מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע להתמכרותלינור22/10/2012
שלום רב,
כתינוקת בת פחות מגיל שנתיים סבלתי מכאבי אוזניים מאוד חזקים, סבלתי מדלקות אוזניים ואף בוצע ניתוח כפתורים עקב הדלקות. מה שהייתי רוצה לדעת הוא האם יש קשר בין העובדה שלקח זמן ממושך להורים שלי להבין שלא מדובר ב"בכי רגיל" (לפי מיטב ידעתי רק לאחר מספר חודשים אובחנתי בבית החולים ואז גם עברתי את אותו ניתוח) לבין זה שאני ממשיכה עד היום לחוש תחושת כאב או יותר נכון תחושה של כעס או זעם שהוא פנימי ומתורגם בהתמכרויות שונות לאורך השנים, למרות שאין סיבה ממשית ופיזית לכך מבחינת הכאב באוזניים שחוויתי כילדה והיום כבר לא. האם יש קשר לתחושת הכאב שהייתה בגיל כל כך מוקדם לכאב הזה העכשוי? ואם כן האם יש קשר ישיר להתמכרויות מסויימות? האם זה מצב שכיח לפי מה שתיארתי? כמו כן מה אפשר לעשות במצב כזה?
אודה על התשובות.
לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להתמכרות - תגובה
ד''ר תמר ישר22/10/2012לינור
ניראה לי שעל השאלות שאת שואלת יענה יותר במיקצועיות פסיכולוג!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
לינור22/10/2012תוכלי בבקשה להפנות אותי לפורום המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי להפנות אותי לפורום מתאים?
לינור22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת הפה הבוערדפנה15/10/2012
שלום. אני בת 57 וסובלת מעל לשנה מתחושת שריפה בכל חלל הפה וכאבים בלשון. הכאב תמידי ,יומיומי, ובזמן האחרון הצטרפה תחושה של שברי זכוכית בפה. כל מגע של הלשון בשיניים מרגיש כזכוכית ובסיס הלשון מרגיש כאילו תקועות בו חתיכות זכוכית. אני משתגעת!!! טיפול ברמוטיב, סרוקסט וקלונקס לא עזר. ההיפך, הקלונקס גרם לתופעות לוואי קשות בפני עצמן.כעת קיבלתי מרופא המשפחה אלטרול בכדורים של 25 מ"ג.מהי הדרך הנכונה להתרגל בהדרגה לכדורים ומהו המינון המומלץ לדעתך לטיפול בתופעה זו? אודה לך על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת הפה הבוער - תגובה
ד``ר זאב קריסטל13/11/2012שלום
התרופה העדיפה במצב זה הוא שילוב של סימבלטה וליריקה.
פני למרפאת הכאב לקבלת הבקשה לאישור תרופות אילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שנמשכים למעלה מ-2 שניםבקר צביה14/10/2012
שלום רב,
אני פונה אליכם בשם בתי, בתי בת 32 , לבתי יש כאבי בטן עזים ביותר, מלווים לפעמים בבחילות והקאות, נעשו לה כל הבדיקות, אולטרסאונד בטן וגניקולוגי
וכן סי.טי על הבטן וכל האברים, התשובות תקינות ולא מראות על שום ממצא,
כמו כן נעשו לה בדיקות של גסטרו ונשללו גם אליקובקטר ואולקוס, בתקופה מסויימת
ראו גסטריטיס ובבדיקה לאחר כשנה גם זה לא נצפה.
לבתי יש שנט לאחר ניתוחי ציסטות עכבישיות, בסיטי בטן השנט נראה תקין ומוליך
את הנוזלים לאזור הצפק.
במרפאת כאב עשו לה בלוק באזור הכנסת השנט בבטן והכאב הוחלש למשך כ-10
שעות, בעקבות זאת, היא עברה ניתוח לפני כחודשיים עם השערה שאולי יש עצב
לכוד באזור הניתוח בבטן, גם אחרי הסרת הצלקת הפנימית בניתוח הכאב לא חלף
כך שמובן שלא זו הבעיה.
