מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בבית סםראמא מודאגת02/02/2009
שללום לכולם בן שלי הוא בן 9 כיתה ג' לאחרונה ילד וחבריו משתמשים בבן שלי כשק חבטת מדובר על ילדים אלימים שמתנפלים על ילדים אחרים אבל עם הבן שלי זה יותר עיקביהילדים מקבלים עונש (השעיה מבית הסםר לכמה ימים )אבל זה לא עוזר הפעלנו את כל הגורמים ,המחנכת המנהלת ואני מתכוונת לפנות למשרד החינוך גם על מנת להוציא את הילדים האלו מהבית ספר אבל עד אז מה אנחנו ההורים יכולים לעשות. אני מאוד מודאגת ומקווה שתענו לי בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
ד''ר גיא אנוש02/02/2009שלום לך,
המקרה אכן מזעזע ומדאיג. הדבר המיידי לעשות הוא להתלונן למשטרה. הם מצדם יפנו להורי הילדים, ואם יהיה צורך אף יפעילו חוקרי נוער המתמחים בעבודה עם ילדים תוקפניים. אין כאן מה להסס, במיוחד אם פעולות בית הספר אינן עוזרות.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?חסוי28/01/2009
יש לי ילד בכיתה שכל הזמן יורד עלי. ביקשתי ממנו שיפסיק והוא לא מפסיק. ניסיתי להתעלם וגם זה לא עוזר. אני לא רוצה לספר למחנכת שלנו או להורי כדי לא לצאת מלשנית. בזמן האחרון הוא נוגע במקומות לא נעימים כאילו במקרה... מה עלי לעשות כדי שיעזוב אותי במנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר זאב וינשטוק28/01/2009שלום,
המצב שאת מתארת הוא בלתי נסבל. בקשת מהילד שיפסיק, התעלמת ממנו אבל הוא ממשיך בשלו. חשוב לי להבהיר כי מה שהוא עושה הוא דבר בלתי נסבל ואת לא צריכה להפגין התחשבות וסובלנות להתנהגות כזו. לכן, את צריכה לערב מבוגר בעניין. זאת יכולה להיות המחנכת אבל עדיף שתערבי את הורייך. זאת אינה מלשנות אלא הדבר הנכון והיעיל ביותר לעשות. אם לא תערבי מבוגרים אז הבעיה עשויה להחריף. מעורבות של מבוגרים לא רק עשויה לפתור לך את הבעיה אלא הם גם יכולים אולי לעזור לילד הזה לשוב ולהתנהג בצורה מקובלת ולא פוגענית.
אני מאד רוצה לחזק אותך ולעודד אותך לפנות לעזרת מבוגרים. בפניה כזו את לא הופכת למלשינה אלא לילדה חכמה ואחראית.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת להתערב, אבל לי זה נראה כמו
לירן02/02/2009מקרה של הידלקות קטנה :) יכול להיות שהוא פשוט נדלק עלייך או רוצה אותך? וממש כמו ילדים בגן, "הוא מושך לך בצמות" רק שעכשיו, במקום להראות לך שהוא אוהב אותך הוא פשוט מראה את ההיפך הגמור כדיי לא "להחשף" זאת יכולה להיות אפשרות.... אני לא אומרת שזה בטוח אבל זאת בהחלט יכולה להיות אפשרות.... כי יש מלא מקרים כאלה.... בכל מקרה, אני מבינה שאין כל כך הרבה סיכויים שתפני לבן אדם מבוגר, כי את הריי מתבגרת.... וזו דרכם של מתבגרים.... ללמוד, לטעות, ולטפל בבעיות של עצמם.... את יכולה לנסות את שיטת ה-אחד על אחד.... שזו שיטה שלרוב עובדת עם ילדים כאלו.... את פשוט יכולה לקרוא לו יום אחד בשקט, בנימוס, להראות בגרות.... להגיד לו שאת צריכה לדבר איתו.. שבי איתו במקום שקט מבודד רחוק מהחברים ותגידי לו שבזמן האחרון הוא ממש מציק לך וזה מעצבן אותך ופוגע בך ושאת מבקשת שיפסיק.... תגידי לו שאת מוכנה להראות בגרות אבל השאלה היא אם הוא מוכן? רוב הסיכויים שיתבייש להמשיך אחריי השיחה הבוגרת שלכם עם הדרך המעצבנת שלו.... כדיי לא להיתפס בעינייך כמו תינוק.... אבל אם גם זה לא עוזר, יכול מאוד להיות שתצטרכי לפנות לבן אדם מבוגר או יועצת בית הספר אם זה כבר ממש הופך למעיק ובלתי נסבל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדה לאלימות במשפחהאורית26/01/2009
הייתי עדה לאלימות במשפחה בבית של חברה שלי - אבא שלה הכה את אחיה הקטן. הבנתי ממה שזה לא הפעם הראשונה, ולא נראה לי שזו הפעם האחרונה... אחיה הקטן של חברה שלי מאוד חמוד, הוא בן 9, אני מאוד אוהבת אותו. דיברתי עם חברה שלי והיא מפחדת לדבר על הנושא, אבל לי מאוד קשה עם הנושא, זה יושב לי בבטן ואני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת ללכת לבית של חברה שלי, כי אבא שלה הוא כאילו חכם כזה ואף אחד לא יאמין לי שהוא מתאכזר לילדים שלו אחרי התלבטויות התקשרתי לעובדת סוציאלית במקום מגורים שלי, אבל היא אמרה לי שאין להם מה לעשות... אני לא מבינה את זה קשה לי עם זה, אני כל הזמן חושבת רק על זה עזור לי מה לעשות????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד''ר זאב וינשטוק27/01/2009שלום אורית
תתקשרי שוב לרווחה ובקשי לדבר עם מנהל/ת המחלקה ספרי את מה שאת יודעת וצייני כי בפעם האחרונה שפנית "ניפנפו" אותך. תאמרי גם כי התיעצת איתי (ד"ר זאב וינשטוק מאוניברסיטת חיפה) וכי ציננתי שבמקרים כאלהחלה עלהשירות חובה חוקית ומוסרית להתערב.
אל תרפי,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמי אל מממה ???
ניגינה17/02/2009את יודעת שאת יחולה ללחת לאמא של הילד ולספר לה שהאב מכה את הילד ואז אולי יהיה בין האם לאב גירושים אבל זה טוב לפחות לא יפגעו בו !!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
בת 1326/03/2009יש עכשיו ת'מיפלגה הזואת לאלימות לילד משהו לילדים בסכנה אני חושבת שאת יכולה לדווח לשם ופשות לבקש להשאר חסויה. עם את באמת דואגת לחברה שלך אז לכי תדעי אם אבא שלה עוד יהרוג אותה יום אחד..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסום תמונת קטיןאורית26/01/2009
שלום, אני נמצא בתהלך גירושין מאשתי. גיליתי כי האישה פרסמה את תמונהיחד עם תמונת ילדנו המשותף (קטין בן 3 שנים) באתר היכרויות באינטרנו. מספר שאלות: האם הדבר חוקי? למי ניתן לפנות? מה ההשלכות של מעשי האישה? תודה, אני מודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד''ר זאב וינשטוק27/01/2009אורית,
אינני יודע איך לענות על השאלות שלך. יש לי הרגשה, יתכן מוטעה, שאתה מחפש משהו במקום הלא נכון. לא שמעתי ממך שאישתך, ממנה אתה עומד להתגרש, מזניחה או מתעללת בילדיכם. מה ששמעתי זה שהיא מחפשת בן זוג חדש. עצוב, כואב... אבל, אם הנישואים שלכם הסתיימו, הדבר שאני הייתי מאחל לך יותר מכל, זה שבת הזוג שלך תמצא בן זוג חדש וראוי ושיהיו לה חיים טובים. היא תרוויח, אתה תרוויח וגם הבן שלך ירוויח.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית25/01/2009
שלום רב, שלום.אני בת34 גרושה מזה שנתיים וחצי,בודדה בארץ.הילדים שני בנים בני 6.5 ו5,האבא בתמונה אך לא בהתלהבות יתרה,כמו כן התמונה האחרונה שהם ראו לפני שביקשתי שיעזוב זאת סטירה ודחיפה לקיר ובעצם אף פעם לא היתה אווירה של כבוד כלפי מצידו.אני ברקע ילדה מוכה עם אב אלכהליסט,הוריי לא התגרשו,מעולם לא הבנתי את אמי בנושא.כעת יש לי בעיה עם עצמי ולעיתים אני ממש מיואשת,בני הגדול מאוד פעלתן,הרבה פעמים מציק לאח שלו,בקיצור לפעמים אני לא מצליחה להשטלת על עצמי ונותנת לו פליק או סטירה.ברור לי שזההוא מעגל סגור שצריך לפרוץ אך אינני יודעת איך.בריאותי הנפשי גם בעבר לא היה טוב היתי בדיכאון אחרי לידות,גם עכשיו חיי הם עבודה בית ולהפך.אנא עזרו לי ,אני ממש במצוקה,כועסת על עצמי ומיואשת.חשבתי שאולי הילד עם הפרעת קשב וריכוז אך לפי ההצלחות בבית הספר לא נראה כך.הבעיה היא אצלי.אנא עזרו לי ! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כרמית
ד''ר זאב וינשטוק27/01/2009לכרמית שלום,
צר לי על הסבל שחווית ועדיין חווה. יחד עם זאת, ממכתבך עולה כי הצלחת להתמודד עם הקשיים מולם ניצבת בעבר. בנוסף, ברור כי ההבנה שלך את המצב רחבה ועמוקה. היכולת שלך להתמודד עם מצבים והחוכמה להבין אותם יסיעו לך להתגבר גם על הקשיים בהווה. אבל, אף אחד לא צריך להתמודד לבד עם בעיות מורכבות שכאלה. לכן, אני ממליץ לך לפנות ללשכת הרווחה במקום מגורייך ולקבל עזרה. בלשכות אלו יש אנשי מקצוע מנוסים ומשאבים שיאפשרו שיסייעו לך להתמודד עם הקשיים.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית21/01/2009
שלום רב, אני בת 26 ועברתי לגור בשכונה לא איכותית ברמת גן, שלא אצייין את שמה. שמתי לב כי ביום יום יש פה מכות בין נערים מהשכונה. יש לציין שהנערים האלו ממעמד נמוך ורואים זאת לפי שפתם, לבושם ועוד. רציתי לשאול אתכם המומחים מבחינה פילוסופית, האם יתכן שבקרב נערים ממעמד נמוך יש יותר אלימות? אם כן, למה זה כך לדעתכם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רווית
ד''ר זאב וינשטוק22/01/2009לרווית שלום
התופעה שאת מתארת ושלה היית עדה, ידועה. קיים קשר בין רמה סוציואקונמית של תושבי שכונה לבין גילויי אלימות בקרב יושביה. לשאלתך, יש קשר בין מצב סוציואקונומי ואלימות.
יש לכך מספר הסברים ויהיה לי קשה מאד לפרוש את כולם ולהרחיב בהם ולכן אני אגע רק בשלושה ובקיצור.
(1) לחצי החיים אותם חווים אנשים החיים במחסור, גבוהים יותר מאלו שחווים אנשים החיים בשפע. לחצים אלו עשויים למצוא את ביטויים בסובלנות נמוכה ואלימות תכופה וחמורה.
(2) הפיקוח החברתי בסביבות חיים של המעמד הסוציואקונומי הנמוך אינו מאורגן ויעיל ולעיתים קרובות שורר אי סדר חברתי בשכונות של מעמד זה. במיקרים כאלו ובכדי להשיב את הסדר על כנו אנשים לוקחים את הדין לידיים ומנסים לכפות סדר באמצעים אלימים.
(3) בסביבות סוציואקונומיות נמוכות, הדרכים הנורמטיביות להשגת סטטוס יוקרתי חסומות (לדוגמא השכלה) והדרך להתבלט עשויה להיות באמצעים לא נורמטיביים כמו לדוגמא אלימות.
תודה על השאלה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקוב18/01/2009
שלום רב, הבן שלי בן 16. לאחרונה הוא החל ללבוש בגדים שחורים, עשה תספורת מוהיקן, שם עגילים בפטמות ובגבה. הוא יוצא בלילות וחוזר בבוקר הביתה. אם אני מעיר לו על הדברים האלו הוא מתעצבן מאוד ומתחיל לצעוק. אני לא יודע מה לעשות איתו. אשמח לקבל הכוונה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעקוב
ד''ר זאב וינשטוק22/01/2009יעקוב שלום,
יותר מאשר אתה זקוק לעיצה, אתה זקוק לסבלנות...הרבה סבלנות. הילד שלך כמו מתבגרים אחרים מנסה למקם את עצמו בעולמו. הוא מחפש זהות. לעיתים קרובות מאד תהליך זה לא קל לילד וגם לא לאלו שמסביבו. אני יכול להבטיח לך שילדך ידחה כל ניסיון כוחני מצדך לכפות עליו מראה והתנהגות שהיא לטעמך. המראה מדאיג אותי פחות מהשהייה מחוץ לבית בלילות. פרגן לו על המראה אך תסתייג מהיציאה בלילות ותבהיר מהן הציפיות שלך בתחום זה. אתה צריך להסביר לו מאיפה נובעת הדאגה שלך ועל מה היא מתבססת. אם אתה מזהה החרפה כמו גם סימנים נוספים המעוררים דאגה פנה ליעוץ מקצועי.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
יש לי בן בן 13 ובת בת 11. לאחרונה הם כל הזמן רבים מכות. מה שמדאיג אותי ביותר הוא שהבן לעתים במהלך המריבות נוגע לביתי בישבן וכדומה ואפילו ראיתי פעם שהוא הוריד לה את המכנס מעט ונתן לה מכות שם. מה עלי לעשות בעקבות ההתנהגות הזו? אשמח להכוונה. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר זאב וינשטוק22/01/2009לימור שלום
מכות בין אחים, גם אם מדובר באח ואחות היא תופעה נפוצה וניראה לי כי עניין זה מדאיג אותך פחות. מדאיגה אותך יותר ההערכה כי בנך מגלה עניין מיני באחותו. יכול להיות, וגם זו אינה תופעה נדירה. בכל מקרה, שני המקרים דורשים את התיחסותך ההורית. את צריכה בפשטות ובטיבעיות לנקוט עמדה ברורה בנושא. דברי אל שני ילדיך, במקרה זה עדיף בניפרד כי המסרים אינם זהים לחלוטין. בחלק הזהה של המסר תאמרי תבהירי לכל אחד מהם כי: "אצלנו בבית לא מרביצים. אצלנו, אם יש בעיה, מדברים. אם הדיבורים לא עובדים אז אפשר לשתף את ההורים בכדי לפתור את הבעיה." לבנך את צריכה להוסיף: "כשיש בעיה אתה לא יכול לפתור אותה בכוח ובטח לא באמצעים משפילים. בריב [הזה והזה] ראיתי אותך משפיל מאד את אחותך בזה שהורדת לה את המכנסיים. זה לא רק משפיל אותה אלא גם לא מוסיף לך כבוד. בצורה כזו לא תצליח להשיג שום דבר... לבתך תוסיפי ותגידי כי: "כמו שאת מצפה [שם הבן] להמנע מגילויי אלימות, גם ממך יש לי ציפיות כאלו. יש לי גם ציפיות כי אם אחיך פוגע בך בכל צורה שהיא ובמיוחד אם הוא משפיל אותך כמו במקרה [הזה והזה] שהוא הוריד לך את המכנסיים אני מצפה שתפני אלי ותערבי אותי. לאף אחד, לא בבית הזה ולא מחוצה לו ישן זכות לפגוע בך בכל צורה שהיא...
