מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלאטהדני21/09/2011
שלום בן 32
בחודשים האחרונים אני סובל מחרדת בריאות בעיקר לב.
קיבלתי מהרופא סימבלאטה 60 מ"ג פעם ביום
אשמח לשמוע את דעתך על הכדור הנ"ל? האם יש בו תופעות לוואי?
והאם צריך לקחת את הכדור עם אוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימבלאטה - תגובה
ד''ר אודי אורן22/09/2011לדני שלום,
אנא דבר עם הרופא שלך לגבי השאלות שהיצגת.
כל תופעות הלואי האפשריות מופיעות בדף המתאר את התרופה.
אני ממליץ לך לשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (EMDR או CBT).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חרדתיתאסף20/09/2011
הי , יש לי ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים שמזה תקופה חווה חרדות.
הדבר מתבטא בכך שהיא חזרה להרטיב בלילה לאחר שנגמלה יחסית בקלות .
כמו כן , לאחרונה היא החלה לפחד מכל משב רוח שהוא , והיא מתעטפת בכל פניה בחיתול ולא מפסיקה לבכות.
אציין , שאנו אחרי מעבר דירה ומעבר לקבוצת גיל אחרת בגן הילדים שלה.
כיצד ניתן לטפל בבעיה זו?
תודה מראש,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילדה חרדתית - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/09/2011ילדתך בגיל שבו ילדים רבים חווים פחדים (לא מדובר כאן בחרדות) כנגזרת (חיובית) מההתפתחות השכלית שלהם (הם מתחילים להבין את המושג סכנה וכו'). ואתה צודק שמשבר מעבר הדירה וקבוצת הגיל בגן תרמו כנראה גם הם להתפתחות הפחדים. בדרך כלל, די בתמיכה אמפטית וסבלנית כדי לעבור את התקופה הזו בשלום. אם מצבה של הילדה אינו משתפר, אל תהססו לפנות לאיש מקצוע לשיחת הנחייה. (לא מעט חומר לקריאה מעמיקה יותר בנושא גם זמין באינטרנט). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרוזקטובי20/09/2011
בס"ד
כתוצאה מטראומה של תאונת דרכים אני נוטל פרוזק 30 מ"ג ליום בבקר בלבד ומרגיש עייפות ניכרת בשעות הצהריים המוקדמות הוי אומר 13:00 האם עייפות זו היא תוצאה של החרדה שאני נמצא בה עדיין או של הכדור את הפרוזק אני נוטל כבר לפחות חודשיים. תזכו למצוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על פרוזק - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/09/2011העייפות שאתה מתאר עשויה להיות קשורה למצבך הנפשי (חרדה היא חוויה מתישה למדי), לתרופה שאתה לוקח, או לגורם שלישי שלא הוזכר. כדאי לך לבדוק זאת מול הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה בזמן אבלדידי19/09/2011
תחושת התעלפות ליוותה אותי מספר פעמים בשנה האחרונה מחנק סחרחורת רעד וזיעה קרה.
ההתקפים גברו כשגילו שאבי חולה והגיעו לשיא עם פטירתו.
כיווץ שרירים איבוד הכרה זמני הזמינו לי פעמיים מד"א ובסוף הבדיקות היה ברור שזה מצב נפשי.
רופאת המשפחה נתנה לי כדורים בשם לוריוון שאני נוטלת פעם ביום ובמידת הצורך.
החרדה כעת היא יותר הפחד מחרדה ואיבוד שליטה.
אני בת 34 אמא ל4 ילדים.
האם יש טעם להתייעץ עם פסיכיאטר לתרופות חזקות יותר או שיש פתרונות לדרכי התמודדות בזמן ההתקף עצמו?
בזמני התקף אני מנסה לחשוב חיובי ולהתרכז בדברים טובים אך התחושה היא של יקום מקביל בו אני חשה את הלחץ והתופעות.
הפחד מהחרדה משתק וגורם לי לדחות ולבטל דברים.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה בזמן אבל - תגובה
ד''ר אודי אורן19/09/2011לדידי שלום,
את סובלת מהתקפי חרדה ומ"פחד מפחד" שמלווה אותם.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה לדוגמת EMDR או CBT. אם תחליטי לפנות לטיפול תרופתי, עדיף לקחת תרופות אחרות לטיפול בחרדה.
אני ממליץ לך לנסות טיפול פסיכולוגי ובמידת הצורך לשלב טיפול תרופתי (תוך התייעצות עם פסיכיאטר או רופא המכיר את התחום ומסוגל לרשום לך תרופות אחרות).
תוכלי ללמצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובל מאותם סימפטומים
דני21/09/2011שלום בן 32 נשוי
אני סובל מאותם סימפטומים עקב אירועי שרשרת במשפחה של מחלות לב
אבי עבר 3 צינטורים וגם אחי
אשמח לשוחח איתך על הנושא.
רק בריאות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותים19/09/2011
חברה שלי, מגיל 12 חולמת פעם בשבועיים-שלש על השואה.
חלומות מזעזעים, כאילו היא אחת מהם, בורחת מהנאצים. חולמת שהורגים את המשפחה שלה, שתולים אותה וכו'...
היא מתחמקת מלקרוא ולראות דברים על השואה, זה לא שהיא ראתה איזה משהו בכיתה ו' שגרם לה להתחיל את כל זה, היא לא מבינה מאיפה זה בא לה וזה גורם לה להמון חרדות
היא מפחדת ללכת לישון, כי היא בחרדה שהיא תחלום על זה, לפעמים היא נמנעת מללכת לישון בלילה כי רק בלילה זה קורה לה
רציתי לדעת אם יש איזה רופא מקצועי לחלומות שתוכל להמליץ לי עליו?
זה הורס לה כל כך הרבה מהחיים, מתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרגע היא בת 18
ים19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חלומות - תגובה
ד''ר אודי אורן19/09/2011לים שלום,
אני ממליץ לחברה שלך לפנות לטיפול EMDR. זהו טיפול פסיכולוגי ממוקד בעל השפעה מצויינת על חלומות מהסוג שחברתך סובלת מהם. יש לה סיכוי להתגבר על התופעה תוך מספר מפגשים קטן ביותר.
היא תוכל למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מבדידותסתיו19/09/2011
בשנה האחרונה נקלעתי למצב שאני לא מצליחה לצאת ממנו. בשנה האחרונה פתאום לכל החברות שלי נהיה בן זוג שהם לא מפסיקות לבלות איתו ולהיות איתו 24 שעות ביממה. לי אין שום בן זוג (דרך אגב אני כבר שנתיים בלי אף אחד) והחברות שלי מרוכזות רק בבני זוג שלהם וכתוצאה מכך-אני לבד כל הזמן. אין לי עם מי לצאת למקומות ואין לי עם מי להיות בערבים ויוצא ככה שאני יושבת בבית כל הסופשבוע לבד בלי לעשות כלום. אני חייבת לציין שאני בחורה שמאוד אוהבת לצאת לרקוד, אוהבת לראות אנשים ואוהבת לבלות וכבר המון זמן שפשוט אין לי עם מי ואני מרגישה בודדה מאוד. העובדה שאין לי חבר ( גם משום שאני טיפוס די בררני וגם משום שבקושי יש לי הזדמנויות לצאת ולהכיר בנים בגלל שאני יושבת בבית כל הזמן) והעובדה שאין לי חברות להעביר את הזמן שלי איתם כי כל אחת עסוקה בחיים שלה גורמת לי לדיכאון גדול ולחרדה ענקית מבדידות. אין יום שעובר בלי שאני בוכה, אני כל הזמן בחרדות שבחיים לא יהיה לי עם מי לצאת יותר ובחיים אני לא אצליח להכיר בחור ושאני אהיה לבד סגורה בחדר שלי עד סוף חיי. ניסיתי ליצור קשרים חדשים עם בנות מהלימודים שלי (אני סטודנטית) אך ללא הצלחה. לכל הבנות שניסיתי להתחבר איתן יש כבר חיים משלהן וחברות משלהן והן לא נתנו לי להתקרב יותר מידי. אני חייבת לציין שאני בחורה שנראית ממש טוב ואפילו חברותית מאוד אך עדיין אני לא מצליחה ליצור חברויות חדשות וזה דבר שגם מאוד מתסכל אותי. חשבתי על להחליף עבודה או אפילו ללכת ללמוד עוד תואר כדי להכיר אנשים חדשים אך אני מפחדת שגם שם לא אצליח ליצור חברויות חדשות בגלל החוויה שלי מבני אדם שיש להם כבר את החיים לשהם והם לא מוכנים להכניס אליהם עוד אנשים או שפשוט אנשים לא יתחברו אליי (המון בנות מאוימות ממני ומהמראה החיצוני שלי וזה דבר שגורם להם לא להתחבר אליי). אני ממש מתוסכלת, אני בחורה בת 25 שאוהבת לצאת לראות אנשים לחיות את החיים ולשמוח- אך דבר זה נגזל ממני מהסיבה הפשוטה שאין לי עם מי כי כל אחת מהחברות שלי שקועה בחיים שלה ואני כבר לא מעניינת אותם. אני כל הזמן בחרדות, מסתובבת כל היום עם תחושה של מועקה בלב וכל הזמן על סף בכי (אני גם נוטלת לויריוון כשיש לי התקפי חרדה גדולים) בגדול- אני מרגישה שהחים שלי נגמרו ושאני אהיה לבד לנצח. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מבדידות - תגובה
ד''ר אודי אורן19/09/2011לסתיו שלום,
אני ממליץ לך להוסיף תחומי עניין/עיסוק לחייך.
לשבת בבית זה הדבר האחרון שאת צריכה לעשות.
באוניברסיטה/מכללה יש הרבה פעילויות. זה אמנם לא קל להגיע לבד, אבל זה פחות קשה מלשבת בבית.
אם את מרגישה שאת זקוקה לתמיכה, פני לשירותי הייעוץ לסטודנט.
החיים שלך רק התחילו והמצב הנוכחי הוא בסבירות גבוהה מצב זמני.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מזדהה איתך מאוד
ע23/09/2011כל מה שאת כותבת נוגע לי ממש , כאילו דיברת ממש מתוך הפה שלי ואפילו את מחפשת את אותם דרכים לצאת מזה כמוני.., האמת .. אני יודע (אני מאמין בדיוק כמוך) שזה לא רק הבדידות שמלחיצה, זה העובדה שמשהו מונע ממך לצאת ונסות שוב כי זה סוג של נראה אבוד מראש ווזה בטח גם הרבה יותר עמוק מכפי שניתן לתאר את זה במילים , גם אני בדיוק כמוך סטודנט (ממש מתחיל עכשיו)
וגם די בודד בערך מאותם סיבות (ועוד כמה ), בקיצור אם תרצי אני נמצא במייל: [email protected] אולי יהיה כיף קצת לתקשר ולשתף, אולי זה יכול לעזור לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים וחרדות והמון בכימאיה17/09/2011
שלום רב
שמי מאיה אני גרושה שלושה חודשים + 3 ובמקביל העתקתי את מקום מגוריי מהצפון אל המרכז בכדיי להיות קרובה למשפחה שלי... .מהיום שעברתי אני בלחץ נוראי מהחיים , מהלהיות לבד, אני בוכה המון , ובחודש האחרון אני מתעוררת באמצע הלילה ואז אחריי זמן קצר נרדמת שוב. יש לציין שאני כשאני הולכת בפעם הראשונה לישון אני נרדמת בקלות.
