פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הרגשה מוזרה
    נעמה
    03/08/2011

בזמן האחרון התחילה להיות לי תחושה מוזרה
    נבהלתי כמה פעמים בזמן האחרון כמו שכל בן אדם רגיל נבהל לפעמים וכשאני נבהלת יש לי תחושה מוזרה שכזו בבטן
    אחרי שנבהלתי כמה פעמים התחושה הזאת חזרה על עצמה עוד פעם ועוד פעם וזה נורא מעצבן אותי וזה גורם לי להיות לחוצה זה גורם לי לבחילות ויש לי מדי פעם חרדות .... ואני בת 15

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה מוזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/08/2011

שלום מורן,
    קשה לי לדעת אם מדובר על תופעות שהן רגילות לחלוטין או קצת מעבר לזה.
    ממליץ לך לעסוק בספורט, לעשות תרגילי הרפיה יומיים (יוגה, מדיטציה, נשימות), ולשקול לפנות לפסיכולוגית של בית הספר לשיחת ייעוץ אחת.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה?
    ע
    03/08/2011

שלום רב,

מזה מס' חודשים סובלת מסחרחורת שמלוות בדפיקות לב,
    היתה רגיעה של חודשיים בערך ועכשיו חזר שוב, בדיקות רפואיות בנתיים תקינות (לא סיימתי את כולם).
    היום הייתי אצל נוירולוג שבדק והכל תקין. לטענתו מדובר בחרדה.
    חשוב לציין שאני אכן בן אדם קצת חרדתי, בעיקר בכל הקשור למחלות, מתה מפחד שיקרה לי משהו שילדי ישארו לבד. הרופא המליץ ללכת להתייעצות עם פסיכיאטר. אני ממש ממש לא רוצה טיפול תרופתי, מצד שני זה מפריע לי מאוד בהתנהלות החיים, למרות שעקרונית הכל זורם, אני עובדת, אמא לשני ילדים ומתפקדת כרגיל למעט הסחרחורות הקורות מידי פעם והפחד מפני הסחרחורת הבא.

מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

• חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/08/2011

שלום רב,
    בסבירות מאד גבוהה מדובר בתופעות חרדה קלאסיות.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול תרופתי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT). אלו גישות ממוקדות המסוגלות לעזור בפרק זמן קצר יחסית.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR דרך המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT דרך אתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי על המכשיר ALPHA STIM
    אורנה
    03/08/2011

שמעתי על המכשיר ALPHA STIM
    מה מידת יעילותו של המכשיר בסכיזופרנייה???
    אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה, ובני חולה בסכיזופרנייה קשה, אני רוצה מאוד לשפר את מצבו, כי הוא במצב פסיכותי תמידית. מפחד לצאת מהבית, יש לו הזיות,ושמיעת קולות. לפחות הוא בבית ולא מאושפז, ורציתי לשפר את מצבו. לכן אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי מענה בקשר למכשיר. אני רוצה לדעת אם רופא בארץ כבר מטפל בשיטה זו? ואם יש תוצאות

לקביעת תור
    סגירה
    שמעתי על המכשיר ALPHA STIM

הוספת תגובה

• שמעתי על המכשיר ALPHA STIM - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/08/2011

שלום,
    מעולם לא שמעתי על המכשיר הזה.
    אני מקוה שבנך נמצא במעקב פסיכיאטרי ומקבל טיפול תרופתי.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בדכאון ולטיפול תרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי ..חרדות קשות
    רני
    02/08/2011

אני מטופל בסרקוואל 800 XR ובלוסטרל 100 מ"ג ביום שלישי שבוע שעבר החליט הרופא לעלות תלוסטרל ל150 מג" ...אני מרגיש חרדות חזקות ברמה מטורפת בגוף ועוד כל מיני תסמינים קשים יכול להיות שזה בגלל העלעת המינון ל150 מג" כי זה לא נראה לי ברמה כזאת יש לי חרדות עבר מהיום שבוע מאז שהעלתי ל150 מ"ג יתכן שזה בגלל שהעלתי ל150 עד שהגוף יתרגל כי עבר כבר שבוע אז אני לא יודע איפה אני עומד אם זה אני או בגלל שהעלתי ... אם זאת יש התכווצות באיבר המין מתכווץ עד הסוף וקושי בשתן אנא תענו לי תודה....יש לי עוד כמה שאלתות אבל לאחר שתענו לי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי ..חרדות קשות

הוספת תגובה

• מצב נפשי ..חרדות קשות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/08/2011

אלה הן שאלות שאתה חייב להפנות לפסיכיאטר שמטפל בך - רק מתוך היכרות איתך ועם הרקורד הרפואי שלך והיכולת לבדוק אותך אישית ניתן לתת להן מענה ראוי... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי התקף חרדה?
    א.א.
    02/08/2011

שלום, מזה כחודשיים אני חווה "התקפים" המתחילים מהרגשת חולשה, נשימה כבדה יותר, דופק מואץ, סחרחורת (כאילו אין לי משקל גוף), ומיד אחרי זה מתחילים שלשולים ללא שליטה.
    זה יכול להימשך שעה, כמה שעות, ולפעמים על פני כמה ימים (עם הפסקות). לעיתים מלווה בכאב קל ביד שמאל (מה שכמובן מגביר את תחושת הפחד מ"התקף לב").

ההתקפים באים "משום מקום", פתאום, לפעמים לאחר ארוחה, לפעמים לפני יציאה מהבית, לפעמים באמצע הקניון/סופר.

האם אלו התקפי חרדה?
    מה עלי לעשות? אני פוחדת לצאת מהבית שמא יקרה לי התקף ולא יהיו שירותים בקרבת מקום.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי התקף חרדה?

הוספת תגובה

• הרגשתי שכאילו דיברת עלי

לולו
    02/08/2011

גם אני חווה את אותם סמפטומים בדיוק בחודשים האחרונים. אני מרגישה כאילו דיברת עלי עכשיו . אני גם ממש פוחדת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי התקף חרדה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/08/2011

את מתארת תסמינים שכיחים של חרדה. החדשות הטובות - ניתן להיפטר מזה די בקלות במספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בדיוק באמצעות שיחות ניתן להפטר

מישהי
    03/08/2011

מתסמינים פיזיים , הרי כל תסמיני החרדות הללו באים ללא שליטה וללא מחשבות מפחידות
    אני מטופלת כבר חצי שנה ב CBT שמלמדים אותי לשנות עיוותי חשיבה ונשימה נכונה אבל זה לא עוזר כי מן הסתם קשה לי להכניס אויר לתוך הגוף כי יש לחץ בחזה/בגב העליון/ בראש/בפנים ושיחות לא עוזרות להעלים סחרחורות קשות כאילו אני נמצאת באונייה בים סוער וכל החדר עולה צד אחד למעלה וצד אחד יורד למטה וכאבים באזור הוושט אני אומנם למדתי לא לפחד מזה כי זה רק חרדה וחצי שנה ולא קרה כלום אבל הסבל גדול והשיחות לא מעלימות את הסיפטומים הללו כי מן הסתם לא היו מחשבות מלחיצות רק התבוננות מהצד במה שקורה לי..
    אז איך בדיוק שיחות גורמות להפטר מחרדה בקלות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בדיוק באמצעות שיחות ניתן להפטר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/08/2011

הקלות המרגיזה נוגעת למקרים כמו זה של השואלת, שהחלה חווה התקפי חרדה רק לאחרונה... כפי שכתבתי לא אחת, במקרים שכאלה די לעיתים בשיחה אחת בה מושמת החרדה בפרספקטיבה מנרמלת כדי לסייע לאנשים להיפטר מהחרדה - הם פשוט לומדים לזהות אותה כתגובה לגיטימית למצוקה/ לחץ חיצוני. את מתארת מקרה קשה יותר, עם תסמינים גופניים ללא פחד (קשה יותר לטפל בחרדה שביטוייה סומאטיים בלבד, ללא חיבור רגשי) וללא הקלה סימפטומטית לאחר חצי שנה של טיפול. לגופו של עניין, השיחות היא כמובן רק המדיום - התכנים הם העיקר. במקרה שלך, מעבר לנירמול החרדה ופרוטוקולים של CBT הייתי שם דגש על פתרון הבעיות הקיומיות שבבסיס החרדה, התחברות לרגש ועיבוד מצוקות ראשוניות, ועבודה צמיחתית במגוון נושאים, מדימוי עצמי והחיבור שלך לגופך ועד לזוגיות והרגלי חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר יש לי סיכוי להפטר מהכדורים?

מישהי
    04/08/2011

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופדבק
    אלי
    02/08/2011

שלום רב!
    ראיתי באינטרנט על טיפול בנוירופידבק בחרדות, טיפול שיכול לעזור לתמיד.
    מה דעתכם על כך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופדבק

הוספת תגובה

• נוירופדבק - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/08/2011

נוירופידבק היא טכניקה שיכולה לסייע בהפגת מתחים והתמודדות עם לחץ אך לטעמי אינה מספקת את מכלול ההתערבויות הנדרש לטיפול יסודי בהפרעות חרדה. (הקלה סימפטומטית, כמו זו המושגת באמצעות נוירופידבק או תרופות פסיכיאטריות, אינה נוגעת בד"כ בשורשי הבעייה, בדפוסי המנעות וכיו"ב.) ובכלל, הישמר ממטפלים המפרסמים טכניקה אחת לטיפול "מהיר ויעיל" בקשת של הפרעות כה שונות כמו חרדה, דיכאון, התמכרויות, פיברומיאלגיה, אוטיזם ואפילפסיה (וזה רק חלק מרשימה המוצגת בפרסום אינטרנטי מכובד של קליניקת נוירופידבק)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים תמוהים
    סיגל
    01/08/2011

שמי סיגל, בתי בת 19 חיילת, לאחרונה כלומר בשבועיים האחרונים, תוקפים את בתי פחדים מאוד מוזרים, ממש דימיונים. בשבילה ובשבילי לקחתי אותה לבית חולים לבדיקות כלליות-הכל יצא תקין, שוחחה עם פסיכולוג , ותשובתו היתה שהכל בסדר איתה, יצאנו עם מרשם של כדור וואבן. ההמלצה של חצי כדור לפני השינה. היא התחילה לשתות אותו רק אתמול בלילה-חצי כדור בלבד. וזה אחרי הרבה שכנועים. היום יצאתי מהעבודה בגללה וזאת מכיוון שהגיעו שוב החרדות הפחדים המוזרים שהכל מלווה בבכי והיסטרייה. . אני מדברת איתה המון ומסבירה לה שהכל בסדר. אבל לא נראה לי שזה הטיפול המקסימלי בשבילה. אני חוששת שזה יחמיר. אבל יש לציין שהיא קיבלה לפני כמה שעות את הוואבן. ולפתע הכל הסתדר לה. היא אמרה לי "שהיא חזרה לעצמה". הופתעה מהתוצאה. אודה להפנייה רלבנטית מימך לטיפול הטוב ביותר והנכון לבתי היקרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים תמוהים

הוספת תגובה

• פחדים תמוהים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/08/2011

לסיגל שלום,
    קשה לדעת מה קורה לביתך.
    ראשית הייתי מברר אם קרה משהו בחייה: צבא, חברים וכו'.
    בהחלט יכול להיות שזאת תגובת חרדה מינורית שתעבור בקרוב, אבל יכול להיות שלא.
    אני ממליץ לה לפנות לקב"ן של היחידה/בסיס בה היא משרתת.
    אם תחליטי לפנות באופן פרטי אני ממליץ שתפני למטפל המתמחה בחרדות (טיפול EMDR או CBT).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפרלקס
    צפרלקס
    01/08/2011

שלום רב - לפני כחודש וחצי הרגשתי סחרחורת ( ללא דפיקות לב, הזעה וכו..)
    פניתי לרופא והוא נתן לי כדורי צפרלקס
    לפני שלושה שבועות התחלתי לקחת את הכדורים והכל היה בסדר ופתאום ב4 ימים האחרונים נכנסה לי מחשבה לראש והרגשה כאילו שום דבר לא אמיתי והכל הזוי. שהחיים לא אמיתיים והכל נראה לי פתאום מוזר והזוי. אני יודע היכן אני נמצא, ומכיר את משפחתי , אישתי והתינוק שלי . אבל המחשבה הזאת גורמת לי להכנס ללחץ ואף אני מאמין לה ולא יכול להפסיק להאמין.
    יתכן והכדורים דכאו את הרגשות וההרגשות שלי עד כדי כך ?וזאת תופעה של דכאון ?
    כי רשום על הכדורים כי גורמים לדיכאון לאנשים מתחת לגיל 30 ?? אולי לא הייתי צריך לקחת את הכדור בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    צפרלקס

הוספת תגובה

• צפרלקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/08/2011

שלום רב,
    אני משער שהרופא חשב שהיה לך התקף חרדה ולכן נתן לך את התרופה הזו.
    אני מציע לך לחזור לרופא ולדבר איתו על תופעות הלואי.
    אני חושב שאתה חווה תופעה חרדתית ולא דכאונית, אבל כדאי שהרופא/פסיכיאטר יאבחן את זה.
    בהנחה שיש כאן תופעת חרדה, אני ממליץ לשקול לשלב טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממחלות
    אני
    31/07/2011

שלום
    לאחרונה אני ממש מודאגת לגבי מחלות שיכולות להיות לי
    אני קוראת הרבה בויקיפדיה על מחלות נפשיות וכשיש לי אפילו תסמין 1 של המחלה אני מתחילה לפחד, ובנוסף לזה אני פוחדת שיש לי סרטן
    וזה ממש מפריע לי..
    מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחלות

הוספת תגובה

• פחד ממחלות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/07/2011

שלום רב,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה (EMDR או CBT).
    טיפול כזה יכול להביא להקלה רבה בפרק זמן קצר.
    תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים על הילדים
    נטע
    30/07/2011

שלום רב,
    בימים האחרונים אני סובלת מחלומות רעים על הילדים או הקשורים לילדים באופן עקיף.
    יש לי ילדה בת שנתיים וילד בן חודשיים, בחלומות שלי קורה להם דבר נורא או בעקיפין קורה משהו נורא בנוכחותם שעלול לסכנתם. בעבר, כשהייתי חולמת חלומות רעים הייתי מצליחה "לפתור" אותם תוך כדי חלום אבל בחלומות אלה אני פשוט מתעוררת עם צמרמורות בכל הגוף ומסתובבת עם תחושה לא נעימה לאורך כל היום.
    אשמח לדעת איך אפשר להימנע מחלומות אלה ומה הסיבה לקיומם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים על הילדים

הוספת תגובה

• חלומות רעים על הילדים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/07/2011

אנשים חולמים בד"כ על דברים שהעסיקו אותם במהלך היום או בתקופה האחרונה ובמיוחד דילמות מטרידות או לא פתורות וכיו"ב. כאם לפעוטה בת שנתיים ותינוק בן חודשיים, לא קשה לראות בחלומות שלך בבואה לדאגנות היתר המאפיינת אמהות טריות החרדות לשלום ילדיהן. אם תראי בחלומות האלה פשוט ביטוי לאהבה ולדאגה שלך לילדיך - ולא איזה סימן חריג ומנבא רעות וכד' - לא תסתובבי כל היום עם תחושה לא נעימה, תתפני יותר לתת מענה לבעיות האמיתיות איתן את והילדים מתמודדים ובכך תתרמי גם למניעת הישנות החלומות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים על הילדים

נטע
    31/07/2011

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות לניקיון וחשש לצאת מהבית
    דני
    29/07/2011

שלום לכולם,
    אני נמצא כעת בטיפול פסיכולוגי ואמור להתחיל מאוגוסט CBT
    כיום אני ממעט לצאת מהבית בגלל חשש מנפילות ברחוב ואובססיביות לניקיון שמתבטאת ב2-3 מקלחות ליום של למעלה מ20 הסתבנויות פר מקלחת. יש לי גם חשש אובססיבי מבריחת שתן למרות שלא היה מקרה כזה בתקופה הזו וגם נבדקתי ע"י אורולוגים והכל היה תקין.
    יש דרך לדעת אם ומתי אפשר לצאת מהתקופה הזו?

הוספת תגובה

• אובססיביות לניקיון וחשש לצאת מהבית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/07/2011

לדני שלום,
    טוב שאתה מתחיל טיפול CBT.
    קשה לדעת מראש כמה זמן זה יקח כי אתה סובל ממצב לא קל.
    יכול להיות שכדאי לשקול גם שילוב של טיפול תרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עילפון וירידה בלחץ הדם
    סופי
    29/07/2011

היי,
    אני בת 17 וסובלת מחרדה ממחטים. אני סובלת מחרדות בזמן שלפני הדקירה ובמהלכה ואחריה לחץ הדם צונח ואני מתעלפת.
    אפילו מחשבה על דקירה גורמת לי לסחרחורת.
    לאחרונה, רכשתי זוג עדשות מגע ואני מגיבה באופן דומה עם קירוב העדשה לעין.
    כיצד ניתן להתמודד עם זה ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עילפון וירידה בלחץ הדם

הוספת תגובה

• עילפון וירידה בלחץ הדם - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/07/2011

שלום סופי,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה/פוביות (EMDR או CBT).
    טיפול כזה יכול להביא להקלה רבה בפרק זמן קצר.
    תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להבין
    שלום
    26/07/2011

שלום, אכתוב בקצרה. אני בן 18. לפני כחודש עישנתי כמה "שחטות" מג'וינט באמסטרדם. בדיעבד, גיליתי שעברתי שם התקף חרדה. או משהו בסגנון. פחד חזק, רעד, תחושה שאני הולך לקבל התקף לב. אף פעם לא עברתי דבר כזה. לאחר אותה חוויה הטיול הפך להיות דבר לא נעים, הרגשתי לרגעים מדוכא ואז פתאום חזר לי מצב הרוח לכמה רגעים אך שוב מדוכא, וחשתי דברים דומים להתקף החרדה מספר פעמים שוב. חיכיתי שהטיול יגמר כבר. לאחר שחזרתי לארץ, חשתי דיכאון עמוק, תחושה של עצב עמוק, לא ממש מוסבר. לאחר שבוע לערך, בתקופה הנוכחית, אני מרגיש בעיקר פחדים חזקים שנוצרים אצלי הרבה לאורך היום. הפחדים הם בעיקר - הפחד להשתגע. אני פוחד לאבד את השפיות. אני פוחד לאבד שליטה. נגיד אתמול הייתי בסרט עם חבריי ובכל פעם שהתחלתי לחוש הנאה, נוצרה אצלי תחושה של פחד כזה, שאני אאבד שליטה, שאני אגיע למצב שאני אהיה חייב לצאת מהאולם ואסתגר בשירותים, משהו כזה. התחלתי גם לחוש פחד על החיים בכלל, שיש לי עוד מלא שנים לחיות, שאני רק בן 18 ושאני לא יודע אם אני אצליח לחיות עם הפחדים האלה בעתיד. אני מרגיש שפחד קשור לפחד, שפחד גורר פחד.
    עכשיו, יש נקודה מאד משמעותית עבורי כרגע. עוד שבוע אני מתגייס לצבא. אני פוחד שהבעיה הזאת של הפחדים והחרדות יהרסו לי את השירות בצבא. אני לא יודע מה לעשות. אני אמור להתגייס לחיל קרבי. להתגייס? לא להתגייס? מה לעשות? אני אוהב את החיים, ובזמן האחרון אני חושב מחשבות קשות על איך אמשיך לחיות ככה. אני מאד רוצה לפתור את הבעיה.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להבין

הוספת תגובה

• רוצה להבין - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/07/2011

אתה בחור בריא בנפשו שחווה חרדה, זה הכל. החרדה נתפסת בעיניך כסימן לאובדן השפיות אבל אין בינה לבין אובדן שפיות שום קשר - החרדה היא רק ביטוי של לחץ או מצוקה. גש למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בפגישה אחת כדי "לחזור לעצמך". בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

משה
    28/07/2011

מאד שמחת אותי, עזרת לי מאד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    נועה
    25/07/2011

אני כחודשיים בתקופה של חרדות עקב כל מיני גלויי מחלות לאו דוקא קשות ממש נהייתי היפוכונדרית.
    ובכל בדיקה הלחץ דם תקין אך הדופק 120 לקחתי מדי פעם חצי כדור ואבן בימים קשים.
    שלשום זה היה השיא,עליתי 5 קומות במדרגות ואח"כ הרגשתי בדופק מהיר והרגשתי שאני נכנסת שוב ללחץ וחרדה מהמצב .לדעתי החרדה היתה חמורה יותר מהמצב הקליני.
    חצי כדור ואבן לא עזר לי והלכתי לרופא כי היה לי לחץ בחזה וזרמים ביד שמאל והוא הפנה אותי למיון שם עשו אק"ג בדיקות דם צילום חזה והכל היה תקין.
    אני עדיים לא מרגישה טוב ואני לא מספיק רגועה וחושבת על העניין כל הזמן וחוששת שאולי בכל זאת יש לי בעייה בלב.
    אני לא רוצה להתמכר לתרופות וגם ואבן אני לוקחת בהיסוס,האם אפשר להגדיל לכדור ביום ולכמה זמן מומלץ.
    מה היית עושה ממליץ.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/07/2011

לנועה שלום,
    את סובלת מחרדות לגבי בעיות גופניות. הגוף שלך בריא.
    ואבן הוא פתרון נוסח פלסטר ולא פתרון עומק.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד של EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT דרך אתר אי"טה.
    כמו כן תוכלי לפנות לקבל טיפול תרופתי רציני. ואבן איננו טיפול רציני בחרדה מתמשכת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    סיגל
    24/07/2011

שלום דוקטור..
    יש לי את כל הסימפטומים לחרדה.
    השאלה שלי . יש לי כבר שנתיים דופק חזק שאני מרגישה אותו כל היום ממש 24 שעות ביממה מהבוקר עד לשינה בלילה . עברתי את כל הבדיקות שיש וגם קקרדיולוגי אקו ומאמץ נאמר לי שזה לא לבבי.
    דוקטור האם יתכן שחרדה גורמת לדופק חזק כל היום במשך שנתיים? אני הבנתי מקריאה שזה בא רק בהתקפים.
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/07/2011

לאו דווקא... דופק מהיר עשוי להיגרם מהתקף חרדה או מחרדה המורגשת לאורך זמן. כך או כך, הגיע הזמן שתפני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ותפטרי מזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש

נאוית
    15/08/2011

סיגל לי באופן קבוע יש דפיקות לב באיזור הקיבה-וזה בקצב הדופק לא הפרעה בקיבה או משהו. לפעמים אני יושבת ואני קולטת את השיער שלי זז לפי הדופק. מרגישה אותו בגב. בידיים. לפעמים במהלך שיחת טלפון אני מרגישה אותו באצבעות בידיים. תזוזות של כל היד לפי הקצב...! אה ומיותר לציין שאני סובלת מחרדות כבר 5 חודשים. וזה לא קורה רק במהלך התקפים. זה יכול להיות כל היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה