מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ocd ו-Viepaxדניאל07/07/2011
היי,אני חולה OCD שנוטל ויאפקס 75 מ"ג. יש לי כמה תופעות לוואי שלא רשומות בפרוספקט.
רגל ימין - עייפות קושי בשליטה, מעיין תחושה שאני לא יכול להחזיק את הגוף בלי ליפול, רעידות בעיקר בשריר.
דם בשתן,עייפות כרונית,פגיעה בליבידו,כאבי עיניים+לא רואה טוב,מטושטש. קושי בדיבור-כאבים בגורגרת,כאבים בבליעה,נוזלת כרונית.
אלו דברים שעוברים או שזה מה שיש ועם זה חיים?
אגב,חוץ מהתופעות לוואי הכדור עושה את שלו ומטפל בחרדה, טקסים ,מחשבות,דיכאון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ocd ו-Viepax - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011לדניאל שלום,
חלק מהתופעות שאתה מתאר מוכרות לי וחלק פחות מוכרות.
אנא פנה לפסיכיאטר המטפל בך ודבר איתו על התופעות הנ"ל.
ממליץ לך להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו CBT או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריווןצפרלקס07/07/2011
שלום רב, לפני שבועיים לקחתי כדור לוריון כדי לישון יותר טוב - ללא הפסקה עד היום (יתכן שיום אחד ו\או יומיים לא לקחתי ) בהתלחלה לקחתי פעמיים ביום כדי להירדם בבוקר ובלילה ואז הפסקתי ושוב לקחתי רק לפני השינה בערב ( כי התחלתי לעבוד).
לאחר שלושה ימים התחלתי להרגיש בשעות הבוקר ועד לקיחת הכדור שוב בערב מאוד חלש- מעופף - כאילו לא בפוקוס בראיה, מסוחרר (הרגשת שכרות ) ואף החלו לי קשיי נשימה ורעידות וחוסר אנרגיה לעשות דבר
לא סבלתי מזה בעבר.
האם זאת תופעת לוואי של כדור הלוריון אשר נמצא אצלי במערכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוריוון - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011שלום רב,
איני יכול לתת לך תשובה חד משמעית של כן/לא, אבל בסבירות גבוהה מדובר בתופעת חרדה או תוצר לואי של לקיחת התרופה.
ממליץ לך לפנות לרופא המטפל כדי לבדוק את נושא התרופה.
ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בחרדות (טיפול EMDR או CBT) שאני משער משפיעות על השינה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשה ודיכאוןמירי07/07/2011
אני בת 28 סובלת מחרדה ודיכאון הפסקתי לעבוד כבר שלוש חודש מפחדת לצאת מהבית נסיתי כבר הכל פסכיאטר, פסיכולוג, טיפול נשימתי, תרופות כמה סוגים ועוד.
אני לא ישנה בלילות נרדמת באיזה 5 לפנות בוקר כמה בסביבות 1 בהצהריים אני סובלת מלחצים בראש ודיפקות לב, נתפסות לי השרירים ברגלים ובידים,קושי בנשימה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות שום דבר לא עוזר נסיתי הכל.
האם יש קשר לזה שאני לא ישנה טוב ולזה שיש לי לחצים בראש וסחרחורת אי יצבות בהרגלים כאילו אני נופלת מתעלפת חשוב לי לציין שאני סובלת כבר קרוב לשלוש שנים תודה מראש מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה קשה ודיכאון - תגובה
ד''ר אודי אורן09/07/2011למירי שלום,
אני בטוח שעברת כבר בדיקות רפואיות רגילות. בהנחה שלא נמצאו ממצאים כל שהם, אפשר להגיד שמדובר בתופעות שמקורן בחרדה ודכאון.
כעיקרון, שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי, הוכח כיעיל ביותר למצבים מהסוג שאת מתארת. חשוב שהטיפול הפסיכולוגי יהיה על ידי מטפלים המתמחים בטיפול בחרדה ודכאון.
