מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סמיםליטל01/08/2009
אני רוצה שחבר שלי ילך לבדיקת סמים
האם ניתן לבצע אותה בקופת חולים?בבדיקת שתן?
ואם הוא עישן רק פעם אחת כמה זמן הסם נשאר לו בגוף לאחר העישון?
האם יש דרך שבה הוא יכול לגרום שהתוצאות יראו שהוא לא עישן?
ושאלה האחרונה בדפים של הבדיקות כיצד ניתן לראות שהוא עישן?מה מופיע?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי בדיקת סמים
ד''ר ויטלי טבלב01/08/2009לא חייבים להגיע לקופ"ח כדי לבדוק סמים בגוף. אפשר לקנות ערכת בדיקת סמים בשתן בסופר-פארם. מה שצריך לעשות זה לקחת טיפת שתן, לטפטף אותה לתוך ערכה והיא משנה צבע בהתאם לתוצאות-אם יש סמים בשתן הצבע משתנה. חשוב לקנות ערכה לאותו הסם שבודקים. אבל יש ערכות לבדיקת כל הסמים-היא יותר יקרה. לא ניתן לומר כמה זמן ישאר כל סוג של סם בשתן. כל סם לגופו של עניין. גראס למשל ישאר בשתן עד 3 שבועות. קוקאין (קריסטל) ישאר עד 3 ימים. בקיצור, תלוי בסם. חוץ מזה, יש סמים כמו חגיגת שמוכרים חופשי בקיוסקים שניתן לאתר אותם רק בבדיקות מעבדה, אבל בשביל זה צריך לבקש מרופא משפחה הפנייה לבדיקות דם לצורך איתור אמפטאמינים-זה החומר הפעיל של חגיגתים. ועוד משהו חשוב, כדאי להיות ליד הבודק ולוודא שהוא מטיל מימיו שלו ולא של מישהו אחר, כלומר לא מזייף שתן. יש כל מיני תריקים לזיוף שתנים אך לא אפרט אותם כאן, שמא לא ישתמשו בעצות לצורך זיוף שתנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. עוד שאלה קטנה
ליטל01/08/2009איך אני יוכל להיות בטוחה שהוא באמת השתין על המקל ולא שם לדוגמה מים על זה..
תודה רבהה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. עוד שאלה קטנה
ליטל01/08/2009איך אני יוכל להיות בטוחה שהוא באמת השתין על המקל ולא שם לדוגמה מים על זה..
תודה רבהה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לבדיקת שתן
ד''ר ויטלי טבלב01/08/2009בשביל זה את צריכה להיות לידו ולראות בעצמך.
מעבר לזה אני ממליץ בחום להציע לחברך לפנות לייעוץ בקשר לגמילה מהסמים או טיפול בשימוש בסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הפרעת קשב וריכוז לאלימותנעמה28/07/2009
צהריים טובים ד"ר טבלב.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הופעת הפרעת קשב וריכוז אצל ילד בן 9 לבין הופעת אלימות אצלו? ניכר כי הילד השתנה מאז שהוא אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז, אך השאלה היא האם האלימות שהוא מפגין קשורה להפרעה או לא?
האם יש לכך נתונים כלשהם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין הפרעת קשב וריכוז לאלימות
ד''ר ויטלי טבלב28/07/2009לצערינו יש קשר ישיר בין ADHD (הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות) לבין אלימות. חשוב לזכור שלא מדובר בילד "רע מנעוריו", הוא לא עושה את מה שעושה בכוונה. יחד עם זאת, צריך לדעת שבמקרים רבים ל-ADHD מתלווה אלימות ויש לכך ספרות מחקרית שלמה. השאלה היא איזו אלימות זו. האם היא תגובתית, היא מדובר בפועל יוצא של תסכול שמשהו לא הולך לילד, שלא מקשיבים אליו. או מדובר באלימות שהיא לצורך אלימות?. מעניין מתי בדיוק היא מופיעה? לקראת ערב כשילד כבר עייף, כשהשפעת התרופה פגה ומופיעה תופעה שנקרת ריבאונד (אז צריך לרוץ לרופא כדי לאתר תופעות לוואי נוספים ולהחליף את הטיפול)? או כשהוא רעב וכו'. בכל זאת יש כאן הרבה שאלות וצריך לאבחן את המצב. עוד דבר שצריך לדעת, האלימות היא לא גזירה מהשמיים. ניתן לטפל בה ובהצלחה רבה. לצערינו כיום כשנותנים אבחנה של ADHD ומציעים טיפול תרופתי אז לא ממש מתייחסים להשלכות רגשיות-חברתיות אצל הילד. לכן לא כל כך מציעים טיפול פסיכולוגי שהוא דרוש מאוד במצבי ADHD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור26/07/2009
יש לי חבר שמשתמש כיום בסם קל (גראס) הוא מגדל , ואני רוצה לגרום לו להפסיק,
הוא סתם לא מבין מה שהוא עושה לעצמו
איך אני משכנעת אותו להפסיק, ? עוד 3 חודשיים הוא כבר בצבא , והוא סתם גורם לעצמו נזק,
הוא גם נורא ירד בלימודים מאז שהוא החל להשתמש בזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי הגראס
ד''ר ויטלי טבלב26/07/2009קודם כל אין סמים קלין או קשים. לעיתים גראס גורם ליותר נזק מאשר הרואין. גראס אכן גורם לירידה בקשב וריכוז ולכן פוגע בלימודים. בכל זאת תנסי לשכנע את החבר שלך להגיע לאחת התחנות לטיפול בשימוש לסמים. יש הרבה כאלה - אל-סם אחת מהן. אם הוא לא רוצה תציעי לו טיול קיצי לשם ושיעשה את זה בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת15/07/2009
שלום רב,
אני בת 14 ויש לי חבר בן 17. הוא לאחרונה מאוד אלים. הוא נותן כאפות לחברים שלו, בועט בחתולות ברחוב ועוד. גם איתי הוא לא סבלני והוא מתעצבן עלי וצועק הרבה. מה לעשות? איך להרגיע אותו מהאלימות הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זוהרה19/07/2009עם כל הצער, להפרד ממנו ומיידית לטובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי אלימות
ד''ר ויטלי טבלב26/07/2009אני חושש שלא תוכלי להרגיע אותו. אם הוא כבר עכשיו צועק עליך אז מה יהיה בהמשך? אולי אלימות פיזית כלפיך. כנראה שכדאי להפרד וכמה שיותר מהר, כדי לשמור על החיים שלך. יכול להיות שהוא לא כ"כ ירצה להפרד ממך ויתחיל לחלק הבטחות אבל ככל הנראה הן לא שוות כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותדנה29/06/2009
ביתי החלה את לימודיה בשנה שעברה בבי"ס חדש בכתה ז'.
כשהחלה השנה שתי בנות החלו להציק לה להחרים אותה בפני כל הכתה ואף ביתי נפגעה פעם אחת פיזית וכך הן גררו את כל הכתה אחריהן, במשך 3 חודשים לא היתה עזרה מצד המחנכת המנהלת והיועצת לאחר 3 חודשים הודעתי שאנו פונים למשרד החינוך המנהלת הבטיחה שתוך חודש ההצקות כלפי ביתי יפסקו וכך ההצקות הופסקו אבל החרם נמשך ביתי סבלה מכך מאוד היות והיא ילדה עדינה וטובה ואוהבת את חברים כל השנה לוותב במועקה אבל היא ניסתה ליצור קשרים עם ילדות בכיתות מקבילות היא הצליחה אבל גם לאלו נעשו ניסיונות מניפולטיביות לא לדבר איתה
לציין כשמישהו מהכתה החליט ליצור איתה קשר הוא קיבל מכתב שהוא סוג של איום
ביתנו ביקשה כל הזמן לעבור בית ספר אבל סמכנו על מנהלת בית הספר ועל דבריה שביתי נמצאת במקום בטוח ולא תהיה שוב אלימות נגדה וכך בקשתי מהמנהלת להעבירה כתה והיא סרבה
השנה כשהיא בכתה ח' האלימות כלפיה שוב החלה ואף בממדים גדולים יותר הבנות גייסו את הבנים שירביצו לה , ביתי לא רצתה לספר לאף אחד ניסתה להתמודד בלי להלשין כתוצאה היתה מקבלת כאבי בטן חזקים והחסירה ימים רבים מבית הספר חשבנו שישנה בעיה רפואית אבל לאחר בדיקות גילינו שאין שום בעיה רפואית ואז ביתנו נשברה וסיפרה שהיא אינה מתכונת לחזור על מה שעברה בשנה שעברה כיון שהיא קיותה שתקדיש את כל זמנה ללימודים כדי שתוכל להתקבל לבית הספר התיכון שבו רצתה ביתי נכנסה לחרדות לא היתה מסוגלת להגיע לבית הספר פנינו לעיריה על מנת להעביר אותה לבית ספר אחר והיא סירבה בטענה שמי מבטיח שזה לא יקרה שוב לביתנו מאולם לא היו בעיות תקשורת עם ילדים אחרים עד שהגיעה לבית הספר החדש ושם סימנו אותה שתי בנות והפעילו את כולם נגדה
ביתי כל כך חכמה שבשנה שעברה היא יעצה לנו לפנות למשרד החינוך או להעבירה בית ספר
היום אני יודעת עד כמה היא צדקה אבל האמנו למנהלת בשנה שעברה וגם אנשם יעצו לנו לא להעבירה בית ספר כדי שתוכל להתמודד עם הבעיה ולא תברח ממנה
השנה עברה עלינו שנת גיהנום ביתנו היתה קוקה לערה מפסיכותראפיסטית על מנת שתחזיר אותה לספסל הלימודים ואכן עשתה זאת בהצלחה וגם ביתי עברה כיתה ובכיתה חדשה הילדים אוהבים אותה ואומרים לה זאת הייתי מאד רוצה לתבוע את המנהלת היות וזו ניסתה להאשים את ביתנו ואמרה שביתנו זקוקה לכדורים וכנראה אמרה גם למורים החדשים בכתה שעברה אליה כי ביתי באה הביתה ואמרה "אמא המורים מדברים אלי כאילו אני ילדה מפגרת" אני רק יכולה להסיק מסקנות מה אמרה המנהלת למורים ולמה ביתי עברה כיתה הילדים שפגעו בה כתבו לה מכתבי התנצלות ובו רשמו שקיללו והרביצו לה . ישנם ילדים נוספים שעברו את מה שביתי עברה באותה כיתה אבל הצליחו להחזיר באלימות וביתי לא מסוגלת מספרים שילדים עזבו את בית הספר בגלל אותה כתה
וגם 9 ילדים שיעזבו במשך 6 שנים את אותה כיתה קצת מוזר
היום ביתי סובלת מדימוי עצמי נמוך הבטחון שלה נפגע האם אני יכולה לתבוע את ביה"ס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זוהרה19/07/2009ישנו מושג של רשלנות מקצועית. כל בעל מקצוע הגורם נזק עקב תפקוד מקצועי לא סביר עלול להתבע על הנזק. לא פשוט להצליח בתביעת רשלנות אולם אפשרי. הדבר שכיח מאוד בתחום הרפואה. איני רואה מדוע לא תתבעי את המנהלת. הדבר מצריך משאבים ועורך דין טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות של נער בן 14 ותלונה למשטרהיעל16/06/2009
שלום רב.
מתי המשטרה יכולה לפעול כנגד קטין בגיל 14, המשתמש באלימות מופרזת כלפי בני כיתתו? אני שואלת מכיוון שבבית הספר של בתי יש תלמיד שממש מתעלל בחבריו לספסל הלימודים, אך אף אחד לא מתלונן בגלל הידיעה שעד גיל מסוים הוא אינו שפיט ולא ניתו לעשות איתו כלום.
האם זה נכון? האם באמת הוריו יישפטו במקומו במידה ויהיה צורך בכך או שמא הוא עשוי לשלם מחיר כלשהוא בעצמו?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תדעי אם לא תתלונני
יניב12/07/2009אינני יודע מה התוצאות עלולות להיות, אך במקרים קיצוניים יש לפנות למשטרה בלי לחשוב פעמיים. מה שיהיה הלאה - החוק יגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה. רק משטרה עוזרת במקרים כאלה
ח. קראוס13/08/2009אם לא תתלונני ויקרה משהו, איך תרגישי אז? אני מניחה שאשמה לא קטנה תיפול על כתפיך...
את רוצה לקחת אחריות כזו? אני משוכנעת שלא...
לכן רוצי (אם לא עשית זאת כבר) למשטרה וספרי מה את יודעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסדות לעבריינים צעיריםבנימין12/05/2009
שלום רב.
מהם הנהלים בתוך מוסד לעבריינים צעירים? כוונתי היא האם מדובר, למעשה, בבית סוהר עם קצת יותר תנאים וחופש, או שמא ישנם הבדלים משמעותיים בין השניים? תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסדות לעבריינים צעירים - תגובה
אבי יקיר26/09/2011בנימין שלום,
אמנם הנהלים במוסדות לעבריינים צעירים יותר נוקשים ממוסדות חינוך רגילים, כיון שהנערים והנערות המגיעים לשם הסתבכו מספר פעמים עם החוק וההורים לא הצליחו להתמודד עם בעיות ההתנהגות של ילדם. בעיני הילדים מוסדות אלה נראים כבתי כלא שכן יש מקרים בהם נוטלים מהילדים זכויות וחופש. אך במוסדות אלו יש עובדים, מטפלים היכולים לחבק ולעטוף את הנערים שפרצו כל מסגרת. יש עובדים מדהימים המסוגלים לגרום לנערים לרצות שינוי. יש נערים שאינם מעוניינים בשינוי ויעשו הכל כדי להעלות את רף האלימות בהתנהגותם!!! גם זה קורה.
מקווה שעזרתי מעט
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בנימין
ד''ר זאב וינשטוק14/05/2009שלום
ההבדל המרכזי הוא בגיל האוכלוסיה. הרעיון הוא להפריד בין אוכלוסיות גיל אלו בכדי למנוע חשיפה, השפעה ואולי גם ניצול של אוכלוסיות צעירות בידי אוכלוסיות בוגרות. בנוסף, וחשוב לא פחות, תהליכי ההתמודדות והשיקום הם תלויי גיל ולכן הליכים אלו שונים בין שני המוסדות.
באופן יותר ספציפי, אינני בקיא בנהלים ובתנאי המחיה במוסדות השונים וניראה לי כי הם משתנים ממקום למקום ויהיה אליך לבדוק זאת עבור כל מוסד בנפרד.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
זהבה25/09/2011אחי הקטן בן 14 נגרר לעולם הפשע,
הוא נתפס גונב ,הוא שותה אלכוהול מעשן סיגריות , ובזמן האחרון תמיד מסתובב עם אנשים גדולים ממנו בלפחות 10 שנים .
גיליתי גם שהוא התחיל עם הסמים!
רציתי לדעת איך אפשר להכניס אותו למסגרת הזאת של מוסד ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא התפקיד שלך!
יצחק26/09/2011כל הכבוד על האפתיות זהבה, אבל זה לא התפקיד שלך, את צריכה להיות אחותו הגדולה האוהבת המפרגנת הדואגת בכנות להיות שם כשהוא צריך אותך. יש לו בשביל זה הורים (אני מאוד מקווה! -אם לא זה סיפור אחר ויש לפנות לשירותי הרווחה). את תהיי חברה שלו שאוהבת וקונה מתנה חמודה ליום הולדת ולא ערכת גמילה מסמים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך סיכום קטן מאודיניב24/04/2009
אני צריך סיכום קטן מאוד על האלימות בקרב בני נוער.. (אתם יכולים לשלוח לי למייל) תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער, אנחנו לא שרות סיכומים
ד''ר גיא אנוש28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילולית כלפי ביתי בכיתהפצ31/03/2009
ביתי לומדת בכיתה ה', תלמידה טובה מאוד, נימוסית, לא אוהבת לפגוע גם כשפוגעים בה.
כשעלתה לכיתה ד' הנהלת ביה"ס החליטה לעשות רוטציה בין הכיתות וביתי עם עוד שני בנות עברו לכיתה המקבילה.
מאז כיתה ד' ועד היום ביתי סובלת מילד בכיתה שמנהיג עוד 5 בנים אחריו להציק לביתי זה כלל וכולל עדיין השפלות, כינוי גנאי, קללות בוטות מאוד שצורמות לאוזנים ואף איומים שאם היא תגיב יחסלו חשבון עם האחים שלה שלומדים בביה"ס בכיתה א'.
ביתי לא עונה ופגועה מאוד. עוד בתחילת השנה פניתי למורה והיא אמרה לי שיש תלמידים שהיא יכולה לחנך אבל את ההורים לא, הבנתי מדבריה שזה ילד בעייתי וקשה לה לעמוד גם מול הוריו.
לאחר מכן הפניות הבאות שלי המורה כבר אמרה לי שאני מגוננת יותר מדיי וביתי רגישה מאוד וצריך לתת לה להסתדר לבד.
סיימנו את כיתה ד' וכבר בתחילת כיתה ה', החלו שוב ההצקות ואף החריפו שביתי בבוקר הייתה יושבת ליד השומר עד שיצלצלו לשיעור לעלות עם המורה לכיתה מכיוון שפחדה להיות עם התלמיד בכיתה.
ידעתי את המורה החדשה שלה והיא הבטיחה לטפל והגישה שלה הייתה שונה שאני כן צריכה לגונן וביתי לא צריכה להתמודד בכלל עם ההצקות שלו.
פניתי למנהלת ביה"ס כשהילד החל לנסות לפנות אלי בצורה יצירה/לא ישירה שאני מגיעה לביה"ס לאסוף את ילדיי. גוללתי בפני המנהלת את כל עוד משנה שעברה וגם היא אמרה לי שיובל פגיעה ואמרה לה לענות ולהחזיר דבר שנוגד את החינוך שהנחלתי לביתי. גם ביתי הבהירה לה שהיא לא מדברת בצורה שהילד מדבר.
לפני כשבועיים נפגשתי עם המנהלת לשיחה שאני יזמתי מכיוון שהבנתי שיש בביתי המון עצב עקב המצב וביקשתי לזמן את האמא והילד ולהבהיר בפניהם שאם הוא ממשיך אני פונה למשטרה.
האם הגיעה וצעקה לעברי שאף אחד לא יעשה מבנה עבריין, אחר כך פנתה לביתי ואמרה לה שלא תתייחס, ולאחר מכן פנתה אלי ואמרה לי שבנה עם בעיות היפרקטיביות ועל כדורי ריטלין.
במעמד זה המנהלת כאילו נתנה במה ומנהלת ביה"ס לא מסוגלת לעמוד מול האמא. המנהלת אמרה לי שאו שביתי תעבור כיתה או שהילד. ביתי כילדה שסובלת יש קפצה ואמרה שהיא עוברת ואני הרגשתי לא טוב עם המסר שאני מעבירה לביתי, שהיא הקורבן והיא צריכה להיענש.
בערב המחנכת התקשרה ואמרה לי שהיא לא מוותרת על ביתי ושהיא תטפל בכל הערוצים בכיתה. עבור ביתי זה קצת מאוחר כי אין לה כבר אמון בביה"ס.
אני מרגישה שאפילו יועצת או פסיכולוגית לא נותנת מענה ואני מלמדת את ביתי לבד בבית בשיחות ארוכות איך להתמודד מול כל סיטואציה שפוגעים בה, לדעת להגיב מראש ולא מהבטן.
חשבנו אפילו שהיא תעבור ביה"ס למרות שכואב לי שיש לה עוד שנה לסיים את בי"ס יסודי.
מה אפשר לעשות כדי למגר את ההתנהגות של הילדים כלפיה, האם אני צריכה לפנות למשטרה, האם אני יכולה לפנות גם אם זו אלימות מילולית??? מה אתם יכולים לייעץ לי, זה מצב שמשרה כבר אווירה לא נעימה בבית כשיודעים שהילד מתוסכל מאוד.
אודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-פצ שלום
ד''ר זאב וינשטוק01/04/2009שלום,
כואבל לי מאד לדעת שמקום שהיה צריך לספק ביטחון והגנה לבת שלך, מפקיר אותה. אבל, זה לא מפתיע. לבת שלך מגיע שהתקופה הזאת בחייה תהווה חוויה חיובית. מדבריך אני מבין שכל הניסיונות שלך לגייס את הגורמים השונים במערכת נכשלו. מה שאני מציע הוא אחד משניים: או שבתך תעבור בית ספר או שתפעילי גורמים אחרים שיטפלו בבעיה.לכל אפשרות יתרונות וחסרונות. אין וודאות שאם תפעילי את המשטרה המצב ישתפר. גם הם מאד מוגבלים ביכולת ובנכונות לטפל במצבים כאלו. לכן, בצער רב אני ממליץ, אם זה אפשרי, לעזוב את בית הספר. במיוחד משום שבית ספר זה אינו ראוי לבת שלך. צר לי שזה המצב. המשיכי לעודד את ביתך ולחזק אותה. בשום שלב שהוא אל תמליצי לה להגיב לאלימות באלימות. לא רק שזה לא עוזר אלא זה עשוי להסלים את המצב.
המשיכי לעדכן,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובה שלי
ד''ר זאב וינשטוק01/04/2009מה שמזעזע הוא עד כמה המערכת החינוכית רגישה לפגיעה במורים ועד כמה הם עשויים לא להיות רגישים לפגיעות בילדים.
השנה אני נמצא באוניברסיטת ניו-המשייר. אחזור לישראל לקראת סוף אוגוסט. למרות שאני בארה"ב, אני בקשר עם גורמים בישראל.
המצב שתיארת הוא בלתי נסבל. אני מאד אודה לך אם תוכלי להעביר אלי פרטים נוספים ובמיוחד את השם וכתובת הדוא"ל של המנהלת. יש לי כמה דברים שהייתי רוצה להזכיר לה. בכל מקרה, אני מאחל לבת שלך רק טוב...
בכניסה לפורם מופיע כתובת הדוא"ל שלי. שלחי לכתובת זאת את הפרטים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות
פצ19/04/2009לד"ר זאב שלום,
תודה על ההענות המהירה שלך. לא עניתי מהר כי היינו בחופשת פסח.
שבוע וחצי לפני חופשת הפסח מביה"ס דיברתי עם הפסיכולוגית כמו שסיפרתי לך בהודעה הראשונה והיא זימנה את ביתי לשיחה קצרה ואמרה לה שתחשוב על אפשרויות - איך להתמודד עם אותו ילד וחבריו ? ..
שוחחתי עם ביתי והיא שואלת אותי : "מה היא שואלת אותי שאלה כזו אני באתי כדי שתפתור לי את הבעיה, אני הגעתי אליה בגלל שאני לא מסוגלת להתמודד מולו".
האמת שהיא צודקת ורק עכשיו היא חזרה לביה"ס מחופשת פסח ואני לא מתכוונת לעזוב את העניין למרות שאני יודעת שהמחנכת מטפלת בנושא.
משיחה ששוחחתי עם ביתי היא מספרת שהילדים שם מתנהגים בצורה לא מכובדת ומדברים לא יפה, יש ילדות מעטות שהיא בקשר איתם בכיתה, אבל זה לא קשר שהיה לה בכיתה הקודמת שלה (א' עד ג'). גם מחברה טובה שלה מהגן היא מתרחקת ולא מעוניינת להיפגש איתה אחרי ביה"ס מכיוון שאותה ילדה בחבורה שלהם וכל יום היא חברה של ילד אחר מאותה חבורה וביתי אומרת שהיא מעדיפה להתרחק ממנה כי גם היא השתנתה.
האמת שבתוך תוכי הייתי גאה בביתי למרות מה שהיא עוברת. כי היא מעדיפה לוותר על חברות ארוכה ולא לוותר על החינוך שהנחלתי לה ועל מה שהיא.
האמת ההצעה שהצעת לי להעביר אותה ביה"ס עולה במוחי המון, אבל אני לא יודעת לאיזה בי"ס, כי יש לי תאומים בכיתה א' באותו בי"ס ואם היא עוברת גם האחים שלה יעברו, כי כשאין אמון בין ביה"ס לביני אז זה לא עושה טוב לאף צד.
הפחד גם ואני מסבירה אותו גם לביתי שבכל מקום יכול להיות ילד כמו הילד מהכיתה.
ישנו ילד שהגיע בשנה שעברה לכיתה הזו מבי"ס אחר (אימו פסיכולוגית) ובתחילת שנה שעברה באסיפת הורים האמא שיתפה את ההורים והמורה של שנה שעברה שהבן שלה בא מבי"ס אחר לאחר שנפגע שם מאלימות פיזית והגיע למיון פעמיים עקב כך וגם פה הילד ספג מכות מאותו ילד.
אני פוחדת שזה מה שיקרה לביתי.
והאמת הדבר שהכי כואב שאני יודעת שביתי לא מחוברת לאף אחד בכיתה, אולי בגלל שלא נעשה טיפול מיידי עוד משנה שעברה, בגלל שכל אחד במערכת העביר לה מסר אחר וכיום היא פשוט אומרת שאין לה אמון באף אחד שם חוץ ממני ומהמחנכת שלה. כואב לי שהיא לא פורחת כמו פעם מבחינת ביה"ס ויש לה המון לתת והיא נתנה המון לביה"ס והתנדבה לכל דבר בשמחה.
השאלה שאני שואלת לאיזה כיוון ללכת : לערב את המפקחת על ביה"ס, ועד ההורים של ביה"ס או פשוט לעזוב את זה ולתת לביתי הזדמנות במקום חדש, התחלה חדשה ?
לגבי הדרישה שלך לקבל את שם המנהלת והמייל שלה - באמת הייתי שמחה שתגיד לה את כל מה שאתה חושב, אבל אני פוחדת, אחרי הכל יש לי שם 3 ילדים.
שלא תבין לא נכון, כל הזמן החזקתי מביה"ס והמנהלת עשתה עליי רושם טוב, אבל אדם נמדד ברגעים קשים כשיש לך בעיה, ובמקרה שלי ההרגשה שמסבנים אותי ואת ביתי מכל הכיוונים בגלל שאני לא עושה בלגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פצ
ד''ר גיא אנוש28/04/2009בהמשך לדברים של זאב,
אם לא מתמודדים באופן ישיר עם אלימות, יש לה נטייה לתפוח ולגדול ולהסלים. יתכן מאד שהמורה והמנהלת מפחדות להתמודד עם המצב, עם הילד, וכמו רבים אחרים, מקווים שאם יעזבו זאת, הבעיה תפטר מעצמה. אך לעיתים רחוקות זה מה שקורה. לכן, הפתרון הוא או לערב את המפקחת, כמו שהזכרת, ולקוות שלה יהיה האומץ להפעיל את המנהלת ולפעול באופן ברור נגד הילד הזה, או לחילופין, לנסות למצא בית ספר שבו יש למנהלת אומץ להתמודד באופן ישיר עם אלימות התלמידים, ולא להניח לה.
שיהיה בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות כלפי ביתי בכיתה
פצ01/05/2009תודה על ההענות והאכפתיות..
3 ימים לאחר חופשת הפסח היה אירוע אלים מאוד בכיתה כלפי ילד בכיתה וכשביתי ביקשה שיעזבו אותו אחד הילדים דחף אותה דחיפה חזקה אחורה.
הייתה לי ולביתי פגישה עם הפסיכולוגית וחשבתי לקבוע פגישה עם מנהלת ביה"ס על מנת לספר לה את התחושה הקשה שאני מרגישה ב-3 שיחות שהיו לי איתה, שהמסרים שהיא העבירה לביתי נוגדים את מה שחינכתי אותה. (פעם אחת היא אמרה לביתי תחזירי, תעני וביתי אמרה לה שהיא לא כזו ובשיחה אחרת היא אמרה או שאת עוברת כיתה או שאותו ילד) המורה שיש לי אליה הערכה רבה התנגדה שהיא תעבור כיתה בדיוק כמוני, בשיחה איתה היא אמרה לי : מה אנחנו מלמדים את הילדה ? היא הטובה והבסדר, היא צריכה לעבור ?
התחושה שבצעד שהמנהלת רוצה לעשות היא מחזקת יותר את הילדים הפוגעים וגם אם ביתי תעבור לכיתה אחרת והיא תסתדר שם, מי מבטיח לי את שלומה בהפסקות.
אציין שהפגישה עם המנהלת הייתה בדיוק 5 דקות, כשנכנסתי למשרדה היא שידרה שאני פשוט מטרידה, לפני כניסתי אליה היא קיבלה טלפון מביתה הגדולה שהיא לא מרגישה טוב ובעצבנות אמרה לי שהפגישה תהיה קצרה מאוד. בעודי מדברת לקחה את התיק שלה ואמרה שביתי עוברת כיתה ויצאה. אני כמובן נשארתי במשרדה עוד יושבת המומה מהיחס. לא היה בו שום כבוד אלי. גם אם היא הייתה מודאגת בגלל ביתה ה"גדולה", מן הנימוס תגידי לי שאת לא מרוכזת ותני לי לצאת ממשרדך...
כשבעלי הגיע יום למחרת היא אמרה לו שהיא סיכמה איתי שביתי עוברת כיתה (שזה כמובן שקר, היא פשוט החליטה לבד ויצאה ממשרדה). היא הצליחה להוביל את בעלי לסגור שהיא עוברת כיתה.
ביתי מאוד מעוניינת לברוח מהכיתה הזו (כי כמו שצייני בכיתה ד' המנהלת החליטה לעשות רוטציה בכיתות וביתי הגיעה לכיתה הזו) , היא גם חשבה אפילו לעבור בי"ס.
דיברתי עם המורה שביתי מאוד אוהבת ואני מאוד מעריכה והיה לה עצוב מאוד לדעת שהגענו להחלטה להעביר את ביתי, סיפרתי לה שאני עוד יותר עצובה שזו החלטה לא שלי, זה לא המסר שרציתי להעביר לביתי, אלה ההחלטה של המנהלת.
המצב בבית כולו מתוח בגלל הסיפור, בעלי אמר לי אני סגרתי איתה שנעביר אותה כיתה וזהו, אני לא בוטחת במנהלת כי מבחינתי היא מכבה שרפות ולא מטלפת בבעיות מהשורש, כשהיא עשתה רוטציה כשהילדים עלו לכיתה ד', בגלל בעיה שהייתה לה, היא לא לקחה אחריות עבור הילדים ולראות איך התלמידים מסתדרים עם השינוי בכיתות אחרות עם ילדים חדשים ואחרי שנתיים שביתי סובלת בכיתה היא אומרת לי, בסדר אולי הבת שלך לא התאקלמה שם, אחרי שנתיים שאני פונה למחנכת של כיתה ד' ומגיעה אליה עם מקרים שביתי עוברת, אז היא רוצה להעביר אותה כמו כדור כל שנתיים. (ושוב אני מזכירה ביתי עד לשינוי שהמנהלת עשתה הייתה הפנים היפות של ביה"ס ובזכותה המנהלת הזו זכתה לשבחים). גם אם השינוי יהיה לטובה, האם ביתי בטוחה מאותם ילדים ? ליבי אומר שאני צריכה להעביר את שלושת ילדי מביה"ס הזו. כי אין לי אמון במנהלת, מה אתה מציע לי לעשות, אני חושבת על זה כל היום ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות בבית הספר
אפרת14/05/2009שלום רב,
אני קוראת את הפנייה שלך , ואני כל כך מזדהה, יש לי את אותה בעייה עם הבן שלי, שגם הוא בכיתה ה' , וישנה חבורה שלא מפסיקה להציק לו.
האמת שאני חסרת אונים , בתחילה ניסיתי לדבר עם הסגל בבית הספר , שלדבריהם, "מטפלים בבעיה", אך משום מה הבעיה לא נפתרת כבר שנתיים.
כיום הילד שלי לא מוכן שאדבר יותר עם המחנך , המנהלת או כל גורם בבית הספר , כי הוא חושש שיתנכלו לו אחרי שעות בית הספר.
אני בהחלט שוקלת להעביר אותו בית ספר למרות שנשארה שנה אחת בבית ספר היסודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות - לאפרת שלום - מ - פצ
פצ17/05/2009אפרת שלום,
נראה שלשתנו יש אותה בעיה ולאחרונה קראתי כל כך הרבה על בעיית ההצקות בביה"ס ונראה שזו בעיה ממש קשה.
לי הייתה מאין מלחמת כוחות ביני לבין המנהלת כי הלכתי לפי הצינורות המקובלים, וכשהגעתי אליה הייתי בטוחה שהבעיה נפתרת.
בהתחלה ביקשה מביתי להחזיר וביתי אמרה לה שהיא לא תדבר בצורה בוטה ולא תשתמש באלימות, כי גם חשוב לה איך סגל המורים רואה אותה. גישה זו נגדה את כל החינוך שהנחלתי לביתי.
בפעם השניה שהגעתי לשיחה עם המנהלת הפתרון שלה היה כמו אצל בני זוג נשוי, לא מסתדרים מתגרשים. ופה או שהילד המציק יעבור כיתה או שביתי תעבור. ברור שביתי שכל כך סבלה בכיתה מהשפלות אמרה שהיא עוברת כיתה. אני לא ראיתי בזה פיתרון, ראיתי איך ביתי נפגעת בפעם השניה והפעם ע"י המנהלת.
מזלנו שלביתי השנה יש מורה עם מרפקים חזקים והתנגדה שהיא תעבור כיתה ובכוחות משותפים איתה להעביר מסר לביתי שתלך עם האמת שלה שהיא הטובה והיא צריכה להישאר בכיתה ולטפל בשורש הבעיה בכיתה.
היינו במלחמה שהמנהלת אומרת שהיא תעבור ואני אמרתי שאם היא עוברת, שתעבור בי"ס חדש לגמרי כי במעבר של ביתי לכיתה אחרת היא נותנת לילדים המציקים כוח ואף אחד לא מבטיח את שלומה של ביתי בהפסקות - הם עדיין באותו בי"ס.
ביתי החליטה שהיא נשארת בכיתה שלה עם המורה שלה ולעמוד על שלה למרות שעברנו ימים קשים.
לימדתי את ביתי בבית איך להגיב מהראש ולא מהבטן - ואני מציעה גם לך אפרת לעשות זאת עם בנך. פשוט ישבנו בבית ואמרתי לה את כל המילים הפוגעות ולימדתי אותה איך אפשר לענות בצורה לא בוטה וזולה , אפילו בשפת גוף, להרים את הראש, לזקוף גב וכתפיים.
הרי שהילדים יראו שזה כבר לא עובד על בנך, הם יפסיקו.
כיום ביתי נשארה בכיתה שלה. הילדי מטופל לפי ידיעתי אצל פסיכולוגית ויש בעיות איך אומרים בגן עדן של אותה כנופיה, הם מתחילים לריב בינהם. אותם הילדים שנגררו על ידו לא מוכנים להגרר ושהוא ידבר אליהם בצורה בוטה. הייתה אלימות מצידו כלפי תלמיד באמצע מבחן ומורות שבאו להפריד לא היו מסוגלות להרגיע אותו. זו הייתה הוכחה לביתי וגם למנהלת שכל כך רצתה להעביר את ביתי כיתה שהיא רצתה רק לכבות את השרפה ולא טיפלה בשורש הבעיה. וגם אם ביתי הייתה עוברת כיתה, מה אם התלמידים האחרים שסובלים מאותו ילד ? הבעיה נפתרה ? לא !!!
אפרת, אני מציעה לך שתתני לבנך המון חיזוקים בבית, להרים לו את הדימוי העצמי.
את יכולה לפנות אלי במייל במידה ואת רוצה להתייעץ- [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבת 1326/03/2009
יש לי חברה. אני מאוד מודאגת לגביה. בבית הספר היא לא מתנהגת כמה ילדה רגילה. כל הזמן יש לה שינויים חדים כאלה במצבי רוח וגם הרבה פעמים שמעתי וראיתי שאמא שלה מענישה אותה על דברים שהיא בכלל לא אשמה למשל כשה אחיה הקטן לא הכין שיעורי בית ושיקר לה שהוא כן הכין אז אמא שלה הענישה אותה כי היא רק שאלה ולא בדקה ולאחיה לא אמרה כלום. אז אני קצת חוששת שאולי אמא שלה מכה אותה? או שאני חי בסרט? אשמח עם תענו לי.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר זאב וינשטוק01/04/2009שלום,
צר לי על ההמתנה.
הדאגה שלך מאד מובנת. בהחלט אפשרי כי שינויים חדים במצב הרוח הן סימן לבעיה. יחד עם זאת, צריך גם לקחת בחשבון שגיל ההתבגרות מתאפיין בשינויים במצב הרוח. גיל ההתבגרות מתאפין גם בעימותים רבים עם הורים, מורים ומבוגרים בכלל. מאחר ואת מודאגת ומאחר ואת גם מזהה קשיים לא רק בבית הספר אלא גם בבית, ביחסיה עם אימה, אני מציע שתדברי איתה. תקשיבי למה שהיא אומרת... כמו כן כדאי מאד שתעודדי אותה לפנות ולהתייעץ עם המחנכת או היוצעת. אם את רואה שמצבה מחריף, כדאי גם שתערבי מבוגר.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בת 1308/04/2009לפני כמה ימים אני רבתי עם אמא שלה היא המורה שלי בחוג והיא צעקה אלי כי לא יכולתי לבואה להופעה הייתי חולה מאוד. לאחר זאת היא אמרה לאמא שלי שהיא צריחה להביאה לי סטירה כי התחצפתי אליה כשה אמרתי שנעלבתי ממנה(אמא שלי כמוון התעלמה מזה). עכשוי אני לא יכולה לדבר עם חברתי כי אמא שלה אמרה לה שכיללתי אותה והתחצפתי. אני לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כאן!
בת 1316/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת 13
ד''ר גיא אנוש28/04/2009שלום לך,
כפי שזאב ציין קודם, את מתארת אשה מאד קשה ואלימה. אני ממליץ שתפני למורה בבית הספר, רצוי ליועצת או למנהל, ותספרי את מה שאת יודעת, ואולי הם יוכלו להפנות לשם עובדת סוציאלית המתמחה במקרים כאלה. לגבי זה זהיא לא מרשה לך לדבר עם החברה שלך, זה חבל, אז או שתמצאו זמן לדבר בבית ספר כשהיא לא משגיחה עליכם, או שלא, אך בכך באמת אי אפשר להתערב, זוהי זכותה של אם להחליט אם היא לא רוצה שהבת שלה תתחבר עם מישהו, גם אם היא טועה והשיקולים שלה לא עניניים. הדבר החשוב הוא שהאלימות שלה כלפי הבת תפסק.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בת 1330/04/2009אני מודה לך על על תשובתך אבל אני לא בטוחה בכך ואני לא רוצה לצאת בסוף המפגרת כי חוץ ממני אף אחד לא יודעה את זה ואם אני אספר משהו ידעו שזה אני ובסוף כולם יצחקו עלי ויגידו שסתם רציתי לדפוק אותה כי היא כבר לא חברה שלי ורציתי להתנקם או משהו. סיפור שאני קיללתי את אמא שלה הוא הרבה יותר אמין מזה שהיא צעקה אלי ודיברה אלי לא יפה. ואם אני סתם חושדת וזה בכלל לא נכון אני לא אסלח לעצמי שבכלל חשבתי כך ואם באמת יש התעללות כלשהי ואני לא אספר אני לא רוצה שזה היה על הראש שלי. אמא שלי יודעת את מה שקרה והיא אומרת אין מה לעשות עד שאין הוכחות למשטרה וגם היא לא בטוחה. אבל היא הייתה חברה מאוד קרובה אלי.
אני יודעת שהשאלה שלי לא כל כך קשורה לפורם הזה אבל אני בכל זאת אשמח אם תתנו לי עצה כלשהי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל צעיר ובית סוהרעומר04/03/2009
שלום, אני מעוניין לדעת מהו הגיל המינימלי שאדם יכול להיכנס לכלא? אני שואל כי יש מישהו בביה"ס, בן 14.5, שלי שמתנהג באלילמות קשה לכמה ילדים, ואני רוצה להתלונן עליו אבל מפחד שהוא יקבל עונש כבד מדי ויהרוס לו את החיים. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומר
ד''ר גיא אנוש15/03/2009עומר שלום, לא מכניסים אף אחד כל כך מהר לבית סוהר. במיוחד כשמדובר בנערים צעירים, ראשית מנסים גישות טיפוליות פסיכולוגיות, ורק אם מגלים שמדובר במישהו שטיפול רגיל לא יכול לעזור לו, אז יש מוסדות מיןחדים לנערים עבריניים - אבל זה קיצוני ונדיר ביותר.
אני בהחלטממליץ שתתלונן על הנער האלים, מרבית הסיכויים שלא רק הקרבנות, אלא גםהוא ירווייח רבות מכך.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלבותספיר צדוק25/02/2009
אני לא כ ' כ בטוחה אם זה קשור לפורום הזה , אבל בכול מקרה >.< אני ילדה בכיתה ז'. ויש לי עין אצלה , זאת אומרת שאני פוזלת | אפשר לומר | ויש ילד מכיתה ט' אתיופי שכל הזמן קורא לי ' פוזלת ' , או אומר לכל מי שעומד לידי ' תראו ת'פוזלת הזות ' אייכס .וכאלה . אני נורא נעלבת מזה ואני לא יודעת כ 'כ מה לעשות =\ אם אפשר ייעוץ........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיר שלום
ד''ר גיא אנוש26/02/2009ראשית, מי שטורח כל הזמן להעליב מישהי אחרת, קרוב לודאי שיש לו רגשי נחיתות מאד מאד עמוקים, וכדי לכפר עליהם, הוא מנסה להראות שמישהו אחר כאילו יותר גרוע ממנו במשהו.
את יכולה לפנות אל הילד הזה ולשאול אותו במה הוא מתבייש בעצמו - אולי במוצאו, אולי במשהו אחר שלא ציינת, אולי במשפחתו? ולשאול אותו מאיפה הצורך הזה לרדת על אחרים ומדוע יש לו רגשי נחיתות כל כך עמוקים, כדאי שיבדוק זאת עם עצמו?
אם ימשיך, את יכולה לשאול את אותם ילדים, למה הם חושבים שיש לו צורך להתחבא מאחורי השפלת אחרים, ממה הוא כל כך מתבייש? אולי הם יודעים?
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות!אחד22/02/2009
שלום אני נער בן 17! ויש לי משהו קטן שמציק לי קצת ורציתי להתיעעץ עם מומחים... אז ככה בבי"ס שאני לומד יש לי חברים ואוהבים אותי ז"א אני מקובל חברתית! אבל מכות אף פעם לא הלכתי בבי"ס ואני מפחד ללכת מכות כי אין לי ביטחון עצמי בזה... אז נגיד בין החברים פה ושם מנסים להציק אחד לשני מורידים כאפה סתם אז כשעושים לי את זה אני מאדים וממש מתפדאח... אפילו טפיחה חזקה כזאת על השכם אני מאדים! זה נורא מעצבן אותי! למה אני מאדים מכל שטות? זה נורמלי? ואיך מחזקים את הביטחון העצמי בזה שאתה לא מפחד ללכת מכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחד שלום
ד''ר זאב וינשטוק22/02/2009שלום אחד
כשדם זורם לפנים הן מאדימות. יש הרבה רגשות שגורמים לזה. זה יכול להיות "התפדחות" זה יכול גם להיות כעס. בכל מקרה, אתה חושב שההמנעות שלך "ללכת מכות" נובע מערך עצמי נמוך. אם אני הייתי רואה אדם כמוך שפניו מאדימות כשפוגעים בו הייתי חושב בדיוק ההפך. הייתי חושב שמדובר באדם בעל ערך עצמי גבוה המסרב להשפיל את עצמו במעשה ביריוני חסר תכלית. אני ועוד מספר לא מבוטל של אנשים יעריכו זאת מאד. יתרה מזאת, והייתי רוצה שתאמין לי, אינך רוצה בחברתם של אלו שיבוזו לך על המנעותך לנהוג בתוקפנות. בעוד כמה שנים אנשים אלו ישארו רחוק מאחור ויהפכו למה שקרוי "לוזרים". אתה, עם היכולת שלך לרסן את עצמך תתקדם ותזכה להכרה והערכה גבוהה מאד מצד אנשים בעלי ערך.
בגיל 17 ערך עצמי הוא דבר מאד שביר. לידיעתך אלו שנוהגים בתוקפנות סובלים מערך עצמי שביר. הם מוצאים את עצמם נידרשים להוכיח את ערכם בכוח. אני מקווה שאני משכנע אותך שאתה לא רוצה להיות במקום הזה.
אני מקווה שלא תשתנה בהקשר זה.
בידידות, זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
?22/02/2009תודה על התגובה המהירה... קודם כל הדגשתי לך מקודם אדגיש שוב... זה לא שאני ילד כאפות או משהו פשוט כך נהוג בבית ספרנו זה בקטנה כזה כל אחד מחזיר לשני אבל אני לא ככה אני מאדים ולא מחזיר... כן אני מאדים מהתפדחות ואולי לפעמים קצת מכעס! תראה למשל המורה שלי טופח לי על השכם מול כל הכיתה אז אני מאדים... זה לא ניראה לי תכונה חיובית! לא? אתה באמת חיזקת אותי במה שאמרת אבל עדיין מי שיש לו את האומץ ללכת מכות זה דבר טוב לדעתי ככה אתה פחות מפחד...לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שמעליי זה אני "אחד"!
?23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתאורלי לוי19/02/2009
היי, אני אמא לבן 13.5 . הילד לומד בחטיבה ובה יש מספר קטן של ילדים שבעבר היו חבריו וכעת החלו מציקים באופן קבוע ע "י כפות פה ושם וע"י אלימות מילולית בעיקר ש"אתה פחדן" , "למה אתה לא מגיב " וכד'. העיניין הועבר לערכת החנוכית אך זו כשברה עם הילדים המצב התהפך ונעשה יותר אלים מילולית עד כדי כך שב ני לא רוצה לחזור לבי"הס מ"פחד" שיחרימו אותו או שינכלו לו . כיצד אני בתור הורה אוכל עזור לו ולחזק אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות - מילולית?
ד''ר גיא אנוש19/02/2009לאורלי שלום
מה שאת מתארת זה מעבר לסתם אלימות מילולית. ראשית, את מתארת "כפות" - וזו אלימות פישת. מעבר לכך את מתארת תהליך של השפלה מתעצמת לאורך תקופה ארוכה, במילים אחרות בריונות.
הדרך להתמודד עם בריונות היא באופן ישיר, על ידי התערבות אינטנסיבית של בית הספר, ואם זה לא עוזר - לערב רשויות נוספות - אפשר בהחלט להבהיר למנהל/ת בית הספר, שאם לא יתערבו באופן חריף וגורף, תפנו למשטרה כדי שיתערבו. יש בסיס מספיק לכך. אפשר גם לפנות להורים ולהביר להם שאם לא ירסנו את ילדיהם זה יהיה הצעד הבא.
החשוב ביותר זה לא להכנע, ולא לתת למערכת בית הספר להכנע.
אם בכוונתך להכנע, אז למה לא להעביר את הילד בית ספר? אמנם יש סיכוי שאם העיר קטנה מספיק השמועות יעקבו אחריו, אבל לעיתים שינוי מקום הוא שינוי מזל.
לחילופין, אפשר לשקול לעבור לעיר אחרת, אמנם יש סיכוי מסוים שגם שם תהיה בריונות, אך אולי לא? יש גם בתי ספר מוכרים שאינם רשמיים - ז"א פרטיים למחצה, כמו בתי הספר הדמוקרטיים - שבהם יש פחות אלימות או כמעט ואין, בדרך כלל.
במילים אחרות, עם מספיק אמצעים כלכליים, יתכן שתצליחו לברוח מהבעייה, ויתכן שלא, אך אפשר גם להתמודד איתה באופן ישיר על ידי הפעלת האמצעים העומדים לרשותכן - בית הספר, הורי הילדים, והמשטרה.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצלמות אבטחה בבתי ספרסמדר04/02/2009
כולנו יודעים שמקרי האלימות בבתי הספר רק גוברים משנה לשנה מה אתם חושבים על התקנת מצלמות אבטחה בבתי הספר במטרה להילחם בתופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמדר
ד''ר זאב וינשטוק08/02/2009מצלמות אבטחה יכולים לסייע להתמודדות עם האלימות רק אם הוא חלק ממכלול רחב ומקיף של אמצעים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)