מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשטל14/10/2011
שלום רב. אני בת 36 ובריאה. לפני מספר ימים החלו לי כאבי ראש בצד האחורי של הראש . כאבים אלו מלויים לעיתים בלחץ באזיים. אודה בבקשה לעזרה תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר תמר ישר14/10/2011חג שמח
באם הכאב ימשך יוועצי בנוירולוג
בתקוה שיחלוף במהרה
דר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי חסם עצבישושנה13/10/2011
שלום,
אני סובלת מכאבים עזים בפנים בעצב החמישי - הענף השלישי ( מנדיבולרי) כתוצאה
מטיפול שיניים . לאחרונה, נוספו כאבים עזים ובלתי נסבלים מעל השפה - ענף מקסילרי
הכאבים דומים לאלו שחווים חולים בטריגמינל נורלגיה - הכאבים מעירים אותי כל לילה.
אני מטופלת במרפאת כאב , וקיבלתי כמה זריקות של לידוקאין לעצב המנדיבולרי.
יש הפחתה של כאב בעצב זה, אולם , אין הקלה משמעותית בעצב מקסילרי- עדיין יש
כאבים חזקים.
האם לדעתך ליקודאין יכול להתאים גם להפחתה בכאב בעצב הנוסף ( מקסילרי) או
שאולי יש חומרים אחרים שיכולים ללהפחית את הכאב בשני המקומות - במקום להזריק
לשני הענפים בנפרד? ( הזריקות כואבות , ומטשטשות מאוד).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת לגבי חסם עצבי - תגובה
ד''ר תמר ישר14/10/2011שושנה שלום
ניתן לטפל תרופתית בבעייתך עם או בלי ההזרקות
בקשי מרופאי המרפאה !! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,תרופות ..
שושנה14/10/2011ההזרקות בנוסף לטיפול תרופתי. גאבאפנטן 3600 ! ביום , טרמדקס ( מינון מקסימלי)
ואחרי שניסיתי את כל שאר התרופות המקובלות ( ליריקה וכו')
השאלה שלי נותרה כשהיתה - האם יש סיכוי טוב שהזרקת ליקודאין במקום אחד
ישפיע בו זמנית על שני הענפים? עד עכשיו 4 הזרקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכתף ימין
אירית11/01/2013האם זריקת החסם העצבי גורמת לנזק לפרק הכתף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לניתוחm12/10/2011
שלום רב
בעוד חמישה ימים אני עומדת לעבור ניתוח בריאטרי (שרוול). ברקע שלי 6 פריצות דיסק בגב אחרי תאונה, עשרות טיפולים במרפאת כאב, כולל תגליות, כמו למשל שאני ממש אלרגית לעירוי של מגנזיום, עד חוסר נשימה וסגירת הגרון, וגרד קשה מאד מכל תרופה של אופייאטיים, כולל ליריקה, מורפין וכו". בסוף מטפלים בי בעזרת סימבלטה (ממש עוזר לי) וארקוקסיה מדי פעם כאשר הכאב מרים את ראשו המכוער.
הבעייה היא שהבנתי שלאחר הניתוח יש כאבים לא פשוטים, וכנוהג נותנים מורפין או מהמשפחה הזו, שלא עושה לי טוב בכלל. האם יש משהו אחר שאני יכולה לבקש שלא יגרום לי לאלרגיה ובכל זאת יהיה חזק מספיק לשכך את הכאב?
בבקשה עזרתכם, אני ממש רגישה לכאבים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לניתוח - תגובה
ד``ר זאב קריסטל13/10/2011החדרת צינורית לחלל האפידוראלי ומתך מתמשך של חומר הרדמה מקומית עם פנטאניל יכול לתת מענה טוב לבעייתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה! חג שמח.
m16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתה לי את אותה בעייה אשמח לעזורדנה07/10/2011
ניתן לפנות אליי למייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל מי שי שבעייה עצבית בלסת
דנה07/10/2011לכל מיש שסובל מבעייה עצבית לאחר טיפול שיניים
ניתן לפנות אליי במייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה... ומצטער על ההודעה הקשה.. הנ'04/10/2011
ה -בעייה,
(כתבתי פה עליה לפני כמה חודשים . הסיפור די מתמשך)
אבל בגדול,
הייתי בחור בריא, בן 34 , עד לפני שנה וחצי.
