מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים מאוד..!!!!!!שי משה21/11/2009
שלום רב ד"ר זאב קריסטל.
אני סובל ממה שנקרא בלט בקע פריצת דיסק. עשיתי בדיקת סי.טי לאחרונה וזה לשון הבדיקה ד"ר.
בגובה l4-5 בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ קל על השק התקאלי
בגובה l5 -s1 בקע דיסק אחורי ופורמינלי משמאל גורם לחץ על השק התקאלי ועל העצב ההיקפי מאותו צד.
ד"ר אשמח מאוד אם תפרש לי את לשון הבדיקה הזאת אין לי מושג מה זה אומר.
אני סובל מכאבים חזקים מאוד ברגל שמאל עם דגש על השוק של הרגל והקרנות של כאבים לכל אורך הרגל.
התחלתי בתקופה האחרונה טיפולי פיזותרפיה אבל זה לא כל כך עוזר לי לכאבים. ואני ממש חסר אונים בכל מה שקשור לנושא לכאים ולדרכי טיפול בבעיה שלי.
ד"ר שאלה שניה חשובה לי אליך. עוד חודשיים בדיוק אני יוצא לטיול שאני מתכנן אותו כבר שנה לדרום אמריקה לחמישה חודשים. שאלתי אליך אם אני יכול בכלל לצאת לטיול הזה שכולל מסעות הרמת תיקים גדולים הליכות ובעיקר נופים יפים. אם הטיול הז לא יגרום לי לנזק יותר גדול בבעיה שלי אם אני לא יחזור לארץ עם כאבים ומצב יותר חמור. אני ממש מפחד שלא אצליח לצאת לטיול בגלל הפריצת דיסק הזאת. אודה לך על כל עזרה בנושא ומודה לך מראש על ההקשבה
בברכה שי משה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד``ר זאב קריסטל23/11/2009שלום שי
הממצא המשמעותי בצילום ה - CT שעשית הוא בקע הדיסק בגובה L5-S1. התוכן הרך הנמצא בתוך הדיסק בגובה זה פרץ החוצה וגורם לתגובה דלקתית וגירויי שורש העצב השמאלי היוצא מהנקב הבין-חולייתי השמאלי ומשם הוא עושה את דרכו לרגל שמאל. זו הסיבה שהכאב מקרין לאורך הגפה השמאלית. ברוב הגדול של המקרים הכאב חולף מעצמו, עם או בלי טיפול. כאשר הכאב נמשך יותר משלושה חודשים, יש מקום לטיפולים פולשניים יותר כמו הזרקות אפידוראליות של סטרואידים או במקרה שלך עדיף לטפל בהזרקות ישירות לתוך הנקב הבין חולייתי השמאלי, שם נמצאת הבעייה. פעולת זאת מבוצעת במרפאת כאב מוסמכת, תחת שיקוף רנטגן. לעיתים נדירות מאוד יש צורך בהתערבות ניתוחית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.....המשך
שי שמה25/11/2009ד"ר זאב קריסטל תודה רבה על התגובה.
האמת זה לא כל כך נעים הזריקות האלו לפי תגובות ששמעתי מאנשים....
אבל אם אין דרך אחרת כדי להקל על כאב וכדי שהמצב לא התדרדר אז אין ברירה.
שאלתי השניה היא אליך ד"ר: האם אני יכול לטוס בעוד חודש וחצי לטיול משמעותי לדרום אמריקה עם הבעיה שיש לי..????
אשמח לתגובה ד"ר תודה רבה..!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן עמוםאבי20/11/2009
הנני בן 63 ומזה 10 ימים יש לי בחלק מהיום כאב בטן עמום ,התחושה יותר שאני מרגיש שיש לי בטן מאשר כאב ממשי ,מה אני צריך לעשות הנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל23/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב נוירופטי בפי הטבעתדלית17/11/2009
אבי סובל מכאבים קשים לפי סיכום מחלה הנקראים כאב נוירופטי VAS8 9/10 בפי הטבעת עקב בצקת שנגרמה עפ"י טענת הרופאים בשל ניתוח NEO BLADER שעבר אבי לפני כ-10.5 חודשים.
אבי טופל במרפאת כאב ברמבם במקביל לטיפולי כימותרפיה ולאחר מכן בהקרנות , אך שום תרופה לא עוזרת לו. הוא חש כאבים קשים, חוסר שקט והנורא מכל אינו יכול לשבת לאורך זמן.
התרופות שניסה ועדיין מטופל בהן:ליריקה, פנטה,אקטיק,סימבלטה,בוטרנס,אוקסיקונטין,פרקוסט וכו'
הכל עוזר אך לזמן קצר ביותר.
