מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דורבןאנט16/04/2008
שלום יש לי כמה שאלות
האם יש טיפול לדורבן חוץ מהמדרסים?
האם הדורבן יעלם במיוחד (הכאב)?
ההליכה תחמיר את הכאב או תרגיע?
ירידה במשקל תעזור?
האם זה נקרא ניכות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן
ד''ר אברהם לזרי17/04/2008שלום רבונית.
דורבן הנו הסתיידות הנראית בצילום רנטגן של כף הרגל כאשר קיימת דלקת של הרצועות היוצאות מהעקב ומגיעות לבהונות הרגל. מערכת זו של רצועות תומכת בכף הרגל ויוצרת את הקשתות- בולמות הזעזועים ברגל. כאשר קיים עומס גדול- בעקבות עומס ממושך עקב עמידה והליכה ממושכות או משקל עודף וכן בשל נטייה- נוצרת דלקת כרונית. בחלק מהמקרים, נוצרת הסתיידות באזור חיבור צרור הרצועות לעקב. ההסתיידות אינה מכאיבה ואינה מפריעה- הדלקת כן!!!
הטיפול המקובל, שלאחריו, בדרך כלל חולפת הבעייה כולל:
1. הזרקה מקומית של חומר להפחתת דלקת.
2. מתן חומרים נוגדי דלקת דרך הפה.
3. טיפול מקומי בגלי הלם.
4. מדרסים מתאימים (טובים, איכותיים ועשויים על פי מידה ע"י בעל מקצוע- אורתוטיסט)
5. הורדת משקל עודף (הרזייה).
אישית- אינני ממליץ על טיפולים אחרים.
מצב זה אינו נחשב או מוגדר כמוגבלות כרונית ולכן אינו מזכה ב"נכות".
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני15/04/2008
שלום לבעלי יש crps , יש לו ידידה טובה שגם לאמא שלה יש crps ועכשיו גם לבעלה נהיה
שאלתי היא האם זה הגיוני שלשלושה אנשים הקשורים לאותו אדם יהיה crps או שזה רק צירוף מקרים עצוב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crps
ד``ר זאב קריסטל17/04/2008הרבה מחקרים שנעשו בנושא crps הראו שאמנם יש מרכיב תורשתי גנטי ניכר בתיסמונת זאת, דבר המסביר מדוע חולה מסויים לוקה במחלה ואחר לא. מכאן שכיחות היתר להופעה חוזרת של התסמונת באותו החולה ובבני משפחתו הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcrps
tbh29/04/2008כן אבל שאלתי על קרבה של שלושה אנשים שאין בניהם קרבה גנטתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני14/04/2008
לפני חודשיים התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב .לפני חודש ושבוע הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).לפני שבוע וחצי ביום רביעי וחמישי היו לי שני שיעורי ספורט עשינו ריצה וקפיצות על חבל האם זו הסיבה שמלילה של יום רביעי ועד לילה של יום שלישי(_5 לילות )היו לי כאבים בלילה פחות ביום ופעמיים או שלוש העירו אותי מהשינה ?אחרי הלילה של יום שלישי כבר הכאב נחלש ולא מופיע יותר בלילות רק בהליכה אני מודאגת קצת בעיקר בגלל שקראתי מאמר על אוסטאוסרקומה האם המחלה הזו מעירה בשינה באופן קבוע ?האם הכאב הולך ומתגבר באופן מתמיד? בדיקות הדם שוללות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב מאחורי הברך
ד''ר אברהם לזרי17/04/2008שלום רב
אינני רוצה להדאיגך, אולם- מוטב שתפני בעייה ספציפית זו, ללא עיכוב מיותר לאורתופד ילדים.
