מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפגת כאבים ע"י לייזר דל עוצמהירון הראל16/05/2009
שלום.
אני סובל מכאבים בכתפיים עקב הסתיידות ודלקת שהתפתחה לאחר הפעלת מאמצים לא מבוקרים באזור הכתפיים. הכאבים חזקים במיוחד בלילה ללא יכולת שינה על הצד. האם המכשיר בי-קיור, לייזר דל עוצמה המכונה "לייזר רך",עד 250 מיליווט באורך גל 632-904 ננומטר, יכול לסייע בהפחתת הכאבים ? האם שימוש בו עלול לגרום לנזקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר דל עוצמה
ד``ר זאב קריסטל08/06/2009שלום ירון
יש מקום לנסות מיגוון של כלים לטיפול בכאב ממקור של השלד והפרקים. ביניהם יש מקום גם לטיפול בליזר רך שמעלה את זרימת הדם באיזור הכואב ויכול להשפיע על הקלה בכאב. טיפול נוסף הוא גלי הלם המפוררים את ההסתידויות שעל הגידים ומפחיתים על ידי כך את הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נורא חזקים כבר שנהמיכל11/05/2009
עברתי טיפול שיינים ולאחר מכן כבר המון זמן יש לי כאבים באותה שן שהייתה מטופלת הרופאים אומרים שהשן בריאה ואין סיכוי לפגיעה עצבית כי בשן העליונה קיימם רק חלל הסינוס
הומלץ לי להשתמש בליריקה אך אני מאוד מפחדת מהשימוש בה
אני בת 30 אוהבת לצאת ולבלות ואני לא יודעת איך תשפיע התרופה על חיי
והאם מותר לי לשתות מידי פעם אלכוהול
בנוסף אמרו לי שבגלל שאני צעירה יכול להיות מאוד שעם הזמן העצב ישתקם ותרופת הליריקה אף תעזור לי
אנא ממך דוקטור אני לא רוצה לשמוח שיש כזו תקווה שהעצב ישתקם וזה יהיה לשווא האם זה נכון האם זה אפשרי?
אני בת 30 נשואה ואם לילדה בת 4 מצבי הרוח שלי נורא משתנים עקב הכאבים ואני לא רוצה לראות את חיי ככה בהמשך
אני גם רוצה להביא ילד נוסף כרגע וחוששת מאוד מהכאבים שלא עוברים
אנא תענה לי דוקטור יקר
תודה מיכל שמילוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובתך דוקטור בתודה מיכל
מיכל12/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי אני מחכה לתשובה
מיכל17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופיואידים והריוןרויטל10/05/2009
שלום רב,
אני בת 32, לאחרונה נישאתי ואני משתוקקת לילד.
אני חיה עם כאב כרוני מישני למחלה סיסטמית קשה ומורכבת, מעל 10 שנים.
מאוד רוצה לדעת, בהנחה שמבחינה רפואית מלבד עניין הכאב, הכל תקין ואפשרי, האם ישנה אפשרות להרות תחת טיפול באופיואידים ?
אני נוטלת רק לטובת הכאב כמוהן בממוצע 400 מ"ג של אופיואידים מסוגים שונים.
האם מותר ליטול תרופות כאלה בהריון ?
מה עושים - מפסיקים לכמעט שנה ? הרי דקה ללא השיכוך - אינה אפשרית..?
מה נסיונך בנדון ?
אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לומר בעניין כו
רב תודות,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיואידים והריון
ד``ר זאב קריסטל11/05/2009שלום רויטל
לצערי התרופןת שאת לוקחת עוברות גם למערכת הדם של העובר ויכולות להשפיע על מערכת העצבים שלו, כבר בשלב המוקדם של התפתחותו. הדבר ודאי במינונים הגבוהים בהם את משתמשת, שהם ללא ספק רעילים לעובר. תינוקות שנולדו לאמהות מכורות להרואין היו מכורים עם תסמונות גמילה קשות, דיכויי נשימה וסימפטמים נוירולוגיים שונים. לכן לא מומלץ ללדת תחת טיפול במינונים גבוהים של אופיואידים, אלא אם כן ניתן לעבור גמילה קודם לכן. אפשרות אחרת היא לקבל מינונים קטנים מאוד של מורפין ישירות לתוך חוט השידרה באמצעות משאבה. יש לזה אותו אפקט נגד כאב וללא תופעות הלוואי הרעילות של מינון גבוה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזיםדוד יאיר09/05/2009
שלום
אני בן 56 ולפני שנתיים קבלתי אירוע מוחי בגזע המוח
מאז ועד היום הכאבים לאורך כל צדו השמאלי של גופי כואב מאוד
מתחיל מחצי רואש צואר כתף צלעות גב יד ורגל
אני הולך מעט בצליעה ויד שמאל בקושי מתפקדת
מצב הכאבים מאז האירוע מתגבר קבלתי תורפה בשם ליריקה והגעתי עד 600 מ"ג ליום ללא כל שינוי
מה הינך ממליץ
ואם יש ממוחים לכאב באזור הצפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר אירוע מוחי
ד``ר זאב קריסטל11/05/2009שלום רב
כאב לאחר נזק למערכת העצבים המרכזית מופיע בכ 10% מהחולים לאחר אירוע מוחי. הטיפול הוא ע"י תרופות נוגדות פירכוסים ואחרות הניתנות במסגרת מרפאות הכאב המוסמכות. במידה ואין תגובה משביעת רצון יש טיפול מאוד חדשני באמצעות אלקטרודות המושתלות בגולגולת ומשככות את הכאב ע"י גרויים חשמליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מקבלים את הטיפול שהצעת
זהבה20/05/2009ראשית תודה לך דר זאב קריסטל,
. היכן בארץ יש מרפאות כאב המתמחות בכאב כתוצאה מאירוע מוחי ? וכמו כן היכן אפשר לקבל את הטיפול באלקטרודות?אודה לך מאוד לתשובתך.(בעלי מטופל בהר הצופים, ועד כה לא הוזכר סוג טיפול זה)
שאלה נוספת, האם יש תופעות לואי לתרופות נוגדות פירכוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב לאחר אירוע מוחי
ד``ר זאב קריסטל24/05/2009השתלת אלקטרודה מבצעים במרפאות כאב בבתי חולים המרכזיים בת"א, רמב"ם חיפה והעמק בעפולה. תרופות נוגדות פירכוסים הן לרב ללא תופעות לוואי משמעותיות במיוחד אם לוקחים אותם במינון עולה בהדרגתיות. לעתים יש סחרחורות וטישטוש שחולף תוך מספר ימים עם הפחתת המינון ואז ניתן להעלותו מחדש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים לאחר אירוע מוחי
דוד יאיר21/11/2009לפני כשלוש שנים קבלתי אירוע מוחי בגזע המוח
אני סובל מכאבי תופת לאורך כל הצד השמאלי של הגוף
לאחרונה החלו גם כאבים קלים יותר בצד ימין
אני מטופל במרפאת כאב וכבר ניסו כל מיני תרופות אך ללא הועיל
שמעתי דרך חבר שראה תוכנית בטלויזה על קנאביס רופאי
האם טיפול מסוג זה יכול לעזור לי
דרך אגב אני בן 57 ומעולם לא נגעתי בסיגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עצבי בלסת למה לא עונים?דנה09/05/2009
אני כותבת שוב, אני בוסלת שנה וחצי מכאב בעקבות 3 עקירות בלסת עליונה,
הכאב הוא שורף, צורף מציק ומאד נוכח המטופלת בליריקה וסימבלטה.
האם ניתן לטפל בגל י רדיו באופן מקומי? כי הכאב היננו בדיוק מעל שן 26 ו25?
תודה על התשבה הנני סובלת מאד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עצבי בלסת
ד``ר זאב קריסטל11/05/2009שלום יעל
בהחלט ניתן לטפל בכאב שמקורו בנזק עצבי שלאחר טיפולי שיניים באמצעות גלי רדיו בתדירות גבוהה לאתר צומת עצבי הפנים. הפעולה מתבצעת תחת שיקוף רנטגן במרפאת כאב מוסמכת שיש לה ניסיון בפעולה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עצבי בלסתדנה03/05/2009
שלום רב!
אני סובלת כבר שנה וחצי מכאב עצבי בלסת לאחר 3 עקירות שיניים, טופלתי באלטרול וליריקה אך הכאב איננו עובר, ואיכות חיי מאד ירודה. האם ניתן לטפל במרפאתך באמצעות גלי רדיו על מנת להשקיט את העצב?
וכיצד ניתן ליצור קשר?
אודה מאד להתייחסותך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלסת
ד``ר זאב קריסטל11/05/2009שלום יעל
בהחלט ניתן לטפל בכאב שמקורו בנזק עצבי שלאחר טיפולי שיניים באמצעות גלי רדיו בתדירות גבוהה לאתר צומת עצבי הפנים. הפעולה מתבצעת תחת שיקוף רנטגן במרפאת כאב מוסמכת שיש לה ניסיון בפעולה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן בליעת מוצקיםאיתי02/05/2009
שלום,
מזה מספר חודשים יש לי בעיה מוזרה שמטרידה אותי מאוד ופוגעת באיכות חיי .
כל פעם שאני אוכל מזון ואני מדגיש, בכל בליעה של מוצק ולא משנה מה גודל הביס ואם זה חם או קר, אני מרגיש כאב, מאין דקירה עמומה.
נראה לי שזה במעבר של האוכל מהוושת לקיבה, אם אני מבין נכון את מבנה גוף האדם.
לפעמים אני מרגיש כאבים מתחת לצלע ימנית באותו אזור.
יש לציין שאני אתלט ללא מחלות תורשתיות וכן שכל בדיקות המעבדה, הקרדיולוגיה והגאסטרו שעשיתי יצאו תקינות כולל ביופסיות מהתריסריון והקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה וסיגמאסקופיה.
הא כן, מצאו לי בקע גולש קטן אבל לא נראה לי שיש קשר כי יש את זה להרבה באוכלוסייה.
אין לי עצירויות ולא שלשולים ולא גזים והכל תקין.
גם ניסיון של כדורים מסוג לוסק (לנטון, אומפרדקס) במשך למעלה מחודש לא הואילו בכלום.
משכחי כאבים זה לא פתרון למרות שלפעמים אני לוקח כאשר הכאבים מלווים אותי מספר שעות אחרי האוכל.
זה אולי נשמע מצחיק, אבל אני חושש שככל שעובר הזמן זה יסתבך ומשהו יתפוצץ לי בבטן.
שאלתי:
1. איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות (כולל אפילו סי טי) אבל אני סובל מכאבים בזמן אכילה???
2. האם ייתכן שיש לי אולקוס או גיסטריטיס שמורגש רק בזמן אכילה ושלא ראו בבדיקות?
3. והכי חשוב - האם בשל הרגע שלי לפנות למרפאת כאב והאם אפשר לעזור לי?
תודה על הסבלנות ומצטער מראש על השאלות הרבות
שבוע טוב,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להבהרה
איתי04/05/2009אני בן 39, לא מעשן, אצלט, ללא ירידה במשקל לעת עתה.
בדיקת מנומטריה של תפקוד הוושת גילתה שיש לי LES חלש.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבליעה
ד''ר אברהם לזרי04/05/2009שלום רב
אני מציע שתפנה את הבעייה שהיצגת לגסטרואנטרולוג/ית. נראה לי שהנושא בתחום מומחיותו/ה.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איתי
שלומי10/07/2010אני סובל די מאותם סימפטומים ביצעתי חלק גדול מהבדיקות שאתה ביצעת
מענין אותי אם מצאת עד היום ממה זה נובע.. אני עוד לא מצאתי
לי יש כאבים באכילה וגם ללא אכילה(לפעמים)
תודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באיזור המותןמשה02/05/2009
מדי פעם יש לי כאבים חדים (כמו דקירות מבפנים)שבאים מאיזור המותן הימנית האם אתה יודע מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במותן
הבעייה אינה מובנת וחסרים לי פרטים: מה אופי הכאב, כמה זמן הוא נמשך, באיזו תדירות הוא מופיע, מה גורם לו (האם לאחר אכילה, מאמץ, תנוחות מסויימות ועוד), האם מעיר מהשינה, האם פרט לכך אתה בריא, האם נבדקת ע"י רופא כלשהו מאז החל הכאב?
ענה לי ואשתדל לייעץ
יום טוב
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בצדי הפניםמרים01/05/2009
בימים האחרונים בכל פעם שאני מזיזה את הפה אני מרגישה כאב חד בצד שמאל של הראש מהלחי השמאלית לכיוון העין. כמו כן האיזור השמאלי העליון של הלחי נפוח קצת. אני מטופלת באנטיביוטיקה בשם צפורל 500 מ"ג אך בינתיים ללא הועיל. ממש קשה לי לאכול ואפילו לדבר. אני מאד מודאגת. גם רופאת המשפחה לא אמרה דיאגנוזה מפורשת.
מה יכול להיות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בצדי הפנים
ד``ר זאב קריסטל02/05/2009שלום מרים
הכאב החד בפנים שאת מתארת יכול להתאים למצב חולני מיוחב הנקרא בשפה הרפואית Trigemunal Neuralgia . הגורם הוא לרוב לחץ על עצביי הפנים במקום יציאתם מהגולגולת. הטיפול הראשוני הוא תרופה בשם טגרטול. יש לגשת למרפאת כאב מוסמכת לקבלת איבחון מדוייק ומרשמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שינייםיואב27/04/2009
כבר שנה אני סובל מכאביי שיניים מציקים בשיניים בהם נעשו טיפולי שורש.
אני מטופל במרפאת הכאב של בי"ח הדסה.
הם חושבים שאין צורך בחידוש טיפולי שורש.
במשך שנה אני מטופל באלטרול, והגעתי עד 100 מ"ג.
לאחר שהכאבים לא עזרו , עברתי לסימבלטה, אולם גם היא לא עוזרת.
מה עוד אפשר לעשות ?
הפסקתי לעשן, לא שותה אלכוהול.
האם שינוי תזונה כלשהי או החלפת תרופות תסייע בפתרון הבעייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים
ד``ר זאב קריסטל28/04/2009שלום יואב
כאבי שיניים כרוניים לאחר טיפול שורש יכולים בהחלט לכוון אותנו לכיוון של כאב נוירופאטי, דהיינו כאב שמקורו בנזק עיצבי. הטיפול בהתאם הוא שילוב של תרופות הפועלות על מערכת העצבים ההיקפית והמרכזית. הטיפול בנוגדי דיכאון אותו קיבלת מהווה אמנם חלק מהטיפול. בנוסף רצויי מאוד להתחיל עם תרופות המדכאות פעילות לא תקינה של עצב פגוע כמו ערויים עם לידוקאין, חסמי עצב, תרופות נוגדות פירכוסים כמו ליריקה. טיפולים חדשניים יותר הם טיפול בגלי רדיו בתדירות גבוהה למרכזי העצבים בפנים. כל אילו ניתנים לביצוע במסגרת מרפאת כאב מוסמכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהרינת26/04/2009
שמי רינת ואני בת 22.
בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מכאבי חזה לא שגרתיים.
בתחילה שמתי לב גם להופעת גוש בחזה שמאל שלי.
הספקתי לעבור בדיקת ביופסיה ששללה את האפשרות לגוש סרטני.
מאז הופיע בשלושה מוקדים נוספים גושים ומקורות לכאבים עזים, נוסף מוקד חדש גם בחזה ימין.
