מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב ובצוואר עקב ת.ד.אורי21/01/2008
שלום וערב טוב .יש לי כאבים בצוואר ובגב הרופא אמור להביא לי זריקה שקוראים לה tviggev אני מקווה שכתבתי אותה נכון .רציתי לשאול מה התופעות לוואי? האם היא משפיעה על עוד דברים בגוף או מערכות פנימיות?האם רואים שינוי מהיר?ולאחר כמה זמן מפסיקים אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבים בגב ובצוואר עקב ת.ד.
ד``ר זאב קריסטל22/01/2008שלום אורי
כאבים בגב ובצוואר הם תופעה שכיחה מאוד לאחר תאונת דרכים והם נוצרים עקב טלטול הראש והצוואר בכוח קדימה ואחורה וכתוצאה קרעים ונזקים מיקרוסקופיים בכל רקמות הצוואר. הזריקות שאתה מקבל אינן מוכרות לי ועל כן עליך לפנות לרופא המזריק ולקבל את כל ההסברים והאינפורמציה לגביהן ממנו. זו חובתו לפי חוק זכויות החולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקרסולניר21/01/2008
שלום, שמתי לב כי כשאני הוך מהר יש לי כאב בקרסול, בחלק הקדמי בעקר ברגל ימין. בעבר היה לי נקע ברגל זו, יתכן כיח הכאב קשור? הכאב הופיע בחודש האחרון והנקע היה ל0פני מספר שנים. הכאב במהלך השנים האלו עלה בעת אימון בחדר כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקרסול
ד``ר זאב קריסטל22/01/2008שלום ניר
כאב בקרסול יכול לנבוע מתהליך דלקתי בגידי כף הרגל על רקע שימוש יתר (ספורט) או התעבות הגידים עם לחץ על עצבים תחושתיים. עליך לפנות למומחה כף רגל לצורך בדיקה, ביצוע בדיקת אולטרה-סאונד, ובדיקת מהירות הולכה עצבית, לקבלת אבחנה מדויקת וטיפול בהתאם. בינתיים מומלץ לקחת הפסקה ולהפחית זמנית בכמות המאמצים הגופניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בחצי פנים- דחוףףףףףףףףאודי19/01/2008
שלום רב,
מזה 4 ימים אני בהתקף של כאבים בלתי פוסקים דומה לכאבי שיניים עזים.
בחניכיים העליונות והתחתונות בצידו השמאלי של הפנים. הכאב מורגש גם באוזן ועיין שמאל וגם בראש. רופא שיניים לא ראה שום בעיה בשיניים. ואני מטופל במשככי כאבים (וולטרן ונורופן).
אני ממתין לתור במרפאת כאב. מה יכול לגרום לכאבים עזים מהסוג המתואר ללא סיבת חבלה או משהו חיצוני הנראה לעיין ?
בתודה , אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבים עזים בחצי פנים
ד``ר זאב קריסטל22/01/2008שלום אודי
כאב בפנים יכול להיות ממקור של גירויי עצבי בפנים עצמם או הקרנה של כאב ממקור רחוק יותר כמו מבעית שרירים בצוואר או בעורף. להקלה בכאב מהסוג הראשון יש להתחיל בתרופות המיועדות למערכת העצבים כמו תרופות נוגדות פרכוסים ונוגדות דיכאון (כך הן נקראות), בנוסף למשככי כאב חזקים יותר כמו טראמדקס. אם מקור הכאב בהתכווצות שירי הצוואר, תרופות להרפיית שרירים ופיזיוטרפיה יכולים לעזור בנוסף לתרופות משככות כאב והזרקות לנקודות מוקד הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה16/01/2008
שלום רב.
