פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים שיגרונית
    רחלי
    19/12/2007

שלום רב!
    אני פונה בשאלה בשם אימי, היא בת 55 וסובלת מיזה מס' שנים מדלקת פרקים שיגרונית. היא קיבלה כל מיני תרופות שונות להרגעת הכאבים, והתרופה היום שמאוד מקילה ועוזרת לה היא היומרה (humira) שאותה היא מקבלת בזריקות.
    לפני כן היא קיבלה רמיקייד בעירוי ואמברל (סובלת מפיברומילגיה-אני מקווה שאני מבטאת את זה נכון, וסובלת מפסוריאזיס ועוד כהנא וכהנא מחלות נילוות לדלקת הפרקים השיגרונית).
    זריקות היומרה מועילות מאוד, אך יש להן תופעות לוואי די מלחיצות ומפחידות, לעתים קרובות אימי מחלה בתופעה כמאין שפעת, דבר שגורם לה לציפצופים בריאות ושיעול ואז היא נאלצת להפסיק את הטיפול וברגע שהיא מתנקה עם אנטיביוטיקה היא חוזרת להזריק.
    לפני מס' ימים קראנו על תרופה זאת יותר לעומק והתברר לנו שהתרופה אומנם מועילה לדלקת פרקים אך יש סיכון גבוה מאוד לחלות בסרטן ועוד ממאיר.
    עד כמה זה נכון? מה עושים? האם להמשיך עם התרופה? אימי ממש לחוצה ואינה יודעת וחוששת לבריאותה עקב גילוי עניין הסרטן מהתרופה.
    אשמח לקבל תגובה.
    ביתה הדואגת
    רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים שיגרונית

הוספת תגובה

• דלקת פרקים שיגרונית

ד``ר זאב קריסטל
    20/12/2007

שלום רחלי
    לבטח שמעת על חוק זכויות החולה. לפי חוק זה על הרופא הנותן טיפול מסוים לחולה להסביר לו בפירוט על כל בסיבוכים ותובעות הלוואי הבלתי רצויות הכרוכים בטיפול האמור. לכל עצתי לך להתלוות לאמך בביקור הביקורת הקרוב במרפאה הריאומטולוגית ולדרוש את כל ההסברים המגיעים לך על פי חוק מהרופא שנתן את הטיפול.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    ד.
    19/12/2007

לעתים יש לי כאבי חזק מאוד בצד שמאל של הראש, כאב עד כדי שאני לא יכולה לזוז. הייתי במוקד והרופא משפחה בדק אותי ואמר שכנראה נתפס לי שריר של הראש.

מה זה יכול להביע? האם יכול להיות מצב של כאב בצד אחד? מה פשר הרגשת כובד הראש כאילו סלע יושב עליו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב

ד``ר זאב קריסטל
    20/12/2007

שלום
    התקפי ראש המקרינים מהעורף לצד אחד של הראש בצורת לחץ מקורם לרוב שרירי והם ביטוי להקרנה של הכאב משרירי הצוואר, שהם מקור הכאב עקב מתח שרירי ממושך. טיפול מרפה שרירים כמו פיזיוטרפיה או הרפיה מסוג אחר יכולים למנוע כאב מסוג זה. לדיקור סיני וכירופרקטיקה יש גם מקום לטיפול במצבים אילו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת אלקטרודות
    יואל נחימוביץ
    17/12/2007

שלום לך דוקטור. אני גבר בן 60 שסובל 20 שנה מכאב כרוני אנאלי/פירינאלי המבוסס כנראה על דלקת כרונית בערמונית א- בקטריאלית שאינה מגיבה לשום טיפול כלשהו. הוצע לי היום ע"יע רופא לכאב מאד בכיר לנסות השתלת אלקטרודות לסקרום. מה דעתך.והאם אתה מכיר את שהשיטה הנ"ל או אנשים שעברו זאת? בברכה-יואל

