מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עיצותכ.19/03/2008
שלוםרב.
אני בריאה .בריאה בת 40. מאז שאני זוכרת עצמי סבלתי כאבי ראש. לפני 8 שנים בצעתי סיטי -תקין.לאחרונה בצעתי ב.קרקעית עיו +ב.נוירולוג-תקינה. פי הנראה רב הכאבים באים משרירים מתוחים.
אך מה הסיבה לכך שכל הזמן נתפסים השרירים?בעבר אף בצעתי דיקור שעזר.הרופא טען שהשרירים שלי תפוסים בדרגת קושי של עצמות. בכל מקרה אני מרגישה אובדת עצות.לא מוצאים את הסיבה ואיכות החיים שלי ממש נפגעת.האם יש לך עצה? יש לציין כי אני מקפידה על תזונה בריאה,לא מעשנת וצועדת מידי יום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל26/03/2008שלום כ.
כאבי ראש שמקורם במתח שרירי העורף יגיבו בהתאם לכל גורם מרפה שרירים במו הזרקות לנקודות רגישות לאורך שירי העורף, פיזיוטרפיה המיועדת להרפיית שרירי העורף, דיקור סיני, ביו-פידבק, תרופות משככות כאב בשילוב עם תרופות להרפייה כמו קלונקס ובקלופן, שמירה על שינה מלאה ואיכותית לפחות 7 שעות ביממה. טיפול יעיל המוצע לאחרונה הוא ע"י זריקת בוטוקס לשרירי העורף והמצח וכן תרופות מקבוצת נוגדי הדיכאון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאב גבמוטי18/03/2008
שלום,
אני סובל כ-10 חודשים מכאבי גב לא פוסקים.
המוקדים הם בגב התחתון (מהעכוז) ומתחת לשכמות.
אני לאחר צילום CT שקבע שיש בלט L5-S1 - אך לפי האורטופדים ספק אם הוא הגורם לכאבים.
ב-MRI נראה כי יש בלט ובקע קל בצוואר (C4,5,6).
אני מנסה דיקור, פיזיוטרפיה והליכות אך ללא שיפור (כנ"ל לגבי תרופות משכחות אנטי-דלקתיות ואחרות).
אני אנסה שחיה בהקדם.
האם יש לך הצעות נוספות שיכולות לשכח את הכאב או אולי להעלימו (בתקווה) ?
האם יתכן כי מדובר בעצבים ושרירים ולא בעיה בחוליות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכאב גב
ד``ר זאב קריסטל19/03/2008שלום מוטי
כאב הגב שאתה מתאר נמשך כבר מעל חצי שנה ולכן הוא נכנס לקטגוריה של כאב כרוני. אין ספק שכאב זה איננו קשור לבלט הדיסק בגובה L5-S1 , שמתבטא בהקרנה של הכאב עד לכף הרגל. האפשרויות הנותרות הן 1. כאב ממקור שרירי 2. בעיה בדיסק בגובה של בית החזה ( T1-T8) המקרין גם לעכוז 3. דלקת פרקים בפרקי חוליות הגב. פתרון יכול לבוא ע"י איבחון הבעיה על ידי CT של עמוד שדרה גבי וטיפול באמצעות גלי רדיו באזור הפגוע. תרופות מרפות שרירים בשילוב עם נוגדי דלקת ומשככי כאב חזקים יותר כמו טרמדקס יכולים לתת הקלה בינתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי נסבלים- עקב גרורות בגוףקרן16/03/2008
הצילו,
סבתא שלי חולה בסרטן השד
כיום יש גרורות בעצמות בריאות בכתף
הכאב הוא בלתי נסבל, ועכשיו היא שוקעת בעולמה, עולם הכאב
בקושי פותחת עיניים, שוכבת כל הזמן, לקום לשירותים זה סיוט עבורה
מה עושים????????
לפחות להקל עליה בימיה האחרונים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלתי נסבלים- עקב גרורות בגוף
ד``ר זאב קריסטל17/03/2008שלום קרן
יש שני רודנים השולטים בחיינו - המוות והכאב. הכאב הוא הנורא מבין שניהם. לכן אחד מהמטרות הראשונות של הרפואה במצבי סיום החיים זה להפחית את הסבל הכרוך בכאב. את זה ניתן לעשות במסגרת מרפאת הכאב ע"י עלייה הדרגתית במינון תרופות ממשפחת האופיאטים. אין כאן מקום לשיקולי התמכרות ויש לעלות למינונים גבוהים מאוד עד לקבלת אפקט משביע רצון. יש לשלב תרופות עפ השפעה ארוכת טווח עם תרופות בעלי השפעה מיידית (כמו אקטיק) לכאב מתפרץ.
במידה ואין השפעה מספקת במינונים גבוהים או שלא ניתן לעלות במינון עקב תופעות לוואי בלתי ניסבלות, ניתן לתת מורפין בהזלפה מתמשכת בעזרת משאבה חיצונית או משאבה המושתלת תחת העור ישירות לחוט השידרה או תת-עורית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוניאפרת13/03/2008
בת 60 סובלת מסוכרת לא מאוזנת כ17 שנים , סובלת מנוירפתיה ברגליים.
יש לי כאבים חזקים מאד בשוקי הרגלים בעיקר לאורך העצם , במשך כ3 חודשים,כאבים שלא נותנים לי לישון ליות שלמים . ניסתי את כל משכחי הכאבים החזקים ביותר וכלום לא עוזר .
בבקשה תן לי פתרון איך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני
ד''ר אברהם לזרי14/03/2008שלום רב
אכן-כאב נוירופתי גורם לסבל רב, אולם הטיפול המודרני עשוי להפחיתו. הטיפולים התרופתיים מבוססים על השפעה ישירה על העצבים "הנגועים" (סימבלטה, ליריקה וכדומה), לעיתים בשילוב עם תרופות משככות כאבים (טרמדקס, אוקסיקונטין וכדומה). רצוי שתפני למרפאת כאב לשם בדיקה וקבלת הטיפול בהרכב ובמינון המתאים.
איזון הסוכרת מסייע מאוד בהקלה על הכאב ובמניעת סיבוכים נוספים של המחלה- עלייך לפנות לשם כך למומחה לסוכרת.
רפואה שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לרוגעןיהודה פרידמן13/03/2008
שלום
תודה ד"ר זאב קריסטל על תשובתך ,אך יש לי עוד שאלה אני לוקח לכאיבי ראש מהסוג כTension headache שאני סובל מהם זה 15 שנה כ4 כדורי רוגען ליום 2X2,אני יודע שזה לא טוב, אני כעת מנסה לרדת ל1.5X1.5 בנוסף אני גם התחלתי כעת טיפולי הידרותפיה שאולי יעזרו לכאיבי ראש,אך הרופא משפחה מתנחם בזה שאני לוקח את הרוגען היות ואין בו הרבה פרצמול,אך הרוגען אינו בסל הבריאות, אמנם קופ"ח נותנת אותו כן אבל היות ויש לי 75% נכות אז אם זה בסל זה יכנס לתיקרה שיש בקופ"ח שלי לבעלי 75% נכות שהיא 125 ש,ח בחודש, היות ואני לא מסוגל לעבוד,ואני נשוי עם 3 ילדים מאוד חשוב לי הכסף, ולכן רציתי לשאול האם ידוע לך תרופה חליפית לרוגען שנמצאת בסל הבריאות והמרכיבים שלה זהים פחות או יותר לרוגען[זאת מלבד שהרוגען מגיע רק עם 20 כדורים בקופסה]ניסיתי מספר דברים שלא עזרו לי כמו אופטלגין או רוקסט,אם יש תרופה חילופית אשמח אם תוכל לפרט לי עד כמה היא זהה לרוגען מבחינת מרכיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לרוגען
ד``ר זאב קריסטל17/03/2008שלום יהודה
תנסה מיגרלב - Migraleve* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?עינת13/03/2008
בת 41,לפני 4 חודשים ילדתי בקיסרי,לידה ראשונה אחרי IVF. מאז הלידה התחילו לי כאבים עזים בשורש אגודל ימין. קיבלתי זריקת קורטיזון שהועילה לחודש. ניסיתי אטופן אך הוא גרם לי לכאבי בטן.שימוש בסד בלתי אפשרי עבורי בגלל הטיפול בתינוק. אני עושה אולטרסאונד עם וולטרן ולוקחת אקמולים. הדבר לא ממש עוזר ולאחרונה החלו לי כאבים עזים גם ביד שמאל. שאלתי-האם כדאי לנתח? האם מדובר במהו מקומי או (וכאן חששי האדיר) שמדובר במחלה כמו OA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
ד''ר אברהם לזרי14/03/2008שלום רב
ראשית- מזל טוב ברגעייך המאושרים.
ולענייננו-
התופעה שאת מתארת הנה, כפי הנראה, זו הקרוייה= "תסמונת התעלה של כף היד" (Carpal Tunnel Syndrome). בזמן הריון ואף לאחריו שכיחה התופעה בה, בשל בצקת מקומית של הגידים ועטיפותיהם בשורשי כפות הידיים, נוצר לחץ על העצבים לאצבעות. בשלבים שונים של התסמונת יופיעו כאבים, תחושת נמלול ואף הפרעה לתנועות בשל לחץ על סיבי עצבים מוטוריים. תופעה זו, משהופיעה בהריון, הנה מוגבלת באופייה וחולפת מאליה. הטיפול הנו על ידי תרופות נוגדות דלקת, סד מנוחה בלילה (בו ניתן להשתמש בשעות בהן אינך מטפלת בתינוקך) וסד "רך" (שאינו אמור להפריע לטיפול בתינוקך) לשעות היום.פיסיותרפיה ספציפית עוזרת- מנגנון השיפור אינו ברור. אם את עוסקת בפעילות היוצרת לחץ נוסף על שורשי כפות הידיים- הקלדה מרובה, כביסה וסחיטה ביד, נשיאת סלים מהשוק (???)- התופעה מחמירה. מריחה של משחה אנטי דלקתית על שרשי כפות הידיים עם עיסוי קל- יכולה לעזור. כמובן יש להימנע מלהשתמש בתרופות אנטידלקתיות אם הינך מיניקה.יש להתאים התרופה האנטידלקתית הופעה של כאב הבטן שהיה לך לאחר שימוש באתופן.
הסיכוי שיש לך שינויים ניווניים של מפרקי כפות הידיים (דוגמת OA) הנו קטן מאוד. ליתר בטחון- כדאי היה שתופני ע"י רופא המשפחה לצילום רנטגן של כפות הידיים והאצבעות.
אני מציע לא לקבל טיפול, במקרה שלך, ע"י הזרקת סטרואידים, שמנסיוני- עלולה לגרום לנזק מצטבר ואינה מועילה, ברוב המקרים, לטווח הארוך.
רצוייה התייעצות נוספת עם מומחה לנושא לצורך אישוש האבחנה.
אם כן: סדים, טיפול אנטידלקתי (במגבלות ההנקה) תרופתי ופיסיותרפיה.
אושר ובריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבאלתה לכאב ראשיהודה פרידמן10/03/2008
שלום
אני סובל זה כ15 שנה מכאב ראש המוגדר כTension headache בנוסף אני גם סובל מדכאון וחרדה שאני מטופל בגללהם בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה ,אחד התרופות שאני נוטל היא הסימבאלתה ,וודאי ידוע לכם שכעת התרופה הוכנסה לסל לכל כאב נוירופתי בלי שום הגבלות, והשאלה היא האם הכאיבי ראש שלי יכולים להיכנס להגדרה של כאב נוירופתי ובמיילא קופ"ח תצטרך לתת לי את התרופה כי עד עכשיו קניתי את זה באופן פרטי[מלבד הנחה מסוימת שקבלתי עקב הביטוח משלים שיש לי]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבאלתה לכאב ראש
ד``ר זאב קריסטל11/03/2008שלום יהודה פרידמן
מזה שנים משתמשים בתרופות ממשפחת נוגדי הדיכאון לטיפול מונע בתסמונות כאב כרוני וביניהן כאב כרוני ממקור שרירי גרמי כמו Tension headache . לאחרונה הוכחה יעילות הטיפול בסימבלתה לתסמונות כמו פיברומיאלגיה. לכן בהחלט יש לטפל בתרופה זאת אצלך ויש לך את כל הזכות להגיש בקשה לאישור קבלת התרופה במסגרת סל הבריאות.
נ.ב. יש עדיין להמתין לאישור השינויים בסל בכנסת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
רותי13/07/2008מזה כמה חודשים אני חשה כאב הצד המשאלי של הראש אשר משתנה במקוו ובתחושתו לעתים זה הרגשה של דקירה לעתים כמו מכה או כמו משיכה של עור הקרקפת אני מרגישה גם חום באוזן השמאלית וקצת נימו בלחי התחושות משתנות ואינן במקם אחד אני מאד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בכתף לאחרMRI ארטרואורן08/03/2008
שלום רב ד"ר ותודה מראש על הזמן שלך.
אני בחור בן 26 שעבר לפני 10 ימים M.R.I ארטרו לכתף ימים בגלל כאבים שאני סובל מהם הרבה זמן ב MRI יצא שאני סובל מ SLAP LESION דרגה 2.
האמת שאני לא ממש מופתע מהממצאים של הבדיקה כי הרופא אמר לי גם שסביר להניח שזה משיצא,אני עושה פיזיוטרפיה באופן קבוע לחיזוק הכתף והיא מאוד עוזרת לי לכאבים.
אחרי כמה שעות שקבלתי את הזריקה לMRI הכתף החלה נורא לכאוב לי,נחתי 48 שעות כמו שמומלץ לעשות לאחר הזריקה ולמרת שהכאב לא עבר ניסיתי לחזור לעשות פיזיוטרפיה בעזרת רצועת גומי ועשיתי לא מעט תרגילים כמו שאני עושה תמיד,מאז הכאבים נהיו חזקים יותר,אני כבר נח שבוע שלם מאז פעם אחרונה שעשיתי פיזיוטרפיה ואני לא מרגיש שיפור מבחינת הכאב,שתיתי טרמדקס במינון גבוהה איזה יומיים אבל זה לא הזיז לי אפילו ועכשיו רופא המשפחה רשם לי וולטרן בכדורים 100מ"ג,אני שותה כבר 3 ימים וולטרן ולא מרגיש שיפור.
אני מודאג,האם יכול להיות שנוצרה לי דלקת חמורה באזור?
אולי אני צריך לחזור לעשות פיזיוטרפיה למרות הכאבים וזה יעבור לבד או שזה יכול להחמיר את המצב?אם הכאב לא יעבור לאחר שאני שותה וולטרן ונח במשך שבועיים מה לעשות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/03/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/03/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גברון05/03/2008
שלום
רציתי לספר על כאבי כאב שנגרמים מפעילות של ישיבה ועמידה כאבים זמן ממושך
נפלתי על הגב לפני מספר חודשים על עמוד השידרה..הכאב היה לזמן מה ולאחר זה מה התחלתי להרגיש כאבים באזור רציתי לדעת מה זה יכול להיות
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב לאחר נפילה
ד''ר אברהם לזרי05/03/2008שלום רב
לא ברור האזור בו נחבלת בגב. בדרך כלל בנפילה מעמידה- האזור הפוגע בקרקע הנו מתחת לקו המותניים- כלומר אזור האגן ועצם העצה (עצם בצורת משולש בסוף עמוד השדרה). יחד עם העצם, "נמעכות" רקמות רכות (שרירים, גידים ורצועות, שומן, עור ועוד), אלה כואבות מאוד. אני מציע שתיבדק לוודא שאין נזק חמור- בדרך כלל מדובר בנזק לא חמור אך כואב. לאחר הבדיקה תקבל טיפול והדרכה לתעילות שתקל על הכאב עד ההחלמה המלאה.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך ל"בעייה מורכבת"מה2.3אמיר03/03/2008
בהמשך לתשובתך ל שאלה שלי תחת הכותרת "בעייה מורכבת" מה 2.3: אנא הסתכל שוב בשאלתי וענה לי בבקשה על שתי השאלות הראשונות ששאלתי :
1. האם יש סיכוי שהדליות נוצרו בעקבות הטראומה, כמו שקורה לכלי דם המתרחבים בזמן הווצרות בצקות לאחר פגיעות טראומטיות? ואם כן, אז האם הצינתור של הדליות יכול להביא להעלמת הבצקות שנוצרו בעקבות הטראומה?
2. אם התשובה לשאלה הנ"ל היא כן, אז לאחר הצינתור, איזה מינון של תרופות אנטי-דלקתיות (הכוונה היא או לדיקלופנאק או לאיבופרופן) יכול לעזור לי להוריד את הבצקות? ומהי תקופת הזמן המירבי שאני צריך לקחת אחת מהן כדי להשיג תוצאות - האם זה זמן ארוך מהרגיל בהתחשב בכל הזמן שעבר? (4 שנים!)
בתודה ,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר זאב קריסטל04/03/2008שלום אמיר
כפי שבטח ידוע לך הרפואה המודרנית הולכת ומתמקצעת משנה לשנה, לכן יש להפנות את שאלתך בנושא השייך לכירורגיה האורולוגית לרופא שזאת מומחיותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ברכייםגבי02/03/2008
שלום רב!
מזה כמה זמן,כשאני מזיז את הברך אני מרגיש מין חריקות של הברך בעיקר כאשר אני מכופף ופושט את הברך,כמו כן,אני רוצה לציין שזה לא חריקות נורמליות כמו לכולם ושאכן זה די מלחיץ,זה לא קרה לי מעולם.
חבר אמר לי שזה לא אמור להוות בעיה זה פשוט המבנה של הברך שלי,אני לא חושב ככה,זה באמת חריג...
כמו כן עלי לציין שאני כנראה סובל מ"ברך קופצים"...
אבל עליי לציין שהחריקות מציקות לי עוד לפני שסבלתי מ"ברך קופצים".
שאלתי היא,האם זהו אחד התסמינים של "ברך קופצים"? או שמא זו בעיה בפני עצמה? אשמח אם תוכלו לומר לי מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ברכיים
ד''ר אברהם לזרי05/03/2008שלום רב
ברך הקופץ- Jumper's knee, יכולה בהחלט להסתמן בחריקות. משמעות החריקות (קרפיטציות בלעז)- חיספוס של משטחי המפרק. גם התופעה הקרוייה ברך הרץ- Runner's knee עלולה להסתמן בחריקות- כאן מדובר בדרך כלל נזק לסחוס הפיקה עצמה. פיקת הברך מתרככת עקב חבלות חוזרות ומופיע כאב בקדמת הברך, מלוווה בחריקות ובהגבלה בתנועה.
רצוי שתיבדק על ידי רופא המטפל בסוג כזה של בעיות (אורתופד, רופא שיקום וכדומה), אשר יפנה אותך לבדיקות הדמייה- אם יש צורך ויכוון אותך לטיפולים מתאימים- הזרקות, קיבועים ותמיכות, תרגול מתאים והוראות לגבי פעילות גופנית מתאימה למניעת נזק עתידי.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבתאמיר02/03/2008
שלום ד"ר. זוהי בעייה מורכבת ואני מקווה שתוכל לקרוא הודעה זו בעיון ולעזור לי - עזרתך ממש חשובה לי. אני מתנצל מראש על אורך ההודעה.
מזה זמן רב מאוד (4 שנים!), אני סובל מכאבים באשכים ובפין, אשר פוגעים לחלוטין באורך חיי ולא מאפשרים לי לחיות באופן תקין. ישנם נפיחות, כאבים ורגישות באיזור העצבים של חבל הזרע ויתרת האשך הנמצאים מעל האשכים. בבדיקת BCR - EMG של הפין התגלתה ירידה בהולכה העצבית באיזור.
לאחר חיפושים רבים ואין ספור נסיונות שונים ורופאים רבים, כולל אורולוגים ונוירולוגים התגלה המקור לבעייה: בעקבות טראומה לאשכים נוצרו בצקות ורקמות צלקתיות באיזור של חבל הזרע הזרע ויתרת האשך אשר גורמות ללחץ ולכאבים עזים באזור. בקרוב אני עתיד לעבור צנתור
לחסימת דליות באיזור (ווריקוצלה) כדי לפתור את הבעיות הנגרמות ממנה (פורית) אך בעיקר כדי לפתור את בעיית הכאבים ולנסות להוריד את הבצקות (זו התקווה הגדולה שלי). אציין רק שמעולם לא אבחנו אצלי דליות בבדיקות קודמות באזור עד שקרתה הטראומה.
שאלותיי הן:
1. האם יש סיכוי שהדליות נוצרו בעקבות הטראומה, כמו שקורה לכלי דם המתרחבים בזמן הווצרות בצקות לאחר פגיעות טראומטיות? ואם כן, אז האם הצינתור של הדליות יכול להביא להעלמת הבצקות שנוצרו בעקבות הטראומה?
2. אם התשובה לשאלה הנ"ל היא כן, אז לאחר הצינתור, איזה מינון של תרופות אנטי-דלקתיות (הכוונה היא או לדיקלופנאק או לאיבופרופן) יכול לעזור לי להוריד את הבצקות? ומהי תקופת הזמן המירבי שאני צריך לקחת אחת מהן כדי להשיג תוצאות - האם זה זמן ארוך מהרגיל בהתחשב בכל הזמן שעבר? (4 שנים!)
3. מה אפשר לעשות כדי לשפר הולכה עצבית באיזור ולטפל ברקמות הצלקתיות שנוצרו על העצבים? האם לקיחת ויטמין B עשויה לעזור? האם יש דברים אחרים שיכולים לעזור?
אני מתנצל שוב על אורך ההודעה.
בתודה ענקית על עבודת הקודש שאתה עושה.
אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת
ד``ר זאב קריסטל02/03/2008שלום אמיר
לאורך צינור הזרע נמצאים לא רק מקלעת של ורידים אלא גם רשת שלמה של עצבים דקיקים הכוללים עצבים של המערכת האוטונומית ועצבי כאב. לחצ על עצבי אילו כמו ע"י כליאתם בתוך צלקות וכול לגרום לנזק ופגיעה בתפקוד של עצבים אילו, דבר המתבטא בין היתר בכאבים. הפתרון במקרה שלך הוא שיחרור כירורגי של הלחץ או הכליאה של קומפלקס העצבים שסביב צינור הזרע. אם הדבר איננו ניתן לביצוע הפתרון הו טיפול בתרופות נוירולוגיות לשיכוך פעילות לא תקענה של עצבים במו גבפנטין, ליריקה קלונקס וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושר -טוב לדלקת מפרק הירך?מאיר28/02/2008
לאבא שלי ,בן 74דלקת מפרק הירך קשה.. הוא משתקם יפה לאחר ארוע מוחי,
וביקש שאביא לו אופני כושר.
כמובן שפעילות גופנית היא מבורכת, אבל אם יש מכשיר מועדף , אליפטי או אחר במצבו.
תודה מראש ובריאות טובה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרק הירך ואופניים
ד''ר אברהם לזרי28/02/2008שלום רב
אני מניח שהתכוונת שלאביך תהליך ניווני של מפרק הירך, זה הקרוי אוסטיאוארתריטיס. פעילות גופנית לאדם במצבו- מבורכת. יש לבדוק את אביך ולהחליט איזו פעילות (עוצמה, תדירות, ועומסים) עליו לבצע על מנת שלא ייגרם לו נזק. אני מציע שתפנו למרפאת כאב המטפלת בבעיות כגון אלה ותיענו בהתאם.בכל מקרה- לא הייתי ממליץ על מכשיר כזה או אחר (במיוחד לא אופני כושר) שכן העומס על מפרק הירך עלול להיות גדול ומסוכן.
מקווה שתשובתי מספקת
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארגליה26/02/2008
שלום, בעבר עברתי תאונת דרכים וסבלתי מתזוזת חוליה בצוואר, נראה כי הדבר משפיע עלי עד היום, שכן רוב הכאב שלי מתרכז בצוואר ובעורף, האם ניתן לעשות משהו בנידון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר אברהם לזרי27/02/2008שלום לך גליה
המידע שנתת כאן חלקי. למה הכוונה ב"תזוזת חוליה בצוואר?" זה נשמע מעט "חמור" ואינו שכיח.
לרוב- בעקבות תאונות דרכים, אם אין חבטה ישירה לע"ש צווארי, הפגיעה הנה מסוג צליפת שוט. כלומר- עמוד השדרה והראש בקצהו עוברים טלטלה דוגמת השוט המונף באוויר במהירות ונעצר- מנגנון של תאוצה (עלייה במהירות) ותאוטה (הפחתה במהירות). נגרמת פגיעה משולבת- ראש וצוואר. הגוף מנסה להתגונן אולם- מאוחר מדי ומכווץ את שרירי הצוואר. המשמעות- השרירים מכווצים עד כדי מגבלה תפקודית קשה וכאב, ללא צורך אמיתי בהגנה. כעת- הטיפול מיועד לשחרר את כיווץ השרירים הזה.
במקרים אלה כדאי שתפני למרפאת כאב ושם תטופלי בשיטות שונות, בד"כ בשילוב:
מתיחה של השרירים, "דיקור יבש" (על כך במאמר שיפורסם באתר בהמשך), דיקור סיני, הפעלה פסיבית ו/או אקטיבית, הידרותרפיה, תרופות שונות דרך הפה, הזרקה מקומית. אין לחמם בשלב החריף (סמוך לפציעה) מחשש להחמרת הנזק. אין לעסות את המקום או לבצע מניפולציה (הפעלה פסיבית עזה) מחשש לנזק בלתי הפיך.
מנסיוני- התערבות נכונה ומוקדמת- מחזירה התפקוד באופן נאות.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהשטיינברג סמדר23/02/2008
שלום
אני בת 49,סובלת 20 שנה ממגרנות עקשניות.כ-7-8 התקפים בחודש.
ניסיתי המון טיפולים -גם אלטרנטביים(דיקור רפלקסולוגיה שיטת אלכסנדר תזונה)וגם תרופתיים(דרלין טופמקס דפלפט)
מצבי הולך ומחמיר ותכיפות ההתקפים גדלה.
בהתקפות אני נוטלת - רילרט שמחזיק אותי בצורה סבירה.
אני ממש מיואשת ממצבי
מה דעתך על הבוטוקס? היכן ניתן לקבל הטיפול (אני תושבת הצפון אבל בהחלט גמישה)
מה עוד ניתן לעשות?
בתודה מראש
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר אברהם לזרי23/02/2008שלום לך
האם עברת בדיקת הדמיית מוח? הכוונה ל- CT או MRI. אם כן מה היו התוצאות?
מיגרנה שמחמירה עלולה לנבוע משתי סיבות: התפתחות סבילות לתרופות, תהליך תוך גולגלתי.
לאחר שתשיבי לי אשלים את תשובתי.
יום טוב
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה
שטיינברג סמדר23/02/2008ד"ר שלום ותודה על תשובתך.
לשאלתך - כן עברתי בזמנו גם בדיקת MRI וגם CT
ולא אובחנה בעיה כלשהי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה שהחמירה- תגובה לתגובה
ד''ר אברהם לזרי27/02/2008שלום לך
אני סבור, אם כך, שעלייך לפנות לנוירולוג, שיאושש את אי הופעת מצב רפואי חדש החמיר את המיגרנה. הנוירולוג, יתאים לך טיפול תרופתי בהתאם לתגובתך לתרופות ולאפשרות שהתפתחה סבילות לתרופות הנוכחיות.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)