אני ממליץ לך לפנות למטפל התנהגותי - קוגניטיבי או למטפל המתמחה בטיפול EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות ודיכאון קשים כנסו
מירי01/08/2011האמת ניסתי כבר טיפול תרופתי כמה סוגים זה רק החמיר לי את המצב יותר אני פשוט מפחדת לצאת מהבית מפחדת להשאיר כך אני סובלת אני לא מכירה את עצמי כך אני בן אדם שמח בדרך כלל בן אדם שאוהב לצאת לבלות אני גם ניראת טוב אני כבר לא אוהבת את עצמי לא איכפת לי מאיך שאני ניראת וגם טיפול פסיכולוגי נסיתי גם זה לא עזר מענין אותי לדעת אם יש אנשים שעברו את מה שאני עוברת ויצאו מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות ודיכאון קשים כנסו - תגובה
ד''ר אודי אורן01/08/2011למירי שלום,
כפי שכתבתי לך, קיימים טיפולים פסיכולוגיים ממוקדים בחרדה.
אפשר לצאת מהמצב בו את נמצאת. את לא היחידה שסובלת מזה.
אני מבין שטיפולים קודמים לא עזרו, אבל אני ממליץ לך לנסות את הטיפולים הייחודיים לבעיה שממנה את סובלת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון קשים
מירי02/08/2011תודה רבה מאוד עזרת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם כמוך
אלכס06/08/2011[email protected]
אם רוצה לדבר איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור
נינה03/09/2011אני סובלת מזה כבר כמה שנים..
דברי איתי עם בא לך אשמח לעזור.
[email protected]
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות והפרעות חרדה
נאוית15/08/2011מירי, אני בת 22 ומרגישה את אותה התחושה, החיי שלי השתבשו מאז אני כבר 5 חודשים באותו המצב.
הלחצים בחזה, הדקירות בחזה הקשיי נשימה, הלחץ בראש שמלווה אותך כל היום הסחרחורות, התחושת עילפון היומיומית (אצלי היא יומיומית) כאילו אני עומדת למות או ליפול זה רק מתוך לחץ. לא מתוך שום דבר פיזי אחר. אם זה מנחם אותך אז את לא לבד.. (ויש לי את זה כל יום!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנאיות
מירי19/08/2011תודה זה מאוד מנחם אותי במיוחד שיש צעירים בגילי שסובלים כמוני אני מרגישה שאני לא לבד את בטח מבינה אותי זה קשה לחיות אם זה החיים שלך פשוט נעצרים את מרגישה שאת מפספסת שכול החברים שלך יוצאים לבלות ואת בבית ושכולם יוצאים לעבוד ואת בבית ובכלל שלא לדבר על חבר או דייטים שזה בכלל לא על הפרק אני מרגישה מאוד מפוספסת תודה את מטופלת או משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
נאוית19/08/2011אני הייתי אצל פסיכולוגית שאחרי שני טיפולים עזבתי כי לא הרגשתי שהיא נוגעת במקום הנכון.
הייתי אצל פסיכולוג השבוע והוא אמר לי לקחת כדורים אחרי 2 דק' שיחה בערך.. אני לא חושבת שזה הפיתרון... כי כדורים מטפלים בתחושות ולא בבעיה עצמה.
מה איתך את מטופלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנאיות
מירי21/08/2011האמת שהייתי מטופלת בכדורים וזה גרם לי ליותר חרדות לא קל בכלל אם כדורים והפסקתי ועכשו הייתי עוד פעם אצל פסיכאטר פרטי והמליץ לי על כדורים אני לא יודעת אני מפחדת לקחת אותם התופעות שלהם מאוד קשים ופסיכלוג הייתי ולא עזר לי בכלל לא הרגשתי שאני צריכה את זה וכול הסיםור הזה זה ים כסף בפרטי אבל רק בגלל המשפחה הסכמתי ללכת עוד פעם אני אישית נגד כדורים אבל בהמצב שלי אין לי הרבה בררות זה רק לקחת כדורים אחרת אני מפחדת להשאר בבית ולהיות תלויה בהמשפחה ןמה איתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
נאוית21/08/2011אני גם הייתי איזה פעמיים אצל פסיכולוג אבל שניהם לא היו משהו, האחרון אחרי שיחה של שתי דקות המליץ לי לקחת כדורים. ואני ממש לא בעניין... אולי היית אצל פסיכולוגים לא ממש טובים ובגלל זה היה לך קשה לצאת מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למירי - תגובה
ד''ר אודי אורן21/08/2011למירי ונאוית,
אם אתן רוצות אנא צרו קשר והמשיכו את הקשר באופן פרטי.
אני ממליץ לשתיכן לא לוותר ולפנות לטיפול ממוקד בחרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי טיפול בחרדה ודיכאוןמיכל06/07/2011
1) קראתי שמדברים על שיטות שונות לטיפול בחרדות ודיכאונות ורציתי לדעת את ההבדל בין השיטות. מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי- התנהגותי לבין emdr לבין טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה לבין שיטת CBT?
2) בעלי לפני חודש הרגיש לפתע בעבודה שהוא עומד להתעלף נבהל מאוד וחזר הביתה במונית. הלכתי איתו למרפאה ועשו לו א.ק.ג, בדיקות דם, לחץ דם והכל יצא תקין.
הרופאה קבעה שזה היה התקף חרדה. (אולי בגלל אימו החולה אולי בגלל פרנסה)
מאז מידי פעם הוא חש בעבודה תשישות של שרירי הרגליים וחשק לחזור הביתה לנוח.
הדבר גורם לו לעצב רב כי הוא כל הזמן רוצה לחזור למי שהוא היה לפני התופעות שתוקפות אותו (הוא היה טיפוס מאוד אנרגטי)
איזה טיפול לפי דעתך יתאים לו כדי להוציא אותו כמה שיותר מהר מהמצב שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי טיפול בחרדה ודיכאון - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/07/2011נתחיל מהסוף - הטיפול המומלץ בבעלך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT). ולשאלתך הראשונה: המונח טיפול פסיכולוגי הוא מונח המקיף את כל הטיפולים הניתנים ע"י פסיכולוגים בגישות השונות; טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה מתמקד רק בטיפול בחרדה, פשוטו כמשמעו, ללא קשר לגישה. הגישה ההתנהגותית מיושמת בד"כ בעיצוב התנהגות ילדים, לא בטיפול בחרדה, ואילו EMDR היא טכניקה (לא גישה) שמשתמשים בה בד"כ לטיפול בחרדה פוסט-טראומתית. הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית בוחנת ומשנה את האלמנטים הקוגניטיביים (שכליים) שבבסיס החרדה ובדרך זו מפחיתה את החרדה (מטפל קוגניטיבי-התנהגותי עשוי גם לעשות שימוש בטכניקת EMDR). למידע נוסף אני ממליץ לך פשוט להקליד את מילות המפתח האלה בגוגל ולקרוא את עשרות העמודים המוקדשים להם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות משינה מחוץ לביתחסוי05/07/2011
שלום אני בת 17 וכבר 10 שנים יש לי חרדות משינה מחוץ לבית (אפילו אם אני נמצאת עם ההורים או אצל משפחה) אני כל הזמן חרדה שתהיה לי חרדה ושמישהו יזמין אותי לישון אצלו.
גם שינה בבית קשה לי ולוקח לי שעות להירדם ולפעמים אני לא נרדמת בכלל (ובתקופת הבגריות זה קשה לעשות בגרויות כשאני לא ישנה כמעט בלילות)
בקרוב בביה"ס יש לנו מסע לפולין ומשלחת לארה"ב ומאוד הייתי רוצה להצטרף אליהם אך איני מסוגלת. בנוסף לכך אני מאוד רוצה להתגייס לצבא אבל אני מפחדת מטירונות.
הייתי ב 16 טיפולים של CBT- פסיכולוג התנהגותי קוגנטיבי, הייתי בביו-פידבק, והייתי אצל שתי פסיכיאטריות-אני לוקחת כדורים מסוגים שונים כבר שנה וחצי, אבל שום דבר לא מצליח.
אני כל הזמן מפסידה עוד ועוד טיולים ואני עומדת להפסיד את המשלחות לארצות הברית ולפולין ואת הצבא.
מה עלי לעשות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות משינה מחוץ לבית - תגובה
ד''ר אודי אורן05/07/2011שלום רב,
עשית ואת עושה דברים רבים כדי להתמודד עם הפחד מהפחד.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR. זהו טיפול ממוקד שהוכיח יעילות לא מבוטלת בטיפול בחרדות, כולל חרדת שינה.
תוכלי למצוא מטפל על ידי פניה דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR או אתר עמותת EMDR.
דבר אחד תזכרי: הבעיה הזו פתירה. אל תרימי ידיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס חרדתיטיפאני05/07/2011
איזה כדור או משפחת כדורים אפשר לקחת על בסיס יומי ללא סכנה שצריך להגדיל את המינון עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפוס חרדתי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/07/2011כדורים ממשפחת ה-SSRI או SNRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות התרופות וולבוטרין ודרליןיום טוב03/07/2011
אני נוטל תרופה בשם וולבוטרין 300 מ"ג XR כבר תקופה של חודש לדעתי ואולי יותר התחלתי במינון של 150 מ"ג ועכשיו רופאת המשפחה אני מדגיש ולא הפסיכיאטר איתו אני בקשר העלתה לי את המינון ל 300 מ"ג הפסיכיאטר המטפל בי הסכים להעלאת המינון אני לא מרגיש שיפור בירידת רמת החרדה כתוצאה מנטלת התרופה והפסיכיאטר המטפל בי הוסיף לי שני כדורי דרלין בקר וערב במינון של 10 מ"ג לאחד האם לדעתך/כם עלי לבקש שינוי תרופתי בגלל שאין שינוי (אני מצוי לדעתי ברמת חרדה גבוהה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעילות התרופות וולבוטרין ודרלין - תגובה
ד''ר אודי אורן03/07/2011שלום רב,
אם אינך מרגיש הקלה, אנא דבר עם הפסיכיאטר המטפל בך. לא תמיד התרופה מתאימה/משפיעה ולפעמים צריכים לנסות מספר תרופות עד שמוצאים את זאת שעובדת.
אני ממליץ לך לשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. הטיפולים המקובלים הם EMDR וטיפול התנהגותי קוגניטיבי. טיפולים אלו יחד עם טיפול תרופתי מהווים דרך מצויינת להתמודדות עם חרדות ברמה גבוהה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 שמפחד להיות לבד באופן קיצונייגאל03/07/2011
שלום,
בני בן 5 וחודש, יש לו אחות גדולה בת 8 וחצי. החל מלפני חודש לערך החל לפתח פחדים וחרדות להיות לבד גם הסביבה הכי מוכרת ובטוחה שלו, כלומר בבית, בסלון, בחדר המשחקים, בחדר השירותים, בכל מקום. חשוב לציין שמדובר בילד שמאוד מפותח לגילו בכל הקשור לדימיון ויכולת הסקת מסקנות מסיטואציות אליהם הוא נחשף.
לא מדובר שחושך בלבד, בכל שעות היממה. תמיד דורש שילכו איתו לשירותים, לחדר להביא משחק או כל מקום אחר. הטענה תמיד היא שהוא פוחד.... שני האחים ישנים בחדרים נפרדים אולם משום שהוא מתעורר בפחד ומסרב לישון לבד העברנו את אחותו לישון במיטה לידו ע"מ שיחוש ביטחון בחדר שלו.שבגן אנחנו מבינים שהתופעה איננה מתרחשת, כנראה משום שישנם הרבה ילדים וגננות לידו כך שהוא תמיד בסביבת מישהו נוסף אחד לפחות.
ניסינו כמובן לתהות יחד איתו מדוע הפחדים קיימים, ממה הוא בעצם מפחד ולא כל כך הצלחנו להבין... בהתייעצות עם הגגנת שמאוד מבינה ומקצועית הוא החל תהליך איתה שבה הוא חשף שצפה בטלויזיה בתוכנית ילדים שבה מגיע גנב שגונב את הילד מהבית בלי שאף אחד ידע שהוא בעצם נגנב (אגב, תמיד מדובר בגנב. לא רוצח או סתם איש רע).
העניין הוא שהפחדים לא רק שלא יורדים בתדירותם ועוצמתם, הם אפילו עוצמתיים יותר ושכחים יותר. מה עושים? כמה זמן אפשר לנסות להסביר להפיג את הפחדים בהסברים.
מתי נגיע השלב (אם בכלל) לטיפול אחר? איזה אפשרויות עוד קיימות לעזור לו להתגבר?
אודה לתשובה, אנחנו ממש כבר מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 5 שמפחד להיות לבד באופן קיצוני - תגובה
ד''ר אודי אורן03/07/2011ליגאל שלום,
הבעיה שהילד מתמודד איתה היא בעיה נפוצה, וביחוד לילדים שההתפתחות הריגשית שלהם תואמת לגילם הצעיר, בעוד ההתפתחות הקוגניטיבית מפותחת מעבר לגילם.
אני חושב שהגעתם לשלב שבו ההסברים אינם יכולים לעזור.
אני מציע לכם לבנות "סולם" של אתגרים מקל לקשה, ולהגיד לילד שיש לכם תכנית עבודה. אני מציע לחשוף כל פעם אתגר אחד בלבד, וברגע שהוא מצליח לשבח אותו ואולי להבטיח שיקבל משהו (ממתק/מתנה/פעילות שהוא אוהב).
אם זה לא מצליח, אני מציע לפנות למטפל המתמחה בטיפול בילדים. עדיף מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR.
הפסיכולוגית של הגן, של התפתחות הילד, או של השירות הפסיכולוגי יוכלו לעזור, וכמובן פסיכולוגים פרטיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדומה לבנך גם אצל בני קיימים הפחדים
אבישג26/03/2012בני בן שמונה וחצי מפחד להישאר לבד בבית , לא מוכן להירדם לבד בחדר אלא רק בנוכחותי וחייב לגעת ביד שלי. מעבר לזאת הוא לא אוהב להימצא לבד באיזור המקלחת אם כי הוא מתקלח לבד . הוא ישן טוב בלילה ולא מתעורר לאורך הלילה כלל . הוא הולך לבד לביה"ס וחוזר לבד ובאופן כללי מרגיש בנוח יותר ברחוב . אני די אובדת עצות לגבי הירדמותו והפחד שלו מלהישאר לבד . הילד מאושר ושמח ,רגיש וחכם והראש אצלו עובד שעות נוספות בקשר לדמיון . גם הוא מפחד מגנבים .
בדומה לבנך גם אצל בני קיימים הפחדים - תגובה
ד''ר אודי אורן26/03/2012לאבישג שלום,
ממליץ גם לך לבנות לילד "סולם" אתגרים ולתגמל אותו על הצלחות.
ממליץ לבנות אתגרים קטנים והדרגתיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמיאסתר03/07/2011
שלום,
בני בן 29 בעל תואר עובד בחור נאה הופעה מרשימה גבוה רווק גר איתנו (,יש לנו בית גדול) העניין שבימים אלו בני טוען שאין לו בטחון עצמי,אז הוא הלך לקורס איך להתחיל עם בנות או משהו כזה,תורת הפיתוי,,,הענין כשהוא סיים את הקורס הוא היה די מרוצה אבל עכשיו הוא רוצה ללכת לאיגרוף כדי להיות גבר גבר,,,שאלתי אותו מה זאת אומרת גבר?הרי אתה גבר נאה ניראה גבר גבר אבל הוא בשלו חבר של הקורס הקודם התידד איתו והציע לו ללכת לאיגרוף,אני בדרך כלל לא מתערבת בחייו,ועובדה שהוא גר אצלנו אז כניראה שטוב לו,אבל הפעם אמרתי לו שהוא לא צריך ללכת לאיגרוף כדי להוכיח שהוא גבר ,האיגרוף מסוכן והוא יקבל חבטות שאחר כך הוא התחרט עליהם,אבל הוא בשלו,והוא טוען שדוקא שההורים שלו אנחנו אומרים לו לא אז הוא דוקא ילך לאיגרוף,אז אני לא יודעת מה לעשות איך לעזור לו כדי שהוא ירגיש בטחון עצמי בלי איגרוף,בקשר לבנות היתה לו חברה יותר מחצי שנה נחמדה מאוד אבל היא לחצה עליו להתחתן איתה והוא אמר לה שהם לא על אותו גל, כלומר הוא חושב אחרת ממה שהיא חושבת ,הוא רוצה לחסוך כסף כדי להתחתן והיא אמרה שכסף זה לא משנה הוא לא הסכים איתה ולכן ניפרדו,מאז אין לו חברה אבל הוא יוצא לבלות,אבל הוא אומר לי שהוא לא רוצה לצאת עם בנות עד שיהיה לו בטחון עצמי(הוא לא חד מיני)מה דעתך במה אוכל לעזור לו כדי שיהיה לו בטחון עם עצמו,הוא גם מחפש קורס ליחסי אנוש ,קורא הרבה ספרים כמו איך להיות מנהיג וכן הלאה ,בני הוא בן זיקונים אהוב מאוד מאוד,הוא לא מנהל שיחות ארוכות הוא מסתפק במילים אחדות כמו כן/לא וכולי,לי ניראה שהוא בתקופת גיל ההתבגרות למרות גילו ,אנא עיזרו לנו איך להכניס לבני בטחון עצמי ושיהיה לו טוב עם עצמו איך? תודה לכם ומחכה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטחון עצמי - תגובה
ד''ר אודי אורן03/07/2011לאסתר שלום,
אני מסכים איתך שהבעיה היא בטחון עצמי.
איני חושב שאת יכולה ל"הכניס" לבנך בטחון עצמי בגילו הנוכחי.
אני חושב שהדבר הנכון יהיה לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד.
אני ממליץ על טיפול EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
אלו טיפולים קצרים יחסית ואינם דורשים הרבה דיבור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שיקרה משהו לבת שלייונה01/07/2011
שלום רב,
אני בת 33 אמא לילדה בת שנתיים, לפני כ 7 שנים אבי ניפטר באופן פתאומי וחצי שנה אחריו בעלי נהרג בתאונת דרכים (היינו ללא ילדים). מאז השתקמתי בכוחות עצמי ואף נישאתי מחדש ונולדה לנו הבת. מאז אני כל הזמן בחרדה שמשהו יקרה לה, אני מסתכלת עליה ושואלת את עצמי מה אעשה אם יקרה לה משהו.
לפני שנה הפלנו ואחרי מספר חודשים נכנסנו להריון ונאלצנו להפיל שוב בגלל מום אצל התינוק. מאז אני פשוט מתקשה לחשוב באופן חיובי שהכל יהיה בסדר ואכנס שוב להריון אני כל הזמן חושבת שאולי לא אצליח להכנס שוב להריון, ושאם יהיה הריון אני עשויה שוב להפיל...מאז ההפלה הראש שלי לא מצליח להתנתק ולחשוב חיובי, האם היפנוזה תעזור לי? אני מאוד מודעת לעצמי אבל אני חוששת שכרגע אני היא זו שעוצרת את עצמי מלהיכנס להריון שאני כל כך רוצה, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שיקרה משהו לבת שלי - תגובה
ד''ר אודי אורן01/07/2011שלום רב,
עברת סדרה של טראומות קשות שהשאירו את רישומן עלייך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR המתמחה בעזרה לאנשים שעברו ארועים קשים.
