מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פניםהילה04/04/2011
היי, הפנים של חבר שלי מאוד מאוד אדומות, לפעמים נראה כאילו הוא ממש שרוף מהשמש. (במקור אין לו עור מאוד כהה). מישהי אמרה לי שזה בגלל שהוא שותה הרבה, והוא באמת שותה המון אלכוהול. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פנים - תגובה
יניב רוזן05/04/2011שלום הילה,
בלתי אפשרי לקבוע שלא בדרך בדיקה פיזיולוגית מהי הסיבה לאדמומיות בפניו של ידידך. ברור כי יש צורך לעקוב אחר "התנהגות" התופעה. מתי האדמומיות מופיעה? בסמיכות לשתייה? באיזו דחיפות? אורך זמן? האם מלווה בכאבים או בתחושות אחרות? וכו.
על אף כי ייתכן שאכן הגורם לכך זו שתייה מרובה יש לבדוק זאת בצורה מקיפה , ועל כן רופא המשפחה הוא האדם אליו יש לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאלמונית03/04/2011
שלום אחיינית שלי אובחנה עוד כילדה (גיל 5) ב adhd היא לוקחת רטלין ואומנם יש הירגעות אבל היא ילדה מאוד שתלטנית וחוצפנית היא חושבת שהכל שלה ומה שלא שלה יהיה שלה שכולם משרתים שלה וחייבים להישמע לה היא מאוד גסה וכבר לא רצויה בשום מסגרת חינוך והיא רק בת 10!! הבנות בכיתה נעזרות בה ל"בוררות" ביהנן היא מאוד חזקה הן פיזית והן חברתית ולכן היא משליטה טרור בכיתה הנירולוגית שלה המליצה כדורים פסיכיאטרים שלדעתי לא נחוצים היא רק בת 10!!! לדעתי המורה שלה פשוט צריכה לקחת את הכח שלה את המנהיגות שלה למקום חיובי ופה נתקענו אף אחד לא מצליח לחשוב על רעיון איך לייעל את כל הכח הזה שיש אצלה בידיים בבקשה עזרו לי אני לא חושבת שכדורים פסיכיאטרים יעזרו לה כולם מצביעים עליה כמקרה אבוד ואני לא רוצה שכל הדבר הזה שאין לי אפילו הגדרה אליו יפגע בה בעתיד בתור נערה שהיא לא תדע גבולות וזה יוביל אותה לרחוב ולשטויות שהיא תתחרט עליהן אח"כ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אבי יקיר04/04/2011אלמונית שלום,
אני חייב להודיע לך לפני שאני כותב כי לא תאהבי את תגובתי!!! ADHD היא בעייה נוירולוגית, את והורי אחייניתך תמשיכו לטעון כי היא רק בת 10!!! ואני אומר לך שאם לא לתקחו את הילדה לנוירולוג ולפסיכיאטר, אתם תהיו אחראיים להדרדרות מצבה חד וחלק!!! לא אפרט את מרכיבי האבחון כי אינני רואה כי קימת הכחשה מוחלטת לגבי האבחון. כנסו לאינטרנט וקראו על הטיפול ב ADHD. תבינו שככל שתתחילו בטיפול מוקדם יותר, תצליחו למזער נזקים שכבר הולכים וגדלים!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת שיטת חינוך...ולדימיר03/04/2011
האם קיימת שיטת חינוך ילדימים או בני נוער דרך דוגמה אישית ? נגיד הורה יכול לספר לילד על החחיות שלו בחיים אפילו דברים שליליים שהוא מספר את זה בצורה של הבנה מה הוא עשה ולמה זה גראם? אם ההורה מספר את זה בצורה של מוסר השכל אז אפילו הדברים השליליים יכולים להפוך לדברים טובים.. אז השאלה שלי אם יש כאלה קורסים של חינוך בני נוער אבל לא פעילויות כל שהם כמו טיולים אלה פשוט לדבר על הנזק שיכולים לגרום הסמים או אלכוהול או אלימות מאנשים שחוו את כל הדברים האלה בעצמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת שיטת חינוך... - תגובה
יניב רוזן04/04/2011שלום,
התנהגות זו מיומנות נרכשת. התנהגותו של האדם מתעצבת בתהליך של למידה והתנסות. כיצוצורים חברתיים אנו מושפעים מהסביבה הקרובה לנו, או במילים אחרות מדמויות מפתח אליהם אנו נחשפים. בגילאיים הצעירים להורים יש השפעה רבה על הילד והתנהגויותיו. הלמידה מתרחשת באמצעות הדגמה וחיקוי. כאשר אנו עוסקיםמ בבני נוער קיימת חשיבות יתרה לניהול שיחות אישיות למטרת שותפות ובניית אימון הדדי. כך שבהחלט ואתה צודק בהנחה שלך כי שיחות עשויות לקדם את המתבגר. התנהלות מהסוג שאתה מתאר מתקיימת בגופים אשר עובדים עם נוער. סביר כי תחקור מעט את הנושא תגיע לגופים כאלו.
