פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרגילה
    אורית
    18/04/2010

בני בן 13 מעשן נרגילה לעיתים תכופות עם חבריו בביתנו. אנחנו נותנים לו בדרך כלל לעשות זאת כי חוששים שאם לא הוא יתפתה לדברים גרועים יותר- עישון, סמים ואלכוהול. האם אנחנו עושים בחוכמה? האם השימוש בנרגילה יכול להוביל לשימוש בסכנות אחרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה

הוספת תגובה

• עישון נרגילה

ד''ר ויטלי טבלב
    18/04/2010

שלום, העישון בגיל כזה צעיר אינו מועיל כלל הן לבריאות והן לדפוסי התנהגות. לתת לעשן ועוד בביתכם, בכלל מבלבל את ילדכם ביחס לגבולות של המותר והאסור. אני חושב זו לא דרך חכמה ויעילה ביותר למנוע שימוש בחומרים יותר מסוכנים. מה גם שאתם מספקים לילדכם תרוץ טוב לשימוש בחומרים כאלה. יתכן שילדכם חושב שאם מותר לי לעשן נרגילה בבית אז בטוח מותר גם לשתות אלכוהול. אני מציע לכם לפנות לעזרה מקצועית כדי לקבל הסבר על התמודדות עם חששות שלכם ביחס לשימוש של ילדכם בסמים ואלכוהול. אתם יכולים ליצור עם מרכז מצפן המומחה להתמודדות עם בעיות אלו.
    03-9444104
    0522-418634

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים מעשנים חשיש
    משה
    12/04/2010

תפסתי כבר כמה פעמים ילדים מהשכונה שמעשנים חשיש בחצר של הבניין שלי מאחורה, בעיקר בימי שישי. בדרך כלל אני רואה אותם כשאני הולך לזרוק את הזבל. אם מדובר על אחד שניים אני מעיר להם אבל אם יותר אני מתעלם בגלל הדברים האחרונים שקרו. חלק מהילדים גרים בבניין שלי או בבניין ליד. אני כמעט ולא רואה את ההורים שלהם אף פעם. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לטפל בתופעה והאם כדאי לי לדבר עם ההורים של אותם ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים מעשנים חשיש

הוספת תגובה

• עישון חשיש

ד''ר ויטלי טבלב
    14/04/2010

שלום, חוששני שלא ניתן לעשות הרבה במקרה כזה. אולי אפשר לגשת אל הוריהם ולנסות לדבר עמם, אבל אינני בטוח שהדבר יועיל. הבעיה כיום שבארץ לעשן חשיש, גראס וכו' הוא כמעט נורמטיבי לצערנו. מה אפשר לעשות עם זה? לא יודע. אבל עדיין אפשר לגשת להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בבית ספר
    אילנית
    06/04/2010

שלום,

אני כרגע בי' ואחותי בכיתה ד. היא סיפרה לי שיש ילד בכיתה ב שכל הזמן זורק לה כדורסל על הראש. היא ילדה מאוד נחמדה ודי חששנית וחוששת להחזיר לו. אני לא ככ רוצתה לערב את אמא כי יש לה מספיק על הראש. הבנתי שאחותי ניגשה למורה אבל היא לא עשתה כלום. מה אפשר לעשות במקרה הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בבית ספר

הוספת תגובה

• מה אפשר לעשות כשמציקים לך

ד''ר ויטלי טבלב
    08/04/2010

שלום,
    קודם כל אני חושב שכדאי מאוד לערב את אימך. היא רק תשמח לטפל בבעיה עם כל בלגן שיש לה. היא תדע לגשת למורה, למנהלת ביה"ס, ליועצת, למשטרה וכו' כדי לטפל בבעיה. היא גם תדע לעמוד על שלה. אני מתאר לעצמי שהמורה לא כ"כ עשתה משהו (בהנחה שהיא אכן לא עשתה) בגלל שאף אחד לא דרש ממנה לעשות משהו.
    בברכה,
    ד"ר ויטלי טבלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועים בעלי אופי מיני בבית הספר
    אורית
    23/03/2010

