רוצה לדעת שזה יעבור ושאני אשכח מזה. :(

מה דעתכם? אשמח לעזרה/ תמיכה... תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה וחרדה נלווית.

הוספת תגובה

• טראומה וחרדה נלווית. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/08/2012

לרעות שלום. את אדם רגיש והמראות שראית השאירו את רישומם. בסבירות גבוהה המטפלת צדקה ואת סובלת מהשפעה של חוויות קשות. כל הכבוד על העבודה העצמית שעשית אבל נראה לי שאת זקוקה ךעזרה מקצועית של מטפל המתמחה בטיפול בטראומה. שיטת הטיפול המומלצת היא EMDR. אני מציע שתבררי האם יש מישהו בשרותי הייעוץ שמתמחה בשיטה ואם לא אני מציע שתפני למרכז הישראלי ל-EMDR. אני בטוח שאת אדם עם משאבים רבים ושתוכלי להתגבר על הקושי איתו את מתמודדת תוך פרק זמן קצר יחסית. בסבירות גבוהה מאד הקשיים יחלפו לחלוטין ותוכלי להמשיך בדרכך המקצועית כשאת חזקה ומנוסה יותר. בהצלחה. אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל הסובל מחרדות
    טלי
    16/08/2012

שלום,
    בעלי כבר נתקף שלוש פעמים בהתקף חרדה. כמובן שבפעמיים הראשונות עדיין לא הבנו שמדובר בהתקף חרדה, והוא הלך לרופא ועשה בדיקות.
    ההתקפים מלווים תמיד באותם התסמינים: הזעה, דופק מהיר, רעידות בגוף, נקישות שיניים, פיהוקים מרובים, הליכה לשירותים מספר פעמים ( צואה ), חוסר מנוחה, תחושה כאילו יש חום, אבל במדידה החום תקין לחלוטין.
    גם כששיא ההתקף מאחוריו הוא ממשיך להרגיש חלש וחולה, מסוחרר, מנותק, חסר תיאבון.
    ניסינו לבדוק יחד מה גורם לכך, האם משהו ספציפי מטריד אותו ( אני יודעת מחברה - שהיא יודעת מה גורם לה לחרדה: היא פוחדת שיהיה לה סרטן כמו לאמא שלה היה ).

שאלותי הן:
    1) האם האדם אמור לדעת מה גורם לו לחרדה ?
    2) באיזו דרך ניתן להקל עליו כשאני לצידו ? אני מרגישה שאני רוצה לעזור, אבל שמה לב שהוא רוצה להיות עם עצמו ושאניח לו לנפשו למרות שהוא לא אומר זאת במפורש. הוא נשאר לידי אבל אני מבינה לבד שעדיף שאשתוק...
    3) האם זה נורמלי להמשיך להרגיש יומיים - שלושה אחרי ההתקף חולשה, חוסר תיאבון והרגשה כללית כאילו אתה חולה ?

תודה, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    בעל הסובל מחרדות

הוספת תגובה

• בעל הסובל מחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2012

אין הבדל עקרוני בין מצוקה נפשית "נורמלית" בתגובה למצב מאיים לבין התקף חרדה - ההבדל הוא שבהתקף חרדה האדם אינו מקשר בין המצוקה לגורם המאיים (ולכן גם תופס את תגובתו כלא נורמלית, כאילו יצא מדעתו). מכאן ברור גם שבמצוקה שכזו אדם עשוי להרגיש כאילו הוא חולה. את יכולה להקל על בעלך בכך שתקבלי את מצבו בהבנה (הוא באמת נורמלי) ותמכי בו כפי שהיית תומכת אם היה במצוקה נפשית גדולה מסיבות "לגיטימיות". העזרה האולטימטיבית, כמובן, היא להפנותו למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    אנה
    16/08/2012

לפני שבועיים בערך לפנות בוקר חוויתי התקף חרדה לראשונה בחיי,הרגשתי מחנק שאין לי אוייר ודומה,פניתי לבית חולים באותו הלילה ושם הטיפול היחיד שנותנים זה כדור הרגעה ולבית!מאז אותו יום אני בקושי ישנה בלילות אני מדמיינת שאני ימות אם אני יעצום עיינים או יבלע את הלשון ודברים דומים,פתאום אני מרגישה דופק מהיר שאין לי אויר וזה חוזר כל הזמן מאותו לילה,בנוסף בימים האחרונים התחלתי לפחד מלאכול ולשתות אני נורא מפחדת ומקווה שיש טיפול שבאמת יכול לעזור לי להתגבר ולחזור לחיים הרגילים שהיו לי לפניי....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2012

כל מה שאת צריכה בשביל לחזור לעצמך זה שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות...
    ס...
    15/08/2012

שלום ברצוני לדעת לגבי התופעות הגופניות שיש לי חוסר שיווי משקל כאבי רגליים שרירים כאבי ראש כאבים בחזה נימול וזרמים בגוף הרופא אומר שזה ממתח וחרדות הוא נתן לי קלמנברין זה לא עוזר לי כל היום אני מרגישה בתוך בועה כאילו מנותקת מעצמי שאני עומדת כאילו מרגישה שאני עומדת ליפול הרגשות מוזרת חולשה בשרירים טשטוש ראיה הוא נתן לי שוב לעשות בדיות דם עשיתי יצא הכל תקין מה לעשות אני כבר לא יודעת...
    אשמח לעצה דחופה...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות...

הוספת תגובה

• חרדות... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/08/2012

לסיון שלום
    הסימפטומים אותם את מתארת מאפיינים מצבי מתח וחרדה. בהנחה שעברת בדיקות גופניות ולא נמצאו ממצאים בעייתיים סביר להניח שהרופא צודק ברמת האבחנה. מצד שני אני חושב שכדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בנוסף או במקום הטיפול התרופתי. CBT ו EMDR נחשבות לשיטות הטיפול היעילות ביותר לטיפול בחרדות.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות...

סיון...
    16/08/2012

הרופר נתן לי כדורים רמוטיב האם הם יכולים לעזור לי לגהי התסמינים הגופניים שלי ואם כן כמה זמן לוקחת עד שרואים שיפור אם התרופה...?
    בברכה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/09/2012

שלום סיון,
    הם יכולים לעזור. כרגיל רואים תוצאות תוך מספר שבועות.
    אנא התייעצי עם הרופא לגבי הטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים והתרחקות ממשפחה ילדה בת 4
    carma
    15/08/2012

שלום, בתי בת 4 ילדה נבונה ומחונכת. התנהגותה עד לפני כחודשיים וחצי הייתה למופת (רגילה) - ומאז החלה התדרדרות ביחסה לחבריה וכן למעגל המשפחה (סבים וסבתות ודודים) – כלומר היא אינה מוכנה לחבק ולנשק (דבר המקובל בקרב משפחתנו) ואפילו אינה נותנת יחס ונרתעת מכולם בתואנה כי הם מציקים לה ולא "בא לה" היא אינה עונה לשאלות המתייחסות אליה (כגון: איך היה בגן? וכו) דבר אשר חורג ממנהגה שכן זו ילדה אשר חולקת אוהבת מחבקת ומשתפת בסיפורים וחוויותיה. אציין כי לפני כחודש אושפזתי בביה"ח במפתיע (הריון מחוץ לרחם אשר בתי בכלל לא ידעה על קיומו) והייתי בבית החולים ובבית לסירוגין למשך 20 ימים לערך ומאז היא דבוקה אליי ואם היא מוכנה לעשות דברים זה רק יחד איתי (כמו לפתוח עטיפת מתנה שקיבלה ליום הולדתה) – דבר אשר לא אופייני לה. עלי לציין כי הוסבר לבתי כי ל"אימא יש כאבי בטן לכן היא בבית חולים בכדי שהרופאים ימצאו מה לא בסדר בכדי שיוכלו לתת טיפול מתאים ושאימא תחזור מהר הביתה אז כרגע היא בהשגחה". כל יום אני מסבירה לה כי אני מרגישה מצוין והיא עדה לכך כי היא רואה את תפקודי בבית "חוזרת לתפקוד מלא ושוטף", האם ישנה דרך נוספת להגיע אליה בכדי ש"תשחרר קצת"?
    היא אינה מוכנה ללכת לחברים רוצה רק שיבואו אליה ואם הולכים אז רק ל – 2 חברים ספציפיים (ובליווי שלי – גם זה לא אופייני לה היא עצמאית בד"כ). המשפחה הקרובה מנסה לתת לה ספייס ולי ולבעלי קשה לראותם מהצד סובלים וכמהים לחיבוק שכן היא נכדה יחידה מ- 2 הצדדים וזה לא הוגן שהיא אינה רוצה ללכת אליהם ובטח לבטח לא לבד, מה שבעבר קרה. היא עדיין קשובה לי אבל רק בעניין הזה היא אינה קשובה לא לי ולא לבעלי.
    בבקשה תייעץ לי סליחה על האורך אני מתוסכלת
    תודה על תשובותייך.

הוספת תגובה

• פחדים והתרחקות ממשפחה ילדה בת 4 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/08/2012

לקרמה שלום.
    ביתך חוותה טראומה סביב האשפוז שלך. כמובן שאי אפשר להיות בטוחים בדבר אבל העובדה שהשינוי בהתנהגות קרה זמן קצר אחרי האשפוז מצביע בכיוון זה.
    אני מציע לא לריב עם הילדה אלא לדבר איתה על האשפוז ועל מה היא חוותה כשלא היית בבית. לדבר איתה על זה שבוודאי היה לה קשה. להסביר לה שאת בריאה ושהסכנה עברה.
    אם זה לא עוזר אני מציע פניה למטפל EMDR שמתמחה בטיפול בילדים. תוכלו למצוא מטפל כזה דרך המרכז הישראלי ל EMDR.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחתולים
    אני
    14/08/2012

כיצד ניתן להפסיק מלפחד ,קשה לי לעלות לבית כשיש חתולים בבניין

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחתולים

הוספת תגובה

• פחד מחתולים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2012

אתה צריך לעבור תהליך הקרוי דסנסיטיזציה (מעין התרגלות הדרגתית) - גש לשיחה או שתיים (אין צורך ביותר) עם פסיכולוג קליני המטפל בפחדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בן 12
    מירב
    14/08/2012

שלום רב,
    בני בן ה-12, חווה חרדה על פחד ממוות, פחד מלישון ולא להתעורר, ובכלל מאובדן.
    כאשר הוא חש בתחושה זו, שיתף אותי ואף בכה.
    יש לציין כי כל ידיעה לא נעימה מסוג שהוא, מעוררת בו לחץ (כגון חדשות בטלויזיה, מקרי מלחמה, רצח וכו').
    שאלתי היא,
    כיצד עליי לנהוג? מה עליי לעשות? האם יש סיבה לדאגה?
    יש לציין כי מקרה זה קרה כבר פעמיים השבוע, ומאוד הלחיץ אותי.
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בן 12

הוספת תגובה

• חרדות בן 12 - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2012

זה טבעי ונורמלי לפחד מהמוות ובנך גדול ומבין מספיק כדי להילחץ מהאיומים והאלימות שסביבנו. איני רואה כאן סיבה לדאגה מיוחדת - קבלי את מצוקתו בהבנה ותני לרגשותיו לגיטימציה, נסי לדובב אותו לשוחח על חוויותיו וחבקי אותו עד שיירגע. אם את עדיין אינך שקטה, פני לשיחת הנחייה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    א.ב
    12/08/2012

שלום
    מזה כשלושה חודשים אני יושבת בבית עכב פיטורים ממקום העבודה (בעקבות צמצומים).
    אני נשואה ואם לילדה בת שנה. בעלי סטודנט ועליי בעצם נטל פרנסת הבית.
    אני אדם שאוהב מאוד לעבוד והשגרה של מקום עבודה מאוד חשובה לו. כך שברגע שהודיעו לי על ההחלטה לפטר אותי לקחתי את הבשורה מאוד מאוד קשה.
    אני ממש מתקשה לקום בבקרים (ואני חייבת כי יש לי ילדה קטנה, לארגן ולקחת לגן).
    כאשר אני לוקחת את ביתי לגן אני חשה בושה גדולה מאוד על כך שאני לא עובדת, זה משפיע עליי מאוד לרמה שאני ממש ממהרת לצאת משטח הגן כדי שלא אראה אנשים עובדים.
    אני חוזרת אחכ בדכ הביתה ומנסה למלא את היום בקפה עם חברות, נקיונות וכדומה, אך אני מרגישה שכל יום שעובר המצב שלי רק הולך ומחמיר.
    אני לא מצליחה להרדם בלילה עכב המצב הנוכחי, עד שאני כבר נרדמת הלחץ רודף אותי בחלומות, ומאז שאינני עובדת אני בכל פעם מתעוררת מסיוט חדש.
    אני לא מרוכזת, ודפקתי את הרכב כבר שלוש פעמים.
    אני שוכחת דברים חשובים, ומתעסקת בעיקר בתפל.
    אני מוצאת את עצמי בוכה רוב היום, ללא כל חשק לאכול, לצאת, לעשות פעילות ספורטיבית למשל או לפגוש חברות.
    אני מאוד מבולבלת כל היום ואני לא מצליחה לייצר לעצמי סדר יום בשום דרך.
    גם בסופי השבוע, אני לא מתכננת שום דבר.
    בעצם נותנת לימים לעבור. ותחושת החרדה, העצב והבדידות רק גוברת.

מה אוכל לעשות במצב כזה?
    אין בי שום כוח שגורם לי לעשות דברים אחרת, אני מרגישה כבויה לגמרי ולא מצליחה לצאת מזה.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2012

את מתארת תסמינים דיכאוניים שהם מובנים לגמרי על רקע פיטורייך. הטיפול והתרופה הטובים ביותר עבורך הם רק ...לחזור למעגל העבודה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות- אשמח מאד לסיוע
    אמא1
    12/08/2012

בת 45 עם עודף משקל . סובלת מלחצי דם גבוהים מגילאי ה- 20.
    (מטופלת תרופתית) .מזה כשנה מופיעים תסמינים נוירולוגים (עם החמרה והקלה לסרוגין) שהתחילו כלחץ וכאב בעיניים ובראש בצורה לא שווה , חוסר שיווי משקל, רעד בראש ובעיניים , בעיית קורדינאצייה בהליכה, דפיקות לב מואצות עם הרבה דילוגי פעימה , חוסר יכולת לעמוד הרבה זמן , כובד וכאב בהזזת העיניים,הרגשת הדופק לאורך הגב. כביכול מכות ברק פתאומיות בראש ובעיניים.
    בד בבד עם התסמנים הופיע דכאון והתקפי חרדה קשים(יודעת לאפיין אותם ללא קשר לתסמינים הקבועים לכן אין לשייך הכל לפאן הנפשי ) מהפחד ליפול ולאבד שליטה במקומות ציבוריים, כמו כן גם פוחדת ללכת פן אפול וכרגע נמנעת מפעולות מחוץ לביית. קושי להתרכז ממושכות. תחושת סחרור.
    תרופות: מטופלת בסרוקסאט מאז אפריל וואבן לפי הצורך. כבר לא בדכאון, החרדה קיימת ובשל התחושות הפיסיות, די מסתגרת.
    תרופות ללחץ דם: דיובן וקרדילוק.
    בדיקות שנעשו: m.r.i m.r.a בדיקה פיסית של נוירולוג ללא ממצאים, מוח.
    אקו לב. (מבצעת פעם בשנה..ללא שינוי)
    בדיקות עיניים.
    תשובת אם אר איי: (9.1.10)
    יש מס מוקדים לא ספציפיים קטנים בחומר לבן סוב קורטיקלי היכולים לבטא שינויים ישנים ומעטים ממקור איסכמי , יתכן מיקרואנגיופאתי.
    התמונה אינה תואמת תהליך דמילינטיבי ראשוני.
    אין רואים אוטפם קורטיקאלי חריף.
    אין רואים עדות לתהליך תופס מקום כיארי או הידרוצפלוס.
    נעשתה סריקה מצומצמת לעמוד השדרה הצווארי , אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו.גם ה- M.R.A היה תקין. (6.5.12)ללא החמרה או שינוי במוקדים ההיפראינטנסיים והסוב קורטיקאליים דו צדדים ללא החמרה.
    יש לציים שבגיל ל 23 היה ארוע של חוסר שיווי משקל בעמידה והליכה שנמשך כמה חודשים וגם רעד בראש. (בתקופת ההריון כאבי ראש קשים ולאחריו התסמינים שהוזכרו לעיל, נעשה אז סיטי מוח)
    וגם בגיל 40 ארוע של חודש של חוסר שיווי משקל ובעיית קורדינצייה בהליכה שחלף מעצמו.
    כמו כן בעשר שנים האחרונות לערך יש כמו אאורות – טשטןשים והפרעות בשדה הראייה שנמשכות כרבע שעה וחולפות מאליהן.
    אודה לעזרה ועצה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות- אשמח מאד לסיוע

הוספת תגובה

• התייעצות- אשמח מאד לסיוע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2012

את מתארת תמונה מורכבת, רפואית בעיקרה. מהזוית הפסיכולוגית, אני בהחלט ממליץ לך לפנות למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי שיסייע לך להתמודד באופן אופטימאלי עם הבעיות שציינת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה