מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהדני09/09/2011
שלום בן 32
בחודשים האחרונים יש לי חרדת בריאות (לב) עקב טראומה משפחתית.
אבי ואחי בן 39 עברו צינטור לב.
עשיתי את כול הבדיקות המקיפות וברוך ה הכול יצא תקין.
בשבוע האחרון יש לי מחשבות בראש שאולי הרופא לא עשה את הדביקה נכון
ולא ראה את התוצאות טוב??
עשיתי בדיקות- או לב. אקו לב מאמץ. ארגומטריה. א.ק.ג ובדיקות דם.
אנא תנו לי עצה להרגע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/09/2011שלום יהודה,
ברור שעברת את כל הבדיקות הנחוצות.
מכיוון שברור מתוך התוצאות שאתה בריא, נותר רק הסבר פסיכולוגי לחרדות שאתה חש.
ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נפשי?שיר08/09/2011
שלום,
בת 28 ,בשנה האחרונה אני מרגישה שהתפתחו אצלי כל מיני מחשבות על הבריאות שלי,
במשך חצי שנה היו לי דקירות בחזה ולקח לי כמה חודשים להחליט לפנות לכירורג מרוב פחד עברו בי מחשבות של מחלה קשה בזמן הבדיקה כולי היית מלאה זיעה מפחד מהתשובה. הבדיקה יצאה טובה. הכאבים שחשתי בחזה נעלמו. אחרי חודש התחלתי להרגיש כאבים בלב וגם התחלתי לחשוב דברים. בשבועיים האחרונים יש לי כאבי ראש וביומיים האחרונים יש לי דקירות חזקות בצד הימני של הראש. אני מתחילה לחשוב על דברים רעים ופוחדת לגשת לרופא.
למה זה קורה לי האם זה חרדה או מעבר לזה?
יש לציין שרוב המחשבות שלי במהלך היום היא על הבריאות הפיזית שלי.
תודה מראש,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול נפשי? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/09/2011ברור שאת חרדה מאד לבריאותך ובשל החרדה פיתחת גם דפוס המנעות (אופייני) מבדיקות וכיו"ב. אם הדבר מציק לך, פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהשלום08/09/2011
שלום החליפו לי מציפרלקס 20 מג מכיוון שזו החזירה לי חרדות וגם תופעות לוואי של התרופה עצמה בזמן חרדות .קיבלתי ויאפקס 150 XR הבנתי שיש לתרופה תופעות לוואי.
היו תחילה בחילות כאבי ראש ותחושה לא נעימה בבטן שעברה אחרי שעתיים-נסבל.
אך בלילה לא הצלחתי לישון דקה אחת בשניה שהרגשתי שעומדת להירדם הקפיץ אותי הגוף כמו שקורא לפעמים ברגע שהולכים לשון וקמים כאילו מנפילה זה קרה לי בכל פעם שכמעט נרדמתי והגוף מתעורר וגם קפיצות של שרירים בגוף ללא שליטה.כמו אדרנלין ללא סוף
בבוקר ברגע כשקמתי ממצב מאונך למאוזן חטפתי גלי חום קוצר נשימה הרגשת כבידות עד עילפון טישטוש והזעה דומה לתופעות שהייתי מרגישה עם התופעות של ציפר' רק ברמה הרבה יותר גבוהה.מפחיד האם זה נורמלי בכלל?
אני מאוד עייפה והלילה אני רוצה לישון מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלפת תרופה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/09/2011פני בהקדם לפסיכיאטר שרשם לך את התרופה, ספרי לו את כל מה שתארת בפירוט לעיל והתייעצי איתו כיצד להתקדם מכאן. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחרדתית05/09/2011
היי,
אני בגילאי ה-20. כבר תקופה ארוכה חוששת חששות מוגזמים. כל הזמן יש לי בראש מחשבות ופחדים. האם זו נקראת הפרעת חרדה? או OCD?
והאם אפשר לצאת ממנה בלי תרופות? (התחלתי טיפול).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/09/2011שלום רב,
זאת בהחלט נקראת הפרעת חרדה. OCD הוא סוג של הפרעת חרדה.
את בהחלט יכולה לשאול את הפסיכולוגית שלך את כל השאלות האלו. חשוב שהשיחה שלך עם המטפל/ת תהיה פתוחה ככל האפשר.
אא בררי עם המטפלת שלך האם היא מתמחה בטיפול בהפרעות חרדה.
אפשר להתגבר על הפרעות חרדה בעזרת טיפולים ממוקדים בחרדה, אבל לא פעם - ביחוד כשמדובר בתופעה ארוכת טווח - צריכים להעזר בתרופות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
חרדתית06/09/2011על התשובה ועל המהירות במענה.
אני יחסית עדיין מצליחה להשתלט עליה, כי כשאני מחליטה שאינני מקשיבה לפחדים האלה ועושה מה שנכון לעשות - אני מצליחה בזה יום או יותר עד ששוב אני נכנעת לעצמי. אז אני מקווה שיש לי סיכוי לצאת מזה גם בלי תרופות.
אדבר איתה. כרגע זה תחילת הטיפול (מפגש שלישי) ומאוד לא קל לי לספר כאלה דברים על עצמי מיד בהתחלה. (מביך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. - תגובה
ד''ר אודי אורן06/09/2011כדאי להתאמץ ולשתף.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףיוסף05/09/2011
שלום בזמן האחרון הידיים והרגליים שלי נרדמים דיי מהר, אם זה שאני שוכב על המיטה או שאני באמצע השיעור וזה קורה דיי הרבה פעמים במשך היום, ואם זאת אני חש כאבי חזה אבל לא תמידיים אלה לפעמים פה ושם ואם זאת זה מלווה בדופק דיי חזק ומהיר ודיי מוזר, כשה אני שם את היד שלי על החזה הוא דופק בצורה מאוד מוזרה וחזקה כלומר הוא גם משנה את צורת הדפיקה שלו לפי מה שאני הרגשתי שנגעתי בחזה וזה היה די מוזר,
ועכשיו אני חושש עם זאת החרדה גורמת לכל זה או משו אחר? ..
עלי לציין שאני בן 17 ויכול להיות שזה קשור לגיל ההתבגרות ?
תודה אשמח לקבל תשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה דחוף - תגובה
ד''ר אודי אורן05/09/2011ליוסף שלום,
אני ממליץ לך לפנות ראשית לרופא המשפחה ולעבור בדיקות.
בהנחה שהכל תקין, יש אפשרות שמדובר בתופעת חרדה.
במקרה כזה אנא פנה לפסיכולוגית בית הספר או לקופת חולים.
טיפול ממוקד בחרדה יוכל בסבירות גבוהה לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה
יוסף05/09/2011יכול להיות שזה בגלל הגדילה כי ב3 חודשים האחרונים ממש התחלתי להתפתח ולצמוח לגובה במהירות ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לי עוד שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן06/09/2011בסבירות גבוהה זאת לא הסיבה, אבל זה חלק מהבירור שהמלצתי לך עליו.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שמתעצמותאלמו05/09/2011
שלום,
אני בת 35 , בזמן האחרון אני חוששת מכל דבר, אפילו מדפיקת דלת ביתי.
כל דפיקת דלת או צלצול בטלפון אני קופצת והדופק שלי עולה.
בזמן האחרון אני סובלת ממיגרנות למשל אתמול התחיל לי כאב ראש נוראי שלא עוזב אותי עד היום.
יש לי המון חובות מצבי הכלכלי בכי רע, וזה מוסיףך לי יותר על החרדות, האמת שרוב מי שנדפק על דלתי ומצלצל אליי יוצר קשר כדי בשל החובות שאני חייבת, אין לי מימה להחזיר אני מתקיימת מ 1500 ש."ח בחודש לא גומרת את החודש.
לפעמים בחוץ כשמישהו מעיר לי הערה פוגעת אני לא מחזירה בחזרה אני משתתקת, ואם אני רוצה להחזיר הדופק שלי עולה ואני נעשית חיוורת ומתחילה לגמגם.
יש לי בעיה רצינית שאני מתמודדת עימה שנים אך לאחרונה זה החריף לי.
האם זה מחלה?
האם אפשר לטפל בזה?
בזמן האחרון דברים לא מסתדרים לי אני יודעת שאני האשמה בזה מכיוון שאני מקרינה חוסר ביטחון ושליליות למרות שרוב חיי היית חיובית ואופטימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שמתעצמות - תגובה
ד''ר אודי אורן05/09/2011לאלמו שלום,
את מתארת מצב מורכב. ברור לי שייעוץ/טיפול עשויים לעזור.
אני ממליץ לך לפנות לרופא משפחה/פסיכולוג בקופת חולים כדי לחשוב ביחד על האפשרויות העומדות בפנייך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מדחייהאלמונית04/09/2011
שלום.
קרה לי בעבר שעזבו אותי ושבגדו בי גם בתחום הזוגיות אבל לאו דווקא - גם עם חברות למשל.
אני בחורה מאוד חברותית, אנשים רבים שאני מעריכה את דעתם אומרים עלי שאני בחורה אינטיליגנטית הרבה עובדות בשטח מוכיחות שאנשים מעריכים אותי.
אבל תמיד מכוננן בי הפחד שאולי זה רק נדמה לי ושאני בעצם כלל לא רצויה.
אני רוצה להתייחס למקרה שקרה לי לאחרונה: הכרתי בחור נחמד מאוד שיצא לי לפגוש אותו הרבה בשבועות האחרונים. לא מדובר בקשר רומנטי כי הבחור הומוסקסואל - מדובר בידידות בלבד. הקשר איתו עשה לי ממש טוב. יצאתי הרבה מהבית, הכרתי עוד חברים וחברות שלו שקרבתם הייתה לי מאוד נעימה, הוא הצחיק אותי וכ'. בשבוע האחרון הוא גם התקשר אלי הרבה על דעת עצמו כך שזו הוכחה מבחינתי שמדובר גם ברצון שלו.
פעם אחרונה שנפגשנו היה אתמול והפגישה הייתה נעימה במשך השבוע האחרון כל יום לפחות דיברנו וגם התראינו הרבה פעמים.
היום אני מרגישה שהוא הוריד פרופיל - כלומר, כן עושה לי לייק בפייסבוק, כן עונה להודעות שאני שולחת לו אבל לא יוזם דברים בעצמו ולא התקשר כמו בשאר השבוע.
השכל שלי אומר לי שיכולות להיות לזה כל מיני סיבות. אבל עמוק בלב אני כל הזמן חושבת שאולי כבר נמאסתי עליו. גם קודם שלחתי לו הודעה בפייסבוק וראיתי שהוא כותב ובזמן שהוא כתב דמיינתי שהוא יגיד לי שהוא רוצה להתרחק ממני קצת.
אשמח מאוד לשמוע את תגובתכם ומה אתם חושבים. אני מבינה שיש לי בעיה אבל מצד שני תמיד מכונן בי הפחד שזה לא סתם....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מדחייה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/09/2011כפי שאת מעידה על עצמך, הבעיה היא חוסר בטחון ודימוי עצמי נמוך מעט הגורם לך, שלא בצדק, לראות עצמך כגורם לריחוק האחרים. אם ברצונך לשפר את הדימוי העצמי שלך, פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני. בהצלחה! (וכהערת שוליים - האתר הזה מכוון בעקרון לשאלות למנהליו המומחים, לא לתגובות הקוראים...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש צריכה עזרה!!!אמנדה04/09/2011
היי
אני בת 23 ולפני כשנתיים טסתי פעם ראשונה טיסה מאוד קצרה של כשעה וחצי בהלוך מאוד נהנתי ובטיסה חזור חברה שהייתה איתנו התחילה מאוד להילחץ לבכות ולא להרגיש טוב.. בהתחלה לא התייחסתי לזה כי אני לא אחת כזאת שדברים כאלה מפחדים או מרגשים אותה, אך ברגע שכולם באו לכיוונה להרגיע אותה ולתת לה יחס פתאום אני בעצמי התחלתי להילחץ מכל מצב וזה נהפך למצב שבו אני הרגשתי שאין לי אויר ,והאויר נתקע ואני לא מצליחה לנשום כמו שצריך וכל הטיסה פשוט סבלתי..
מאז, אותו מצב היה קורה לי לפעמים במקומות סגורים(אוטובוס,רכבת,מעליות..) כשהייתי חושבת זה,,לאחרונה אני עובדת על עצמי לא לחשוב על הסיטואציה אבל אני שמה לב שיש המון דברים שמלחיצים אותי וזה שוב קורה..לפעמים אני מצליחה להרגיע את עצמי ולפעמים לא..
כל החברים שלי טסים ועושים טיול של אחרי צבא ורק אני לא מסוגלת לטוס למרות שאני הכי רוצה את זה ..אני גם במצב שאני ממש חייבת טיול אבל מפחיד אותי כל העניין של החוסר אויר שאני לא אוכל להשתחרר מזה ..
אני ממש צריכה עזרה אני פשוט לא יודעת לאן לפנות ..
אני מנסה לעבוד על עצמי לבד כי אני לא מעוניינת בפגישה אצל פסיכיאטר..
אני אנסה כל דרך אפשרית!! אני פשוט רוצה לדעת איזה שיטות יש להתגבר על זה..
ומה זה הבעיה הזאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש צריכה עזרה!!! - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/09/2011את סובלת מהפרעת חרדה קלה. התופעה שכיחה מאד ואינה מצריכה טיפול פסיכיאטרי/ תרופתי אלא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בשיחות אלה תקבלי פרספקטיבה נכונה על מצבך וכלים שיסייעו לך לפתור את הבעיה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיהודה04/09/2011
שלום בן 32. אני סובל בחודשיים האחרונים בחרדת בריאות (בעיקר לב). אחי צעיר, ואבי עברו צינטורים. ראוי לציין שעברתי בדיקות מקפיות והכול ברוך ה יצא תקין. בשבועיים האחורנים נכנס לי פחד מוות שפתאום אני יתמוטט למשל.אניהרבה חושב על זה לפני כמה ימים חלמתי שאני אומר לעצמי שעוד כמה זמן יקרה לי מוות.
האם זה מצוי מה שקורה לי? ולמה זה מופיע בחלום? זה מלחיץ אותיתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/09/2011העובדה ששני האנשים הקרובים אליך לוקים בליבם מלחיצה מאד מטבעה ולכן פחד המוות שאחז בך מובן לגמרי. וכן, פחד שכזה מאד שכיח ומופיע לך בחלום דווקא משום שאתה מוטרד כל כך (אנשים חולמים בד"כ על דברים שהעסיקו אותם במהלך היום או בתקופה האחרונה ובמיוחד דילמות מטרידות או לא פתורות וכיו"ב). הדרך הנכונה להתמודד עם הפחד היא לתת לו לגיטימציה (לקבל אותו כפשוטו) - ולשמור על בריאותך (תזונה מאוזנת ומשקל תקין, התעמלות סדירה, ביקורות תקופתיות וכו'). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד, OCDחסוי03/09/2011
שלום. אני בן 29. זו בעייתי: לעיתים , באופן טבעי, אני צריך לומר ביום יום דברים שעלולים לגרום לצד השני לכעוס עליי, מה שגורם לי אוטומאטית הרבה פעמים לעצור ולא לומר את מה שיש לי לומר מאחר ואין אני רוצה שהוא יתעצבן עליי. בד"כ אני מסתדר, חושב כמה שניות, ומקסימום אומר את מה שיש לי לומר בטון רך יותר על מנת שמצד אחד אומר את מה שיש לי ומצד שני אפחית את הסיכוי שהצד השני יתעצבן עליי.
אולם לעיתים קורה שלמרות שאני מתכנן לומר את מה שיש לי לומר אני עדיין נתקע בגלל שהצד השני אולי יתעצבן עליי וכך אני מפספס את מה שרציתי לומר. כתוצאה מכך, שלא אמרתי את מה שרציתי עקב חשש שהצד השני יכעס עליי, אני מרגיש מיד הרגשה שאני "פחדן", "אפס", "לא גבר" וכו'. זה מצטרף לכך שיש לי OCD והדבר אינו עוזב אותי ויכול פשוט להרוס לי יום שלם. לאחרונה העניין החמיר מאוד והתחלתי טיפול.
ובכל זאת, מה לעשות? איך לפרק את המוקש הזה שגורם לי לריסוק הדימוי העצמי בגלל אותה התקעות שתארתי? אשמח להתייחסות שלכם, מאחר ואני פשוט סובל מכך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד, OCD - תגובה
ד''ר אודי אורן04/09/2011שלום רב,
אתה מתאר חלק מהתופעות המאפיינות OCD.
עשית נכון כשהתחלת טיפול ואני ממליץ לך לפנות למטפל שלך (שאני מקוה מתמחה ב-OCD) ולהציג בפניו את הקושי/כאב/מצוקה שתארת כאן.
יש אפשרות לעזור לך, למרות שמדובר בתהליך שיקח זמן מה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס חרד מוטרדמור03/09/2011
אני יודעת שזה נשמע יהיר משהו, אבל לאחרונה אניעובדת על עצמי מבחינה אישית בהסתכלות על ההתנהלות שלי , בעיקר הזוגית ואיבחנתי את עצמי כטיפוס חרד מוטרד- אביבלנטי כחלרק מתאוריית ההתקשרות. נראה כאילו התסמינים הולבשו עלי, החל מהתייחסות אימי מילדות עד עכשיו(אני בת 30) וכלה במערכות הזוגיות שלי בבגרותי. הסתכלתי מהצד השני על הטיפוס הבטוח ואני מאלצת את עצמי לדבוק ברספקטיבות שהוא מאמץ וזה קשה ככ!אני מרגישה שאני מתנהלת בתוך עולם מזוייף , מאולץ ובעיקר לא ראליסטי: אם לדוגמא , יש מצב בזוגיות ההתחלתית שלי שאותו אני רואה כדחייה וכצפי לדחייה , למרות הרגשותיי המחודדים, אני מאלצת את עצמי לחשוב שאני מגזימה וכתגובה אני לא אני. למראית עין אני נעשת שלווה, זחוחה אבל בפנים בא לי לצעוק. השאלה: האם אפשר לשנות דפוס התנהגות זה? או שעליי להתחייב לטיפולים מתישיםם פסיכולוגים שאגב אותם ניסיתי, והם סחטו את לשדי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפוס חרד מוטרד - תגובה
ד''ר אודי אורן03/09/2011שלום מורן,
אפשר לשנות את דפוסי ההתנהגות שאותם תארת.
למרות הנסיון ה"מטיש" שלך בטיפולים פסיכולוגיים, אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד כמו EMDR או CBT שעשוי להביא לשינוי תוך פרק זמן קצר יחסית.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאניקה וחרדה פיתאומיתרחלי03/09/2011
שלום רב
עברתי לא מעט בסדר אבל הסתדרתי ביום בהיר אחד קיבלתי התקפת פאניקה שהגעתי למיון הכל ברוך השם יצא תקין לפני חודש בדיוק מאד התחלתי קלונקס 3 פעמים ביום בשלושה ימים האחרונים גם ציפרלקס בהוראתה של הפסיכולוגית - יום אני בסדר שלושה ימים ממוטטת למיטה מתי הכל יעבור אני מאד חזקה תמיד ומרגישה כאילו אין לי חייים סתם ביום בהיר אחד איך לוקחים שליטה חזרה מבלי לקום עם הלחץ הבחזה על אף הכדורים יש לי 3 ילדים שרואים אותי ולא מבינים כמוני מה קורה לי ??? תייעצו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פאניקה וחרדה פיתאומית - תגובה
ד''ר אודי אורן03/09/2011שלום רחלי,
אין ספק שהתקפי פניקה וחרדה הם חוויה קשה ביותר.
אני בטוח שהתרופות יביאו להקלה בתופעות שאת מתארת.
הלחץ בחזה הוא מאד לא נעים, אבל זכרי שהוא סמפטום של חרדה ולא עדות למשהו אחר. לכן חשוב לקום מהמיטה ולהמשיך בסדר החיים הרגיל למרות התחושות הלא נעימות.
חשוב גם שהפסיכולוגית תשתמש בכלים ממוקדים לטיפול בחרדה כמו CBT
ו/או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה אחרי לידהמיכל01/09/2011
אני בת 37, אם ל-3 ילדים קטנים. לפני כשבוע וחצי ילדתי את בני השלישי.כיומיים לאחר החזרה הביתה מביה"ח התחלתי לסבול מסוג של התקפי חרדה - בכל ערב, לאחר שהילדים הולכים לישון (סביב 22:00) אני מתחילה לסבול מקלסטרופוביה, קוצר נשימה, תחושה כאילו שהקירות "סוגרים עלי". ההתקף נמשך כשעתייפ, אולם עושה רושם שכשאני מיניקה, חלה הטבה ורגיעה. האם יתכן כי הנ"ל נובע מחוסר איזון הורמונלי? למי עלי לפנות לעזרה? יצויין כי בעבר לא סבלתי משום חרדה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה אחרי לידה - תגובה
ד''ר אודי אורן01/09/2011למיכל שלום,
מזל טוב על הולדת הילד.
אין ספק שהתקופה של ההריון, הלידה וההתאוששות הגופנית והפסיכולוגית שאחרי הלידה, הם תקופות של שינויים הורמונליים משמעותיים שעלולים להביא גם לתופעות חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה/נשים שלך להתייעצות.
אם לא תקבלי תשובה מספקת והתופעות ימשיכו, אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR, שיטת טיפול ממוקדת בחרדות. סביר להניח שמספר מפגשים קטן יוכל להביא להקלה משמעותית.
תוכלי למצוא מטפל באזור מגורייך דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדולרי01/09/2011
שלום!אני בן 34! יש לי פחד להכיר אנשים חדשים.פחד לצאת למילואים....בגלל שאולי יהיו שם אנשים חדשים וגם לא ממש חדשים...אבל אני לא מרגיש בנח בסביבת קבוצת אנשים!חשוב לציין...יש לי קצת בעיה עם דיבור...יש לי גימגום מילד קטן! אני עולה חדש...אבל חושב שהעיברית שלי מספיקה לחיים שיגרתים....אני לא צריך מתרגם תכלס בכל מקום אני מסתדר.אבל.....לפמים אני מתחיל לדבר וקשה לי להוציא מילה מהפה.....זה מין סטופר כזה ואנשים חושבים שאני לא מבין טוב עיברית!אבל הבעיה אחרת......וגם זה נותן לי תחושה...שאני לא ממש בסדר....לא כמו כולם!הליקוי הזה מפריע בחיים.....יש רב מקומות עבודה טובים.....אבל בהם צריך להשתמש בקול..בדיבור...ואני לא יכול! השאלה-יש לליקוי כזה תרופה ואיך להתמודד בחיים עם זה!!! עוד בעיה-אני מרגיש מין פחד כזה לפני למשל כניסה לרופא ואפילו שאני מכיר את הבנאדם.....אני מפחד שפונים אלי בחדר כושר או במקום ציבורי אחר.אני מתחיל לגמגם או שיש לי חשש שאני אתחיללדבר לא באופן תקין! מה לעשות......איך להתמודד..איך להתברר??? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ולרי01/09/2011רציתי להוסיף....שלפעמים אני מסוגל לדבר ממש טוב...ואני רגוע אבל שאני לא רגוע מרגיש דפיקות לב.....והידיים רועדות....גם מתחיל להזיע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פחד - תגובה
ד''ר אודי אורן01/09/2011לולרי שלום,
העובדה שלפעמים אתה מדבר ממש טוב ולפעמים לא, היא ממש מעודדת.
ברור שאתה סובל מבעיית חרדה והיא ניתנת לטיפול. נראה לי שחשוב שתפנה למטפל המתמחה בטיפול ממוקד בחרדות. הטיפולים המומלצים הם CBT ו-EMDR. תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ובאתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיהודה30/08/2011
שלום. אני בן 32 נשוי + 3. בחודשים האחרונים יש לי חרדת בריאות בעיקר לב.
זה נובע מסיפור משפחתי שאבי בן 62 עבר צינטור לב. ואחי בן 39 שאני מאוד קשור אליו עבר צינטור. מאז כול כאב קטן בגוף אני חושש מלב או ממחלה מסוכנת. ואז המחשבות שלי גורמות לי לפחד ממות פתאומי. בלילות האחרונים אני חולם על זה כול לילה . ושאני מדבר לעצמי בחלום שחס וחלילה יקרה לי משהו נורא בעתיד (מוות וכ"ו).
מה לעשות? והאם זה שכיח מה שקורה לי? ומדוע אני חולם על זה בלילה? זה מלחיץ אותי. תודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/08/2011לאור ההיסטוריה הרפואית המשפחתית נראה לי שהדאגה שלך לגמרי מוצדקת. וכן, זה שכיח מאד שמחלה או מות אצל קרובים ואהובים תעורר בנו חרדה רבה לגורלנו שלנו. דאגה שכזו יכולה בהחלט להופיע בחלום או כסיוט (אנחנו חולמים בד"כ על אירועים משמעותיים שעברנו יום קודם או כאלה שממשיכים להעסיק אותנו, על קונפליקטים ודילמות לא פתורות - וגם על דברים ונושאים המאיימים ומפחידים אותנו). בשלב זה, נראה שאתה כבר "נלחץ מהלחץ" באופן שרק מעצים את הדינמיקה במעגל קסמים של משוב חיובי ההולך ויוצא משליטה. מה שאתה צריך לעשות זה לראות בדאגה שלך דבר נורמלי וטבעי (במילים אחרות, לתת לה לגיטימציה ולא להילחץ מהלחץ) ולתעל את האנרגיות שלך לשמירה על חיים מאוזנים ובריאים - תזונה נכונה, התעמלות סדירה וכיו"ב. אם אתה ממשיך להיות מוטרד, פנה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)