מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלההדר09/12/2007
שנתים שאני עם חבר. שנה שעוברות לי מחשבות בראש כל יום האם כדאי לגמור או לא. הסיבה היחידה שאני שוקלת לגמור היא בגלל שלדעתי הוא לא מספיק חתיך משבילי. אני רוצה משהו שיהיה כבוד ללכת איתו ברחוב ושימשוך אותי נורא.
האם אני משוגעת?
מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מספיק מושך
אילה אריאלי10/12/2007הדר, תנסי לבדוק עם עצמך מה יש בחבר שלך, אלו תכונות נוספות משפיעות על הבחירה שלך. מערכת יחסים זוגית מושתתת על הרבה מררכיבים, זוהי מערכת יחסי גומלין שבה את נותנת ובה את מקבלת. ההופעה החיצונית היא חשובה כי היא מרכיב במשיכה. אך לא נראה לי שהסיבה לגמור מערכת יחסים היא רק בגלל "כבוד ללכת איתו ברחוב" זוהי הסתכלות לא בוגרת, את תופסת את בן הזוג שלך כאובייקט, או כקישוט להתקשט בו. תבדקי את מערכת היחסים לעומק, ואז תגיעי להחלטה האם להפרד או לא.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןשירי04/12/2007
שלום אילה,
שמי שירי ואני יוצאת עם גבר בן 45 גרוש ואב ל- 4 ילדים. אני בת 36 גרושה ללא ילדים. שתי בנותיו הגדולות אינן בקשר רציף איתו ואילו שני הקטניןם יותר בני 13 ו- 17 בקשר הרבה יותר טוב. בתקופה האחרונה החלו ילדיו להתנתק ממנו בעקבות גרושתו, הוא לא מסוגל לשלם לה את סכום המזונות הגבוה ולכן הוא החל בתהליך משפטי על מנת להוריד מהתשלום. בעקבות העניין שכנעה הגרושה את שני ילדיה שהוא תובע אותם ולכן הם ניתקו איתו את הקשר בעזרתה.
אני מאד אוהבת אותו והוא נורא סובל. נראה לי שזה בעייתי לערב את הילדים ולהסביר להם שאמא שלהם מרוויחה ממנו מלא כסף ולא נותנת להם כלום. השאלה היא מה ניתן לעשות ומי עוזר לאבות כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין
אילה אריאלי04/12/2007מקרים אלו, כאשר קיימת הסתה של אחד ההורים הם מסובכים מאד, המאבקים המשפטיים בין בני הזוג רק מוסיפים שמן למדורה. אבל יש מספר אופציות לפעולה. ראשית חשוב שהאב לא יוותר על הקשר עם הילדים, ילחם על הקשר. חשוב שישדר להם שהם יקרים לו ועליהם להתנתק מהמאבק בינו לבין האם.גם במידה והם דוחים אותו חשוב מאד להמשיך לחזר אחריהם. אין שליטה על מעשיה של האם, אבל יש שליטה על היחסים בינו לבין הילדים. החשוב ביותר: אסור לוותר!!!
במידה וזה לא עובד ניתן לפנות לבית משפט לעניני משפחה, לבקש מעורבות של פקידת סעד שתיכנס לתמונה.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתערביוחאי02/12/2007
שלום.
בתי נשואה +2 ילדים , בעלה לפעמים מתנהג אליה בצורה לא יפה וזה כולל שפת הדיבור .
ביתי לא רוצה לריב ונאלצת לברוח עם הילדים מהבית למספר ימים כשזה קורה .
הם כמובן מתפייסים לאחר יום יומיים אבל הסיפור חוזר על עצמו כל הזמן ולביתי נמאס מכל הסיפור והיא דרשה מבעלה ללכת ליעוץ , בעלה מתנגד וטוען שאין מה ללכת והכול בסדר .
שאלתי :
האם אנחנו ההורים צריכים להתערב ולשנסות לשוחח עם שניהם או לתת להם להתגבר על הקשיים לבד עד למצב שביתי לא תרצה לחזור הביתה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתערב
צריך תשובה02/12/2007נראה לי שבמקרה שאת מתארת יש לכם כהורים לגיטימיות להתערב. הבת שלכם מעצם העובדה שהיא בוחרת לברח אליכם כאשר יש מריבה כבר מערבת אותכם. האם לדבר עם שניהם ביחד זאת שאלה שתלויה במערכת היחסים עם החתן שלכם והאם אתם יכולים להראות אמינים בעיניו. לדעתי נכון לדבר עם שניהם ולתת מסר שהיחסים והזוגיות שלהם מדאיגים אותכם כהורים ואתם מציעים להם לטפל בכך ברמה מקצועית. אין להכנס בשום מקרה לתכנים של המריבות או להביע עמדה, מאחר ונקיטת עמדה תאבד את המקום הניטרלי שלכם בעיני החתן.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה לאחר 7 שניםאביחי וקנין29/11/2007
שלום אני בן 27 ועד לפני כחודש ניהלתי מערכת יחסים של 7 שנים עם חברתי היו לנו לפחות 3 פרידות כולם מסיבות של ריבים יש לציין שלאחר מקרה שקרה והוא לא בגידה עורער האמון שלה בי
ולמעשה נדרשתי מכל אותו העת להתגונן ולהוכיח את חפותי על מיקריי חיי היומיום יש לציין שאנו הקשר הראשון אחד של השני ושנינו סביב גיל ה26 אהבה נמצאת וגם טבעת אירוסין קניתי אך עדיין לא הצעתי לה נישואין הפרידה האחרונה לפניי כחודש מוטטה אותי כי בתחילת הקשר אני עברתי אל איזור מגוריה בצפון הארץ מהמרכז שהוא מקום מגוריי במקור ואני גר בדירה המשותפת ששכרנו במושב שלה
אני בלבטים גדולים אם לחזור למרכז או לנסות להחזירה מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות ומריבות
אילה אריאלי30/11/2007כאשר מערכת היחסים שלך רצופה הרבה מריבות עוד בשלב החברות טרום נישואין, נראה שיש בעיתיות במערכת הזוגית, המריבות התכופות הן סימפטום למשהו בסיסי יותר. נראה שנפרדתם מאחר ואתם לא נשואים ואין את המחויבות לקשר. במידה ולא תפתר ההבעיה הבסיסית היא תחזור על עצמה. הייתי מציעה לך לעזוב את הזוגיות הזאת, או ללכת לטיפול זוגי במידה ואת רוצה לשקם את היחסים.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותדולפין29/11/2007
אני בת 32 ג+ 3 הילדה האחרונה מהחבר הנוכחי הוא קטן ממני ב8 שנים לפעמיםאני מרגישה שאני לא בנוייה למסגרות ארוכות או ש כן אבל קשה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות
אילה אריאלי29/11/2007דבריך מאד לא ברורים וקשה להבין מהם מדוע את לא בנויה לקשר. תנסי לפרט יותר
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילה אודה לך אם תתני לי עצה
דולפין01/12/2007מהפחד להתמודד עם פרידה נוספת בגלל שהוא אבא ביולוגי לילדה אחת וכמו אבא לילדים האחרים
כרגע הכל בסדר אני מפחדת שנגיע לגיל 50 או 40 ואז הבעיות יצוצו בגלל פעריי הגיל גם ההורים שלי גרושים אני בדרך כלל בן אדם מאוד חיובי אבל כל פעם שאני חושבת על הקשר שהייתי רוצה שימשך כי אני אוהבת אותו והוא אותי נארה לא ברור מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדולפין
אילה אריאלי02/12/2007נראה לי שאת לא משתחררת מהעבר שלך, כפי הנראה היה לך מודל לא טוב של זוגיות של הוריך. את חיה בתחושת פחד וחרדה שהזוגיות שלך תכשל. אסור לך לשקוע בחשיבה זו. תשקיעי בקשר בהווה. במידה ושניכם אוהבים אחד את השני, תשקיעו בקשר וכך יש סיכויים שהוא יתפתח ויימשך.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
דולפין03/12/2007לאילה המון תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית29/11/2007
אני נמצאת עם בן זוג כבר שנתיים. בזמן האחרון אני מתה לשכב עם גבר אחר. לא משנה מי פשוט לשכב עם מישהו אחר. אני לא רוצה לגמור עם החבר, אני אוהבת אותו. מה עלי לעשות, אני חושבת על זה כל הזמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמרית
אילה אריאלי29/11/2007שמרית, תנסי להבין מה במערכת היחסים שלך עם בן זוגך אינו מספק אותך. מדוע את רוצה לקיים יחסים עם גבר אחר. האם המין ביניכם אינו מספק? במידה ולא תנסי לדבר איתו ולבטא מה מפריע לך. במידה ואת רק מדמיינת על יחסים עם גברים אחרים זה קורה להרבה אנשים ולא אמור לפגע ביחסים שביניכם. דמיון אינו בגידה בפעל והוא אף לעתים מסייע לעורר מינית.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...רוצה לשמוע את דעתכם...יעל27/11/2007
לפני כחודשיים חבר שלי לשנה וחצי האחרונה הלך לפסטיבל תמנע ל4 ימים והכל היה בסדר ודברנו...ביום לפני האחרון הוא שלח לי הודעה "אני מבולבל, אני לא יודע מה יש מקווה שיסתדר"... ישר שאלתי אותו אם הוא פגש מישהי והוא אמר שלא ושהוא פשוט מבולבל...
הוא לא דיבר איתי וכל הזמן הזה אני רק מנסה לסחוט ממנו למה נפרדנו ומה קורה...יום אחד נפגשנו ושטפתי אותו ואמרתי לו שאיך אחרי שנה וחצי הוא נפרד ממני בהודעה ושמגיע לי לדעת מה היה שם והוא פשוט בכה ולקח לי את הפלאפון רשם הודעה ואמר לי לקרוא את זה כשאני אגיע הביתה והלך. הגעתי והיה רשום- יש מישהו שלא רוצה שנהיה ביחד ואל תשאלי אותי מי זה".
עבר זמן ולא הבנתי מה קורה וכל הזמן הינו רבים ולא היתי מבינה מה קורה ואז יום אחד נפגשנו והוא סיפר לי שבפסטיבל אחד הנגדים מהבסיס שלו היה סתם בשביל הכיף והוא תפס אותו מעשן סמים ו"בזכותו" המשטרה לא תפסה אותו והנגד הזה אמר לו שיפסיק לעשן סמים ושיתרחק ממני כי הוא מכיר את אבא שלי ולא מגיע לי שמישהו שמעשן יהיה איתי...
עד כמה הסיפור הזה נשמע לך כמו סרט טורקי ממש לא מוצלח<?
וגם אם כן זה קרה...מה הסיכוי שנגד בצבא יוציא תעודת נגד ויגיד לשוטרים עזבו אותו אני אטפל בזה... מה הסיכוי??
כאילו יש המון חלקים חסרים בסיפור ואני לא מבינה מה קורה...
עד שזה קרה לא האמנתי שהוא מסוגל לשקר לי אבל אני מספרת לאנשים את זה והם אומרים לי שמשהו פה מסריח.
הוא גם אמר לי שאנחנו לא נוכל להיות ביחד עד שהוא יסיים את הצבא בגלל הנגד הזה...
ממש קשה לי עם כל הסיפור הזה ואפשר לפרש את זה לכ"כ הרבה דברים וזה כ"כ קשה...
אשמח לחוות דעת...
ומצטערת שרשמתי הרבה =) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
אילה אריאלי28/11/2007דבריו של החבר שלך אינם נשמעים הגיוניים. נראה שקשה לו להתעמת אתך ולומר לך שברצונו לנתק את הקשר. הוא מצא דרך לומר לך זאת בצורה עקיפה. גם במידה והיחסים יחזרו ישנו כאן דפוס שכדאי לשים אליו לב: חוסר יכולת להתמודד ומציאת פתרונות "תרוצים" נוחים.
אילה
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר אחרי בגידהטל27/11/2007
שלום רב,
אני בת 31 נשואה 10 שנים +2.
אני נמצאת היום במשבר שקשה לי להשלים את העובדה שבעלי בגד בי, לאחרונה היחסים שלנו היו במשבר, והוא החליט לברוח מהקשר והחל לבגוד תוך כדי כך שהוא מאשים אותי בזה. אני עצמי מאוד אוהבת אותו וכמובן לא מראה לו את זה, הוא עצמו נישאר לגור בבית תוךכדי כך שהוא לא רוצה שאני יכנס לחייו הפרטים ויעזוב אותו לנפשו וכך הוא חושב שהכל יהיה בסדר ביננו אני כל יום שהוא מגיע הביתה שואלות אותו אלפי שאלות כל הזמן נכנס לפרטי הבגידה וזה גורם לחוסר שקט בבית מה שכן הוא לא מוכן להגיד לי כלום על הבגידה ומכחיש את זה בכל תוקף. אני לא שולטת בשאלותי אני לא מסוגלת לשכוח את זה ולעבוד לסדר היום, הבגידה היתה כנראה רק קשר טלפוני עם בחורה שנמשך כחצי שנה, הוא כיום רוצה שאני לא יציק לא יותר בנושא זה וישאיר את זה מאחור אני מבחינתי רוצה לדעת הכל וקשה לי לחיות עם הבן אדם כאשר האימון כליו נעלם. מצד שני קשה לי לפרק את הנישואין בגלל דבר כזה אין אני מתגברת על הנושא הזה? איך חוזר האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהבת וכואבת
oz15/03/2012גבירתי במקום לשאול ולחקור מעשה הבגידה,עשי בדק בית מה הגורם לבגידה,והכיצד אני מחזירה את בעלי הביתה למרות חוסר האמון שלך. בהתנהגותך את משיגה ההפך והדרך של בעלך לעזוב את הבית קצרה מאוד. ואני אומר לך מנסיוני האישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר אחרי בגידה - תגובה
סיגלית גלאי15/03/2012שלום טל
בגידה תמיד קשה לעיכול, היא תמיד מייצרת משבר שעשוי להוביל לפירוק הזוגיות אך לא בהכרח, ולא תמיד. חשוב לזכור שתמיד קיימת הבחירה האם למקד את המחשבות בהתנהגות הרסנית ולא מקדמת, או לזכור שיש לשני הצדדים מה להפסיד ולמרות הקושי לבחור באומץ נטול אגו לטפל בקשיים עם מבט קדימה אל עתיד זוגי טוב יותר, וזאת לא קלישאה אם בוחרים להתמודד אז אפשר להרוויח זוגיות עמוקה יותר ואף טובה יותר מקודם.
אני מציעה שתפסיקו להאשים אחד את השניה, אין בזה כל תועלת מקדו את תשומת לבכם במחשבה מה אתם רוצים להשיג מהיום והלאה. דווקא מפני שאת אוהבת אותו המאמץ כדאי. מכיוון שההתחלה תמיד לא קלה, אני ממליצה שתפנו לייעוץ זוגי.
בהצלחה
גלאי סיגלית
יועצת זוגית דרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמידי אותו במקום ומיד
hila27/11/2007טל, אני בת 30 עם שתי ילדות, גיליתי שבעלי בגד בי בעודי בהריון. המלצתי היא להעמיד אותו במקום ולפנות מיד לטיפול זוגי (שאצלנו לא צלח). אם יסרב, מציעה לך לפנת לבית דין לענייני משפחה ולהתחיל הליכי גירושין, אולי אז יבין את רצינותך. אנחנו כבר שם...בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר של בגידה
צריך תשובה28/11/2007בגידה בזוגיות מעידה על משהו לקוי במערכת היחסים שלכם. יש צורך להבין את האחראיות של שניכם למה שקרה. הבגידה היא רמזור אדום שאומר לכם לעצור ולהתבונן מחדש על הדרך. אני מציעה לך לנסות לשלוט בהתנהגויות שלך ולדלל את החקירות שלך. כאלו דפוסים אובססיבים. התנהגויות אלו מרחיקות ולא תורמות. במצבים אתו כדאי לפנות לטיפול זוגי על מנת להפוך את מה שקרה כהזדמנות לצמיחה, להבנת הזוגיות שלכם ולסיכוי שזה לא יחזור על עצמו.
אריאלי אילה
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעזוביוחאי26/11/2007
שלום.
אשמח לקבל הצעות מה לעשות .
אנחנו צעירים ללא ילדים נשואים כ- 5 שנים בני 40 .
לאחר שהרגשתי כי לאשתי אין חשק למין החלטתי להפרד ממנה .
אשתי הסכימה ללכת ליעוץ נישואין + מיני שבמהלכו התברר לי שהיא לא אוהבת מין ועושה זאת עבורי בלבד , היא הודתה שהיא מוכנה לוותר על המין למעני ואין לה כל צורך בסקס או במין .
הסיפור נפל עלי חזק וקשה לי להתאושש ממה שאני כבר יודע לגבי היחסים בינינו .
דרך אגב היעוץ המיני לא עוזר ורק שיפר את התקשורת בינינו .
אני אובד עצות וקשה לי לחיות עם אשה ששוכבת איתי ולא נהנית מכך .
האם להפרד ממנה ?
האם לבלוע ולהמשיך ?
מה עושים ? אשתי מודה שלא היה לה ולא יהיה לה צרכים מיניים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזוב
אילה אריאלי26/11/2007אתה מתאר את היחסים מנקודת מבט אחת בלבד, המין. האם יש ממדים אחרים לקשר ביניכם. כמובן שאחד מהמרכיבים הבסיסיים של הקשר הוא המיניות. אני מבינה שהיא לא נמנעת מהמין למרות שאין תשוקה מינית אצלה. כאשר אין תשוקה גם יעוץ מיני יתקשה לשנות מצב זה. יש הרבה נשים שאין להן ליבידו (תשוקה מינית). לא נשמע לי שאתה נדרש לוותר לגמרי על מין אבל זה אינו מין מספק, מצד שני ניתן להבין את התיסכול שלך כאשר יש מצב תמידי של חוסר תשוקה. הפרוגנוזה לשינוי כאן אינה טובה..
וויתור על מין ישפיע על תחומים אחרים ויגרום לכעסים במערכת היחסים ביניכם.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה ?
יוחאי27/11/2007תודה על התשובה .
לא ברור לי מה ההצעה לעשות , לעזוב או להשאר ?
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור אליו - לכל הגולשותעדי26/11/2007
שלום רב. אני נמצאת בסרט שכל בחורה (כמעט) מכירה - נפרדנו בפעם המי יודע כמה - ועכשיו השאלה היא האם עכשיו, חודש אחרי שבכיתי, וקיללתי וצעקתי והוא מבקש שאחזור אליו, כי הוא אוהב אותי, האם אני צריכה ללכת עם הלב או עם השכל.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור אליו
אילה אריאלי26/11/2007המריבות והפרידות התכופות מעידות על בעיתיות רבה ביחסים ביניכם, לדעתי יש לך שתי אפשרויות: אחת לסיים את הקשר וללכת "עם הראש" כי הוא נשמע מאד בעייתי. אפשרות שניה ללכת עימו לטיפול זוגי אשר יעזור לכם לרדת לשורש הבעיות ואולי לשפר את הקשר או גם לסיים אותו מתוך הבנה ומודעות יותר מעמיקה.
אריאלי אילה
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת25/11/2007
אני בת 32 ולא כפי שכתוב בכרטיס הפרטים שלי. נשואה זה 8 שנים לבעל אוהב ועם אשיות מקסימה.
אני באה ממשפחה עם שמרנית, ונחשבת בחורה יחסית תמימה.
לפני כ-6 הכרתי בחור בקורס, שאיתר את הטלפון שלי בעבודה והחל להתקשר אלי מידי פעם
לאחר זמן מה הוא גם הגיע למקום העבודה וביקש להפגש איתי. נפגשנו לזמן קצר מחוץ לכותלי העבודה.
היו ניצוצות ואף התאהבות קלה מצידי, אולם לא נתתי לזה להגרר וחתכתי.
לפני כחודש וחצי, 6 שנים אחרי, הוא איתר את הטלפון שלי בבית ושוב התחלנו לשוחח, היום בניגוד לאז
לשנינו נולדו ילדים.
הוא מעוניין בקשר בנינו כקשר שני מעין ביגמיה ששנינו ננהל.
אני אוהבת אותו, אבל הדואליות רומסת את נפשי, וקשה לי לחשוב על התנהלות שכזאת.
לכן אני נקרעת בין אהבתי אליו, לבין המסגרת הבטוחה החמה והשומרת.
ובמיוחד לא מסוגלת לקבל את העובדה שאבגוד בבעלי.
אני מרגישה בפערים מנטליים עם אותו בחור, או שאולי מחפשת תירוצים כדי שהקשר יכשל.
אני מאוד קרובה כעת לבגידה עצמה וחוששת מאוד.
הייתי רוצה לשמוע כל דעה עניינית בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקרעת בין הקשר לבעל לקשר מחוץ לנישו
אילה אריאלי26/11/2007שלום לך, נראה לי שבקשר שאת מתארת יש יותר פנטזיה מאשר מציאות. בשלב זה של חיי הנושואין, הטיפול בילד הראשון, וההורות אולי שחקו והדחיקו את הניצוץ הרומנטי ביחסים ביניכם. נראה שאת זקוקה לריגוש והקשר אם אותו בחור מספק לך את הריגוש הזה. מסגרת בטוחה חמה ושומרת כפי שאת מתארת את חיי הנישואין שלך גרמה לך למחוק את התשוקה והרומנטיות.
נסי להכניס יותר ריגוש, תשוקה לחיי הנישואין שלך. יחסי נישואין הם עבודה יומיומית. ניתן להביא את היחסים למצב כזה שבו לא תזדקקי לקשר מבחוץ, וותרי עליו.
אריאלי אילה
מטפלת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל- אילה אריאליפלונית21/11/2007
שלום רב. מדוע פסחת על שאלתי בנושא: "אמירת שלום- שפת גוף"? אודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירת שלום- שפת גוף
אילה אריאלי21/11/2007מצטערת, אין לי כלים פסיכולוגים לנתח ולהסיק מה אומרת שפת הגוף שתארת. לא הייתי מסיקה מכך שום מסקנה שמבוססת על ידע פסיכולוגי.
בברכה אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתגרש?ס20/11/2007
הקשר עם בעלי הוא בעיתי מיסודו. אבל עכשיו למרות שמעל פני השטח הכל נראה בסדר הגענו (או לפחות הגעתי אני) לתחתי תחתיות. הכל התחיל בויכוח קטן שהגיע לממדים לא רצויים ובסופו הוא ארז את כל חפציו ועזב את הבית. אני נשארתי לבד עם ילדים קטנים וללא מקור למחיה. לכן עוד באותו ערב התקשרתי אליו והתחננתי כל הערב שיחזור בחזרה הביתה.אבל הוא כנראה שנהנה מההשפלה שלי. המשיך לקלל אותי לקרוא לי בשמות גנאי ולהגיד שהוא בחיים לא יחזור כי הוא חי בגהנום איתי. ואני כמובן המשכתי להתחננן . ופשוט ראיתי את הסיפוק שהוא שואב מזה. אבל לא היה אכפת לי. בסוף הוא "עשה לי טובה" וחזר הביתה. אבל מאז יש בננו הסכם שאני לא עונה לו. לא סותרת את דבריו . לא מביעה דעה הפוכה משלו כלום.
אתמול דברנו על מה שקרה והוא בהתנשאות אמר לי שאם עוד פעם הוא יעזוב הוא כבר לא יחזור (הווה אומר תזהרי ותשמרי על כל צעד קטן שלך שלא ירגיז אותי ) יותר מאוחר אמרתי לו שזה שהוא עזב גורם לי להרגיש נבגדת . זו התחושה שאני מרגישה של בגידה (הוא כבר בגד בי בעבר ואני יודעת את הכאב וההשפלה שמרגישים עם בגידה) וזה שהוא עזב את הבית עורר שוב את הכאב הישן ההוא. וזה איך שאני מרגישה . אמרתי לו שנפגעתי מאוד ואני לא מרגישה בטוחה בקשר.אני לא יודעת מה יגרום לו לעזוב שוב. הוא פתאום התחיל לצעוק. לא לשאוג!! שאני אישה רעה שיש לי לב רע ושחור ועוד הרבה קללות וניבולי פה.
הוא טען שהוא עשה טעות שחזר "לחיות בגהנום " עם אישה רעה כמוני.
כמובן שבקשתי סליחה. והבטחתי ששוב זה לא יקרה
אבל עכשיו ירדנו דרגה. אסור לי גם לבטא רגשות אם זה גורם לו אי נוחות
האם יש טעם להשאר בקשר כזה ?
או שגרושין הם בלתי נמנעים?
במוקדם או במאוחר אני אטעה ואומר לו שוב דבר שירגיז אותו. ואז יכול להיות שהוא יעזוב והפעם לתמיד
הוא מסוגל לכך אני יודעת. הוא כבר עשה את זה פעם לגרושתו.
אולי עדיף שאקדים תרופה למכה ואשלח אותו לדרכו אני?
בעבר הלכנו ליעוץ קצרצר. אבל היום הוא מתנגד ליעוץ וטוען שאין בעיה . אני זאת הבעיה! ואם רק יכולתי לשמור על פי יותר הכל היה יותר טוב!
יש סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתגרש
אילה אריאלי21/11/2007את מתארת קשר שאין לך בו מקום להביע רצונות דעות או רגשות, כל קשר מבוסס על הדדיות, ולפי תאורך זה לא נשמע קשר הדדי. בקשר כזה קשה מאד לשרוד לאורך זמן. אולי הקשר ננראה כך רק מנקודת ראותך, והוא היה מתאר את הקשר איתך באופן שונה לגמרי.
אמרת שהייתם ביעוץ זוגי קצר. הייתי ממליצה לך לנסות שוב טיפול זוגי שוב . במידה ולא יסכים את יכולה לפנות לבד לטיפול שיעזור לך להתמודד עם ההחלטה ולעזור לך לעבור תהליך שהוא קשה מאד.
לידיעתך הוא חייב לספק לך מקורות לפרנסתך ולילדיך, במידה ואינו עושה כך מרצונו את יכולה לפנות לבית משפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם גבריםדנה20/11/2007
היי,
אני לא מצליחה ליצור קשר רציני עם גברים.
בסופו של דבר כל מי שאני יוצאת איתו מעוניין להכניס אותי למיטה ואז אני א מעוניינת להמשיך יותר בקשר.
נראה לי שגברים שמעוניינים רק בסקס בדייט ראשון מזלזלים בי,
אבל אני בתסביך שאף אחד לא רוצה אותי ברצינות. לא ממש מעוניינים להכיר אותי ולהיות סבלניים כלפי
ואני מפתחת אנטי לכל העניין הזה של דייטים
אודה לעצה מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם גברים
אילה אריאלי21/11/2007תארת שאת לא יוצרת קשר עם גברים, את תולה זאת בנושא הסקס בפגישה הראשונה. נראה לי שיש סיבות נוספות לכך שאולי את לא מודעת להן. יצירת קשר עם גברים תלויה בגורמים רבים ולא רק בנושא המין, האם הצלחת פעם להיות במערכת יחסים ממושכת יותר? במידה ולא כדאי לך לברר נקודות אלו בטיפול פרטני.
בהצלחה אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- is it possible?lul18/11/2007
I am 24 years old. I got married last year. My husband was my first boy friend. Somehow after half year of marriage I developed a romantic relation with a man that is double my age. We had some intimic relations for a limited period and I stopped that. But, I believe that feelings are still there.
Any opinion concerning the future of my marriage will be appreciated* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר it's possible
אילה אריאלי18/11/2007כאשר פיתחת קשר רומנטי מחוץ לנישואין יש מקום לבדוק על איזה צורך ענה לך קשר זה שלא סופק במערכת הנישואין הזוגית, מצבים אלו יכולים לחזור על עצמם במידה ולא תטפלי בבעיה ביחסים ביניכם. רומן מחוץ לנישואין הוא סימפטום לתסכול בלתי פתור ביחסים הזוגיים.
מצד שני העובדה שיכולת לשים גבולות לקשר הזה ולנתק מראה על כוחות ועל בחירה שעשית. זהו בהחלט צעד ראשון לקראשת שיקום הקשר, אבל צריך יותר מכך כפי שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה של הלב
צריך תשובה19/11/2007לשאלתך האם בגידה יכולה להישנות שוב, התשובה היא :אנחנו לא יכולים לנבא או להסיק לגבי העתיד. הדבר הוודאי הוא שבמידה ותשקיעי ביחסים עם בעלך, במידה וגם הוא יענה לכך ותהיה השקעה הדדית, כן יפחת הסיכון של בגידות ופתחי מילוט שונים,
במידה וסיימת את הקשר אני לא רואה צורך שתספרי על כך לבעלך. כמובן שלא תמיד הפרידה הפיזית היא גם פרידה ריגשית. מתוך הדברים שהעלית אני מבינה שאת עדיין עם רגשות כלפי הגבר "האחר". זה תהליך שאת צריכה לעבור על מנת להתנתק ריגשית מהקשר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)