התייעצתי עם שני כירורגים שאמרו שהגושים הם מעין ציסטות וייעצו שלא להסיר אותם כיוון שזה יפתור את הבעיה זמנית (צצים עוד ועוד גושים). התחלתי בעצתם שימוש בויטמין E-400 שאמור להקל על הגודש והכאב. כמו גם באופן מפתיע הוצע לי הפסקת שימוש בקפה, קולה ושוקולד. אם כל אלה לא יעזרו לטענתם, אצטרך לעבור טיפול אנטי-הורמונלי אשר יקל משמעותית את הכאב. דבר זה אינו בא בחשבון בגילי כמובן מבחינתי.
אני יודעת שנשים עשויות לחיות עם ציסטות שנים ושאין הן מזיקות אך אני חווה כבר זמן ממושך כאב שכמעט ואינו נפסק. ביום ובלילה.
ניסיתי כבר הכל. שלוש רופאים שונים מהרפואה המשלימה, דיקור סיני, שיאצו, תוספי מזון, כירורגים ורופאי נשים. הפסקתי שימוש בגלולות לשלושה חודשים ללא הועיל. אני כבר מרגישה במבוי סתום. רוצה לדעת איך אפשר להפסיקת הכאב.
שמעתי על טיפול חדשני בתחום בבריטניה כשמועה מהכירורג אצלו הייתי מטופלת.
אני יודעת שזה די נפוץ בעולם ובאוכלוסיית הנשים (כך טענו בפניי הכיכרורגים שאצלם אני מטופלת) אך אני לא מצליחה להגיע למידע בתחום בארץ בעזרת האינטרנט או הספרות.
מה עליי לעשות?
אם יש מומחה שאוכל לפנות אליו והוא יכול לשמש לי אבן דרך חדשה?
היכן אוכל להשיג מידע בנושא?
אנא עזרו לי.
תודה מראש. רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל26/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבאילנה25/04/2009
שלום רב,
אמי בת 77 סובלת מאוד מכאבים עזים בעצם הזנב. היא קיבלה תרופות משככות כאבים, אולם ללא הועיל. היא טופלה בדיקור סיני אך גם הטיפול הזה לא עזר לשיפור המצב.
לפני כשנתיים טופלה במרפאת כאב - הזריקו לה זריקה למקום הכאב, אמנם הייתה הקלה לזמן מה, אולם לחץ הדם שלה עלה מאוד, ונסיונות לאזן אותו גרמו לה לירידת מלחים בדם ומצבה הרפואי הדרדר מאוד. מה גם שהכאבים המשיכו להציק ונשארו כפי שהיו.
אמי מרבה להתלונן על כאבים, היא צמודה כל היום לכריות חימום ואינה מוצאת מנוח לעצמה.
האם ישנה דרך נוספת מלבד זריקות שתקל עליה את סבלה?
אודה לך מאוד אם תעזור לי למצוא מזור לסבלה של אמי.
בברכה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב
ד``ר זאב קריסטל26/04/2009שלום אילנה
כאבים עזים באזור עצם הזנב יכולים להגרם על ידי שבר או דלקת במקום, או שזו הקרנה של כאב ממקור אחר בעמוד השדרה, לרוב מחוליה גבית מס' 12 . ברור לי שזריקות עם משככי כאב נוגדי דלקת לא רק שאינם יעילים לטווח רחוק, אצל אימך, אלא גם גורמים לה נזק בריאותי. לכן יש מקום לטפל בתרופות אחרות כמו טרמדקס, טרמל, זלדיאר, ואם זה לא מספק לעלות דרגה ולתת תרופות חזקות יותר כמו פרקוסט ואוקסיקונטין. טיפול לא תרופתי אחר הוא באמצעות גלי רדיו ו\או גרויי חשמלי. בכל מקרה עליה להגיע למרפאת כאב מוסמכת לצורך איבחון מקור הכאב וקביעת טיפול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר לזרי- פזיותרפיה וספורט ב-CRPSליאנה21/04/2009
אני סטודנטית בת 21, ובגיל 13 וחצי אבחנו אצלי CRPS ביד ימין (מטראומה מינורית – "קליק" במרפק) וגם עם HMS בידיים ורגליים. לפני ארבע שנים בנוסף לרגישות ביד ימין, התחילה רגישות גם באזור הכתף והשכמה בצד ימין. טופלתי במשך כמה שנים בריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה, ושנה בביופידבק. לפני המחלה עסקתי בספורט מספר פעמים בשבוע. במהלך השנים ניסיתי לחזור לפעילות ספורטיבית בחדרי כושר או בריכה ותמיד זה נקטע עם כאבים בברכיים או בפלג הגוף העליון לאחר זמן קצר. אני מאוד רוצה לעשות ספורט שמתאים לי ומחפשת מסגרת נכונה, אולי אימון כושר במסגרת מרפאה/בית חולים או בהדרכת מישהו עם רקע בפיזיותרפיה. אני גם מתכננת טיול בחופשת הקיץ וחשוב לי לשפר כושר ולהפחית רמת הכאבים.
האם לדעתך יש אפשרות לעשות תרגילים לחיזוק השרירים ולהתאמן ללא גרימת נזק וכאב נוספים?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRPS
פעילות גופנית מבוקרת ובהשגחת איש מקצוע אינה אמורה לגרום לנזק, בודאי הנה רצוייה בתסמונת CRPS.
אני מציע שתפני למרפאת כאב, האבחנה תיבדק שוב (משך הזמן שציינת הנו ארוך מדי) ותופני לפעילות מתאימה.
יום טוב
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעמ"ש צווארישוקי21/04/2009
שלום רב!
הנני סובל המון זמן מכאב בעורף בתוצאה ממשבר נפשי, כאב זה מקורו בשריר לפי תוצאת רנטגן שם אבחן האורתופד שהעמ"ש מיושר קצת, ניסיתי אתופן לא עזר, דקור גם לא כל כך ועוד אחרים.
עליי לציין שיש לכאב הזה תסמין אחר גם של חוסר מיקוד מחשבתי חוסר התמצאות בלבול וחוסר זיכרון.
אני מטופל אצל פסיכיאטר אך לשווא מעל שנתיים אמנם יש שפןר במצב הדכאוני.
האם נפגשתם אי פעם עם מקרה כזה והאם אתם יכולים לעזור לי?
אם כן בבקשה אז תצרו קשר
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב על רקע נפשי
אני מציע שתפנה לפסיכותרפיה אצל מטפל/ת מוסמך/כת. אני משער שזה הטיפול העדיף בנוסף לטיפול תרופתי שניתן ע"י הפסיכיאטר שלך.
יום טוב
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ניתוחס20/04/2009
שלום,
לאחר ניתוח כריתת טחורים שמעתי שהכאבים קשים מאד.
1. איזה כמות של אופטלגין מומלץ לקחת?
2. במידה ואופטלגין לא עוזר , רצוי לשלבו עם משככים חזקים? או שאין צורך בו וצריך להמשיך רק עם משככים אחרים?
3. איזה משככים חזקים ניתן לקחת שלא עושים עצירות?
4. אחרי הניתוח לאחר יציאות שמעתי שהכאבים מביאים לעילפון מרוב עוצמתם, כמה זמן לפני יציאה רצוי לקחת משכך כדי שיכאב פחות?
5. הכאבים לאחר ניתוח כריתה, מקרינים גם על עצם הזנב, גב, רגליים וכו' ישנם כאלה שלא יכולים לעמוד וגם לא לשבת מה עושים אם הכאבים חזקים מאד ולא ניתן לתפקד, רצוי לעשות הרבה אמבטיות ישיבה, איך עושים אם הכאבים משתקים מרוב כאב ולא ניתן לזוז? אפשרי לשלב כדורי הרגעה, אם אני בפאניקה ורועדת מפחד?
7. לכדורי הרגעה יש אפשרות גם לשכך כאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל26/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)