אנחנו אובדי עצות והיא סובלת מכאבים חזקים מאד, שמלוווים גם בחוסר תיאבון כשהטענה שלה שאחרי אוכל הכאבים מחריפים.
אנא, תנו לנו השערה מה זה יכול להיות ולאן עלינו לפנות.
לדברי בתי היא מואסת בחיים כי אינה יכולה לסבול יותר מכאבים חזקים ולא מוסברים.
היא טופלה גם בכדורי סימבלטה וגם זה לא עזר.
אנא, תשובתכם המהירה.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
בקר צביה23/10/2012מדוע לא עונים לי? אני מבקשת התייחסות גם אם אין לכם תשובה קונקרטית.
אולי תתנו לי כיוון לאן עלי לפנות, אולי למרפאת כאב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן שנמשכים למעלה מ-2 שנים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל13/11/2012שלום
הוספת תרופות ממשפחת האופיאטים כמו מדבקות בוטרנס או פנטה, יכולים להקל. כך גם ניתן לנסות קנביס רפואי, כמו כן ניתן לעזור לביתך על ידי טיפול באלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השידרהץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אמי בסבל נוראי.11/10/2012
שלום דוקטור
1 מה המינון המקביל ל- 5 מג אוקסיקוד , שעוברים למדבקת בוטרנס,
אמא שלי קבלה בוטרנס 10מקג , ואין שום השפעה על הכאב,
איזה מדבקה תוריד מינון כזה,אם בכלל
כי יש הורדה מינימלית בכול מדבקה, לעומת אוקסיקוד, שכול החומר משתחרר בבד אחד,
אבל כמובן סירופ לא מתאים כול כך לאימי שכול הזמן בכאבים, וצריך השפעה רציפה של המורפיום לדם
2 במידה והחולה סובל מכאבים כולל דלקות ,ואסור לו בגלל הכליות ,לקחת כדורים נגד דלקות , לכן לוקחת טיפול רק לכאב ,
האם זה נכון לפי מה שאני רואה ,שיש כאב כרוני בלי הדלקת ניתן לתת מינון יותר קטן של מורפיום , אבל שיש בנוסף דלקת ונפיחות ,צרין מינון הרבה יותר גדול,
למשל ברגלים דופקת אותם בריצפה מרוב הכאב והדלקת שם
תוך כמה זמן דלקת עוברת לבד , כי זה לא הפעם הראשונה שיש לה דלקת
שעובר בלי טיפול ,אבל כמה זמן זה לוקח.
3 זה מתסכל אותי שמינון נמוך של מורפיום עושה חולשה קשה ביותר לאמי
וכתוצאה מכך גם חולשה בהליכה ובחשיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אמי בסבל נוראי - תגובה
ד``ר זאב קריסטל12/10/2012שלום
לא ברור לי ממה אימך סובלת. לפי האיבחון ניתן לענות לגבי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי???רוני11/10/2012
ד"ר איתי שלום רב ,
לפני כ- 3 שנים התחילו לי כאבים באזור הפנים, היום הכאבים הם רק בצד ימין של הפנים באזור הסינוסים המקסימלרי + כאבים בצד ימין בצוואר ובשכמות – לעיתים רחוקות הכאבים מקרינים ליד ימין ולרגל ימין. מאחר והכאבים מקרינים גם לשיניים העליונות בהתחלה הלכתי לרופאי שיניים והם פשוט עקרו לי 9 שיניים, כל פעם שן אחרת אבל הכאב לא הפסיק .
כלל הרופאים טענו שהכאבים נובעים מלחצים נפשיים ושעלי להירגע!!! אך מאחר והכאבים לא הפסיקו המשכתי לחפש פיתרון...
