מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לקחת?עדי26/11/2007
שלום, אני בן 41 .
סובל כבר כמה שנים מכאבי ראש, צוואר וכתפיים די חזקים. כנראה גם בגלל מבנה די כפוף ועבודה מרובה מול מחשב ( אני עוסק בתכנות ). עשיתי המון עיסויים ושיאצו אך ללא הועיל. בשנתיים האחרונות כאבי הראש החמירו ויש לי כפעמיים בשבוע כאב ראש עז בעורף וברכות ובפנים ואני מחמם את המקום ולוקח משככי כאב ונח וחייב להפסיק לעבוד.
נוירולוג קופת חולים המליץ לי על טיפול שימנע כאבי ראש וצוואר באמצעות אלטרולט ובמועד אחר הציע טיפול מונע כאב באמצעות סרוקסט. התייעצתי עם עוד נוירולוג באופן פרטי אשר הציע טיפול מונע כאב בכדור בשם סימבלטה.
רופא המשפחה, אמר לי שלמיטב ידיעתו הכי אפקטיבי למניעת כאבים כאלה כדור בשם דפלפט
וקראתי שהליריקה מומלצת גם.
השאלה שלי היא איזה מהכדורים הכי אפקטיבי למניעת כאבי ראש-פנים -עורף-צוואר חזקים? ( הנוירולוג אמר שזה לא מיגרנה). לאיזה מהם יהיה הכי פחות תופעות לוואי ? אם איזה מהכדורים את היית ממליצה להתחיל ואיזה נראה לך הכי פחות מתאים?
הרבה תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לקחת?
ד``ר זאב קריסטל27/11/2007שלום עדי
אין ספק לפי תיאורך שאתה סובל מבעיה של יציבה בלתי נכונה ומאמצת למשך שעות רבות כל יום בעבודתך מול המחשב. דבר ראשון שעליך לעשות, בכדי למנוע נזק נוסף, זה לשנות את הרגלי הישיבה שלך, דהיינו לקבל ייעוץ לגבי כיסא הניתן לשינויי תנוחה בהתאם למבנה גופך ואף נותן תמיכה לצוואר . כמו כן סידור מיקום המחשב לגובה העיניים דבר שימנע את הצורך לכופף את הראש, או לחלופין למתוח את הצוואר. יש יצאת להפסקות כל זמן קצוב ולבצע תרגילי הרפיה לשרירי הצוואר והכתפיים.
בשלב השני יש לטפל בבעיות שכבר נוצרו שמקורן במתח שרירי מתמשך (Myofascial Pain syndrome) , עקב התנוחה הבלתי טבעית של הצוואר. ניתן לעשות זאת על ידי שילוב של פיזיוטרפיה (גרויי חשמלי, חימום עמוק, עיסויי ומתיחה, אולטרה-סאונד וכו') להרפייה של שרירי העורף, טיפולים משלימים כמו יוגה דיקור סיני וכירופרקטיקה. הרפייה מודעת כמו ביו-פידבק גם יכולה לעזור.
מבין התרופות שהזכרת: 1. אלטרול היא תרופה אפקטיבית. יש לקחת אותה לפני השינה היא מפחיתה מתחים, משפרת מאוד את יכולת השינה (חוסר שינה מחמיר כאב ראש ממתח שרירי העורף) ומפחיתה כאב. יש לעלות בהדרגה במינון לפי הוראות רופא כאב. תופעות הלוואי: יובש בפה וישנוניות בימים הראשונים של הטיפול. 2. לסימבלטה פעולה דומה לזו של אלטרול אך עם פחות תופעות לוואי לכן היא תהייה תרופת הבחירה מבין שתיהן.
3. שילוב של תרופות מרפות שרירים (כמו קלונקס) גם הן יכולות להועיל.
4. סידרה של הזרקות של חומר הרדמה מקומית לנקודות רגישות בעורף וגב עליון יכולות לשפר את המצב באופן דרמטי. 5. תרופה נוספת עליה יש דיווח חיובי במצבים אלו זו היא טופמקס (Topamax)
שהיא אפקטיבית יותר מדפלפט וליריקה במצב ספציפי זה.
6. ולבסוף יש תוצאות מבטיחות להזרקות של בוטוקס (Botox) לנקודות שונות בשרירי העורף להמצח .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזרוע לאחר ניתוחדוד25/11/2007
לפני יותר משנה וחצי נפלתי ושברתי את זרוע יד ימין (הומרוס). רק בניתוח הרביעי הצליחו ליצב את השבר שהיה שבר מרוסק בעזרת פלטה באובי 4 מ"מ ו 11 ברגים. תוך חודש מהניתוח לאחר פיזאוטרפיה היד התחילה לתפקד והיום היא מתפקדת ב 90 %.
היום 9 חודשים לאחר הניתוח למרות שהשבר התחבר אני סובל מכאבים בלתי פוסקים בזרוע יומם ולילה. ניסיתי כמאט את כל כדורי ההרגעה הקימים אבל הם אינם מפחיתים את הכאב. האורטופדים שבדקו את היד אינם יודעים מה הסיבה לכאבים. עברתי בדיקות MRI , EMG, US, CT וכל אלה לא היצביעו על חסר כלשהו.
לאחרונה פניתי למרפעות כאב. לאחר שתרופות לא עזרו לי ניסו להזריק לכתף סטרואידים וחומרי אלחוש אבל ללא הואיל. לאחרונה ניסו להזריק חומרים הנ"ל לזרוע עצמה כל שלושה שבועות אבל פרט להטבה מיזערית למחרת ההזרקה שגם נאלמת אין הטבה.
מספרות למדתי שלכאורה יש אפשרות לעשות BLOCK לעצב שמעביר את תחושת הכאב מהזרוע למוח אבל עד היום לא פגשתי רופא שמוכן לבצעה פעולה כזאת אולי בגלל חוסר ידע ונסיון או מכל סיבה אחרת.
אם יש למישהו ידע או נסיון בבעיה דומה וכיצד מטפלים בה אשמח לשמוע על כך . בתודה מראש
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזרוע לאחר ניתוח
ד``ר זאב קריסטל26/11/2007שלום דוד
העובדה שנאלצת לעבור 4 ניתוחים עד שקיבלו תוצאה משביעת רצון, זה אומר שאזור הניתוח עבר טראומה קשה וחוזרת עם בצקת אזורית ממושכת מהמקובל וידידה באספקת החמצן לגורמים רגישים במיוחד דהיינו לעצבים שבאזור. עצבים אילו כפי הנראה ניזוקו הן עקב ההתערבויות הניתוחיות החוזרות והן כאמור עקב התהליך הדלקתי המתמשך והירידה באספקת החמצן אזורית. התוצאה כאבים כרוניים נוירופאטיים – כאב עקב נזק עצבי.
זה ככל הנראה סוג הכאב אצלך. לכאב זה יש טיפול ע"י תרופות נוירולוגיות כמו טגרטול, גבפנטין, ליריקה וכדומה. יש לבצע תחילה מבחן דיכויי פעילות חולנית של העצבים הפגועים ע"י עירויי עם לידוקאין ו/או חסמי עצב, לאחר מכן להתחיל טיפול תרופתי כנ"ל. במידה והטיפול התרופתי איננו מספק או בלתי נסבל, קיימת האופציה של גרויי חוט השדרה הצווארי ע"י אלקטרודה אפידוראלית.
דרך אגב אני ממליץ על ביצוע בדיקת EMG לאישור האבחנה של נזק עצבי.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ודופק חזק ומהיראלה22/11/2007
שלום, אני סובלת כבר שנים מדופק מהיר וחזק (בעיקר חזק) וכאבים חזקים בחזה. נבדקתי בדיקה קרדיולוגית מקיפה ולא נמצא דבר. טופלתי בתרופות נגד חרדה, כיוון שזה היה השערת הרופאים אבל הכאבים לא פוסקים.
אני שואלת מה עוד אני יכולה לבדוק, כדי לגלות את הבעיה שלי? כי הכאבים והדופק פשוט לא נפסקים כל היום ואני לא מסוגלת לתפקד ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה ודופק חזק ומהיר
ד``ר זאב קריסטל23/11/2007שלום אלה
בפנייתך לא ציינת את גילך, דבר שהוא שפט חשוב ביותר לצורך אבחון הבעיה.
האפשרויות בנתונים הנוכחיים הם כדלקמן:
א. הכאבים בחזה הם בכל זאת ממקור לבבי ומאד שכיח להחמיץ זאת בנשים שהן מתחת לגיל המעבר, שכן רופאים עדיין בקיבעון שזאת בעיה של גברים בלבד.
לאיתור הבעיה יש לבצע ניטור של מספר ימים על ידי מכשיר מיוחד הנקרא Holter, שמקליט את פעילות הלב ומאתר הפרעות בקצב הלב. הפרעת הקצב מסוג מהיר (פירפור התקפי, ריפרוף פרוזדורים, ( PATיכולים בהחלט להתבטא בדפיקות לב ובכאבים בחזה עקב אספקת חמצן בלתי מספקת לשריר הלב.
אבחנה נוספת היא תסמונת ידועה אך נדירה של התכווצויות כלי הדם בשריר הלב (X Syndrome) , הנובעת מתגובת יתר לאדרנלין היכולה להופיע גם באנשים צעירים ומתבטאת בכאבים בחזה דופק מהיר ותחושת דפיקות לב מהירות. אין בדרך כלל ממצאים ב- ECG. והטיפול על ידי חוסמי ביתא.
אבחנה נוספת היא מחלה ראשונית או משנית של שריר הלב (Cardiomyopathy), היכולה להתבטא קלינית על ידי רגישות יתר של שריר הלב לאדרנלין המסתובב בדם. הסימפטומים הם כמו במצב הקודם וכן הטיפול.
ב. בעיה חוץ לבבית: מצבים אמוציונאלים של לחץ נפשי ועליה ברמת האדרנלין בדם יכול להתבטא באופן משני לדפיקות לב וכאבים בחזה ממקור לבבי או עקב גרויי עצבי על רקע רגישות של מערכת העצבים התחושתית להשפעות ממערכת העצבים הסימפטטית (אדרנלין). הטיפול במצב זה הוא תרופות הרגעה וחוסמי בטא.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון22/11/2007
החורף הזה, כל פעם כשאני יוצא בלילה כשקר מהבית אני נתקף כאבי גב נוראים
מה אפשר לעשות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר זאב קריסטל23/11/2007תשובה
כאבי גב יכולים לנבוע מגורמים שונים. אם הכאב מרוכז בגב בלבד לרב מקורו עקב גרויי השרירים הנמצאים מצידי עמוד השדרה על ידי דלקת בפרקי החוליות. דלקת כרונית מתאפיינת ברגישות לחילופי מזג האוויר. הטיפול הוא בתרופות נוגדות דלקת כמו וולטרן איבופרופן וכדומה.
אפשרות נוספת היא כאב ממקור שרירי ראשוני עקב התכווצויות מתמשכות של קבוצות שריר בגב. האבחון הוא על ידי איתור נקודות "הדק" (Trigger Points)- נקודות שע"י לחץ עליהם מופיע הכאב האופייני. הטיפול כאן הוא מלבד משככי כאב, תרופות מרפות שריר ופיזיוטרפיה (מסאז', מתיחות, חימום וגרויי חשמלי).
כאשר הכאב מקרין לרגל, זה מראה שמדובר בגרויי של שורש עצב היוצא מחוט השידרה ע"י פריצת דיסק או דלקת בפרקי החוליות. בעיה כרונית כזאת תגרום במשך הזמן לנזק עיצבי שגם הוא מתאפיין בהחמרת הסימפטומים עם שינויי מזג האוויר.
אצלך הבעיה כפי הנראה שרירית ראשונית והטיפול בהתאם.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף עקב קרע בגיד 9 מ"מבורטן דני20/11/2007
כאב שלא מרפה וקשה לחיות עם מגבלה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף עקב קרע בגיד 9 מ"מ
ד``ר זאב קריסטל23/11/2007שלום דני
קשה לתת לך תשובה מספקת עם תאור קצר כל כך של בעיתך.
המלצות לטיפול:
1. תרופות חזקות יותר לשיכוך כאב
2. זריקות לחסימת עצבי הכתף, במסגרת מרפאת כאב.
3. במידה ויש תגובה טובה לחסמי העצב, ניתן לצרוב אותם בעזרת גלי רדיו.
4. אם בבדיקת אולטרה-סאונד יש משקעי סידן על הגיד, טיפול יעיל מאוד הוא ע"י גלי הדף המרסקים את המשקעים וע"י כך מסלקים את הגורם לגרויי העצבי ולכאב. המכשיר עובד לפי העקרון של ריסוק אבני כליה אך בעוצמה נמוכה יותר.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט ומחזור לא סדירקרן19/11/2007
אני מטופלת אצל סקסולוגית ופיזיותרפיסטית בשל וסטיבוליטיס. החודש העלו לי את מינון האלטרולט מ-10 מ"ג ל-20 מ"ג ליום. בנוסף, יש לי מחזור לא סדיר, אולם הוא היה יותר סדיר מבעבר בחודשים האחרונים. האם העלאה במינון האלטרולט יכולה להשפיע לרעה על סדירות של המחזור? לאחר אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט ומחזור לא סדיר
ד``ר זאב קריסטל23/11/2007שלום קרן
לפי הפרטים שאת בעצמך מוסרת העליה במינון האלטרול שיפרה את המצב מבחינת אי- סדירות המחזור. זו אם כן התשובה לשאלתך - הטיפול בכאב הכרוני באלטרול כפי הנראה עושה לך טוב ואין מניעה להמשיך ולעלות במינון בהדרגה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש קבועיםעדי18/11/2007
שלום רב, אני בן 33, בריא, לא מעשן ובמשקל תקין. אני סובל אחת לשבועיים-שלושה מכאב ראש, שאני לא יודע כיצד לפרש אותו. לא מדובר במשהו מאוד חזק, אבל כאמור- זאת תופעה שחוזרת על עצמה. האם יש סיכוי למיגרנה?
תודה+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש קבועים
ד``ר זאב קריסטל23/11/2007שלום עדי
עצתי לך לפנות באופן מסודר למרפאה נוירולוגית המתמחה בכאבי ראש, לאיבחון סוג כאבי הראש שלךולשלילת גורמי סיכון היכולים להתבטא בכאבי ראש.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופן ואלגוליזיןירון16/11/2007
שלום רב,
האם אלגוליזין פורטה הויא תרופה מרדימה?
2. האם איבופרופן (200 מ"ג) או איבופרופן פורטה (400 מ"ג) נחשבים לתרופה מרדימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורופן ואלגוליזין
ד``ר זאב קריסטל17/11/2007שלום נתי
איבופרופן שייך לקבוצת התרופות האנטי- דלקתיות שאינן סטרואידים (Non Steroidal Anti-inflammatory Drugs – NSAID's) , תרופות אלו כאמור מעכבות תהליכים דלקתיים בגוף וע"י כך מפחיתות כאב ומורידות חום. אין לתרופות אלו השפעה על תהליכים ביוכימיים הקשורים להכרה במערכת העצבים המרכזית ולכן הם אינם מרדימים. אלגוליזין פורטה לעומת זאת מכיל פרופוקסיפן שהוא אופיואיד חלש (ניקשר לקולטנים מעכבי כאב במערכת העצבים המרכזית כמו מורפין, אך במידה הרבה יותר חלשה), לכן קימת סבירות לאפקט על הערנות. יש לציין שאפקט זה הוא זמני בלבד וחולף עם הזמן תוך כדי טיפול ולכן אין סיבה להפסיק טיפול עקב כך.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- burning mouth syndromeאגנטה13/11/2007
שלום רב
רציתי לדעת אם מי מכם נתקל בתסמונת הפה השורף באנגלית BURNING MOUTH SYNDROME והאם נמצא מרפא לכך פרט לאנטידפרסנטים ממשפחת הטריציקליים וקלונקס במינון נמוך, קראתי המון מאמרים רפואיים ומחקרים שנעשו בבתי חולים ברחבי העולם ואלה שני הפתרונות העקריים המוצעים. לתקופות אלה יש תופאות לואי קש'ות, מצד שני התסמונת קשה מנשוא .אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר burning mouth syndrome
ד``ר זאב קריסטל16/11/2007שלום רב
לאחרונה נכנסו שתי תרופות חדשות לטיפול בתסמונות שמקורם שתיפקוד עצבי בלתי תקין.
אחת מהן היא ה – CYMBALTA והשנייה LYRICA. ניתן לשלב תרופות אלו בטיפול עם סיכויי להצלחה גבוהים יותר ופרופיל תופעות לוואי נמוך יותר מהתרופות מהדור הישן. במקרים עמידים במיוחד יש לפנות לייעוץ נוירוכירורגי לברור פתרון ניתוחי לבעיה, כמו שחרור לחץ על עצב הלשון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pudendal canal descompressionרותי ג.12/11/2007
יש מנתח העוסק בזה בארץ?
אני לא מצאתי פרטים באנטרנת בעברית או על ניתוחים כאלה בארץ. יש לציין שלא חסר ספרות על הנושא באנגלית ובספרדית. הידע שלי מבוסס על קריאה באנגלית ובספרדית.
בתודה מראש שוב פעם
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pudendal canal descompression
ד``ר זאב קריסטל16/11/2007שלום רותי
אני מבין שלא הוצעה לך האפשרות של שחרור כירורגי של העצב. לפעולה זאת יש הצלחה באחוז מסוים של החולים, אך לצערנו איננה פתרון מובטח בכל החולים. בחולים עמידים לטיפול קיימת האופציה של גרויי חשמלי סלקטיבי של שורשי העצבים S3-S4, על ידי השתלת אלקטרודה דרך העור והפתח המתאים בעמוד השידרה והפעלת גרויי חשמלי מספר פעמים ביום על שורשי העצבים האמורים. השתלה מסוג זה מבוצעת במרפאות כאב מקצועיות וכן על ידי כירורגים ונוירוכירורגים המתענינים בנושא - יש רופאה כירורגית בבי"ח "וולפסון", שהשתלמה בנושא, שמה איננו ידוע לי אך ניתן לברר בלשכת המודיעין שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pudendal neuropathyרותי ג.11/11/2007
שנים סובלת מpudendal neuropathy.
טופלתי על ידי כמויות עצומות של elatrol
ובנוסף tegretol ו neurontin.
גם עברתי בלוקים לעצב וטיפולים בצורה urogenital phisiotherapy.
דרך החיפוס לאחר עזרה, נפגשתי עם הרבה רופאי נשים ונוירולוגים שלא מכירים בנוירופאטיה מהסוג שלי.
הייתי רוצה לדעת עם ידוע על רופאה שיוכל לעזור לי בארץ.
בתודה רבה מראש
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pudendal neuropathy
ד``ר זאב קריסטל16/11/2007שלום רותי
אני מבין שלא הוצעה לך האפשרות של שחרור כירורגי של העצב. לפעולה זאת יש הצלחה באחוז מסוים של החולים, אך לצערנו איננה פתרון מובטח בכל החולים. בחולים עמידים לטיפול קיימת האופציה של גרויי חשמלי סלקטיבי של שורשי העצבים S3-S4, על ידי השתלת אלקטרודה דרך העור והפתח המתאים בעמוד השידרה והפעלת גרויי חשמלי מספר פעמים ביום על שורשי העצבים האמורים. השתלה מסוג זה מבוצעת במרפאות כאב מקצועיות וכן על ידי כירורגים ונוירוכירורגים המתענינים בנושא - יש רופאה כירורגית בבי"ח "וולפסון", שהשתלמה בנושא, שמה איננו ידוע לי אך ניתן לברר בלשכת המודיעין שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידלבנת :)08/11/2007
שלום שמי לבנת וכואב לי כבר חודש באיזור שבין היד לכתף... הכאבים הולכים ומתעצמים ולכן לא נראה לי שנתפס לי שריר כמו כן זה מקשה עליי לתפקוד משום שזה נמצא ביד ימין, היד החזקה שלי... אני בת 16 ואני מקווה שתוכל לעזור לי, תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד
ד``ר זאב קריסטל09/11/2007
כאבים לאורך הזרוע מקורם לרב מגרויי של העצבים היוצאים מחוט השדרה מצווארי ועוברים מתחת לעצם הבריח לבית השחי ומשם לאורך כל הזרוע עד לכף היד. לכל אורך המסלול הארוך הזה יכולים להתערב גורמים היכולים לגרום לגרויי העצבים האלה וכתוצאה כאב וחולשת שרירים. 1. אם נתחיל בחוט השדרה, מחלות הפוגעות בחוט השדרה בגובה הצווארי יכולות לתת כאב וחולשה של הגפה העליונה. ניתן לאבחן מחלות כאלו על ידי הדמייה מגנטית של עמוד שידרה צווארי (MRI). 2. במוצא העצבים מחוט השידרה פריצת דיסק בין-חולייתי בחוליות הצוואריות יכול לגרום לכאב המקרין לאורך היד. איבחון מצב זה נעשה ע"י צילומי CT ובדיקת מהירות הולכה בעצבים (EMG).
3. דלקת גידית במפרק הכתף גם הוא יכול לגרום לגרויי עצבים שיתבטא בכאב המקרין לאורך היד ניתן לאבן זאת באמצעות אולטראסאונד.
4. הסיבה השכיחה ביותר בגילך זה מתח שרירי עקב שימוש יתר ומצב של התכווצות שרירים מתמשך בשרירי השכמה והצוואר בצד ימין (הצד השולט אצלך). דבר הגורם לכאב המקרין מנקודות מוקד בשכמה ובצוואר לזרוע וליד. הטיפול במצב זה הוא בתכשירים משככי כאב רגילים ובעיקר פיזיוטרפיה המכוונת להרפייה של שרירי חגורת הכתף והצוואר.
שלום ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לחולה סרטן לבלבאורי08/11/2007
האם יש שיטות הפגת כאב לחולי סרטן כאשר התרופות כבר מפסיקות להשפיע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לחולה סרטן לבלב
ד``ר זאב קריסטל08/11/2007שלום אורי
לצערנו אין עדין תשובה הולמת לסרטן הלבלב ,שהוא כידוע סרטן אלים במיוחד עם תוחלת חיים קצרה ביותר ומלווה בכאבים קשים מנשוא. לכן הטיפול בכאב ושיפור באיכות אחרית החיים מהווה כאן מטרה ראשונה במעלה. כאשר אתה כותב שהתרופות כבר הפסיקו להשפיע אתה לבטח מתכוון לתרופות משככות כאב חזקות במיוחד כמו מורפין, אוקסיקונטין, מתאדון, דורוגזיק וכדומה. בתרופות אל (הנקראות אופיואידים), אין מינון מקסימאלי ויש לעלות במינון בהדרגה עד לקבלת אפקט משכך כאב משביע רצון. אם נצא מנקודת הנחה שאמנם כבר הגיעו במקרה שאתה מתאר למינונים גבוהים ביותר ללא תוצאות או שהופיעו תופעות לוואי בלתי נסבלות כתוצאה מהמינונים הגבוהים, ניתן לשלם פעולות נוספות לטיפול בכאב הסרטני. נטרול המערכת העצבית התוך-ביטנית העליונה על ידי הזרקת אלכוהול בריכוז גבוה לאתר בו יוצאים עצבים אילו מהבטן לחוט השדרה. הפעולה נעשית תחת הדמיית רנטגן (שיקוף או (CT , עם אחוז גבוה של הצלחה. אותה אפקט ניתן לקבל גם על ידי צריבה של עצבים מוליכי כאב אלו (גבוה יותר –מעל הסרעפת), באמצעות מחטים מיוחדות המעבירות גלי רדיו המחממים את קצוות המחטים. אפשרות נוספת היא החדרת צינורית לנוזל המקיף את חוט השדרה והזלפה מתמשכת של מורפין במינונים קטנים על ידי משאבה ישירות למרכזי הכאב בחוט השדרה.
איחולי הצלחה במלחמה בכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהAL06/11/2007
שלום רב, אני בת 22 סובלת ממיגרנות בערך מגיל 12 תדירות ההתקפים כפעמיים בחודש למשך שלושה ימים ההתקפים מלווים בבחילות וחולשה. הכאב של המיגרנה בצד ימין של הראש מעל העין. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג וקיבלתי טיפול מונע של דראלין שלא עוזר לי כלל, וכאשר יש התקף ריזלט.
אני פונה אלייך מכיוון שבשבוע האחרון אני סובלת מהתקף הנמשך כל השבוע ולא עובר כל פעם שזה נחלש בערב זה שוב מתחזק והריזלט לא עוזר וגם לא רוקסט תרופה שהייתי נוטלת בעבר. רציתי לדעת אם זה סביר ואם יש משהו שאני יכולה לעשות להקל על הכאב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד``ר זאב קריסטל08/11/2007שלום AL
לרוע המזל בחלק מהמקרים של מיגרנה רבת שנים, ההתקפים הולכים ותוכפים בתדירותם בד בבד עם עליה בעמידות לטיפול המקובל. בהתאם למה שתיארת הטיפול בהתקפיי מיגרנה מרכב מתרופות אותם נוטלים בתחילת ההתקף ותפקידן להפסיק את ההתקף בעודו באיבו. בקבוצה זאת ניתן למנות מהקל אל הכבד את משככי הכאב הנפוצים כנו אקמול אופטאלגין ותרופות ממשפחת נוגדי הדלקת כמו אדביל, וולטרן, איבופרופן וכדומה. תרופות אלו יעילות בשלבים הקלים של המחלה וכפי הנראה לא יועילו בשלב המתקדם אותו את מתארת תוספת קפאין ותכשירי ארגוט כמו ברוקסט ומיגרלב היעילים בשלבים קשים יותר כבר אינם עוזרים לך. לפי תיאורך גם התרופות המקדמות ביותר מסוג ריזאלט כבר אינן יעילות להפסקת התקפי מיגרנה. בשלב כזה של עמידות לטיפול ניתן לפנות לקבוצה השנייה של תרופות שנלקחות באופן קבוע ומטרתן למנוע את ההתקפים. את כבר ניסית תרופה אחת השייכת לקבוצה זאת – דרלין, שכאמור לא סיפקה את הסחורה. תרופות אחרות הממומלצות יותר בקבוצה זאת הם: א. תרופות נוגדות דיכאון הנמצאות בשימוש גם לתסמונות כאב כרוניות שונות כמו אלטרול, דפרקסן, אפקסור.
2. תרופות נוירולוגיות נוגדות פרכוסים ובעיקר נצפו תוצאות טובות עם TOPAMAX . 3. מקרים עמידים במיוחד הגיבו גם להזרקות של BOTOX למספר נקודות במצח ושרירי העורף. 4. גרויי חשמלי של העצבים המעצבבים את החלק האחורי של הקרקפת הוא טיפול חדשני במקרים שלא הגיבו לכל טיפול אחר. 5. תרופות משככות כאב חזקות יותר המכילות אופיאטים (ממשפחת הנרקוטיקה), יכול להיות פתרון בחולים בהם איבות החיים נפגעה באורח אנוש.
תודה ואיחולי בריאות ללא כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למצוא את התרופהרן05/11/2007
שלום ד"ר קריסטל,
אני סובל כ-6 שנים מכאבים חזקים בכפות הרגלים הובחנתי כסובל מכאבים פסיכו סומטים פוסט טראומטיים. לפני כמה חודשים הופנתי למרפאת כאב ושם קיבלתי אלטרולט שהפך לאלטרול ...הרגשתי שיפור גדול אבל לא ממצא, ז"א אני מרגיש שאני נוגע בתרופה המתאימה אבל לא בעוצמה הנכונה, לכן העלנו את המינון ל100מ"ג והשיפור עלה, אך התופעות לוואי הכריעו אותי ( הזעה מוגברת מאד ויובש בפה ...).
הרופא המליץ על סימבלטה אני כרגע עם סימבלטה שלושה שבועות והשיפור כמעט ולא מורגש. השאלה האם מוקדם מידי להסיק מסקנות? האם ליריקה היא תרופה יותר מבטיחה ומה מחירה מבחינת תופעות לוואי? והאם אפשר לשלב עם ליריקה כדור נגד חרדה כמו סרוקסט?
תודה, רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למצוא את התרופה
ד``ר זאב קריסטל05/11/2007שלום רב
לפי הטיפול שקיבלת עד כה במסגרת מרפאת הכאב, אתה סובל כפי הנראה מהפרעה בתפקוד של העצבים התחושתיים ההיקפיים בכפות הרגליים (כאב נוירופאטי). תופעה זאת שכיחה למדי בחולי סכרת, ויכולה להופיע במגוון מחלות אחרות, הרעלות ולאחר טיפול בתרופות נגר סרטן. לא ציינת אם אתה חולה סכרת, שכן הטיפול בסימבלטה מאושר למימון בסל הבריאות לחולי סכרת בלבד. מנגנון הפעולה של אלטרול וסימבלטה דומה בעיקרון – שניהם תרופות המעכבות מעבר כאב במערכת העצבים המרכזית ע"י הגברת ריכוזי חומרים מיוחדים במוח ובחוט השידרה. הסימבלטה מהווה דור חדש לסוג תרופות זה (משפחת התרופות נוגדות דיכאון SNRI), עם פרופיל תופעות לוואי הרבה יותר נמוך מאלטרול. יתרונה גם בנוחות למטופל - פעם אחת ליום, בשיפור ביכולת השינה ובאפקט האנטי דיכאוני שלה (כידוע כאב כרוני מלווה לרוב בדיכאון)
הליריקה לעומת זאת שייכת למשפחת התרופות לטיפול בפירכוסים (אפילפסיה). היא מדכאת פעילות חשמלית חולנית של עצבים גם במוח וגם בעצבים ההיקפיים. במקרה שלך בעצבי תחושת הכאב ברגליים. מכאן ששתי התרופות פועלות במנגנונים שונים ולכן הגיוני לשלב טיפול בשתי התרופות גם יחד, כך תקבל אפקט טיפולי הרבה יותר חזק ובמינון נמוך יותר מאשר בטיפול עם כל תרופה לחוד, דבר המפחית תופעות לוואי בלתי רצויות.
מקווה שעניתי על שאלתך ואשמח לענות על שאלות נוספות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)