מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במפשעהאילן15/04/2012
שלום רב,
לאחר כ 7 חודשיים מניתוח בקע מפשעתי בשיטה לפרסקופית. לאחרונה מרגיש כאבים בשריר המפשעה הפנימי (עאב שהרגשתי בשבועות הראשונים לאחר הניתוח). לאחר קריאה רבה והתייעצות עם כירורג הועלתה האפשרות של פגיעה (או משהו דומה) בעצב. מהו הטיפול המהיר ביותר במרפאות הכאב לטיפול בבעיה? האם מדובר בהליך מורכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל25/04/2012שלום אילן
אם אמנם הפגיעה עצבית הטיפול יכול להיות מורכב ויכול להמשך זמן רב. במסגרת מרפאת הכאב יבוצעו חסמי עצב איבחוניים והסננה מקומים עם סטרואידים וחומרי הרדמה מקומים. הטיפול ישלב תרופות מיוחדות לנזק עיצבי וטיפול מקומי עם TENS ומשחות חומר אילחוש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אילן29/04/2012תודה רבה על תשובתך.
מי אמור לקבוע אם אכן הפגיעה עצבית?
האם אורטופד? או איזו בדיקת אבחון מבצעים לצורך כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר זאב קריסטל29/04/2012רופא אורטופד מטפל בבעיות שמקורן בשלד העצמות. כאב מפגיעה עצבית הוא בתחום מרפאת הכאב או לעיתים גם מרפאה נוירולוגית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוק - אפידורל תחת שיקוףאני15/04/2012
שלום רב. אני אמור לעבור זריקת אפידורל תחת שיקוף, עקב כאבי גב תחתון המקרינים לרגליים (בממצאים נראה בקע דיסק), וישנן מספר שאלות שאודה מאוד אם תוכלו לענות לי:
1. האם קיימים סיכונים ? (% מקרים שמסתבכים).
2. האם יכול בכלל להועיל לכאב כרוני (5 שנים) ?
3. בחודשים האחרונים הכאב בגב כמעט ונעלם (להבנתי מעיד שאין דלקת באיזור). מצד שני הכאב ברגליים התחזק (להבנתי מעיד על כאב עצבי). האם הזריקה עשויה להיות יעילה גם במצב כזה בו למעשה אין כאב בגב = אין דלקת/בצקת סביב הדיסק הבעייתי ?
4. האם החומר המוזרק הוא קורטיזון ?
אודה מאוד לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוק - אפידורל תחת שיקוף - תגובה
ד``ר זאב קריסטל25/04/2012שלום אני
לחלל האפידוראלי מוזרק ת תרופה ממשפחת הסטרואידים שאמורה לטפל מקומית בדלקת הנגרמת על ידי דיסק פרוץ. נכון שיעילות הטיפול יורדת ככל שהכאב נמשך זמן רב יותר, אךהסיכון נמוך ביותר ושווה את הנסיון הטיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר בלילהסמדר08/04/2012
שלום רב,
אני בת 55, בריאה בדר"כ. סובלת ממיגרנות כבר 30 שנה.
לאחרונה, לפתע, התחילו לי כאבים בצוואר בעיקר בלילה, צוואר תפוס וכאבים מעל העורף (בראש האחורי). משהו משעולם לא היה לי. לא שיניתי כריות או מזרון.
בבוקר הכל נעלם לו. זה ממש מוזר לי. הערה: יש לי כאבים בפרקי כפות הידיים כבר כמה חודשים ואני בבירור אם זו דלקת פרקים. אולי יש קשר?!
צילום צוואר לא הראה שינויים מיוחדים.
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר בלילה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל08/04/2012יש קשר בין מערכת העצבים של הפנים והראש לעצבי העורף לכן חסמים של שורשי העצבים העליונים בעמוד השדרה הצווארי, טיפול בגלי ראדיו לעצבים אילו, והשתלת אלקטרודות תת-עוריות בחלק התחתון של הגולגולת העורפית, יכולים לתת תשובה במקרה הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליניורופטיהאילי04/04/2012
שלום ,
אני סובלת מפוליניורופטיה מזה כ13 שנים , עקב SRV / חוסרבויטמינים מקבוצת B (הדעות חלוקות ) במשך השנים הללו נטלתי טראמדקס לאחר שכדורים אחרים כשלו מלעזור . לפני מספר חודשים עברתי גמילה וקבלתי ליריקה 150 מ"ג ליום , אולם התרופה לא אושרה לי . קיבלתי מרופא המשפחה שלי המלצה לקחת גאבפטנין .
כרגע אני שוב לצערי התחלתי ליטול תרופה עם טרמאדול -זאלדיאר .
השאלה שלי מה ממולץ, איזה כדור יכול לעזור לי ולמנוע את הכאבים והאם יש טיפולים נוספים שניתן לעשות על מנת לטפל בפוליניורופטיה ?
מיותר לציין את הכאב שהוא מביא למצבים של חוסר שינה ותיפקוד
תודה
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליניורופטיה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל08/04/2012שלום
לא ברור לי מדוע ליריקה לא אושרה. עליך לפנות למרפאת כאב לקבלת המלצה לטיפול בליריקה ולגשת לרופא המקבל לקבלת מרשם. גם גבפנטין במינון של 400מ"ג X פעמים ביום,] יכול להיות אפקטיבי. בנוסך ערויים חוזרים עם מגנזיום ולידוקאין יגרמו גם הם להקלה ניכרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דחוף.01/04/2012
שלום דוקטור ( בעקבות סרקואידוזיס יש כאבים בפרקים בכול הגוף ולזה נותנים לי טרגין במינון 160)
קיצור - כאבי גב הקשים היו שנים לפני סרקואידוזיס,ועליי לציין הטרגין עוזר מעט מאוד לגב התחתון , זניח
שבר באגן לפני 25 שנה,
24 שעות של כאבים בגב התחתון,ובמשך שנים , כלומר הרס את החיים.
הכאב הנוראי לא מקרין לרגל,ובצילום אפשר לראות שהייה פעם שבר,
האם גלי רדיו מתאים במקרה כזה ,וכאב שלא מקרין לרגל איך נקרא בשפה הרפואית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דחוף - תגובה
ד''ר תמר ישר02/04/2012גלי רדיו עוזרים כאשר הכאב ממקור של לחץ על שורש עצב
הטיפול בכאבים בשבר באגן יוקלו אני בדרך אחרת
אולי צריך להחליף הטארגין?!
ד״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור והמשך
.03/04/2012איזה כדור יכול להחליף טרגין,שמטרתו גם למנוע עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין נוזלי לכאבאני26/03/2012
שלום ד"ר. סובל מכאב גב תחתון המקרין לרגלים מזה כ-4 שנים.
טיפולים שמרניים, אפידורל, קובלציה - לא הועילו כל-כך.
בעייתי העיקרית היא בלילה - מתקשה להירדם עם הכאב מה גם שהוא גובר במצב מאוזן (במצב שכיבה הכאב חזק מעמידה או ישיבה)
טופלתי בהמון משככי כאב לרבות נוגדי דלקת (אטופן, ארקוקסיה, קספו וכו')
הכי הכי עוזר לי זה אופטלגין בטיפות.
שמעתי לאחרונה שקיימות מדינות בהן הוציאו את האופטלגין משימוש עקב סכנות.
שאלותיי:
1. מהן הסכנות משימוש באופטלגין?
2. האם ניתן להשתמש באופן קבוע לאורך שנים (אני בחור צעיר - 33)
3. אם אני מחליט שזה (אופטלגין) בעצם הטיפול לכאב אזי האם כדאי, מידי פעם, לעשות הפסקה למספר ימים על- מנת לנקות את הגוף.
4. אם אני ממשיך להשתמש קבוע האם צריך לעשות מעקב אחר איבר מסויים בגוף (למשל להבנתי אטופן פוגע בכבד אזי בשימוש ממושך צריך לבדוק תיפקוד כבד אזי אני שואל במה האופטלגין עלול לפגוע וכפועל יוצא מה צריך לבדוק שלא נפגע עקב שימוש ממושך באופטלגין).
5. האם לאור נסיונך היית ממליץ, בהתייחס לנתונים שצויינו, על טיפול ארוך טווח באופטלגין.
אודה מאוד לתגובתך
בברכה, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטלגין נוזלי לכאב - תגובה
ד''ר תמר ישר02/04/2012שלום
האופטלגין באופן קבוע עלול להזיק
באירופה הורד מהמדף אם זו תרופת הבחירה. יש לבצע למפריסי כבד
מציעה לך להתייעץ עם רופא כאב שיכול לשלב תרופות נוספות עם מנגנון פעולה שמשפיע על ההולכה העיצבית!
בהצלחה
ד״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואל פעם שניהישראל22/03/2012
אני בן 41 ובמשך מספר שנים אני מרגיש כאב שמגיע למספר ימים , בשכמה הימנית, מקרין קצת ליד ימין, הכאב בעיקר מציק ולא נורא כואב לי והוא עובר תוך כ-3 ימים. יש לי היסטוריה רחוקה מאוד של כאבי גב שממנה לא סבלתי שנים רבות. האם יש הסבר לתופעה זו? אני בדרך כלל בריא מתאמן בכדי לשמור על כושר מינימלי , ולוקח אולי פעמיים בשנה כדור כאב ראש אקמול אם כואב לי הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואל פעם שניה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל24/03/2012שלום רב
הכאב שאתה מתאר נגרם כפי הנראה ממתח שרירי בגב עליון. הטיפול המתאים במצב זה הוא הרפייה, חימום (אמבט חם) ומשככי כאב רגילים. פיזיוטרפיה עם מכשור TENS בבית יכולה גם היא לתת תשובה לבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זריקה תחת שיקוףבני14/03/2012
שלום,
לפני 10 שנים עשיתי ניתוח גב והיתה לי דליפת CSF עם דלקת קרום המח.
בוצע ניתוח תיקון ומאז עברו 10 שנים מצויינות.
לפני שנתיים פריצת דיסק חוזרת L4-L5 L5-S1 ושוב כאבים עזים. אחרי 4 חודשים שיפור ניכר ושוב התקף. ככה זה נמשך שנה וחצי (5 התקפים) שאני מושבת בבית.
המליצו לתת לי זריקה תחת שיקוף לשני המקומות ואני מפחד לקבל אותה - אבל סובל מכאב ברגל כבר חצי שנה וגם דיכאון.
רציתי לדעת אם זריקה תחת שיקוף היא מדוייקת בצורה שאין חשש לפגיעה בעצב או כל נזק אחר כמו דליפת CSF שהיתה לי - האם השיקוף מבטיח שלא תהיינה 'תקלות' ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו ? תגובה ?
בני19/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי זריקה תחת שיקוף - תגובה
ד``ר זאב קריסטל25/04/2012שלום בני
לא ברור לי מה מפחיד יותר. ניתוח גב עם כל הסיבוכים הקשים שעברת או זריקה פשוטה עם סיכון אפסי.
נסה את הזריקה - אם לא יעזור בטח לא יזיק כמו ניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גראס רפואי לכאבאני05/03/2012
שלום. בן 33. סובל 9 שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגליים. ממצאים - פריצת דיסק.
ב - 4 שנים האחרונות הכאב התעצם. כל סוגי הכדורים והטיפולים השמרניים לא עזרו.
כיום מטופל במינון מקסימלי (600) של ליריקה וזה גם לא עוזר.
מנתח עמוד שידרה הציע לי ניתוח קיבוע בינחולייתי. לדעת הנוירוכירוג לא בטוח שניתוח קיבוע בכלל יעזור כי לא בטוח שמקור הכאב מהדיסק מה גם שעיקר הכאב אצלי לא בגב אלא ברגליים. כאב מאוד חזק שלא מאפשר לי לישון אלא אם מילאתי את עצמי במשככי כאב (בכמויות אדירות) ורק אז אני נרדם.
לאחרונה, אחרי הרבה שיכנועים, הסכמתי לנסות לעשן גראס רפואי (מידידה עם אישור עקב קרוהן) וזה עזר מאוד ! הרבה יותר מכל כדור ולקחתי הכל ! למעשה מיציתי את כל הטיפולים הקיימים (כולל זריקה תחת שיקוף וצריבת דיסק) למעט ניתוח קיבוע שכלל לא בטוח שיעזור (לדעת נוירוכירוג).
1. מה המדיניות, כיום, למתן גראס רפואי לאדם שסובל מכאב ?
2. מה הפרוצדורה ? האם עליי לבקש המלצה? ממי? (מרופא המשפחה, ממרפאת הכאב בה אני מטופל, ממנתח עמוד שידרה, מהנוירוכירוג ?)
אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גראס רפואי לכאב - תגובה
ד``ר זאב קריסטל13/03/2012שלום
קנביס רפואי יכול אמנם להקל על כאב כרוני, כאשר הו ניתן כחלק מטיפול רב תחומי מקיף.
ניתן לקבל טופס המלצה לאישור טיפול בקנביס דרך מרפאת הכאב. האישור הסופי ניתן ע"י מנהל בי"ח אברבנל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףףףףף.04/03/2012
שלום
אני לוקח 160מג ביממה טרגין. כיום ההשפעה של הכדור ירדה באופן משמעותי מאוד,
מה עליי לעשות יש לי כאבים קשים, מה לעשות כדי להגביר מחדש את יכולותיו של הכדור
מבלי להפסיקו ???????
ואם יש כדור מורפיום אחר, שמונע עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר זאב קריסטל13/03/2012שלוםירידה חדה בהשפעת הטרגין מקורה בהתפתחות סיבולת לתרופה. במקרה כזה יש לפנות למרםאת כאב לצורך החלפת התרופה בתרופה מקבילה - Opioid rotation .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים!הגר03/03/2012
מזה מספר שנים סובלת מהיפר קלציאוריה, סכרת מאוזנת.
בשנה האחרונה עברתי ניתוח להוצאת הרחם בשל אנדומיטריוזיס., במקביל הסתבר שישנה גם חסימה כליתית ולפני שבוצע ריסוק הייתי חודשיים הם נפרוסטום.
כרגע, כחצי שנה לאחר הניתוח,הכאבים באזור המותניים חזקים ולא מפסיקים. כמו כן ישנה תכיפות במתן שתן בעיקר בלילה ובזמן שכיבה. וכאבים באזור הטבור שמקרינים כלפי מטה.
ב- CT לא נראו אבנים. באולטראסונד - אגן כליה מורחב
האם יש הסבר לכאבים?
האם היפר קלציאוריה - כולה להסביר כאב? אי נוכות בזמן מתן שתן?
באיסוף השתן נתגלה גם חלבון גבוה, בבדיקת הדם נתגלה גם עליה ביוריק אסיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים! - תגובה
הסימפטומים עדיין מצביעים על מקור בדרכי השתן. בכל מקרה ניתן לפנות למרפאת הכאב לקבלת יעוץ לגבי טיפול סימפטומטי בכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל ימין והגבלת הליכהאסתי02/03/2012
בן זוגי עבר מספר ניתוחי בטן די רצופים ולאחר הניתוחים הופיע כאב סורף עוקץ ברגל ימין שמגביל אותו מאוד בהליכה מי זה כשנה.היום ההליכה שלו בעזרת מקל והוא הייב לעצור כל כמה פסיות.בדיקת EMG ללא מימצה פטולוגי,בעברו היה ספוטאי,מבני גוףבינוני.
איך ניתן להיפטר מהכאב.
בתודה מראש אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל ימין והגבלת הליכה - תגובה
הכאב כפי הנראה ממקור עיצבי. עליכם לפנות למרפאת כאב מוסמכת לקבלת טיפול ספציפי באמצעות תרופות מיוחדות או טיפולים ייחודיים חודרניים המתאימים לבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא23/02/2012
האם הכדור פרקוסט במינון של 5 מיליגרם יכול לגרום נזק לכליות לאדם שהוא מושתל כליה
והאם הכדור עושה עצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל24/02/2012שלום
1. אין השפעה על תפקוד הכליה.
2. תתכן עצירות הניתנת לטיפול בקלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםעלמה21/02/2012
.
אחרי ניתוח גב כבר חודש כאבים איומים האם הממצא בmri הסיבה לכאבים
התעלה מאוד מורחב מגובה L3-L4 בעמוד שידרה מודגמת האדרה סביב הקולקציה אשר אחורית לתעלה והקולקציה תת עורית .
מודגמת האדרה פסית המתמשכת בתעלה אחורית S1-S2.
מה זה אומר תעלה רחבה וקולקציה תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
האדרה מורה על תגובה דלקתית באיזור הניתוח עם תהליך של היצטלקות קשה במקום, דבר שאיננו סימן מבשר טובות לגבי הצלחת הניתוח. קולקציה יכולה להיות סימן לדימום או מוגלה . יש לפנות דחוף למנתחים לקבלת הסבר וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר זריקה בגב***20/02/2012
כמה זמן צריך לנוח אחרי קבלת זריקה בגב.)אפידוראלית(
ומתי אפשר לחזור לפעילות גופנית נמרצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר זריקה בגב - תגובה
זריקה של סטרואידים בלבד לחלל האפידוראלי בעמוד השדרה איננו אמור להגביל אותך בשום דבר , במידה והתברר שלא ארעו סיבוכים כל שהם , כמו פנצ'ר של קרום חוט השדרה, קפיצה בלחץ דם או ברמת הסוכר בחולי סכרת. ברוב המוחלט של המטופלים ניתן לחזור לפעילות מלאה מייד לאחר ההזרקה. אם מוסיפים חומר הרדמה מקומית לתמיסה המוזרקת, יש לנוח מספר שעות לאחר ההזרקה עד שתפוג השפעת ההרדמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)