פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים מעיקים
    מירב
    03/02/2013

אני סובלת כבר קרוב לשנה מכאבים בברכיים ואף רופא שהייתי אצלו ואף צילום שעשו לי עד כה לא מצא סיבה או גורם... האמת שאני קצת מתוסכלת מהעניין, ולמרות שאני נוטה שלא ל"בטוח" ברפואה אלטרנטיבית, החלטתי לשקול לפנות לכיוון הזה... חיפשתי קצת מידע באינטרנט וקראתי בנושא והגעתי למרפאה שמציעים טיפול בכאבי ברכיים- הייתי שמחה לשמוע מה דעתכם על הטיפול המוצע בקישור? יש לכם הצעות אחרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים מעיקים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים מעיקים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/02/2013

בהצלחה עם הטיפול האלטרנטיבי, עליך לפנות למומחה בנושא לקבלת מידע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכתף בלתי נסבל
    סקוביבון
    31/01/2013

שלום
    לאמי בת ה 82 יש בעיה בכתף עקב נפילה לפני חצי שנה (אין קרע)ואוסטיוארטרטיטיס ופרק סטרנו קלוויקולרי ימין
    לדבריה הכאבים בלתי נסבלים במיוחד לאחר הקימה בבוקר.
    תנועת הכתף מוגבלת.
    טופלה בפיזיותרפיה ללא הקלה על הכאב. נהפוך הוא.
    לוקחת מידי פעם כדורים ארקוקסיה או saldiar

מה ניתן עוד לעשות? אולי במסגרת מרפאת כאב?
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכתף בלתי נסבל

הוספת תגובה

• כאב בכתף בלתי נסבל - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/02/2013

שלום רב
    עליה לפנות לרופא כאב מומחה לטיפול בהתאם, שיכלול חסמי עצב, טיפול תרופתי, אפשרות של טיפוך בגלי ראדיו ועוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אלון
    31/01/2013

שלום ובוקר טוב,
    אני מבקש להתייעץ להלן השתלשלות הדברים:

1. בתאריך 15.7.11 (ליל שבת) הגעתי להדסה עין כרם,בשל עצם של עוף בגרון,נושם,מתהלך וכו'.
    2. בסביבות השעה 2330 צילמו לי את הגרון ,ראו העצם,ביקשו להוציא את העצם בלאזופגוסקופיה בהרדמה כללית ובחדר ניתוח.
    3. ביום 16.7.11בשעה 10:20 (שבת) הוציאו לי העצם.
    4. התעוררתי הרגשתי טוב,נתנו לי לשתות ג'לי(בשעה 13:00 לערך),ולאחר זמן קצר התחלתי להשתולל(בשעה 16:50), התברר כי בהוצאת העצם או בזמן שהעצם ירדה לקיבה,נגרם חור בוושט ,נראה שלאחר הוצאה לא צילמו את האזור,הג'לי נכנס לחלל הבטן ויצר זיהומים נוראיים עד כדי קשיי נשימה.
    5. באותו היום 16.7.11 בשעה 22:20 הוכנסתי בבהילות לחדר ניתוחים,תפרו את הוושט והכניסו לי מספר נקזים.
    6. מתאריך 17.7.11 ועד 8.8.11 שכבתי בטיפול נמרץ מורדם ומונשם,ביום 27.7.11 בוצע ניתוח נוסף להורדת הזיהום מהריאה הימנית.
    7. בתאריך 8.8.11 ועד 16.8.11 אושפזתי כירוגיה א' ומשם יצאתי הביתה להמשך התאוששות,
    8. בתאריך 19.8.11(כעבור 3 ימים )חזרתי למחלקה,והפעם עם כריש דם ממפסעה ועד כף רגל ימין, שבמכתב השחרור "שכחו" לכתוב לי להמשיך ולקחת מדלל דם....
    בתאריך 4.9.11 עם המשך הכאבים בחזה הגעתי למיון נבדקתי ושוחררתי.
    9. בתאריך 18.3.12 הגעתי לבית החולים עם כאבים איומים,התברר שיש חול/אבנים בכיס המרה,(כתוצאה מהזיהומים הקודמים) הכניסו נקז,. אושפזתי עד תאריך 25.3.12
    10. בתאריך 20.5.12 אושפזתי לכריתת כיס המרה .
    11. כל העת אני בטיפולים בתאריך 2.9.12 אושפזתי שוב בבית החולים והפעם בחשד לדלקת בלבלב.
    12.בנוסף אני לאחר תאונת דרכים לפני כחמש שנים עם כאבי גב לא פשוטים.
    13. מאז האירועים האחרונים איני יכול לתפקד, בעיקר בלילות תחושה של שריפה, דגדוג, צביטות ועקצוץ (מחטים). הכאב עשוי להיות כה חד עד שכל מגע עם העור מכאיב ושורף,עייפות,אי יכולת שינה,ועוד...מאז אני באובדן כושר עבודה.
    14. האם יש אפשרות לסייע לי?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/02/2013