אני גבר בן 60 שסובל 20 שנה מדלקת כרונית בערמונית א-בקטריאלית. התלונות הכי קשות שלי הם כאבים במשך כל שעות היום והלילה בכל האזור התחתון של גופי, רקטאלי,פירינאלי, בבטן התחתונה ועוד כהנה וכהנה ללא פירוט יתר. כל נסיונות הטיפול בי עד היום לא הועילו במאומה. עברתי את כל הטיפולים האפשריים מתרופות משכחות כאב[גם מורפיום לעתים],תרופות נוגדות דכאון ע"מנת לעלות את רמת הסירוטונין ועד לטיפולים פולשניים כמו אפידורל, RF,ביו פידבק ,היפנוזה וכו'. לאחרונה הציאו לי כברירת מחדל השתלת אלקטרודות ישירות לסקרום ואני בהתלבטות. מה יש לך מה להגיב על כך?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פריאנאלי
ד``ר זאב קריסטל17/01/2008שלום יהודה
השתלת אלקטרודות לגרויי חשמלי של שורשי העצבים הסקראלים היא אמנם הצעה טיפולית ראיה ונכונה בשלב זה של הטיפון בבעיתך. לאחר שכל הטיפולים שנוסו עד כה נכשלו רצויי מאוד שתלך על אופציה טיפולית זו. אין לך מה להפסיד, שכן ההשתלה מבוצעת בשני שלבים. בשלב הראשון מחדירים אלקטרודה זמנית בהרדמה מקומית ואתה מנסה את התאמת הטיפול לבעיתך למשך שבוע ימים עם מכשיר מחולל גרויים חשמליים חיצוני. רק אם יש שיפור מוכח ומשמעותי בכאב וביכולת התפקודית (מעל 70% שיפור), רק אז אתה מוזמן להשתלת אלקטרודה קבועה עם קוצב חשמלי המושתל תחת העור בהרדמה מקומית (כמו קוצב לב). כך שבניגוד לשיטות טיפול אחרות כמו ניתוחים יש כאן בדיקה מוקדמת של יעילות הטיפול ורק אם הוא באמת עוזר מבצעים את ההשתלה.
כמו כן בניגוד לטיפול תרופתי, גרויי חשמלי של שורשי העצבים איננו מלווה בתופעות לוואי בלתי רצויות כמו שיש בדרך כלל לתרופות והגרויי נותן תחושה נעימה ומשככת כאב למשך שעות לאחר כל הפעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון14/01/2008
האם נכון שכדורי SSRI מעלים את רף הכאב בגוף?
אני סובל מכאבי פנים ראש וצוואר כרוניים. האם כדורים ממשפחה זאת יכולים להקטין את כמות הכאבים ועוצמתם? ירידה של כמה אחוז תחשב ירידה אפקטיבית שכדאי להמשיך איתה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר זאב קריסטל15/01/2008תשובה
תרופות מסוג ה- SSRI (כמו פרוזאק) לא נימצאו יעילות לטיפול בתסמונות כאב כרוני. לעומתם תרופות נוגדות דיכאון מסוג ה- NSRI כמו אלטרול, אפקסור וסימבלטה מפחיתים כאב כרוני בצורה משמעותית.
ל – SSRI אפקט מרגיע ואנטי דיכאוני, דבר שכשלעצמו יש ערך רב בטיפול במחלות כרונית בפוגעות קשה באיכות החיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםניר12/01/2008
שלום,
אני מתאמנת ב"אחריי" שזה פרוייקט הכנה לצבא.. אני מתאמנת פעמיים בשבוע במשך שעתיים כל פעם ומאז שהתחלתי להתאמן יש לי כאבים ברגליים באיזור העצם שמחברת את הברך עם הכף רגל עצמה [העצם שנמצאת מול שריר התאומים]
הכאבים לפעמים עוברים אחרי האימון אבל מופיעים בדרך כלל בבקרים ובמאמץ.
רציתי לדעת ממה נובע כאב זה? והאם יש סיכוי שזה שברי מאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד``ר זאב קריסטל15/01/2008שלום ניר
הכאב שאתה מתאר יכול להתאים לבעיה שמקורה בברך עצמה, כמו למשל קרעים קטנים בגיד המצולב הנמצא בתוך מפרק הברך והרגיש למצבים של מאמץ יתר. לכן כאב מסוג זה שכיח מאוד בשחקני כדור רגל. יש לפנות לרופא אורתופד העוסק בנושא לצורך יעוץ לגבי הצורך בארטרוסקופיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים למעלה מ20 יוםנעמה11/01/2008
שלום ,
בתי בת ה-11 סובלת למעלה מ20 יום מכאבי ראש עזים בעיקר באזור המצח בצד אחד קבוע.ביצענו כבר את הבדיקות הבאות:צילום רנטגן לסינוסים-תקין,פונדוס ראייה-תקין,בדיקה כללית של רפלקסים-תקינה.
הילדה לא מגיבה למשככי כאבים רגילים(כמו:נורופן,מוסקול,דקסמול אפילו תמיגרן).
התקפי הכאבים במהלך השבועיים האחרונים מופיעים כל כמה שעות במהלך כל היום(כאב,רגיעה,כאב וכן הלאה),ושיא הכאבים מתבטא בעיקר בערב.מלווה בבחילות ובזמן שיעול הכאב אף מחריף.
ביקרנו אצל רופאת ילדים,היינו במיון ואתמול אף נבדקה ע"י פרופסור לנוירולוגיה שהחליטה כי כנראה זו מיגרנה.קיבלה מרשם לטגרטול 200 מ"ג וריזאלט 5 מ"ג.
היום,במהלך ההתקף קיבלה ריזאלט.הכאב שכך רק לאחר 4 שעות,אולם הכאב חזר אחרי 3 שעות. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל15/01/2008ראשית, יש לשלול כל גורם דחוף היכול להתבטא בכאבי ראש מהסוג שתיארת. העובדה שהכאב מחמיר עם שיעול מחשיד לכיוון של יתר לחץ תוך-גולגלתי העומד מאחורי הבעיה. יש לכן מקום לבצע בדיקות עזר אבחנתיות כמו CT, MRI וכן בדיקת פונדוס חוזרת. יש לעקוב אחרי תסמינים כמו טישטוש ראייה והידרדרות בכושר הראייה. עליה זמנית בלחץ התוך גולגלתי יכולה להחמיר גם לחץ על עצבים היוצאים מהגולגולת, כמו העצב הטריגמינאלי , מצב שיכול גם לתת כאבים התקפיים אופיניים. הרופא הנוירולוג שלכם לקח מצב זה בחשבון ולכן החל בטיפול עם טגרטול. הריזאלט איננו אפקטיבי כפי הנראה כטיפול בביתך. אני ממליץ לשלב טיפול בנוגדי דלקת (רצויי אינדומד) עם טרמדקס בטיפות במינון עולה בהדרגה.
להפסיק גורמים חיצוניים מחמירים כמו צפיית יתר ב –TV ובמחשב. שינה מספקת ובשעות מקובלות. הוספת שנת צהריים. הפסקת מאכלים ושתייה עם חומרים משמרים. ברור אלרגיה למאכלים או חומרים אחרים. דיקור סיני יכול לעזור במקרים מסוימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש חזקים-אלונה ש
נעמה19/01/2008שלום ד"ר,
בתאריך ה-15.01.08,בתגובה לשאלה שלי,המלצת לבתי בת ה-11(הסובלת מכאבי ראש חזקים) ליטול טיפות של טרמדקס עם "מינון עולה בהדרגה".השאלה היא-עד איזו כמות מקסימלית של מינון יש להגיע בשיא הכאב...היא שוקלת 45 ק"ג,ומקבלת בד"כ 20 טיפות,פעם ביום.אפשר לעלות את המינון כדי להגדיל את הפקטיביות?...לפי התלונות שלה,המינון הזה כנראה לא מספיק עוזר...
נ.ב:היא בהמתנה לבדיקת EEG,ו CT.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש חזקים
ד``ר זאב קריסטל22/01/2008לטרמדקס בטיפות השפעה קצרת טווח (4-3 שעות). לכן יש לקחת מנה חוזרת כל 6 שעות 04 פעמים ביום. ניתן להחליף את הטיפות בכדורי מציצה - טרמדקס פלשטאב, עם אפקט זההץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוב מכאבי ראש כבר כמה שנים כל יום!!
חסוי22/02/2009שלום אני בן 17 אני סובל כבר כמה שנים מכאבי ראש חזקים לפני 4 שנים הם היו חלשים ופעם בשבוע ובמשך השנים זה התחזק ובשנתיים האחרונות זה נהיה חזק מאוד וזה כל יום ויום עשיתי בדיקות דם והם טובות עשיתי בדיקת ראיה - 6/6 הכאבים מקרינים לעיניים וגם כואבות לי העינים מזה ואני רואה מצויין יש לי כאבים באיזור המצח ובצדדי הראש וללמעלה וגם מאחורי הראש איפה שהצוור מתחבר ומלמעלה גם זה עושה לי גם עייפות וחוסר ריכוז קיצר כל הגולגולת שלי כאבי ראש אין לי הקאות או בחילות בחיים! אני יושן טוב בלילה ולא מתעורר וזה גם נותן לראש שלי לנוח שאני מתקלח זה עוזר לי מרענן אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה ואופטלגיןורד10/01/2008
שלום רב. סובלת מאד מכאבים כרוניים, ורוצה לדעת האם ניתן לשלב ארקוקסיה עם אופטלגין במקרים אקוטיים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה ואופטלגין
ד``ר זאב קריסטל10/01/2008שלום ורד
ארקוקסיה היא תרופה הפועלת דרך מנגנון המונע דלקת ועל ידי כך היא משככת כאב. האופטלגין לעומת זאת משככך כאב על ידי פעולה במערכת העצבים המרכזית, מכאן שאלו שתי תרופות בעלות מנגנוני פעולה שונים ולכן בהחלט נית לשלב ביניהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבלני08/01/2008
שלום ד"ר
האם אלכוהול עשוי להעצים כאב ?
יום לאחר שאני שותה אלכוהול, כל גופי כואב לי, כל האיזור של הצוואר, החזה, הגרון כואב לי שם הור מכל מגע הכי עדן. האם יתכן שהתנדפות האלכוהול מהגוף מעצימה בעיות רפואיות, או שאין קשר ויתכן כי כך מתבטא אצלי הנגאובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד``ר זאב קריסטל15/01/2008שלום לני
לידיעתך אלכוהול הוא רעל הפוגע בכבד כליות לב ומערכת העצבים. פגיעה בעצבים יכולה לגרום לכאב או לפחות לעליה ברגישות לגירויי כאב.
ממליץ להיגמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפניםיוסי06/01/2008
שלום דוקטור
יש לי כאבים בפנים, בכל פעם במקום אחר, הכאב הוא כאילו קיבלתי שם מכה, אך אין כל סימן או נפיחות וכדומה. האם זו תופעה מוכרת, האם יתכן כי מעייפות? זה קורה לי פעמיים בשבוע בערך שיש לי כאבים כאלו במצח, לחי, סנטר וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפנים
ד``ר זאב קריסטל08/01/2008שלום יוסי
כאב בפנים יכול להיגרם מבעיה מקומית או מבעיה באזור אחר הגורמת לכאב מוקרן (או מועבר). כאב בפנים יכול להיגרם מבעיות בשיניים ו/או כתוצאה מאי התאמה בסגירת קשתות השיניים. זו הסיבה השכיחה ביותר וניתן לפתור אותה בקלות ע"י ביקור קצר אצל רופא פה ולסת. סיבה נוספת היא דלקת של המפרק לסת תחתונה -גולגולת, שגורמת לכאבי פנים המתגברים בלעיסה ולעתים מקרינים למקומות שונים בפנים. ניתן לאבחן בעיה זאת ע"י צילומים מתאימים ולטפל עם זריקות תוך פירקיות. הקרנה של כאב משרירי הצוואר ומקור שרירי מקומי יכולים להיות סיבה נוספת לכאבים שאתה מתאר והם מלווים לרב בנוקשות שרירי הצוואר ונקודות לחיצה רגישות בשרירי הצוואר ושרירי הלעיסה. הטיפול במקרה זה ע"י שיטות שונות של הרפיית שרירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון03/01/2008
שלום רב:
רציתי לנסןת להעזר בכם,
בקשר לכאבי רגלים,יש לי כאבי רגלים עזים,
באיזור מעל כף הרגל,במיוחד כאשר אני יושב,
אני רוצה לציין שניסתי מדרסים מכל הסוגים,
אחרי התיעצות עם רופאים,אבל שום דבר לא עוזר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגלים
ד``ר זאב קריסטל05/01/2008שלום שרון
כאבים בקרסול המתגברים בישיבה יכולים להצביע על לחץ על העצבים ההיקפיים העוברים בין גידי הקרסול לכף הרגל. בזמן ישיבה או עמידה ממושכת יש הצטברות של דם בקצות הרגליים עם עלייה בלחץ והחמרה של מצבי כליאה עצבית בין גידים מעובים בקרסול.
יש לפנות לביצוע מבחן EMG איבחוני שאמנם זאת הבעיה ולאחר מכן לרופא אורטופד המתמחה במצבים אילו ליעוץ לגבי אפשרות שיחרור כירורגי של העצב הסובל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואראלכס01/01/2008
שלום ד"ר,
יש לי כאבי צוואר כל הזמן, החל מההתעוררות בבוקר ובייחוד בסוף היום. הצוואר תפוס לי כל הזמן והוא כנראה מאד רגיש כי שאר האיברים לא נתפסים לי, אני עובד במחשבים. לאיזה רופא כדאי לי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד``ר זאב קריסטל02/01/2008שלום אלקס
כאבי צוואר מקורם על פי רוב ממתח שרירי. מצב כזה של מתח שרירי בלתי פוסק יכול להיגרם משעות עבודה ארוכות מול המחשב, בתנוחה בלתי טבעית של פלג הגוף העליון. קבוצות שריר התומכות במצבי תנוחה בלתי אפשריים אלו מוחות על כך על ידי תחושת כאב. הפתרון - פתרונות ישיבה טבעיות יותר עם תמיכה לראש וגב עליון וכן שיטות הרפיה לשרירי הצוואר כמו כירופראקטיקה, דיקור סיני, ביו-פידבק.
בפיזיותראפיה יש גם מספר אמצעי הרפיה כמו חימום עמוק, מתיחות, אולטרסאונד, TENS וכדומה.
יוגה והרפיה ע"י היפנוזה היא שיטה נוספת. ברפואה הרגילה הזרקות לנקודות הדק יכולות להקל על המצב, בשילוב עם תרופות משככות כאב ונוגדות דלקת ותרופות להרפיה שרירית.
במקביל יש לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לצילומי עמוד שידרה צווארי לצורך איבחון גורמים אחריפ למצב זה כמו דלקת של פרקי החוליות הצוואריות. במידה ואמנם זאת הבעיה יש לפנות למרפאת הכעב לצורך טיפולם יעודיים למצב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה או כאב ראשניבה26/12/2007
שלום ד"ר
לפני מספר ימים הרגשתי כאב ראש עמוק וחזק בצד אחד של הראש, מעין גלים של כאב מאחורי העין. התחלתי לראות מטושטש והלכתי מייד הביתה לנוח. לאחר כמה שעות זה חלף. חשבתי שאולי זה בגלל שלא הרכבתי את משקפי הראיה שלי, אך מעולם לא תקפו אותי כאבים כה עזים. מה אני צריכה לעשות כדי לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה או כאב ראש
ד``ר זאב קריסטל27/12/2007שלום לך
מה שאת מתארת איננו מתאים כלל להתקף מיגרנה. מכל מקום, עליך לפנות בהקדם למרפאה נוירולוגית לצורך ברור ואבחון מקור התופעה, שעלולה להיות "דגל אדום" לתהליך חולני אחר המתרחש אצלך בתוך הגולגולת ובהחלט רצוי לשלול את זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כבר יותר משבועיםתמי24/12/2007
שלום!
מזה הרבה זמן אני חשה כאב בישבן הימני ליד העצם האמצעית(לא ברור לי מאיפה בידיוק)הכאב לא תמידי אלא מורגש רק בתנועות ותנוחות מסויימות.
ממה יכול לנבוע כאב כזה ובמקום כזה?יש לציין שהכאב רק מורגש יותר עם הזמן ולא הההפך.
ולא רואים שום סימן חיצוני, אני בשבוע ה-15 להריוני.
אשמח אם תאמר לי מה עלי לעשות.ומה זה יכול להיות.(אני קצת מתביישת מהרופא...)
בתודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב כבר יותר משבועים
ד``ר זאב קריסטל27/12/2007שלום תמי
לפי מה שאת מתארת המדובר בתסמונת שמקורה בעצב שנלכד ונלחץ על ידי שריר תפוס - Piriformis syndrome (ניתן לקרוא בגוגל) ניתן לשחרר את השריר ע"י הזרקות ממוקדות של חומר הרדמה מקומית + סטרואיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היפנוזה עשויה לעזור בהפחתתמבין אמיתי22/12/2007
והקלת כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היפנוזה עשויה לעזור בהפחתת
ד``ר זאב קריסטל23/12/2007תסמונות כאב כרוני מורכבות ממערכות מורכבות של מנגנונים המעורבים בהולכת גירויי הכאב למוח וחזרה. חלק ממנגנונים אילו פגוע או פועל בצורה לא תקינה ולכן יש תופעה של רגישות יתר עצבית בצמתי ההולכה בחולים אילו. המנגנון מתואר כמו שער הנפתח ונסגר למעבר כאב לפי שליטה של מנגנון אחד על השני. בין המנגנונים המעורבים בתהליכי הפתיחה או הסגירה של השער נמצאים גם מסלולים עצביים היורדים מהמוח לחוט השדרה שם נמצאים הצמתים החשובים של מסלולי הכאב. המרכיב התודעתי מהווה חלק חשוב במסלולים יורדים אילו ולכן לטכנולוגיות תודעתיות של הרפיה ושכנוע היפנוטי יש בהחלט מקום ככלי עזר טיפולי במחלת הכאב הכרוני .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)