תוכלי למצוא מטפל דרך המרכז הישראלי ל-EMDR או דרך אתר עמותת EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים? עזרה בבקשה!!!האני01/07/2011
בני בן 3 וחצי. ראשית יש לו רגישות שמיעתית-לדוגמא מצעקות חזקות,רעשים חזקים-נבהל נורא גורם לו לקפוא - באופן יחסי לפעם יש שיפור אך זה עדייםן קיים.
מה שמפריע יותר הוא ה]חדים,החרדות שהוא נכנס אליהם כשנמצאים בגן שעשועים או בגימבורי-מקומות עם ילדים שאינו מכיר.
הפחד הוא בעיקר מילדים יותר גדולים ממנו-אני שוברת את הראש ומנסה להזכר האם עבר טראומה כל שהיא בעבר-אך לא מצליחה להזכר בכלום.
הבעיה היותר גדולה שכשאני רואה אותו מתאבן ומלבין מרב לחץ אני נלחצת ברמות קשות ומנסה לשדר אליו שהכל בסדר ולהרגיע אותו -אך ברור לי שהוא מרגיש אותי מ מ ש !!! דבר נוסף-אם לדוגמא הוא שומע שוטר או כל דמות סמכותית הוא נכנס להיסטריה למרות שאני מסבירה לו את המשמעות וכו.
בנוסף יש לו עדיין בעיית קקי =-הוא מבקש ועושה רק בחיתול -אני בטוחה שזה קשור איכשהוא.
אני בחודש הרביעי להריון וחייבתץ לפתור את הנושא כמה שיותר מהר.
מה אני צריכה לעשות?בבקשה עיזרו לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עושים? עזרה בבקשה!!! - תגובה
ד''ר אודי אורן01/07/2011שלום רב,
הבעיות שאת מתארת מצדיקות פניה למטפל המתמחה בטיפול בילדים.
מטפל התנהגותי - קוגניטיבי יוכל לעזור בפרק זמן קצר יחסית.
פני לקופת חולים (התפתחות הילד או פסיכולגיה) או לשירות הפסיכולוגי החינוכי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא עוזב אותירועי30/06/2011
שלום
שמי רועי ואני סובל מחרדות באות והולכות במשך 5 שנים כשזה התחיל זה היה במצב הכי חמור ממש שרפו לי הידיים החזה ומאחורי הראש לקתי פאקסט למשך שלושה שבועות וזה עבר אבל כל הזמן נשארה תחושה של פחד שאולי זה שוב יחזור ואכן זה היה חוזר אבל לא באותה העוצמה עם הזמן התחלתי לפתח פחד מכל מיני דברים כמו לנסוע באוטובוסים מחוץ לעיר או לנהוג מחוץ לעיר יש לציין שזה קורה לי בזמן שאני בחרדה או בלחץ יש ימים שאני מרגיש ממש טוב כאילו כלום לא היה אבל הם מעטים לעומת הימים עם החרדות מה עלי לעשות כדי לצאת מזה אני נוסע כל יום לעבודה מחוץ לעיר באוטובוס וזה הורג אותי אני ממש מזיע באוטובוס ומרגיש מחנק אני מפחד שיקרה לי משהו כמו התקף לב או אירוע מוחי ואני גם ממש מפסיד המון דברים כמו קידום בעבודה או טיולים שאני אוהב מחכה לתשובתך והיכן נמצאר טיפול קרוב לטבריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא עוזב אותי - תגובה
ד''ר אודי אורן30/06/2011לרועי שלום,
טיפול EMDR יוכל לעזור לך להתמודד עם החרדות שמהם אתה סובל.
תוכל למצוא מטפל דרך המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
אורטל03/07/2011היי רועי אני אורטל
אני לא יודעת כמה זה ינחם אותך אבל אנחנו בדיוק באותו הסירה אני בת 26 וכבר שש שנים
שאני חיה בסרט הזה
מפחדת מכול דבר מדמיינת התקפי לב כול היום הראש במחשבות כול היום הגוף במתח אין סופי
אני נימנעת מהמון דברים אפילו מחפצים שהיו איתי בזמן התקפי חרדות
אני היום לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג
במידה ויבוא לך לדבר יש לי מייל [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן03/07/2011שלום לאורטל,
הגיע הזמן לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה.
ברור שהטיפול התרופתי לא עושה את העבודה. כדאי גם לדבר עם הפסיכיאטר המטפל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מעימותיםפרגי אלל29/06/2011
כל עימות אפילו עימותים פעוטים מכניסים אותי ללחץ ואני רואה צל הרים כהרים לוגית אין כל סיבה וחשש מתוצאות העימות אבל אני נלחץ וחושש בלי כל סיבה הגיונית של תוצאות העימות כיצד מתמודדים?
חושש מעימותים - תגובה
ד''ר אודי אורן29/06/2011שלום רב,
בהנחה שהבעיה הזו קיימת כבר תקופה ארוכה, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו טיפול EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי. תוכל למצוא מטפלי EMDR דרך המרכז הישראלי ל-EMDR.
התבנית ההתנהגותית-ריגשית שאתה מתאר ניתנת לשינוי בעזרת טיפול ממוקד כזה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריעדות לאחר הפסקת כדוריםצפרלקס29/06/2011
שלום רב
הייתי לחוץ ובימשך שלושה ימים לקחתי כדור צפרלקס - כביכול כגד חרדה כלשהיא
לאחר שלושת הימים מכן הפסקתי - כי לא היה צורך צורך מלכתחילה - איני חרד, מזיע , מסוחרר וכו..
משום מה יום אחר שהפסקתי לקחת את הכדור כל גופי החל לרעוד - (כי לפני קבלת הכדורים- ביום שהייתי לחוץ לא רעדתי בכלל )
שוב חייב לציין כי אני לא לחוץ, מסוחרר, מזיע , עצבני , אלא רגוע ומחויי ורק גופי משום מה רועד
האם יתכן שמכיוון שהכדור נכנס למערכת בשלושה ימים - אלו הם תופעות לוואי של הפסקה מכיוון שלא המשכתי ?
האם זה יעבור ??-
סליחה שאני חוזר על עצמי - אך איני חרד , מפוחד , מבוהל אלא מרוכז, מחוייך וללא שום חרדה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריעדות לאחר הפסקת כדורים - תגובה
ד''ר אודי אורן29/06/2011שלום רב,
סביר להניח שהתופעות האלו יעברו.
אני ממליץ לך לפנות לרופא שנתן לך את המרשם ולדבר איתו על התופעות האלו.
אני ממליץ לך לשקול פניה לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות. אני מבין שאינך חרד, אבל הגוף שלך משדר מצוקה. אני ממליץ לך להקשיב לגוף שלך ולפנות לטיפול.
טיפול ממוקד בחרדה (EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי) יכולים כנראה לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת מסיבותפנינה28/06/2011
הנכדה שלי בת חמש וחצי, והיא לאוהבת ללכת למסיבות בגן ובטח לא להשתתף בהצגות או במופעים שעושים. כמו כן היא לא אוהבת ללכת למסיבות שיש שם אנשים שהיא לא מכירה אפילו שאנחנו איתה כלומר אמא, סבא סבתא.
מה עושים ? והאם זזו תופעה טבעית, בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אוהבת מסיבות - תגובה
ד''ר אודי אורן29/06/2011לפנינה שלום,
התופעה הזו שמשלבת ביישנות וחרדה חברתית היא נפוצה ביותר בין ילדים.
ממליץ להמשיך לחזק את הילדה וללכת איתה גם אם לא ממש רוצה.
ממליץ לדבר אחרי כל נסיון על כמה היה נחמד וכמה היא מתבגרת ומתחזקת.
אם התופעה ממשיכה, ממליץ לפנות למטפל בילדים המתמחה בטיפול התנהגותי. מטפלים כאלו קיימים בקופות חולים ובשרותיפ פסיכולוגיים חינוכיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)