אם שיחה כזו לא תסייע והמצב יראה כאילו הוא מחריף יש מקום לשקול גורם מקצועי שילמד את הנושא וייעץ לך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיוה07/01/2009
בתור אמא לעתיד אחד הדברים המדאיגים אותי במיוחד הוא שבמשפחתי לעתיד לא תהיה כל נגע של אלימות. אני שוקלת האם ללכת עם בעלי לסדנאות ההורות של מכון אדלר ובצורה זו ללמוד על תפקידי העתידי ובכך לדעת לחנך את ילדיי בצורה טובה יותר... האם מישהו התנסת בסדנאות שכאלו? מה דעתכם עליהן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיוה
ד''ר גיא אנוש12/01/2009זיווה שלום,
אישית לא התניסתי בסדנאות, אך שממעתי עליהן חוות דעת חיוביות מאנשים שהתנסו. שווה לתת לכך צ'אנס ראשוני, ואם תרגישי שאת נתרמת, אז מומלץ להמשיך.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
שלום רב, שמעתי כי אלימות במשפחה היא הגורם העיקרי לתמותה ולנכות בקרב נשים - יותר מאשר מחלת הסרטן או תאונות דרכים. זה נשמע לי ממש מופרך. האם זה נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר זאב וינשטוק04/01/2009את צודקת לחלוטין.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני01/01/2009
שלום רב, האם מריבות בין אחים הכוללות מכות בתדירות של כל שבוע שבועיים זה נחשב לבעיה קשה? האם יש לפנות למומחה או לא לעשות כלום? אבא מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני
ד''ר זאב וינשטוק04/01/2009לאבא מודאג שלום
על פי רוב מריבות בין אחים אינם נחשבים לבעיה קשה. אבל, אם המריבות מסכנות את אחד או שני הצדדים בפגיעה פיזית חמורה אזי יש מקום לדאגה. הפניה שלך היא סימן לכך שבעיניך המצב מדאיג. לכן, ובכדי לבחון את הסוגיה לעומק ראוי לפנות ליעוץ קצר בנושא. יתכן כי המסקנה תהיה כי המצב לא דורש התערבות מקצועית ואפשר כי המסקנה תהיה כי התערבות כזו דרושה. הצעתי, פנה לייעוץ. מניסיוני, זוהי בעיה נפוצה אך גם פתירה.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדידי29/12/2008
שלום רב, אני בן 13 ולומד בבית ספר ברמת גן. אני נורא אוהב בנות ובגלל זה בזמן האחרון התחלתי לתת מכות לכמה בנות בבית ספר - ככה אני מצליח לגעת להם בגוף ולחבק אותם וזה כיף לי. האם מה שאני עושה נחשב הטרדה מינית? מה עלי לעשות? אני לא רוצה להפסיק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דידי
ד''ר זאב וינשטוק04/01/2009לדידי שלום
המשיכה שלך לבנות היא סימן כי התפתחותך המינית תקינה לחלוטין. גם פנייתך והקושי שאתה מעלה מוכיחים כי אתה בדרך לבגרות. אבל... להשיג מגע עם בנות בכוח זה לא רק מגונה אלא גם לא חוקי ואתה חייב להפסיק. בהתנהגות אתה גורם כאב לאחרים ובהמשך זה יחזור אליך. יש לי הרגשה כי הפניה שלך לפורם היא סימן כי גם אתה מבין את זה. לפניך שתי אפשרויות. או להתגבר בעצמך על הדחפים להשיג מגע בכוח או לפנות ולבקש עזרה. יש אנשים שיוכלו לעזור לך להתמודד עם דחפים כאלו. אתה יכול לפנות למבוגר שאיתו אתה מרגיש בנוח ולהתיעץ איתו ואתה פשוט יכול לגשת ללשכת הרווחה באיזור מגוריך ולבקש להפגש עם עובד/ת נוער. הם מיומנים מאד ויודעים כיצד לסייע לנערים במצבך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שצפה באלימות בין הוריו .כנרת18/12/2008
שלום! אני מחפשת מאמר בנושא הנוגע "לילד שצפה באלימות בין הוריו יהפוך לילד מכה " אשמח לעזרה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כנרת
ד''ר זאב וינשטוק21/12/2008לא הבנתי למה את מתכוונת במונח "ילד מכה" האם התכוונת שהוא יכה ילדים אחרים בילדותו או שהוא יגדל לבוגר המכה את אישתו ו/או ילדיו? ישנם מאמרים העוסקים בסוגיות אלו ואחרות אך כולם באנגלית ובשפה מדעית. תהיי ספציפית ואני אנסה לעזור.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא אלימות אצל ילדיםללא שם10/12/2008
האם לדעתכם המצב הבטחוני בארץ משפיע על האלימות בקרב הילדים ובני הנוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר זאב וינשטוק10/12/2008שלום
לדעתי אין קשר משמעותי. כשמשווים את רמות האלימות בקרב ילדים ובני נוער עם מדינות בהם המצב הבטחוני טוב משלנו מוצאים כי אין הבדלים משמעותיים. עם זאת, יש חוקרים המערערים על התפיסה הזאת וחושבים שיש קשר.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ללא שם17/12/2008באיזשהו אופן אתה צודק, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בבית הספר "הדר" בכפר יונהרפי ראושר08/12/2008
אתמול תלמיד כתה ו'ב בית הספר כמעט הרג את הילדה הקטנה שלי והיא רק בת שנתיים וחמישה חודשים, בשעה 13:30 המתנו לגדולה בכיתה ג', בין כל הילדים שיצאו היה ילד שגלגל כדור לפתע החריד פיצוץ אדיר מפגיעת כדור בעוצמה איומה, הכדור פגע בקיר שנשענו עליו אולי 2 סנטימטרים מהקטנה, אני היתי באלם מוחלט ושמחתי שלא קרה דבר, חברו של הילד צעק לעברו מספר פעמים "דפוק" אך לילד הזה לא הזיז כלום, זה ילד אלים חסר לב שהיה משאיר פצוע זב דם בתאונה, בשיחה עם המנהלת היום הסתבר שזה לא מקרה ראשון, ועם הגדולה מכיתה ג סיפרה זו שהילד הזה יורה את הכדור במטרה לפגוע וכבר כדורו פגע בה, למה מערכת החינוך מאפשרת לילד אלים כזה להגיע עם כדוררגל? במידה והטיפול בנושא לא ימוצה, אמשיך הלאה ללא מעצור!, עזרו לי לא לוותר יעצו כיצד לגלגל את הנושא כדי לעקור ולמנוע את האלימות, יעצו לי לאן ניתן לפנות, יש עתונאים העוסקים באלימות נוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפי
ד''ר גיא אנוש14/12/2008רפי, אתה מתאר ארוע אלים, אך הבעיה בארוע הספציפי שהילד יכול בקלות להסתתר מאחורי אמירת "לא התכוונתי". הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות בדרישה נחרצת להנהלת ביה"ס לטפל בנחישות באלימות של הילד. במקרה שיהיה ארוע אלימות, או חזרה של ארוע כזה, ניתן גם לפנות בתלונה אישית למשטרה.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)