במידה ובבדיקתו יתברר שאים מדובר בבעייה חמורה- תוכלי לפנות למרפאת כאב.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני18/04/2008גם אם הכאב נחלש כמעט לגמרי(הכאב הוא כאב שהולך ובא) ולא מופיע יותר בשינה? הייתי אצל האורתופד לפני שבוע וחצי ולא נמצא דבר לא נפיחות לא אודם ולא שום דבר. עשיתי צילום לפני שבוע ועוד לא הלכתי איתו לאורתופד אך טכנאי MRI וטכנאי רנטגן שראו את הצילומים לא מצאו שום דבר חריג בעצמות . מה לדעתך יש סיכוי שזה משהו חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני19/04/2008אני כבר ממש כמעט לא מרגישה כאב כלל ורציתי להגיד שהכאב שהיה באותן 5 לילות לפעמים העיר מהשינה היה באותו לילה שהיה ספורט לילה אחרי ריצה ולילה אחרי קפיצות על חבל ואחרי אותן 5 לילות שהיו לפני שבוע וחצי לא היה לי כאבים יותר בלילה בכלל והכאב נחלש כמעט לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אברהם לזרי23/04/2008שלום רב
אני ממליץ שאורתופד יראה את בדיקת הרנטגן שעברת ולו מן הטעם שהרופא ששלח לבדיקה מצפה לראות תוצאות בכדי להשלים את האבחנה. אני שמח שהכאבים חלפו.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני23/04/2008לפי דעתך אם זה היה משהו חמור הכאבים לא היו חולפים כמעט לגמרי?
ד''ר אברהם לזרי24/04/2008שלום שני
אני חוזר ומציע שתחזרי לאורתופד והוא יחליט לפי הצילומים והמהלך כיצד לפעול. אני מאחל לך בריאות שלמה
שני25/04/2008קבעתי תור לאורתופד אבל יש דבר שאני לא מבינה האם יש סיכוי שזה משהו חמור גם אם הכאבים חלפו כמעט לחלוטין ובכלל לא מופיעים בלילה?
ד''ר אברהם לזרי04/05/2008שלום רב
צר לי על העיכוב בתשובה
כדי ללהיות בטוחים שאים מדובר בבעייה רצינית עלייך להיבדק. כאב אינו בהכרח קנה מידה לחומרת הבעייה.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקצח08/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת כיצד ניתן להקל ולטפל בפריצת דיסק בגב תחתון בלי לנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד''ר אברהם לזרי08/04/2008שלם רב
פריצת דיסק הנה אירוע דרמטי ונדיר, יחסית במצב זה החלק המרכזי של הדיסק הבינחולייתי, חלק שהנו בעל אופי דמוי ג'לי- פורץ לתוך החלל השדרתי ולוחץ על חוט השדרה או ל השורשים העצביים היוצאים ממנו ומעצבבים את הרגליים והסוגרים (שליטה על השתן, צואה ותפקוד מיני. לשמחתנו מצב זה נדיר, כאמור. הוא מחייב ניתוח אם אכן התרחש.
בדרך כלל יש בלט דיסק, מצב בו החלק הרך (הג'לטינוזי) בולט דרך המעטפת הקשיחה יותר של הדיסק ולוחצת על אחד מהשורשים היוצאים מחוט השדרה. במקרה כזה יהיו כאבים (לעיתים קשים ביותר) ובמקרים מסויימים גם סימנים נוירולוגיים כמו שיתו/ חולשה של השרירים אליהם מגיע השורש או הפרעה בתחושה. אם מדובר בסימנים נוירולוגיים יש לשקול התערבות ניתוחית. אם יש כאבים בלבד אין מקום לניתוח. יש לפנות למרפאת כאב ושם יוצעו לך טיפולים שונים וביניהם: הדרכה לגבי מנוחה (מוגבלת ביותר ויש להמעיט בה במידת האפשר), תרגול מתאים (שכפי הנראה מקצר ומפחית את חומרת ההתקף, טיפול נוגד דלקת, הזרקה מקומית של חומר לאלחוש ("הרדמה") מקומי על מנת להפחית את הכאב והדלקת בשורש העצבי הלחוץ ובשרירים המכווצים בתגובה. לעיתים משלבים: דיקור מקומי, טיפול בגירוי חשמלי עדין (TENS) ועוד.
האפשרויות רבות, ובעצם מטרתן לאפשר לגוף להתאושש ממצב הדחק שנוצר ולרפא את הבעיה.
ניתוח, לעיתים תכופות, מיותר, אינו פותר את הבעיה לטווח הארוך ועלול לגרום להפרעה תפקודית.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימה?לרופא.005/04/2008
כאב בטן צד ימין בשכיבה על צד שמאל.ממה יכול להיגרם??לעיתים מתעוררת בלילה בשל סיבה זזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, מחלות כבד, דרכי מרה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן
ד''ר אברהם לזרי05/04/2008שלום רב
העברתי שאלתך לפורומים ספציפיים יותר, במקרים כאלה יש להיוועץ (בבדיקה קלינית ובדיקות הדמיה) עם גינקולוג, כירורג כללי, גסטרואנטרולוג.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהגיא04/04/2008
שלום רב.
אני בן 22 וכבר 4 חודשים שיש לי כאבים בתוך החזה בצד שמאל הכאבים הם התכווצויות ולחצים שחוזרים על עצמם וכאבים שמוקרנים ליד שמאל לכתף ולשיניים לפעמים, ובסיבוב חלק הגוף העליון לצד ימין יש כאב. בהתחלה חשבתי שזה קשור איכשהו ללב כי אני מרגיש את הכאב בלב ופניתי לקרדיולוג, הוא שלל שהכאב מקורו מהלב לאחר ביצוע של בדיקת אקג מאצץ ואולטראסאונד. לפני כמה ימים פניתי לאורטופד והוא הבחן אצלי neuralgia AND radiculitis nos suspected chest wall בלי כל צילום ונתן לי טיפול תרופתי etopan xl 600mg*20 כדור אחד ביום.
השאלה שלי היא קצת הסבר על מה שאיבחן אצלי הדוקטור, ועם ההבחנה שבוצעה ללא כל צילום היא מדוייקת. אני רוצה לציין שהכאבים אצלי כבר הרבה זמן ורק עכשיו קיבלתי אבחנה כלשהי לפני זה לא הכרדיולוג ולא הרופא משפחה לא יכלו לאבחן ממה נובעים הכאבים. ולא קיבלתי טיפול תרופתי
וגם רציתי לשאול עם הכאבים לא היו אמורים לחלוף מעצמם במשך כל הזמן הזה ורק טיפול תרופתי יכול לתקן את הבעיה?
הודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר אברהם לזרי05/04/2008כאב בחזה מדאיג, מאחר שהוא עלול להיות הסימן הראשון להתקף לב. בכל מקרה שקיים כאב בחזה באיזור שתיארת ומלווה בהזעה ו/או בתחושה רעה- יש להגיע מיידית לרופא או לחדר מיון.
לא סיפרת לי על בריאותך הקודמת, האם הנך פעיל ספורטיבית, מתאמן בחדר כושר או באמצעות מכשירי כוח, בעל גמישות רבה במפרקים וכו'.
בהנחה שכאבך אינו ממקור לבבי, יש לשקול מספר אפשרויות, אכתוב, בקצרה, של שלוש:
1. כאב ממקור השרירים- במקרה זה, שרירי החזה ובעיקר- שרירי החזה הגדול. שריר זה עלול להימתח ומקרים קיצוניים גם להיקרע כאשר הו פועל כנגד התנגדות רבה ופתאומית (מכשיר תרגול בחדר כושר- סיבוב פנימה של הזרועות כשהמרפקים צמודים לצידי הגוף, או דחיקת משקולות בשכיבה על הגב).
2. כאב ממקור שדרתי בשל לחץ על שורשי העצבים היוצאים מחוט השדרה לכיוון קדמת בית החזה. כאן הדמייה יכולה לעזור. CT שדרתי עשוי להראות לחץ כזה.
3. כאב שמקורו בתהליך דלקתי של העצבים בין הצלעות. בדרך כלל מדובר בדלקת עקב נגיעות על ידי וירוס ממשפחת ההרפס (הוירוס הגורם לאבעבועות רוח) והקרוייה שלבקת חוגרת (Herpes Zoster). המחלה שכיחה בגילים המבוגרים יותר. הכאב בעל אופי שורף, עז ביותר, אינו מאפשר תפקוד ועקשן לטיפול. אין בדיקות הדמייה להוכחת המחלה. המהלך האופייני (אולם יש יוצאין מו הכלל) כולל שלב של הופעת פריחה שלפוחיתית לפי פיזור העצבים בין הצלעות, מספר ימים עד מספר שבועות לאחר היעלמות השלפוחיות מופיע הכאב.
טיפולים בשלושת המצבים נעשים במרפאת כאב. רק שם יש למטפלים "תחמושת" מגוונת ורבה כנגד הכאבים הטורדניים שהוזכרו. בדרך כלל יאומצו מספר גישות טיפוליות, בעת ובעונה אחת. בין הטיפולים: טיפול תרופתי נוגד דלקת, טיפול תרופתי כנגד דלקת עצבית (נוירופתיה), הזרקה מקומית לאלחוש ("הרדמה מקומית") וכנגד דלקת- כפי הנראה זה הטיפול בעל היעילות הטובה ביותר לטווח הקרוב, גירוי חשמלי בעל עוצמה נמוכה (TENS), ביופידבק, דיקור ועוד.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
גיא06/04/2008ד"ר שלום
בקשר להודעתי הקודמת אני רוצה לציין שהכן לפני הופעת הכאב באיזור החזה הייתי פעיל מבחינה ספורטיבית והתאמנתי בחדר כושר מצב בריאותי טוב. כמו כן אני אני נמצא בעבודה הרבה שעות אבל לא עובד פיזית ומתעייף, והכאב הופיע לי לאחר עייפות רבה ושתיית אלכוהול. האם יש קשר בין הכאב לזה? ואיזה בדיקות אני צריך לבקש מהרופא שלי כדי להבחן את מקור הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כאב בחזה
ד''ר אברהם לזרי08/04/2008שלום רב
אם אכן הבירור לחשד בעייה בלב- הסתיים ולא נמצא ממצא פתולוגי, יש להתייחס לבעייה כנובעת מהסיבות שציינתי בתשובתי הקודמת ולטפל כפי שהסברתי.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה ברגליים לאחר לידהליאת02/04/2008
אני בת 31 ולפני כחודשיים ילדתי.
בחודש הרביעי להריוני התחיל חוסר תחושה (לא נימול) במספר אצבעות בידיים ובמפרקי האצבעות.
כשבועיים לפני הלידה, איבדתי תחושה גם בחצי כף רגל ימין (כריות האצבעות ושלושת האצבעות האמצעיות). לאחר הלידה חוסר התחושה ברגל התפשט במעט לכיוון מרכז הרגל ולעקב ומלווה בכאבים עזים ובדקירות (לא מצליחה להירדם בלי אופטלגין).
הכאב מתחזק בלילה ובקור. כעת קשה לי מאד לדרך על הרגל.
עשיתי את כל הבדיקות הבאות וכולן יצאו בסדר: EMG ידיים ורגליים וניורולוג, אולטרסאונד צוואר וחזה, רנטגן בטן עליונה, בדיקת עיניים, בדיקות דם, המטולוגיה וראמטולוגיה.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
תודות, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בהריון ולאחריו
ד''ר אברהם לזרי04/04/2008שלום רב
בהריון מתרחשים שינויים רבים בגוף: אנטומיים, מטבוליים ונפשיים.
התיאור שאת מתארת מזכיר תסמונת כאב הקרוייה כאב נוירופתי. בכאב נוירופתי- העצבים עצמם הנם המקור לכאב, הם יוצרים אותו ואינם משמשים רק להולכתו, כפי שמתרחש במצבים אחרים.
מאלר שהבדיקות תקינות- אני מניח שהתוצאות אינן גבוליות או שלא נאמר לך "שהכל בסדר". אם כן במקרה שכזה- אולי הפתרון הנו במצב תת הכרתי בו "נוצר" כאב כתגובה לשינוי חדש (כמו האירוע הנפלא של הוספת ילד חדש למשפחה).
אני סבור שעליייך לפנות לרופא כאב, על מנת "לנתח" את תוצאות הבדיקות, ובמידה והן תקינות והבדיקה הגופנית לא תעלה ממצאים, ידריך אותך על טיפול תואם למצבך.
מזל טוב ובריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוקסט ואייבופרופןיורם31/03/2008
שלום..
מאחר ואני משתמש באופן קבוע בסרוקסט, וסובל מכאבי ראש תכופים וחזקים כתוצאה מבעיית צוואר, מצאתי שהחומר שעובד טוב ביותר עבורי הוא אייבופרפן. שמעתי היכן שהוא, שיש ביניהם ריאקציה בעייתית. האם כך הדבר? תודה-רבה.
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK31/03/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=93 id=link]יעוץ תרופתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת C.R.P.Sרווית כהן27/03/2008
לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח בכף רגל להפרדת COALITION. מאז היתגלה לי ברגל תסמונת C.R.P.S קיבלתי טיפול קורטיזון שלא ממש השפיע על הרגל. אני עוברת טיפול פיזוטרפיסטי ברגל. ואני לוקחת תרופת אלטרול. יש לציין שהרגל נרדמת לי לעיתים קרובות אם נימלולים.
קיבלתי לעשות את ערכת אפוס האם זה יכול לעזור?
השאלה שלי האם זה יכול לעבור התסמונת?
האם זה יכול להחמיר?
האם יש פיתרון לזה?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת C.R.P.S
ד``ר זאב קריסטל27/03/2008שלום רוית
לפי תיאורך יש מרכיב לא מבוטל של תפקוד עצבי לקויי ברגל הפגועה, לפיכך יש לשלב טיפול בתרופות נוירולוגיות כמו ליריקה במינונים טיפוליים. משחות כמו זוסטריקס וחומרי הרדמה מקומית גם הם יכולים להקל את הסימפטומים. בנוסף יש מקום גם לעירויים עם לידוקאין וחסמי עצבים חוזרים, שמטרתם בעיקר לאפשר טיפול פיזיוטראפי אינטנסיבי ללא הגבלה ע"י הכאב.
במקרים שאינם מגיבים לטיפול השמרני יש מקום לשקול טכניקות טיפוליות פולשניות כמו אלקטרודה אפידוראלית לגירויי חוט השידרה וטיפולים ע"י עירויי מתמשך של קטאמין במסגרת אישפוזית.
כל אילו בשילוב עם פיזיוטראפיה ושיקום יכולים להביא לעצירת התהליך ההרסני וחזרה לפעילות תקינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי רדיושלמה27/03/2008
לרופא שלום,
1. מזה יותר מ4 חודשים כאבים ברגל ימין מהישבן ועד הקרסול . כל פעם במקום אחר .
2 . בסיטי : בגובה L5-S1 רוחב תקין . בלט דיסק הקפי כללי הגורם להיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים , יותר מימין וללחץ קל על השק התקאלי .
3. ניסיתי ארקוססיה 90 וליריקה 75 X 2 . דיקור, ופיזיותרפיה אך ללא הועיל.
4. הופנתי למרפאת כאב . קבלתי זריקת אפידוראל לפני שבועיים וחצי . בשבוע הראשון הרגתישהרגל חופשיה מעט יותר אך אחרי שבוע הכאבים חזרו . אני אמור לקבל בעוד שבועיים עוד זריקת אפידוראל.
5. היום התיעצתי באופן פרטי עם רופא המתמחה בגלי רדיו . והוא הציע את השיטה במקום עוד זריקת אפידוראל.
6. השאלות :
האם כדאי להפסיק עם זריקת האפידוראל הבאה ולנסות גלי רדיו ?
האם השיטה בטוחה? האם ישנן איזה שהם סכנות בשיטה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי רדיו
ד``ר זאב קריסטל27/03/2008שלום שלמה
ראשית עלי להרגיע אותך - הטיפול בגלי רדיו הוא בטוח ואם הכוונה לבצע את הפעולה בשיטת הפולסים - ללא צריבת העצב הרי שאחוז הסיבוכים יורד כמעט לאפס.
באשר להזרקות האפידוראליות, עצם העובדה שהזריקה הראשונה הקלה חלקית למשך שבוע זה סימן מעודד להמשך סידרת הזריקות לצורך קבלת אפקט טיפולי מלא. הייתי ממליץ לשלב גם זריקה תחת שיקוף רנטגן לפתח יציאת השורש העיצבי L5-S1 הימני.
הטיפול בגלי רדיו מהווה את השלב הטיפולי הבא במידה והטיפול בהזרקות האפידוראליות איננו אפקטיבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בעקביםאנט26/03/2008
מזה כ- 4 חודשים כאבים מתמשכים בעקב הרגל כאבים שבוכים ואי אפשר לסבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בעקבים
ד``ר זאב קריסטל26/03/2008שלום אנט
כאבים עזים המוגבלים לעקב הרגל יכולים להיגרם ממספר סיבות. 1. דלקת של גיד כף הרגל - ניתן לאבחן זאת ע"י אולטרה-סאונד וצילום רנטגן בו ניתן לראות לעיתים משקעי סידן על הגיד המודלק. הטופול הוא זריקות סטרואידים לאיזור ותרופות נוגדות דלקת. 2. פגיעה עצבית עקב סכרת - ניתן לאבחן ע"י בדיקת תפקוד העצבים ההיקפיים ולטפל בהתאם. 3. שבר הליכה באנשים העוסקים בספורט אינטנסיבי כמו ריצה למרחקים. ניתן לאבחן ע"י מיפויי עצמות. 3. "דורבן" - זיז עצם הגודל מהעקב ויכול לגרום לעיתים לכאב. גם כאן הגורם לכאב הוא תגובה דלקתית ולכן זריקות מקומית עם סטרואידים יכולות לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנט28/03/2008תודה מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורשיר25/03/2008
אני סובלת מכאבי מחזור ממש קשים. מהי הדרך היעילה ביותר להפחית את הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
ד``ר זאב קריסטל26/03/2008שלום שיר
יש כאן גם צד טוב וגם צד רע. הצד הרע שלצערנו אין עדיין מענה משביע רצון למניעה של כאבי מחזור. הצד הטוב הוא שהם נעלמים לרוב עם השנים וכאשר הם קיימים ומציקים הם מגיבים היטב לתרופות משככות כאב רגילות. מומלץ להתחיל לקחת תרופות עוד לפני תחילת הכאב דבר המגביר את היעילות פי כמה וכמה. יש להעדיף תרופות כמו ארקוקסיה וסלברה שאינן משפיעות על קרישת הדם דבר שימנע דימום חזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מחזור
טל26/03/2008אני גם סבלתי מכאבי מחזור ממש קשים, והדבר היחיד שבאמת עזר לי היו גלולות (פמינט) שרופא הנשים נתן לי. ואני איתן כבר 3 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלתי נסבלגל25/03/2008
שלום!
אני בחורה בת 30 . מזה כ-5 חודשים סובלת מכאב סטטי
בעצם הזנב, הכאב אינו מרפה כל שעות היממה וגם בלילה.
במיפוי עצמות ובצילום לא נתגלה דבר.
קבלתי זריקה במרפאת כאב שבראשונה עזרה לתקופה וכאשר חזרו הכאבים קבלתי זריקה נוספת שלא הביאה להקלה בכלל (אפילו החמירה את המצב).
אני פשוט מיואשת, לא ישנה בלילות וכמעט לא מתפקדת.
הבנתי שהפתרון הנוסף זה ניתוח אבל לא ברור אם יכול לפתור את הבעיה.
אני פשוט מיואשת, יתרה מכך שעד כה אף רופה לא הצביע על מה בעצם הבעיה שלא לדבר על פתרון.
מה עושים, אני מוכנה לנסות הכל!
בבקשה עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלתי נסבל
ד``ר זאב קריסטל26/03/2008שלום גל
כאב כרוני בלתי נסכל בעצם הזנב מקורו באירוע טראומטי כמו שבר או כל חבלה אחרת באזור וכתוצאה ניזוקו קצוות העצבים והם למעשה הסיבה שהכאבים הפכו לכרוניים במשך זמן רב, הרבה מעבר לאירוע הראשוני.
הטיפול הוא ע"י תרופות המדכאות את הפעילות הפתולוגית של עצבים אילו כמו גבפנטין , ליריקה יחד עם משככי כאב חזקים יותר כמו טרמדקם ואוקסיקונטין. יש לפנות למרפאת כאב לקבלת תכנית טיפולית תרופתית ולשנות עם הזמן לפי התגובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני שהוגדר כפיברומילגהתמי23/03/2008
שלום רב,
כבר כ-20 שנה שהוגדרתי כסובלת מסינדרום הפיברומילגיה. ניסיתי סוגים שונים של טיפולים, אלטרנטיביים וקונבננציאליים גם, אני לוקחת באופן קבוע כ-6 כדורים של פרוקסול פורטה, במצבי כאב בלתי נסבל גם טיפות טרמדקס (ג-60 טיםות סיום), וכשגם זה לא עוזר, אני פשוט מנסה ללכת לישון עם כדור קלונקס בתקווה שתוך כדי השינה הכאב יחלוף.
אין די מילים לתאר עד כמה איכות חיי נפגעת ואני לא יודעת אם לא גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך עם כל התרופות {גם תרופות נגד דיכאון).
לאחרונה הופניתי למרפאת כאב וטופלתי ע"י זריקות לידוקאין שניתנו לי ע"י רופא מרדים. זה עזר מאוד, אבל לאחר כ-8 טיפולים הרופא סירב להמשיך בטיפול. לשאלתי, מה הסיבה, הרי סוף סוף נמצא משהו שעוזר לי, אז למה להפסיק, התשובה היתה "ככה", כלומר אין תשובה. שאלתי, מדוע לא ניתנת אפשרות לקבל באופן קבוע זריקות לידוקאין? האם יש תופעות לואי בטיפול ממושך הגורם לנזק?
ועוד שאלה, קראתי על חומר הנקרא פנילאתילאמין PEA, אשר לפי ההסבר, מגביר אנרגיה. מאחר ושימוש בתרופות תקופה ממושכת, ותופעת התשישות הכרונית גורמות לי לסבל רב, האם PEA יכול לעזור?
אודה מאוד ואשמח לתשובות לשאלותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני שהוגדר כפיברומילגה
ד``ר זאב קריסטל26/03/2008שלום תמי
ערויי לידוקאין הם לא רק טיפול אלא הם מהווים גם טסט לאפשרות שבבסיס הכאב הכרוני יש הפרעה בתפקוד העצבי. ואמנם הולכות ומתרבות ההוכחות לכך שפיברומיאלגיה היא מחלה נוירולוגית ואיננה שייכת למחלות הפרקים. לאור התגובה הטובה שלך ללידוקאין עלייך לפנות שוב למרפאת הכאב ולהתחיל טיפול בתרופות נוירולוגיות כמו ליריקה ו/או סימבלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשריר אחרי זריקת וולטרןאני22/03/2008
שלום, קיבלתי זריקת וולטרן לפני 3 שבועות עקב פריקת כתף (הפריקה הייתה ביד ימין ואת הזריקה קיבלתי בשריר הזרוע ביד שמאל)
בזמן הזרקת החומר מאד שרף לי אבל אמרו לי שזו תופעה ידועה.. כבר יום למחרת שמתי לב שהשריר של זרוע של יד שמאל מאד כואב, והעור שם שורף במקום מתן הזריקה.. תופעות אלו השתפרו עם הזמן ועכשיו כבר כמה ימים שהכאב הרבה יותר טוב אבל לא ממשיך להשתפר.. בגלל שהכאב ירד יכולתי למשש ולהרגיש את האזור וגיליתי שנוצרו במקום מתן הזריקה 2 גושים מתחת לעור על השריר.. אחד בקוטר של ס"מ וקצת והאחר של כמה מ"מ.. הגושים קשים ומרגישים פשוט כמו רקמה קשה בגוף, כמו כן הם כואבים מתי שאני לוחצת על האזור או מאד מאמצת את השריר..
האם זה תופעת לוואי של הזריקה? האם זה צפוי לעבור? (שוב אזכיר שזו לא היד שפרקתי בה את הכתף אלא היד השניה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=93 id=link]יעוץ תרופתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)