שלום
    לפני זמן מה סיפרו לי שני ילדים בן 13 ובת 10, קרובי משפחה רחוקים שלי, על כל מיני אירועים שהתרחשו בבית ספרם: אירועים כגון ילד שהכניס ילדה לשירותים ואילץ אותה להתפשט, ילד אחר שחשף את איבר מינו בפני ילדה אחרת, שני ילדים בני 10 שנמצאו ע"י אמה של הילדה ערומים במיטה...
    הילדים מודעים לכך ששלו הם אירועים חריגים ולא נורמטיביים, אך בתור אזרחית אכפתית, שאלתי היא - מה עליי לעשות עם המידע הזה?
    אשמח לייעוץ
    תודה

הוספת תגובה

• דיווח על אירועיים חריגים

ד''ר ויטלי טבלב
    25/03/2010

שלום,
    יש מספר גורמים שאליהם כדאי לפנות: מורה מכנחת, ייועצת ביה"ס, מנהלת ביה"ס, פסיכולוגית ביה"ס שנמצאת בשפ"ח (שרות פסיכולוגי-חינוכי), באגף חינוך בכל עירייה. ניתן לפנות גם משרד החינוך במידה הדברים לא זזים ולא מקשיבים לתלונות שלך. ניתן לפנות לעובדת סוציאלית באגף רווחה בכל עירייה. ניתן לפנות גם לפקידת סעד לחוק הנוער גם באגף רווחה. ניתן לפנות לקב"ס (קצין ביקור סדיר), בכל אגף חינוך, בעיריה. לבסוף ניתן לפנות למשטרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיש
    עירית
    16/03/2010

אני בי"ב עכשיו ורציתי לשאול לגבי חשיש, אני כל הזמן שומעת דברים סותרים. מצד אחד אומרים שזה מאוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווד מזיק ומצד שני אומרים שזה בכלל לא נורא וכמו אלכוהול. מה נכון? מה יקרה אם אני אנסה פעם אחת? אני אשמח אם תוכל לא לענות תשובה חינוכית ופשוט לומר לי את האמת

לקביעת תור
    סגירה
    חשיש

הוספת תגובה

• השפעה של חשיש

ד''ר ויטלי טבלב
    17/03/2010

האמת היא לא פשוטה ולא כ"כ חד-משמעית. חשיש הוא גם סם אך גם משתמשים בו כתרופה, כמו כל הסמים, בעצם. חולים עם כאבים כרוניים לדוגמה או עם סרטן מקבלים מרשם לחומר דומה לחשיש וגראס. יתרה מכך, שבטים אפריקאיים ודרום אמריקאיים במשך אלפי שנים עושים שימוש בחשיש ולא קורה להם כלום. אז איפה הקאץ'? הבעיה היא שעם לוקחים אותו במינונים של שימוש בסמים ולא לפי מרשם רופא, אז חשיש עלול לגרום לנזק מוחי ולעיתים אף בלתי הפיך.
    הרבה מדברים על זה שזה כווווולו חשיש ולא יותר מזה, אך אף אחד מהדוברים אלה לא ראה אף פעם בחיים שלהם חולה פסיכוטי אחד שאיבד את שפיותו בגלל כוווולו חשיש או גראס. לצערי, אני מטפל בהרבה כאלה.
    ומה קורה עם השבטים? ראשית, עם תקראי את דון חואן תראי איך הם בדיוק עושים את זה ולשם מה. הם משתמים לצורך פולחן דת, עם מדריכים רוחניים אמיתיים ולא בעידוד של איזה סטלן תל-אביבי שחושב שהוא ראמבו ויעמוד בכל טריפ רק משום שהוא בדיוק השתחרר מסיירת מתכ"ל.
    אקווה שעניתי לך לא ברוח חינוכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 15 שצורך סמים
    ענת
    09/03/2010

שלום רב,
    אני אמא ל- 3 ילדים, אחד חייל בן 19 אחד בן 15 ואחד בן 9.
    בני האמצעי בן ה- 15, עושה בעיות רבות מאוד, זה התחיל מגניבות, עבר לעישון ושימוש בסמים ולאחרונה נודע לנו שהוא גם מוכר סמים בשטח בית הספר.
    מזה כ- 4 שנים אני וכל בני הבית סובלים מאוד מההתנהגות שלו, ניסינו בכל דרך לטפל בו, הלכנו לטיפולים פסיכולוגיים לא עזר, פנינו לטיפול תרופתי באמצעות ריטלין ואחר כך גם קונצרטה וגם לא עזר.
    הילד מסרב ללמוד, הוא הולך לבית הספר ועושה בעיות בלי סוף. מפריע בכיתה ולא לומד, מסתובב עם ילדים שליליים ביותר, מושפע מהם ומשפיע עליהם. הוא מורחק מבית הספר אין ספור פעמים.
    יש לילד התנהגות עבריינית ועושה רושם שהוא מאוד מרוצה ואוהב להתנהג כך, כאילו הוא שם לעצמו מטרה להיות פושע.
    לפני כשנה הוא פרץ לבית גנב מפתחות של רכב וגנב רכב של אדם אחר כשהוא רק בן 14, נהג ברכב גנוב ללא רישיון כמובן, ואם זה לא מספיק גם עשה תאונת דרכים והרס כליל את הרכב.
    בעקבות האירוע הזה הוא ישב במעצר 5 ימים, ובימים אלה התיק שלו מובא בפני שופט עם כתב אישום.
    לאחרונה התחילו להגיע לביתנו ממשטרת ישראל לבצע חיפוש של סמים, ובפעם אחת גם מצאו "קובייה" של חשיש וכלי לעישון חשיש.
    אני רוצה לציין שפנינו לכל גורמי הרווחה בעיר מגורנו ולצערנו הטיפול בבני היה לא תקין ולא הייתה התייחסות רצינית לבעיה שלנו. הילד נפלט מ- 3 מסגרות חינוך שונות.
    ביקשנו לשים את הילד בפנימייה, ואכן לפני כשנתיים הוא הושם בפנימייה רחוק מהבית, אך גם שם הוא הסתבך בצרות, לא למד, עישן סמים ולכן החליטו בפנימייה לסלק אותו לצמיתות.
    בכל מקום שביררנו אמרו לנו שאין אפשרות להחזיק בילד בכוח, וכי אם הילד עושה בעיות ולא רוצה ללמוד אין לו מקום אצלם.
    אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה לעשות, אני ובעלי אנשים עובדים ואין באפשרותנו לשמש "ביבי סיטר" לילד בשעות הבוקר.
    בשעות אחר הצהריים והערב כשאנחנו בבית, אנחנו כמובן משגיחים על הילד ואוסרים עליו לצאת את הבית מחשש שיסתבך או שיסתובב עם ילדים עבריינים.
    אנחנו מודאגים בעיקר מההשפעה שלו על שאר בני הבית ובעיקר על הבן הקטן שלנו שהוא רק בן 9 שהיה עד פעמים רבות להתנהגות שלילית של אחיו.
    אני פונה אליכם בבקשה לעצה מה עליי לעשות? למי עליי לפנות?
    אני ובעלי שוקלים לבקש מבית המשפט צו שיוציא את הילד מהבית וישים אותו במסגרת אחרת מכוח צו של בית המשפט.
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל הדרכה ראשונית מה עלינו לעשות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 15 שצורך סמים

הוספת תגובה

• מה לעשות עם הנער עם בעיות התנהגות

ד''ר ויטלי טבלב
    11/03/2010

נראה שמציאתם את כל הדרכים ומה שנותר זה להפנות את הנער למסגרת סגורה כדי לא לאבד אותו סופית. אתם יכולים לפנות אגף רווחה בעירייה לפקידת סעד לחוק הנוער ולבקש הפניה למסגרת סגורה בצו בית המשפט. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהוליזם ותורשה
    נועה
    01/03/2010