בהצלחה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי נעצר ע"י משטרה על החזקת סםברוריה28/03/2011
הבן שלי בן 16 נעצר יחד עם חבר ע"י משטרה על החזקת סמים.
האם אתם יכולים להמליץ על עורך דין טוב שיכול לעזור לנו בצרה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי נעצר עי משטרה על החזקת סם - תגובה
אבי יקיר28/03/2011ברוריה שלום,
לצערי, המדור אינו עוסק בהמלצות על עו"ד המתמחים במעצרים על אחזקת סמים אצל נוער. לאחר שתמצאי עו"ד כזה, הייתי מציע לך לשבת ולחשוב בצורה רצינית לגבי העתיד של בנך. עד כמה שאני מכיר את הנושא, המשטרה עוצרת, לעתים רחוקות, נערים על אחזקת סם חד פעמית. אפשרי שזו לא הפעם הראשונה ולא השנייה של בנך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי במצב דומה ועזרו לי
אלמונית29/03/2011לפני חצי שנה הייתי במצב דומה מאוד לשלך, לא ידעתי מה לעשות ואז חברה טובה המליצה לי על עו"ד טובה מהמרכז שולמית קהלת-אורן והיא עזרה לנו מאוד לצאת מזה מבחינת החוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה גורם?אלמונית27/03/2011
שלום
לאחרונה הנירולוג שלי התחיל לבחון אצלי מה יותר טוב קונצרטה או אל אי
אני מעשנת סיגריות רגילות וחשיש ויש ימים שאני מפריזה בשתייה,
השאלה שלי זה מה שילוב של רטלין וסמים גורם? (מבחינה רפואית),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה גורם? - תגובה
אבי יקיר28/03/2011שיפרה שלום,
חשוב שהנוירולוג שלך ידע שאת מעשנת חשיש לפעמים ומפריזה לעתים בשתייה.
זה יתן לו תמונה מדוייקת יותר של סוגי החומרים המשפיעים על מצבך הנפשי והפיזי.
ויותר מזה הוא יוכל להסביר לך על הסכנות בשילובים שבין האלכוהול והסמים לבין הכדורים הפסיכיאטריים שאת נוטלת.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותאמא מודאגת22/03/2011
שלום,
בני בכיתה ז' . שנים קודמות היו לו בעיות חברתיות ובכתה ה עבר לבה"ס יסודי אחר.
פחות או יותר עבר בסדר.
השנה יש לו בעיה לפתח קשרים עם ילדים אחרים .. כל הפסקה הוא לבד. אחה"צ לא נפגש כלל עם ילדים מהכתה. בודד ומשעמם לו כל הזמן.
שניהלנו שיחה הוא סיפר לי שהוא מנסה בהפסקה להתחבר עם ילדים אחרים אך זה לא הולך לו. הוא לא טוב במשחקי כדור. הוא ילד רציני ולא זורם ..
ממש כואב לי הלב לראות אותו בבית כל הזמן. במפגשים כיתתים הוא מנסה להמנע ולא ללכת כי הוא לא מוצא את עצמו שם. הוא כל הזמן לבד.
