מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתלמיד מודאג07/12/2008
שלום רב, האם קיים חוק במדינת ישראל לפיו אם שני תלמידים הולכים מכות אחד עם השני, חייבים להודיע על כך להוריהם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתלמיד מודאג שלום
ד''ר זאב וינשטוק10/12/2008שלום
למחויבות של מי אתה מתכוון. של עוברים ושבים, תלמידים אחרים או של מורים. בכל מקרה ההגיון מחייב כי כשמדובר בנושאי תפקידי בעלי אחריות לשלום וביטחון הילדים אז חלה עליהם חוות דיווח. צריך לחשוב על אלימות בין תלמידים כהתנהגות פלילית ואז התשובה ברירה.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית03/12/2008
הילד שלי בן 6 והוא נכנס לאתרים של משחקי אלימות (בד"כ כשאני לא נמצאת לידו). האם יש דרך למנוע את כניסתו לאתרים אלו? כמו כן, הוא מוריד משחקי אלימות מזעזעים. מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דלית
ד''ר זאב וינשטוק04/12/2008לדלית שלום
אני לא איש מחשבים אך ידוע לי כי יש דרך לחסום את כניסת ילדך לאתרים כאלו. תתיעצי עם איש מחשבים. מה שאת עוד את יכולה לעשות הוא למקם את המחשב של בנך במקום מרכזי בבית שבו את שוהה בדרך כלל כך שהפיקוח שלך על האתרים אליהם הוא נכנס תהיה גדולה יותר. בכל מקרה, את צריכה לדבר איתו ולהסביר לו מדוע משחקים כאלו אינם מקובלים עליך. לצד איסורים את גם צריכה להציג לו אלטרנטיבות מעניינות. מה דעתך לדוגמא על אתרים חברתיים כמו מועדון פינגווין (אתר באנגלית). אם יש לך את הזמן והחשק תצטרפי אליו ותשחקי איתו באתרים הללו...שניכם עשויים להפיק מכך הנאה וסיפוק.
בכל מקרה תזכרי כי היכולת שלך לשלוט במעשיו מוגבלת והיא תלך ותקטן ככל שהוא יגדל.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוייחזי30/11/2008
לא יודע אם זה הפורום המתאים: כבר הרבה זמן אני מסתובב עם משהו בבטן, אולי בראש. זה מן סוג של ריק מציק, אין לי כל כך מצב רוח וגם אין לי חשק לעשות כלום, מן חוסר איכפתיות לסביבה . אמא שלי מציקה לי בכל מיני שאלות שאין לי עליהן תשובות. אני רוצה שיניחו לי, לא רוצה כלום מאף אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחשת ריק
ד''ר גיא אנוש01/12/2008שלום חזי,
הפורום הזה עוסק באלימות בני נוער, אז אם תחושת הריק שאתה מתאר יכולה להיות קשורה בחוויה של אלימות , אכן אתה בפורום המתאים. אם לא, אז אולי פורום העוסק בבעיות וקשיים כלליים של בני נוער יתאים לך יותר.
אם כך, נסה לפנות בפורום בני הנוער של BeOK:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=266
ואם אכן הדבר קשור בחוויה של אלימות או קורבנות, אתה מוזמן לשתף אותנו.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי26/11/2008
אלימות מילולית, נחשבת אלימות לכל דבר? התעללות? ומה אם הקללות מגיע מהורה, רק כשהוא מתעצבן, ובאשמתי? ולא נורא, מילים כמו "חראית" ו"טינופת", נחשב אלימות מילולית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרי
ד''ר גיא אנוש01/12/2008שלום מרי
פגיעות מילוליות הן פגיעות. הן מעליבות, משפילות, פוגעות בתחושת הערך העצמי, ומעודדות הסלמה של קונפליקטים. לכן, הן בהחלט נחשבות לאלימות, או לכל הפחות להתעללות מילולית. תפקידו של אב הנו לחנך ולתמוך בילדיו. אם צריך, גם לנזוף בהם ולתקן את טעויותיהם, אך באופן שישמור על תחושת הכבוד העצמי שלהם, שיוכל לכוונם להיות אנשים טובים יותר ומאושרים יותר בחיהם. החשיפה המתמדת לביקורת והשפלה רק עלולה להביא לעמדה של ביקורת עצמית מתמדת (ולא מוצדקת) תעוב עצמי ומרירות כלפי כל העולם. אין לכך הצדקה.
לכן, אם אביך מתנהג באופן משפיל כלפייך, זכרי שכנראה גם אותו השפילו בילדותו, אך הבעייה היא בעצם שלו, ולא שלך, ובמקום להפגע ממנו, נסי לא להיות לדומה לו, ולהאחז בשמחת החיים הטבעית שלך - ותמיד תמיד תזכרי ש זו לא אשמתך!
כל טוב, ואנא, אם האלימות חוקרגת מהמילולי לפיזי, אנא שתפי אותנו וביחד נחשוב כיצד להתמודד עם זה.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני19/11/2008
שלום, יש לי חבר בכיתה שהוא לומד כבר שנים רבות קרטה. לאחרונה הוא כל הזמן בועט בי ונותן אגרופים כאילו שאני שק חבטות שלו. אמרתי לו די, אבל הוא צוחק מזה. מה עלי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר גיא אנוש24/11/2008דני, במקרים כאלה, אתה צריך להתלונן למורה או למנהל/ת כיון שזה תפקידם להגן עליך. לא ציינת את גילך או גיל הילד האחר, וחבל.
בכל מקרה, אם בית הספר לא עוזר, אתה יכול בהחלט לפנות למשטרה ולהתלונן על אלימות כנגדך. מעבר לכך, אם לחבר שלך יש חגורה שחורה, ככל שידוע לי, הרי ששימוש באגרופים או בעיטות מצד מי שלמד אמנות מלחמה, נחשבים לשימוש בנשק על פי חוק - ואתה יכול גם להגיש תלונה גם על כך.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לומד קארטה
לא חשוב16/12/2008אני לומד קארטה כבר הרבה שנים, אסור להשתמש בזה כדי לפגוע, תגיד לו שהוא לא יודע קארטה. הוא לא חגורה שחורה, תהיה בטוח בזה, מנסיון שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור16/11/2008
אני חיב עזרה. אבא ואמא שלי הרבה פעמים נותנים לי מכות ואני נורא מפחד והרבה פעמים גם אח שלי הגדול הוא קורא לי קטן ונותן לי מכות רצח תמיד נותנים לי עונשים ומרביצים לי חזק בפעם הקודמת שהרביצו לי זה היה לא מזמן לפני שעה או פחות. אני בן 10 ובכיתה ד ואני גר בכפר יונה בשרון. אני חולם ליהיות שחקן כדורסל ואח שלי תמיד מציק לי ולועג לי ואז נותנים לי עונש+מכות רצח וככה זה כל הזמן. תמיד שאני בא אל חבר אמא שלו שואלת למה יש לי הרבה שריטות ופצעים חזקים אז אני לא עונה וזה מאבא ואמא ואח שלי הגדול שהיום שהגעתי מביה"ס הוא הרביץ לי מכות חזקות וירד לי דם מכל האף והיה מלא פצעים אני חיב עזרה דחוף!!!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר גיא אנוש16/11/2008אור שלום,
אתה מתאר מצב נורא. המשפחה שלך מתעללת בך , ולפי התיאור גם אביך ואמך ואפילו אחיך שותפים להתעללות. רצוי מאד שתקבל עזרה, ודחוף!
הדרך הפשוטה להשיג עזרה זה לפנות אל המורה שלך בבית הספר ובקש ממנה עזרה, והיא תפנה אותך לעובד/ת סוצאילי/ת המתמחה במקרים כאלה ובעזרה למשפחות המתעללות.
או - אתה יכול להתקשר לקו חרום המתמחה בעזרה לילדים במצוקה:
1-800-220-000 והם גם יעזרו לך, וגם ידעו למי לפנות.