שלום
    ראשית, לא ברור ממה שתארת איפה השריפה ועיקצוצים. בכל מקרה עליך לפנות למומחה כאב לטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני מחכה לתשובה תודה
    .
    27/01/2013

היי

רציתי לשאל אם עדיין יש לכדור טרגין מינון מקסימום שהחברה ממליצה לא לעבור

שלא כמו כל מורפיום שאין מינון מקסימום כמו למשל אוקסיקונטין של אותה חברה ,אלה מינון על פי מצב החולה .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דני מחכה לתשובה תודה

הוספת תגובה

• דני מחכה לתשובה תודה - תגובה

ד''ר תמר ישר
    28/01/2013

דני שלום
    ההתייחסות לטארגען הינה כמו לאוקסיקונאין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתילדה
    .
    25/01/2013

שבת שלום

השאלה שלי אם אפשר לטפל במורפיום אמיתי וב- מורפיום סנטטי באותם מחלות

לקביעת תור
    סגירה
    מתילדה

הוספת תגובה

• מתילדה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום רב
    מורפיום אמיתי מופק מאופיום שבפרחי הפרג, הוא פועל על קולטני האופיואיד במערכת העצבים וכך הוא משכך כאב. כל תרופה היכולה להתקשר לקולטנים אילו ולשכך כאב, אם היא סינטטית או חצי סינטטית, נקראת תרופה אופיואידית ויש לה אפקט דומה או חזק יותר ממורפין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקה וכדורים stellate גבאפנטין
    אבי
    25/01/2013

מבקש לדעת מה זה הזריקה הנל בגרון מקדימה כל שבוע 3 פעפים
    והכדורים כל שבוע מינון גדול יותר עד 4 ביום
    הכאבים שיש לי ביד ימין מכף יד עד צוור מנפילות
    מה עושה הזריקה ומה תוםעות לווי
    המ עושה הכדור ומנ תופעות לווי והאים אפשר לתפקד רגיל ביום אחרי הכדורים
    כולל נהיגה עבודה וועוד

הוספת תגובה

• זריקה וכדורים stellate גבאפנטין - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום
    הזריקה האמורה חוסמת את המרכיב העצבי הסימפטטי המשתתף בתסמונת הכאב המורכבת ממנה אתה סובל. הגבפנטין מדכא את הסימפטומים בעצביים החולניים של העצבים שנפגעו ופועלים כעת בצורה בלתי תקינה לחלוטין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    אורן
    22/01/2013

שלום. אני 8חודש אחרי ניתוח הרניה מטופל במרפאת כאב יש לי בעיה הניתוח שעשיתי לא תקין הרשת יושבת לי על העצב זה מה שהרופה אמר לי וזה כואב לי נורה במיוחד במאמץ מה הפשר לעשות חוץ מזריקות .והים אני צריך ניתוח חוזר קזה לא עוזר לי במיוחד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/02/2013

שלום
    עליך לפנות לרופא כאב מומחה לטיפול בהתאם שיכלול חסמי עצב אבחנתיים, טיפול תרופתי ייחודי לבעייה, גרויי חשמלי ועוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףף
    .
    19/01/2013

שלום

אני לוקח שנים את התרופה טרגין 60 כפול 2 שפעלה מצויין היום אני מרגיש שהכדור עוזר לי פחות נ,נאמר לי סבילות

אוקסיקונטין אותה התרופה ללא נקלסון ,

שאלה איזה כדור (לא מדבקה) יכול להיות תחליך לטרגין

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףף

הוספת תגובה

• דחוףףףף - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום
    טארגין מכיל את אותן המרכיב האופיואידי כמו אוקסיקונטין. יתכן ותוספת הנלוקסון בתרופה יצריך מינון גבוהה יותר לקבלת תוצאה קלינית שווה.
    ניתן לעבור למורפין או מטאדון כאשר מתפתחת סבילות לאוקסיקודון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• trigger point injections
    שוקי
    19/01/2013

