פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    shlomyyyyy
    04/07/2010

יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל וכל כדור משפיע לי על השינה והריכוז וזה מאוד מפריע לי ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקרים שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם רילטןי או קונצרטה מצליח לתפקד אבל קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז במוח כתוצאה משינה לא מושלמת בבקשה שיגיד לי.)

יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל והתמכרות קלה עד בינונית לריטלין וקונצרטה וכל כדור משפיע לי על השינה במיוחד הכדורים האלו וזה מאוד מפריע לי עם
    הריכוז ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקריo.החרדות והדיכאון מחמירות את המצב הנפשי וגורמות לי להגיע ללקיחת הכדורים שכננס לתסכולים בעיקר.

שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם ריטלין או קונצרטה מצליח לתפקד אבל

קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה

לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז או מוריד את החומרים והאדרנלין שלא גורם בעיות שינה בבקשה שיגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• איזון עדין

יניב רוזן
    04/07/2010

שלום שלומי,
    כדאי שתיוועץ עם הרופא שנותן לך את הכדורים, או עם רופא המשפחה. אני חושש שבגלל הכדורים
    שאתה נוטל ממילא, חשוב שלא תקל ראש גם אם מדובר רק בכדור טבעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 14.5
    לי
    03/07/2010

שלום רב
    לבני יש בעיות הפרעות קשב וריכוז לא מעונין ללמוד לא אוהב ללמוד מאוד רוצה לעבוד ולהרויח כסף כל היום מדבר איתי על כסף
    יש לבני בעיה שכל הזמן הוא מקלל ,אלימות מילולית ,לא יוצר קשר עם חברים כל הזמן בבית
    3 שנים אחרונות היה בבית ספר לחינוך מיוחד כיתה קטנה המורות טוענות שלא יכולות ללמד שבני נימצא בכיתה אין לו גבולות עושה מה שהוא רוצה לא לומד יוצא מהכיתה וכל יום אני מקבלת טלפון מהמורות ולפעמים הילד מושהה
    גם מפחד לעלות הביתה מחכה שאני יבוא מהעבודה שנעלה שנינו הביתה טוען שהבית גדול ומפחד לעלות
    יש לו בעיה שכל הזמן חם לו וכל היום יושב בחדר עם המחשב ומשחק ומדליק מזגן ומתקלח 4 פעמים ביום טוען שהוא דבק בגוף
    בנוסף יש לו גם טיקים ללא קולות כל הזמן אוכל בלי סוף הילד שמן 67 קילו
    השאלה שלי
    מה עושים שיש ילד כזה שלא אוהב ללמוד ?
    מה אתה מייעץ לי
    לגבי טיפול תרופתי לקחתי אותו לפסיכיאטר נתן לו טיפות הלידול הילד שמן 10 קילו יותר והפסקתי לו מיד את הטיפול הריטלין מגביר לו את הטיקים
    אני אובדת עצות מה עושים עם הילד

אודה לך על ההתיחות

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 14.5

הוספת תגובה

• בעיות מתחרות

יניב רוזן
    04/07/2010

שלום לי,
    ברור כי לבנך מספר בעיות משמעותיות השזורות היטב האחת בשנייה, ואף מזינות ומעצימות זו את זו. זהו מתכון בטוח לבעיות משמעותיות, ועל כן עלייך לנקוט פעולה מהר ככול שניתן. סביר כי בעיית ההתנהגות תלך ותחמיר עד כי יסרב ללכת לבית הספר. הסיבה לכך נובעת, דווקא, מבעיית דימוי הגוף שבאה לידי ביטוי בהסתגרותו ובהתפתחותה של התנהגות המנעותית. שלבעיות אותן אני מתאר נוספת גם הפרעת חרדה (שאינני יכול לקבוע את רמתה), או ,לפחות, לפחדים, כפי שאת מתארת, יש צורך ברור בטיפול פרטני, ואף בהדרכת הורים.
    חשוב לי להזכיר במקרה זה כי דבריי אינם מהווים תחליף להתייעצות עם מטפל. דבריי הינם מסגרת כללית. עלייך לצקת תוכן לתוכם.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לי
    04/07/2010

תודה על התשובה המהירה
    האם אתה מכיר בית ספר בראשון לציון שמתאים לילדי
    חוץ מבית ספר ארזים
    איזה מסגרת היית ממליץ לילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך למתבגרים עם הפרעת קשב

יניב רוזן
    04/07/2010

לי,
    אינני מכיר בתי - ספר באופן ייחודי. לעומת זאת, אני חושב שבית ספר שמתמחה בעבודה
    עם מתבגרים עם הפרעת קשב וריכוז עשוי לתת מענה הולם לצרכים של בנך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של נער במצוקה
    מיכל
    25/06/2010

שלום, אני סטודנטית שנה ג' לקולנוע, ואני מביימת בימים אלה את סרט הגמר שלי. הדמות שלי היא נער שאביו נכנס לכלא על פשע אלים, אימו מתרכזת בעבודתה, והוא נשאר לבד, רק עם כלבתו, כועס על העולם.
    לכל בני האדם יש מן מנהגים קטנים שאנו עושים ביומיום שמעידים על מצב רוחנו או על אישיותנו. כסיסת ציפורניים, תלישת שערות וכו'.
    הייתי שמחה לדעת ממישהו מומחה התנהגות שאופיינית לבן 15, שזועם על העולם, מרגיש לבד ונבגד. דברים קטנים שמעידים על ההרגשה והאישיות. (התנהגות יותר מפחידה מאשר מעוררת רחמים.)

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של נער במצוקה

הוספת תגובה

• מקצועיות אקדמית

יניב רוזן
    25/06/2010

שלום מיכל,
    אינני חושב שזהו המקום לקבל את האינפורמציה בה את חפצה. אני מציע שתיגשי לגוף
    שעובד עם נערים במצב זהה למצב שאת מתארת, או שתקבעי פגישה בטלפון, ותנהלי ראיון מקצועי
    שהולם את מעמדך האקדמי. וכול זאת כדי להגביר את האמינות בסרט, וכמובן לטובת הצלחתו.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    24/06/2010

שלום רב, יש לי שאלה. מהו הטיפול הטוב ביותר לדעתך לילד מופרע ואלים בן 12? אני בהתלבטות לאיזה טיפול לקחת את בני.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה מצוינת

יניב רוזן
    25/06/2010

שלום מירי,
    אני שמח שאת פונה אליי בשאלה זו. אענה לשאלתך בהרחבה בהמשך היום (יום שישי).
    יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו הטיפול הטוב ביותר באלימות ילדים

יניב רוזן
    26/06/2010

שלום מירי,
    אז כפי שאמרתי אני מאד שמח שהנך פונה אליי בשאלה זו, שכן חשוב שהורים ידעו שניתן לטפל בהצלחה רבה בילדים ומתבגרים עם בעיות התנהגות, לרבות אלימות. אני, בהחלט, מתכוון להעלות שאלה זו ל"שאלות נפוצות" כדי שרבים ככל הניתן יחלקו תובנות אלו.
    ראשית נתחיל, עם האופציות הקיימות. ישנם כ- 5 זרמים המתיימרים לטפל בתופעת האלימות.
    1. טיפול קוגניטיבי – התנהגותי מורחב (עליו ארחיב מאוחר יותר).
    2. אסטרטגיות משלימות כדוגמת, טיפול ברכיבה, טיפול במשחק, טיפול רגשי, ועוד. אלו, כאמור, אסטרטגיות משלימות, ולכן כוחם עומד להם רק כתוספת לטיפול קונבנציונאלי משמעותי.
    3. טיפולים אלטרנטיביים (רפואה משלימה) כדוגמת, הילינג, טיפול באנרגיות ועוד. חשוב להבהיר כי אינני מבין דבר, או חצי דבר בטיפולים אלו, ולכן, גם,לא ארחיב. אך, אסכם באומרי כי יעילותם מוטלת בספק.
    4. טיפולי התנהגותי לעילא. זהו טיפול מצוין, אך אין בו לבדו כדי לתת מענה מלא למורכבותה של התופעה. מה גם שעקרונות הטיפול מובנים בתוך הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי המורחב, לכן מיותר לציין כי עדיף לפנות לטיפול האחרון.
    5. פסיכולוגיה מסורתית (פסיכואנליטיקנים): טיפולים פסיכודינאמיים ופסיכותרפיה. היום כבר ידוע, לכל יודע דבר, כי הקשר בין הפסיכולוגיה המסורתית לבין טיפול בילדים (בודאי שבאלימות) הינו מקרי לחלוטין. הפסיכולוגיה המסורתית מסבירה בעיות התנהגות כסימפטום בלבד לבעיה עמוקה הרבה יותר, ולכן הילד, בעצם, מופרע באישיותו. כדי לעמוד על מקור הבעיה, יש צורך להתעמק בקשיים, במשברים, בטראומות, ובחסכים שנגרמו על ידי ההורים עצמם. כן, כן, לדידם של הפסיכולוגים הילד הוא יצור טהור, שהוזנח או עבר התעללות על ידי הוריו הרעים. רק לשם השוואה; הזרם ההתנהגותי מסביר את אותה התופעה כחוסר במיומנות של ההורים. הילד רכש את ההתנהגויות, משום שלהוריו לא היה את הידע המתאים, ובשגגה אפשרו לתופעה להתפתח. זאת ועוד, כאשר ההורה שולח את הילד לטיפול, ואינו לוקח חלק פעיל ומשמעותי בטיפול (כלומר, אינו משתנה אף הוא; רוכש מיומנויות מתאימות) הוא בעצם מעביר מסר לילדו כי היא חסר אונים, וחסר כל יכולת להתמודד עם הבעיה ("הורה אימפוטנט"). ולסיום, הדימוי של הפסיכולוגיה משפיע לרעה על הילד עצמו שמסיק כי משהו דפוק אצלו, או שהוא חסר תקנה.
    אז, מהו הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי המורחב?
    הביטי, הטיפול בתופעת האלימות הינו טיפול מורכב החולש על תחומי ידע רבים. בהתאמה הם גם כישוריו של המטפל אשר חייב להתמחות ברבדים רבים; מקבילים ושונים.
    המשך הקריאה בהתיחסות הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול באלימות ילדים

יניב רוזן
    26/06/2010

אנו נתחיל עם המימד ההתנהגותי שבטיפול: הזרם ההתנהגותי גורס כי התנהגויות הפרט נשלטות על ידי הסביבה (מורים, אחים, חברים, אך בעיקר ההורים עצמם). ההתנהגות עצמה הינה מיומנות נרכשת (אלימות), ולכן בדיוק כמו שהילד רכש התנהגויות בלתי- נאותות, כך הוא יכול לרכוש התנהגויות נאותות במקומן. זאת ועוד, התנהגויות השליליות אינן מוסברות על ידי הפרעת אישיות, נטיות מולדות, או בעיות אורגניות (לדוגמא, הפרעת קשב וריכוז). הללו רק מגבירים את הסבירות שבעיות התנהגות תופענה, אך אינן אחראיות להן. משתמע מכך, כי על ההורים לרכוש מיומנויות מתאימות כדי שיכולו להתמודד בהצלחה עם הילד המאתגר. אי- לכך, האסטרטגיה הראשונה במעלה להתמודדות עם התנהגות אלימה היא, דווקא, הדרכת הורים.
    נצלול, עתה יחדיו למעמקיי הטיפול הפרטני. זה תמיד מפתיע לגלות כי התנהגות ורגש נקבעים על ידי המחשבה (קוגניציה). אני אסביר. ילדים עם בעיית אלימות, מתאפיינים בסף תסכול נמוך, ובתגובה מהירה, ובטוחים כי לא ניתן לשלוט ברגש ובהתנהגות, שכן הללו פועלים באופן אוטומטי. אלא שאין זה מדויק כלל. כדי שהמטופל יוכל לשלוט, ואף לשנות את התנהגותו חשוב לחשוף אותו למרכיבים הקריטיים של ההתנהגות. ואלו: המחשבה משפיעה על הרגש, והרגש על ההתנהגות. לדוגמא: אם ילד מסוים בלהט המשחק קורא לעברי: "מטומטם, למה לא מסרת". ואני מפרש את דבריו כך: "איך הוא קרא לי? אני לא אתן לא לדבר אליי ככה. אני אלמד אותו לקח! אליי לא מדברים ככה!" הרגש שיזנק הוא: כעס, מתח, תסכול וכו'. מכאן הדרך קצרה מאד לתגובה אלימה.
    לעומת זאת, אם אני מפרש זאת כך: "זה נאמר בלהט של משחק, גם לי זה קורא לפעמיים". התגובה שלי תהיה שונה בתכלית. שלא נאמר אם אני אפרש זאת כך: "אני מכיר את דני, הוא ילד שלילי מאד שאוהב תמיד לפגוע. אם הייתה לו היכולת ליצור אהדה בדרך חיובית הוא היה נוהג בדרך זו, אבל אין לו יכולת כזו. הדרך היחידה שלו לקבל תשומת לב ואהדה היא רק על ידי התנהגות שלילית. אני לא מתכוון לתת לו להרוס לי את התוכניות. אני לא אתן לו לשלוט ברגשות ובהתנהגות שלי. אני בוחר שלא להתייחס אליו ממקום של כוח, של עוצמה!". במקרה זה לא רק שלא אגיב באלימות, אלא גם שיתעוררו בי רגשות חיוביים: של גאווה, בטחון, רוגע, שמחה וכו'. תגובה זו יוצרת מעגלים חיוביים שהולכים ומתעצמים, ומגדילים את יכולותיו של הילד.
    המשך הקריאה בהתיחסות הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום, טיפול באלימות ילדים

יניב רוזן
    26/06/2010

הזרם הקוגניטיבי מתיימר, גם, לשנות את תפיסת עולמו (מערכת אמונות), ותפוסי חשיבתו של הילד. לדוגמא: "כוח הוא אמצעי לקבל הערכה חברתית". כוח הוא אמצעי מצוין לזכות בהטבות". "כבוד עצמי הוא ערך עליון, שצריך להגן עליו בכל הזדמנות". תפוסי חשיבה אלו הם הרסניים ומייצרים בעיות התנהגות רבות.
    אז מדוע הטיפול הקוגניטיבי – התנהגותי בלבד אינו מספיק, והוספתי את המילה מורחב?
    כפי שכבר אמרתי מורכבותה של התופעה מצריכה מטפל בעל יכולות רבות ומגוונות. כדי שהטיפול יצליח ויגרום לשינוי קרדינאלי, כפי שעשו ילדים רבים בטיפוליי, קיים צורך לעבוד עם הילד על רבדים נוספים שהינם קריטיים להצלחת הטיפול. את אלו אציין ללא הרחבה:
    על הילד לעבור תהליכי העצמה, גילוי וחקירה עצמית (זיהוי ליבת האיכות). רכישת מיומנויות של איפוק והבלגה, שליטה עצמית, עבודה מקצועית וממוקדת על אינטליגנציה רגשית, ושיפור מיומנויות חברתיות (כישורים חברתיים).
    מירי, כולי תקווה שתשובה זו תהיה לך לעזר ותסייע לך לשים קץ לבעיית האלימות שבגינה פנית בשאלה זו. חשוב להבין כי בעיית אלימות עשויה להתפתח ולהתעצם עד כדי פגיעה אנושה ברבדים רבים בחייו של הילד. ילדים אלימים מפחדים מעצמם! ההרגשה בזריעת הרס ופגיעה באחרים הינה איומה. ילדים אלו תמיד פונים לעזרה, אלא שרבים לא יודעים להעניק את העזרה הרצויה. מהר מכפי שנדמה ילדים אלו מאבדים את האמון בעצמם, ומיד לאחר מכן, גם, בחברה כולה.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכה בתנועת נוער
    נועה
    24/06/2010

אני מדריכה בתנועת נוער בכיתה י"א ואני מדריכה ילדים בחטיבה ויש לי בקבוצה כמה ילדים שתמיד באים והורסים לכולם. הם מאיימים מקללים. צועקים עלי ועל שאר הילדים. ואי אפשר למנוע מהם לבוא. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מדריכה בתנועת נוער

הוספת תגובה

• הערכות מחודשת

יניב רוזן
    25/06/2010

שלום נועה,
    אני בהחלט מבין לליבך, וחושב שהחלטתך לפנות לקבלת ייעוץ הינה נכונה, ומשקפת יותר מכל את חשיבות הדברים עבורך. עוד בטרם אפרוש את דבריי אני מברך על פועלך החברתי החשוב כל -כך, ומחזק את ידייך.
    הביטי, לצערי כיום לא ניתן לקיים שום מסגרת חינוכית- חברתית ללא אמצעי הרתעה וענישה. זו בהחלט תעודת עניות עבור החברה הישראלית, אבל זו עובדה. מאידך גיסא, אתם תנועת נוער, ולכן אינכם ערוכים למצבים שכאלה. אני גם יודע ומבין שאינכם מעוניינים בתגובה שכזו. אלא שהמציאות כופה עליכם תגובה שכזו. אני מציע שתתכנסו אתם המדריכים יחד עם ההנהגה הבכירה ותגבשו דרכי פעולה. תבקשי מחברים אלו להצטרף אלייך בפעילות הבאה. כאשר יגיעו החברה המפריעים תכנסו אותם ותודיעו להם שאם הם לא חדלים מהתנהגותם הבלתי הולמת, אין לכם שום ברירה מלבד לפנות למשטרה ולדווח עם התנהגותם. אני מציע שתפנו למשטרה, או לשיטור מקומי, עוד קודם, ותיידעו אותם על העתיד לבוא. אתם גם יכולים לבקש מנציג אכפתי להצטרף אליכם לאותה פעילות. אתם גם יכולים לבקש ממפקד משטרה לכתוב לכם מכתב שבו הוא מזהיר את אותם חברה לבל ימשיכו. חשוב שתאמרו לאותם נערים כי אתם יודעים היכן הם גרים. אני מניח שבמידה ואותם חברה משועממים יראו שאתם רציניים, הם יחדלו מהתנהגותם- שכן הם רק משועממים.
    לסיום, אתם גם יכולים לקיים שיחה רצינית עם אותם חברי, ולנסות לרתום אותם לפעילות מסוימת, או לתת להם אחריות כזו או אחרת. ספק אם זה יעבוד.... אבל שווה לנסות. חשוב שתביני כי אם תעבדו יחדיו בצורה מסודרת תשיגו את מטרתכם.
    מקווה שעזרתי. את מוזמנת לספר לי על ההתפתחויות. חזק ואמץ!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שהעצה המוצעת ממש מסוכנת!

ללא שם
    26/06/2010

למה שלא להציע להם להצטרף לקבוצה או להקים עבורם קבוצה נוספת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טועה ומטעה

יניב רוזן
    26/06/2010

שלום,
    חבל שלא קראת את התגובה שלי עד סופה, מפני שאם היית עושה כך
    היית מגלה שבהחלט הצעתי לנסות ולרתום את הנערים הבעיתיים לטובת
    הפעילות השותפת, ואף לנסות ולתת להם תפקידי מפתח המצריכים אחריות,
    וכל זאת על מנת לנסות לספק הזדמנות אמיתית (כפי שתמיד אני מנחה לעשות!).
    ולמרות זאת, לא ייתכן שנערים אלו ינצלו עד תום את פגיעותה של המסגרת ההתנדבותית
    המצוינת, ויאימו להחריבה עד תום. חישבי על המדריכה המצוינת שעמלה להכין
    פעילות ומתאמצת כל- כך.
    המסר שצריך לעבור הוא חד - משמעי ושאינו מתפשר לשתי פנים. זו זכותם
    המלאה של הילדים האחרים, ושל המדריכה הנהדרת לקיים מפגשים חברתיים,
    ואפילו, גם, להינות. אין מקום וסבלנות יתרה להתנהגות אלימה ובריונית שכזו.
    הנערים המפריעים צריכים לדעת את זה, וגם את צריכה לדעת את זה.
    אני יכול לתאר לעצמי שבעיניך ההתנהגות הביריונית הינה רק מעשי שובבות,
    מעשי קונדס, טיפשות הנעורים. ולכן צריך לגלות סבלנות ואיפוק עד שחמת זעם תעבור.
    האומנם?
    עוד חשוב להבין כי גם אם המשטרה תתערב (ואני בספק, לצערי) האם את חושבת
    שיפתח תיק פלילי לנערים המפריעים? ובכן, ברור שלא! הם רק יוזהרו.
    אנו שואפים לסביב נקיה מאלימות ולנערים עם כבוד הדדי. מרגיזה עוד יותר היא הפגיעה בילדים
    אחרים. כבוד האדם וחרותו הוא מאבני היסוד של הדמוקרטיה. זכות שהפכה להפקר. תופעת הביריונות מאיימת להשמיד כל חלקה טובה בחברה הישראלית.
    לא עוד בריונות, ולא עוד מדיניות ספיגה.
    סוף דבר!
    כולי תקווה שקריאת תגובה זו תשנה, ולו רק במעט את גישתך לבריונות ואלימות ילדים ונוער.
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירואין
    אנונימית
    27/05/2010

אני בת 15 וחצי ויש לי חברה קטנה ממני בחצי שנה שמספרת שמכורה להירואין ולסמים קלים אחרים.
    ראיתי שהיא מסניפה דבק מגע ועוד כל מיני דברים.
    בית ספר מודע לבעיות שלה ואני לא יודעת אם הם מתייחסים לזה מספיק, בזמן האחרון אמא שלה גילתה על זה ושלחה אותה למרכז גמילה והיא אומרת שזה לא עוזר (למרות שהיא רק התחילה ללכת).
    אני מאוד דואגת לה, שמתי לב שהיא נורא מתגרדת בכל הגוף ויש לה אלרגיות כאלה על הפנים.
    אני כבר לא יודעת מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה אם אני יכולה בכלל.
    היא לא כלכך רוצה להיגמל מההירואין.
    איך אפשר לשכנע אותה להיגמל מזה?
    יש לי בכלל דרך לעזור לה בתור חברה?
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הירואין

הוספת תגובה

• טיפול בהרואין

ד''ר ויטלי טבלב
    01/06/2010

שלום,
    ראשית, אין כזה דבר סמים קליןם או קשים - כולם סמים וכולם משפיעים לרעה. חוץ מזה הדבר היחיד שיש לך לעשות זה להתרחק ולהבהיר לחברה שלך שאת לא בעניינים ולא רוצה גם להיות מעורבת בסמים. אם החברה הזו היא באמת חברה שלך היא לא תרצה למשוך אותך לסמים. אבל תמיד יש סכנה להשאב לתוכם. תשמרי על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שומרת על עצמי

אנונימית
    05/06/2010

עד עכשיו סיפרתי להורים שלי, סיפרתי ליועצת בית הספר והיא אומרת שזה בטיפול, אבל אני לא רואה שום התקדמות בחודש האחרון, יש רק הדרדרות.
    לפי מה שהבנתי היועצת חושבת שהיא משקרת בשביל לקבל תשומת לב אבל אני לא חושבת שהיא משקרת.
    רציתי רק לדעת אם יש דרך טובה להשפיע עליה שתנסה אפילו לרצות להפסיק או איזשהי דרך לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוזרים

ד''ר ויטלי טבלב
    09/06/2010

הבעיה שבתחום זה אין איזה תעלול קסם שיעזור לה. בסופו של דבר היא תצטרך להחליט מה היא עושה עם השימוש שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית יקרה- חברתך בסכנת חיים

אבי יקיר
    14/07/2010

הסנפת הרואין עלולה להביא אותה במהירות לאשפוזים בבתי חולים ועד לפגיעות מוחיות וגופניות קשות ביותר.
    הסנפת דבק מגע עלולה לגרום לפגיעה ת מוחית קשה ובלתי הפיכה.
    את בעצמך לא יכולה לעזור לה ישירות,את יכולה להתקשר ליחידת אל סם הקרובה או ליחידת הנוער ברווחה (בעיריה).
    חברתך הינה קטינה ולכן כל טיפול יצטרך לערב את הוריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורבן לאלימות
    אורית
    23/05/2010

שלום , בני הותקף על ידי מספר רב של בני נוער.
    רציתי לדעת במידה ויתלונן במשטרה האם הם יענשו באיזו שהיא צורה ? או שחבל על הזמן.
    יש הרגשה של חוסר אונים שאין בדיוק עונש הולם אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה
    קורבן לאלימות

הוספת תגובה

• קורבן לאלימות

ד''ר ויטלי טבלב
    23/05/2010

בכל מקרה צריך לגשת למשטרה ולדווח על האירוע. כדאי גם לפנות לגורמים נוספים כמו אגף רווחה, שיטור קהילתי. לא משאירים כאלה דברים ללא טיפול וזה תלוי ביכולתכם לעמוד על שלכם ולדרוש שיעשו טיפול כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גז מציתים
    אורן
    18/05/2010

שאפתי גז מציתים כאשר לא ידעתי שזה מסוכן ... אני לא אעשה זאת שוב יותר לעולם אבל עכשיו אני קורא שיש לזה השפעות מאוד רעות וזה הורג תאי מוח ..
    האם אני זקוק ללכת לפסיכולג / פסיכאטר בגלל זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    גז מציתים

הוספת תגובה

• גז מציתים

ד''ר ויטלי טבלב
    23/05/2010

סביר להניח שאם אתה מרגיש טוב ומתפקד כמו כולם באופן נורמטיבי אז לא צריך שום בדיקה פסיכולוגית/פסיכיאטרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי בפורום שדיברו על סדנא נגד אלי
    שינשין
    13/05/2010

היי, באחד מ"הטיולים" שלי בפורום, ראיתי כי נכתב משהו על סדנא שמתקיימת בבתי ספר, סדנא שהנושא שלה אלימות בין ילדים/בני נוער. נכתב כי הסדנא נעשית בשיתוף צוות בית הספר, הורים וילדים. האם מישהו יודע משהו על זה? מאוד אשמח לקבל פרטים.

הוספת תגובה

• סדנה נגד אלימות

ד''ר ויטלי טבלב
    23/05/2010

שלום,
    סדנאות כאלו מועברותעל ידי צוות מרכז ייעוץ וטיפול מצפן כמו גם על ידי מסגרות אחרות. ניתן לפנות למרכז מצפן (אפשר למצוא אותם באינטרנט) ולהתעניין.
    בעקרון, תוכניות הללו הכוללות בתוכן תרגילים לעיבוד כעסים והתמודדות עם אלימות, הקנית כלים לתקשורת בין-אישית וכול'. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות
    מיטל
    11/05/2010

אני כרגע בכיתה ח' ולפני כמה ימים איזו ילדה מ-ט' פתאום התחילה איתי מכות. ואני קצת מםחדת שהיא תעשה את זה שוב.ץ היא לא מכירה אותי או משהו אבל אני לומדת בבית ספר של ערסים ופרחות ורוב הזמן אני פחות או יותר מפחדת. אני לא יודעת מה לעשות. אני מתביישת לספר לחברות ולא רוצה שההורים ידאגו והמורה לא תעשה כלוםץ מה אתה חושב שכדאי לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מכות

הוספת תגובה

• כדאי לדבר על כך עם הורים ומורות

ד''ר ויטלי טבלב
    11/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפיסות ילדים ובני נוער לגבי אלימות
    עדילי
    09/05/2010

שלום רב,
    שמי עדילי ואני סטודנטית לע.סוציאלית
    אני מחפשת מקורות לגבי תפיסות ילדים ובני נוער לגבי אלימות
    בעיקר בדגש התפתחותי, אבל לא רק

האם יש לך/ם מידע על כותבים ראשיים בנושא?
    מאגרי מידע?
    מגזינים מדעיים מומלצים?

המון תודה ושבוע מקסים
    עדילי

הוספת תגובה

• מקורות מדעיים

ד''ר ויטלי טבלב
    11/05/2010

את יכולה לפנות לכאן:
    www.pubmed.com
    זה אתר לכל מה שמתפרסם בנושאי רפואה ופסיכולוגיה ואת יכולה להקיש מילות מפתח ולחפש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמידי מין
    רעות
    06/05/2010

שמעתי על תופעה של צמידי מין בברזיל ובארה"ב וזה מאד מפחיד אותי. מדובר בתופעה שבה נערות מבצעות טובות מיניות לבחורים תמורת צמידים, כל פעם לפי צבע אחר. בתי בת 14 מכחישה שהיא מכירה את הענין בארץ. האם הענין הגיע גם לארץ? איך אפשר לדעת?

לקביעת תור
    סגירה
    צמידי מין

הוספת תגובה

• צמידי מין

ד''ר ויטלי טבלב
    11/05/2010

שלום, לא שמעתי על התופעה בכלל ובארץ בפרט. אבל, ברוך השם, אני יודע שאת הדברים האלו ניתן לעשות בכל מני צורות ולאו דווקא תמורת צמיד, מה שאכן קורה בארץ. אני חושב שהפטרון הטוב ביותר זה לא לתחקר את בתך האם היא עשתה את זה או מכירה את זה, אלא לנסות לדבר איתה על למה זה לא טוב לקיים יחסי מין תמורת משהו. איך מנהלים שיחות כאלה? אפשר לפנות לאיש מקצוע ולקבל הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות בחיות
    נטע
    03/05/2010

שמעתי על תופעה של זריקת גורי חתולים למדורות. רציתי לדעת האם זה נפוץ ומה אפשר לעשות? ואיך אפשר להדריך להבא את הילדים בל"ג בעומר כדי שידעו מה לעשות אם הם רואים מישהו מתעלל בחיה? אנחנו בית שאוהבים ומגדלים חיות ואני מפחדת שאם הילדים שלי יפגשו ילדים שמתעללים בחיות הם לא יוכלו להתמודד עם זה.

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות בחיות

הוספת תגובה

• התעללות בבעלי חיים

ד''ר ויטלי טבלב
    04/05/2010

שלום,
    לצערנו התופעה קיימת ומה מומלץ זה לגדל את ילדנו באמפטיה כלפי האחר ובעלי חיים בפרט. אני חושב שעם ילדכם גודלים בבית שאוהב בעלי חיים ומסבירים להם ומדברים איתם, אז יש סיכוי טוב שהם ימנעו מלעשות דברים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפצים
    גלית
    27/04/2010

בשכונה שלי יש מלא ילדים ערסים מגעילים. בזמן האחרון שמתי לב שהם מצאו תחביב חדש הם מפוצצים נפצים,ליד מכוניות חונות,בחניה. זה נראה לי ממש מפחיד. אני רוצה לדעת האם יש איזה גורם מקצועי אליו אני יכולה לפנות?
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    נפצים

הוספת תגובה

• גורם מקצועי

ד''ר ויטלי טבלב
    28/04/2010

שלום גלית,
    בעיקרון את יכולה לפנות או למשטרה או לעירייה (מחלקת בטחון או מחלקת רווחה) ולומר שהתנהגות זו של הנערים בשכונה שלך מטילה עליך אימה ואת מבקשת התערבות ועזרה של הרשויות.
    בברכה,
    ויטלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מביכה
    מירה
    22/04/2010

לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהו מהשכבה שלי. קצת התנשקנו והתמזמזנו ולא יותר מזה. פתאוםפ לפני כמה ימים בזמן שהוא שכב על המיטה לידי, הוא הוציא את המה שמו שלו והתחיל לאונן. הוא לא שאל אותי אם זה בסדר או משהו ואני ממש לא הרגשתי בנוח זה היה ממש מגעיל. אני לא ילדה קטנה אני בת 18 בי"ב אבל עדיין זה הרגיש כאילו הוא הכריח אותי להיות שם בזה שהוא לא שאל ואני לא הרגשתי בנוח פתאום פשוט לברוח מהחדר שלו. אני מרגישה שקצת אנסו אותי כי ממש הרגשתי אסיר באותו הרגע. מה עלי לעשות? אני מתחמקת ממנו מאז

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מביכה

הוספת תגובה

• מה עושים עם זה

ד''ר ויטלי טבלב
    25/04/2010

נראה שהבחור לא ממש התחשב בך ודאג רק לעצמו אם הוא לא טרח לשאול אותך איך את מרגישה. ככל הנרא הוא חשב שיחסים שלכם כבר הגיעו לרמה כזו של אינטימיות. את מצדך לא מרגישה כך. לדעתי, כדאי לזרוק את בחור אבל לפני כן אולי להבהיר לו מה הרגשת ומדוע את לא רוצה להמשיך איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה