מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראשמ.04/11/2007
מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל ממגרנות לעיתים תכופות. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש מעין כאבים עמומים (מרגיש כאילו שזה פנימי) בשתי הרכות הכאבים לא חריפים אך הם הולכים וחוזרים, ומופיעים לסרוגין פעם ברכה ימין ופעם בשמאל
כמו כן לעיתים אני מרגיש תחושה של בחילה. האם יש טעם להתחיל להלחץ ולעשות CT?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד``ר זאב קריסטל05/11/2007שלום מ.
לפי התיאור שנתת לכאבי הראש מהם אתה סובל אין את המאפיינים הקלאסיים של התקפי מיגרנה. אלו מופיעים אחת למספר חודשים בצורת "הלמות פטישים". מלווים בבחילות והקאות ונמשכים מיממה עד מספר ימים. הכאב לרוב בצד אחד של הפנים. אם אלו אמנם התופעות מהם אתה סובל מזה שנים רבות, הרי שלבטח אתה נמצא בטיפול ובמעקב במסגרת מרפאה נוירולוגית. כאבי ראש מתמשכים בעלי אופי מעיק יכולים להופיע בחולי מיגרנה: 1. כתופעת לוואי בלתי רצויה מנטילה כרונית של תרופות משככות כאב 2. שלב מתקדם יותר של המחלה בה ההתקפים נעשים תכופים יותר ויותר עד שהכאב הופך להיות רציף וקבוע. 3. מתח בשרירי הראש והצוואר שלרב מלווה מיגרנות ויכול להפוך לתופעה קבועה. 4. כאב ראש משני למחלה אחרת כמו תהליך תופש מקום בגולגולת. האחרון מהווה "דגל אדום" ולמעשה כל שינויי באופי כאבי הראש בוודאי מחייב התייחסות מיוחדת ומחייב ברור יסודי הכולל צילום סי-טי לצורך שלילת גורם המחייב התערבות ניתוחית. עובדה זאת ידועה היטב במרפאה הנוירולוגית בה אתה מטופל ולכן בביקור הבא שם יפנו אותך לביצוע הדמייה זאת לאחר שתמסור לרופא פרטים על ההתפתחויות בכאב הראש ממנו אתה סובל. כדי להרגיע אותך, משך הזמן הרב של סוג הכאב שתיארת מצביע בכיוון של גורמים שפירים ולא תוך-גולגלתיים.
שלום ואיחולי החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותחסוי04/11/2007
שלום רב,
אני בת 23 וסובלת מכאבי ראש קשים. מאחר ויש לי תסמונת רנו, איני יכולה לקחת ריזאלט או תרופות אחרות שמכווצות את כלי הדם.
ישנם ימים רבים בהם אני נוטלת עד 10 כדורים ביום מסוגים שונים (רוקסט פלוס, אופטלגין, איבורופנים לסוגיהם, אלגולזין פורטה, נרוסין).
CT מוח תקין (לפני 3 שנים).
ברצוני לדעת מהו הזנק היכול להיגרם מנטילה מוגזמת של משככי כאבים? (אני מניחה שאני מכורה אליהם). האם יש פתרון אלטרנטיבי מומלץ יותר?
האם מותר לערבב סוגים שונים של משככים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר זאב קריסטל05/11/2007שלום רב
שם נרדף לתרופות הוא סמי מרפא, ואמנם במינון המקובל התרופות נותנות מרפא או הקלה, אך במינון מוגזם ו/או למשך זמן ארוך מהמקובל התרופות הופכות לסם – רעל. נראה לי לפי התיאור של נטילת "עשר כדורים ביום", שאת נמצאת בתחום הרעיל של תרופות משככות כאב. בתחום זה את חשופה לכל תופעות הלוואי הבלתי רצויות והסיבוכים מנטילה בלתי מבוקרת של התרופות. כך לדוגמה לתרופות מסוג של נרוסין ואיבופרופן תופעות לוואי רעילות המתבטאות בפגיעה בכליות, רירית הקיבה עם יצירת כיבים, פגיעה בקרישת הדם עם נטייה לדימומים קשים בעיקר ממערכת העיכול (עד כדי סכנה לחיים), דימומים חזקים בזמן מחזור עד כדי מצב של חוסר דם, אגירת נוזלים עם עליה בלחץ דם ובמשקל. יש לציין שנטילת תרופות ממשפחה זאת וכן אופטאלגין ואקמול במינונים גבוהים ולמשך זמן רב מהמותר מהווה גורם לכאבי ראש לא פחות קשים מאילו שבגללם החל הטיפול.
תרופות המכילות אופיואידים (מסוג המורפין) חלשים כמו פרקוסט ואלגוליזין יתנו במינונים גבוהים מירי פגיעה בכבד (ע"י האקמול) וכל תופעות הלוואי של אופיואידים: עצירות, בעיות במתן שתן, פגיעה הורמונאלית עם איבוד החשק המיני, התכווצויות שרירים. זאת בנוסף להתמכרות פיזית ותלות נפשית ודרישה למינונים הולכים וגוברים של התרופות.
ברור שהדבר הראשון שעליך לעשות זה לקחת "פסק זמן" ולהתנקות מכל הרעלים שהצטברו בגופך, שזה אומר הפחתה הדרגתית במינון התרופות (הפחתה של כדור אחד כל 3-4 ימים), עד למצב ללא תרופות למשך 2-3 חודשים. תתפלאי איך מצבך ישתפר אפילו מבחינת כאבי הראש. רק לאחר תקופת ההתנקות תוכלי להתחיל בטיפול מיוחד לכאב כרוני הכולל שילוב של תרופות הפועלות באתרים שונים של מסלולי הכאב. השילוב מסוג זה נותן יעילות טובה הרבה יותר ומוריד את המינון של כל תרופה אם הייתה נלקחת לחוד, דבר המונע תופעות לוואי בלתי רצויות עקב מינון יתר. לשם קבלת יעוץ לגבי שילוב התרופות המתאים ביותר למצבך עלייך לפנות למרפאת כאב מקצועית.
מקווה שעזרתי לך
שלום ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב ,ויקי04/11/2007
שלום ,
אני בת 14 ואני עדיין לא קיבלתי מחזור
אני יודעת שזה לא תופעה מיוחדת שלא מקבלים מחזור בגיל כזה ,
אבל יש לי כאבי בטן חזקים מאוד , בבטן התחתונה ,
וכל רופא אומר לי שזה מחזור , שאני יקבל בעוד מספר ימים , שבועות , חודשים
או כל רגע .
זה קשור למחזור או משהו אחר ,
הבעיה היא שכל חודש באותו תאריך כמעט , כמו מחזור בדיוק ,
אך לא בדרך של מחזור ,
אלא עם כאבי בטן חזקים נורא .
מחכה לתשובה ,
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד``ר זאב קריסטל04/11/2007שלום ויקי
נראה לי שזה לא בדיוק הפורום המתאים לשאלתך ויש להעבירו למומחה לרפואת נשים,
איתך הסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקיםנאווה24/10/2007
היי,
מזל טוב על הפורום החדש :)
אני בת 25 ויש לי כאבי מחזור חזקים מאוד כמעט כל חודש, עד כדי כך שהם ממש משביתים אותי ליום לפחות (לפעמים יומיים או שלוש). יש לי גם כאבי ראש הרבה פעמים ולפעמים זה הופך למיגרנה. הייתי אצל מלא רופאים ולא היה לאף אחד מהם פתרון. ראיתי את הפורום הזה והחלטתי שאולי כדאי לשאול כאן... יש משהו שתוכל להציע לי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור חזקים
ד``ר זאב קריסטל25/10/2007שלום נאווה
כאבי מחזור הם לצערנו תופעה שכיחה בנשים צעירות, מצד שני ברוב המכריע של המקרים כאב זה מגיב לתרופות משככחות כאב המקובלות מסוג האקמול ואופטלגין וכן לתרופות ממשפחת נוגדי הדלקת כמו נורופן, וולטרן, קספו, אדקס וכדומה. לתרופות ממשפחה זאת יש השפעה על קדישת הדם ולכן יש להזהר במצבים של דימום מחזורי גדול מהרגיל. בנוסף יש להזהר במקרים של בעיות בקיבה עקב הנזק שתרופות אלו גורמות לרירית הקיבה ולקחת אותם בזמו ארוחה ובמידת הצורך להוסיף תרופות נוגדי חומציות כמו לוסק. תרופות חדשות יותר ממשפחה זאת כמו סלקוקס וארקוקסיה אינן משפיעות על קרישת הדם ולכן מומלצות יותר במצבים בהם הכאב קשור לדימום.
כאשר התרופות הנ"ל לא מועילות להפחתת הכאב ניתן לעלות מדרגה ולשלב תרופות מסוג האופיואידים (*) החלשים: אלגוליזין, קודאין, טראמאל, טראמדקס. רק במצבים עמידים במיוחד יש לטפל בתרופות אופיואידיות חזקות כמו אוקסיקונטין. תרופות אלו ניתנות רק ע"י רופא, לאחר הדרכה לגבי אופן הטיפול ותופעות הלוואי שלו.
מיגרנה בזמן המחזור מגיבה לרוב לאותו לאותו טיפול תרופתי לפי הסדר שתואר למעלה . במקרים עמידים יש לפנות למרפאה נאורולוגית לקבלת תרופות מיוחדות היעילות להפסקת התקפים מיגרנוטיים.
(*) אופיואידים הם תרופות שפועלות על קולטנים חוסמי כאב כמו מורפין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)