שלום, אני בת 17 , בת להורים גרושים. אני לא מכירה את אבי, הוא התנתק מאיתנו אבל אני יודעת שהוא היה אלכוהוליסט קשה. לאחרונה אני יוצאת עם חברים בימי שישי לאיזה מועדון ואנחנו יוצאים החוצה לשתות וודקה אפרסק. אני בדכ לא משתכרת. כלומר בהתחלה השתכרתי עד שהבנתי כמה אני יכולה לשתות, כי אני מסתכרת מיחסית קצת בהשוואה לאחרים. השאלה שלי היא האם זה שאבי היה אלכוהוליסט אומר שגם אני אהיה אפילו שאני לא שותה ככ הרבה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהוליזם ותורשה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי אלכוהוליזם ותורשה

ד''ר ויטלי טבלב
    02/03/2010

שלום,
    לצערנו יש הרבה מכורים לאלכוהול שיש להם מישהו במשפחה שהוא גם מכור. ככל הנראה התמכרות היא תורשתית אבל זה לא הגורם היחידי להתמכרות, אלא צריך גם לשתות כדי להפעיל את מה שטמון בתורשה וזה מה שאת עושה, אפילו שאת שותה קצת.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףף!!! בבקשה
    רחל
    23/02/2010

האם זה בסדר לשתות אלכוהול כשנוטלים אנטיביוטיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףף!!! בבקשה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול ואנטיביוטיקה

ד''ר ויטלי טבלב
    24/02/2010

כדאי לפנות עם השאלה לרופא המשפחה, או למוקד אחיות בקופ"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סמים ביתית
    אני
    17/02/2010

שלום
    רציתי לדעת אם אפשר למצוא חגיגת בבדיקת סמים ביתית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סמים ביתית

הוספת תגובה

• בדיקת חגיגת

ד''ר ויטלי טבלב
    17/02/2010

שלום, לצערינו, למיטב ידיעתי, אין עדיין אפשרות לעשות בדיקה ביתית של חגיגת אלא רק בבדיקת דם במעבדה. בדיקה כזו אפשר לעשות באופן פרטי בכל ביה"ח כללי. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכהליזים
    כרמית
    08/02/2010

בעלי אלכהליסט "בערך" היום התחליף שלו זה בירות במקום וודקה אבל כמובן שאם הוא יראה בקבוק הוא לא יהסס וישתה מיד ........
    אני מאוד אוהבת אותו ורוצה לעזור לו ע"י טיפול אך הוא לא מוכן הוא מאמין שיצליח לבד!!!!!!!!!!!
    מה לעשות ?? מי יכול לעזור לי
    דחוף........

לקביעת תור
    סגירה
    אלכהליזים

הוספת תגובה

• טיפול באלכוהוליזם

ד''ר ויטלי טבלב
    10/02/2010

שלום, נראה שבעלך זקוק לגמילה. השאלה העיקרית היא האם הוא מעוניין בכך. עם כן, את יכולה ליצור קשר עם מרכז מצפן העוסק בגמילות וטיפול בהתמכרויות. שם תוכלי לקבל הכוונה, אבחון הבעיה וטיפול.
    מס' טלפון חינם של מרכז ייעוץ וטיפול מצפן:
    1-800-350-750

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי פונים במקרה של אלימות
    יעלה
    04/02/2010

בשכונה שלי יש מה שנקראה סקווט (אני בטח לא כותבת את זה נכון) שנסגר לאחרונה
    אולם הח'ברה שהשתמשו בו, ממורמרים על הסגירה ומשתמשים במעשי בריונות להפחיד את תושבי השכונה, כנקמה, אני מניחה.
    ליבי יוצא אליהם אבל עם זאת אני מפחדת אפילו להסתובב עם הכלבה שלי.
    למי פונים? משטרה? עובדת סוציאלית? עירייה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למי פונים במקרה של אלימות

הוספת תגובה

• למי פונים במקרה של אלימות

ד''ר ויטלי טבלב
    07/02/2010

בעיקרון זוהי תפקידה של המשטרה לטפל באלימות. אני מניח שצריך להתארגן כמה וכמה תושבי השכונה ולפנות גם למשטרה וגם לעירייה. בעיקרון זה נשמה כמטרד הציבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    28/01/2010

בני בן הארבע, במסגרת חינוכית עירונית רגילה. הילד הוא ילד שני, לאחות בכורה והוא ילד פיקח ונבון . רוב הזמן הוא ילד חברותי מאד, חייכן, אוהב לעזור , אבל בשנייה הוא יכול להפוך להיות אלים ועצבני - וזאת קורה כשהוא נעלב / מתעצבן / כועס. הוא בועט / מעיף חפצים / זועף פנים ומרביץ לסובבים אותו.
    מה עלי לעשות???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הדרכה הורית

ד''ר ויטלי טבלב
    30/01/2010

נראה שאת זקוקה להכוונה הורית שתענה על השאלה מה לעשות כשהילד מתפרץ. יש טכניקות לניהול כעסים ובכלל מניעת התנהגות אלימה. הילד לא חייב להגיע לאלימות ולא חייב להתפרץ. לומדים את זה בהדרכה מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות כלפי בני בביה"ס
    מזל
    27/01/2010

בני בכתה א ומתחילת שנה שני ילדים כל שבוע מתעללים בו מילולית וגם גופנית כל שבוע חוטף
    מאחד מהם בלי שום סיבה הילד שלי ילד "חנון" לא מחזיר ובטח לא מתחיל ומפחד פחד מוות בגלל הילדים הללו לביה"ס הילד היום יושב בבית כולם בחינוך יודעים שהילד בבית מנהלת ביה"ס התקשרה ומסרה לי שאין לה מענה בשבילי היא מצטערת

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלפי בני בביה"ס

הוספת תגובה

• אלימות בבית ספר

ד''ר ויטלי טבלב
    27/01/2010

בגדול ביה"ס אמור להתמודד עם הבעיות האלו, אבל אם את שומעת תגובה כזו מהמנהלת אז את יכולה לפנות למשטרה, לפקידצ סעד לחוק הנוער ולעיתונות. מישהו מהם יצליח להזיז את העניינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    לירז
    20/01/2010

אני מנסה להיות אמא "סבבה", מבינה, מתחשבת...
    אבל כשהבן שלי מזמין חברים בערב שאני יוצאת ואני רואה שבקבוק הויסקי התרוקן ועוד בקבוקי אלכוהול, אני לא יודעת מה לעשות
    לא שאני חושבת שבני אלכוהליסט
    אבל לא זאת ההתחלה שכדאי לשים אליה לב לפני שיהיה מאוחר מדי
    הוא בן 14 וחבריו גם מעשנים בביתי
    תודה מראש על העיצה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• הדרכה הורית

ד''ר ויטלי טבלב
    20/01/2010

אני חושב שהדאגה שלך במקום וזה שאת מעלה את השאלה רק מעיד על קו חשיבה נכון - הילדים בגיל כזה לא אמורים לשתות אלכוהול. אני יכול להציע לך להגיע להדרכה הורית שבה תוכלי לקבל עצות וכלים להתמודדות עם התופעה, איך לדבר נכון עם הנער ואיך להגיב להתנהגות של שתייה. את יכולה להכנס למרכז ייעוץ וטיפול מצפן ולבקש הדרכה הורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם רגילה
    אני
    18/01/2010

האם בבדיקת דם רגילה [שבודקים ברזל, כולסטרול וכו'] אפשר לגלות אם האדם עישן סמים?
    אני מתכוון במצב שלא מחפשים את זה.
    ואם כן, סודיות רפואית מגנה על אותו אדם?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם רגילה

הוספת תגובה

• בדיקת דם

ד''ר ויטלי טבלב
    20/01/2010

אני לא כ"כ יודע, אך נדמה לי שבבדיקה רגילה לא מגלים את הסמים. אבל, שוב אני לא בטוח. גם לגבי הסודיות רפואית אני לא יוכל לומר משהו מסוים. כדאי לפנות לפורום רופאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה