מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשכמה אחרי עירויz22/02/2008
שלום
אתמול קיבלתי עירוי, בעזרת מחט פרפר, בוריד בצד הפנימי של המרפק ביד שמאל.
קצת אחרי הדקירה החלו כאבים צורבים בשכמה השמאלית, בהתחלה עם הפסקות ולבסוף כאב קבוע ובלתי
נסבל, שמתפשט גם לשכמה הימנית.
כרגע אינני יכולה להרים את היד כדי לקחת כוס מים מרוד כאבים...
הרופא טוען בתוקף כי אין קשר בין הכאבים לעירוי, אך העניין נראה לי תמוהה. מה בכל זאת יכולה להיות
הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK23/02/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=137 id=link]מחלות זיהומיות רפואת מטיילים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהרינת21/02/2008
שלום ד"ר, אני בת 32 והתחלתי לפני 3 חודשים לסבול מכאבי ראש חזקים מאד, הם מביאים אותי לחוסר תפקוד באותו זמן, זה עשוי להימשך כשעתיים שלוש ומלווה בטשטוש ראיה, האם כדאי לגשת לרופא, ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה?
ד''ר אברהם לזרי23/02/2008שלום לך
אני מציע שתגשי לנוירולוג כדי שיוכל לקבל פרטים על הבעייה המטרידה, יבדוק אותך ויוכל להפנותך לבדיקות עזר על פי הצורך.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עצבי בצווארקארין18/02/2008
בשנתיים האחרונות פיתחתי נטיה לכאב בצד שמאל של הצוואר, ברמה שאני לא יכולה להחזיק את הראש בלי עזרת ידיים. הכאב מזכיר דקירה ממושכת וחמורה ולא כאב שריר, והוא לרוב נמשך כמה ימים עד שבוע. מה אפשר לעשות עם זה? האם חימום המקום בכלל עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עצבי בצוואר
ד``ר זאב קריסטל19/02/2008שלום קארין
כאב בצורת דקירה בצוואר כפי הנראה מקורו בפעילות עצבית בלתי תקינה. מדובר לרוב בשורשי העצבים הראשונים היוצאים מעמוד בשידרה הצווארי והכאב מקרין בעיקר לחלק העורפי של הראש.
הטיפול כולל תרופות משככות כאב + תוספים כמו תרופות נוגדות דיכאון, מרפי שרירים ופעולות כמו חסמי עצב, גרויי עצבי - TENS , צריבה עצבית באמצעות גלי רדיו בתדירות גבוהה (כל הפעולות נעשות במסגרת מרפאת הכאב).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב עצבי בצוואר- המשך
קארין28/02/2008כמה ימים לאחר מכן, התעוררתי בבוקר עם דקירות באוזן וגרון שמאל, מעין פעימות. יש לי הרגשה שזה אותו סוג כאב- הייתכן שזה המשך של אפיזודת הצוואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מזה כחודשייםמיכל צוקרמן16/02/2008
תודה על התשובה.
אם אפשר לקבל הנחיה באיזה מינון מתחילים טיפול עם טגרטול ולאיזה מינון מגיעים לילדה בת 12?
אני מבינה שהטיפול בכדורים האילו אמור להיות הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל18/02/2008שלום מיכל
טגרטול ניתן אך ורק ע"י מרשם רופא, לכן עליין לפנות לרופא הנוירולוג שמטפל במחלה והוא אמור לתת לך הסבר מלא על מינונים תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים הקשורים בטיפול זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות-זקוקה לעזרהמיקה15/02/2008
מזה כשנתיים אני סובלת מכאב בעין ימין מעין לחץ שמקרין לי לכאב ראש נוראי ובלתי נסבל עד כדי מצב של חוסר סבלנות בחילות כאבים בכל הגוף הכאב בגוף הוא מעין כאב שרירים תפוסים. ובמצב הזה אני רק רוצה לשכב קצת במקום חשוך ולא לשמוע רעשים...כמובן שאני גם לוקחת במצב הזה כדור נגד כאב ראש. העיניין הוא שבמוצש האחרון הכאב היה מאוד חזק ובלתי נסבל וניגשתי לרופא שישר קבע שאני סובלת ממיגרנות והביא לי טיפול תרופתי בכדור שנקרא מיגרלב.
(((שכחתי לציין שבפעמים הראשונות שרק התחיל לי הכאב פניתי לרופא אחר שפשוט הביא לי הפניה לרופא עיניים ולאף אוזן גרון לשלול סינוסים או משהו כזה, מיותר לציין כמובן שכל הבדיקות יצאו תקינות אפילו צילום שעשו לי לא הראה משהו חשוד ,והרופא הזה רק פתר את הבעיה בזה שאשתה אדוויל או משהו שירגיע את הכאב.))).
רציתי לדעת האם יש קשר לתזונה לקויה או למאכלים שאולי אני יכולה להיות אלרגית אליהם? אילו טיפולים יש כי אני מעדיפה לא להשתמש בכדורים . מה יכול לעזור לי? האם חוסר פעילות גופנית גם גורם למצב להיות גרוע יותר? האם אכילה של ממתקים לרוב שוקולד יכולה להחמיר את המצב? האם קופאין יכול גם לגרום להופעת המיגרנה? אני פשוט מכורה לשוקולד ולנס קפה.. והאם גלולות יש להם גם השפעה על המצב...?(אגב קראתי קצת על מיגרנות והבנתי שהסיכוי לקבל שבץ מוחי הוא גבוהה...קצת מפחיד...מה עושים???)אשמח לקבל תשובות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות-זקוקה לעזרה
ד''ר אברהם לזרי15/02/2008שלום מיקה
כפיהנראה מדובר, אכן, במיגרנה. למרות שקיימים מצבים המחקים תסמונת זו ועשויים לנבוע מגירוי בעצבי הקרקפת או סביב העין, מצבים הקשורים לעין עצמה (כמו לחץ תוך עיני מוגבר) ועוד. בכל מקרה תידרשי להיבדק ע"י רופא נוירולוג שיסקור את תלונותייך כולן ויאושש את האבחנה. מיגרנה אמורה ל"מלא" אחר מספר קריטריונים ובתוכם: כאב התקפי חוזר כרוני, עצמת הכאב עזה מאוד, מלווה בבחילה, מוחמר ע"י אור או רעש ומפריע לתפקוד. נראה שהכאב שאת מתארת תואם את הגדרות המיגרנה. מיגרנה נמצאה בשכיחות גבוהה, בעיקר אצל נשים צעירות עם הופעת שבץ מוחי. לכן- בשל הסיכון שבמחלה ובשל הסבל הרב לו היא גורמת- יש לטפל!!!
הטיפולים המומלצים כוללים תרופות (דוגמת טריפטנים, תכשירי ארגוט ותרופות נוגדות כאב ודלקת), בנוסף ניתן להקל על הסבל באמצעות טיפולים משלימים וביופידבק.
אם כן: נוירולוג, טיפול תרופתי וטיפול משלים ולא לזלזל.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השאלות שקשורות לממתקים
מיקה16/02/2008שוקולד גלולות וכו? האם יש קשר האם הם יכולים להיות הגורם לכל התופעה הזאת אצלי?
תודה רבה על התשובות...יש לי באמת הפניה לניורולוג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אברהם לזרי17/02/2008שלום
התגובה לחומרים שונים (תרופות, משקאות, ממתקים, גבינה צהובה ועוד) שונה מאדם לאדם. ישנם כאלה שאחד או יותר יגרמו להם למיגרנה ויש כאלה שלא. בכל מקרה יש להתייעץ עם הנוירולוג, שאני מניח, ידריכך לנהל "יומן" בו תידרשי לרשום מתי מופיע התקף והאם בסמוך להופעתו השתמשת באחד מהחומרים שציינתי.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מטריד בגבאורי13/02/2008
שלום ד"ר,
יש לי בעיה מטרידה בגב מעל כחודש ימים כבר. לפני כן אני אציין כי אני בגילאי ה-30 במצב בריאותי תקין ומתאמן אירובי וכוח באופן מתון ומסודר מזה שנים מספר.
רק כדי לקצר אומר שלפני חודש וקצת החל אצלי באופן פתאומי כאב סמוך לשכמה בצד שמאל אשר הלך והתגבר עד שהתחלתי לקחת אתופן שאותו נטלתי למשך 10 ימים עם הטבה באזור הכואב. עד כאן זה הפרק "הראשון" של העניין. יחד עם ההטבה שחלה באזור שהיה הכואב, החלה אצלי תחושה של "עקצוץ" וחוסר נוחות קבועים במקום נמוך במעט מהמקום הקודם אשר נמשכה מספר ימים. את האתופן כבר הפסקתי בינתיים לקחת במחשבה שהעניין אינו קשור ויעבור מעצמו. אפילו חזרתי באופן מתון להתאמן לאחר שלא התאמנתי בגלל הכאב הקודם. לאחר מספר ימים, קמתי בוקר אחד עם תחושה של כאב עמום אבל עקבי ב"חגורת" גב תחתון חיבור למותניים (צד שמאלי) וקצת כאב במפשעה שמאלית. שוב, לא לקחתי דבר וחיכיתי להתפתחות.
בינתיים הכאב בצד שמאל בגב מתחת לשכמה שהחל ככאב עמום כאמור הפך לאזור מאוד רגיש עם כאב שמורגש בלחיצה (לעומת התחושה באותו אזור מקביל בצד ימין).
והכי מטריד הוא עניין של "הקרנות" של תחושות עצביות ואי נוחות כלפי מטה לאורך הגב השמאלי באזור רחב למדי. התחושה והכאב הם כאלה שלבישת חולצה או מכנס מעוררים אצלי חוסר נוחות גבוהה ו"כאב" בעל אופי של אי נעימות ורגישות יתר על העור. זה מתגבר משעות הבוקר לקראת הלילה. יש לציין כי תחושת הרגישות יתר על העור מקרינה גם לחזה- באותו צד של האזור בגב. אני גם מרגיש ששרירי הבטן באזור מול האזור בגב תפוסים יחסית וכואבים למגע.
זה מאוד מטריד אותי והתחלתי שוב סבב של רופאים (עדיין לא הגעתי לאורתופד שהייתי אצלו) כולל פיזיותרפיסט שעשה לי מתיחות ותרגילים שהוא טוען יחזקו את האזור הנגוע ויחזירו את הגוף ל"מצב טרום פגיעתי".
אני קצת אובד עצות. האם הדברים שאני מתאר מצביעים על בעיה חמורה לדעתך? העניין של רגישות יתר על העור על אזורים נרחבים נראה לי קצת מפחיד. אני גם לא יודע האם מדובר במשהו דלקתי בשריר או עצם או מה שלא יהיה וכיצד הכי טוב לטפל בזה. ואולי זה בכלל משהו ניורלוגי. קשה מאוד לקבל תשובה מוסמכת בעניין.
זה לוקח כבר לא מעט זמן כל העניין (מעל חודש ימים)- האם זה סביר שזה יקח כל כך הרבה זמן? אולי לחזור לאתופן בינתיים? הייתי מאוד שמח לשמוע כל דיעה שלך גם אם כמובן היא אינה מבוססת על בדיקה פיסית שלי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מטריד בגב
ד``ר זאב קריסטל14/02/2008שלום אורי
לפי תאורך מדובר כפי הנראה בנקודת הדק (trigger point), שריר מכווץ הגורם לכאב. הטיפול ע"י הרפית הנקודה אם ע"י דיקור יבש או הסננה מקומית עם הרדמה מקומים ואם ע"י טיפול פיזיוטרפי בעיקר מכשיר TENS.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר-שאלת המשך
אורי14/02/2008בין כתיבת הודעתי הקודמת ותשובתך, ביקרתי בינתיים אתמול אצל רופא המשפחה שלי שהסתכל בגבי וראה אדמומיות ממש מוגבלת (בגודל מטבע וקצת) בגב באזור ה"רגיש" אשר הביאה אותו יחד עם הסימפטומים שתיארתי לך בהודעה הקודמת (בעיקר התחושות הלא נעימות על פני העור בצד אחד של הגב כלפי מטה ושמקרינות גם על הבטן) לחשוד שמדובר בתחילת התפרצות של הרפס זוסטר (שעדיין לא נראה בעין גם היום) ורשם לי מייד זובירקס 800 לשבוע.
עכשיו לאור תשובתך לשאלתי אני עוד יותר מבולבל- האם זה נשמע לך הגיוני? האם הרפס זוסטר יכול "לדגור" זמן רב כל כך לפני הופעת שלפוחיות? האם הופעת שלפוחיות רבות ונראות לעין בצורה ברורה היא הכרחית בכל המצבים? האם העובדה כי לא הופיעו עדיין פצעונים "כמו בספר" של הרפס היא טובה לעניין תזמון לקיחת הזובירקס (קראתי שהיא הכי אפקטיבית כשהיא נלקחת לפני הופעת הפצעים)?
אני קצת מבולבל מריבוי האבחנות ומהעובדה שעברתי מבעיה אורתופדית להרפס זוסטר ועדיין אין לי את "כל" התופעות הרגילות של ההרפס (לפחות על מי מה שקראתי באינטרנט).
האם יכול להיות שכבר עברתי את ההתקף ועכשיו אני בתקופת כאבים של אחרי?
מקריאה אקראית באינטרנט מתוארות ממש תופעות מפחידות של כאבי תופת במהלך ההתקפים וגם הרבה אחרי ריפוי ההתקף האקוטי של השלפוחיות. ,
האם זה מחוייב? האם אין גם מקרים קלים יותר של המחלה? האם לדעתך רצוי כבר בשלב הזה לפנות למרפאת כאב בכדי לנסות למנוע סיבוכים עתידיים?
אני שוב מודה לך על הסבלנות ועל המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד``ר זאב קריסטל20/02/2008שלום אורי
הסימפטומים שתיארת בהחלט יכולים להתאים להרפס - שלבקת חוגרת בעברית. היא יכולה להופיע בצורה חמורה יותר או פחות ולרוב באנשים עם ירידה בתנגודת הגופנים אם בגלל גיל מתקדם או עקב מחלות כמו סכרת , סרטן או נטילת סטרואידים. התעוררות וירוס ההרפס יכולה לקרות לאחר עשרות שנים. הוא מתלבש על עצב גדול וגורם לו נזק עם כל הסימנים שתארת: כאבים, רגישות יתר, עיקצוץ, הרגשת שריפה וכו'. התמדת הסימפטומים 3 חודשים לאחר העלמות הפריחה מראה על מעבר לשלב הכרוני שמצריך טיפול בהתאם במסגרת מרפאת הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןגילת12/02/2008
שלום, יש לי כאב בגב הצתחתון שבא והולך, הכאב לעיתים מתחזק ולעיתיחם פחות חזק, בכל פעולה של מאמץ פיזי, עמידה ממושכת ולעיתים שינה מרובה הכאב מתגבר. אורתופד אמר כי כפי הנראה דלקת בגיד אך לא בדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון
ד``ר זאב קריסטל14/02/2008שלום גילת
כאבי גב תחתון נובעים ממגוון סיבות בחלקן דלקתיות ובחלקן מכאניות. אם הכאב מופיע בגב בלבד ללא הקרנה לרגליים אין מדובר כפי הנראה בגרויי שורש עיצבי אלא מקור אחר כמו תהליך חולני תוך דיסקאלי, דלקת של הפרקים הקטנים בחוליות, כאב ממקור שרירי. יש לברר יותר ביסודיות את מקור הכאב כך שתוכלי לקבל טיפול בהתאם. צילומי CT ומיפויי עצמות יכולים לעזור באבחנה. טיפול משולב בפיזיוטרפי, כיופראקטיקה ומשככי כאב אמורים לשפר את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מזה כחודשייםמיכל צוקרמן10/02/2008
ביתי בת ה- 12 סובלת מזה כחודשיים מכאבי ראש בלתי נפסקים. בנוסף לכאבי הראש שברקע מתקיימות מספר התקפות מוגברות של כאב במהלך היום.הכאב הינו באיזור המצח והיא מגדירה אותו כלוחץ ושורף! כל הבדיקות האפשריות כבר נעשו ולא נמצא דבר( MRI,CT,פונדוס העין,סיב אופטי ובדיקת LP) ניסינו טפול באלטרול וטופמקס ללא הטבה. כרגע חיה על כדור טרמדקס 100וכדור נורופן 400 ליום ללא הטבה.הילדה לא מסוגלת לשום פעילות גופנית,אפילו הליכה פשוטה מקשה עליה ובקושי מתפקדת 3 שעות לימוד ביום בבית הספר -בעיקר עקב התגברות כאבי הראש בעקבות גורם הרעש. עד לפני כחודשיים היתה תלמידה מצטינת ורקדנית מעולה! אנו ההורים רוצים להחזיר אותה לאט לאט לשיגרת חיים ולהקל את הכאבים הבלתי מוסברים האילו ואיננו יודעים איך?
אשמח לשמוע כל רעיון שיוכל לשבור את מעגל הכאב בו חיה ביתנו ויקדם אותנו להטבה - גם אם הדרגתית. בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל14/02/2008שלום מיכל
כאב בעל אופי שורף כאזור המצח מראה על מצוקה ממקור עצבי. יש לברר אפשרות של לחץ על העצב - לרוב מדובר בלחץ ע"י ורידים מורחבים בתוך הגולגולת. ברור כזה ניתן לעשות במסגרת מחלקה נוירוכירורגית. תרופה נוירולוגית שיכולה לעזור היא קודם כל טגרטול ולאחריה גבפנטין וליריקה.
דיקור סיני נמצא אפקטיבי באחוז מסויים מהחולים.
הזרקת בוטוקס בנקודות ספציפיות במצח יכולה גם היא להביא לתוצאה חיובית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למכתב של מיכל צוקרמן
שרי29/04/2008שלום מיכל
אני מאוד מקווה שבתך כבר חזרה לחיים ללא כאב.
אני פונה אלייך לאחר שקראתי את מכתבך מ10.02.2008 לגבי כאב הראש של בתך.
בתי סובלת חודש היא בת 16 מכאב ראש היינו בבית חולים עברה דיקור כירופרקטיקה כלום לא עזר היום הנוירולוג נתן לה כדור משכך כאב ואנטי דלקתי אנו בתקווה שזה יוציא אותה ממעגל הכאב.היא קבלה את כל משככי הכאב בשוק וכלום לא הקל,לא לומדת וחייה פשוט נעצרו.
אשמח באם תעני ותספרי מה קורה אצלך ומה עשית כדי להוציא אותה ממעגל הסיוט הזה?
מעניין שגם אני בכל שאלותיי השתמשתי בשאלה מעגל הכאב .
ממתינה לתשובתך
ומקווה שרק בריאות שורה בביתך
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת חומר לגידיערה10/02/2008
שלום, יש לי דלקת בגיד באיזור הירך, הרופא רוצה להזריק לי חומר ישר לשם, אני חוששת, ומפחדת. האם יש טי]ול פחות חודרני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/03/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת חומר לגיד
ד``ר זאב קריסטל09/03/2008שלום יערה
טיפול לא חודרני ואפקטיבי לדלקת בגיד הוא טיפול בגלי הלם. מדובר במכשיר שמעביר לאיזור הגיד הפגוע מכות הדף בעוצמה נמוכה (סה"כ 10 טיפולים של 20-30 דקות כל אחד).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאב היקר שלום רב!יהודה קשת07/02/2008
אני מתאמן לקראת הצבא באימוני כושר קרבי במכינה בה אני לומד.
לפני כשבועיים היה לי יום סיירות לאחר כמה ימים הרגשתי כאבים בברכיים שמתבטאים כמין לחץ על הברך זה קורהלאחר ריצה ארוכה או מהירה מאוד! וזה קורה מעט לאחר קפיצות או כשאני מפעל לחץ על הברך.
ביקרתי אצל אורטופד והוא אמר שאין לי כלום וגם אם בכל זאת יש משהו,אי אפשר לאבחן את זה לאחר שבועיים,צריך לחכות לפחות חודש וחצי,
הבעייה היא,שיש לי גיבוש לשייטת עוד חודשיים ואני חושש שהכושר שלי ייפגע מאוד עד אז.
מה לדעתך מקור הבעייה? ומה אתה ממליץ לי לעשות?
תודה רבה,תזכה למצוות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים
ד``ר זאב קריסטל09/02/2008שלום גבי
כאב בברכיים לאחר פעילות גופנית מאמצת הוא תופעה שכיחה אצל ספורטאים ונובעת כפי הנראה מתגובה דלקתית בגידי הברך (דומה להופעת יבלות בעור לאחר מסע מפרך). הטיפול הוא בעיקר תמיכה ברקמות הרגישות - חבישה אלסטית וכן טיפול תרופתי כמו משחת וולטרן או כדורים נוגדי דלקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםבתיה05/02/2008
שלום, שמי בתיה ואני סובלת מכאב חזק מאד במפרק הירך, הציעו לי להחליף את מפרק הירך כיוון שהוא שחוק, אך אני מנסה לדעת אם יש דברים אחרים שאני יכולה לעשות כי להימנע מניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד``ר זאב קריסטל09/02/2008שלום בתיה
אם קבלת המלצה לניתוח החלפת פרק ירך, זה אומר שאמנם מצב הסחוס בפרק החולה חמור מאוד ואין ברירה אחרת. זה אמנם תהליך קשה וארוך אך עדיף על טיפול תרופתי כרוני הכרוך לעתים קרובות בתופעות לוואי לא פחות חמורות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןמרים03/02/2008
שלום, אני בת 60 וסובלת כבר 15 שנה מכאבי גב תחתון, איני יכולה לעמוד יותר מחצי שעה רצוף, וביצעתי כבר את כל הבדיקות האפשריות, סיטי, כירופרקטיםף פיזיותרפיה,דיקור וכלום לא עוזר, רק הדיקור עזר להרגיע את הכאב, אך הפסיק לעזור אחרי כמה טיפולים. האם אפשרי שיש לי כאב כרוני בלי סיבה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד``ר זאב קריסטל04/02/2008שלום רב
כאבי גב תחתון שמופיעים בעקבות עמידה מקורם לרוב בהיצרות התעלה בעמוד השדרה בה נמצא חוט השדרה, וכתוצאה לחץ על חוט השדרה עצמו או על שורשי העצבים היוצאים ממנו. לחץ זה מתבטא עם כל עליה בלחצים הפיזיים על עמוד השדרה כמו במצב עמידה. הטיפול הוא או שמרני - ע"י הזרקות של סטרואידים לעמוד השידרה + טיפול תרופתי עם משככי כאב, או טיפול כירורגי ע"י הסרת הלחץ מעל חוט השידרה. טיפול לא ניתוחי נוסף הוא צריבת עצבים התחושתיים באיזור ע"י גלי רדיו בתדירות גבוהה (ראדיופרקוו'נסי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצבענת31/01/2008
לפני שנה וחצי עברתי שיקום פה מלא, (שכלל סתימות, עקירות, ניתוחים וכדו'). חודשיים לאחרי סיום הטיפולים החלו להופיע כאבים עזים בצד הימיני של הפה למעלה, (לא בשן) הלכתי לבדיקות אצל רופאים לבדוק ממה נובע הכאב , ומשם הפנו אותי למס' מומחים(כגון: אף אוזן וגרון, נורולוג, פה ולסת ) אחרי סבב ארוך ומטיש אף אחד מהרופאים לא מצא את סיבת הכאב, הופנתי לרופאה פרטית שלטענתה נפגע העצב כתוצאה משיקום הפה (מהטיפולים הרבים) וטענה שיש כדור שיוכל לעזור לי שמו של הכדור אלטרולט 10 מ"ג נטלתי כדור זה פעם ביום במשך חודשיים ולא הייתה שום תוצאה או הקלה בכאב ובאי נוחות , פניתי אליה שוב והיא החליפה לי את סוג הטיפול לכדור קלונקס נטלתי אותו במשך חודש ושוב לא היו תוצאות, ובינתיים הכאב גובר.. חזרתי אליה שוב והיא נתנה לי כדור בשם אלטרול 25 מ"ג אני נוטלת כדור מזה חודשיים ועדיין לא ניכר שיפור בכלל. האם יש פתרון לטיפול עבורי? האם יש סיכוי שעצב זה נפגע תמידי ואין אפשרות לטפל בזה בכלל? אובדת העצות ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעצב
ד``ר זאב קריסטל01/02/2008שלום ענת
לצערי קימת סבירות גבוהה שאמנם הכאב אותו את מתארת מקורו בנזק לעצב, כאב נוירופאטי בלשון רפואית. לא ברור לי למה הרופאה שטיפלה בך לא הפנתה אותך למרפאת כאב, שכן לפי הטיפול שהיא נתנה לך ברור שאין לה ידע מלא בנושא. לגבי התרופה אלטרול המינון המינימאלי לקבלת אפקט טיפולי הוא 75 מ"ג (3 כדורים הנלקחים ביחד לפני השינה). מבחינת הקלונקס רצויי להשתמש בתרופה נוירולוגית ספציפית יותר - מתחילים עם טגרטול (שלוש פעמים ביום) ואם לא מקבלים אפקט משביע רצון יש להחליף לתרופות מהדור החדש: גבאפנטין ופרגבלין (ליריקה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfכאב בעצב
ענת01/02/2008תודה על התשובה, מה אתה ממליץ לי, לפנות למרפאת כאב, או לקחת את הכדורים שהמלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים על רקע של PTTD.בת אל31/01/2008
שלום לצוות הפורום!
אני בת 19 מזה ארבע שנים יש לי דלקת הגיד הטיביאלי האחורי (PTTD לא דלקת רק של הגיד).
בשנתיים הראשונות היתה דלקת עם כאב יחסית מתון, לאחר מכן 10 חודשים של הפוגה בכאבים (דלקת עם כאבים רק בעת מגע באזור).
לפני חודש וחצי יש החמרה בכאבים בחודש הראשון הטיפול שניתן היה מנוחה וכדורי איבופרופן בעת הצורך (3-4 כדורים ביום )ולאחר מכן שזה לא הועיל ניתן נקסין שגם הוא לא עזר .
כרגע ללא משככי כאבים .
מה הטיפול המתאים ביותר לכאב כזה (ישנו כאב ברמה בערך של 4+/- ברגיל ובגלי כאב-כל חצי שעה בערך גם בלילה מגיע לרמה של 7-8+ ).
אני נמצאת כרגע בתקופה של בדיקות לפני החלטה על המשך טיפול ושיכוך הכאבים חיוני להמשך (פיזיותרפיה ותפקוד רגיל שרות לאומי במד"א) ושוקלים ניתוח.
אשמח לתשובה בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים על רקע של PTTD
ד``ר זאב קריסטל01/02/2008שלום בת אל
בשלב שתרופה נוגדת דלקת כמו איבופרופן איננה נותנת אפקט משכך כאב משביע רצון, יש להוסיף לה תרופה מחזקת ולא להפסיק את הטיפול. ממליץ על תוספת אופיאטים חלשים כמו אלגוליזין או טרמדקס. מריחת מקומית עם משחות כמו וולטרן וזוסטריקס מספר פעמים ביום יכולה לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוסצחי29/01/2008
שלום, יצאתי מהמקלחת ונתפס לי הצוואר, אני ממש סובל מכאבים מהצוור עד השכמה השמאלית, מה הכי טוב לעשות כדי לשחרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס
ד``ר זאב קריסטל01/02/2008שלום צחי
לצוואר תפוס יש פתרון ע"י טיפול פיזיוטראפי לשחרור שרירי הצוואר - מתיחה, חימום עמוק, מסאז' וכו'.
במקרים הנדירים שאין תגובה הסננה עם חומרי הרדמה מקומית + סטרואיד או זריקות בוטוקס יכולים לפתור את הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)