מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כואבות לי הגפייםעדי19/06/2013
שלום,
אני מתגוררת בארה"ב.
אני אישה בת 46 בריאה בד"כ, לא נוטלת כדורים משום סוג שהוא, גם לא הורמונים. אין לחץ דם גבוה, לא כולסטרול. יש חוסר גדול בויטמין D.
בעברי ניתוח קיבוע לגב התחתון שעזר מאוד.
עוד לפני הניתוח החלו לכאוב לי הזרועות מלוווה שהרגשת קור וחום. הכאב לא פסק גם אחרי הניתוח. רק הלך והתגבר.הייתי אצל אורטופדים, אצל ראומטולוג, אצל נוירולוג. נשלחתי לצילומים שונים, לבדיקות דם, MRI וכו. הכל נשלל. נשללו מחלות כאב שונות (הראומטולוג לחץ על מקומות שונים בגופי ולא כאב לי).
הכאב כואב מאוד בגפיים העליונות והתחתונות. הוא פנימי, במפרקים אבל לא רק. הוא כרוני.נגיעה מבחוץ לא משפיעה. הכאב הוא בעיקר בלילה, ובעת הקימה בבוקר. שנתי קלה, ואם אני מתעוררת בלילה, מיד הכאב "קופץ" עליי, ואני לא נרדמת חזרה.
כדורים כדוגמת אליב או טיילנול לא עוזרים כלל.
לאחרונה אני סובלת גם ממעי רגיז. כל דבר גורם לגזים, לא משנה מה אני אוכלת.
לא נראה לי שאני סובלת מדיכאון, יש לי 3 ילדים, ואני מתפקדת עם הכאב.אבל בטוח שאסבול מזה אם אמשיך כך.
ניסיתי פיזיוטראפיה שלא עזרה.
אני לא יכולה להגיע אליכם לבירור. אנא, הציעו לי כל הצעה, לאיזו רופא לגשת, מה הכיוון, אני מיואשת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואבות לי הגפיים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל16/07/2013שלום
אפשרות אבחנתית אחת יכולה להיות פיברומיאלגיה, אך חסרה עדיין אינפורמציה רבה לקבלת החלטה לגבי כך, לכן עלייך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך איבחון וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין - משערת שתשלחו לר.עיןנעמי16/06/2013
שלום רב,
אף על פי שאני משערת שתשלחו אותי אל רופא העיניים שלי, אני שואלת:
עברתי ניתוח קטרקט לפני חודשיים וחצי, הקטרקט התפתח בגלל מחלת אובאיטיס (דלקת לשכת העין) קדמית.
אחרי הניתוח קיבלתי טיפות פרד פורטה, ירדתי בכמות לפי הוראות במשך חודש וחצי עד אפס. מרפאת הקטרקט והרשתית אמרו שמצב העין בסדר, שחררו אותי לטיפול אצל בחזרה אצל רופא העיניים הקבוע שלי.
כעבור כמה ימים מסוף הפרד פורטה, התפתח לי כאב, הגעתי לרופא העיניים שאמר שיש דלקתיות (לא ביאר אם אובאיטיס) והחזיר אותי לפרד פורטה שלוש טיפות ביום.
המצב עכשיו משונה, ולכן אני כותבת לכם:
קודם כל, הראייה המשופרת מבעד לעדשה המושתלת - נותרה יציבה!!
לעומת זאת, לאחר שבוע של טיפול בטיפות הפרד פורטה, הכאב נראה כבלתי מושפע מהטיפול, והוא הולך ובא על פי הצורה הזאת: כשהוא קיים, הוא ממש חזק!! הוא נמצא בעין אחת בלבד, כאילו בעומק שלה. אבל גם נמצא כאילו בעצמות שמעל שתי העיניים, בעצמות של שתי ארובות העין. יש יום של כאב, ויום של שקט. יש כמה שעות של כאב, ואחר כך שקט, וחוזר חלילה. פגישתי הבאה עם הרופא: ביום א הבא.
שאלה: האם יכול להיות שהכאב קשור לבעייה בחוליות הצוואר? ואיכשהו הכאב קורן אל העין? סליחה על ההשערה, אבל: מאז הניתוח כמובן עליי להיזהר לא לישון עם ראש אל הצד, כי מתפתח כאב בעין. לכן אני ישנה באופן קפוא מאוד. ולעיתים בכל זאת מסובבת את הגו אל הצד כשאני משאירה את הפנים כלפי מעלה, כך שהצוואר שרוי במין סיבוב.
תודה על ההתייחסות שלכם,
מתנצלת על הסיפור הסבוך של העין החולה...
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין - משערת שתשלחו לר.עין - תגובה
ד``ר זאב קריסטל16/07/2013שלום
הכאב יכול להגרם על ידי פגיעה בעצב תחושתי שנגרמה בתקופה של הניתוח או בסיבוך שקרה לאחריו. עליך לפנות למומחה כאב מוסמך לקבלת טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPS2מור11/06/2013
שלום,
בת 27 וסובלת מ- crps2 בירך כתוצאה משני ניתוחים.
רציתי לשאול האם מקובל לתת כחלק מהטיפול גם תרסיס לאף מיאקלציק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך CRPS2
מור11/06/2013לפי מה שכתוב באינטרנט החומר קלציטונין שקיים
במיאקלציק יכול לגרום גידולים ממאירים.
האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם תוכל לענות אמי סובלת.05/06/2013
שלום דוקטור
אמא שלי לקחה עקב כאבים קשים מופשטים בכול בגוף ,גב תחתון ,ידיים ,רגליים,מרפקים ,כול החיבורים , אצבעות,והלאה,
אחרי עשרות תרופות, היא לוקחת שנה אוקסיקוד סירופ, הבעיה שעכשיו מנסים למצא את המינון בעזרת תרופת טרגין ,אבל כשהיא לוקחת את הטרגין ,לא יודע איך לקרא לזה אולי תופעת לווא, מופיעה היתגברות של הכאבים בגוך ועצבים ,
אין ספק שאוקסיקוד סירופ לא מתאים לכאבים כרוניים ,וכול הזמן כואבת וסובלת ,והסבל נוראי ,, אימי 70 , מה עושים במקרה כזה ,ולמה יש בעיה למצא את המינון בכדור טרגין,למרות שהיא לוקחת אוקסיקוד כבר שנה ,אבל כמובן שהסירופ עוזר לה 3 שעות , ולא מתאים לכאבים כרוניים , שיש עליות ומורדות 200 פעם ביום , למה יש היתגברות כאב עם טרגין ,עברו כבר כמה ימים ,והיא כבר מתחילה לפחד מהכדור,והאפשרויות קטנות . למה כך קורה עם כדור ,והאם מצב זה שכיח ומה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תוכל לענות אמי סובלת - תגובה
ד``ר זאב קריסטל11/06/2013שלום
תופעת התגברות הכאב לאחר לקיחת תרופות ממשפחת האופיואידים למשך זמן ממושך, ידועה ומוכרת. ניתן לנסות להחליף לסוג אחר של תרופה, כמו למשל מדבקות פנטה.
לרוב התגובה לתרופה החדשה טובה יותר וללא תופעות הלוואי של התרופה הקודמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרן בחלק העליון של הישבןד``ר אלון מרגלית02/06/2013
שלום. אני בת 16 ולפני כארבעה שבועות, הייתה לי מיגרנה נורא חזקה והפנו אותי לרפואה דחופה שם נתנו לי זריקת וולטרן בחלק העליון של הישבן בצד שמאל. לאחר כשבוע בערך התחיל לי כאב מאוד חד בשריר שם והוא עדיין לא עבר ולא השתפר. אין לי חום או כל סימן לזיהום. האם זה נורמאלי שהכאב לא עבר? מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת וולטרן - תגובה
אין שום הצדקה להזרקת וולטרן לשריר. ניתן לתת את התרופה בצורת כדורים או נרות, עם אותו האפקט וללא סיבוכים, שהם די שכיחים, כמו אבצס או פגיעה בעצב כמו שקרוב לודאי קרה אצלך. במקרה כזה יש להמתין עד שהנזק יתרפא. זה יכול לקחת זמן רב מהצפוי, שכן מדובר בעצב. בינתיים תרופות לשיכוך כאב יכולות לשפר את איכות החיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בצקות בכפות רגלים גורמות לשרפה.eti31/05/2013
בהתאם לשאלתי הקודמת על בצקות ברגלים רציתי לאמר ולהוסיף כשאני עומדת ואני עומדת 8 שעות יש לי פשוט שרפה בכפות הרגליים זה נובע מהדלקת או מהבצקת.האם יש טיפול והאם יש מצב שהדלקת תעלם או שזהו המצב רק להקל על הכאבים והמחלה תמיד תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בצקות בכפות רגלים גורמות לשרפה. - תגובה
בצקת ודלקת כרונית בהחלט יכולים לפגוע בזרימת הדם וכתוצאה בעצבים הדקים בכפות הרגליים ולגרום לתחושת שריפה. הטיפול בתרופה ספציפית לפגיעה זאת יכול להקל מאוד את הסימפטום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקות ברגלים עקב דלקת שגרונית .
eti14/06/2013מהי התרופה הספיציפית שהתכוונתם. אני מרגישה כאבים חזקים באמצע כף הרגל תחושה שקשת כף הרגל עומדת להשבר במיוחד בהליכה ובהתחלה נשמעים כמו קליקים מה עושים עשיתי מדרסים לקשת שיש לי אבל עדיין הכאבים ממשיכים מה עושים?אני חייבת לעבוד והעבודה שלי בעמידה מה עושים ,ולמי פונים מחפשת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה רפואית סייעה הרבה מאודמשה ששון ישר28/05/2013
מאוד לחולים עם כאב כרוני כמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה רפואית סייעה הרבה מאוד - תגובה
ד``ר זאב קריסטל11/06/2013מסכים איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונהh.h.18/05/2013
בת 85, צלולה ופעילה. לפני כ-17 שנה עברה כריתת כיס מרה. סובלת מזה כשנתיים וחצי מכאב מתמשך בבטן עליונה. ירידה במשקל של כ-25 ק"ג בשנתיים האחרונות, מזה 14 ק"ג ב-11 חודשים אחרונים. כל הבדיקות תקינות: דם, גסטרו, קולונסקופיה,צילום בטן . בזמן האחרון אכילה מועטה מלווה לעיתים בבחילה או בהקאה, גזים עולים מן הקיבה/מיעיים דרך הפה (התקף נמשך זמן רב אחרי האוכל). מקבלת כדורים כמו אומפרדקס, נקסיום/זרידקס כנגד כאב ושום דבר לא עוזר.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל27/05/2013שלום
בעיות בכיס המרה יכולות לגרום או להגרם על ידי דלקת של הלבלב. יש לברר בכיוון של דלקת לבלב כרונית היכולה לתת את כל הסימפטומים שתיארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עוויתייםa16/05/2013
שלום
אני בת 22, מתעמלת 5 פעמים בשבוע בממוצע. אוכלת מאוד בריא (לא מטוגן, לא מעובד כלל, לא סוכר לבן, לא קמח לבן, הרבה ירקות ופירות).
זמן רב שאני סובלת מנפיחות בבטן, לעתים מלווה בגזים, תחושה מאוד לא נוחה בבטן. למרות ספורט מרובה, אזור הבטן נשאר בעייתי.
לאחרונה התחילו לי כאבי בטן עזים בבטן העליונה. נמשך ל-10 דקות ונעלם. היה לי את זה כשהייתי ילדה קטנה, אך לפתע זה התחיל שוב.
אני משתדלת לא לאכול אוכל כבד כלל, וכמעט כל יום אוכלת יוגורט פרוביוטי רגיל (לא ממותק).
מה עלי לעשות? במה מדובר?
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עוויתיים - תגובה
אפשרות אחת היא שהכאב מקרין מבעייה תוך ביטנית כמו כיב קיבה או דלקת בלבלב.
במקרה כזה עליך לעשות ברור במרפאה גאסטרואנטרולוגית ולקבל טיפול בהתאם.
אפשרות שניה היא שהכאב ממקור שרירי והטיפול יהיה תרגילי הרפייה לשרירי הבטן.
ותקופות ארוכות יותר של מנוחה והתאוששות לשרירי הבטן לאחר פעילות ספורטיבית אינטנסיבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהצח16/05/2013
שלום,
לפני כשנה וחצי עברתי זיהום חמור שהשבית אותי למשך 3 חודשים - במהלכו גדלו לי הבלוטות בצוואר("שם מקור הרעש") בטן ומפשע דו"צ.