אתה גם יכול להתקשר ישירות ללשכת הרווחה בכפר יונה, ושם יהיו עובדים סוציאלים שידעו איך לעזור:
09-8971154
אתה גם יכול לפנות ישירות אלי באמצעות האימיל הפרטי ואנסה לקשר אותך למי שצריך.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח ואחות שלא מפסיקים לריבאחת09/11/2008
יש לי שני ילדים בתחילת גיל ההתבגרות בבית (הבן 13 והבת 12) וזה ממש גהנום אתם לפעמים. אין יום שבו הם לא רבים, מילולית לרוב ולפעמים גם פיזית. הקללות נוראיות, הירידות מלאות ארס ושנאה, ואני לא יכולה להפריד כשזה מגיע להרמת ידיים. אני אם חד הורית ואין אבא (הוא לא מתעניין במה שקורה איתם יותר מדי) שיחנך ויפגין יד קשה כשצריך. קשה לי להשתלט עליהם ומטרידה אותי המחשבה שהם ממש שונאים אחד את השני. כמה משפחה כבר נשארה לנו? איך ניתן לפתור והאם יש ייעוץ חינם אפישו (אני גרה בבני ברק). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות אחים
ד''ר גיא אנוש16/11/2008שלום לך
את מתארת מריבות קשות בין ילדייך, מעבר למריבות רגילות בין אחים (תופעה נפוצה), ואובדן מוחלט של הסמכות ההורית שלך. במצב כזה קיצוני, כדאי באמת לפנות לעזרה מקצועית. ניתן לפנות ליעוץ הורי וטפול משפחתי באמצעות פניה פרטית, או דרך מספר גופים ציבוריים, כולל השרות הפסיכולוגי , תחנות לטיפול משפחתי בבני ברק או בסביבה (רמת גן או פתח תקווה למשל), ואולי אף דרך השרות הפסיכולוגי של העיריה.
בהצלחה.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה02/11/2008
אבי היה מכה אותי בילדותי בכל פעם שעשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו. כיום אני בת 40 והוא בן 70. והוא זקוק לי לעזרה בכל מיני דברים. מה שהוא עשה לי בילדותי, הרס לי את החיים ואת האישיות. כיום אני מטופלת בכדורים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא: האם לסלוח לו ולעזור לו כעת כשהוא זקוק לי? הלב שלי לא רוצה, אבל המחשבה אומרת שחייב. תודה רבה על כל עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
ד''ר גיא אנוש05/11/2008סימה שלום,
ראשית, אציין שזהו פורום העוסק באלימות נוער, השאלה שלך מתאימה אולי לפורום לאלימות במשפחה אשר אני מנהל במסגרת BEOK.
הדילמה שאת מעלה היא דילמה קשה. הדילמה היא בין מה שאת מרגישה לבין מה שהחינוך שלך אומר לך שאת צריכה לעשות. בסיכומו של דבר, רק את יכולה לענות עליה.
עם זאת, ברמה האישית (ובעצם גם העקרונית) אני מתנגד לעקרון המוסרי של הפניית הלחי השניה למי שפגע בך. אם את מרגישה שאביך פגע בך כל חייך - אני לא מוצא כל סיבה שתתני לו את ההתחשבות שכנראה לא נתן לך מעולם.
אני יודע שיתכן שהתשובה שלי מקוממת חלק מן הקוראים, כיון שהמסר הנפוץ בחברתנו הוא מסר של סליחה ורחמים על המסכנים, אך אם אמנם כפי שכתבת אביך התעלל בך פיזית ונפשית ו"הרס לך את החיים והאישיות" - הרי שעליו לקבל ולהשלים עם מה שיצר במו ידיו - בת שכועסת ומתעבת אותו. המסכנות שלו היום היא בדיוק תוצר של מה שעשה במהלך חייו.
אני לא אומר שאת צריכה לעשות משהו אקטיבי כדי לפגוע בו חס וחלילה - אך אין הצדקה מוסרית להחזיר טובה תחת רעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורא30/10/2008
אני נשואה 13 שנה יש לי 3 ילדים. לפני שבועיים בעלי היה "שיכור" ורבנו ביחד ובסוף נתן לי מכות בפנים פעם ראשונה מאז שהתחתנו לבעלי אין עבר פלילי. פייסנו את המריבה וחזרנו "לשגרה" . לאחר 3 ימים נודע המקרה למשפחתי ולחצו עליי להתלונן על בעלי. האח שלי צלם את סימני המכות ומסר התמונות למשטרה. דבר זה גרם "להחמרת" מצב בעלי. למרות שהיגשתי בקשה לביטול התלונה אבל המשטרה הגישה כתב אישום ובית המשפט נתן מעצר בית לתקופה של 4 חודשים. ברצוני לברר אני ובעלי מעוניינים לחזור אחד לשני ולא רוצה שירחיקו אותו מהבית. מה ניתן לעשות ? מרגישה שהמדינה דורשת ממני "להתגרש" מבעלי או שהמדינה " מוסיפה" עוד נטל ליחסים בין בני הזוג. אני זקוקה לעזרתכם בהקדם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נורא
ד''ר זאב וינשטוק04/11/2008נורא שלום
משפחתך התלוננה במשטרה כי היא אוהבת ודואגת לך. הרשויות פעלו נגד בעלך כי הוא עבר על החוק. גברים לא יכולים להכות את נשותיהם גם אם הם שיכורים וגם אם זה אירוע חד פעמי.
המדינה לא דורשת ממך כלום. היא דורשת מבעלך לא להכות. את יכולה לעשות כל בחירה שתירצי: להישאר או לעזוב. המדינה גם לא מוסיפה שום נטל אלא פותחת בפני הזוגיות שלך אפשרויות חדשות. מה שאני מציע לך בשלב זה זה לא להטיל אשמה על המשפחה שהתלוננה או המדינה שתובעת אלא לקחת אחריות ולבחון מחדש את הזוגיות שלכם. למטרה זו טוב תעשו אם תפנו לטיפול זוגי. אחת האפשרויות היא להעזר בתחנות לאלימות במשפחה או בשירותי הרווחה. זה יכול להיות בחינם או כמעט חינם. טיפול כזה עשוי גם לעמוד לזכותו של בן זוגך בבית המשפט.
בהצלחה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת26/10/2008
יש לי חברה שגרה במשפחה עשירה ומאוד מכובדת איפה שאנחנו גרות... לפני שבועיים הייתי אצלה בבית וראיתי את אבא שלה מכה את אחייה הגדול מאיתנו בשנה (אני בת 14 וחצי=כיתה ט')... מאז אני מתחמקת מלבוא אלייה ועכשיו מצאתי הסברים לכל הסימנים שיש לה בגוף... אני מפחדת לבוא אלייה אבל אני גם רוצה להיות שם בשבילה... ואני לא יודעת מה לעשות?!?!??! פה אתם נכנסים לתמונה... מה אתם מציעים לי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד''ר זאב וינשטוק04/11/2008לאיילת שלום
חינוך באמצעים אלימים הוא דבר נפוץ ביותר גם אצל משפחות עניות וגם אצל משפחות עשירות. במשך השנים האחרונות יותר ויותר מומחים טוענים כי פגיעה של הורים בילדיהם היא שיטת חינוך פסולה. אבל, חשוב להדגיש, לא כולם חושבים ככה. בכל מקרה.
את מתארת אלימות פיזית קשה. במקרים כאלו . במקרים של אלימות פיזית קשה (כזו שיכולה לגרום לפציעות)הדעות לא חלוקות. למרות שניראה כי את חכמה ורגישה, את צעירה מדי בכדי להתמודד עם העניין.העבירי את הטיפול בנושא ליועצת בית הספר היא תדע איך להתמודד עם העניין.
תודה על הפנייה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכהן19/10/2008
שלום, יש ילד בבית ספר שכל פעם שהוא רואה אותי הוא נותן לי סטירות וצוחק עלי. אני כל הזמן מוטרד ממנו ואני לא יכול להנות בבית סםר בגללו. אני לא יודע מה לעשות, ואני לא רוצה להלשין. אפשר לקבל הצעות מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לא רוצה להלשין"
ד''ר גיא אנוש19/10/2008שלום כהן,
אתה מתאר מצב בלתי נסבל - ישנו ילד בבית הספר שבאופן קבוע מתעלל בך - אתה אומר שאתה מוטרד ממנו - אבל זו התעללות - סטירות לחי, השפלות - לקרא לזה הטרדה זו מכבסת מילים, המעטה בחומרת הענין.
אתה כותב שאתה רוצה שזה יפסק (מן הסתם) אך לא רוצה להלשין. זוהי המלכודת שהילד הזה וילדים אחרים כמוהו יצרו בשביל - תסלח לי על הביטוי - פריירים כמוך. הם פושעים, להתעלל ככה בילד אחר זהו פשע. אבל, כדי ששהמשטרה המקומית (המורים) לא תטפל בהם הם יוצרים אמונה בלב הילדים האחרים שלדווח עליהם זו "הלשנה" ואיך שהוא, יוצרים את הרושם שלהלשין זה גרוע מאשר להיות מתעלל.
ובכן, הרי החדשות - להתעלל זוהי אלימות ופשע, להלשין זוהי הגנה עצמית מותרת וחוקית!!!
מי שמתעלל צריך לדעת לפחד מכך שילשינו עליו. זהו הכח שיש בידי אלו שסופגים התעללות - לגייס לעזרתם את כוחות הטוב - המורים - כדי שיטפלו במתעללים.
אל תיתן לעצמך ליפול במלכודת המוסרית הזו - אם תלשין - אתה בסדר גמור - אתה מגן על עצמך מפני פושע. מי שלא בסדר זה הפושע המתעלל!
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתמר15/10/2008
שלום רב, אני בן 13 וההורים שלי רבים בערך פעם בשבועיים עם קללות וכל מיני. האם פעם בשבועיים זה נחשב סביר? מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להפסיק לריב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין הורים
ד''ר גיא אנוש15/10/2008איתמר שלום,
מריבות עם קללות בין ההורים זה לא דבר סביר, גם לא פעם בשבועיים או בתדירות נמוכה יותר. זה מעיד על מערכת יחסים לקויה ובעיתית בין ההורים.
לגבי השאלה מה אתה יכול לעשות, זו שאלה קשה יותר - אתה רק הבן שלהם ולא עליך לקחת אחריות על מה שקורה בינהם, אף שאין לי ספק שהמריבות הללו הן בלתי נסבלות מבחינתך ומטילות עליך עול נפשי משמעותי.
מה שאתה יכול לעשות (אולי )- בתקווה שזה יעזור, זה לבקש מהם לא לנהל את המריבות שלהם בנוכחותך. פשוט לאמר להם, "תראו זה בלתי נסבל לשמוע אותכם רבים, זה פוגע בי, קורע אותי מבפנים, אז אם אתם לא יכולים בלי זה - לפחות על תעשו את זה כשאני בטווח שמיעה". אם הם ממשיכים - מצא לך מקום ללכת אליו , מקום בו לא תצטרך לשמוע אותם - לחדר עם מוזיקה, לחברים, לקרובי משפחה.
אם אפשר - נסה לשכנע אותם לפנות לטיפול זוגי וליייעוץ לשיפור התקשורת הזוגית - למען ילדיהם אם לא למען עצמם.
בהצלחה לך, אני יודע שלא קל לחוות זאת.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהספיר12/10/2008
היי, אני בת 13 והילדים אצלי בשכונה החלו לעשות קרבות אחד נגד השני. האם נפגשים כל ערב בשכונה ומארגנים קרבות בינם לבין עצמם, סתם כדי לגלות "מי יותר חזק". לפני כמה ימים צעקתי עליהם ואמרתי שזה משחק מגעיל ושהם מגעילים, אבל זה לא עזר. איך אפשר לגרום להם להפסיק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ספיר
ד''ר זאב וינשטוק15/10/2008ספיר שלום
קרבות בין ילדים בכדי להראות מי יותר חזק הם תופעה מאד נפוצה. אבל, לפעמים הקרבות הללו מסתימים באסון. הניסיון שלך לפנות לילדים ולדרוש מהם להפסיק לערוך קרבות לא עזרה. קרוב לוודאי שהם לא רואים בך, נערה בת 13, גורם סמכותי ומרתיע. אני מציע שתערבי מבוגר בעניין. לדוגמא, מדוע שלא תספרי למורה או ליועצת בית הספר על התופעה ועל הדאגה שלך בהקשר זה. ניראה לי שהתערבות של מבוגרים עשויה להפחית את היקף הבעיה.
תודה על הפניה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשחקים האלה לא כאלה גרועים
איש הקש20/10/2008זה לא חייב להיגמר באסון כל עוד הם בשליטה ומיתון,זה מאד בריא דווקא זה בונה כוח ושרירים ומאד מועיל לדעת להילחם ולקבל ניסיון גם אני שהייתי קטן היינו עושים את זה ואף אחד לא נפגע בצורה רצינית כי היינו זהירים והיינו בשליטה.את בעצמך יכולה גם לנסות להצתרף אליהם במקום לשבת בצד ולזלזל את לא יודעת מה את מפסידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני05/10/2008
שלום רב, אני בן 15 ויש לי שאלה, כל שנה בתקופת החגים, בעת ארוחות החג, ההורים שלי מתחילים להתווכח ולריב. זה מאוד מפריע לי, מבייש אותי ליד האורחים, והורס את החג. ברצוני לדעת מדוע דווקא בחגים זוגות מתחילים לריב. הרי זוהי דווקא תקופה כיפית, לא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני שלום
ד''ר זאב וינשטוק06/10/2008שלום רוני
מה שאתה מתאר אינו יוצא דופן והוא קורה במשפחות רבות וטובות. בתקופת החגים המפגשים המשפחתיים תכופים, ארוכים ובמיוחד לוחצים. דבר זה מגביר את הסיכויים לחיכוכים ומריבות במיוחד בין אנשים שאיכפת להם אחד מהשני. בימי חול אנשים עסוקים מדי בבעיות שוטפות ואין להם את הזמן הדרוש להתחכך ולריב.
מה דעתך, שבהזדמנות בה אתה והוריך לבד, תספר להם מה שאתה חושב ומרגיש על המריבות שלהם בחג. ניראה לי שאם הם ידעו כמה חוסר נוחות המריבות שלהם גורמים לך הם ימתנו אותם במיוחד ליד שולחן החג.
תודה שפנית,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בין אחיםטל25/09/2008
שני בני בני העשרה, החלו לאחרונה לריב יותר, על שטויות (בגדים למשל) וללכת מכות ברמה שזה כבר מסוכן. המילים שלי לא עוזרות, גם לא עונשים, האם להשאיר אותם להסתדר עם עצמם ולפחד מנזקים גופניים או להתערב? איך מפסיקים עם זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר גיא אנוש30/09/2008שלום
את כותבת שבנייך הולכים רבים עד מכות בכל לגבי כל מיני נושאים, וכל נסיונותייך להתערב - במילים ועונשים גם כן - לא עוזרים. לפעמים דווקא התיחסות פרדוקדלית היא שעוזרת - הכרתי אם שהודיעה לבניה כי "מריבה בין אחים היא הכנה לחיים" כשהייתה בדילמה דומה לשלך. ובאמת - מספר המריבות הלך ופחת, אף שלפי תיאורה, במקרה בו נסתה להתערב במריבה מספר חודשים לאחר מכן, הפסיקו אותה השניים והודיעו לה "אל תתערבי, אנחנו מתכוננים לחיים". היום בם בתחילת שנות ה20 לחייהם, שניהם בריאים, אוהבים ותומכים זה בזה, למרות שעדיין ישנם חילוקי דעות וויכוחים (המכות הסתיימו).
אם גם זה לא יעזור, ואת באמת חוששת לנזק גופני שאינו בר ריפוי, אז המצב ממש חמור, וצריך לפנות לעזרה מקצועית בייעוץ אישי-משפחתי.
בהצלחה, ושנה טובה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)