מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישוןלימור20/10/2009
בתי בת 17 וחצי, בקרוב 18 , לאחרונה אני ואביה התרגשנו וכל המשפחה עברה משבר שחשבתי שהצלחנו לעבור
אך כעת היא התרחקה מכולנו, מחבריה, בקושי יוצאת מהבית, ירדה במשקל והתחילה לשתות ולעשן
לפעמים כשאני חוזרת הביתה כל הבית מריח מסגריות
אני לא יודעת אם זה סימנים לדיכאון אצלה או שזה פשוט תקופה שתעבור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי העישון ודיכאון
ד''ר ויטלי טבלב21/10/2009ככל הנראה מה שאת מתארת זוהי תגובה של בתך לגירושין. יתכן שהיא לקחה את זה קשה ויכול להיות שאלה סימנים של דיכאון. מה שחשוב מכל זה לדבר איתה ולנסות להוציא ממנה את מה שיש לה בבטן. רצוי לקחת אותה לאיש מקצוע שידבר איתה. חשוב אבל לא להאשים אותה וגם לא להזניח את המצבה אלא לפעול. תוכלי למצוא את אנשי מקצוע המתאימים באינטרנט. את יכולה להקליק מרכז מצפן למשל או ייעוץ נפשי, פסיכולוגי ויעלו לך הרבה אנשי מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות עם איש מקצוע
הילה23/10/2009לגבי הדיכאון, יכול להיות שאכן מדובר בדיכאון, בכל מקרה שווה להתייעץ עם פסיכיאטר כדי לקבל אבחון. ובלי קשר הייתי ממליצה (גם אם לא לתקופה ארוכה) על טיפול פסיכולוגי. יכול להיות שהגירושין השפיעו עליה קשה, ויכול להיות שהיא עוברת דברים נוספים שאינם קלים לה. בכל מקרה חשוב להיות קשובים אליה בזמן זה, שתרגיש שיש לה לאן לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה דרכים טובות להתרחק ממכותיוני מויאל18/10/2009
חבר'ה! לפני שאתם מרימים יד על מישהו או מישהי תנשמו עמוק ותספרו עד שלוש.
זאת השיטה הכי טובה שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים זה לא מספיק
אלישבע28/10/2009יוני, אני מעריכה מאוד את החשיבה שלך והיא אכן נכונה - אך רק במידה ואתה הוא התוקף. אך מה תעשה כאשר מתקיף אותך אחד או כמה? אם תעמוד ותנשום לא בטוח שתינצל מהסכנה כל כך מהר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להגן על עצמך
ד''ר ויטלי טבלב28/10/2009נקווה שיוני התקוון לצד התוקף. רצוי מאוד להגן על העצמך ולא לספוג את המכות. ההגנה היא לאו דווקא אלימות כנגד התוקף אלא בעיקר לא לשתוק, לדבר, לדווח למשטרה, לבקש עזרה מחברים, מהורים, לפנות לאנשי מקצוע. העיקר לא לחשוב שזה יעבור והתוקף ישתנה. העיקר לא ליפול להשליה שאם התוקף הביא מתנה יקרה לאחר שתקף אז הוא לאולם כבר לא יתקוף. אם התוקף תקף פעם אחד הוא יתקוף גם בשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי אליםשרית15/10/2009
שלום
אנחנו נשואים 7 שנים + 2 במשך שנות הנישואין הוא מידי פעם אגרסיבי, צועק ופעם דחף אותי , פעם
ירק עלי והשיא היה לפני כמה לילות באמצע מריבה הוא דחף ואני החזרתי והוא החזיר לי חזק יותר
והשאיר לי סימנים כחולים על הידים. מה עושים? למשטרה לא הלכתי, אני מחפשת יותר כיוון של ייעוץ,
והוא מסכים ללכת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי ייעוץ זוגי
ד''ר ויטלי טבלב17/10/2009אחת האופציות לפתרון הבעיה היא בהחלט פנייה לייעוץ זוגי בייחוד שבעלך מסכים שזה די נדיר. ניתן לפנות לתחנה לייעוץ זוגי באגף רווחה בעירך. שם ניתן לקבל את הייעוץ בתשלום מועט יחסית. את גם יכולה לפנות למרכז ייעוץ וטיפול פרטי, כמו מרכז ייעוץ וטיפול מצפן (ניתן למצוא את כתובתם באינטרנט).
חשוב מכל, זה לא למשוך יותר מדי זמן עם ההחלטה לפנות לעזרה מקצועית, משום שהתפרצויות אלימות אינן פוסקות לבד. במקרה גרוע אולי בכל זאת כדאי לפנות למשטרה. אבל זה במידה ובעלך אינו מוכן להגיע לייעוץ או אינו עושה שום מאמץ להשתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2009
שלום רב,
השכן שלי כל הזמן רב עם אישתו וצורח עליה. אני רוצה להזמין לו משטרה פעם אחת אבל אני מפחדת שהוא ידע שזו אני ויפגע בי. מה עלי לעשות? האם ניתן להתלונן במשטרה באופן אנונימי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי פניה למשטרה
ד''ר ויטלי טבלב12/10/2009אני חושב שמחובתיו האזרחית ומוסרית לדווח למשטרה. את בהחלט יכולה לבקש ממשטרה לא למסור את פרטיך. ואת בהחלט יכולה לבקש ממשטרה להתערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה05/10/2009
שלום רב,
בני בן 13 ואני חוששת שהוא יתחיל לשתות אלכוהול או לעשן סמים. האם אפשר לקבל טיפים מה אני יכולה לעשות כדי לצמצם את הסכנה הזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי שימוש בסמים ואלכוהול
ד''ר ויטלי טבלב06/10/2009שלום, יש מקום לדאגה אך גם יש מה לעשות. אפשר להגיע להדרכה הורית בה תוכלי לקבל כלים לזיהוי שימוש בסמים ושתיית אלכוהול אצל בנך, תוכלי ליצור קשר בין-אישי עמו ולהעביר לו מסר לגבי שימוש בסמים. ניתן לקבל הדרכה הורית במרכז ייעוץ וטיפול מצפן: matzpen
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בני נוער מול קושי לימודידנה30/09/2009
בני נער בן 15 ויש לו קשיים לימודיים על בסיס ADHD ודיסליקציה, בילדותו סבל רבות מאלימות כלפיו במסגרת בית הספר ומחוצה לה ע"י ילדים בגילאים שונים.
היום הוא מגיב באלימות במקרים שלדעתו היה אי צדק כלפיו או כלפי אחרים (בעיקר כלפי אחרים),
במהלך השנים סיפקתי עזרה של פסיכולוגים ואני עוטפת אותו היום בעזרה רבה מקצועית ובלימודים, זאת בשיתוף פעולה ומוטיביציה מצידו,
מבחינה חברתית הוא מצליח מאוד.
אך עדיין האלימות קיימת, הפיוזים שלו קצרים מאוד ואני מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי אלימות
ד''ר ויטלי טבלב30/09/2009נראה שהבעיה העיקרית של בנך כיום זה איך לרסן את עצמו בעת התפרצויות זעם ולא משנה מה הסיבה.
הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה בהחלט עלולים להיות אחד הגורמים להתפרצויות. בד"כ נערים אלה מיואשים מאי הצלחטם בחברה ותסכולם נשפךבצורת האלימות. קשה להם גם לווסת את עצמם ולכן הטיפול שעובד איתם זה הקניית יכולות לריסון עצמי ויכולת אמפטית אצלם. אני מבין שפנית לפסיכולוגים שסיפקו עזרה מקצועית איך יתכן שכדאי להפנות את הנער למטפלים שיודעים ללהקנות יכולות ריסון עצמי. מדובר בד"כ במטפלים קוגניטיביים-התנהגותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיר23/09/2009
שלום רב, אני בן 15 יש לי חבר בן 16 שהחל לאחרונה לעשן חשיש כמעט כל יום. האם זה תקין? האם בגיל כזה זה כבר בסדר או שרק בגיל מבוגר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי עישון חשיש
ד''ר ויטלי טבלב23/09/2009לעשן חשיש זה אף פעם לא טוב. לא משנה באיזה גיל. מה שמדאיג שהוא בגיל די צעיר מעשן כבד. זה אומר שכבר בגיל כזה צעיר החבר הזה פוגע במוח שלו, פוגע בריכוז, קשב, זיכרון, יכולת התמדה שלו להקשבה ולימודים תרד. לא יהיה לו סבלנות לחברה ולבילויים. עוד מעט כל הדברים האלה גם לא כל כך יעניינו אותו, כי בעצם כבר כיום מה שמעניין אותו יותר מכל זה חשיש. אפשר למנוע את כל ההדרדרות הזו אם פונים לעזרה ואפשר גם לצאת מהתמכרות הזו. ניתן לפנות למרכז ייעוץ וטיפול מצפן שמומחה לטיפול בבעיות האלה (אפשר למצוא אותם באינטרנט ולפנות אליהם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדרת "אלכוהוליסט"נוני17/09/2009
שלום ד"ר, אני בן 14 ואוהב מדי פעם להתפרק קצת ולשתות אלכוהול. פעם בסופשבוע אנחנו החבר'ה שותים וודקה, טקילה ולפעמים גם בקבוקי יין. השאלה שלי מתי אני צריך לפחד מזה שאני אלכוהוליסט? אני יודע שאלכוהול בגילי לא בריא, אבל אין לי ברירה, החבר'ה לא ידברו איתי אם אני לא אשתה...
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי אלכוהוליזם
ד''ר ויטלי טבלב17/09/2009שלום,
אבחנת אלכוהוליזם מופיעה כשאתה לא תוכל בלי אלכוהול אבל כל הזמן תשכנע את עצמך שמחר תפסיק עם השתייה. בכל זאת, נדמה לי שאתה פשות לא מבין מה זה "לא בריא לשתות אלכוהול". אתה פשות לא מודע להשלכות של שתיית אלכוהול והלוואי שלא תדע לעולם. כדאי לך להציץ לויקיפדיה ולקרוא על תסמונת קורסקוף, דמנצית אלכוהול, ניוון מוחי כתוצאה משתיית אלכוהול ודליריום טרמנס - מצבים ממש לא נעימים והם גם לא תמיד בלתי הפיכים. אחרי שתקרה אולי תוכל לבחור בין החבר'ה לבין הבריאות שלך ועתידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח אהובגילי09/09/2009
שלום ד'ר
אני מבקשת עצה לגבי אחי ילד מדהים בן 17 שכנראה איבד את הדרך.
כבר כמה שנים שהוא נכנס ויוצא ממסגרות לימודים ההורים שלי נלחמים על כך בשיניים
כרגע בכיתה י"ב הסיפור ארוך והדף קצר מלהכיל את כל הפרטים אז אנסה לתת מבט כללי
לפני ארבע שנים נפטרו די בפיתאומיות שני דודים שלי בהפרש של חודש אחד מהשני אחד מהם היה כמו אבא לאחי. וכן חברה שלו שמסתבר שאהב נורא הפסיקה את הקשר כי ההורים לא הסכימו לה אבא שלי הוא אדם נפלא אך גם הו גדל ללא אבא לכן לעניות דעתי לא מצליח להיות מספיק עם אחי
אמא שלי תמיד סביבו שלא יעשה שטיות אבל כמובן שזה לא הולך לה כ"כ
נתחיל בכיתה ז או ח שכמעשה ליצנות על מישהי שעברה ברחוב יצאה תלונה במשטרה, ברים מפוקפקים שבעזרת אחד מהם נתווספה עוד תלונה בגין תקיפת שוטר,לקח את הרכב שליכאשר איו לו רישיון ונתפס וברח ללא הרכב, לפני שנה או שנתיים לא הסכים לעבור בדיקה ביטחונית בכניסה לת.מרכזית וקיבל תלונה, והשבוע שם רגל למורה והרכז רק בגלל הוריי לא הגיש תלונהוכרגע מושהה מביה"ס לשבוע עד לוועדה
התחושה מממנו שאין לו גבולות, כלום לא מפחיד אותו, ייאוש כללי מהחיים, תחושה שאיבד את הטעם בהם, אכזבה רבה מהחברים, לא מסוגל ללכת למסגרות, זו הבעיה בלפנות למטפל כי הוא לא מוכן להתחייב!
אז מה אני בעצם מבקשת ממך?
תחושה שלי צריך משהו שיזעזע אותו, "לתקוף" מכל הכיוונים- חשבתי לקחת אותו לבית לווינשטיינ(עניין הנהיגה), למוסד לעבריינים (התלונות במשטרה) לנסות ולהשיג אח חונך(יש בכלל דבר כזה?)
לאן צריך לגשת? מה צריך לעשות בדיוק? איך מתחילים?
איך מביאים אותו למצב של טיפול? מה על ההורים ועלינו כמשפחה לעשות?
אשמח לתגובה מהירה
יום טוב
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי האח
ד''ר ויטלי טבלב09/09/2009שלום גילי, נראה שאחיך מעולם לא קיבל גבולות. כנראה גם נרתעים ממנו ולא יודעים איך לגשת אליו ועל זה הוא משחק. בעיני, אם תביאו אותו לכל מיני מסגרות זה לא יזעזע אותו. מה שכן יזעזע אותו זה הצבת גבולות שכל המשפחה תעמוד בזה. הכוונה היא שסבתא פתאום לא תוותר לו בטעות כי היא מרחמת עליו. כל זה בליווי של טיפול אישי לנער עצמו. ישנם מטפלים כמו במרכז ייעוץ וטיפול מצפן (את יכולה פשיט להקליק למצוא אותם באינטרנט) שמתמחים בטיפול בסוג כזה של בעיות ויודעים לגייס את המשפחה ולעזור בהצבת גבולות. יתכן שהדבר יעזור אך יתכן שלאו. אם המשפחה לא תצליח לעמוד על שלה אז צריך לחשוב על העברה למסגרות טיפוליות סגורות כמו פנימיה טיפולית. כל זה כמובן לאחר שנעשה אבחון מקיף של הנער והוצעו תוכניות טיפול רכות יותר. ברור שכדאי לפנות לאנשי מקצוע ולבקש עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנו לו הזדמנות.
פלג04/11/2009גם אני במצב כזה.
התייאשתי מהחיים.
אני בכיתה י', עושה הרבה שטויות, פרשתי מהלימודים ואני לא מפחדת מכלום.
ההורים שלי רוצים לשלוח אותי לאישפוז בכפייה, וההליכים מתקדמים היישר לכיוון הזה.
זה לא מגיע לי.
החיים שלי היו קשים יותר משכל אחד יכול לדמיין, ובמקום לתת לי הזדמנות אז מוחצים אותי ודורכים עליי עוד יותר.
הדבר היחיד שיוצא להם מזה זה שנאה שלי. שנאה שהולכת ומתגברת. ואני שונאת. ואין לי שליטה על זה.
יש לי מזל שאני זו אני , יש לי מזל שעם כל הקושי אני ילדה שמחה, ולא מישהי אחרת שבמקומי הייתה מתאבדת מזמן.
אז אל תכפו על אף אחד דברים. תקשיבו לו. תקשיבו לו כמה שיותר ונסו לשמוע מה הוא חושב ומהי הדרך שלו. יכול להיות שהוא מבין דברים שאתם לא.
תתנו לו הזדמנות להראות לכם. אתם לא תתאכזבו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר קרעכפר קרע07/09/2009
בוקר טוב ד''ר ויטלי טבלב קודם כל אני בחורה מכפר קרע בת 20 יש לי אח קטן ממני בשנתיים אני דואגת לו כמו שהוא הבן שלי..מאז שהיה בן 13 התחיל לאשתמש בסמים ובאלקוהול בעזרת אחד הבחורים המוכרים את זה בכפר... למרות שהוא גדול ממנו בשנים אבל היה מלווה אותו בסתר...ידעתי את זה כשהייתי בן 15 רציתי לעזור לו ולתת לו תמיכה במידע שזה לא בשבלך וזה עושה בגוף הרבה דברים רעים...הבטיח לי שלא יחזור לזה..כל יום יוצא מהבית בסתר וחוזר מאוחר..אבא הוא כבר זקן וחולה סכרת ולא יכול לעשות דבר אם הסברתי לו..אמא אותו דבר רק צועקת בלי שום תוצאה מה עלי לעשות אמרתי לעצמי לשאר איתו עד שהו יעזוב את זה..גם אני היה לי את הבעיות שלי עם החבר שלי היתה לו אותה בעיה הוא מוכר ומשתמש ושותה וכל יום חוזר הביתה מסטול ..דבר זה הרחיק אותי מבעיית אחי שגודלת עם השנים..עכשיו אני בת 20.. לא יושנת בלילה מבכי וממחשבות..מה לעשות איתו איך לעזור לו אני מתה מבכי כל לילה עד עכשיו הו משתמש ולא יודעת אם עלה למשהו יותר מסוכן אני רוצה פתרון.. דברתי עם אחי הגדול הוא דקר אותו וקלל אותו ואים אותו..אני לא יכולה לחיות בסבל אני לא רוצה שאחי יהיה כזה רע ומתמכר..נא לעזור לי בבקשה או להגיד לי למי לפנות בעל מקצוע קרוב לכפר שלנו.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי התמכרות
ד''ר ויטלי טבלב07/09/2009שלום, נראה שהסיפור לא קל. טוב שאת מחפשת עזרה ולא שומרת את הכביסה המלוכלכת בבית. ישנם מספר דרכים לעזור לך. קודם כל להציע לאחיך לפנות לטיפול במרכז גמילה. יש מרכז גמילה בכפר קאסם. ניתן לפנות למרכזים פרטיים גם. את יכולה להתקשר למרכז מצפן ולקבל מידע לגבי מרכזי גמילה בארץ. מס' טלפון: 03-9444104.
במידה ואחיך לא רוצה להכנס לגמילה אז ישנה דרך אחרת. צריך לאסוף את כל המשפחה כדי להסביר איך לפעול ואיך להציב גבולות לבחור בבית. גם לגבי התערבות זו את יכולה לפנות למרכז מצפן או לחילופין לאגף רווחה של המועצה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כח ההרגלחן02/09/2009
שלום,אשמח לייעוץ.לפני כשנה עברתי תקיפה מינית ומאז קשה לי להירדם בלילה..גיליתי שכאשר אני שותה זה משכיח את הכאב ובעצם מאפשר לי לישון ולחיות טוב יותר..מה שמפריע לי שבעבר זה היה מתוך בחירה וממקום של מודעות והיום זה כבר חלק מהרגל שאין לי שליטה עליו,אם פעם זה היה רק לפני שינה היום זה כבר בכל שעות היום. אשמח לדעת איך אפשר לצאת מהתמכרות לשתיה מעבר לזה שאני מטפלת בעצמי באירוע הפגיעה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי ההתמכרות לשתיה
ד''ר ויטלי טבלב02/09/2009את צודקת, אכן השתיה מרגיעה את הכאב הנפשי אך לזמן מה בלבד. א"כ אנו נאלצים לשתות שוב ויותר ממה ששתית לפני כן. לצאת מההתמכרות לבד קשה משום שכל הזמן ישנן מעידות. ישנם מרכזי גמילה מטעם המדינה ופרטיים שחלקם בפיקוח המדינה וחלקם פיראטיים. כדי להבין לען לפנות יש צורך באבחון מצבך ההתמכרותי, נפשי ופיזי. אפשר לפנות למרכזים טיפוליים המתמחים בטיפול בהתמכרויות כמו מרכז ייעוץ וטיפול מצפן (תוכלי למצוא את כתובתו באינטרנט).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשנת בגיל 13 וחצירוני לוי25/08/2009
שלום, אני רוני
ניסיתי בתחילת החופש לעשן במסיבה, ואז הייתה הםסקה של כמה זמן
אחר כך הייתי בחופשה עם המשפחה למשך שבועיים וכל לילה הייתי יוצאת ומעשנת משהו בסביבות ה8 סיגריות.. ככה הכל התחיל
אני אקרובטית תחרותית ואני יודעת שזה יחזור אליי וידפוק אותי בספורט הזה, אבל אני לא מרגישה שיש לי מספיק כוח להפסיק ..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי העישון
ד''ר ויטלי טבלב25/08/2009לא כדאי להתחיל לעשן ועוד יותר לא כדאי להמשיך לעשן. ככל שמעשנים יותר זמן כך קשה יותר לצאת מזה. הבעיה בעישון זה לא רק הניקוטין או שרפים שנוצרים מהעישון (שזה איך שלעצמו פוגע בבריאות) אלא תלות בטקס הזה של עישון שלימים תרגישי שלא תוכלי לצאת ממנו. כמובן יש הרבה מקרים שאנשים יוצאים מהתלות אך זה לוקח הרבה אנרגיה.
יש הרבה טכניקות איך לצאת מהתלות. על מנת לעבור תהליך גמילה כזה את מוזמנת לפנות לאנשי מקצוע. את יכולה להכנס לאינטרנט ולחפש גמילה מעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך17/08/2009
זה לא הפורום המתאים, אבל אולי תוכל לעזור לי בכל זאת:
אני בת 14 לקחתי הרבה כדורים בחיי להפרעות הקשב והריכוז ריטלין קונצרטה וכדומה הכדורים לא עזרו לי ובגללם היו לי הפרעות אכילה ודיכאון .
לפני כחודשיים הלכתי לרופא שבו אני מטופלת והוא נתן לי כדור בשם סטרטרה הכדור עולה כ-1000שקלים מדי חודש הוא מאוד עוזר אבל אני מרגישה שהוא משפיע על כך שאני לא יכולה לישון נורמלי ואני פחות אוכלת למשל שקלתי 46.5 ועכשיו אני שוקלת 42 בערך בחודש ירדתי מלא להתחשב בכך שאני לא עושה ספורט.
מה אני צריכה לעשות
כדאי לישון ולאכול בצורה נורמלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי טיפול תרופותי
ד''ר ויטלי טבלב18/08/2009אני חושב שכדאי לקבל לקבל את התשובות מהרופא המטפל שלך. תוודאי אבל שהרופא שלך מומחה להפרעות אכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון ולחץ חברתיסו אלן09/08/2009
היי ד"ר טבלב. אני בן 16.5 והתחלתי לעשן בשנה שערה בפינת עישון המאולתרת מחוץ ל ביה"ס שלנו. עשיתי זאת, ואני מודע לכך לחלוטין, בגלל לחץ חברתי נטו.
העניין הוא שחלק מהחברים, כך גיליתי, החלו לעשן קצת סמים קלים (מריחואנה, חשיש וכיו"ב) ואני חושש מאוד שכמו עם הסיגריות, אני לא אעמוד בפיתוי ואתחיל להשתמש בחומרים האלה בגללם. קשה לי לעמוד בפינה ולהתנגד, כך שנראה לי שהדרך להתמכרות ולשטויות מיותרות סלולה.
יש לציין, אגב, שבינתיים כל החבר'ה לא עוסקים בפשע או משהו כזה, סתם משעמם אז לוקחים שכטה פה ושם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעישון ולחץ חברתי
ד''ר ויטלי טבלב11/08/2009שלום,
אתה צודק בהחלט ללחץ חברתי יש השפעה רבה על האדם ונערים רבים החלו בעישון ושימוש בסמים ושתיית אלכוהול עקב הלחץ החברתי. הנקודה היא שכשאתה מודע לכך אתה מסוגל להתנהגד ללחץ הזה. צריך רק לזכור כי הדחף שלך לעישון ושימוש הוא לא שלך אלה של החברה. אתה הרי לא רוצה שמישהו יכתיב לך איך להתנהג.
במידה ואתה מרגיש שלא עומד בפיתוי אז אולי כדאי שתבוא לשיחות עם מטפל. אתה יכול להסביר את הכל להורים. אני בטוח הם יבינו ויתמכו בך. אם צריך אז מטפל שתפנה אליו יוכל לדבר עם ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה..שי05/08/2009
ידידה שלי סיפרה לי על מעשה אלימות מצד חבר שלה..
הוא חנק אותה..ולמה? כי היא לא שמעה מה הוא אמר.
היא ניפרדה ממנו לאחר לחצים רבים ..ושוב חזרה אליו..אני לא יודע מה לעשות..
היא לא שומעת לי..היא אומרת שהיא אוהבת אותו וטוב לה איתו..ושמצידה שהוא יהרוג אותה במכות..
מה לעשות?
אני באמת כבר לא יודע..אני לא רוצה לחיות עם מצפון שיקרה לה משהו שאני יכול למנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגבי ידידה
ד''ר ויטלי טבלב05/08/2009יש מקרים שאין מה לעשות, אנחנו לא תמיד יכולים לגרום לחברים שלנו להיות מאושרים לפי הבנתנו. זה המקור לאלימות בין בני הזוג וא"כ במשפחה. הדבר היחידי שנותר לעשות זה להיות עם הידידה, לדבר איתה, להמשיך לשכנע אותה ואם אתה רואה שהיא נפגעת פיזית או נפשית אז חייבים לדווח למשטרה על האלימות אפילו שהיא לא רוצה. מאקסימום לא תשארו ידידים, אבל לפחות תציל את חייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שי05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)