הייתי בהתחלה תחת מעקב תכוף של אאג וזיהומולוג - מכוון שלא נמצא שם ממצא הופנתי להמטולוג - עשיתי 2 ביופסיות כריתה שיצאו ראקטיביות.
בחצי השנה האחרונה הבלוטות נשארו סטטיות לכן לטענת ההמטולוג ואאג(מנתח) - אין להם שם משמעות, כל הבדיקות דם תקינות ואני מרגיש מצוין(!!!) מתאמן והכל בסיידר.
נאמר לי שככל הנראה הבלוטות יישארו עוד זמן רב ואף ייתכן לאורך כל החיים.
הבעיה שלי זה שהן כואבות...... כל פעם במקום אחר מצד אחד של הצוואר לצד שני - פעם בחלק עליון ופעם בתחתון, גם המפשעה עושה לי צרות ואף לפעמים אני הולך בצליעה.
הכאבים מגיעים משום באופן ספונטני ללא שום סיבה.
ואני לא אציין במצבים שיש לי דלקת גרון אז בכלל המצב קטסטרופה.
הרופאים המטפלים(כולם מבתי-חולים) אמרו לי שאין מה לעשות, ואכן אני מרוצה מהיחס שקיבלתי שכן נראה שלקוח אותי בכל הרצינות.
כמובן שייעדתי אותם על הכאבים, אבל כולם אבודי עצות, אין עוד בדיקות שיכולות לחדש לנו מידע, ואין שום טיפול יעודי להוריד את הנפיחויות.
רציתי לשאול:
האם התלונות שאני מלין אליהם הם מוכרות?
ומה עליי לעשות במצב כזה, זה ממש מפריעה לי ולפעמים קשה לי להתמודד עם זה?
אשמח לקבל מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
צח16/05/2013רק אציין שהכאבים הם לא כתוצאה ממגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל27/05/2013כל מה שאוכל להציע לך הוא טיפול בכאב על ידי משככי כאב המותאמים לעוצמת הכאב. במידה ומדובר במחלה זיהומית ויראלית הפוגעת במערכת החיסון, תתכן גם פגיעה עצבית היקפית המצריכה תרופות נוירולוגיות ספציפיות. לשם כך עליך לפנות למרפאת מומחים לכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאלדיאר: כמה זמן וממה להיזהר?נרקיס15/05/2013
שלום,
אני סובלת כבר 5 שנים מכאבים חזקים באגן ובגב תחתון, לעיתים קרובות עם דקירות חזקות בירכיים וכאב במפשעות. כל הבדיקות עד כה לא העלו שום דבר משמעותי (CT, MRI, מיפוי עצמות, EMG, אולטראסאונד כליות...) מלבד אולי פגיעה לא מאוד חמורה בדיסק בין חוליות L5-S1.
בחודשיים-שלושה האחרונים אני "חיה" על זאלדיאר - מקפידה לקחת לא יותר מ-1 ביום.
לפני חודש התחלתי לקחת אלטרולט, בהתחלה רבע כדור ביום, ובימים האחרונים עליתי לחצי כדור. בינתיים יש איזו הקלה כללית, אך לא משהו דרמטי.
שאלותי:
1. למשך כמה זמן משפיע הזאלדיאר? לפעמים אני לוקחת אחד בבוקר, ושעות רבות לאחר מכן עדיין המצב סביר. האם יתכן שהוא משפיע ל-10 שעות או יותר?
2. כמה זמן אפשר להמשיך לקחת את הזאלדיאר (כרגע אני לא רואה מתי אוכל להפסיק להשתמש בו)? ממה צריך להיזהר? האם צריך לעשות איזושהי בדיקה מדי פעם?
חוץ מזה, אם יש לכם איזשהו רעיון איך עוד אפשר לבדוק מה יש לי... אשמח מאוד :-)
תודה רבה מראש על התשובה,
נרקיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאלדיאר: כמה זמן וממה להיזהר? - תגובה
זלדיאר פועל למשך 4 עד 6 שעות והוא נועד לטיפול בכאב בעל עצמה בינונית. מאחר והוא מורכב משילוב של שתי תרופות במינון מופחת, יש סבירות צפחותה לתופעות לוואי או התמכרות וניתן להשתמש בתרופה זאת למשך זמן רב. יש להזהר במקרה של מחלה ופגיעה בתיפקוד הכבד, ובשילוב עם תרופות נגד דיכאון.
כאב כרוני באגן יכול לנבוע גם מבעייה פנימית ולא רק מעמוד השדרה. ממליץ על בדיקה גניקולוגית מקיפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאלדיאר ותרופות נגד דכאון
נרקיס07/07/2013ד"ר קריסטל שלום,
כתבת לי שצריך להיזהר משילוב של זאלדיאר עם תרופות נגד דיכאון.
אני לוקחת אלטרולט (10 מ"ג), שגם הוא אמור לסייע בשיכוך הכאב.
האם עלולה להיות בעיה בקשר בין שתי התרופות? מה הסיבה לבעיה?
תודה ושבוע טוב, נרקיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופאה אבל
חן14/03/2016אני סובלת מפיברומיאלגיה תסמינים רבים של כאבים חזקים והתענות כללית.
לקחתי אלטרולט לי אישית הוא עשה ממש רע, הכאבים לא עברו, הדיכאון חגג, ולא נדבר על העיכול...
אני הייתי מאוד לא מאוזנת וכל דבר עורר תופעות לוואי מאוד בעייתיות. ממליצה להיוועץ עם הרופא לגבי שילוב תרופות כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן יקרה....
נרקיס15/03/2016מאז עברו קצת מים... עדיין לוקחת אלטרולט (עלי הוא לא משפיע לרעה), אבל את הזלדיאר החלפתי מזמן בפעילות גופנית שעושה לי טוב, ואם צריך מדי פעם - קצת ולריאן טבעי.
אפילו שכואב, ממליצה לך להתחיל בפעילות הדרגתית (קפיצה בטרמפולינה עוזרת מאוד!), ולחפש טיפול ב - Facial manipulation, הדבר היחיד שעזר לי להישלף בהדרגה ממעגל הכאב האינסופי. בריאות והצלחה !! נרקיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMG במצב של CRPSתמרי10/05/2013
שלום רב.
במרפאת כאב אובחנתי כסובלת מ-CRPS.
יחד עם זאת נוירולוגית שבדקה אותי חושדת במקביל, כי אני סובלת מתפס של עצב ה-sural וה-superf. peroneal.
לאור זאת היא שלחה אותי גם לבדיקת אולטרה-סאונד בקרסול, וגם לבדיקת EMG. שמעתי שבדיקת ה-EMG כואבת מאוד, ואני חוששת שהיא תחמיר את מצב ה-CRPS. האם אכן הבדיקה יכולה להחריף את מצבי? האם כדאי לוותר עליה?
תודה, תמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EMG במצב של CRPS - תגובה
בדיקת ה - EMG כואבת כמו כל דקירה אחרת. רצויי לבצע אותה לטובתך, כעוד עדות אוביקטיבית לקיום פגיעה עצבית כגורם למחלה, לצורך קבלת נכות או תביעה משפטית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים בירך+ מפשעהמור08/05/2013
שלום,
לפני כ-8 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה לתיקון קרע בלברום במפרק הירך
ותיקון מבנה pincer. נאמר לי כי 3 חודשים לאחר הניתוח אהיה כבר במצב
רגיל וזאת לאחר שסבלתי מכאבים כבר שנה וחודשיים לפני הניתוח.
אבחנו לי במשך שנה ( לפני הניתוח) בעייה של בלט דיסק בחוליות l4,5 וקיבלתי תרופות כמו אטופן וארקוקסיה שלא הועילו כלל ומצבי החריף לכדי מצב שסבלתי מכאבים קשים בישיבה, הליכה ושכיבה.
מאחר ולא היה שיפור במצבי כלל לאחר הניתוח במפרק הירך ואף התווספה לי נפיחות באזור הירך עברתי ניתוח נוסף (לאחר זריקת לידוקאין למפרק) שהראתה הקלה
כיום אני 3 חודשים לאחר הניתוח עם החמרה בכאב, נפיחות גדולה יותר באזור מפרק הירך והישבן, כאב מפשעתי, רגישות חזקה למגע, כאב דוקר, שורף ואי יכולת לשים בגדים שנוגעים באזור, קושי בהפעלת הירך ומתהלכת עם קב. במשך כל השנתיים האלה אני עם בעיה תפקודית קשה עם הרגל.
הופנתי למומחה בכאב שאבחן זאת כ crps וכיום אני מטופלת בליריקה 450 מ״ג
שאיננה מביאה לשיפור אבל מביאה עימה תופעות כמו סחרחורת, חולשה, נפיחות בבטן וקושי לעמוד בחלק משעות היום עקב ההשפעה של הכדור.
בנוסף לכך הומלץ לי לבצע זריקה תחת שיקוף לאזור ששולט במפרק הירך.
האם זה הטיפול הראשוני שמתחילים עימו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי ניתח אותך? איך היום אתה מרגיש?
יוני25/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים קשים בירך+ מפשעה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016שלום
ברור שהניתוח לא השיג את יעדיו ורק החמיר את המצב. הבעיה כעת היא כאב כרוני ממקור עצבי. יש להוסיף תרופה חזקה יותר כמו טארגין, לבצע את ההזרקה תחת שיקוף, שתסייע באבחנה ואולי גם בטיפול ובהמשך לשקול השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגירויי חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתחנן בבקשה !!תאשרו לי מריחואנהמשה ששון ישר26/04/2013
אני כבר 6 שנים סובל מכאבי חזה נוראים !!!
אין לי חיים!!!!
נשללו כבר הכלללללללל
4 שנים רני ללא עבודה!!!!!ללא תעסוקה!!!לא מסוגל לתפקד כלל וכלל!!!!!!!
עשיתי מיפוי לב!!!תקין!!CT חזה תקין!!
ניסיתי הכללללללללללללל
למה רופא כאב סילק אותי ממשרדו?
אני סובללללללללללללללללללללללל
הצילווווווווווווווווווווו
בבקשה תאשרו לי מריחואנה רפואית!!!!
רק לניסיון!!אם זה עוזר או לא!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתחנן בבקשה !!תאשרו לי מריחואנה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל29/04/2013שלום רב
אתה מוזמן אלי למרפאת הכאב לקבלת הסיפור הקליני, בדיקה והצעות לטיפול. לפי התקנות החדשות של משרד הבריאות יש להוכיח תחילה טיפול במסגרת מרפאת הכאב למשך שנה ורק אחר כך, אם שום דבר לא עוזר יש מקום לקבלת אישור לקנאביס רפואי. לכן אני מציע לך להגיע שוב למרפאת הכאב ובהמשך נראה כיצד לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קריסטל היקר
תומר07/06/2013חייב לומר, בלי שום ציניות, התשובה שלך אצילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מכה יבשהאורי25/04/2013
אני בן 26
לפני 7 חודשים בערך נפלתי במקלחת וקיבלתי מכה יבשה ועדיין כואב עשיתי בזמנו צילום ולא היה שבר האורטופד הסביר שלוקח הרבה זמן עד שהכאב נעלם ושלוקח לרקמות הרבה זמן להחלים
השאלה שלי היא
האם הכאב הוא כאב קליני שאסבול ממנו כל החיים והאם זה הגיוני שאני עדיין סובל אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מכה יבשה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל29/04/2013שלום רב
כאב שנמשך מעל חצי שנה, מעבר לזמן הסביר לריפויי מלא של פציעה באברי הגוף, נכנס להגדרה של כאב כרוני. הכאב יכול אמנם להעלם תוך תקופה מלתי מוגדרת נוספת, אך מאוד רצויי לטפל בכאב כדי למנוע את המעבר ממצב של כאב חריף לכאב כרוני קבוע.
פנה למרפאת כאב להתחלת טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת
אורי05/05/2013תודה רבה שענית יש נקודה נוספת
הלכתי באותו זמן לאורתופד הוא אמר לי שכואב לי כי לוקח לרקמות הרבה זמן להחלים מהמכה היבשה בנוסף אין לי שבר או קושי להזיז את היד
הוא אמר לחכות ושזה לוקח הרבה מאוד זמן ובמקרה הכי נורא לקחת כדורים נגד כאבים
יש לציין גם שהכאב פחת בצורה משמעותית והוא לא קבוע כלומר הוא בא והולך אבל הוא עדיין לא החלים במשך 7 חודשים
השאלה שלי היא פשוטה האם על פי נקודות אלו הכאב יישאר כרוני או יחלוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת - תגובה
ד``ר זאב קריסטל08/05/2013שלום
העובדה שהכאב פחת משמעותית עם הזמן אומר שאתה בדרך הנכונה לריפויי מלא מכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)