מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לאלקואוליזםויקה09/01/2011
שלום לכם השאלה שלי היא כזאת בעלי לא שותה על בסיס יומיומי אלה כשזה קורה אין לו גבול וזה יכול להגיעה לכמה ימים רצופים אפילו לא הולך לעבודה ומתנהג בגסות רוח.מה אני בתור אישתו צריכה לעשות ומה הוא אמור לעשות??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לאלקואוליזם - תגובה
אבי יקיר10/01/2011ויקה שלום,
לצערי, לפי תאורך, אמנם בעלך לא שותה על בסיס יומיומי, אך חוסר יכולתו לעצור את כמות השתיה, התקפי הזעם ואי ההליכה לעבודה מצביעים על בעייה קשה של שתייה.
הייתי מציע לך לגשת לאגף הרווחה בעירך, לבקש את יחידת הטיפול בהתמכרויות, ושיתחיל מיד בטיפול בשתיתו המופרזת.
אל תתפתי לשמוע כל מיני תירוצים שלו. הוא חייב לעבור גמילה.
ככל שתהיי יותר אסרטיבית ולא תכנעי, התוצאה תהיה חיובית יותר.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות חמורהשחר08/01/2011
יש לי קרוב משפחה רחוק בכיתה ב' עם בעיות התנהגות היום שהוא נולד, הוא לומד בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים וידוע כילד עם בעיות תקשורת ובעיות התנהגות. ההורים אינם מתפקדים באופן נורמטיבי, האמא הוציאה אותו מהבית והיא מתנכרת ומתכחשת לו. לאורך השנים שהיה אצלה סבל מאלימות מילולית ופיזית. (את אחיו בן ה-11 היא השאירה אצלה ואותו זרקה לאבא שרק עכשיו לוקח אחריות ומתחיל לתפקד). האבא קנה לילד תוכי לפני כמה חודשים והילד היה משחק עם תוכי כל בוקר לפני ביה"ס, לפני יומיים, הוא יצא מהחדר שלו ואמר בקור רוח לסבתא שהתוכי מת. הוא אמר שהוא התעלל בתוכי ואז הוא מת ושהוא הוציא עליו את הכעסים שלו (ממש מילים שלו). אלוהים שישמור מה עושים? למי מדווחים? האם יקחו לאבא את הילד אם המקרה ידווח? אנחנו חוששים לילד והן לסביבה, זה כבר ממש יכול להיות מסוכן, הרי מישהו מקצועי ומוסמך צריך לדעת ולפטפל, למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות חמורה - תגובה
יניב רוזן09/01/2011שלום שחר,
ההמלצה הראשונה שלי אלייך היא דווקא להירגע. לא שאינני חושב שהמצב אינו מורכב ,אלא פשוט שהדברים מאד צפויים. הילד עליו אתה מדבר עבר התעללויות קשות וברגע הראשון שיצור חיי היה תחת פיקוחו ואחריותו הוא התנהל מולו באופן שהוא יודע ומכיר- כפי שאמרתי אין זה מפליא. קשה לי להאמין שהרשות המקומית והרווה אינם מכירים את המשפחה. וגם אם לא, ברור כי עלייך לפנות לרווחה בעיר בהם המשפחה מתגוררת. ילד עם סיפור חיים כפי שאתה מתאר חייב להיות מטופל בצורה מסודרת. בנוסף, אינני חושב שיקחו את הילד מאביו במקרה של דיווח על המעשה. זה כמובן במקרה שאביו מעניק לו את כול הצרכים המקובלים.
מקווה שתצליח להטיב עם ילד, וכמובן כול הכבוד על המעורבות.
חזק ואמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות חמורה - תגובה
אבי יקיר10/01/2011שחר שלום,
מה שאתה מתאר הוא מצב של ילד שנולד עם "טמפרמנט נוקשה", המתקשה להרגיע את עצמו. כתינוק התקשה להירדם, היה בוכה ללא הפסקה וגרם לתיסכול אצל מי שבא עמו במגע. מהתיאור שלך אני מסיק כי האם, האמורה להיות האדם המאזן והמכיל, התקשתה מאד לטפל בו ובשלב מסויים "השליכה" אותו לידי האב. יותר מזה, הילד היה אמור לעבור בנוסף לאבחון של קשב וריכוז ובעיות התנהגות גם ייעוץ והדרכה להורים. אלא שהיחסים בין ההורים, כנראה, לא אפשרו שיתוף פעולה ביניהם וכך גורם השילוב בין מטען גנטי נוקשה לחוסר תפקוד הורי להסלמה הולכת וגדלה של ילד בעל בעיות של התנהגות ההופכת להתנגות ללא מוסר. נוסיף לזה את העובדה כי ההורים גרושים ושהילד נולד לאחר אח ללא בעיות מיוחדות ונמצא התפרקות של משפחה וחוסר יכולת של הסביבה למתן את אופיו ההולך ונעשה יותר אלים ותוקפן לצד תחושה של דחיה ונטישה מצד האם ואכזבה מצד האב.
מכיון שלא נראה כי האב יוכל לשמש לבדו בתפקידו יש לפנות ליועצת של בי"הס ולשני ההורים ביחד ולהבהיר להם כי בנם נמצא בסיכון רב להתדרדרות עוד יותר חמורה. על שניהם לשלב ידיים ולעזור אחד לשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב ואבי היקרים תודה
דנה11/01/2011אכן שניכם, תיארתם את המצב בצורה מדויקת. הרשויות אכן מכירות את המשפחה ואכן אין שת"פ בין ההורים והאב לקח על עצמו את האחריות, ובעזרת השם, אני מקווה כי יחזיק מעמד לתמיד. הילד בבית ספר מיוחד, שם המטפלים והיועצים מודעים גם לסאגה המשפחתית. בסופו של דבר אין לי איך לעזור, או למי לדווח, הפחד שלי הוא שהאבא ישמור את הסיפור בסוד ועניין האלימות לא יטופל בצורה הראויה.
בכל אופן, תודה, הרגעתם אותי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לשתות רק באירועים כאלה?דניאלה רומנו30/12/2010
אני בת 17.5 ומאד בוגרת לגילי. יש לי חבר בן 26 ואני יודעת שמחר בערב הוא מתכנן שנשתה כל מיני דברים שהוא קנה. ככה אני אף פעם לא שותה אלכוהול כי אני יודעת שאסור ואני אחראית מאד, אבל זה לא שאני אנהג או משהו, חוצמזה זה סוף שנה אז מותר לי? אני ישתה ממש קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לשתות רק באירועים כאלה? - תגובה
אבי יקיר31/12/2010דניאלה שלום,
אין סכנה בשתייה בתחום מוגבל. נשמע כי את מודעת לסכנוןת השתייה. שתייה חד פעמית אינה מהווה סיכון, כל עוד לא נוהגים. רק תבדקי שאת אינך עושה דברים שלא היית מעוניינת לעשות. האלכוהול מקטין את כושר העמידה והסרוב.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע איך לצאת מיזהטל בן משה23/12/2010
אני לא רוצה להלשין, אז אני לא יגיד את השמות שלהם, אבל יש לי כמה חברים בכיתה שבכול סוף שבוע ניפגשים ומקפיצים טקילות, וודקה וכול מיני דברים כאלה. בפעם שעברה גם אני הייתי שם, אבל שתיתי ממש קצת כי אמרתי להם שאני צריך לקום לשיעור נהיגה בבוקר, ולא טוב שאני יגיע מסטול, אז הם ויתרו לי, אבל מחר אנחנו ניפגשים שוב ואני לא יודע איך לצאת מיזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע איך לצאת מיזה - תגובה
אבי יקיר23/12/2010טל שלום,
אני מבין את הבעיה שלך. מצד אחד אלה חברים מהכיתה שאתה נמצא אתם גם בבית הספר ואתה לא יכול להתחמק מהם מצד שני אתה לא מעוניין לשתות ובטח לא בכמויות שהם שותים. צריך הרבה אומץ לתפוס עמדה לא מקובלת מול החברים שלך (כלומר, לא לשתות בכמויות), אתה גם זקוק להרבה כוח להתמודד עם הרצון להתמסטל כמו כולם. אתה חייב להחליט האם אלה החברים היחידים, אתם אתה מוכן לצאת לבלות? האם לא תוכל לארגן מעט חברים שכמוך, אינם מעוניינים להיזרק ולהתמסטל? אני מציע לך להסתכל על "מקפיצי הטקילה" ושותי הוודקה בעיניים קצת אחרות..
מקווה שתחליט אחרת
שבת שלום
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להיות כוסיתאורון גלעדי19/12/2010
כל הכיתה שלי עושה סמים או אלכוהול ואני היחיד שעדיין לא. כל פעם ששואלים אותי אני אומר שבדיוק לקחתי כדי לא לצאת כוסית, אבל זה לא יכול להימשך ככה, בסוף יעלו עליי וידעו שאני סתם חננה. לקח לי המון שנים עד שבניתי לעצמי מעמד ובטחון עצמי, ואין מצב שאני עכשיו בכיתה יא הורס את כל ההשקעה. איזה בירה הכי פחות משכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייניקן
ידין11/08/2012אבל זה בירה של כוסיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות כוסית - תגובה
יניב רוזן20/12/2010שלום אורון,
הדילמה אותה אתה מתאר אינה שונה מהדילמות הרבות איתן ועליהן תצטרך לתת את הדעת לכול אורך חייך. קטנים כגדולים מתמודדים עם יש הרצון והצורך להידמות לכלל; זה יכול להיות במראה, התנהגות, רכוש וכיוצא בזה. ולמרות זאת, לכול אדם יש תפיסת עולם שונה אשר משפיעה על הבחירות וההתנהגויות שלו ומיצרת עקרונות שונים. חשוב שהדעות שלך על עצמך כמו גם הדימוי העצמי שלך לא יתבססו על מה שאחרים חושבים עלייך , אלא אך ורק על מה שאתה חושב על עצמך. להיות נאמן לעקרונות האישיים זהו מבחן מתמשך אליו אנו מתבקשים בקביעות. לטעמי האישי, בגידה בעקרונות האישיים עשויה לגרום להרגשה לא נעימה. בני אדם, ואגב גם בני נוער, מעריכים אנשים שנאמנים לעצמם. האמן לי, אף אדם לא יעצב דיעה שלילת עלייך רק משום שאינך שותה אלכוהול בפראות ואינך משתמש בסמים. בדיוק כמו שאף אחד לא יחשוב שאתה "גבר" אם תעשה כך. אני יכול להניח שאתה שותף לדיעה הזו.
עוד חשוב לי שתפריד הפרדה חדה וברורה בין סמים ואלכוהול. על אף שאלכוהול הינו סם המשנה מצב רוח עדיין אינו משמעותי כסמיי רחוב. מותר לך לשתות לעיתים מעט אלכוהול בצורה מבוקרת ואחראית כדי להרגיש שייך. לעומת זאת, אתה יכול לבחור להוות אלטרנטיבה. להיות הסמל של "אפשר גם אחרת" . תופתע לגלות שרבים יצטרפו אלייך.
אני מקווה שתשובה זו תחזק אותך ותעזור לך לקבל החלטה נכונה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות כוסית - תגובה
אבי יקיר20/12/2010אורון שלום,
ראשית, אני מאד מעריך אותך על היכולת לעמוד מול הלחץ החברתי והרצון להימנע מדימוי של חננה. עצם העמידה שלך מצביעה על כך שאינך חננה ואינך מתנהג לפי ה"עדר".
תביט בחברים שלך, האם כולם דומים? האם יש ביניהם מובילים ויש נגררים? מי הם המובילים? (ברור לך שבסרוב שלך לשתות, אתה מוביל ולא נגרר) מה קורה להם כשהם שותים? האם מתלווים לשתייה רק צחוקים או גם התנהגויות חריגות שאתה סולד מהן? האם כדי ל"תפוס ראש" חייבים "לדפוק את הראש"? לדעתי, המודעות שלך מספיק גבוהה שאם תשתה בירה אחת ותחליט שזהו זה, תצליח לעצור.
שמור על הייחודיות שלך אורון, תבדוק שוב מי הם החברים שאתה באמת מעוניין להיות איתם.
אשמח מאד אם תשתף אותנו בהמשך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בבית הספר כיתות גנועם שניידר29/11/2010
שלום רב
הנני הורה לתאומים בן ובת בני 8 ,בכיתה של הבן ישנו גרעין (שבני ביניהם) של ילדים מאוד תחרותיים .וגם קצת אלימים מילולית יותר ,אבל גם פיזית .
ברצוני להתנדב בבית הספר ולהגיע עם מצגת נגד אלימות שמיועדת לגיל 8 .
אינני מאמין כי למצב הזה הגענו .בשיחה עם הורי התלמידים כולם תממי דעים כי יש צורך לעשות מעשה וטובה שעה אחת קודם .
אודה לכם באם אוכל לקבל אינפורמציה ועוד חומר בנושא
תודה מראש נועם שניידר (אבא מודאג מאוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בבית הספר כיתות ג - תגובה
אבי יקיר30/11/2010נועם שלום,
אני מציע לך להיכנס לאתר "עיר ללא אלימות", מבחר התוכניות שם הוא גדול,
אפשרי שישנם שם תיאורים של פעולות דומות לזו שהינך מעוניין ליזום.
אני מניח שתוכל להשיג אמצעים (קלטות, מצגות וכו').
יוזמתך ברוכה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קרה לי כלום פעמיים!סמדר טלבי28/11/2010
אתם תמיד אומרים שסמים זה מסוכן ומתים מזה. זה כזה שטויות, אני לקחתי שתי שאכטות מג'וינט ולא קרה לי כלום אז למה אתם סתם אומרים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתים מסמים?
רוחי בכר28/11/2010סמדר שלום לך-
סמים אכן "אוכלים" את הגוף מבפנים. פוגעים בשרירים, במוח , בדם ואז כל המערכת בגוף קורסת. הפגיעה מתפרסת לאורך תקופה וככל שנטילת הסמים צפופה יותר כך המערכת נפגמת מהר יותר. ככל שהסמים חזקים יותר המערכת נפגמת עוד יותר מהר.
אני מאוד מקווה שבתבונתך תביני כי שתי הפעמים שעישנת הן אמנם "שלחו" אותך לעולם הריחוף ויציאה זמנית מאוד מדאגותייך, אך עדיך לפתור את הדאגות כאשר את בשפיות ועירנית.
אין אני יודעת אם הזמן שלוקח לסמים להרוג הוא טוב או רע - כן אני יודעת בוודאות ואין זה שקר שהסמים הורגים.
למען מידע מעמיק יותר אולי כדאי שתתקשרי למוסדות גמילה מסמים ותפגשי עם נגמלים כדי להבין עד כמה הסמים מזיקים בסופו של דבר.
אני אישית מכירה בחורה שכבר 6 שנים שוכבת כצמח בבית לוינשטיין עקב עישון / ונטילת סמים במשך פחות משנה.
מאחלת לך חיים מאושרים ונטולי סמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
ליאב מנדלסון30/11/2010סמדר יקרה,
פה בדיוק הטעות שלך, הנזק כבר נגרם. אמנם חיצונית זה 'לא עשה לך כלום', אבל פנימית הגוף שלך התחיל להינזק.
אני באמת שלא מבין את הקטע הזה של הסמים, מה, את מנסה להיות מקובלת יותר ככה? כי אם כן, כדאי שתחשבי שוב. בזה שאת מזיקה לגוף שלך והורסת לעצמך את החיים מקובלת את לא תהיי. הרי כולם תמיד מתרחקים מהנרקומנים, את בטוחה שאת רוצה להיות אחת כזו?
בטווח הקצר אולי תהיי 'מקובלת' , אבל בטווח הארוך את תהיי נרקומנית, ואני מבטיח לך שמקובלת זה הדבר האחרון שתהיי.
אני בוחר להגיד לא לסמים ואלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קרה לי כלום פעמיים! - תגובה
אבי יקיר12/12/2010אני מצטרף בכל לבי לרוחי ולליאב.
אם הרגשת בפעמים הראשונות טוב וכיף, את עלולה לרצות לעשן עוד.
הקושי מגיע מאוחר יותר, כאשר מעוניינים להפסיק. כיום, הסמים ה"קלים"
מכילים חומרים ממכרים נוספים וחזקים פי 30 מהסמים חסרי התוספות.
מקווה שתחליטי לא להמשיך
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שאתה דוקטור אבל... - תגובה
אבי יקיר28/02/2011בוריס שלום,
ראשית, אני לא דר', אני עובד סוציאלי המטפל במכורים לסמים, אלכוהול והימורים. אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שהגיעו אלי מעשני גראס וחשיש רבים שחשבו שהם יכולים להפסיק לעשן בקלי קלות והסתבר להם מהר מאד שהם אינם יכולים להפסיק. ובאמת ללא גמילה פיזית (3 שבועות סגורים באישפוזית) לא הצליחו להיגמל מהסמים ה"קלים" האלה. וזו רק הגמילה הפיזית...
ישנם כאלה שעישנו גראס וחשיש וחשבו שיגמלו ע"י שתיית אלכוהול והתמכרו לאלכוהול. איך? ל 4% - 8% מהאנשים יש מבנה נפשי שיכול להוביל אותם להתמכרות לאלכוהול, חשיש וסמים אחרים. אני מכיר גם כאלה שתוצאות העישון היו עבורן קשות. אנשים שבעקבות העישון גרמו לתאונות דרכים, השתמשו באלימות כלפי בני משפחה או אושפזו בבתי חולים לבריאות הנפש!!! בשבדיה ערכו מחקר לאורך מספר שנים וגילו שמבין מעשני החשיש חלו פי 7 במחלת נפש קשה (סכיזופרניה).
בוריס תבדוק שוב. כיום החשיש מעורב עם חומרים המגדילים את העוצמה שלו (כמו ההידרו). והוא מאד מסוכן.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני...חסוייה25/11/2010
אני מרגישה כמו מכורה לאלכוהול..
אני יודעת שזה לא בריא ודברים כאלה
אבל הוא עוזר לי לברוח, לשכוח את המציאות, הוא מערפל אותה ויש רגעים שאני אוהבת את זה אבל הם מועטים אבל קשה לי להפסיק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מאלכוהול
יניב רוזן25/11/2010שלום,
התמכרות לסמים הינה סימפטום בלבד. התמכרות תמיד מעידה על מצוקה. גמילה נכונה תמיד מלווה בעבודה עם מטפל, והשתתפות בקבוצות תמיכה. מכורים תמיד מסבירים כי לא ניתן להיגמל ללא תמיכה של חברים ("רק ביחד זה עובד"). גמילה אינה מילת קסם. זהו תהליך ארוך אשר דורש אומץ רב מצד המכור להסתכל על עצמו, חולשותיו וטעויותיו, כמו גם התחברות לחוזקותיו ולמידת דרך חיים חופשית ועצמאית. גם למשפחה חשיבות רבה בתמיכה במכור.
אם אץ עייפה מלפגוע בעצמך ובאוהבייך. אם את סבורה כי מגיע לך יותר ויש לך זכות אמיתית לחיות חיים מאושרים ישנם גופים רבים אשר מתמכים בשיקום מכורים. כול שעלייך לעשות זה רק ליצור קשר טלפוני כדי לזכות סליבם האוהב של העוסקים במקצוע זה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני... - תגובה
אבי יקיר25/11/2010חסוייה שלום,
אמנם השתייה נותנת לך הרגשה כי אפשר בעזרתה לשכוח את המציאות, אך בין שתייה לבין אלכוהוליזם המרחק רב.
הסימנים לקיומה של בעיית שתייה הם : א. שתיית בוקר - אם את אינך יכולה להתחיל את היום ללא שתייה רצינית של משקה חריף. ב. כמות השתייה הולכת וגדלה. ג. שתייה לא רצונית. ד. ירידה משמעותית בתפקוד היומיומי.
במידה והתשובה ל 4 הסימנים היא חיובית, עליך למצוא מטפל העוסק בבעיית התמכרות.
לא להזניח ולא לחיות באשלייה כי עם הזמן הבעייה תיעלם.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטים בנושא אלכוהולנירה22/11/2010
האם יש לך המלצה על סרט לבני נוער שאפשר באמצעותו
לעבוד על מניעת אלכוהול, אני מתכוונת לסרט מודרני יחסית ולא
קיצוני כמו טריינספורטינג ודומיו
מאחר וסרטים קיצוניים לא משרתי את המטרה ובני נוער לא
מזדהים איתם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטים בנושא אלכוהול - תגובה
יניב רוזן22/11/2010נירה,
אינני מכיר סרט שכזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטים בנושא אלכוהול - תגובה
אבי יקיר22/11/2010נירה שלום,
הייתי מציע לך להתקשר לעמותת "אפשר" (03-6733228) או לאל-סם
תל אביב ולברר לגבי סרטים לנוער. בעבר השתמשתי בספריות האלה
והיה שם מבחר יפה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולאלה21/11/2010
ביום שישי שתיתי כמות גדולה של אלכוהול
עד כדי הקאה ואיבוד הכרה
עברו כמעט 48 ועדיין כואבת לי הבטן
האם יש קשר ?
מה לעשות בנידון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול - תגובה
אבי יקיר21/11/2010א,
הייתי מאד ממליץ להגיע אל רופא המשפחה
לספר לו מה קרה ולשמוע את המלצתו.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה14/11/2010
בני בן 13 מתחצף בלי סוף לא מוכן לשמוע, על כל דבר יש לו מה לומר .בתקופה האחרונה התחילה אצלו אלימות פיזית מילולית גם כלפי וגם כלפי אחותו הקטנה .
יש לציין שלילד אין כמעט חברים ממעט לצאת מהבית ומחובר כל כולו למחשב
כל ניסיון שלי להתקרבות אליו נגמרת בפיצוץ , אני מודאגת מאוד וגם מיואשת אין שום רגע שמאפשר לנו בבית להיות רגועים או שלווים .
יש לציין שאני אם חד הורית שהתגרשה שבני היה בן 7 ןלפני שנתיים התחתנתי שוב ואין לי ילדים נוספים.
בבקשה אודה על כל עזרה אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים מול ילד מרדן?
אבי יקיר16/11/2010שרה שלום,
ראשית יש לקבוע באופן ברור קו חד ובלתי מתפשר מול אלימות פיזית, המסכנת את אחותו הקטנה. לתת לו להבין שאינך יכולה לוותר בשום פנים ואופן. על מנת להגיע למצב בו את מגייסת מספיק כוחות כדי לעמוד על דעתך ולבלום את האלימות עליך לעשות ספירת מלאי של כוחות. האם בעלך הראשון מבין את המצב והאם הוא מוכן להתגייס? האם אפשר לגייס דמויות משמעותיות נוספות (כמו סבא או דוד)?.לא להתבייש לבקש עזרה חיצונית לפי שיטתו של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית". נראה כי לבד לא תצליחי להתמודד עם בנך. אחד הערכים של "שיקום הסמכות ההורית" עוזר להורה להבין מי "בעל הבית" בביתו ולעמוד באופן אסרטיבי על מעמדו בבית וזה כולל מספר התנהגויות החלטיות של ההורה המאפשרות לו להחזיר את סמכותו בביתו.
מקווה שעזרתי בהכוונה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסמים אצל מתבגריםריקי25/10/2010
שלום אני אמא לילדה בת 18 שמשתמשת בסמים ואני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך אני מבקשת את עזרתכם בהקדם האפשרי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסמים אצל מתבגרים - תגובה
אבי יקיר26/10/2010ריקי שלום,
מאחר והמידע שסיפקת לנו מועט ביותר, אנסה לכוון אותך לבדוק עד כמה בתך נמצאת בסיכון או שהיא עוד מתבגרת הנגררת אחר חברים. ראשית האם לבתך היו בעבר בעיות לימודיות, חברתיות או התנהגותיות שגרמו לחריגות שלה או להיותה נגררת?
שנית, מהו מבנה המשפחה שלכם? הורים, אחים? האם ישנה הסטוריה של שימוש באלכוהול, סמים או התמכרות אחרת במשפחה? מצד שני המשפחה היא גם מקור תמיכה, אם קיימים יחסים חיוביים בין בני המשפחה. ולבסוף, מי הם החברים של בתך?
מהי השפעתם עליה?
שאלות אילו יעזרו לך למקד יותר את עומק הבעייה.
הצעתי שתפני לייעוץ מקצועי אצל מומחה לטיפול בהתמכרויות.
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי17/10/2010
ער בן 17 שסולק מבית ספר אחד (בגלל אלימות), עבר לבית ספר מקצועי , לא הסתדר שם ועבר לרשת ברנקו וייס וגם שם לא מסתדר. מרגיש שמאכזב את כולם , ופשוט לא משתלב באף מסגרת. מעוניין ללכת לעבוד במקום ללמוד עד הגיוס . האם לאפשר לו??? ניסה טיפול אצל פסיכולוג וגם עובד סוציאלי ולא עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת טיפול ומטפל מתאים
יניב רוזן17/10/2010שלום אלי,
יש לדעת כי כאשר אנו עוסקים בתחום הנפש אי הצלחה של טיפול אחד או שניים זה בתחום הסביר-וזה בדיוק מה שחשוב לי שתבין. גם בכדורים פסיכוטים (רק כדי לחזק את דבריי) קיימת תופעה זהה. אומר גם משהו שאינני נוהג; טיפול זו אומנות שדורשת מיומנות גבוהה,ויש כאלו שאף יגידו נדירה. אם הלימודים חשובים לך מבחינה עקרונית, אם חשוב שהבן ימנע מחוויית כישלון, ואם קיים סיכוי מסוים להתדרדרות כתוצאה מהנשיאה עלייך להתעקש בנחרצות שבנך ימשיך את לימודיו ולדאוג לו לטיפול ראוי. אני תמיד מסביר שכדי שנקבל החלטות נכונות חשוב שכול המידע יהיה בידינו. בדיוק מסוג המידע שאני משתדל להעניק לך. דבר נוסף ואחרון, קיימות המון אסטרטגיות טיפוליות וןלעיתים לוקח זמן עד שמוצאים את המתאימה. אם בנך מאוכזב (כפי שציינת) משמעות הדבר שאיכפת לו. על כן גדל הסיכוי להצלחת טיפול!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אבי יקיר17/10/2010אלי שלום,
מניסוח השאלה אני מתקשה לקבוע האם לנער יש קשר משפחתי אליך? האם אתה מדריך שלו? האם יש לו הורים? כמה מילים על היחסים במשפחתו. הצגת את הנער כמי שמחליט בעצמו על גורלו מבלי שיש מישהו קרוב אליו היכול לייעץ לו. אני גם מעריך כי לנער היו בעיות לימודיות ובעיות התנהגות בגילאים מוקדמים יותר. אלה פרטים מאד חשובים על מנת למצוא דרך לעזור לנער.
אינני רואה שום מניעה שהנער יצא לחפש עבודה (בפיקוח שלך), בכדי שיחווה מאמץ, רווח כספי ועבודה תחת בוס. אפשרי שזו תהיה השנה המשמעותית בחייו.
מקווה שעזרתי
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
רוחי בכר28/11/2010שלום לך-
ישנו בתל אביב ביה"ס מ.ע.ן. - ברח' מאז"ה 34 (ליד מגדל המים).
בית הספר שייך למסגרת קידום נוער של משרד החינוך וממומן ע"י גופים חיצוניים.
בבית הספר ישנן מספר מגמות מקצועיות, מעט מאוד תלמידים בכיתה , וצוות מקצועי המטפל בנוער בסיכון.
בננו למד בבית הספר הזה ובתקופה שבה למד שם פשוט אורו חייו ואושרו חזר אליו.
ממליצה לך באהבה ובחום לגשת לשם.
גם שעכשיו "אמצע" השנה, הלימודים שם שנתיים בלבד אבל בעלי ערך אדיר לנוער שאיננו מתחבר למערכת החינוך הרגילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומיםאם מוטרדת16/10/2010
שלום רב
לבתי חברת ילדות לשעבר שאיתה היא נמצאת בשנים האחרונות ביחסים און&אוף.כרגע הן רבו ולא מדברות.מדובר בנערה שגדלה להיות חסרת גבולות הוריה לא שולטים בה ומפחדים מתגובותיה.לא אהבתי את הקשר ביניהן.אמש בתי נתקלה בה במסיבה וקיבלה ממנה איום בנוסח אל תמצמצי לכוון שלי כי אשלח אנשים להרביץ לך.אני מתלבטת כיצד להגיב מצד אחד הבת שלי ביקשה שלא אתערב כי זה יבייש אותה בקרב החברים ומצד שני האינסטינקט שלי אומר להתקשר ישר להוריה אותם אני מכירה היטב.ברצוני לציין שהלקסיקון הזה לא מתאים למקום מגורינו ולחינוך אותו מקבלים פה הילדים.אני לא רוצה גם להראות היסטרית ולגרום לבת שלי לפחד מן האיום.בקיצור מה עושים?
מבחינתי איום לאלימות דינו כנקיטת אלימות ולא יכול לעבור בשתיקה.הילדה בכתה וביקשה בכל לשון של בקשה שלא אתערב.
לתשובתכם אודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים - תגובה
אבי יקיר16/10/2010לאם המוטרדת.
לצערי, עליך להתייחס בכל החומרה לאירוע הזה. אין ספק שהנערה עלולה לממש את איומיה לא רק במסיבה, אלא בסביבות בית בספר, אם לא בבית הספר ממש. עליך ועל בעלך להושיב את בתך ולהזהירה כי היא עלולה להיפגע וזה מסוכן יותר מאשר הבושה בפני חברותיה לכיתה. עליכם לבקש מבתכם לשבת ולתאר את כל מסכת היחסים עם הנערה. יתכן שהיו אירועים נוספים הקשורים לבתכם ולנערה. לאחר שתהיה לכם אינפורמציה מספיקה, עליכם להתייעץ, מבלי שבתכם תדע, עם היועצת של בית הספר ולברר האם היו בנות נוספות שנפגעו ממנה. ליצור קשר עם ההורים של הבנות הפגועות (ללא ידיעת בתכם). אם הקשר ביניכם לבתכם הוא טוב, היא תבין שעשיתם זאת כדי להגן עליה. איני חושב שכדאי להתקשר להורי הנערה. סביר להניח כי יכולתם לשלוט בבתם מוגבלת וזה עלול לחזור כבומרנג לבתכם.
סביר להניח כי אלכוהול או חומרים אחרים סייעו לרמת התוקפנות שמגלה הנערה.
בתך עדיין חושבת שניתן לפתור את המצב ללא עירוב ההורים, אל תוותרו, על פי התיאור שלך ישנה בהחלט סיבה לדאגה.
הטיפול במצב מחייב את שני ההורים יחד כולל בניית אסטרטגיה מתואמת מאיסוף המידע, פנייה לייעוץ מקצועי ועד נקיטת פעולות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא גמילת אלכוהול של אמא.טאיה09/10/2010
אני בת 16, וזה שנים שבני משפחתי ואני סובלים את בעיית השתייה של אימי בת ה35.
היא שותה באופן קבוע בימי חמישי-שבת, והדבר מביא לריבים, תככים ובעיות במשפחה.
זה פשוט למדי האמת, אלכוהול תמיד יהיה צרה בעולמנו.
העניין הוא שהיא לא רוצה להאמין כשאומרים לה שהיא שתיינית או אלכוהוליסטית.
היא לא מוכנה ללכת לגמילה, או לפסיכולוג או לשום דבר.
איך אפשר להביא אותה למצב של פיקחות קבועה?
קשה לנו כל-כך עם המצב הזה, מאז שאני זוכרת את עצמי היא כזו.
והיא גם מעשנת, כיצד ניתן לשלב גמילה מעישון בדבר?
תודה מראש,
טאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנושא גמילת אלכוהול של אמא. - תגובה
אבי יקיר10/10/2010טאיה שלום,
אחד מסימני מחלת האלכוהוליזם היא ההכחשה. משפטים כמו: "אני יכולה להפסיק לשתות מתי שאני רוצה", "שתיתי רק שתי כוסיות ויסקי", "המחקרים אומרים שאלכוהול הוא בריא", אלה הם רק חלק מחוסר הרצון להתמודד עם הבעיה. אם באמת כל בני במשפחה סובלים מהבעייה של אימך, ניתן, בעזרת ייעוץ לכל המשפחה ליצור מספר מנופים שיאלצו את אימך (באמצעות לחץ רגשי), לבקש טיפול.
ראשית עליך לפנות למטפל בהתמכרויות וביחד איתו לגייס את כל המשפחה.
זהו תהליך לא פשוט שמתרחש בתחילתו "מאחורי גבה" של האם ונמשך בגיוס מקסימום בני משפחה ולבסוף הטיפול באם.
ניתן להתיעץ בעמותת "אפשר" בר"ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)