בעקבות טיפול שיניים- כאבי תופת ..כמו כאב שיניים, באזור שיניים/חניכיים, לסת (+כאבים עמומים באוזן ובגרון לפעמים )
שנה וחצי.. הכאבים רוב היום רצוף... נעים בין התקפות כאבים קשים , לכאבים "נסבלים" איכשהוא (עד כמה שכאבים נסבלים.. נורא להגיד)
לא אפרט אבל -
מבחינה דנטלית (שיניים, פה ולסת, רפואת הפה) - הייתי בכל מקום שאפשר,
בתי חולים, מרפאות כאב, הדסה עין כרם, תל השומר, איכילוב, המון רופאים פרטיים
מנהלי מחלקות וכו'.
נוירולוגים - נטלתי במשך חצי שנה ליריקה (מינון גבוה) ואלטרול - לא עזר, פרט לשיפור בשינה.
כעת - הזרקה למפרק במרפאת כאב.
אחת הבעיות זה חוסר האבחנה (לדברי רופאים זה לא טריגמינל נ' קלאסית (MRI, אגב, תקין - ובכל מקרה לא מדובר על התקפות כאב פעם בכמה ימים, אלא על כאב יותר רצוף ומתמשך ),
מיפוי עצמות הראה קליטה מוגברת באזור הכאבים - אף מומחה (וראיתי הרבה) לא הצליח להסביר את הממצא. כל אחד מפנה לרופא בתחום אחר .
במהלך התקופה החלו כאבי שיניים גם בצד השני של הפה, ואפילו התביישתי לספר כי כבר כמה רופאים רמזו ש"הכל כבר כואב לי" , כאילו שאני ממציא.
בנוסף במהלך השנה וחצי , לאחר הכאבים בלסת, כאבי גב, עורף , ושכמות (+יד שמאל נרדמת בלילה מדי כמה ימים) - שלעיתים קשים מאוד.
מבחינתי היה לי ברור , שכנראה אלו כאבים נלווים לפגיעה - כלומר - שנובעים מלחץ, חוסר שינה טוב וכו'. אבל הכאבים הללו מתגברים, וערכתי בדיקת EMG, שלדברי האורטופד הראתה שמשהו לא בסדר בצד שמאל ,והבעייה כנראה בצוואר.
אבל גם לטענתו - אין קשר בין הצוואר לכאבי השיניים והפה.
אין רופא אחד שמרכז את כל האבחנות .. ואני צריך לנסות בעצמי להבין מה קורה פה.
אם זו פגיעה בעצב ? מדוע הכאבים בשני הצדדים ? אם יש בעייה בצוואר - האם זה מה שגרם לכל הסיפור ? (הסיפור החל אחרי טיפול שיניים)
שמעתי כבר סיפורים מרופאי שיניים , שטיפולי שורש - פתרו לאנשים בעיות שנראו כבעיות צוואר !
אני כבר לא יודע... עייף מכאבים כל הזמן, עייף מללכת לרופאים לרוץ
אבל לשכב בבית עם כאבים - זה לא פתרון. לפעמים מגיעים לכאבי תופת שלוקחים אותי לעזרה ראשונה, ולפעמים גם מורפיום בעזרה ראשונה - מרגיע את כל הגוף - אבל לא מזיז לכאבי השיניים.
זה בערך הסיפור.. אודה לכל עזרה מכל מי שיכול לתרום.
[email protected]
נ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה... ומצטער על ההודעה הקשה.. ה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל09/10/2011שלום רב
מקור הבעייה אצלך ככל הנראה, היא פגיעה באחד מעצבי הפנים. בג'רגון הרפואי כאב זה נקרא כאב נוירופאתי, שמתבטא בכאב תמידי שעמיד לטיפול הרגיל, זאת בהבדל מנאוראלגיה המתבטאת בהבזקים של כאב חד המגיב בד"כ לטיפול בתרופה הנקראת טגרטול. מערכת העצבים של הפנים קשורה לעצבים היוצאים מהחלק העליון של חוט השדרה הצווארי ולכן הכאב מתפשט לעורף וגם לצד השני - זה בהחלט מהלך טבעי של המחלה.
יש טיפולים לבעייה שלך במסגרת מרפאת כאב ברמה גבוהה. בין הטיפולים ניתן למנות תרופות נוספות כמו סימבלטה, אופיאטים, ערויים עם תרופות מיוחדות למצב זה, טיפול בגלי ראדיו בתדירות גבוהה לעצבי הפנים ועצבי חוט שדרה עליונים, השתלת אלקטרודות לגרוי חוט השדרה הצווארי העליון ואיזור הכאב בפנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קריסטל היקר ,
נ'09/10/2011על אף שבעינייך זה אולי טריוואלי - מודה לך מאוד על התשובה !
עשית לי מעט סדר , (בין כאב עצבי, סוג של טריגמינל נ', ניורומה של העצב. כל רופא מגדיר אחרת. ולא היה ברור לי איך עצב אחד של הפנים מקרין לצד השני)
לפחות בחלק מהדברים עשית לי סדר, וההסבר לגבי טגרטול, שגם לדעתי אני לא צריך לקחת אותו לסוג כאב של כאב רצוף.
המון תודה, ולמרות שאני ממש לא מאזורכם, אני אשקול אולי להיות מטופל במרפאתכם. צריך לשים לסבל סוף או לפחות להפחית אותו במידה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות פנטהליאתי01/10/2011
שלום
איפה אפשר להדביק מדבקות פנטה פרט לגב?
רגליים?
ידיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות פנטה - תגובה
ד''ר תמר ישר03/10/2011שלום
מדבקת פנטה ניתן להדביק על הזרועות והירכיים
ד״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות פנטה
ליאתי03/10/2011תוכלו בבקשה להסביר איפה בדיוק על הזרועות והירכיים?
בחלק החיצוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן כרונייםגיא01/10/2011
שלום רב,
אני בן 35 סובל מספר שנים בכאבי בטן כרוניים (סוג של IBS) לאחר סדרת בדיקות ששללו מחלות אחרות. שימוש ב SSRI גורם לי לתופעות לוואי.
רציתי לשאול האם ניתן לטפל בכאב באמצעות תרופות משכי כאבים כדוגמת טרמדקס?
בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן כרוניים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2011שלום גאי
אין סיבה לסבול מכאב בתקופתנו. רצוי מאד לשכך כאב מכל סוג שהוא על ידי משככי כאב לפי עוצמת הכאב. כאב בינוני /חזק ניתן לשכך על ידי תרופות כמו טרמדקס ואם יש צורך גם בתרופות ממשפחת האופיאטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בעצב הטריגמינל, ,שינייםנ'25/09/2011
בבקשה, כל מי שסובל מבעייה מחרידה זו -
מוזמן לפנות אליי...
לתמיכה הדדית
אודה לדר' להשאיר את ההודעה , אולי זה יסייע לי ולעוד אחרים
נ'
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורלגיה לאחר טיפול אצל רופא שיניים
עדי בר27/09/2011לאחר טיפול אצל רופא שינייםטיפול כושל ישלי נאורלגיה בלסת עליונה השיניים הוצאו מרוב כאבים ועדין הכאבים נשארו התחושות עיקצוצים שריפה עקיצות מנסה לקחת ליריקה
היום הראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאורלגיה לאחר טיפול אצל רופא שיניים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל30/09/2011שלום עדי
כאב נוירופאטי שכתוצאה מנזק עיצבי יכול להגיב יפה לליריקה. תנסי תרופה זאת במינון מלא (150מ"ג X 2).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי כמוני כמוך אשמח אם תצרי קשר
רווית טליה03/10/2011[email protected] אשמח לדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסוגל יותר אלוהים לא מסוגלנ'25/09/2011
מצטער. זו לא הודעת "צומי" . ואין מישהו שבאמת יכול לעזור.
ושופך הכל על השולחן.. חבל שבאינטרנט כל האתרים לא אומרים תכלס איך אפשר להתאבד
אם הייתי יודע איזה כדורים לקחת כדי שבאמת יהרגו בקלות בלי להתעורר אחכ עם נזק לגוף הייתי עושה.
בחור בריא נורמלי עד לפני שנה וחצי.
סובל מבעייה רפואית קשה... כאבי תופת כבר שנה וחצי רצוף
לא מסוגל, אין רופא שלא הייתי , תרופות , טיפולים במרפאות כאב.. לא מסוגל
הנה התעוררתי לפני שעות מהכאב לא מסוגל להרדם
מת שהראש יצנח ליפול לישון לא יכול
ההורים . הרופאים חסרי אונים. מה נותר לעשות חוץ מלמות ?
זה לא חיים ככה. אי אפשר מה הטעם לסבול מכאב פיזי כל היום כבר שנה וחצי רצוף.
אלוהים שמישהו יעזור כבר
איך אפשר לאשפז את עצמי ? מה עושים ? בבקשה אני צריך עזרה
יכול להתמודד עם סבל נפשי - לא יכול עם כאב פיזי לא יכול כבר
מישהו יכול לתת לי אינפורמטיבית מקום פשוט שאפשר לאשפז את עצמי ? בלי בירוקרטיות וכו' ? אני אשלם פרטי מכל חסכונותיי... לא צריך קופ"ח...
בבקשה עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוגל יותר אלוהים לא מסוגל - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2011עליך לפרט יותר מה בדיוק הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, פירוט
נ'04/10/2011ה -בעייה - (כתבתי פה עליה לפני כמה חודשים . הסיפור די מתמשך)
אבל אכתוב שוב ,
הייתי בחור בריא, בן 34 , עד לפני שנה וחצי.
בעקבות טיפול שיניים- כאבי תופת ..כמו כאב שיניים, באזור שיניים/חניכיים, לסת (+כאבים עמומים באוזן ובגרון לפעמים )
שנה וחצי.. הכאבים רוב היום רצוף... נעים בין התקפות כאבים קשים , לכאבים "נסבלים" איכשהוא (עד כמה שכאבים נסבלים.. נורא להגיד)
לא אפרט אבל -
מבחינה דנטלית (שיניים, פה ולסת, רפואת הפה) - הייתי בכל מקום שאפשר,
בתי חולים, מרפאות כאב, הדסה עין כרם, תל השומר, איכילוב, המון רופאים פרטיים
מנהלי מחלקות וכו'.
נוירולוגים - נטלתי במשך חצי שנה ליריקה (מינון גבוה) ואלטרול - לא עזר, פרט לשיפור בשינה.
כעת - הזרקה למפרק במרפאת כאב.
אחת הבעיות זה חוסר האבחנה (לדברי רופאים זה לא טריגמינל נ' קלאסית (MRI, אגב, תקין - ובכל מקרה לא מדובר על התקפות כאב פעם בכמה ימים, אלא על כאב יותר רצוף ומתמשך ),
מיפוי עצמות הראה קליטה מוגברת באזור הכאבים - אף מומחה (וראיתי הרבה) לא הצליח להסביר את הממצא. כל אחד מפנה לרופא בתחום אחר .
רופא ראה ממצא כלשהו בעצם הלסת - אבל שוב - המומחים בתחום לא רואים סיבה רצינית לכאב (ואני מכבד ומעריך את זה ) ...אבל זה שוב מביא אותי למבוי סתום...
האם זה זיהום בעצם ? לדברי המומחים זיהום שכזה היה מתפרץ אחרי שנה וחצי.
במהלך התקופה החלו כאבי שיניים גם בצד השני של הפה, ואפילו התביישתי לספר כי כבר כמה רופאים רמזו ש"הכל כבר כואב לי" , כאילו שאני ממציא.
בנוסף במהלך השנה וחצי , לאחר הכאבים בלסת, כאבי גב, עורף , ושכמות (+יד שמאל נרדמת בלילה מדי כמה ימים) - שלעיתים קשים מאוד.
מבחינתי היה לי ברור , שכנראה אלו כאבים נלווים לפגיעה - כלומר - שנובעים מלחץ, חוסר שינה טוב וכו'. אבל הכאבים הללו מתגברים, וערכתי בדיקת EMG, שלדברי האורטופד הראתה שמשהו לא בסדר בצד שמאל ,והבעייה כנראה בצוואר.
אבל גם לטענתו - אין קשר בין הצוואר לכאבי השיניים והפה.
אין רופא אחד שמרכז את כל האבחנות .. ואני צריך לנסות בעצמי להבין מה קורה פה.
אם זו פגיעה בעצב ? מדוע הכאבים בשני הצדדים ? אם יש בעייה בצוואר - האם זה מה שגרם לכל הסיפור ? (הסיפור החל אחרי טיפול שיניים)
שמעתי כבר סיפורים מרופאי שיניים , שטיפולי שורש - פתרו לאנשים בעיות שנראו כבעיות צוואר !
אני כבר לא יודע... עייף מכאבים כל הזמן, עייף מללכת לרופאים לרוץ
אבל לשכב בבית עם כאבים - זה לא פתרון. לפעמים מגיעים לכאבי תופת שלוקחים אותי לעזרה ראשונה, ולפעמים גם מורפיום בעזרה ראשונה - מרגיע את כל הגוף - אבל לא מזיז לכאבי השיניים.
זה בערך הסיפור.. אודה לכל עזרה מכל מי שיכול לתרום.
[email protected]
נ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, פירוט - תגובה
ד``ר זאב קריסטל09/10/2011שלום רב
מקור הבעייה אצלך ככל הנראה, היא פגיעה באחד מעצבי הפנים. בג'רגון הרפואי כאב זה נקרא כאב נוירופאתי, שמתבטא בכאב תמידי שעמיד לטיפול הרגיל, זאת בהבדל מנאוראלגיה המתבטאת בהבזקים של כאב חד המגיב בד"כ לטיפול בתרופה הנקראת טגרטול. מערכת העצבים של הפנים קשורה לעצבים היוצאים מהחלק העליון של חוט השדרה הצווארי ולכן הכא מתפשט לעורף וגם לצד השני - זה בהחלט מהלך טבעי של המחלה.
יש טיפולים לבעייה שלך במסגרת מרפאת כאב ברמה גבוהה. בין הטיפולים ניתן למנות תרופות נוספות כמו סימבלטה, אופיאטים, ערויים עם תרופות מיוחדות למצב זה, טיפול בגלי ראדיו בתדירות גבוהה לעצבי הפנים ועצבי חוט שדרה עליונים, השתלת אלקטרודות לגרוי חוט השדרה הצווארי העליון ואיזור הכאב בפנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי נסבלים בפי הטבעתמודאג וכואב22/09/2011
שלום
שנים רבות אני סובל מכאבים באזור פי הטבעת לאורך שנים אלו סבלתי מהתקפות חוזרות ונשנות של טחורים המלווים בטרמבוזה (פנימים וחיצונים) עברתי טיפול בלייזר שלא צלח וגם קשירה בגומייה של אחד הטחורים.