בכיתה ה הוא עבר סדנא חברתית שקצת עזרה לו. אבל הבעיה שהוא גם לא יוזם .
הוא לא מתקשר להזמין הוא לא מוצא מישהו שהוא יכול להתחבר אליו.
התחלנו לפני שבוע טיפול פסיכולוגי.
אשמח לכל דעה/עצה/ אפילו עידוד...
אמא מודאגת ומתוסכלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות - תגובה
אבי יקיר22/03/2011אמא שלום,
ראשית, אנו נמצאים בתקופה כזו שהצורך בקשרים חברתיים הצטמצם מאד עקב האינטרנט והטלויזיה. באשר לבנך, זהי מהן תכונותיו החיוביות, במה הוא טוב, מה הוא אוהב לעשות? ואולי אפשר יהיה לכוון אותו למסלול בו יצליח בהתאם לכישוריו.
אפשרי שזו תקופה כזו אצל בנך והתקופה תחלוף. בכל אופן, אם הבעייה החברתית היא בעייתו היחידה, נסי לעזור לו למצוא את עצמו ואל תישאבי אל הדאגה אליו. הוא חש את הדאגה ואפשר שהדבר מציק לו עוד יותר. תהיי קשובה אליו יותר מאשר להיות מודאגת. התייעצי, היעזרי בפסיכולוג אך בעיקר נסי לקבל את בנך כמו שהוא.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעיה חברתית עבור מתבגרים
יניב רוזן22/03/2011שלום רב,
אני שמח שאת פונה עם שאלה זו שכן את זקוקה להנחייה מקצועית. מהנאמר קל להבין כי לבנך בעיה חברתית מורכבת ורבת שנים. הגרוע מכול היא התפתחותה של התנהגות הימנעותית. התנהגות המנעותית תמיד משקפת את עומקה של בעיה. התנהגות המנעותית פוגעת קשות בביטחון העצמי והערכה העצמית ומייצרת המון מחשבות שליליות ומחשבות מעוותות.
לכישורים חברתיים לקויים יש השלכות רבות ודרמטיות על רבדים שונים בחייו של המתבגר. יחד עם ההתבגרות הופך הנושא החברתי למרכז הוויתו של המתבגר. אט אט הופכים ההורים לפחות רלוונטים, ואילו החברים תופסים את מרכז הבמה בחייו של המתבגר.
חשוב לי להבהיר כי הטיפול בבעיות חברתיות עשה התקדמות אדירה בשנים האחרונות. בעבר שיפור כישורים חברתיים היווה חלק שולי בטיפוליים - "עוד דבר שצריך לעבוד עליו". אודות להתפתחותם של טיפולים מצוינים בפסיכולוגיה כאשר במרכזם עומד הטיפול קוגניטיבי התנהגותי זכה גם הנושא המדובר להתייחסות רצינית. כיום, הטיפול הרלוונטי אינו עוסק רק ברכישת מיומנויות התנהגותיות, אלא עוסק גם, ואולי בעיקר באלמנטים קוגניטיבים. השינוי גם בא לידי ביטוי בהתמעטות הטיפול הקבוצתי לטובת התנהלות פרטנית. הסיבות לכך רבות,אך אין זה הזמן המתאים לדבר אודותן.
זאת ועוד, ישנם מטפלים מצוינים שמתמחים בעבודה עם ילדים ומתבגרים בתחום הצר של בעיות חברתיות. עלייך למצוא מטפל שכזה. אני אומר זאת מפני שעלייך להבין כי גם ובמידה שהפסיכולוג שבחרת לטפל בבנך הוא מצויןן עדיין עליו להתמחות הנושא של בעיות חברתיות משתמע מכך שעליו להכיר מיומניות חברתיות לעילא כדוגמת, הצטרפות לקבוצה, התנהלות בקבוצה, יצירת חבריות, מרכיבי חברויות, אסרטיביות, אומנות השיח, שפת גוף ועוד.
את מוזמנת לחזור לפורום ולהעלות שאלות נוספות.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולמשה19/03/2011
שלום לכולם...
תמיד שאני שותה אלכוהול עד כדי שיכרות,אני קם בבוקר למחרת עם כאבי שרירים מטורפים,בידיים ובגב, ממש כאבי תופת אם לתאר את ההרגשה זה ממש כאילו שורפים לי את השרירים. ממש תופת ולא מצליח לישון ורק אחרי שעות רבות זה עובר מעצמו.
רציתי לדעת למה זה ככה ומה זה קשור לשתיית אלכוהול????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה מופרזת
יניב רוזן20/03/2011שלום,
שתיית אלכוהול מופרזת בוודאי שבתדירות גבוהה עשויה לגרום לשיבושים רבים בתיפקוד. גם משום שאין זה יעודו של הפורום ובעיקר משום שזוהו המהלך המתבקש והנכון פנה לרופא המשפחה כדי לקבל מידע ועזרה אמינה ומקיפה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה פורום
משה20/03/2011אני יכול לשאול על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרשמת הילדאלמוג09/03/2011
אני מבקש אינפורמציה לצורך הרשמת ילדי למסגרת זאת הודה לך בתשובתך אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרשמת הילד - תגובה
יניב רוזן09/03/2011שלום אלמוג,
בקשתך מאד לא ברורה. אנא בדקי היטב באם בקשתך הופנתה ונרשמה במקום הנכון.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים אצל הילדאורנה08/03/2011
אני חושדת שהבן שלי משתמש בסמים, הוא בן 16 וראיתי אצלו כל מיני סימנים חשודים...
איך כדאי לדבר איתו על הנושא בצורה שתגרום לו להפסיק בעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים אצל הילד - תגובה
אבי יקיר09/03/2011אורנה שלום,
ראשית, עליך לוודא (ולא באמצעות בנך) האם הוא אכן משתמש בסמים. אם תשאלי אותו בצורה ישירה, סיכוי רב שהוא יכחיש לחלוטין. לכן כדי לודא קיימות מספר דרכים: א. למצוא דגימה של חומר חשוד ולהיעזר באינטרנט לגבי סוג החומר. ב. לחדור ל"פרטיותו" של בנך ולעקוב אחר האתרים שהוא גולש בהם. ג. לברר בבית הספר אצל היועצת מיהם חבריו של בנך. ד. לברר היכן הם מבלים?
אם גילית שבנך אכן משתמש בסמים, כדאי לערב מטפל שיעזר לך בהמשך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נכונה עשויה לעשות את ההבדל
יניב רוזן09/03/2011שלום אורנה,
כפי שנאמר עלייך לוודא כי בנך אכן משתמש בסמים. לטעמי דיי בחשד מוצק כדי לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל אינפורמציה והכוונה נכונה. בעזרת ידע חשוב תוכלי לגלות אם אכן בנך משתמש בסמים. אני חושב שכן יהיה נכון לדבר עם בנך על החשדות שלך. חשוב שעולמו יזועזה והוא יתעורר מהחלום המתוק שבו לאף אחד אין מושג מב הוא עושה. החלי לפקח עליו באפן גלוי וסמוי. הרבי בשאלות והתעקשי על הזכות לקבל תשובות. סביר שבנך יכעס מאד על כך שאת "חופרת" לו. את מצידך הסבירי לו שאין זה עוד מקרה רגיל וכי מבחינתך החמור מכול מתרחש וחשוב יותר מכול שבנך יבין זאת. ההצלחה בהפסקת השימוש בסמים תלויה בעיקר בהצלחתך ליצור רעידת אדמה. הביטי נושא השימוש בסמים מורכב מאד ומשתתנה ממתבגר אחד למשנהו ועל כן אינני מתייחס יתר על המידה על הסיכויים להצלחה התהליך. למרות זאת, אומר כי בני נוער רבים מפסיקים לעשן סמים כאשר הנושא "מתפוצץ", או לחלופין כאשר המשטרה הופכת להיות מעורבת.
החשוב מכול שתביני כי את חייבת לפעול ומהר. אני שוב חוזר ומדגיש כי מעורבותו של איש מקצוע הכרחית. הורים רבים טועים ולא פונים לאיש מקצוע משום שהם חשים בושה. חלקם האחר חשים שהם בוגדים בילדם או מסכנים אותה ושוקעים באשלייה שהנושא יפתר.
דבר אחרון, אל תחששי לערב בני משפחה דומיננטים, חברים, מכרים, ושכנים. כול אדם שיש לו השפעה על בנך והוא עשוי לחוש כבוד, בושה ואכזבה כתוצאה מידיעתו וממעורבתו בנושא. זכרי התנהגויות בעיתיות וקשות צומחות ומתפתחות בחשכה. העזרי בכול האנשים האפשריים כדי שיחזקו אותכם במאבק הקשה הזה.
כולי תקווה שיתברר כי את טועה ובנך לא משתמש בסמים.
את מוזמנת לחזור לפורום להתיעצויות נוספות!
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכנים מקלליםמירן24/02/2011
אני בת 15 יש לי שכנים בגילאי 16 בערך. הם כל הזמן מקללים אותי כשהם רואים אותי, זה מן תחביב שלהם כנראה. אני לא עשיתי להם כלום, אני לא פונה או מדברת איתם. בזמן האחרון הקללות התחילו ממש להחריף ואני מתוסכלת מכך. אפשר להתלונן עליהם במשטרה? האם המשטרה יכולה לעשות משהו לבני נוער ש"רק" מקללים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכנים מקללים - תגובה
יניב רוזן28/02/2011שלום מירן,
המשטרה אינה הכתובת במקרה זה. למרות החוסר באינפורמציה חשובה בתאור המקרה אומר שכדאי שתשתפי מבוגרים במקרה ותבקשי את עזרתם- הורייך, שכנים, מורה דומיננטי. יחד עם המבוגר נסו ראשית לפנות אל הנערים ודרשו מהם ששיפסיקו. אם זה לא עוזר נסו להגיע למבוגרים שיש להם השפעה על אותם הנערים ושהם
"דופקים להם חשבון" ( ההורים שלהם, שכנים, מורים וכו'). אולי כך הם יפסיקו את התנהגותם משום שיחושו בושה על התנהגותם העלובה.
לסיום, זו זכותך ללכת ברחובות מבלי שיגדפו אותך. אני תמיד מאמין שיש פתרון לכול בעיה. המשיכי לנסות לפעול בכול דרך כדי להפסיק את התופעה. אני ממליץ לך לא להתרגש יתר על המידה מהתנהגותם של הנערים. נסי לשנות את הפרשנות וההגדרה של האירוע. במקום לפרש את הקללות והגידופים כאירוע מעליב ומדאיג פרשי זאת כסוג של משימה מאתגרת שמטרתה להפסיק את התנהגותם העלובה ולשנות את התנהגותם אם תעשי זאת הרגשות אשר יתעוררו יאצלך יהיו אחרים- אולי יותר לכיוון של התלהבות
ריגוש וכו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכנים מקללים - תגובה
אבי יקיר28/02/2011מירן שלום,
לצערי, אין לחוק/משטרה שום אמצעים להתמודד עם התופעה הזאת. אלימות מילולית עלולה לעתים להסלים לאלימות פיזית, כך שעליך להיזהר. אם יש במקום מגורייך סיירת הורים, כדאי לידע אותם. אפשרי שחברי הסיירת יפנו את האלימות המילולית הזאת לכיוון אחר. הייתי מציע לך לשמור על עצמך ולא להמעיט בסכנה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיווג בצבארוני16/02/2011
היי, יכול להיות שבגלל שאחי הוזמן פעם אחת למשטרה (בכיתה י"א) כי מישהו הלשין שהיו אצלו בבית סמים במסיבה מעכבים לו המון זמן סיווג בטחוני ברמה מאוד גבוהה בצבא? הוא שנה בצבא וכבר התקבל לתפקיד שדורש סיווג בטחוני גבוה וגם עשה קורס ארוך.
אני יודעת שזו שאלה טיפשית כי ברור שיש לזה השפעה, אבל בכל זאת - הוא כבר עבר המון שלבים ופתאום עכשיו מעכבים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיווג בצבא - תגובה
יניב רוזן16/02/2011שלום רוני,
הצבא הינו מערכת עם שקיפות מינימאלית. קבלת ההחלטות נקבעת על פי עיקרון טובת הצבא. בשל כך, הצבא נוהג במשנה זהירות בתהליך בחירת חייליו לתפקידים האיכותיים.
משאלתך ניתן להסיק כי לצבא היה ידוע על אירוע הסמים בטרם החל אחיך את הקורס. אם הנחה זו נכונה יכול להיות שאחיך הופנה לקורס כאשר מידע זה נעדר מהצוות המחליט וכעת בעקבות הסיווג הביטחוני העובדות גלויות.
לשאלתך, בהחלט יכול להיות שסוגייה שאתה מתאר הינה הסיבה שבגללה נתקע התהליך. דא עקא (הצרה היא) שקשה מאד לדרוש הסברים מהצבא- כפי שהסברתי בראשית דבריי. ולמרות זאת, אני חושב שיהיה זה נכון לפנות לאחראיים בערוצים המקובלים בדרישה לקבלת הסבר הגיוני לסיבת ההתמהמהות.
מקווה שעזרתי!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יניב
רוני17/02/2011מקווה שאחי יסכים לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני08/02/2011
אם עוצרים קבוצת אנשים שעישנו סמים ואני הייתי בקרבתם, אך לא עישנתי. יכולים לעצור גם אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יניב רוזן08/02/2011שלום לך,
חשוב לי להבהיר כי אין במילותיי כדי לתת מענה להיבטים פליליים או משפטיים מהסוג לו אתה דורש לא רק משום הסיבה שאין אני בקיא בחידודי או בחלקלקות רזי החוק הפלילי, אלא בעיקר משום שאין זה יעודו של פורום זה.
אני בהחלט יכול להבין את מצוקתך ולכן אומר שכן! בהחלט יכולים לעצור אותך על נוכחות בסיטואציה של עישון סמים. אם תחשוב על זה בעצמך הרי שיש טעם בהעצרותך רק כדי לקבל את עדותך. ולמרות זאת, אין זה אומר שיפתח לך תיק פילילי. האמור תלוי בעיקר בגילך. סביר ובמידה והנך קטין תטרח המשטרה מעט יותר ( בחקירת האמת) כדי לעמוד על דיוקן ואמיתותן של העבודות כדי להימנע מטעות, אך ייתכן שגם ולא. כמובן שתולי גם בנחקרים אחרים ועדותם. אם אחד מהם יואמר שעשינת סמים קשה לי להאמין שתצליח למנועים אחרת. כך או כך, אתה עשוי להיגרר לסיטואציה לא נעימה הכוללת חקירה, מעצר ואלוי אפילו העמדה לדין המצריכה את שרותיו של עורך דין.
עכת יש להאמין כי המסקנה המתבקשת ברורה אף לך. הימנע מסיטואציות מסוג זה. פשוט כך!!!
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אבי יקיר09/02/2011אנונימי שלום,
לידיעתך, עישון סמים הוא עבירה על החוק. למרות זה, אחוז הנעצרים על שימוש בסמים הוא קטנטן. צריך יותר מעישון גראס או חשיש כדי להיעצר. על ה"יותר" הזה כדאי שתשאל את עצמך עם מי אתה מבלה? האם ה"חברה" עושים עוד כמה דברים לא חוקיים?
בכל אופן החשש שלך מוצדק, אנונימי!!! תבדוק עם מי אתה מסתובב!!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטות במגרשא/29/01/2011
ברצוני להביא לפורום סיפור אישי שממחיש סוג של אלימות, לכאורה יומיומית, בבית הספר. מקרה זה יכול לקרות לכל אחד, כמשתתף פעיל או כצופה מהצד, כך או כך עלינו להימנע מארועים כאלה או אחרים שמשרים אוירה אלימה שפעמים רבות המרחק מהם לתוצאה קשה הוא קצר.
בהפסקה, במגרש בבית הספר, חבר שלי הציק לילד אחד וצחק על חברה שלו .. הילד השיב לו מילולית וחבר שלי ענה בחזרה: "אם אתה גבר תבוא להגיד את זה בפנים". הילד התקדם לעברו עם עוד חבר .. כשהגיע הילד התפתחה תגרה בין השניים (דחיפות ובעיטות). החבר של הילד רצה להתערב .. וכשביקשתי ממנו שיפסיק המשיך .. אמרתי לילד שעוד פעם אחת הוא רק מנסה הוא מקבל ממני בעיטה . כמובן שהוא ניסה .. הבאתי לו את הבעיטה ושם הסתיים האירוע .. הוא הגיש עליי תלונה במשטרה, בעקבותיה נאלצתי להתייצב לחקירה במשטרה, וישבתי במעצר בית יומיים .
אני בחיים לא יעשה את מה שעשיתי ולמדתי מכל הסיפור הזה שכל עוד אפשר אז צריך לעצור את זה כמה שיותר מוקדם .. כשזה עוד מדובר רק בדיבורים אחד אל השני .. כבר אז הייתי צריך להגיד לחבר שלי שיפסיק והיינו צריכים להתרחק משם באותו הרגע .. אני מצטער על הרגע הזה . עשיתי טעות ושילמתי עלייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטות במגרש - תגובה
יניב רוזן30/01/2011שלום,
אנו מודים לך על שאתה חולק איתנו את פרטײ האירוע. חשוב שאחרים יבינו
כי כול אירוע אלימות עשוי להסתיים בתגובה נוקשה של הסביבה. זוהי מגמה שרבים חולקים- רשויות, מנהלים, אנשיי חינוך הורים וילדים.
כול טוב!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטות במגרש - תגובה
אבי יקיר30/01/2011א' שלום,
אם למדת שאפשר להפסיק את האלימות עוד בזמן הדיבורים, הייתי רוצה להוסיף עוד
משהו ללמידה שלך. אם יש לך חבר כזה שאומר למישהו: "אם אתה גבר תבוא להגיד
את זה בפנים", אתה כבר בסכנה שחבר כזה יסבך אותך במקרים נוספים. תבדוק
בעצמך האם האמירה הזאת מתאימה לך והאם גם אתה אומר אותה לאחרים!!!
אם כן הסיכוי שתסתבך הוא גבוה עוד יותר... שלא לדבר על זה שתמיד ימצא מישהו הרבה יותר חזק ממך!!!!
תחשוב על זה טוב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה למרכזמיכל24/01/2011
מנסה ליצור איתכם קשר בנוגע לקבוצה של בנות 12 שנפתחת בינואר ולא מצליחה מס' הטל שלי 0542466792
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה למרכז - תגובה
אבי יקיר24/01/2011שלום מיכל,
באיזה נושא את מעוניינת ליצור אתנו קשר?
אבי יקיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישום למרכז לייעוץ התנהגותי
מיכל25/01/2011רישוםלסדנא לפיתוח כישורים חברתיים במרכז תות השארתי הודעות ולא חוזרים אליי אעפ"י שבאתר מצויין שנפתחת קבוצה בינואר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישום למרכז לייעוץ התנהגותי - תגובה
אבי יקיר27/01/2011מיכל שלום,
לצערי, אין לי קשר לסדנאות הרשומות באתר, כך שאיני יכול אפילו לתת לך כתובת
פנייה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתמזל18/01/2011
אני אמא לארבע ילדים הגדול בן 16.5 13.5 10, ושנתיים
בני הגדול כל הזמן מאיים על אחיו ומתחצף (לדוגמא אני לא שואל אתכם מזמן) (מי אתם אני קובע לעצמי)
יש לציין שבבית הספר עפ"י דברי המורה הוא ילד מקסים נותן כבוד למורים ואין איתו שום בעיות משמעת.
אנא הציעו לי איך לנהוג איתו כדי שהאלימות המילולית בבית לא תהפוך למילולית פיזית
יש לציין שהוא נותן דוגמא לאחיו הקטנים וכולם מושפעים ממנו
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית - תגובה
אבי יקיר18/01/2011מזל שלום,
אולי תראה לך שאלתי כקנטרנית, בכל זאת אשאל אותה. את אומרת אני אמא ל 4. בכל העדינות וההתחשבות הראויה אשאל האם יש גם אבא? כי העובדה שבבית הספר הוא מתנהג מקסים מחזקת דוקא את שאלתי. הוא מתנהג כילד מקסים במסגרת בית הספר. מסגרת המשפחה הרבה יותר לוחצת ומורכבת. עליך לפנות לייעוץ (פרטי או ברווחה) ושם יוכלו לזהות מספר מנופים וחוזקות שאינך מפרטת או שאינך מודעת להם. מנופים שיעזרו לך להתמודד עם שני נערים בגיל ההתבגרות. אם קיים אבא בתמונה, הייתי ממליץ על הספר של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית" ולפנות לייעוץ.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי ויניב תודה.
מזל19/01/2011אבי לשאלתך האם קיים אבא, כן יש אבא בתמונה.
אני אאמץ את המלצותכם.
ושוב תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית - תגובה
יניב רוזן19/01/2011שלום מזל,
הזרם ההתנהגותי מסביר כי התנהגותו של הפרט נשלטת על ידי גורמים חיצוניים. התנהגותו של בנך מוכיחה הנחה זו שכן התנהגותו בבית ובבית הספר שונות בתכלית. עוד חשוב להבין כי לכול התנהגות יש מחזק שמקיים את ההתנהגות. התנהלות המשותפת לכול היצורים החיים על פני כדור הארץ. על כן יהיה מעניין לדעת מה המחזק שמקיים את התנהגותו השלילית של בנך. מהניסיון שלי אני יכול לומר כי רבים הם המקרים בהם ילדים או מתבגרים אשר חווים קשיים בבית הספר מבחינה חברתית מתנהגים בבית בצורה מעט נוקשה כדי להוכיח לעצמם שהם "קשוחים". ברור כי אין אני יודע אם זה המקרה, אבל שווה לבדוק את הנושא. כך או אחרת, אין זה משנה את דרך תגובתכם.
אספו את ילדכם לשיחה רצינית. בשיחה זו הסבירו לילדכם את דאגתכם ואי שביעות רצונכם מהתפתחותה של התנהגות האלימה. מעתה אתם ההורים מתכוונים להציג "אפס סובלנות" לגילויה אלימות בביתכם. אחת מהמטרות החשובות בשיחה זו היא להגיע להסכם התנהלות בין הילדים.
הקשיבו לכול אחד מילדכם. מהי הסיבה שבגינה נאלץ לנהוג באלימות? מה מפריע לו? מה יש לשנות על פי דעתו וכו'. החליטו על הסכמי התנהלות, חלוקת משאבים, רוטינה, זמנים וכו'. כשזה יסתיים אימרו לילדכם מהי דרך תגובתכם להתנהגות אלימה. תגובה הדרגתית עשויה להיות מצוינת בנסיבות ההללו. לדוגמא, התנהגות להפחתה- קללות. טווח הזמן- כול שבוע ימים התוכנית מתאפסת. בפעם הראשונה שילד מקלל נשללת ממנו חצי שעה זמן מחשב. בפעם השנייה,באותו השבוע- שלילה של שעה. בפעם השלישית- שעתיים. רביעית- ארבע שעות. חמישית-יום שלם. וכו'. כאמור, כול שבוע הספירה מתאפסת. כמובן שניתן להחליט על עונשים אחרים ובלבד שיאכפו בקביעות. נהלו באופן קבוע שיחת סיכום אחת לשבוע בה תתיחסו להצלחות ודברים לשיפור.
לסיכום, הדבר החשוב בײותר הינו המסר שאתם ההורים מעבירים. אם אלימות זו התנהגות שאינכם מתכוונים להתפשר עליה השקיעו זמן ואנרגיה בנושא. איכפו את החוק בהדיקות ובקביעות, נהלו שיחות בנושא והגיעו להסדרים עם הילדים. כמובן, חזקו את הילדים ( בהאתאמה לגיל הילד) על העדר התנהגות, והצגה של התנהגות אלטרנטיבית- מתן עזרה, משחק משותף, דיבור בנימוס וכו'.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)