דרך אגב התוצאות של הבדיקות הסרטניות תקינות ומראות כי אין שום סימנים סרטניים
א. האם יש לכם רעיון לתרופה אחרת שיכולה להועיל לו?
ב. עלה הרעיון לתת לו זריקת בלוק. האם יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב נוירופטי בפי הטבעת
ד``ר זאב קריסטל20/11/2009שלום דלית
לאחר שכל הטיפולים שנוסו עד כה לא נתנו מענה משביע רצון, יש כעת מקום לבצע השתלת אלקטרודה המוחדרת דרך מחט לחלל האפידוראלי התחתון ביותר לגירויי חשמלי של עצבי חוט השידרה S2-3.
עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת המבצעת פרוצדורות מסוג זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשירה17/11/2009
מה הסיבה שיש בנות שיסבלו מיותר כאבים בזמן מחזור ואחרות בכלל לא?
איך אפשר לפתור את הכאבים החזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל20/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בירך ושוק אחוריים רגל שמאלטל14/11/2009
שלום,
אני בת 54 סובלת מכאבי תופת בירך ובשוק האחוריים ברגל שמאל. הכאב בעיקר בהליכה ועמידה ולעיתים אף במנוחה. הכאב הינו כאב חד ולעיתים שורף. כאשר אני לוקחת כדור נגד כאבים כמו אתופן 400 או נרוסין או נורופן יש מעט הקלה ולחא מספר שעות הכאב חוזר .
עפ"י ההיסטוריה הרפואית הכאב מופיע בעיקר בחודשי נובמבר דצמבר
מה יכולה להיות הבעיה?
לאיזה רופא לפנות?
כמה זמן זה יכול לקחת?
אני מיואשת זה כבר כמעט שבוע האם הגיוני?
עשיתי EMG וצילומי גב הכל תקין.
אשמח לתשובתך בהקדם!
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בירך ושוק אחוריים רגל שמאל
ד``ר זאב קריסטל15/11/2009הכאב שתיארת יכול להתאים למספר מצבים קליניים. הכאב יכול להגרם מלחץ על עצב הנכלא בתעלה שבין שריר וגיד באיזור העכוז. הכאב במקרה זה יכול להתבטא כאשר הלחץ על העצב מתגבר, כמו ישיבה הליכה ועמידה. סיבה נוספת הו\יא גרויי שורש עצבי על ידי פריצת דיסק בין-חולייתי או היצרות הנקב בעמוד השידרה דרכו העצב עובר. יש לבצע צילומי CT לקבלת איבחון נוסף וכן חסימות עצב ממוקדות שהן גם אבחנתיות וגם טיפוליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמדקסללי12/11/2009
האם זה בסדר לקחת את התרופה פעמים ביום באופן קבוע למשך שנים ללא הפסקה?
האם צריך לעשות הפסקה מידי פעם כדי לא להתמכר או כדי לנקות את הגוף,לעשות בדיקות דם...?האם התרופה יכולה לעשות נזק לגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמדקס
ד``ר זאב קריסטל15/11/2009שלום טל
כל תרופה הנלקחת למשך זמן ממושך מידי יכולה לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות מצד אחד ומצב של סבילות וירידה באפקטיביות מצד שני. לכן תמיד מומלץ לעשות הפסקות בטיפול ולעבור לטיפול חלופי.
מבחינת ההתמכרות, תוארו מקרי התמכרות, בחולים עם נטייה לכך, גם לגבי טרמדקס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב תמידישירה12/11/2009
בעלי בן 26 בריא בדך כלל אך מזה 8 חודשים שהוא סובל מכאב בכל חלקי הגוף פעם בעצם הגרון פעם מתחת לצלעות פעם בחזה פעם ברגל וכו' הלכנו לאורטופוד והוא עבר מיפוי עצמות שיצא תקין הרופאים שללו פרימומלגיה אך הראומטולוג אמר שיש לו רקמות רכות. הכאב נחלש מידי פעם אך מופיע שוב בעוצמה לאחר כמה זמן.
הדבר בילתי נסבל.
מה זה יכול להיות?
לאן עלינו לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב תמידי
ד``ר זאב קריסטל15/11/2009שלום שירה
סיבת הכאב לא ברורה לי כרגע, אך עליכם להגיע למרפאת הכאב על מנת לטפל בעצם הכאב לצורך הפחתת סבל ושיפור תיפקוד בעלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל והקרסולארי11/11/2009
צוהריים טובים ,
האם יש איזשהו טיפול לבעייתי ?
רקע כלל י- לפני כשמונה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות ונימול אם עומדת עליה ...
עברתי צילומי רנטגן , מיפוי עצמות , CT , MRI , שהראו דלקת בגידים , חשד לזיהום ...
בשבוע שעבר הייתי מאושפזת בגלל אנימיה , ובמכתב השחרור הומלץ ללכת למרפ' כאב , מה אפשר לעשות שמה ? ומה הטיפול בד"כ לבעיה כזאת
הצילום האחרון היהMRI שלפני
MRI קרסול וכף רגל שמאל (7-10-09)
לא הודגמו שינויים פתלוגיים מלשד העצמות .
הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס .
קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית .
הגידים המדיאלים והלטרלים תקינים .
לסיכום
טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .
תודה ויום טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל11/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהדנה08/11/2009
ברצוני לשאול אם אפשר לחלק כדור ארקוקסיה
ל-2 כפי שאמרה לי רוקחת אחרי שבדקה את הדבר.
המטרה שלי היא להקטין את המינון ל45 מ"ג ואין
כדור כזה עד כמה שידוע לי. אני תמיד מפיקה תועלת
מחצאי כדורים (משום מה) וחבל לי לקחת יותר ממה שאני צריכה.
(כבר ניסיתי לחלק והתוצאה היתה בסדר מבחינתי, אבל אני רוצה
להיות בטוחה שאין עם זה בעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה
ד``ר זאב קריסטל10/11/2009שלום דנה
אם זה בסדר מבחינתך זה בסדר גם מבחינתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי / גרדדני08/11/2009
מזה כ15 שנה גרד / גירוי במפשעות עם תקופות רמיסיה. אובחן ע"י רופאי עור שונים כאריתרסמה / פסוריאזיס אינברסה וכו', טיפולים קונבנציוניים שונים ואלטרנטיביים קלסאיים לא פתרו את בעיית הגרד והגירוי, אך חלק מהם כן ניקו את הפריחה במקום שנקראת בד"כ כמו XERORIS CRURIS. רופא עור לאחרונה המליץ לשקול בלוק עצבי באמצעות זריקת לידוקאין, דבר שנשמע לרופא המשפחה כפעולה אגרסיבית למדי. מנסה כרגע להשתמש בזוסטריקס ולראות אם זה יכול להועיל. האם יש פתרון סביר שניתן באמצעותו להשתיק את הגירוי / גרד בהנחה שהפריחה עצמה אינה מסוכנת ואינה מהותית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי / גרד
ד``ר זאב קריסטל10/11/2009שלום דני
יש כאן עניין לרופא עור ולא למרפאת כאב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד / גירוי
דני11/11/2009במצב רגיל אכן זה היה עניין לרופא עור, אך רופאי עור לא הצליחו לפתור את הבעיה ומכיוון שרופא העור האחרון אבחן אותה כבעיית רגישות עצב / נוירופתיה, זה כן עניין שנוגע לכאב מיותר שאותו מבוקש להשתיק. אנא הצעתך לאפשרויות פוטנציאליות בלתי מחייבות להשתקת הגירוי שכנראה אין לו פתרון ברפואת עור רגילה :-(...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקוסטללי05/11/2009
שלום.האם אפשר לקחת פרקוסט להתקפות של כאבים חזקים (במיוחד בחורף)של פיברומליגיה?
אני מטופלת בטרמדקס קבוע.ניסיתי :ליריקה,גאבאפנטין,אלטרולט,סימבלטה, ועוד..ללא הטבה.והידותרפיה שרק הזיקה לי.
כמובן שאני מקפידה על פעילות גופנית ואורח חיים בריא.
את הפרקוסט קבלתי מאורתופד לאחר תאונת דרכים שעברתי.האם אני יכולה לקבל את זה גם מרופא כאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקוסט
ד``ר זאב קריסטל05/11/2009שלום דנה
כן, זה בהחלט יכול לגרום לשיכוך כאב ואין כל בעייה לקבל מרשם פרקוסט במרפאת כאב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהמאיה04/11/2009
שלום ד"ר.
אבקש לדעת אילו בדיקות מוכיחות מיגרנה
האם מיגרנה מתגלה ע"י בדיקת MRI מוח וגולגולת בלי חומר ניגוד?
ואילו סוגי מחלות שולל MRI גולגולת ומח בלי חומר ניגוד.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד``ר זאב קריסטל05/11/2009שלום יעל
מיגרנה זו אבחנה קלינית על סמך תסמינים אופייניים המבדילים אותה מסוגים אחרים של כאבי ראש.
לא ניתן לאבחן אותה על ידי MRI.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכף הרגלנועה04/11/2009
שלום רב
בעת האחרונה אני סובלת בערב כשאני כבר שוכבת במיטה מכאס בכפ הרגל. האמצבעות כאילו נמתחות לי ורק אם אני יורדת מהמיטה ומתחילה ללכת זה עובר. זה קורה בשתי הרגליים לסירוגין ולא כליום. האם זה מצביע על איזה שהיא בעייה רפואית?
תודה רבה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכף הרגל
ד``ר זאב קריסטל05/11/2009שלום נועה
כאבים בכף הרגל יכולים להופיע עקב פגיעה בעצבים ההיקפיים במחלת הסכרת או מחלות אחרות הפוגעות בעצבים. במידה ואין מחלה כזו יתכן שהמדובר בתופעת לוואי של תרופות הנלקחות באופן קבוע, כמו למשל תרופות להורדת כולסטרול. אפשרות מוספת היא מתח שרירי עקב אימוץ יתר, כמו לאחר מכון כושר, ריקודים וכדומה.
יש לפנות למרפאה נוירולוגית מוסמכת לבירור הענין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכף הרגל
נועה14/11/2009תודה על התשובה
אני נוטלת בקביעות תרופה שנקראת ציפרלקס
לאחרונה חברתי קיבלה מעין שיתוק בפנים כשתוצאה מנטילה של התרופה הזו לאורך שנים
האם יכול להיות שהתרופה הזו עושה את העווית בכף הרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות פיסיות מציקות ללא כאבאופיר28/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם טיפולים נגד כאב יכולים לעזור גם לתחושות פיסיות מציקות אחרות?
כבר חמש שנים שאני סובל מלחץ באיבר המין, שמתבטא בהרגשת צורך קבוע במתן שתן גם כאשר אין צורך אמיתי. הלחץ הוא בדרך כלל לא לחץ נורמלי של צורך להשתין, אלא לחץ מציק ומעצבן במיוחד. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, ניסיתי את כל התרופות האפשריות, שום דבר לא עזר. לא ברור אפילו ממה נובעת הבעיה, אם כי היא כנראה קשור לפעילות יתר של שריר שלפוחית השתן (שלפוחית רגיזה).
האורולוגים כבר התייאשו מהמחלה שלי ואני כבר התייאשתי מהם, לכן אני מחפש פתרונות אחרים\ כמו למשל תרופות מרדימות לאיזור או מכשירים שונים לעמוד השדרה. האם יש טעם לנסות מרפאת כאב, או שבגלל שאין לי כאב לא יסכימו לנסות לטפל בי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות פיסיות מציקות ללא כאב
ד``ר זאב קריסטל28/10/2009שלום אופיר
יש בהחלט מקום לטיפול בבעיתך במסגרת מרפאת הכאב באמצעות תרופות הפועלות על מערכת העצבים ההיקפית והמרכזית. במידה וטיפול זה לא יתאים יש לנסות חסמי עצב אבחנתיים ולפי התוצאה יתכן ויהיה מקום להשתלת אלקטרודה לגרויי העצבים האגניים, כטיפול בבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך...קובי28/10/2009
שלום לך שוב ד"ר אני חי עם כאב כרוני בברך כמעט חמש שנים כתוצאה מחבלה לפיקה ועברתי שתי אורטוסקופיות שלא הועילו האורטופדים קבעו שאין לי בעיה מכנית בברך אני מתהלך טוב אבל הכאב הוא קבוע חיצוני בלבד באיזור הפיקה יש לי תנועה מלאה של הברך ללא חריקות או קליקים הופניתי למרפאת כאב טרמדקס זו התרופה היחידה שעוזרת לי! עכשיו קיבלתי את אותה תרופה בכדורי מציצה דרך מרפאת כאב ויש לי פחד שאתמכר אליהם וזה יהרוס לי את הגוף הכאב הוא קשה ומביא סבל תסכול ודכאון התרופה משפרת את המצב מה עלי לעשות? ואיזה בדיקה יכולה להוכיח סופית שיש לי בעיה בעצב בברך עזור לי? בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בברך.
ד``ר זאב קריסטל28/10/2009שלום קובי
כאב כרוני בברך לאחר שתי ארטרוסקופיות איננו תופעה נדירה ואנחנו נתקלים בה לעתים קרובות.
הכאב הוא לרוב בעל אופי נוירופאתי (ממקור של נזק עיצבי) ולכן הוא מגב טוב לתרופות כמו טרמדקס, ליריקה, גבפנטין וכו'. מישחות מרוכזות של מרכיבי שום (זוסטריקס) יכולות לעזר. גרויי חוט שידרה באמצעות אלקטרודה המושתלת בחלל האפידורלי של עמוד השידרה מהווה טיפול יעיל כאשר שאר הטיפולים כושלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)