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת אלקטרודות

הוספת תגובה

• השתלת אלקטרודות

ד``ר זאב קריסטל
    18/12/2007

שלום יואל
    שליטה על תהליכי עיבוד גירויי הכאב בחוט השדרה מהווה חידוש מאתגר בגישה לטיפול בכאב. אחת השיטות לקבלת שליטה כזאת היא השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגירויי חוט השדרה ע"י פולסים חשמליים. השיטה הוכחה כיעילה לטווח ארוך במגוון מצבים של כאב כרוני שמקורו בהפרעה בתפקוד העיצבי. השימוש בשיטה הולך ומתרחב ככל שמצטברות העדויות להצלחת הטיפול. השתלת אלקטרודות לחלק התחתון של עמוד השדרה (סאקראלי) הוא חלק מאום הרחבות של השימוש בשיטה זאת והוא הוכח כיעיל מאד באחוז גבוה של חולים הסובלים מכאב כרוני ברצפת האגן (פרינאוום), פי הטבעת, שלפוחית השתן, אברי המין. ההשתלה פשוטה ובטוחה יחסית ובשילוב עם טיפול תרופתי מתאים היא משפרת את איכות החיים בצורה משמעותית מאוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה
    חסויה
    16/12/2007

אני סובלת שנים מי ילדות מכאבי ראש חזקים בצד הימני הקידמי דל הראש כאבים שבשנה האחרונה מולבה בבחילות חוסר ריכוז וכאבים בעין ימין וכשאני הולכת אני מרגישה מהעקב של רגל ימין את הכאב בראש כל משכחי כאבים למינהם לא עוזרים הכאב לא עובר רק שינה של לילה עוזרת ובבוקר אן כאב אף פעם לא עשיתי בדיקות להיבחון מיגרנה אבל לפי מה שאני יודעת וקוראת בספרים הבנתי שזו מיגרנה. מה התרופה הכי טובה למיגרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד``ר זאב קריסטל
    18/12/2007

שלום לך
    התיאור שנתת בהחלט מתאים למיגרנה. מה שלא ברור לי איך עד עתה לא הלכת לייעוץ רפואי מקצועי במרפאה נוירולוגית המתמחה בכאבי ראש. במסגרת זאת יכולים לייעץ לך על טיפול ספציפי המיועד הן להפסיק התקפי מיגרנה והן למנוע או לפחות להפחית את מספר ההתקפים החוזרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וטיקים
    רוני
    12/12/2007

אני סובלת כבר 13 שנה מטיקים שנגרמו כנראה מטראומה. יש לי כאבים בכתפיים ובצוואר בגלל הטיקים התנועתיים שחוזרים במהלך היום שוב ושוב. עד היום לא נמצאה עבורי תרופה - מדוע לא?

האם בעיית הטיקים והכאבים הפיזיים והנפשיים הנגרמים בגללה תשאר לי כל החיים ולא ניתן יהיה לרפאה לעולם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים וטיקים

הוספת תגובה

• כאבים וטיקים

ד``ר זאב קריסטל
    14/12/2007

שלום רוני
    לא ברור לי מה מה זה בדיוק טיקים. תתארי לי ממה את סובלת בדיוק ואז אולי אוכל לעזור לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה ביותר
    אתי
    10/12/2007

אמרו לי שיש לי פריצת דיסק, אני מציינת כי אני סובלת מזה כחודש וחצי מכאבי שהם הרבה יותר מצירי לידה, הכאבים הינם מן העכוז ועד לכף הרגל, יש רגעים של התקפי כאב עז שאינני יודעת מה לעשות. אנא ענו לי מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה ביותר

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד``ר זאב קריסטל
    14/12/2007

שלום אתי
    התיאור שהבאת של כאב המקרין לאורך כל הרגל עד העקב אמנם מתאים לגירויי של שורש עצבי ע"י פריצת דיסק בין-חולייתי מותני (בגובה (L5-S1. ברוב המקרים התקפים אלו חולפים באופן ספונטאני תוך מספר ימים עד 3 חודשים. בזמן ההתקף יש לקחת תרופות שהן גם משככי כאב וגם נוגדי דלקת כמו איבופרופן, וולטרן וכדומה, שכן גרויי שורש העצב השידרתי נובע מדלקת הנוצרת כתגובה לחומר הדולף מתוך הדיסק. כתגובה לדלקת זאת יש גם תופעה של התכווצות שרירים בגב תחתון ולכן מומלץ לשלב תרופות מרפות שרירים ופיזיותרפיה. מייד עם קבלת הקלה בכאב ושיפור יכולת התנועה יש לחזור לפעילות במהירות האפשרית, שכן חוסר תנועה רק מחמיר את המצב.
    רק אם ההתקף נמשך יותר משלושה חודשים יש להתייעץ לגבי אמצעי טיפול פולשני יותר כמו הזרקות אפידוראליות. ניתוחי גב נשמרים כיום רק למקרים נבחרים של פגיעה עצבית משמעותית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במאמץ
    תמי
    09/12/2007

שלום.
    אני בת 15 ומשחקת כדורעף כבר 4 שנים, ומתחילת השנה בכל אימון, אחרי בערך חצי שעה (כל אימון הוא שעתיים) מתחיל לי כאב ראש ממש חזק ואני לוקחת נורופן שלפעמים פותר את הבעיה, אבל הבעיה שיש לי 3 אימונים בשבוע ובכל אימון אני לוקחת כדור ואני יודעת שזה לא בריא.
    אז רציתי לדעת למה יש לי את הכאבים האלו? עד עכשיו לא היו לי כאבי ראש באימונים והשנה זה התחיל..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במאמץ

הוספת תגובה

• כאבים במאמץ

ד``ר זאב קריסטל
    14/12/2007

שלום
    כאבי ראש יכולים להופיע במאמץ גופני מוגבר ממספר סיבות: א. עליה במתח השרירי בשרירי העורף וצוואר קדמי. מתח זה מקרין לראש ויכול להתבטא בכאבי ראש. ב. עליה בדופק בזמן מאמץ גורמת לעליה בלחץ דם ומי שיש לו נטייה ללחץ דם גבוה זה יכול להתבטא אצלו בכאב ראש גץ עליה בדופק ובתפוקת הלב יכולה לגרום להרחבת כלי הדם בגולגולת עליה וכתוצאה כאבי ראש.
    עצתי לך לבצע תרגילי הרפיה לפני כל משחק ולאחריו וכך כפי הנראה תוכלי להוריד את צריכת התרופות בהם את משתמשת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכל הגוף
    טל י.
    09/12/2007

שלום

אני בת 35 אמא ל-3 ילדים, יש לי בעיות בכמה חוליות בגב, שחיקה ושינוי של עמוד השדרה. אני גם סובלת מדלקות גידים בכל מיני מקומות בעיקר בידיים. שאלתי היא: בזמן האחרון כואב לי כל כל הגוף וזה לא שפעת ונראה כי זה לא קשור לגידים.

הרגליים בקושי סוחבות אותי. יש לציין שאני עושה גם קצת ספורט, 40 דקות על מכשיר כושר פעמיים בשבוע. בדיקות דם תקינות. האם יש קשר בין הכאבים למשהו מהדברים שהזכרתי קודם .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל הגוף

הוספת תגובה

• אבים בכל הגוף

ד``ר זאב קריסטל
    14/12/2007

שלום טל
    כאבים בכל פרקי הגוף יחד עם הרגשת חולשה שרירית ועייפות מתמדת, יכולים להתאים לתסמונת הנקראת פיברומיאלגיה. הטיפול בתסמונת זאת הוא רב-תחומי ונעשה במסגרת מרפאת כאב, מרפאה ראומטולוגית, פיזיוטרפיה ועוד ממליץ על פנייה לקבלת ייעוץ רפואי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מסתוריים במפשעה
    בני
    08/12/2007

שלום ד"ר!
    לפני כ- 5 שנים עשיתי תנועה לא נכונה במפשעה שגרמה לכאבי תופת שנמשכו כמה חודשים, עד שדעכו לאיטם בטבעיות. לפני כחודשיים אותם הכאבים חזרו והם מתגברים.
    הכאבים בעיקר חזקים במצב של זיקפה ובמיוחד פליטה, וגם כשאני לוחץ על המפשעה מן הצד החיצוני שלה על העצם. גם כאשר שלפוחית השתן מלאה זה כואב. התחלתי תהליך בירור רפואי- פגשתי 7 רופאים (כירורגים, אורולוגים ואורטופד) ואף אחד לא יודע מה יש שם- אבל הם שללו משהו שקשור לתחום המקצוע שלהם. רופא אחד הציע שאני אמשיך בבירור אצל נוירו כירורג- כי יתכן וזו פגיעה עצבית, אבל אני כבר לא יודע מה לעשות. הענין הוא שאני יכול לשים את האצבע בדיוק על המקום הכואב (מיקום התעלה של המפשעה מצד ימין, אבל לא מהצד הפנימי אלא החיצוני) , אני יודע איך הוא מתנהג, אבל אין פתרון באופק.
    אני אודה לך מאד אם תוכל לתת לי כיוון שלטיפול בכאב הזה, שהולך ונהפך לחלק לא נעים של חיי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מסתוריים במפשעה

הוספת תגובה

• כאבים מסתוריים במפשעה

ד``ר זאב קריסטל
    09/12/2007

שלום בני
    לפי הסימפטומים שתוארו על ידך סביר ביותר שהמדובר אומנם בעצב שנתפש באיזור המפשעה הימנית.
    זאת האפשרות היחידה שנותרה אחרי ששללת אפשרויות אחרות כמו שבר מפשעתי, גרויי שורש עצבי בעמוד השידרה וכדומה. הטיפול הוא שיחרור כירורגי של העצב או טיפול שמרני הכולל זריקות חסמי עצב עם חומר הרדמה מקומית + סטרואידים. טיפול זה הוא גם אבחנתי ואמור לאשר או לשלול את האבחנה הנ"ל. בנוסף טיפול תרופתי של תרופות משככות כאב ותרופות המפחיתות פעילות עצבית חולנית.
    ממליץ על פנייה למרפאת כאב מוסמכת לטיפולים אלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטיסות
    שני
    05/12/2007

ד"ר שלום

לאחרונה אני נדרשת לטוס בתכיפות גבוהה.

שמתי לב לתופעה הבאה: בכל פעם שהמטוס מתכונן לנחיתה - לירידה ההדרגתית בגבהים והוא משתהה קצת באותו מקום רגע לפני הנחיתה עצמה - אוחז בי כאב עז (!!!!!!!!!) באזור של העין השמאלית. כאב שהוא מעין דקירות של מיליוני סיכות באותו רגע. אני מתאפקת לא לבכות באותם רגעים. וזה כואבבבב!!! אף פעם לא היה לי. רק בפעמים האחרונות שבהם טסתי. לא משנה באיזו חברה/ מדינה/ מזג אויר (חשבתי אולי יש שינויי אקלים).

אגב - בהמראה זה לא קורה.רק לפני נחיתות.

מה זה לפי דעתך ואיך עליי להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטיסות

הוספת תגובה

• כאב בטיסות

ד``ר זאב קריסטל
    06/12/2007

כאב ראש המופיע בזמן נחיתה מקורו קרוב לודאי משינויי לחץ אטמוספרי. עלייה בלחץ האטמוספרי גוררת עליה בלחץ התוך גולגלתי וכתוצאה גרויי של עצבים ספציפיים, המתבטא בכאב וסימפטומים נאוירולוגיים אחרים. יש לפנות למרפאה נוירולוגית לקבלת יעוץ בנושא. עקב דמיון הכאב להתקף מיגרנה יש לשקול מתן תרופה ממשפחת הטריפטאנים להפסקת ההתקף או לקחת מראש תרופה משככת כאב כשעה לפני הנחיתה כאמצעי מניעה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש חזק חד דוקר פתאומי בנחיתה

עינת
    28/08/2012

מדהים ,כרגע הבן שלי (24)התקשר אלי מבועת אחרי התקף כאבים נוראי כפי שתארת. מזל שמצאתי בפורום כי ממש נלחצתי. זה קרה לו לפני מספר שנים אך ורק בנחיתה והוא לרגע חושב שהראש מתפוצץ לו ממש כואב ומפחיד בטרוף,דקירות עזות בתוך העין וברכה.
    האם ניסית תרופה שעזרה?הוא עשה שתי טיסות ברצף,בראשונה זה לא קרה ובשנייה לאחר ששתה קפה בשדה ועלה על טיסת ההמשך זה קרה ,כמובן שזה יכול להיות שייך לגורמים אחרים ולא לקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה בצד ימין
    שוקי
    04/12/2007

אתמול התחילו לי כאבים בחזה בצד ימין. זה קצת מתחת לעצם הבריח. בהתחלה כאב לי רק כשהזזתי את היד למצבים מסויימים ועכשיו כואב לי גם כשאני מזיז את הראש והולך.
    כשאני לוחץ אני מרגיש שקע, אבל אותו הרגשתי גם בצד השני של הגוף. מה שקורה כשאני לוחץ הוא שאני מרגיש לחץ מסויים בעורף.
    לפעמים הכאב עצמו מושך גם לצוואר, לא כשאני לוחץ אלא כשאני עושה פעולות אחרות כמו שתיארתי למעלה. וזה לא ממש כאב בצוואר אלא יותר תחושה שזה נמשך לשם.
    רציתי לדעת מה זה יכול להיות ומה אני צריך לבדוק אם בכלל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה בצד ימין

הוספת תגובה

• כאבים בחזה בצד ימין

ד``ר זאב קריסטל
    06/12/2007

שלום שוקי
    כאב פתאומי בחזה הימני עם הקרנה לעורף הוא לרוב ממקור שרירי. מתח בשריר אחד או קבוצת שרירים אם הוא מתמשך מספיק זמן גורם לגויי עצבים תחושתיים והתוצאה - כאב. הטיפול הוא ע"י תרופות משככות כאב פשוטות וכן הרפיית השריר המכווץ בעזרת פיזיוטרפיה. אפשרות אחרת זה הזרקה לנקודת מוקד הכאב של חומר הרדמה מקומית. דיקור סיני גם אפקטיבי במצב ספציפי זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    טל ה.
    03/12/2007

שלום רב,
    אני סובלת ממיגרנות קשות, (בת 34) והנורולוג יעץ המון כדורי מנע ואף אחד לא עוזא ,אני מאוד מיואשת ולא יודעת מה לעשות כמעט כל יום יש לי כאב ראש (מיגרנה) כמעט כל יום אני לוקחת טימגרמן או רילט - אני יודעת שזה לא טוב אבל אחרת אני לא מצליחה לתפקד. מה את מציע לי לעשות או לנסות? תודה רבה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר זאב קריסטל
    03/12/2007

שלום טל
    במצב בו תרופות להפסקת התקפי מירנה אינם אפקטיבים יש לשקול תרופות אותם לוקחים על בסיס קבוע שנועדו למנוע או להפחית את תדירות ההתקפים. ביניהן ניתן למנות תרופות הפועלות על מערכת העצבים המרכזית כמו נוגדי הדיכאון הטריציקליים : אלטרול, דפרקסאן . תרופות אחרות מסוג זה הם האפקסור, סימבלטה. סוג נוסף הן התרופות נוגדות הפירכוסים ובעיקר טופמאקס. יש הצלחה בטיפול בהזרקות בוטוקס בנקודות ידועות במצח., טיפול שיכול במקרים מסוימים לתת הפסקת התקפים למשך חצי שנה ויותר.
    טיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור סיני, ביו-פידבק, היפנוזה, יכול לעתים לעזור אם נעשה ע"י מטפל מוסמך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תכתון
    דוד
    30/11/2007

לד"ר קריסטל שלום רב
    אני בן 72 . זה שנים רבות אני סובל מכאבים בגב התכתון והקרנת הכאב לרגל שמאל שגרמו לי להירדמות הרגל שהיה חולף בעזרת ויוקס.
    זה כשנה אין לי בעיות מכאבים ברגליים אבל אני סובל מכאבים חזקים בגב התכתתון ואני מתקשה
    לקום מהמיטה או מכסא ואינני יכול ללכת יותר ממאה מטר.
    צילומי CT מראים שבכל החוליות יש שינויים ניוונים במפרקים הפצטרים ושבחוליות L-4-5 בלט דיסק פורמינלי מימין ואקום אפקט בדיסק ו- L5-S1 בלט אחורי קל ואקום אפקט בדיסק , התעלה הגרמית תקינה.
    פניתי עם הבעיות שלי למרפאת כאב ושם ניסו לי לעזור כדלקמן:
    קיבלתי זריקה אפידורלית לחוט השידרה שלא עזרה לי במאומה, אחרי כשלוש שבועות ניסו לצרוף את קצות העצבים עם זריקה אחרת תחת שיקוף כלשהו ואחרי שגם זה לא עזר הישתילו לי אלקטרודה לתוך חוט השידרה לצורך גירוי לנסיון של 10 ימים. היות ולא היה שום שינוי בכאבים בגב הוציאו לי את האלקטרודה. לפני התהליך לעיל עשיתי טיפול בדיקור שגם לא עזר.
    באם לד"ר הנכבד יש הצאות אחרות לטיפול בכאבים שמרתקים אותי לבית אשמח לשמוע על כך?
    בתודה מראש דוד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תכתון

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון

ד``ר זאב קריסטל
    02/12/2007

שלום דוד
    מתיאורך מדובר כפי הנראה בהצרות הפתחים הבין חולייתיים מהם יוצאים שורשי העצבים מחוט השדרה . הצרות זאת נובעת מהגדלה ניוונית בלתי מבוקרת של פרקי החוליות. אם כל הניסיונות האחרים לטיפול במצב נכשלו עד כה קיימת עדיין האופציה של ניתוח גב בו מתקנים את ההיצרויות (laminectomy). אם אין אפשרות לתיקון כירורגי של המצב עדיין קיימת אופציה של טיפול תרופתי במשככי כאב בעלי עוצמה חזקה ממשפחת האופיאטים ואם המינונים גבוהים מידי ו/או תופעות הלוואי בלתי נסבלות, ניתן להשתיל משאבה תת-עורית המזליפה מורפין במינונים זעירים ובאפן מתמשך, ישירות לנוזל חוט השדרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב התכתון, השתלת משאבה

דוד
    02/12/2007

לד"ר זאב קריסטל שלום רב
    הרבה תודות עבור עבור תשובתך המפורטת. היות וניסיתי הרבה תרופות לשיכוך כאבים ללא הצלחה והיות וגילי ומצב בריאותי לא מאפשר לעשות ניתוח (בעיות לב וראות) נראה לי שקימת בישבילי רק האלטרנטיבה להשתלת משאבה.
    האם תוכל לתת לי מידע נוסף כגאן מה אחוז ההצלחה ומה הסכנות וגם למי עלי לפנות לביצוע ההשתלה. בתודה מראש דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת משאבה

ד``ר זאב קריסטל
    03/12/2007

שלום דוד
    השתלת משאבה נעשית במסגרת מרפאת כאב באישפוז יום. היא נעשית בשני שלבים : 1. שלב הניסיון בו מחדירים צינורית זמנית לעמוד השידרה ומזליפים מורפין למשך 3 ימים (במסגרת אישפוזית) ובודקים צריכה יעילות ותופעות לוואי. רק לאחר קבלת תוצאות משביעות רצון בשלב הנסיון החולה מוזמן
    להשתלת המערכת הקבועה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי סרטן
    אילנה
    29/11/2007

לד"ר קריסטל שלום

אבא שלי (בן שמונים) מאושפז בהוספיס (שיבא) עם סרטן במוח (GBM)
    לצערי הוא כבר לא מסוגל לדבר, הוא סובל גם מאמפיזמה קשה כך שגם הנשימה
    היא מטלה קשה עבורו, כבר 5 ימים שהוא ישן (כך בכל אופן נאמר לי), עדיין לא מקבל מורפיום
    כי קבעו שהוא לא נראה סובל (?!) אני יושבת לידו ועוקבת אחר תנועותיו משך שעות רבות
    ולדעתי כואב לו מאוד !!!! אתמול הזזתי לו את הראש לצד כי חשבתי שהוא נחנק (הוא חירחר)
    ואז פתאום ראיתי על פניו הבעת כאב נוראית והוא ניסה להרים את יד ימין לכיוון הראש אבל היא מיד נפלה חזרה על המיטה.סיפרתי את זה לאחות אבל היא חזרה ואמרה שהוא לא מראה סימני סבל !!!

אז איך לעזאזל (סליחה !) קובעים מתי כואב לאדם עם סרטן אלים במוח, בצקת ענקית שמועכת לו את כל המוח, אמפיזמה שחונקת וגורמת לו לחנק שאני לא מסוגלת לשמוע, שמשותק
    בכל הגוף (חוץ מיד ימין) שעינייו עצומות ושאינו מסוגל לבלוע אפילו את הרוק ושאינו מסוגל לצעוק" "כואב לי" ? לדעתי אפילו הגומי שמניחים לו סביב הראש בזמן האינהלציה מכאיב לו !!

בתודה על תשובתך, אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי סרטן

הוספת תגובה

• כאבי סרטן

ד``ר זאב קריסטל
    02/12/2007

שלום אילנה
    אני מאוד מבין לליבך ומשתתף בכאב הנפשי שלך לנוכח הכאב הפיזי של אביך. אין בכלל ויכוח שההצדקה לקיום מוסד ההוספיס היא יכולתו לתמוך בנוטים למות ולתת להם איכות חיים מינימאלית בימיהם האחרונים. לצערנו כמו בתחומים אחרים ברפואה הטיפול בכאב חלקי ביותר ובאחוז גבוה מהמקרים איננו נותן מענה מספק. לא תאמיני, אך נאמר לי ע"י רופא מומחה שמנע תרופה משככת כאב מחולה סרטן סופני, שנותרו לו חודשים מועטים לחיות "כדי שהחולה לא יתמכר לתרופות נרקוטיות". מחובתו של כל הוספיס לעשות מאמץ עליון ולמנוע סבל וכאב מחולה שהוא בסוף דרכו. הכאב עצמו מונע סיבוכים מסוכנים כמו הפסקת נשימה גם במינונים גבוהים של מורפין, לכן גם זו לא סיבה להימנע מטיפול מתאים בכאב. זכותך לדרוש טיפול וזו זכותו הבסיסית של אביך לקבל טיפול נאות בכאב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קריסטל, שלום

אילנה
    06/12/2007

לד"ר קריסטל, שלום

רק עכשיו קראתי את תשובתך...
    בדיוק ! באותו יום שענית לי - 2.12.07
    ובדיוק ! באותה שעה - 16.54
    קברנו את אבא ז"ל - וכבר לא כואב לו !

לצערי, עוד לא הומצא ה"מורפין" שירגיע את הכאב העצום שנשאר בלבנו לנצח !
    את זה כך אומרים "עושה הזמן......".....נחיה ונראה !

תודה על תשובתך.

אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    גל
    27/11/2007

שלום אני סובל מכאבי ראש לוחצים במשך 7 חודשים הומלץ לתת לי אלטרולט
    א.תוך כמה זמן יש השפעה על הגוף
    ב.מה תופעות לוואי מכדור זה ומה התחליפים

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• כדורים

ד``ר זאב קריסטל
    27/11/2007

לאלטרולט תופעות לוואי על מצב העירנות, הוא גורם לישנוניות ביומיים הראשונים של הטיפול לכן יש להמנע מנהיגה בימים אילו ורצויי לקחת את התרופה לפני השינה. בנוסף הוא גורם להרגשת יובש בפה. דבר הניתן לשליטה ע"י שתייה מרובה או לעיסת גומי לעיסה. למי שיש בעיה עם מתן שתן המצב יכול להחמיר. אין לתת את התרופה בחולים עם נטייה להפרעות בקצב הלב. לתרופה יש השפעה במידה ועולים בהדרגה למינון אפקטיבי של 75 מ"ג ליום. תרופות תחליפוית עם פחות תופעות לוואי הן: אפקסור ,דפרקסאן וסימבאלטה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה