מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות חרדה.נאוית15/08/2011
שלום, אני בת 22, ומזה כ-5 חודשים אני חווה תחושות של אי שקט, דופק במהלך כל היום בכל מיני אזורים בגוף, לא רגועה, חולשה, תחושת עילפון, לחץ בראש לחץ בגוף אי נוחות כללית. ביצעתי א.ק.ג פעמיים, הולטר לב, הכל היה תקין. פסיכיאטר במרפאה נתן לי רסיטל, לקחתי פעמיים והפסקתי מיד כיוון שהם עשו לי כאבי בטן ורעידות ממש בהתחלה. העניין הוא שמאז שאני מכירה את עצמי היו לי פחדים וחרדות אבל תמיד התמודדתי לבד ובהצלחה! עכשיו אני כבר5 חודשים באותו מצב יום גרוע ויום פחות גרוע. כל פעם שאני שומעת על מישהו שעבר אירוע מוחי או התקף לב או מחלה קשה אני מכניסה לי לראש שיש לי את התסמינים לאותו המצב. אני מודעת לזה שיש לי חרדות/הפרעות חרדה אבל זה לא עוזר לי להתמודד לבד. אני לא מעוניינת ולא מאמינה בנטילת כדורים. אשמח לעצתך, תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעות חרדה. - תגובה
ד''ר אודי אורן17/08/2011שלום רב,
ברור שמדובר בהפרעת חרדה (ולא בעיה רפואית) שמסיבה זו או אחרת התפרצה.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או ב-CBT, שתי שיטות יעילות לטיפול בחרדה. תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר אורן
נאוית19/08/2011הייתי אצל פסיכולוג מטעם הקופת חולים. אחרי שיחה של 2 דק' על המצב שלי הוא החליט שאני צריכה לקחת כדורים ולעשות תרגילי הרפיה כל לילה לפני השינה.. הוא בקושי הקשיב לי ובנוסף, הוא אמר שאני לא צריכה יותר מידי טיפולים.. זה הגיוני? כי אני חושבת שזה ממש לא.. אשמח לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד''ר אורן - תגובה
ד''ר אודי אורן19/08/2011לנאוית שלום,
לא, זה לא הגיוני.
פני ובקשי לדבר עם פסיכולוג אחר.
חשוב שתקבלי טיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל
יהודה20/08/2011היי אני בן 32
סובל מאותו סיפור
מאז שאחי ואבי (בגיל צעיר) עברו צינטור כול כאב קטן אני מייד משייך ללב
עשיתי את כול הבדיקות האפשריות והכול ברוך ה יצא תקין
אשמח לשוחח איתך על זה אם את מעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדההיי15/08/2011
שלום,מזה כחודשיים החל אצלי פחד מהשינה(מההירדמות - שאני לא יודע מתי זה קורה,ואיך,ושהרי אני יודע שאני ער לפני,ושאני מרגיש שאני עוצם עיניים ורואה את החושך כשאני עוצם עיניים,ושאם אני אירדם,אז בבוקר אני לא אזכור מתי נרדמתי,ושאחרי שנרדמים,אין קשר עד לרגע שמתעוררים).בכל מקרה זה מנע ממני שינה.....אך לאחרונה הפחד הזה מאוד מאוד ירד וכיום אני בכלל לא מפחד(עדיין נשארו הבעיות הירדמות,אבל אני לא מפחד יותר).בכל אופן יש לי שני פחדים אחרים,שמונעים שינה:1)הפחד לא להירדם ולהיות ער במשך הרבה מאוד ימים,עד שאני אמות.פחד מפחדים ועצבים,כי אני מפחד שהם ימנעו שינה.....ויוצא לי המון פעמים שאני נורא עצבני ובחרדה בגלל כל מיני אירועים(בחברה או סתם),ואז אני ממש מתחיל לפחד שזה ימנע ממני שינה,וזה מה שקורה - זה באמת מונע.....ויוצא מצב שאני חושש לפחד או להיות עצבני לפני השינה,כי אני יודע שזה ימנע ממני שינה לכל הלילה.....מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן15/08/2011שלום,
ראשית אנא זכור שאתה מצליח לישון! אתה ממשיך לתפקד ולנהל את חייך.
החרדות הן עם קשר מוגבל למה שבאמת קורה בחייך.
מצד שני ברור שאתה סובל והחרדות פוגעות באיכות חייך.
אם אתה שם לב שאתה לא מתגבר על החרדות, אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמקד בטיפול בחרדות. שתי הגישות הטיפוליות הבולטות הן EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון,אני באמת זקוק לזה - ובנוסף לכל
היי16/08/2011זה,יש אנשים שפשוט מעצבנים אותייי כשהם משקרים!!!!ואני מדבר על סתם שטויות כמו למשל אני מתעסק כל הזמן במדידות של גובה של ילדים(אני נער,והנושא הזה מאוד מאוד מעניין אותי - הצמיחה לגובה והכל),ואני כל הזמן בודק כמה אני גובה ואיך ולא משנה(אגב,זה קשור גם לשינה).אבל יש כל הזמן ילדים שמשקרים לגבי הגובה שלהם..ילדים קטנים כאלה שפתאום אמרו שהם גבהו עשרה ס"מ ואני אומר להם שגבהתי נגיד פחות אז הם אומרים:"אהה...זה ממש קצת!",והם סתם מגזימים לגבי הגובה,וכשאני עומד לידם אני רואה שהם בכלל לא גבהו(אולי קצת),ואני לא יכול לשקר בעניין הגובה(לא שאני נמוך כן?)...וזה פשוט מעצבן אותי!!!!!וקשה לי להתגבר על הכעסים האלה.....זה מרתיח אותי מבפנים.....איך נרגעים במקרים שכאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם לפעמים קורה שאני עושה דברים,ואח
היי16/08/2011רי זה אני נורא מתחרט שעשיתי אותם,ומרגיש שוב פעם עצבים ואני שוב פעם לא רגוע בצורה מעצבנת..שאני מרגיש שאני רוצה להחזיר את הגלגל לאחור(על כל דבר,אני עושה משהו,ורק אחר כך חושב על זה,ותמיד אני רואה דרכים יותר טובות שהייתי יכול לעשות או להגיד ומוצא מילים ומעשים אחרים שהייתי יכול לעשות ולומר,ואז אני מתחרט ואני שוב פעם עצבני.....)האם טיפול יועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וגם לפעמים קורה שאני עושה דברים,ואח - תגובה
ד''ר אודי אורן17/08/2011שלום רב,
איני יכול להיכנס לדיון מעמיק במסגרת הפורום.
אנא פנה לפסיכולוג/יועצת בית הספר, להוריך, לרופא המשפחה ובקש עזרה.
אם הם יחפשו מטפל מתאים, אני ממליץ להם לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או ב-CBT, שתי שיטות יעילות לטיפול בחרדה. תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssrשמחה14/08/2011
מה קורה עם לקיחת כדורים ממשפחת הפרוזק כאשר שותים אותם כ-10 שנים? האם אין מעקב על זה - פשוט לקחת כל החיים? והאם אני לא מכורה לזה? תודה
ssr - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/08/2011פרוזק אינו סם ממכר כפי שסמי רחוב ממכרים, אך את צריכה להיפגש עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה לפגישות מעקב תקופתיות בהן יבחנו מצבך הנפשי, השפעת התרופה, הצורך בהמשך טיפול וכד'. ותחושת הבטן שלך נכונה - זה די נדיר שאדם יקח פרוזק ברציפות למשך עשר שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת סרוקסט ממושכת
שמחה16/08/2011אם אכן זה כך איך רופא המשפחה נותן לי מבלי ליידע אותי . בכל אופן תודה רבה שהשבת לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם הורים וחרדותשמחה14/08/2011
שלום, בני בן 9 יש לו קשיים לישון לבד בחדרו , במידה והוא לא נרדם הוא בא אלינו למיטה ונכנס ביננו. ילדי הקטן בבית יש לי עוד 3 ילדים בוגרים בגילאי 24.22.18. הוא מתעקש שאעמוד על ידו כאשר הוא מתקלח מתפנה ...חושש להיות לבד. כאשר הוא צופה בטלויזיה אין לו בעיה. לאחרונה הוא מתקשה להרדם גם כשהוא איתי במטתי.
שינה עם הורים וחרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/08/2011פחדיו של הילד הם למעשה הרגלים ברי שינוי, אך את צריכה ליווי מקצועי כדי ללמוד איך לשנות אותם - פני איתו לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה אחרי אשפוזאני13/08/2011
הייתי באשפוז פסיכיאטרי ללא הסכמתי במשך 7 חודשים.