יש לי כדור קבוע בתיק בשם לוריוון שאני לוקח לעיתים קרובות חצי כדור ביום.
פניתי לבית חולים גהה לסיוע בכדיי לדבר עם משהו מקצועי לפניי חודש ועד היום לא חזרו אליי אוליי כי מצבי לא כל כך לא טוב מה עליי לעשות כדיי להקל על הלחץ שלי שכמובן מקרין על ילדיי.
תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחצים וחרדות והמון בכי - תגובה
ד''ר אודי אורן17/09/2011למאיה שלום,
אתה עוברת תקופה קשה ומלאת אתגרים חדשים בחייך ואת מגיבה בסימפטומים של מתח רב. התגובות שאת מתארת מעידות על הצורך שלך בתמיכה.
אני ממליץ לך לפנות ללשכת הרווחה במקום מגורייך החדש ולראות אם יש להם תחנה לטיפול במשפחות. אם את רוצה לקבל טיפול בגהה תתקשרי אליהם שוב ותבקשי לפחות פגישת הערכה בהקדם האפשרי.
בנוסף אני ממליץ לך להיכנס ללוח זמנים קבוע, להתחיל פעילות פיזית קבועה, ולהיות בחברת אנשים תומכים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיפקודנועה15/09/2011
שלום,
בעבר הייתי סובלת מחרדות והייתי מטופלת בכדורים ועם עובדת סוציאלית, החרדות די נעלמו מהאופק בעזרת הטיפול. לפני כשנה וחצי עברתי אירוע די טראומתי בו הייתי עדה למוות של סבתא שלי, ולקחתי את זה מאוד קשה. היו לי סיוטים בלילות על רגעים מסוימים שחוזרים על עצמם, ובאופן כללי הרגשתי את החרדות תוקפים אותי שוב. מאז ועד היום מאוד קשה לי לצאת לעבוד, בזמנו למדתי ונשרתי מהלימודים. אני כל הזמן עסוקה בלהשוות את עצמי לאחרים ולהראות לעצמי כמה החיים שלי ממש נוראיים, פסימיות, פחד מלצאת לעבוד, מלהמשיך. אני לא מבינה למה התגובה שלי לאירוע היא כזו ? רציתי ללכת לפסיכולוג אבל מכיוון שאני לא עובדת אין לי כסף לזה.. ואני שוקלת לחזור לקחת כדורים- האם את חושבת שזה יפתור את הבעיה ? האם התגובה שלי נורמלית ? איך זה יכול להיות שככה חזרו לי החרדות פתאום ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר תיפקוד - תגובה
ד''ר אודי אורן15/09/2011לליז שלום,
עברת טראומה ואת מגיבה כמו אדם שחווה טראומה לא קלה.
טיפול תרופתי בדרך כלל אינו יעיל לטיפול בפוסט טראומה.
נסי לבדוק בקופת חולים או בתחנה לבריאות נפש האם יש מטפל שהתמחה ב-EMDR או בשיטת טיפול אחרת שמתמקדת בטראומות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין חרדותדניאל14/09/2011
שלום רב אני בן 27 ,מזה 4 שנים אני סובל מהתקפי חרדה ופניקה ההתקפים היו בעיקר לפני הטיפול במעקבי ספיגת סרוטונין במהלך 4 שנים לקחתי את התרופה ההתקפי חרדה נעלמו כליל אבל התחלתי לסבול מדיכאון חריף והיות ואני פרי לנסר אז הייתי יושן המון, שנת הצהריים שלי הייתה 5 פעמים ביום ,החלטתי על דעת עצמי להפסיק הדיכאון ירד לפחות ב50 אחוז,
וכאן שאלתי כיום אני מתמודד אם בעיה מאוד מציקה יש לי חוסר נוחות בכל צד שמאל של הגוף מהראש עד לכף הרגל, זה קורה בעיקר שאני נח או הולך לישון ,או שאני חושב על זה .החוסר נוחות יכול להוציא אותי מדעתי לפעמים, אבל ברגע שאני לוקח כדור הרגעה זה מפסיק ,חשבתי שיש לי בעיות בלב עשיתי בדיקת אקו לב הכל בסדר ,אני אציין שאני מעשן ובנוסף אני הרבה פעמים נלחם בגלישות להתקפי חרדה בגלל חוסר הנוחות הזה, אני מרגיש שאני עומד לקבל התקף לב זה סביב השעון מעסיק אותי. אשמח לדעת תשובה לגבי עניין זה ולגבי האם אני צריך לחזור לכדורים מעקבי ספיגת סרוטונין{אגב אני לא לוקח מידי יום כדורי הרגעה היות ואני מודע להתמכרות אליהם כך שזה לא נראה לי תגובה של התמכרות}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעניין חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/09/2011אי הנוחות, הגלישות להתקף, החשש מהתקף לב וכו' הם פנים שונים של הפרעת החרדה ממנה אתה סובל. אתה יכול לחזור לתרופה או, טוב מזה, לגשת לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ולהיפטר מההפרעה אחת ולתמיד (התרופה מקלה על התסמינים אך אינה מטפלת בשורשי הבעיה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אלרגיה?חן13/09/2011
שלום....אני סובלת מהתקפי חרדה כבר חודשיים
יש לציין שאני בת 17
אני לוקחת רסיטל כבר שבועיים וחצי חצי כדור ליום
היום המינון עלה לכדור ליום..שתיתי היום כדור ולפני עשרים ד'ק פחות או יותר אני מרגישה תחושה ששורף לי באזור הגרון ומתחת לגרון ומגרד לי ותחושה שכביכול קני הנשימה שלי עומדים להיסגר....יש לזה קשר לכדור או שזה פשוט התקף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי אלרגיה? - תגובה
ד''ר אודי אורן13/09/2011שלום חן,
קשה לי להאמין שהתחושות הן תגובה לכדור.
בסבירות הרבה יותר גבוהה מדובר בהתקף חרדה.
אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופה.
בנוסף אני ממליץ לך לשקול להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה רבה ....
חן13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות....רחלי13/09/2011
הייי.....אני צריכה לגשת לבחינת פסיכומטרי עוד פחות מחודש ואני ממש סובלת מלחץ היסטרי לגבי הבחינה.זה מלווה בבכי פיתאומי, בלחצים בחזה ומחשבות לא פוסקות לגבי הבחינה אם הצליח או לא.הדבר נורא מקשה עליי ללמוד ולהתרכז בבחינות במרתון.אני מנסה להרגיע אותי שזה רק בחינה ושום דבר לא מצליח. אשמח לעזרה... המשך יום טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות.... - תגובה
ד''ר אודי אורן13/09/2011הי רחלי,
אני מציע לך לפנות בדחיפות לטיפול ממוקד בחרדת בחינות שנקרא EMDR.
פני דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
רחלי13/09/2011איך אני יכולה ליצור איתם קשר???
אני מאזור הצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה?אבי13/09/2011
שלום,
אני בן 27.
לפני שנה ומספר חודשים חשתי במהלך שגרת הבוקר כאבים עזים מתחת לבית החזה עד לידי עילפון (לאחר כשלושת רבעי שעה מההשכמה). לאחר כעשר-חמש עשרה דק' חסר הדם לראש והתחלתי להרגיש יציב יותר. יש לציין שכאבים אלו התחילו עוד כמספר ימים לפני כן, אבל לא בעוצמה כזו.
לאחר שהגעתי למיון ולאחר מספר בדיקות (צילומי רנטגן, CT וכו') לא נמצאה כל בעיה. הרופא טען שהכל תקין ושיחרר אותי לביתי.
הכאבים לא נעלמו בשבועות שלאחר מכן, אבל לא חוויתי אותם בעוצמה רבה כל כך כמו לפני ההתעלפות. לאחר זמן מה הם נעלמו לחלוטין.
לאחרונה אני חש שוב את אותם כאבים, באותו המקום, לעיתים קרובות ואף לאורך ימים שלמים. הכאבים הם מציקים מאד אבל מאפשרים תפקוד יומיומי.
לפני יומיים קמתי עם אותם כאבים, שנעשו לשכיחים בימים האחרונים.
לאחר כשעה וחצי מההשכמה התיישבתי באוטובוס. אז התחילו הכאבים להחמיר עם הזמן, עד שלאחר כשעה, כשעודני ישוב באוטובוס, מצאתי עצמי שוב מתפתל מכאבים עד לכדי עילפון.
שוב נלקחתי למיון ושוב פעם (אותו רופא) טען כי אין סיבה הגיונית לכאבים וכי עליי להתמודד ולחיות עם המצב הזה של כאבים ועילפון (???).
האם ייתכן שמדובר בהתקפי חרדה?
כיצד אוכל לדעת?
לא סבלתי מעולם ממקרים של פחד כלשהם ולא חשתי פחד או חרדה כלשהם בזמן הכאבים וההתעלפות, למעט כאבים עזים שלא הבנתי מה המקור שלהם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה? - תגובה
ד''ר אודי אורן13/09/2011לאבי שלום,
בהנחה שנבדקת מספר פעמים ולא נמצאו ממצאים פיזיים כל שהם, אני מציע לשקול ברצינות את האפשרות שמדובר בתופעה הקשורה לתחום ה"גוף-נפש".
אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג המתמחה בקשר בין גוף ונפש. השיטות הבולטות בתחום הם EMDR, ו-SE.
אני מניח שלאחר מספר פגישות תרגיש הקלה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה?יהודה11/09/2011
שלום בן 32
סובל כ 3 חודשים מחרדת בריאות (בעיקר לב)
ביום שישי הרגשתי דופק מהיר ודפיקות לב ובחילות נלחצתי מאוד מזה
האם זה תסמינים של התקף חרדה?
והאם התקף חרדה יכול להגיע פתאום? ראיתי טלויזיה והייתי רגוע.
ראוי לציין שעשיתי בדיקות מקיפות וברוך ה הכול היה תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף חרדה? - תגובה
ד''ר אודי אורן12/09/2011ליהודה שלום,
מכיוון שעברת בדיקות רפואיות ונמצאת בריא, סביר להניח שמדובר בהתקף חרדה. הסבירות לכך מאד גבוהה מכיוון שאתה סובל מחרדה כבר מספר חדשים.
ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה (EMDR או CBT).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עייפותאריק09/09/2011
שלום רב,
אני עובד תקופה של חצי שנה במקום עבודה.
ובחודשיים האחרונים אני חש עייפות וחולשה תמידית כל יום.
ולפעמים יש לי חשק לא ללכת לעבודה כדי לא להיות עם החברה בעבודה
שחלק אני לא אוהב וגם אין לי כוח בשביל לקוחות
כמו כן יש לי גם קושי נשימה ( בלי קוצר נשימה) מרגיש שאני לא נושם טוב.
האם זה יכול להיות מצב של דיכאון או בגלל שאני מוטרד בגלל דברים?
בתודה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה עייפות - תגובה
ד''ר אודי אורן10/09/2011שלום יניב,
יש סיכוי סביר שהגורם הוא נפשי (דכאון ו/או חרדה).
אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולאחריו לפסיכולוג.
אני מתרשם כי טיפול ממוקד כמו CBT או EMDR יוכל לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני09/09/2011
בן 32
סובל מחרדת בריאות כחודשיים.
האם לאחר כמה ימים של חרדות אני יכול להרגיש שרירי פנים תפוסים (נימול קצת)
ודופק מהיר?
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/09/2011שלום יהודה,
תופעה כזו היא אחת מתופעות החרדה הנפוצות.
ממליץ לך לפנות לטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)