בשנתיים האחרונות הכאבים הפכו ליום יומיים, עמידה או הליכה של יותר מ-10 דקות היא כמעט בלתי נסבלת וישנם ימים שהכאב כו חזק גם בישיבה או שכיבה, דבר שמקשה מאוד על אורך חיים תקין.
לפני חודשיים לארך נתגלה כי אני סובל מאניזמוס (ראוי לציין שאני סובל בחסימות ביציאה גם אם היציאה רכה שמשפיעות מאוד על הכאב) אך אין אני יודע האם הכאבים נובעים מכך שהשריר תפוס מאוד או שזה שילוב בין השריר שכואב לאיזה טחור אם טרמבוזה שמסתתר במעלה התעלה ( הכאבים שיש לי בתקופה האחרונה מרגישים כאילו יש לי טרמבוזה למרות שבפועל שום דבר לא יצא החוצה)
כיום אני ממתין לתור לביו פידבק אך התור הוא רק בינואר.
1.האם יש דרך לפחות לטפל בכאב לבנתיים בכדי שאוכל לעבוד ולנהל אורך חיים מעט יותר תקין.
2.אם אני מרגיש כי הכאב נמצא בעומק התעלה 5-8 ס"מ לארך האם ניתן בכלל לטפל בו?
3.ואם אין אבחנה מדוייקת לכאב (כלומר אם הוא נובע מאניזמוס או מגורם אחר באזור פי הטבעת) האם בכלל ניתן לטפל בכאב?
מיותר לציין כי אני כבר מיואש לגמרי ולא ממש יודע מה לעשות אם המצב.
תודה מראש
מישהו שסובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלתי נסבלים בפי הטבעת - תגובה
ד``ר זאב קריסטל30/09/2011ניתן לטפל בבעייתך באמצעות טיפול תרופתי מיוחד ואם זה לא עוזר באמצעות אלקטרודה המושתלת בחלק התחתון של עמוד השדרה. פנה למרפאת כאב מרכזית לקבלת טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת CRPSעומרי20/09/2011
שלום
לפני 6 חודש נשברה לי הרגל מנפילה גובה 6 מטר לפני חודשיים היתי אצל רופא מומחה אורטפד כף רגל וברך וקבע שיש לי CRPS עד הברך ותמונה כלאסית אני חיי בדיכאן מהכאבים העזים ומהדקירות שאני מרגיש והציפורניים שקשה לי להוריד אותם והרגל כל הזמן קרה
אני לא מעיז להתאמץ אפילו ללכת לשירותים אני חושב אלף פעם אושפזתי במרפאת כאב עברתי טיפול בקטמין לא עזר עברתי טיפול באלקטרודות לגרוי לא עזר אני מטופל באקסוקטין 60 מל"ג ביום וגם ליריקה 600 מל"ג בבוקר 300 ובלילה 300 וגם כמה תרופות לשיכוך כאב וזה לא עוזר לי אני כל הזמן מסטול בהקאות בחילות לא סובל את עצמי יותר והתחלתי להיות עצבני מהכאב הזה
מה אפשר לעשות האם יש טיפול חדש לדבר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת CRPS - תגובה
ד``ר זאב קריסטל30/09/2011שלום עומרי
פנה למרפאת כאב מרכזית לקבלת מידע על השתלת אלקטרודה לגרויי חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.18/09/2011
שלום
אני לוקח כרגע רק טרגין במינון 160, שאני לוקח כבר שנה ,ברמת יעילות בסדר,
לפני שלוש חודשים אני הפסקתי את סירופ אוקסיקוד ,שלקחתי יום יום ,
ולמרות שאני ללא הסירופ אוקסיקוד ,מצב מערכת העיכול, מבחינת העצירות לא תקין,
איך אחרי שלוש חודשים של הפסקה אני עדיין סובל מעצירות,
האם המצב הפיך, ומה עושים לתיקון המצב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר תמר ישר19/09/2011טארגין מכיל אוקסיקונטין והחומר הנוסף נלוקסון אינו מונע לגמרי עצירות
ד ״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן כרונייםגיא14/09/2011
שלום ד"ר
אני סובל מספר שנים בכאבי בטן כרוניים (סוג של IBS) לאחר סדרת בדיקות ששללו מחלות אחרות.
טופלתי בנירבקסל + סרוקסט במינונים נמוכים מאוד
עקב תופעות לוואי של הסרוקסט אני מחפש פתרונות חלופיים.
האם תרופות מקבוצה נוגדות כפיון יכגון ליריקה יכולות להיות פתרון אלטרנטיבי?
קראתי כתבה שגם אספירין נוגד כאבים?
תודה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן כרוניים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2011שלום גאי
אין סיבה לסבול מכאב בתקופתנו. רצוי מאד לשכך כאב מכל סוג שהוא על ידי משככי כאב לפי עוצמת הכאב. כאב בינוני /חזק ניתן לשכך על ידי תרופות כמו טרמדקס ואם יש צורך גם בתרופות ממשפחת האופיאטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפשעה כתוצאה מפציעת יוגהשמואל13/09/2011
שלום רב,
שמי שמואל, בן 35 - לפני כשנתיים מתחתי את איזור המפשעה בתרגיל יוגה (זה נקרא תרגיל הארבה - שוכבים על הבטן ומרימים את שתי הרגליים לאחור) ומאז כואב לי עד היום באיזור המפשעה הימנית (התעלה האינגווינאלית עם הקרנה לבטן תחתונה), שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו')
יש רגישות באיזור הפוביס והאדוקטור מימין, שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן.
כירורגים שללו כל אפשרות כירורגית.
אורולוגים, נוירולוגים ואורטופדים (כולל רפואת ספורט) כנ"ל.
צילומי סי טי וMRIללא הזרקה לא העלו דבר.
ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה, הזרקת סטראואידים לאיזור).
אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי, אך לא מצליחים לעלות על מה זה.
לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום.
מה אני יכול לעשות? איך מאבחנים ומטפלים בבעיה זו?
אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי.
המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה כתוצאה מפציעת יוגה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל03/10/2011שלום שמואל
נסה הסננה מקומית עם הרדמה מקומית + סטרואיד, או חסם עצבי המבוצעים במסגרת מרפאת כאב, בשילום עם משככי כאב ותרופות נוגדות דלקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עיזרו לי שאלה דחופהנטע2413/09/2011
שלום רב.
אני שוהה בחול עם חבר שלי כמו רב הצעירים לקריסמס.
חבר שלי עובד בבנייה ולאחרונה הופיעו לו כאבים חזקים בגב.
זה לא כאב ממוקד אלה בכל הגב.
הכאב כה חזק שלא מאפשר לו לקום מהמיטה. הוא ממש סובל.
היינו במיו כאן בארה"ב כ-3 פעמים ועדיין הרופאים לא הצביעו על הבעיה ולא אמרו משהו מיוחד חוץ ממרשם של כדורי פרקוסט.
ממש כואב לו. אני לא יודעת עם יש קשר כלשהו אבל יש לו גם עצירות קשה בימים האחרונים, ואת הכאבי גב וחום. הוא לא יכול לקום בכוחות עצמו.
אני יודעת שקשה לתת הבחנה דרך האינטרנט אבל אולי בגדול תוכלי להגיד לי מה זה יכול להיות. עשו לו צילום והצילום בסדר.
כמו כן הוא בן 25 לא מישתמש בשום תרופות באופן קבוע אין לו אלרגיות או כל בעיות רפואיות. הוא לא עבר תעונה או משהו כזה.
בבקשה עיזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עיזרו לי שאלה דחופה - תגובה
ד''ר תמר ישר19/09/2011יש צורך בהערכת בעית הגב ומקורה ct mri
קרוב לודאי שהגורם הינו מעבודה פיזית קשה
פרקוסט תרופה טובה לשיכוך כאב אך גורמת לעצירות
ד״ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)