מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיו 10שלומית24/07/2008
האם מי שלוקח תרופות אסטמיניות להורדת כולסטרול מומלץ שייקח קיו 10 כדי להוריד את תופעות הלוואי? (בלבול, כאבי גפיים ועוד?). שאלה נוספת : האם קיו 10 יכול להזיק או שאפשר לקחת ללא חשש? תודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי26/07/2008Q10 עשוי לעזור לכאבי שרירים משנית לשימוש בסטטינים. אין עדיין מספיק עבודות על מנת לקבוע חד משמעי האם שימוש ב-Q10 יעיל במקרה זה. Q10 היא תרופה יחסית בטוחה כמעט ללא תופעות לואי. בדומה לשימוש בכל התרופות צריך לקחת באינדיקציה ברורה ובמינון המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום -ש אלהגל21/07/2008
שלום, קיבלתי חוות דעת מרופא ואני מעוניין בעוד חוות דעת מרופאי הפורום:
לפני שנתיים עברתי אירוע לב (אוטם קדמי נרחב) ובעקבות כך צינתור,לאחר השהייה בטיפול נמרץ עברתי שיקום בתל השומר התחלתי בפעילות ספורטיבית מתונה בעצתו של הרופא שכללה הליכות יומיומיות ועם הזמן קצב וזמן ההליכות גבר ובחודשים האחרונים אני כל יום עושה הליכה של 5-7 ק"מ ובסיומה אני עושה ריצה של 5 ק"מ
בימים האחרונים הרופא אמר לי שזה לא בריא שאני רץ ומבצע פעילות ספורטיבית כ"כ מאסיבית כי נותרה לי בלב מעין צלקת קטנטנה בעקבות האירוע (הצלקת הקטנטנה כדבריו נוצרה בעקבות אי זרימת דם למקום מסוים בלב במהלך האוטם) .
השאלה שלי היא האם אני צריך באמת להפסיק עם הריצות ולהסתפק בהליכות והאם פעילות גופנית כזו מסכנת אותי ולא טובה לגוף וללב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי21/07/2008בתחילת הפעילות אנו ממליצים על התחלה מתונה הכוללת הליכה. עם הזמן ככל שהגוף מתרגל לעומס הגופני אין סיבה להמנע ממאמצים גדולים יותר. כך במידה ואתה מרגיש טוב תוך כדי הפעילות ולאחריה לדעתי אין סיבה להגביל אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקרדיטיס חוזרת---15/07/2008
שלום, רציתי לשאול לגבי טיפול ואבחנה בפריקרדיטיס חוזרת. סבלתי מכאבים אופיינים לפריקרדיטיס אך לא אובחנתי בו בעבר ולפני 4 חודשים אושפזתי עקב חשש לפריקרדיטיס אקוטי. לאחר מכן עברתי עוד 3 התקפים של פריקרדיטיס שלא נבדקתיבהם אך הכאבים היו זהים לכאבים מבעבר. האם זה חד משמעית פריקרדיטיס חוזרת?האם ניתן לאבחן את הבעיה? ומה הטיפול מלבד כולכיצין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי15/07/2008אבחנה של פריקרדיטיס כוללת בנוסף לכאב אופיני בחזה חום, שקיעת דם מוחשת ושינוים באקג. כדאי לעבור גם אקו לב להדגמה של נוזל פריקרדיאלי. לפריקרדיטיס יש נטיה לחזור . כדאי להבדק כולל אקג ובדיקות מעבדה על מנת לראות האם באמת מדובר בפריקרדיטיס. הטיפול כולל קולכיצין ותרופות נוגדי דלקת. במידה של חזרה מומלץ טיפול לזמן ממושך יותר עם ירידה הדרגתית במינון עד להפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שיקוםאחת13/07/2008
אבי בן 54 היו בשנתיים האחרונות 2 ארועים מוחיים הראשון גרם לשיתוק בצד ימין וחזר לתיפקוד חלקי לאחר 4 חודשי פיזיתרפיה במכון שיקומי. השני גרם לשיתוק בחלק השמאלי של הגוף ולאחר 6 חודשי שיקום עדיין בכסא גלגלים ומתקשה להיות עצמאי לאחר 9 חודשים מהאירוע השני ביום שישי האחרון היה לאבי אוטם שריר לב הרופא אומר שזה היה אוטם קטן וכרגע הוא בהתאושששות עלתה השערה בבית החולים לבצע צינתור ונקבע צינתור ליום שלישי אך הרופאים דחו אותו מחשש שעקב הצינתור ייגרם עוד אירוע מוחי או סיבוכים אחרים אבי מקבל קבוע מאז האירוע מוחי הראשון נורמיטן100 ,גלוקמין פעמיים ביום, אוסמו אדלט, אוקסאר פלוס וקומדין. כמו כן יש לאבי בעיית סכרת שהתחילה מהאירוע הראשון ולחץ דם גבוהה כמו כן עבר כבר צינתור לפני כ 4 שנים בעקבות אוטום אך בצינתור זה בוצע הרחבה בעזרת בלון רציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בביצוע צינתור נוסף לאחר 2 CVA תוך שנתיים שהאחרון היה לפני 9 חודשים ואבי עדיין לא השתקם במאת האחוזים. הרופאים עצמם חלוקי דעות בעיניין חלק בעד ביצוע צינתור מחשש שהאוטם הבא יהיה הרבה יותר חמור וחלק נגד מחשש לאירוע מוחי שלישי. מה עושים? תודה
ד''ר אילן חי14/07/2008החלטה לא קלה. האם עבר ברור לאחר האוטמים המוחיים? האם יש היצרות בקרוטידים או סיפור של פרפור? קיים סיכון נמוך לארוע מוחי תוך כדי צינתור. בהתאם למצב הקליני אפשר לבצע הערכה לא פולשנית של היקף האסכמיה על מנת להעריך טוב יותר את הצורך בצינתור או האם אפשר להמשיך בטיפול תרופתי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי איסכמיה משתנים בין בקר לערבמיכאל11/07/2008
יש לי כאבי איסכמיה קלים בצד ימין העולים בקנה אחד עם ממצא על איסכמיה קלה במקום העניין שהם מופעים במאמץ שאני עושה בערב בבקר בזמן מאמץ אירובי הכאבים כמעט לא מופעים כדורים רלוונטים אני לוקח בבקר אך הם לא מספיקים להשפיע פעם אחת וידאתי זאת ופשוט לא לקחתי כדורים עד לאחר הפעילות הגופנית מה משמעות התופעה ומה לעשות תודה ושבת שלום
ד''ר אילן חי11/07/2008כך ברור לי האם עברת צינתור ומה היו הממצאים? האם אתה סובל באופן קבוע מאנגינה? האם הכאב האנגינוטי שלך מתבטא בכא בצד ימין? איזה טיפול אתה לוקח ובאיזה שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי איסכמיב משתנים בין בקר לערב
מיכאל12/07/2008תודה על התשובה המהירה עברתי התקף לפני 8 חודשים + ציתור חירום 2 סטנטים ב LAD חודשיים אחריו צינתור רוטבלייטור + סטנט ל RCA האמצעי בבדיקות נשארה איסכמיה קלה בתפוצה מוגבלת בצד ימין תרופות בבקר: לוסק 20 טריטס 1.25 לופרסור 95 פלאויקס 75 קרטיה 100 בערב : סימבסטטין 40 ההבדל בתעוקה בין בקר לערב מובהק ונצפה במספר רב של נסיונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אילן חי14/07/2008במידה והרושם שהכאב בערב הוא אנגינוטי אפשר לנסות להוסיף עוד כדור של חוסם בטא אחר הצהרים או להוסיף ניטרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםרון10/07/2008
אני סובל מפרפור פרוזדורים משנת 2005 בינואר 2007 עברתי אבלציה. ולמרות זאת אני בכיסוי ריטמקס קונקור וקרטייה תדירות ההתקפים: 3 פעמים ב2007 ו 3 פעמים ב2008 משך ההתקף קצר עד שעה. האם פעילות גופנית מתונה רצויה ועד איזה דופק ? האם כדאי לבדוק את תפוקת הלב שמא ליבי נחלש מהי השפעת התרופות לטווח ארוך
ד''ר אילן חי11/07/2008פעילות גופנית מתונה חשובה כמניעה למחלת לב אסכמית. קשה לקבוע דופק מומלץ בגלל הקונקור. באופן כללי מבחינה סוביקטיבית עומס הפעילות הוא כזה שבסיומה אתה לא אמור להרגיש עיפות יתר. אפשר לבצע ארגומטריה עם תרופות על מנת לקבוע דופק מומלץ עם הקונקור. ברוב המקרים זה לא הכרחי אפשר להתחיל באופן מתון ולעלות בהדרגה לפי ההרגשה.
אין לתרופות שאתה לוקח השפעה טוקסית מצטברת לטווח הארוך. יתכן ובעתיד יעילות התרופות במניעת פרפור פרוזדורים תפחת.
ארועים קצרים של פרפור פרוזדורים לא אמורים לפגוע בתפוקת הלב. אם עולה שאלה אפשר לעבור בדיקת אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל07/07/2008
שלום רב, במידה וזה לא רלוונטי לפורום מבקש סליחה. אשמח אם תאכלו להגיב. אני בן 25, במשך שבוע וחצי יש לי רעידות באזור של הלב ,לא רואים את הרעידות אבל מורגש כל הצד השמאלי של האזור רועד למשך כל היום כרעידות פנימיות.לפני כן לפני כחודש הרעידות האלו היו רק פעמיים במשך יומיים לכמה שניות וממש רעידות חזקות כמו רטט של פלאפון ובעוצמה וגם האזור של השד השמאלי רעד .ועכשיו שבוע וחצי יש לי כבר את הרעידות שמורגשות פנימה ובסביבה של הצד השמאלי אזור של הלב ,רוצה לדעת בבקשה מניסיון שלכם האם נתקלתם בתופעה שכזו,תסימנים שכזה האם זה יכול להיות שייך ללב? דלקת,או משהו ללב קרא משהו? בתודה אברי
ד''ר אילן חי08/07/2008לפעמים דפיקות לב מהירות יכולות לתת תחושה של רעד באזור הלב. כדאי לבדוק את הדופק בזמן הרעידות האלה ולראות האם הוא מהיר? סדיר? או פעימות מוקדמות. יתכן ויש לך רעד בשרירי בית החזה מסיבה לא ברורה. במידה וזה המצב אין קשר ישיר למחלות לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל08/07/2008שלום ותודה רבה על התגובה. רוצה לדעת האם אבל זה יכול להיות סיבה של הלב ? כלפני דום ,התקף לב חס וחלילה או מחלת לב? בתודה אברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אילן חי11/07/2008במידה ומדובר רק בהתכוצות שריר בחזה אין קשר למחלת לב או למוות פתאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר אוטםאלכס05/07/2008
אני בן 63. עברתי אוטם בשריר הלב לפני כשנה ורבע עם השתלת סטנט ב - OM1. נמצאו אז בצנטור הצרויות נוספות בעורקים אחרים שלא חייבו התערבות חיצונית נוספת. מקבל טיפול תרופתי מקובל: אספירין, קרדילוק 2.5 מ"ג. סימבקור 20 מ"ג. מאוזן בכל הפרמטרים ולא קיים כיום שום גורם סיכון. בכל התקופה שמאז הארוע עשיתי פעילות גופנית תחת פקוח רפואי מלא במרכז שיקום וללא שום בעיות מיוחדות. לאחרונה עברתי בדיקת ארגומטריה (השגת דופק אופטימלי לאחר 9:30 דקות) ואקו במאמץ (ללא עדות לאיסכמיה עם אוטם אחורי ישן) תקינים. אני מתכוון לעבור לפעילות גופנית אירובית במכון כושר רגיל. אודה לך אם תוכל להגדיר לי באופן כמותי את כמות הפעילות השבועית הנדרשת לאדם במצבי. דהיינו מספר האימונים השבועי, משך הזמן של כל אימון, תחומי דופק מטרה (ברשותי שעון דופק משוכלל המאפשר חווי דופק בזמן אמיתי וצבירת זמנים בתחומים שונים של רמת דופק, דופק ממוצע ודופק מקסימלי בכל אימון). תודה מראש
ד''ר אילן חי06/07/2008תוכנית האימון המומלצת היא 4-5 פעמים בשבוע. פעילות אירובית של כ-50 דקות כולל 10 דקות חימום ו-10 דקות קרור. שילוב של תרגילי כוח לחיזוק קבוצות השרירים. (מדובר על הרמה של משקולות קלים כ-10-12 פעם לכל תרגיל ולא בדחיקה של משקל כבד פעם או פעמיים), אפשר לשלב תרגילי גמישות.
דופק מומלץ קשה לקבוע בגלל השימוש בקרדילוק. אפשר להעזר בדופק המקסימלי שהושג בארגומטריה (בהנחה שעברת את הבדיקה עם התרופות). מחשבים רזרוה של הדופק (דופק מקסימלי פחות מנוחה), בהתחלה מומלץ לעבוד 60-70 % מהרזרוה מעל דופק מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החלפת מסתםרוני02/07/2008
שלום רב לרופאים הנכבדים, אבי בן 76 עבר החלפת מסתם (ביולוגי) ובמקביל גם שמו לו קוצב לב, האם עלינו לרשום אותו למסגרת שיקומים כלשהי על מנת שתמנע תחלואה בעתיד?
ד''ר אילן חי03/07/2008כדאי להשתתף בפעילות שיקומית על מנת לעזור לו לחזור לדרגה תפקודית טובה, לשמור על כושר גופני ולשמור על גמישות וטווח פעולה של הפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצביה29/06/2008
שלום רב, לאחר התקף לב אחד, מהו הסיכוי בערך להתקף לב נוסף? תודה רבה
ד''ר אילן חי02/07/2008הסיכוי לארוע קרדיווסקולרי נוסף תלוי במספר גורמי הסיכון, והיקף המחלה הטרשתית. בממוצע מספר אחוזים בודדים לארוע נוסף תוך שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה בדבר צום רפואיעמית25/06/2008
זרם ברפואה האלטרנטיבית "יהיו מזונותיך תרופותיך" הדוגל בצימחונות ותזונה מותאמת אדם ומקרה וכמעט ללא בישול,טוען לרקורד מוכח להפחתת הצורך בתרופות ולאחר השינוי הנ"ל,כניסה לצום ארוך ובהשגחה רפואית מלאה, לטענתם הצום הנ"ל שהוא כמובן שלב ב בשינוי מקיף מאוד באורך חיים ותזונה ואורכו של הצום נקבע אישית לכל מטופל בהתאם לבדיקות במהלך הצום,ויכול להגיע לעשרות ימים, הצום מכונה" סכין הנתחים של הטבע"ולטענת המטפלים {בעלי תוארים רפואיים
כןלל מאונברסיטות ישראליות)בחלט שיטה זו מביאה לנסיגה בתהליך הטרשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי25/06/2008אין ספק כי מעבר לתזונה בריאה , אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית וירידה במשקל יכולה לעזור באיזון לחץ דם , סכרת ושומני הדם וכתוצאה מכך להפחתה במיון תרופות. המרכיב של הצום לא ברור לי. לדעתי לפני שמתחילים בצום ממושך שיעילותו לא מוכחת והוא יכול להיות מסוכן יש לבדוק היטב על סמך איזה עדויות, ניסויים קלינים ומעקב של חולים מבוססת ההמלצה.
במשך השנים עלו ונפלו תאוריות רפואיות כולל מספר טיפולים בעלי הגיון רפואי איתן כאשר הן נבדקו בצורה מסודרת. להזכיר רק את הטיפול במינון גבוה של ויטמינים וטיפול הורמונלי בנשים לאחר גיל הבלות.
אשמח לעיין במחקרים שבדקו את הקשר בין צום לארועים קרדיו וסקולרים. לא די בהמלצה או בסיפור על מקרים בודדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לב לאחר מעקפיםלורי23/06/2008
שלום,
אבא בן 62 עבר לפני שנה ניתוח מעקפים .
כעת ביצע שוב בדיקת מאמץ ועקב צניחות נשלח לבצע מיפוי לב.
בתוצאו תרשום: הממצאים מראים על אסכיה הפיכה קלה בדופן אנטרואפיקלית (לד) ומחשידים לאסכמיה הפיכה קלה גם בסיזור של RCA .
מה התוצאות אומרות? האם יש סתימה?
אודה על תגובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי25/06/2008המיפוי מחשיד לקיום היצרויות בשני מקומות. לפי התשובה לא נראה שמדובר באסכמיה נרחבת. יתכן ומדובר על היצרויות בכלי דם קטנים שלא עברו מעקף או בהיצרות חוזרת באחד מהמעקפים. על מנת להעריך טוב יותר את התשובה יש להשוות לדו"ח הצינתור לפני הניתוח ולדו"ח הניתוח.
כדאי להתיעץ עם קרדיולוג מטפל על המשך טיפול\ברור. על פניו במידה וחש בטוב לא נראה כי יש מקום להתערבות נוספת אלא על המשך טיפול תרופתי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציהתמר22/06/2008
הומלץ לי ע"יקרדיולוג לעבור אבלציה בעקבות svt .
האם ניתן להמליץ על מקום לעבור את הפרצדורה. אשמח לשמוע מאנשים שגם עברו את התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי23/06/2008לצערי איני מכיר את כל המקומות. הפעולה מבוצעת בהצלחה רבה בבית חולים שיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבלציה
רחל27/06/2008אני עברתי את האבלציה בבי"ח הדסה עין כרם לפני כ-4 שנים אצל ד"ר רוזנהק שמעון שהוא מומחה בתחום זה, ניתן ליצור איתו קשר באמצעות השר"פ , בשלב ראשון כדאי להתייעץ איתו.בהצלחה והרבה בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהולרי22/06/2008
שלום רב,
שמעתי כי סטנט עלול להיות מסוכן מאחר שהוא לא מצליח למנוע היצרויות חוזרות והוא גם מעלה את הסיכון להיווצרות קרישי דם. האם זה נכון? כמו כן, אם הוא מסוכן למה ממשיכים להשתמש בו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי23/06/2008על מנת לענות בצורה מלאה וברורה אפרט את ההסטוריה של ההתערבות באמצעות צינתור.
ב-1976 בוצעה לראשונה הרחבה של היצרות באמצעות בלון (PTCA).בעיה מרכזית לאחר הפעולה היתה היצרות חוזרת במקום ההרחבה (RESTENOSIS). על מנת להקטין את האחוז של ההיצרויות החוזרות פותח התומך שעשוי ממתכת. שימוש בתומך הקטין בצורה משמעותית את ההיצרות החוזרת במקום של ההרחבה. בהמשך פותחו התומכים מצופי התרופה שהקטינו את אחוז ההיצרות החוזרת לפחות מ-10%. היות ומדובר בגוף מתכתי יש סיכוי להיוצות קריש דם בתוך התומך. בעיה זו נפתרה כמעט במלואה עם מתן טיפול משולב של אספירין ופלויקס למספר חודשים תלוי בסוג התומך.
שימוש בתומך אינו מרפא את המחלה הטרשתית ואינו יכול למנוע היצרויות במקומות אחרים , לשם כך יש חשיבות לטיפול בגורמי הסיכון על מנת לעכב את המחלה הטרשתית ולמנוע סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעינות טרמייםמשה19/06/2008
האם יש מניעה לחולה לב (עברתי צינתור לפני כשנה) להכנס למעינות טרמיים
כמו חמי טבריה, או/ו למעינות גופרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי21/06/2008עקרונית אין בעיה. יש להזהר משהיה ממושכת במים חמים בשל העומס על הלב. כדאי להתחיל בהדרגה במשך כ-5 דקות ולראות איך אתה מרגיש. כדאי לשים לב לדופק במידה והדופק מתחיל לעלות כדאי לצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)