לפני כשנתיים רופא א.א.ג שלח אותי ל CT ראש ושם ראו סינוסיטיס כרוני קל (אני שמחתי עד כלות נשמתי הייתי בטוחה שסוף סוף מצאו את הבעיה ויש לה פיתרון), צוין שם כי ישנה חסימה בצד ימין (צירפתי לך את הממצאים) – הומלץ לי על ניתוח ועשיתי ניתוח FESS, לאחר הניתוח הייתה הקלה בכאבים למשך 3 חודשים ולאחר מכן הם חזרו כאילו כלום.
מאחר והייתי אז בהריון תקין לא לקחתי כדורים נגד כאבים וסבלתי בשקט אך יום אחד לא יכולתי לסבול יותר ונסעתי למרפאת כאב בהדסה עין כרם שם ראה אותי פרופסור שרב וטען שמאחר ואני בהריון רצוי שאמנע מתרופות ואלך לטפל בדיקור סיני ובנוסף לשלב טיפול פסיכולוגי CBT ושאחזור אליו לאחר סיום ההריון במידה והכאבים יימשכו.
הלכתי למרפאת כאב לפני כשנה ושם נתנו לי כדורים מסוג אלטרולט נגד כאבים אבל העדפתי שלא לקחת.
הלכתי לאורטופד ששלח אותי לצילומים בגב ובצוואר ולא מצא דבר, הלכתי למומחה לכלי דם שהפנה אותי לבדיקת EEG וגם שם לא נמצא דבר, נשלחתי למיפוי עצמות שיצא תקין לחלוטין ובנוסף עשיתי MRI למוח ששלח אותי נוירולוג וגם זה יצא תקין, ביצעתי לפני מס' שבועות CT נוסף למערות הפנים ומלבד שרידי סינוסיטיס לא נמצא דבר.
אוסיף ואציין כי בשנה האחרונה חל שיפור בכאבים בעקבות טיפול בדיקור וטווינה שעשיתי מדי שבוע אצל מטפל אך הוא עזב את האזור ועברתי למטפלת אחרת, בנוסף בשנה האחרונה לקחתי תרסיסים לאף מסוג סטרונס, אבאמיס ופלקסונז מדי יום.
לצערי בחודשיים האחרונים הכאבים שבו לעוצמתם הראשונית ואני אובדת עצות
אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה שתדריך אותי מה עלי לעשות ולאן עליי ללכת בכדי למצוא פיתרון לבעיה הזאת שכ"כ מכבידה לי על החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי??? - תגובה
ד``ר זאב קריסטל12/10/2012שלום רוני
נראה על פניו שהבעייה היא כאב המקרין מנקודות מוקד שריריות בצוואר ובעורף לצד הימני של הפנים. זה מעגל קסמים המזין את עצמו לאורך זמן וניתן לנתק אותו על ידי הזרקות של חומר הרדמה מקומית + סטרואיד לנקודות המוקד האמורות, בשילוב עם טיפול פיזיותראפי אינטנסיבי, לשיחור והארכת השרירים המכווצים בצוואר ובעורף. ניתו גם להעזר בגרויי חשמלי של נקודות המוקד ו\או לייזר באמצעות מכשירי TENS ולייזר בעוצמה נמוכה, ביתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
רוני14/10/2012ראשית אני מאוד מודה לך על התשובה העיניינית , אכן נשמע לי כי הדברים שאתה אומר מאוד הגיוניים... מאחר והייתה תקופה שהצוואר לא כאב בכלל וכמעט לא הרגשתי את הכאב בפנים אני באמת יודעת שיש לי כמה נקודות טריגר מאוד כואבות בצוואר וכאש לוחצים עליהם המון זמן אני מרגישה כאילו אספקת הדם לפנים משתחחרת ולאט לאט הכאב נעלם.
אודה באם תוכל להסביר לי איך מגיעים למצב שעושים לי את הזריקות האלה? מה הסיכונים הכרוכים בכך והאם זה בעלות כספית או מסובסד ע"י קופת החולים.
שאלה נוספת , אני מאוד אבל מאוד מפחדת שהכאב הזה הוא כאב עצבי איך ניתן לשלול זאת??? אני כל הזמן בחרדות מזה שהכאב הזה לא ייעלם ויימשך איתי לכל החיים זה מכניס אותי לדיכאון עמוק שאני פשוט לא יכולה להתמודד איתו...
אודה לך באם תוכל להדריך אותי מה עלי לעשות כדי שיעשו לי את הזריקות האלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כירופרקט או טווינה יעזור
אסתר08/11/2012גם אני סובלת מבעיה כמו שלך (בת 35). ד"ר ענת גביש אמר אצלי הכאבים ממקור שרירי ולא ממפרקי הלסת. ואם הבנתי אותה נכון הצוואר (עורף ושכמות )גורם לכאבים בלסת ובפנים. שאלתי למומחים אם כירופרקט או אוסטיאופת או טווינה יכולים לעזור לי. כשאני ישנה אני מהדקת שיניים ועל הצד שאני ישנה בלילה זה הצד שנתפס לי בבוקר ולאורך כל היום, על בסיס יומי. כשמאוד כואב לי אני לוקחת חצי כדור קלונקס. ונעזרת במשחות ומדבקות מחממות. מטופלת גם אצל פסיכולוגית אבל לשאלתי האם כירופרקט יכול לשחרר לי את השרירים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני זריקת caudol blockמשהי09/10/2012
שלום אני בחורה צעירה בת 20 ואני צריכה לעבור את הזריקה שמצויינת למעלה.
(אני מתנצלת מראש עם שם הזריקה לא ברורה מקווה שתבין מה הכוונה שלי). אני בהתלבטות האם כדי? יש לציין שאני על lurica 50 מ"ג בוקר וערב.
אשמח לעצעתך
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני זריקת caudol block - תגובה
ד``ר זאב קריסטל11/10/2012שלום
בכדי לענות לי את חייבת להבהיר לי מה הבעייה ממנה את סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפני זריקת caudol block
משהי11/10/2012לפני שנה וחצי עברתי ניתוח appnendicotomy לצורך שתיפות יומיומיות של מעי הגס וכעת אני סובלת כבר זמן מה מכאבי בטן, ביצעתי את הבדיקות רנטגן u.s /c.t לא נמצא משהו חריג עם אתה רוצה הרחבה יותר מקיפה של למה עשיתי את הניתוח אני מעדיפה בטלפון עם כמובן זה אפשרי ?
אשמח לתשובה ממך
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזריםמיקי08/10/2012
לרופא היקר שאלה :יש לי כבר כמה זמן כאב שבא והולך בלי זיהוי ודאי מה המקור.
זה מתחיל מעין דפיקות בתוך השן העליונה מצד ימין ואז כל הצד הימיני כואב כאשר הכאב החזק הוא מתחת לאוזן.רופאי שיניים אמרו שהשן תקינה ביותר.יש לציין שזה לא כאב נירולוגי מאחר ואין "התקפות" של כאב אלא זה כאב עמום לוחץ ותמידי(עד שנעלם).כמו כן יש גם בחילה.
מה לפי דעתך הכיוון של מקור הכאב ???תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי על השאלה !!!!!!
מיקי15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצאת את התשובה
מיקי15/10/2012סליחה אבל אני לא מוצאת את התגובה. אשמח אם תפרסמו בשנית את תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים מוזרים - תגובה
ד''ר תמר ישר22/10/2012מיקי
רצוי להתיעץ עם רופא אף אוזן גרון או פה ולסת!
ד״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פוינט בשרירי הלעיסה צד שמאל שבוקי06/10/2012
מאובחן בטריגר פוינט בשרירי לעיסה צד שמאלי של הפנים מאופיון בכאבי בצד שמאל של הפנים עם הקרנה לרקה השמאלית וצד שמאל של הראש.
הייתי אמור לבצע tp injection אך דחיתי כיוון שרציתי למצות סוגי טיפול פחות פולשנים וזאת לאחר שראיתי שמרפאות כאב כמו תל השומר ,רמבם ואיכלוב קיימות שיטות נוספות לטיפול בכאב שהן לא פולשניות.
י הייתי מעונין לדעת האם קיימות שיטות נוספת לטיפול בטריגר פוינט בשרירי הלעיסה שלא פולשניות ןאם כן אשמח לדעת מהן.ובאיזה מרפאות כאב הן מתבצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פוינט בשרירי הלעיסה צד שמאל ש - תגובה
ד``ר זאב קריסטל11/10/2012שלום
בהחלט ניתן לטפל גם בדיקור סיני, גרויי חשמלי (TENS), מסאג' וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגר פוינט שרירי לעיסה
בוקי12/10/2012יכול להפנות אותי למרפאת כאב שמטפלת בשיטות הנ"ל במרפאה שאני מטופל לא קיים.
שאלה נוספת שכחתי לציין שבצעתי טיפול פיזוטרפי אצל פיזוטרפיסיטת מומחית לכאבי פנים ולסת ולא עזר האם עיסוי יכול לעזור איפה שפיזוטרפיה לא עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום זה ממש דחוף !!!יובל03/10/2012
אני לא יודע את מי לשאול ואני ממש מתבייש יש לי מין כמו שלפוחית בולטת ברקטום זה כואב מדי פעם בעיקר שאני עושה צרכים יש לכם איזהו המלצה מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל11/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגיה_כללית_כירורגיה_אנדוסקופית' id=link]כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pudendal Neuralgiaדן03/10/2012
שלום.
כ-9 חודשים סובל מכאבים בפי הטבעת (הרגשה של עצם זר, ושריפה בכל האיזור, בפנים ובחוץ).
עד עכשיו עברתי כ-12 רופאים, מתוכם 5 כירורגים ו-3 דרמטולוגים. כל הבעיות הפרוקטולוגיות והדרמטולוגיות נשללו.
עד היום ניסיתי המון משחות (אנטי דלקתי, אנטיפטרייתי, אנטיביותי) ללא הועיל.
CT לא הראה שום דבר חריג, סיגמוידוסקופיה מצאה טחורים פנימיים, ו-TRUS הראה "דפקט בשריר הסוגר הפנימי".
מכל הרופאים האלה יש רק אחד שיש לו תיאוריה: הוא אומר שיש לי "עצב חשוף" בפי הטבעת, שגורם לי לרגישות יתר.
ניסינו אלטרולט, ואחרי זה קלונקס, גם ללא שיפור.
רציתי לשאול למי יש לפנות? כרגע מופנה למרפאת כאב, אבל התור הכי קרוב בעוד 4 חודשים.
האם יש הצעות לעוד בדיקה, או טיפול שלא ניסיתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pudendal Neuralgia - תגובה
יש בהחלט לחשוב בכיוון של בעייה עיצבית והטיפול יהיה גם הוא בהתאם לאבחנה זאת.
עליך לפנות למרפאת כאב לקבלת טיפול תרופתי מתאים ויעוץ לגבי טיפולים מתקדמים יותר כמו השתלת אלקטרודה לגרויי חשמלי של שורשי העצבים הסאקראלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה קשה,ללא הטבה ממש.ליאת03/10/2012
בס"ד
אני מאובחנת עם פיברומיאלגיה קשה.
מקבלת ליריקה 450 מ"ג ליום באופן קבוע(למרות שמידי פעם הקופה בוחרת להפסיק את המימון)
יש המלצה לקבל גם סימבלטה שאני לא מקבלת עדיין.
אני לוקחת כמו כן טרמדקס 300 מ"ג
בלי הליריקה חיי אומללים,בכאב שאפילו תיאור שמישהו שורף לי אזורים מסוימים ומשייף עם נייר שיוף...או קודחים לי ללא הפסקה לתוך העצם. יחטא לעוצמת הכאב.
אני מקבלת גם וייפקס+ פריזמה
נעשה לאחרונה ניסיון ע"י אופיטים שלא הצליח(פרקוסט ומדבקות) שבשניהם החלו תופעות לוואי.
אני מבקשת לדעת,אם יש משהו,שיכול לצמצם את כל התרופות שאני מקבלת,שעוזרות רק בחלקם.(אני אציין,בלעדיהם זה גיהינום ואיתם זה לא ממש מושלם)
אולי יש משהו שיכול להיות יעיל?!
תודה, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה קשה,ללא הטבה ממש. - תגובה
יש מקום לשקול נסיון טיפולי עם קנביס רואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים -לד"ר קריסטלדנה28/09/2012
סובלת מזה חצי שנה מכאבים עקב פריצת דיסק L4 L5 והקרנה לרגל שמאל. עם קושי רב לתפקד. לאחר טיפול באתופן 600 וארקוקסיה - ללא שיפור.
לאחרונה חלה החמרה בכאב .עם התקפים חוזרים ונשנים של כאב
.
האם ישנו טיפול אחר שיוכל לעזור לי במסגרת מרפאת הכאב?
אם תוכל בבקשה להסביר לי איך אוכל להגיע אליכם ומהר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים -לד"ר קריסטל - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2012שלום רב
יש בהחלט מיפול ספציפי לבעייתך והוא נעשה אמנם במסגרת מרפאת כאב מתקדמת. הכונה להזרקה של תרופה נוגדת דלקת קרוב ככל הניתן לאיזור פריצת הדיסק. הזרקה זאת נעשית תחת שיקוף רנטגן, לאחר הרדמה מקומית. הפעולה קצרה (10-15 דקות) , לא מכאיבה, בטוחה יחסית ונעשית במסגרת אמבולטורית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קריסטל
דנה03/10/2012איך אני מגיעה לטיפול הזה בצורה הכי מהירה שיש ? האם אפשר להגיע אליך לטיפול במרפאתך לקבל זריקה זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עיצבי וניורלוגיה ..גיא הפנר28/09/2012
שלום בעבר שאלתי כבר על כאב עיצבי והתשובה שקיבלתי זה :
כאב עצבי נובע מתפקוד חולני או פגיעה עצבית - העצב משדר נזק לרקמות גם כאשר אין כל נזק הניתן לאיתור. ניתן לטפל מנצב זה על ידי טיפול רב תחומי הכולל תרופות נוירולוגיות ספציפיות, גרויי חשמלי, פיזיוטרפיה ושיקום.
עכשיו ברצוני לדעת האם עלי ללכת לנוירולוג אני סובל מכאב קבוע אני מטפל בטנס חשמלי שמוריד את הכאב לאפס..אבל הכאב חוזר שוב ושוב...בשורש כף יד אשמח לעוד מידע
זה ההודעה שלי בעבר
שלום רציתי לדעת מה זה כאב עיצבי ? ועוד פרטים על זה.
אני סובל מכאב עיצבי במפרק שורש כף יד בעברת היד ממצב פרונציה לסופינצה
עברתי ניתוח ארטוסקפיה חשבו שיש לי קרע בTFCC וניקו לי את הרקמה הסניבואלת ומסתבר שיש לי רק כאב עיצבי ? מה הטיפול
זה מונע ממני לחיות בסדר יום פעיל ונורמאלי
אשמח לעוד מידע לגבי טיפול ומה אפשר לעשות ולאן אני פונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להוסיף שאלה
גיא הפנר28/09/2012רציתי לדעת איך בכלל מזהים פגיעה עיצבית והאם יש לזה בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsunct
קארן02/10/2012שלום
בני ,15, אובחן לפני 8 חודשים כסובל מטרגימינל ניאורולוגיה. עבר ברורים קשים ואפילו ניתוח mvd.
נכון לימים אלו הוא נמצא שוב בבית חולים בגלל התקפים הדומים לפרכוסים ומלווים בכאב עוצמתי מאוד.
ההשערה שהועלתה בזהירות ע"י צוות הרופאים הבאמת מיוחד ממרפאת הכאב היא שמדובר ב sunct.
שאלתי: האם יש טיפול שיעזור לבני לצאת מהמצב האכזרי בו הוא נמצא כמעט שנה?
תודה רבה
חג שמח
קארן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן...הלוואי ובנך ירגיש טוב
ליאת02/10/2012בס"ד
כאחת שסובלת מכאבים חזקים,אני מבינה את המצוקה שלך!
ליבי איתך בתפילה שבנך ירגיש בטוב.
בזמן שאפשר,תפנקו את עצמכם בהרבה אהבה! דברים שאתם אוהבים וממלאים אתכם אושר!
הלוואי והכל יהיה בשבילכם טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב עיצבי וניורלוגיה .. - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2012שלום
הנזק העצבי הוא ככל הנראה קבוע ולא ניתן לריפויי. כאמור ניתן להקל ולשפר את איכות החיים באמצעות תרופות וגרויי חשמלי. אם טנס מעלים את הכאב ניתן לרכוש את המשיר ןלבצע טיפולים בבית מספר פעמים ביום, ככל הנדרש. כמוכן ניתן לבצע השתלת אלקטרודה החלל האפידוראלי לגרויי חשמלי של חוט השדרה, לצורך טיפול קבוע לאורך שנים בבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במתן אפידורלשירה27/09/2012
שלום,
בלידת בני שהתרחשה בתל השומר לפני כשנתיים קיבלתי זריקת אפידורל. לרופא המרדים היה קשה מאוד למצוא את החלל האפידורלי שלי, הוא ניסה בכמה תנוחות, וכמעט וויתר לפני שבסופו של דבר הצליח. לאחר מכן האחות המיילדת אמרה לי שאם היה זה מרדים פחות מקצועי, הוא לא היה מצליח...
שאלתי היא: ממה יכולה לנבוע הבעיה? האם ייתכן שמבנה עמוד השדרה שלי בעייתי?
חשבתי שיהיה נכון, לפני הלידה הבאה, לבדוק מה הייתה הבעיה, כדי שלא יקרה מצב שבלידה הבאה ארצה אפידורל ולא אוכל לקבל, או גרוע מכך - ייגרם לי נזק בעת מתן האפידורל.
עם איזה רופא מומחה עליי להתייעץ? מרדים? נוירולוג? אורתופד? האם רנטגן פשוט יספיק כדי לאבחן את הבעיה, או שכדאי לבקש MRI?
תודה רבה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במתן אפידורל - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2012עקב בעייה פיזית הנובעת משינויים בגוף ויכולות הגוף בזמן הריון, יש לעיתים קושי בביצוע הזרקה אפידוראלית. אין הריון אחד מלמד על השני ויתכן שההריון הבא יהיה קל יותר עם פחות שינויים בגופך וכתוצאה אפשרות רבה יותר להתקפל, עם הקלה בתנאים לביצוע האפידוראל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ds.25/09/2012
שלום דוקטור
אם רטלין יכול להפריע לפעולתו של מורפיום לשיכוך , אם כן ?? כמה
ואם מורפיום יכול להפריע לפעולה שמיועדת הרטלין לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ds - תגובה
ד``ר זאב קריסטל27/09/2012שלום
לפי מה שידוע לי ריטלין איננו משפיע על האפקט משכך הכאב של מורפין, אך הוא מבטל את תופעות הלוואי הבלתי רצויות כמו ישנוניות טישטוש הכרה, דיכויי נשימה ושאר ההשפעות על מערכת העצבים המרכזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)