מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפות באך רסקיו רמדישרון21/07/2011
רציתי לשאול אם טיפות באך רסקיו רמדי עוזרות נגד חרדה ומחשבות טורדניות אם כן אז כמה טיפות צריך לקחת כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפות באך רסקיו רמדי - תגובה
ד''ר אודי אורן22/07/2011שלום שרון,
ככל הידוע לי אין הוכחות מדעיות ליעילות של טיפות באך. אנא התייעצי בנושא זה עם האדם/חנות שממנו קנית את הטיפות.
ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדות (EMDR או CBT) שהוכח כיעיל במחקרים רבים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
דקלה28/07/2011אני מטפלת בפרחי באך וחשוב לי לומר לך כמה מילים על הרסקיו , אם תרצי תפני אלי למייל :
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון להקיא עקב לחץ או חרדהאייל20/07/2011
שלום אני בן 24
כבר תקופה ארוכה שאני לא יודע מה עובר עליי.
כל פעם מחשבות טורדניות על רצון להקיא באותו רגע..כשאני ליד אנשים אני מפחד להקיא פתאום..כל תחושת לחץ או חרדה גורמת לי ריפלקס הקאה.
אני עוד איכשהו מצליח להשתלט על התופעה..אבל כשאני צריך לאכול ליד אנשים ממש קשה לי ובנוסף גם לאכול .
אף פעם לא היה לי בעיית אכילה ,וגם עשיתי את כל הבדיקות הרפואיות..לא סיפרתי על זה לאף אחד,לא רוצה שיחשבו שאני צריך פסיכולוג.
כשאני תחת השפעת אלכוהול אין לי את המחשבות האלו ואני מצליח לאכול כמו שצריך מה שעוד יותר מחזק את זה שזה כנראה פסיכולוגי .
רוצה לחזור לאיך שהייתי פעם אבל כל הזמן הראש עסוק בלברר מה זה הדבר הזה שקורה לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצון להקיא עקב לחץ או חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/07/2011מאד פשוט - אתה "נלחץ מהלחץ"... תחושת הצורך להקיא היא תחושה מאד לא נעימה (במיוחד מול אנשים) וכשאתה חווה/ חושב על כך אתה מלחיץ את עצמך עוד יותר ב"לופ" (משוב חיובי) שרק הולך ומתעצם. במקום לדאוג מה יחשבו עליך, פנה לפסיכולוג - רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - שיסייע לך לצאת מזה בתוך פגישות ספורות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיהודה19/07/2011
שלום בן 32
לפני כחודשיים סבלתי במשך כמה שבועות מחרדת בריאות(בריאות הלב)
אבי ואחי עברו צינטורים ולקחתי את זה מאוד קשה.
כול כאב קטן הלכתי לרופא. עברתי בדיקות דם, אקג, בדיקת מאמץ, ובדיקת אקו לב במאמץ. ברוך ה הכול היה תקין.
אני בטיפול פסכולוגי מאז שהתחיל החרדות. בחודש וחצי האחרונות יש שיפור גדול אצלי.
מיום ראשון אני מרגיש שזה מתחיל לחזור אליי שוב.
האם זה שכיח שאתמול בלילה קמתי כמה פעמים עם מחשבות והרגשה שיש לי כאבי חזה!! ומייד שקמתי לא הרגשתי כאבים בחזה? ומזה יכול להיות?
ראוי לציין שכול הפחדים והחרדות מגיעות בדרך כלל בשעות הערב.
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן19/07/2011ליהודה שלום,
אין ספק שחוית ארועים לא פשוטים.
שמח לשמוע שהטיפול עוזר לך.
נדיר שטיפול פסיכולוגי משפיע באופן ליניארי. ברוב המקרים יש עליות וירידות.
אנא דבר עם הפסיכולוג שמטפל בך על מה שקורה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אבחון חרדה.רחלי19/07/2011
אני בזמן האחרון פיתחתי פחד מהתמוטטות בניינים. כשאני בבניין בקומה שהיא לא ראשונה או קרקע אני מדמיינת שהבניין מתמוטט עליי, וכן אותו הדבר כשאני הולכת על הקרקע ליד בניינים גבוהים במיוחד. זה מקשה עליי לישון בלילות, שכן אני גרה בקומה שנייה. אני מדמיינת שכל הכבודה שנמצאת מעל הראש שלי בקומה שמעליי תנחת עליי ותהרוג אותי. אני סוברת שלהתמוטטות אולמי וורסאי יש חלק בעניין. רציתי לדעת האם יש פחד מאובחן כזה ? האם יש דרך להתמודד איתו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, אבחון חרדה. - תגובה
ד''ר אודי אורן19/07/2011לרחלי שלום,
התפתחה אצלך תופעת חרדה ממוקדת שמתפתחת לא פעם לאחר ארוע קשה (כמו סיפור אולמי וורסאי).
זוהי תופעה קלה יחסית לטיפול ואני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד המתמחה בבעיות מסוג זה. לטיפול קוראים EMDR ותוכלי למצוא מטפלים המתמחים בטיפול באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רחלי20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מרופא שינייםרונית15/07/2011
שלום..
אני מפחדת מטיפולי שיניים..
זה כולל סוגים של מצבים למינהם כמו- אני לא יכולה לחשוב על רופאי שיניים ואפילו לא לראות פרסומת בטלוויזיה של מברשת שניים \משחה
ואני צריכה לעבור הרבה טיפולים ואני ממש מפחדת פחד מוות
מה אפשר לעשות????!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מרופא שיניים - תגובה
ד''ר אודי אורן18/07/2011לרונית שלום,
את סובלת מהפרעת חרדה ממוקדת (פוביה).
מבין הפרעות החרדה זוהי ההפרעה שמגיבה כרגיל באופן החיובי ביותר לטיפול ממוקד.
אני מאמין שתוכלי ללכת לרופא שיניים תוך פרק זמן קצר יחסית.
פני לקבל טיפול ממוקד בחרדה כדוגמת טיפול EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפל קוגניטיבי באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות טיפול בחרדהיוסי14/07/2011
שלום רב!
אני בחור בן 32, עברתי בשנים האחרונות אצל כמה מטפלים ושיטות במטרה להתגבר על חרדות שיש לי שמשפיעות לי על כל החיים, ובמיוחד בנושאי זוגיות, לימודים ועבודה (כולל לקיחת ציפרלקס במינונים שונים). לצערי לא ראיתי שיפור ושינוי משמעותי.
אבקש לשאול לגבי שיטת EMDR האם היא יעילה עבור חרדות שמקורם ככל הנראה בטראומות מצטברות בילדות?
וכן - האם טיפול בשיטה זו הוא קצר מועד?
שאלה נוספת - מה דעתכם על שיטה שנקראת T.A.T שטוענת ליכולת לרפא לחלוטין חרדות?
וכן אודה אם תוכלו לאמר מה דעתכם של שיטות שעוסקות בפסיכותרפיה גופנית, "החוויה הסומטית" וכדו'.
או אולי יש פתרונות אחרים? כי אני די מיואש מהמצב..
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיטות טיפול בחרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/07/2011כן, EMDR יעילה בטיפול בחרדות שמקורן בטראומות ילדות, וכן, מדובר בטיפול קצר מועד. TAT ו"חוויות סומטיות" למיניהן הן שיטות אזוטרית החסרות ביסוס מדעי, הסמכה ופיקוח סטטוטוריים או קוד אתי מחייב ואם היה בישראל חוק פסיכותרפיה ראוי לשמו ה"מטפלים" בשיטות אלה היו עומדים לדין. הפתרון המומלץ על ידי הוא CBT ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
דוד בר23/10/2011*** ההודעה נערכה - מדובר בפורום שאלות למומחים. נשמח לענות על שאלותיך ***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצאת מהתחושותצפרלקס14/07/2011
שלום רב
הכנסתי לעצמי לראש הרגשה של ניתוק מהמציאות וערפול
ומאז איני מצליח לצאת מהמעגל הזה ואני בלחץ וזה מפריע לי
איך אני יוצא - האם ברגע קבלת תרופות המחשבות האלו יעלמו באופן טבעי ולא אחשוב על זה יותר ואמשיך לחיות את חיי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצאת מהתחושות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/07/2011תרופות אינן הפתרון המומלץ ליציאה מהמעגל שאתה מתאר... (תרופות עשויות להקל על התחושה אך אינן פותרות את הבעיות שבבסיסה ויש להן השלכות מזיקות אחרות.) הפתרון המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךסוניה13/07/2011
תודה על תשובתך, אבל מופע הצעקות הוא חצי שעה ואחר כך נרגע כלא היה, ואז היא שואלת אותי כמו ילדה מפגרת "את אוהבת אותי" זו ילדה "גדולה" בוגרת אוניברסיטה.
ואני בפחד שאנ י נמצאת בו עונה תשובה חיובית כדי שהמופע לא יחזור על עצמו.
יש לה דירה משלה והיא כל היום אצלי והולכת לישון בביתה, וכל היום אני חיה בפחד, היא באה אלי כי היא אוכלת אצלי, היא לא רוצה להוציא את כספה, ואני אומרת לה תוכלי בחוץ , תהני קצת מהחיים והיא מתקמצנת מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/07/2011כפי שכתבתי למטה, סוניה, את מתארת מצב סבוך שפתרונו מצוי מעבר לתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. את זקוקה להנחיה ולליווי מתמשכים וכדאי לך לפנות בעניין זה לפסיכולוג קליני שילמד אותך את עיקרי ההתמודדות עם בתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה פרסונלינציהצפרלקס12/07/2011
שלום רב
אני רושם לך מייל זה כי אני בחור חרד מטבעי. חוותי איזה חולשה ונכנסתי ללחץ.
עקב זה קראתי על הפרעת דה פרסונלינציה ומאז אני לא יוצא מהתסריט כשיש לי את זה
זה הכניס אותי ללחץ נוראי ואף הרגשה דומה למה שרשום. איך אני יכול לדעת באם יש לי או אין לי ולהמשיך בדרכי? כרגע אני מרגיש כמו שיכור - אני מתקשר עם כולם ויודע היכן אני נמצא - הזיכרון שלי מצויין ואין התנתקות כזאת. אך אני מרגיש לא מפוקס ושיכור כבר שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דה פרסונלינציה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/07/2011אנשים חרדתיים נוטים "לספוח" הפרעות ומחלות והמידע המגוון הזמין באינטרנט רק החמיר את התופעה... לגופו של עניין, דה פרסונליזציה נשמעת אולי כתופעה חמורה (התפרקות האני או שגעון) אך בפועל מדובר בתחושת ניכור-עצמי האופיינית לרוב האנשים החווים חרדה ואין לה דבר וחצי דבר עם מחלת נפש או משהו מדאיג במיוחד כשלעצמו. במקרה שלך מדובר בעיקר מ"לחץ מהלחץ" - קראת משהו שהדאיג אותך ונכנסת ל"לופ" של חרדה המלבה את עצמה (כולל אותה תחושת ניכור שלעיל). בשורה התחתונה, אתה בחור בריא בנפשו החווה חרדה וכן, אתה יכול ומוזמן להמשיך עם חייך. אם ברצונך ללמוד יותר או להקל על עצמך, פנה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעהסוניה12/07/2011
יש לי בת שסובלת מ-הפרעה נפשית גבולית יש לה התפרצויות זעם ואני לא יודעת איך להגיב, פשוט לי לעזוב את הבית, ואני שומעת את הצעקות אחרי ברחוב,כל דבר הכי קטן שאני אומרת לה ושזה לא מוצא חן בעיניה היא צועקת, היא לא גרה איתי אבל רוב היום היא אצלי, אני אומרת לה ללכת והיא אז אומרת לי "את לא אוהבת אותי, את מגרשת אותי" מה לעשות
הפרעה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/07/2011את מתארת מצב סבוך שפתרונו האופטימאלי מצוי מעבר לתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. את זקוקה להנחיה ולליווי מתמשכים (לפחות עד לסיום המשבר) וכדאי לך לפנות בעניין זה לפסיכולוג קליני שילמד אותך את עיקרי ההתמודדות עם בתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדדניס11/07/2011
שלום
הבן שלי בן שנתיים ולפני שבוע הוא שמע זיקוקים ונכנס בו
פחד נוראי הוא רעד כולו ולא יכל לזוז מרוב הפחד
ומאז משהו אצלו השתנה והוא מאוד תלותי לא רוצה להישאר לבד
מה אפשר לעשות כדי לעזור לו להתגבר על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד - תגובה
ד''ר אודי אורן12/07/2011לדניס שלום,
ממליץ לדבר איתו על מה שקרה, להסביר לו שפחד היא תגובה רגילה, אבל שהוא לא היה בסכנה אמיתית.
מציע לשחק איתו במשחקים שעושים רעש ולהראות לו שאין בזה סכנה.
מציע לצייר/לשחק את מה שקרה (הזיקוקים) ולהראות לו ש"הסוף טוב".
והיה אם אין שיפור, מציע לפנות למטפל EMDR המתמחה בילדים. סביר להניח שטיפול או שניים יוכלו לפתור את הבעיה.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בעלישני11/07/2011
בעלי בן 28 בעברו סבל מחרדות כתוצאה ממות אימו לפני 11 שנה מאז זה מגיע אליו בתקופות שונות בעיקר בתקופות של לחץ , בחודשים האחרונים הוא פיתח לעצמו אמונה מסוימת במספרים כלומר בכל רגע נתון הוא חושב על מספר מסוים ואיתו באה מחשבה מאוד רעה שפה מגיע הפחד שאם הוא לא יחשוב על המספר הזה יקרה משהו לילדים שלנו וזה משתק אותו במשך כמעט כל היום , הוא פוחד לעשות דברים ממש כל דבר. מה אפשר לעשות עם זה?
פחדים אצל בעלי - תגובה
ד''ר אודי אורן12/07/2011לשני שלום,
בעלך מפתח הפרעת חרדה (כנראה OCD) שכנראה מבוססת על הרגישות שפיתח בעקבות מות אימו.
לפני שהתופעה הזו תתחזק, תתרחב ותעמיק, אני ממליץ שיפנה לטיפול ממוקד בחרדה.
הטיפולים המומלצים הם EMDR ו- CBT.
מטפלי EMDR תוכלו למצוא באתר המרכז הישראלי ל- EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
לא כדאי להמתין. בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מיואשת אין לי כוח לזה יותרמישהי10/07/2011
אני בת 39 ולפני חצי שנה התחילה לי סחרחורת מפחידה שגרמה לי ללכת שיכורה ימינה ושמאלה והמשיכה 4 ששעות רצוף ומאז חיי השתנו אני לא אותו בן אדם סיפטומים נוראיים כמו קושי להכניס אויר דרך האף הרגשת חנק בגרון תחושה שאני עומדת ליפול גם בישיבה ובשכיבה רטט באזור הלב שגורם למצב שבא לך לצרוח מפחד כאילו אוטטו את נכנסת לפניקה , תחושה של משהו בורח מהרגליים פחד נוראי וגם פתאום התחילו דכאונות מפחידים מלווים בתחושה של ריחוף כאילו מנתקים אותי מהסביבה זה ממש מפחיד התחושה שאני הולכת כמו בוהה כזו או מסוממת או לא יודעת מה ..... נמאס לי אני לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר ואפילו טיפול CBT של חצי שנה לא עוזר .... כלום לא עוזר מה לא עשיתי מה לא ניסיתי אין לי כוח להתמודד עם זה אני מרגישה שאין תרופה למחלה הזו לא יודעת מה זה בכלל הייתי בחורה שמחה ובריאה בחיים לא לקחתי אקמול אכלתי רק אוכל בריא המון פירות ירקות וקטניות ועסקתי בספורט ... מה קורה לי ? למה זה קרה לי ? אין יום שאני לא בוכה .... תחושת היאוש שאין מי שיכול לעזור הורגת אותי ... גם שאני לא מתעסקת עם זה ומתמקדת במשהו אחר ישר מרגישה את כל מערכת העיכול מלאה בפחדים ושריפה ובהלה כאילו מה קרה .
לקחתי לוריוון וזה עשה רק יותר גרוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מיואשת אין לי כוח לזה יותר - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/07/2011את מתארת תסמינים קלאסיים של חרדה. מבלי להכירך לעומק, אני יכול להציע לך רק ספקולציות לגבי הסיבה (אצל רווקות בנות גילך, למשל, מתעוררות חרדות בד"כ סביב הגיל המתקדם ללא נישואין וילדים וכיו"ב). למרות כשלון הטיפול בך עד כה, אין באמת בסיס לתחושת הייאוש שאין מי שיכול לעזור - סביר יותר שפשוט לא קיבלת טיפול הולם. צרי איתי קשר טלפוני ואנסה לכוון אותך ביתר פירוט. את יכולה לנסות במקביל גם טיפול תרופתי מסוג SSRI (כמו ציפרלקס). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בעניין פוביהמיטל10/07/2011
שלום רב,
הנני מעונינת בעזרה של בעל מקצוע המטפל בפובייה ממחלת האיידס ממגע מיני וכ"ד
דבר המעיק בחיי היום יום עקב כך אני בפחדים ובבלבול ולחץ
אודה לעזרתכם
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בעניין פוביה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/07/2011פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ניתן ללכת לפסיכולוג שכזה דרך קופת החולים או באופן פרטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
מיטל11/07/2011בהמשך לתשובתך
ברצוני ללכת באופן פרטי
מאד חשובה לי המלצתך והכוונה בעניין כי איני יודעת למי לפנות.
אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך... - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/07/2011אני מנוע מלהמליץ על מטפלים ספציפיים באתר... ניתן למצוא פסיכולוגים לפי פילוח לאזור המגורים, אוריינטציה קלינית ותחומי התמחות באתר של הסתדרות הפסיכולוגים (הפ"י) ואגודת המטפלים ב-CBT (איט"ה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטל09/07/2011
לפני כחודשיים בעלי התעורר באמצע הלילה מקול צעקה (בחלום) והחלו אצלו דפיקות לב מואצות, עלינו לבית החולים וכל הבדיקות יצאו תקינות. (הוא בן 40) מאז המצב רק מתדרדר, הוא מסתגר, טוען כי אינו יכול לישון בלילה בגלל דפיקות הלב (שמעירות אותו) מרגיש מועקה ולחץ בחזה, רעשים מפריעים לו וכו'. עד היום הוא היה אנרגטי ופעיל ונזקק למעט שעות שינה ביממה. כיום הוא נוטל וובן בלילה לשינה, דרלין 10מ"ג - לא נראה כי תרופות אלו משפיעות לטובה על מצבו הנפשי.
לאן ניתן לפנות? מה צריך לעשות? אני אישית נגד טיפול תרופתי אך קשה לי להבין מה הוא מרגיש. האם זהו משהו גנטי שיכול לעבוד בתורשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011לטל שלום,
בעלך סובל מתופעת חרדה מוכרת. הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה בנוסף (ואולי במקום) לטיפול התרופתי.
הטיפול המומלץ הוא טיפול EMDR ו/או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לחרדה
טל09/07/2011רופא המשפחה נתן לבעלי מרשם לציפרלקס אך בבית המרקחת טענו שרופא משפחה אינו יכול לתת מרשם לתרופה זו ולכן נתנו לו תחליף - אסטו 10 מ"ג.
הוא נוטל את התרופה הנ"ל קרוב לשבוע אך אינני רואה שיפור או הקלות כלשהן.
האם לתרופה הזו אותה השפעה כמו לציפרלקס או שעלי לדרוש את התרופה המקורית?
בנוסף, הוא נוטל וובן פעם אחת ביום אך טוען שלא מצליח להרדם עם כדור אחד.
האם ניתן להגדיל את המינון לשני כדורים ביום? מהן טופעות הלוואי?
חשוב לי לציין כי מדובר באדם בן 40 בריא בד"כ ועובד בעבודה פיזית ....(האם כשיר לעבוד בעבודה זו במצבו הנוכחי?)
תודה על העזרה... אני אובדת עצות לנוכח הסיטואציה החדשה שנכפתה עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופות לחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011לטל שלום,
אסטו היא התחליף הגנרי (ולכן זול יותר) של ציפרלקס. כעיקרון מדובר באותה תרופה. התגובה לתרופה זו עשויה לקחת מספר שבועות, ולכן לא מפתיע אותי לשמוע שהוא אינו מרגיש שינוי אחרי שבוע אחד.
אני ממליץ לך לבקש מבעלך לפנות לפסיכיאטר (או לפחות לרופא המשפחה) כדי לדבר איתו על המינונים והתגובות של התרופות.
אני מניח שאין בעיה שבעלך ימשיך לעבוד תוך כדי לקיחת התרופות.
אנא שקלי להפנותו גם לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)