עכשיו אני מפחדת מבתי חולים/רופאים וכל פעם שאפילו מזכירים את המילה הזאת אני נבהלת, לפני כמה שבועות רצו לאשפז אותי שוב ונכנסתי להתקף פאניקה/חרדה
הזיכרון מהלילה הראשון במחלקה רודף אותי וכל פעם קופץ לי לראש ואני מתחילה לבכות וזה ממש מפחיד אותי ואני לא יכולה להרגע
ואחרי האשפוז התחלתי לפגוע בעצמי יותר ממה שפגעתי בעצמי לפני האשפוז
איך אני יכולה לעצור את זה? זה ממש מפריע לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי חולים לבריאות הנפש
מישהו13/08/2011הי
אני לא יכול לעזור לך!!!
יש לי רק שאלה (כתבתי בפורום ,שורה מתחת לשלך)
האישפוז באמת נורא כמו שאני רואה אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טראומה אחרי אשפוז - תגובה
ד''ר אודי אורן14/08/2011שלום רב,
אין ספק שאשפוז בכפיה הינו חויה לא קלה, ולמרות שלפעמים יש צורך בה, היא משאירה לא פעם רשמים קשים.
אני ממליץ לך בחום לפנות למטפל שלך ולבקש ממנו טיפול או הפניה למטפל המתמחה בטיפול בטראומה ובחרדה. יש אפשרות לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוהים מעניש אותימישהו12/08/2011
הי
מה הסיכויים שאותו דבר יכול לקרות 3 פעמים לאותו דבר?
נוצרה לי הרגשה שכוח אליון מעניש אותי על משהו ,נוצר לי פחד עצום , שרועד ומשתק אותי, היתי אצל פסיכיאטר פרטי והוא אמר לי אישפוז פסיכיאטרי-סירבתי והגענו לפשרה ש"לא היתי אצלו בכלל" , האם ניתן לטפל בלי אישפוז ?
לפי כל התחקירים וצילומים נסתרים, הבנתי שבתי חולים לנפש הם בעצמם פוביה בפני עצמה. אין יחס,תנאים של כלב, אין הבנה ,הכל בכוח,בידוד, זריקות שאף אחד לא יודע מה תוצאותהם ותופעות לואי . והעיקר שאין חום ואנושיות (קר ואפור שם)
התאבדות זה חטא ולא סולחים על זה.(למרות שכבר "מדדתי" בניין ואפילו נשכבתי למטה בכוונה להבין מה מרגישים) זה גם כאב לאנשים אהובים.(אבל היאוש מתישהו יעשה את שלו)
איך יוצאים מהמעגל הזה?אישפוז לא בא בחשבון בכלל,להיתאבד זה חלש ופשות מדי, ולהמשיך במצב הנוככי בלתי נסבל (רוצה לישון קצת לפחות) . לחכות למוות מחוסר שינה -יצחקו עלי.!!!
בחיים לא חשבתי שיש רגשות/מחשבות כאלה!!!!!!!!!!!!!!!!! (של תהום ללא תחתית)
אנשים אפילו הכי מכוערים/נכים/לא רגילים ,לא מבינים איזו מתנה הם קיבלו מלמעלה לא לחשוב כמוני. תן לי לחזור לאני של פעם אני "משטלת" על העולם!!! אבל עוד פעם מי שלא חש את זה לא יודע על מה מדובר.
(היתי חייב לפרוק קצת ,סליחה עם משהו לא בסדר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלוהים מעניש אותי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/08/2011לא הבנתי בדיוק מה קרה לך שלוש פעמים (ומדוע הסיכויים לכך נמוכים) אך ברור שאתה במצוקה אקוטית ושמעבר לוונטילציה (פריקה) כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שינסה לסייע לך ללא אישפוז. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך?
מישהו13/08/2011בלי אישפוז לא מסכימים, הפסיכיאטרים מרימים ידיים שולחים אותי לאישפוז!!!!!!!
לא יכול!!!!!!!!!!!!! אישפוז זה סיוט!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/08/2011כתבתי איך - פנה לפסיכולוג קליני (או לפסיכיאטר העוסק בפסיכותרפיה) שיסייע לך להתמודד עם המציאות הקשה שתארת ללא אישפוז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בראש
נינה03/09/2011תפסיק לתת לזה יחס כל היום. לך תעשה דברים שיגרמו לך לישכוח מהמחשבות ומהמעגל הזה!
זה חלק מהחיים חלק מקבלים מחלות קשות וחלק זה נפשי.
אני גם סובלת מחרדות ותיסבוכים... מקווה שיעבור.
אשמח לעזור
[email protected]
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונלה 75 לטיפול במעי רגיזתהל12/08/2011
שלום ד"ר,
מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן באזור הטבור
כל הבדיקות תקינות: אולטראסאונד בטן, בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקת נשיפה, בדיקה גניקולוגית, קולונוסקופיה.
רופא המשפחה שלי הגיע למסקנה שיש לי מעי רגיז והוא טוען שזה מגיע בעקבות לחץ נפשי.
אני עובדת בסוג עבודה שגורמת לי לחץ אבל זה מתחיל ומסתיים בעבודה בלבד.
רופא המשפחה המליץ לי להתחיל טיפול של וונלה 75 למשך חצי שנה.
לא ברור לי מה הקשר בין תרופה נוגדת דכאון לבין כאבי בטן.
חשוב לציין שאני לא סובלת משום סוג של דכאון, החיים יפים בעיני.
מפחדת מאוד מסוג תרופות כאלו ולא רצה לקחת אותם.
אשמח לשמוע מה דעתך על לקיחת וונלה 75 לטיפול במעי רגיז?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וונלה 75 לטיפול במעי רגיז - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/08/2011וונלה (הידועה יותר בשם אפקסור) היא תרופת SNRI הנוגדת דיכאון וחרדה, ואני מניח שרופא המשפחה שלך רשם לך אותה במחשבה שלכאבים שלך רכיב נפשי/ חרדתי והתרופה עשויה להקל עליך. אני מתנגד עקרונית למתן תרופות פסיכיאטריות ע"י רופאי משפחה ובכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי לקיחת התרופה. לגופו של עניין, לפני שאת שוקלת טיפול תרופתי, עצתי לך היא לפנות למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה (רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) - יש סיכוי טוב ששיחות אלה יקלו על מצבך כך שלא תצטרכי את התרופה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד כמעט טבע ומאז מפחד ממיםאני11/08/2011
הילד בן 3 וחצי. מאד אהב מים - לשטוף ידיים, מקלחות, בריכות וים.
לפני מספר שבועות לקחנו אותו לים. הים היה קצת סוער ואני לקחתי אותו על הידיים והתקדמתי בים מתוך מטרה לעבור את הגלים הסוערים ולהגיע למקום שבו הם נראו שקטים (בדרך כלל זה עובד..).
הילד מאד נהנה וגם צחק כשהרמתי אותו כל פעם כשהגיע גל גדול. אבל אז הגיע גל ענקי שהפיל אותי על הקרקע. המשכתי להחזיק את הילד (שהיה גם עם מצופים), אבל הוא היה מעל הראש שלי ולא ראיתי אותו. אח"כ בעלי (שהחזיק את הילד השני ולא הצליח להגיע אלינו) אמר שראה אותו צף על המים עם המצופים ובשלב מסוים הגל כיסה אותו.
השניה הזו שלא ראיתי את הילד הייתה נורא מפחידה. לא ידעתי באיזה מצב אמצא אותו, אבל כשקמתי ולקחתי אותו בידיים ראיתי שהוא בסדר אבל מבוהל נורא.
מייד יצאתי איתו מהמים, ניגבתי אותו והרגעתי אותו (ואת עצמי).
מאד השתדלתי לא לשדר לו שנבהלתי אבל אין לי ספק שהוא קלט את זה, והבין שגם אני וגם בעלי נבהלנו. אח"כ ניסיתי למזער נזקים ולהסביר לו שכל הזמן החזקתי אותו ולא היה קורה כלום, אבל נראה לי שזה היה מעט מדי ומאוחר מדי.
בהמשך שיחקנו בחול ובשלב מסוים בעלי ניסה לקחת אותו לים, אבל כשהוא רק שמע את הגלים הוא התחיל לרעוד וכמעט נכנס ל"היפר ונטילציה".
מאז הוא לא מוכן ללכת לים. היום ניסינו בריכה והוא לא הסכים בשום אופן להיכנס ואפילו לא לשבת בסירה שהוא תמיד מאד אהב.
יצוין שאין לו בעיה עם מקלחות, אמבטיות ושטיפת ידיים.
אנחנו מאד מודאגים ומיוסרים מזה שגרמנו פוביה לילד שמעולם לא פחד ממים.
אני מתלבטת מה לעשות. ממה שקראתי נראה לי שהתגובה האינסטינקטיבית שלנו להרחיק אותו מהים לא הייתה רעיון טוב וצריך דווקא לחשוף אותו שוב.
אני יכולה לנסות לעבוד איתו לבד על חשיפה הדרגתית (חשבתי לעשות את זה עם תמונות, רעש של גלים, ולאט לאט להתקרב איתו לים או לבריכה). קראתי גם על שיטה של לתת לו לצייר את מה שפוחדים ממנו ואז לשרוף את הדף או לזרוק לפח - וגם את זה אני יכולה לנסות.
השאלה היא האם כדאי לנסות את הדרכים האלה (או שאולי יש דרכים אחרות?) לבד או שאולי צריך לקחת אותו לטיפול. ואם כן אז איפה?
אשמח מאד לתשובה מהירה.
(שאלתי גם בפורום פסיכולוגית ילדים, אבל אז ראיתי את הפורום הזה שנראה לי יותר מתאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הילד כמעט טבע ומאז מפחד ממים - תגובה
ד''ר אודי אורן14/08/2011שלום רב,
השיטה של חשיפה הדרגתית היא מה שאני מציע לכם לעשות.
כל דרך שתעשו זאת יכולה לעזור.
חשוב שתבינו שהילד לא ירצה להחשף, וחשוב לעשות זאת בצעדים קטנים אך נחושים.
אם זה לא עובד, אנא פנו למטפל EMDR המתמחה בילדים. EMDR היא שיטת טיפול ממוקדת ויעילה ביותר לטיפול בהשפעה של ארועים קשים. תוכלו למצוא מטפל באתר של המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לעשות קקידינה10/08/2011
שלום, בתי סובלת מהילדות בעצירויות ומטופלת ב"פגלקס" (סיבים תזונתיים. כיום היא בת 3 וחצי, לפני כ-8 חודשים חזרה לטיטולים בעקבות הפחד לעשות קקי בגלל זה גם לא עשתה פיפי ולא אכלה.
זה עבר והיא חזרה לשגרה ועדיין עם סיבים תזונתיים.
השבוע בשבת פתאום התחילה לפחד לעשות קקי. אומרת שזה כואב לה ובגלל זה שוב לא עושה פיפי. כל הדברים שעשיתי ואמרתי לפני 8 חודשים שדי עזרו עכשיו לא עוזרים כלל. היא התבגרה, היא פשוט לא מעוניינת לעשות קקי. מה אני יכולה לעשות??
אז לפני 8 חודשים הלכתי לפסיכולוגית ל2 טיפולים האם זה יעזור עכשיו?
תודה..
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד לעשות קקי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2011קרוב לודאי שבשל העצירות חוותה ילדתך אפיזודה כואבת של עשיית צרכים והיא מגיבה בהימנעות פוסט-טראומתית. גשי איתה שוב לפסיכולוגית שסייעה לכם בזמנו ונסי למנוע מהילדה חוויות טראומתיות בעשיית הצרכים בעתיד - שאלי את רופא הילדים על דרכים נוספות להבטיח שתהיה לה צואה רכה וקלה ליציאה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דינה11/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחדנעמה09/08/2011
שלום אני בת 13 וממזמן היו לי מחשבות שחזרו על עצמם בלי שום סיבה לא התכוונתי לומר דברים רעים ויצא כאילו המחשבות שלי אמרו דברים רעים על ה' וקרובי המשפחה שלי והיה לי מאוד קשה זה אבל זה עבר לי ועכשיו אני נורא מפחדת שזה יקרה לי שוב ואני אומרת לעצמי זה לא יקרה זה לא יקרה אבל זה רק מחזק את תחושת הפחד ואין לי אומץ לדבר על זה עם חברים שלי או עם הוריי אני מפחדת שיחשבו אני משוגעת או משהו .... ויש לי תרופת באך רסקיו בבית והיא עוזרת אבל קצת ונמאס לי להיות עם ההרגשה הזאת כל יום בא לי לבכות אז בבקשה תעזרו לי!!!
חרדה ופחד - תגובה
ד''ר אודי אורן09/08/2011הי דניאלה,
את לא משוגעת ולא קרובה לשום דבר שקשור לשגעון.
את מתארת תופעה מוכרת וידועה הקשורה לחרדה.
אנא דברי עם הורייך על מה שקורה.
אם את לא יכולה לדבר איתם וגפ אם כן, פני ליועצת בבית הספר או לפסיכולוגית.
יכול להיות שבשיחה או שתיים הבעיה תוכל להיפתר, ואם לא, טיפול קצר יוכל לעזור לך.
אנא אל תשארי לבד עם הדאגות שלך.
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתרופות פסיכיאטריותרחל08/08/2011
האם ניתן להיגמל מהתרופות למיקטל ורסיטל ?וכיצד ניתן לעשות זאת ?האם ע"י פעילות גופנית ועוד.
תודה רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מתרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/08/2011להיגמל מתרופות ניתן על ידי הורדה הדרגתית במינון; עם זאת, נדמה שכוונתך היא לא האם ניתן להיגמל מהתרופות אלא האם ניתן לחיות ללא התרופות (מבלי לסבול מהבעיות שבגללן רשמו לך את התרופות) - ועל שאלה זו יכול לענות רק הרופא המטפל בך ומכיר אותך ואת הבעיות מהן את סובלת לעומק. אני מציע לך ללבן את הנושא ישירות מולו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדותאיתן לוי07/08/2011
אני בן 35.מזה שנים ,סובל מדימוי עצמי שלילי,מרגשי נחיתות.בכל שינוי שאני עושה בחיים,או אפילו כשאני עוזב את הבית לתקופה{מילואים,טיולים וכו'},אני נתקף בחרדות ובפחדים,מלווים בדיכאון ,דופק מהיר,הזעות,וחוסר תיאבון.אני בן אדם נורמלי לחלוטין,שבכל פעם שאני נקלע לסיטואציה הזו,אני פשוט הופך לאדם אחר מבחינת הנפש שבי.וזה קורה בכל פעם ששגרת חיי משתנה,במיוחד אם היא משתנה לרעה.מעוניין להתכתב עם אנשים כמוני,נורמליים לחלוטין,שהנפש "משתלטת"עליהם בעת משבר,ומתקשים לתפקד.אשמח גם לשמוע חוות דעת.
פחדים וחרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן08/08/2011לאיתן שלום,
אני מסכים איתך שאתה אדם נורמלי. ברור לי גם שאתה אדם רגיש, והרגישות הזו באה לידי ביטוי באותם מצבים שתארת.
איני יכול לעזור לך להתכתב עם אנשים הנמצאים במצב דומה, אבל אני יכול להמליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או CBT) העשוי לעזור לך להתמודד טוב יותר עם המצבים שתארת. חשוב לי להדגיש שללא טיפול יש רק סיכוי נמוך שהרגישות הזו תעלם.
חבל להמשיך כך, כשאפשר לחיות באיכות חיים גבוהה יותר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא לבד
נאוית15/08/2011אני בת 22 וחווה את התחושות האלה בכל יוםץץ מגיל 12 אני חווה חרדות כל פעם פחד ממשהו אחר (להחנק מאוכל, לישון ולא לקום בבוקר) עכשיו במשך 5 חודשים אני חווה זאת כל יום.. ומנסה להתמודד ללא תרופות אני עוברת ימים מהגיהנום אבל בעזרת ה' יהיה בסדר!!! זה לא קל.. אבל צריך להבין שזה מצב טבעי ואתה לא לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מוזמן ליצור איתי קשר
נינה03/09/2011אשמח לעזור אני גם סובלת מחרדות כבר כמה שנים...
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותמשה06/08/2011
יש לי חברה כבר 5 שנים
שנה וחצי ראשונות היו בסדר אחר כ ךהתחילו הבעיות של החרדה בזמן שאנ יאיתה
בחילות לחצים דאונים הרבה פרידות חזרות בגלל זה
לא יודע מה הסיבה לזה ועוד בנוסף הבנתי שיש לי חרדות ממצבים של עימות עם דברים או מפגשים
נגיד היה ריב עם חבר ודיברנו על זה במישפחה א המחשבה על העימות גרמה לי לחרדה או המנהלים קראו לי למשרד בעבודה והמחשבה גרמה לי לחרדה
או חבר רצה שאני יצא איתו אבל הפחד להיות שם וליראות את החברה היה גורם לי לחרדה ובחילות ולחצים אז לא יצאתי כמובן
השאלה מה עושים בנושא הייתי פסיכולוג תרופות שום דבר לא עזר
האם אני צריך להתנתק מהחברה לגמרי בשביל שזה יעבור
מה שבטוח שאני לא יחזור אליה כי אז אני בכלל לא יתפקד אני יתחיל לחשוב הרבה לאבד תיאבון להיות בלחצים ובחילות להסתגר בחדר אחרי העבודה
מה שטוב זה שקניתי בית וסוף סוך בגיל 29 אני עוד 4 חודשים עובר וזה יוריד לי גם מהמתח והחרדה שידוע שלא קל לגור בגיל כזה עם ההורים
מה שאנ ייודע זה שאני לא איתה אני רגוע כי הפחד והחרדה לא בעוצמה חזקה כמו שאנחנו מוגדרים כביחד
אבל גם שאני לא איתה יש לי חרדות ודאונים וחוסר מצב רוח
התיאבון שלי חלש אומנם אבל אני מצליח לאכול את ארוחת הצהריים בעבודה שלא הייתי מצליח עם היינו מוגדרים ביחד
עוד דוגמא שהיה לי חרדה שישבנו בסלון המישפחה ואחות של אמא ובעלה והילד והזמנו פיצה אז אכלתי רק משולש אחד כי לא היה לי תיאבון וחשתי בחרדה
החרדה גורמת לי ללחצים ולנשימות עמוקות ואז בחילות ואני מקיא אם יש מה להקיא
כמובן שאחרי שאני מקיא אני רגוע כמו מיגרנה שמקיאים וכל הכאב ראש יורד
אני כל חיי היייתי עם ביטחון מלא ולא פחדתי להתעמת עם שום מצב או להיפגש עם אנשים
עוד דוגמא למשל אם נגיד עכשיו יש לחבר יומולדת או סתם יושבים כולם ואני והחברה לו ביחד אבל יש לנו את אותם חברה אז היא תבוא אני כמובן לא יגיע כי אני יודע שאני ילחץ ויהיה בחרדות וילך שם לשירותים להקיא
בגלל זה גם אני לא יוצא לבלות כי אנ יידוע שאם אנ ייראה אותה שם אני ילחץ השאלה עם זה משהו טבעי או ששום דבר בעולם לא מצדיק את מה שקורה לי בין אם אנחנו ביחד או לא או בין עם זה יצליח או לא
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/08/2011לא ברור לי מדוע הטיפול שעברת לא עזר לך... עצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי שיתמקד הן בתסמיני החרדה שאתה חווה והן בנושאים המטרידים אותך כגון הלחצים בזוגיות, הדימוי העצמי וחוסר האסרטיביות. חפש פסיכולוג קליני המטפל בחרדה (רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) ובנושאי זוגיות וצמיחה אישית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה10/08/2011השאלה עם זה נובע מיזה שהקשר לא מספיק חזק וזה גורם לזה למה זה לא יציב מהצד שלי פעם אני רוצה פעם לא ואז שאני הולך על זה אני מתחיל ליפול והחרדות מתגברות ואז אנילא מתפקד ביום יום לא אוכל גם
שאני לא איתה זה חלש ואני מתפקד כי אין לי פחד או ממה לחשוב
מעניין אם מישהי אחרת זה הי קרוה גם אחרי כמה שנים או שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2011ברור שרמת החרדה שלך יורדת כשאתה אינך עם החברה (ועולה כשהקשר מתחזק), אך כפי שכתבתי לך לעיל, זה אינו אומר שכדאי לך להיפרד ממנה אלא שעליך לעבור תהליך טיפולי פרטני וזוגי על מנת להרגיש ולתפקד אחרת ביחסים. וכן, ללא טיפול אתה עלול לחוש לחצים דומים גם במערכות יחסים עתידיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה11/08/2011אפילו שהיא מתקשרת אני מתחיל להילחץ
אתמול היא אמרה וויתרתי תמשיך הלאה ואני הלאה
תשמע רק שאנ ילא איתה אני רגוע....
נראה לי זה בגלל שהיא כל הזמן רודפת אחריי וזה נהפך לאובססיה אז אני מתרחק...
שכחתי לציין שזה גם קשר ראשון ולא חוויתי עוד וזה גם מקשה לא לחוות קשר נוסף שלא נדבר על סקס נוסף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2011בהצלחה הלאה ואל תשכח לפנות לטיפול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרוקס ולקסעדיןקרין05/08/2011
שלום,
אני סובלת מחרדות ונוטלת שתי כדורי אלפרוקס 0.5 ביום, בנסוף לזה אני סובלת מעצירות ולוקחת לקסעדין, רציתי לדעת אם ישנה סכנה כלשהי בלקיחת שתי התרופות או שזה בסדר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלפרוקס ולקסעדין - תגובה
ד''ר אודי אורן06/08/2011לקרין שלום,
אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בך ולהתייעץ איתו.
אם בעיית החרדה כבר נמשכת תקופה ארוכה, אני ממליץ לך לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) כדי שתוכלי להתמודד ביתר קלות עם הקשיים הפסיכולוגיים והפיזיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתשרה05/08/2011
שלום,
אני זקוקה לעצה הבעיה התעוררה בחודשים האחרונים זה לא הטריד אותי לפני כן בישראל אבל מהרגע שעברתי לגור בחו"ל יש לי יותר דגש מהסביבה בנושא. העניין הוא נושא חברתי. אני לא אדם נחמד לסביבה הלא קרובה שלי וגם עם הקרובים אני לוקה בחסר.
אני לא יודעת איך ליצור קשרים עם אנשים חדשים , קשה לי לדבר ועוד במיוחד שהשפה עומדת לי פה כמיכשול. במקום לאזור אומץ וליצור קשר כדי ללמוד את השפה ולהכיר אנשים חדשים ומעניינים אני מוצאת את עצמי כל היום יושבת בבית מתבודדת למעט הלילה שבן זוגי חוזר הביתה שרק אז בנוכחותו אני מרשה לעצמי להפתח מעט לאנשים זרים שהם בעצם החברים שלו והמשפחה הקרובה שלו.
אני יודעת שאי אפשר להמשיך ככה יותר.. זה לא בריא לי ואני לא מצליחה להתקדם לשום מקום אם זה למצוא עבודה ולקנות חברים חדשים וכו.. זה מעיין לופ של באסה כללית שכבר אני לא יודעת איך לצאת ממנו!
יש לי פחד עצום מאנשים זרים שמשתלט עלי ובולע אותי זה יותר גדול משיכולתי לדמיין, מה שמצחיק אותי בכל הסיפור זה שאני לא בחורה סטנדרטית במראה ובאופי ובמדינה שאליה עברתי אני התחלתי לדגמן ואף מקבלת מחמאות על ימין ושמאל כבר התרגלתי לכך שנשים לא מתות עלי ואף מעדיפות להתרחק אם ככה אני חשבתי שאנשים יעשו בשבילי את כל העבודה השחורה. אבל לא, הם מפחדים ממני!! אני יודעת למה אבל לא יודעת איך לשנות את הגישה. אני מעדיפה שיפחדו במקום שירגישו עד כמה אני מפחדת...
בקיצור בעיה. חייבת, חייבת לצאת מזה וכמה שיותר מהר.
אני לא מצפה למילת קסם מהפורום שיפתור לי את הבעייה. כמה טיפים ועצות מעשיות שאוכל ליישם בהחלט יעזרו לי.
תודה רבה מכל הלב על שטרחתם לקרוא את צרותי ואף השבתם לי בעצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית - תגובה
ד''ר אודי אורן06/08/2011לשרה שלום,
המעבר למקום חדש, וביחוד לארץ זרה, מעצים אצל חלק מהאנשים קשיים שכבר היו קיימים קודם לכן.
אני מנחש שהמראה החיצוני שלך שיחק (וממשיך לשחק) תפקיד משמעותי בהתפתחות הבעיה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך להתגבר הן על הבעיה האקוטית והן על הבעיה המתמשכת.
אם תכתבי לי (לכתובת המייל הפרטית שלי) את שם המדינה והעיר בו את נמצאת, אנסה למצוא עבורך מטפל מתאים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)