מאובחן בטריגר פוינט בשרירי הלעיסה צד שמאל של הפנים מתבטא בכאבים עמומים בשרירי הלעיסה וכן בשרירי צוואר וכאבים בינונים עד חזקים ברקה השמאלית וצד שמאל של הראש עקב הקרנה משרירי לעיסה צוואר.
    כמו כן מאובחן בפיברומילאיגיה וצפיפות עצם גבולית במעקב וצריך לשלול פאגט בגב תחתון צד שמאל באגן.
    הייתי אצל 2 רופאי כאב המליצו על trigger point injections כאשר אחד המליץ על הזרקה תחת שיקוף ואילו השני אמר שאין טעם בשיקוף כי לא רואים את השריר בשיקוף יזריק לפי מיקום הטריגר פוינט ע"פ לחיצה על הנקודה.
    כמן כן הראשון לא הסביר בדיוק איפה הולך להזריק ואילו השני אמר שצריך להזריק בכמה נקודות של שריריים בפנים ובצוואר וזאת אמר לאחר שלחץ על נקודות.
    כעת אני מבולבל ארצה לדעת מי מהם צודק ,עם השיקוף רלוונטי מה היתרון בו והאם ניתן לעשות באולטרא סאונד.
    ובהמשך לשאלתי אשמח אם תוכלו לתאר לי את ההליך של הזריקה במקרה שלי (שרירי לעיסה) באיזה מקומות מזריקים ,באיזה צורה(לפי מציאת נקודות ההדק ע"י לחיצה,שיקוף,אולטרא סאונד) ,מה החומר המוזרק ,תופעות הלוואי,סיבוכיות הזריקה(יחסית לזריקות אחרות לדוגמא לגב תחתון),מורכבות ההליך(משתחררים ישר אחרי הזריקה ,עושים את הזריקה עם הלבוש שבאים איתו ראיתי אנשים שבאים למרפאה שמלבישים אותם בביגוד של אשפוז למרות שהשתחררו אותו יום ממה שהבנתי רובם מקרה גב האם במקרה שלי ידלגו על זה כי ע"פ הבנתי ההליך שלי יותר פשוט)

לקביעת תור
    סגירה
    trigger point injections

הוספת תגובה

• trigger point injections - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום שוקי
    זריקה לנקודת רגישות בשריר איננה מצריכה שיקוף רנטגן. יתכן והוצע לך זריקה למקלעת העצבים של בפנים (גנגליון).הזריקה לנקודות טריגר פשוטה ונעשית כפעולה משרדית ללא צורך בתנאים מיוחדים. החומר המוזרק הוא חומר הרדמה מדומית יחד עם תרופה סטרואידאלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - טיפול בכאב
    ראובן
    12/01/2013

"ר שלום רב,
    לפני 5 שנים עברתי שאיבת דיסק. כיום תוצאות הCT מראות במרווח L5-S1 : המרווח הדיסקלי מעט מוצר, בלט דיסק אחורי עם פריצת דיסק גדולה מדיו לטרלית מימין גורמת ללחץ על קדמת השוק התאקלי ובאספק הלטרלי, התעלה הספינלית מוצרת עד 4.3 מ"מ הדיסק משיק במהלך של השורש השמאלי.

המצב הוא שיש לי חשש גדול מניתוח עמוד שדרה.
    כרגע הכאב חלף כמעט במלואו, מה שכן נותר זה רגל רדומה / אצבעות רדומות ולעיתים לאחר עמידה ממושכת גם תחושת שרפה ברגל שמצריכה ישיבה מיידית.

ברצוני לדעת עד כמה זריקה אפידורלית עתידה לעזור?
    האם ישנן עוד דרכים לטיפול בכאב שהם לא ניתוח ?
    אני מבין שככל הנראה ניתוח הוא הפיתרון הסופיאך בשל העובדה כי לאחר הניתוח המצב יכול לחזור, ברצוני לדעת האם ישנן עוד דרכים להקלה בכאב?
    האם הרגל עתידה להתעורר באיזשהו שלב ???

אשמח לתשובה ....

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק - טיפול בכאב

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - טיפול בכאב - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    13/01/2013

שלום רב
    אני מבין ש"שאיבת הדיסק" לא עזרה באופן מיוחד. יש עדיין אופציה לנסות סידרה של הזרקות סטרואידים לשורשי העצב תחת שיקוף רנטגן , טיפול בגלי רדיו בתדירות גבוהה ואופציה נוספת היא השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השדרה. לטיפול זא סיכויי הצלחה לא פחותים ואפילו גבוהים מאלו של ניתוח גב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ד"ר, שאלה נוספת .

שולה
    13/01/2013

ד"ר שלום רב
    ראשית תודה על תשובתך המהירה והרצון לעזור .
    שאיבת הדיסק "עזרה" ל-5 שנים בלבד והבלאגן חזר בצורה חמורה יותר.

אשמח לדעת האם מומלץ לבצע שאיבת דיסק נוספת לאור מצבי הנוכחי?

אשמח לקבל קצת מידע מהם השיטות שכתבת והאם הן מתאימות למצבי ?
    גלי רדיו ? הזרקת סטרואידים לשורשי העצב? השתלת אלקטרודה אפידורלית ?
    מה בדיוק הפעולות ששיטות אלו עושות ? עד כמה הן שונות מניתוח ?
    אלו פעולות כירורגיות שנעשות בדרך של ניתוח ??

אשמח לתשובות במידת האפשר.
    בברכה,
    ראובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    שרה
    03/01/2013

אני פונה אליכם אחרי הרגשת ייאוש מוחלטת. לפני כחודשים, התחלתי להרגיש כאבים בצד ימין במפשעה ומעל למותן ימין, הכאבים מלווים בבחילות כאשר הכאב ממש מתחזק יש גם צמרמורת. בפעם הראשונה התחלתי להרגיש את הכאבים אחרי שבוע של קבלת מחזור. ביקרתי בבית חולים, נעשו בדיקות דם, שתן ובדיקה פיזית הכל יצא בסדר ושוחררתי הביתה. לפני שבועיים בערך חזרתי עם אותם כאבים והתקף בחילות וצמרומרת (לא הצלחתי לישון) וגם כן אחרי שבוע של קבלת המחזור. ב 7-11 עשיתי סי טי , הכל תקין חוץ מנוזל חופשי בכמות קטנה באגן .אני לא יודעת למה זה גורם) לפעמים הכאבים לא קשורים למחזור אבל ההתקף החזק בא אחרי שבוע של מחזור. כבר ביקרתי אצל 3 רופאי נשים שאמרו שהכל תקין בשחלות וברחם. הרופאה בבית החולים , ציינה שאולי מדובר באנדומטריוזים שמגלים דרך ניתוח. המליצה על נטילת גלולות. הרופאים בבית החולים גם ביצעו צילום אולטראסאונד וגם פה אמרו שהכל תקין. ההתקף בא ואחרי זה יש כאבים. אני לא יודעת מה לעשות פשוט מיואשת . המליצו לי על קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. אין לי שלשולים, אין לי שינויים חריגים ביציאות מלבד עצירות באופן נדיר מאד. אין דם ביציאות. האם יכול להיות דלקת בתוספתן כרונית? יש כאב ליד הטבור ויורד לנרתיק גם וזה יותר מציק מאשר כואב ..הבחילות והצמרמורת הן הדבר הכי קשה... נדקתי אצל אורלוג שציין שאין לי בעיה בדרכי השתן. לפי שאני יודעת על אנדומטריוזים שזה טרו ווסתי ...או במהלך הביוץ אני לא יודעת למה ההתקף של הכאבים בא אחרי 8 ימים של קבלת המחזור לא יודעת אם זה במקרה או שיש סיבה מסוימת. הכאב לא עוזב לפעמים הוא פחות משמעותי ולפעמים הוא פשוט מציק ולא נסבל...מה הסיכוי שזה אכן אנדומטריוזים הכבאים ליד הטבור פשוט נוראיים
    אני אף פעם לא נבדקתי ע"י נוירךוג או ראומטולוג האם יכול להיות שהכאבים האלה קשורים לזה..כי הכבא הוא במפשעה גם ומקרין לרגל, האם יכול להיות דלקת בירך והאם דלקות אלה מקרינות לבטן??
    בישיבה הכבא מתחזק..לפעמים אני אפילו מרגישה כאב ביד ימין .... אין מחום ואין הקאות ...בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום
    קיימת סבירות גבוהה שמדובר באנדומטריוזיס ויש בהחלט מקום להתחיל טיפול ניסיוני בהורמונים , לפי יעוץ גניקולוגי. זאת בנוסף למשככי כאב חזקים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בברך
    רחלי
    03/01/2013

שלום
    אחי נפל מסולם ושבר את הברך בחיבור עם עצם השוק, ניתחו אותו והתקינו לו קיבוע שנקרא "לזרוב", הוא סובל מכאבים קשים, לוקח המון משככי כאב, ועדיין לא מצליח לישון כבר מעל שבוע מרוב הכאבים, האם ניתן לעשות משהו נוסף בשביל להקל על סיבלו?
    פירוט התרופות:
    אוקסיקונטין- 15 מ"ג, 4 כדורים ביום.
    MIR15- כדור ביום.
    מדבקת מורפיום- 5 מ"ג בשעה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בברך

הוספת תגובה

• שבר בברך - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/01/2013

שלום לא ברור לי מה זה מדבקת מורפין, עליך לדייק יותר. אם מדובר בבוטרנס זה כמובן מבטל את השפעת האוקסיקונטין ולכן לא ניתן לקבל שתי תרופות אילו ביחד.
    ממליץ על תוספת סירופ אוקסיקוד 20 מ"ג 4 פעמים ביום להשתקת כאב חזק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• aui
    .
    31/12/2012

שלום רב

עקב כאבים כרוניים קשים אני לוקח מספר שנים מורפיום

ציטוט מתוך מאמר קולטן ה- opioid מקדם צמיחת גידול סרטן ריאות לואיס, צמיחת כלי דם חדשים וגרורות, כך מסכמים המחברים בסיכום של המחקר השני.

שאלה שלי אם מורפיום יכול לגרום סרטן מה ידוע לך לגבי מחקר

לקביעת תור
    סגירה
    aui

הוספת תגובה

• aui - תגובה

ד''ר תמר ישר
    31/12/2012

אבי שלום
    אם מורפין היה גורם לסרטן הוא היה מורד מכל המדפים מזמן ולא היה עובר שום קריטריון של הFDA EC
    צא ולמד מאמר אחד אינו מצוה אותנו להמשך טיפול.
    דר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מראש
    .
    19/12/2012

שלום דוקטור ( אובד אצות)
    אמא שלי סובלת שנים מכאבים קשים במיוחד בשנים האחרונות

כאבים= כף רגל, ברכיים,ירכיים חזה, כתפיים ,כף ידיים,
    זרועות ידיים ,כול החיבורים, גב תחתון

לקחה המון תרופות מהרבה סוגים,

לפני חודש וחצי הלכה לראומטולוג הוא אמר לה שהיא סובלת פולימיאלגיה נתן לה לקחת 15 מג פרדינזון למשך שנה
    אם יש ירידה ב-esr'crp אז להוריד כול חודש ב -2.5 מג פרדינזון

בימים הראשונים היה שיפור , אבל עדיין מרגישה כאבים כך שצריך גם לתת לה מורפיום
    2 מג כפול 3
    ולמרות זאת עדיין יש לה כאבים במשך היום, ובלילה היא יושנת דקה ומתעוררת מכאבים, רגליים ,חיבור של כף הידיים ,ואצבעות,

1 אם זה שכיח למחלה שהכאבים הורסים בלילה את השינה

2 האם הכאבים של הזרועות וכול החיבורים וכפות היידים
    יעברו ככול שיעבור הזמן

3 האם כאבים בחזה זה גם שכיח במחלה הזאת (בדיקות אחרות נעשו)

4 יש לה רעדים של היתכוצויות וכאב אם זה שכיח

5 שאלה אחרונה- זה מחלה שכואב כול השלד של הגוף ????

לקביעת תור
    סגירה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תודה מראש - תגובה

ד''ר תמר ישר
    19/12/2012

פיברומיאלגיה זו מחלת שרירים ושלד אשר יכולה לכלול את כל חלקי הגוף וגם לערבב איברים שונים .
    בד״כ המיקצוע הרפואי שמטפל בפי רומיאלגיה הינו ראומטולוג
    היצמדו לעצותיו כי הוא המבין במחלה!!
    הרבה בריאות
    ד״ר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעת הליריקה
    ורד
    16/12/2012

שלום לכם. מזה שנה אני לוקחת ליריקה במינון של 450 מ"ג, שעוזרת לי בצורה כמעט מלאה לכאב נוירופטי בחוליות גב עליון. לפני כשבועיים החלו לי שוב כאבים חזקים, למרות שאני עדיין לוקחת ואפילו העליתי את המינון למקסימום. האם התופעה מוכרת? הצילו:-(

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת השפעת הליריקה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעת הליריקה - תגובה

ד''ר תמר ישר
    18/12/2012

ורד שלום
    יכול להיות שלאחרונה התאמץ מעל הרגיל או חילופי מזג האוויר?!
    נסי להוסיף משכך כאבים בנוסף לליריקה לתקופה הקרובה!
    ד״ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה